Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A 24.HU ESETE A BODAJKI KASTÉLLYAL

2019. november 25. 22:32 - Mr Falafel

 

66ebc131-ba21-496c-bff7-791a920a28b8.jpg

 

Na, ilyet sem csinálok sűrűn! Ugyanis itt most egy tényfeltáró publicisztikát követek el. Nem azért, mert felbosszant a bolsevik hírportál, a 24.hu alávalósága, vagy skriblerének, Kovács-Angel Mariannának a földmélyi butasága. Nem, pusztán emiatt nem ragadnék klaviatúrát. Megszoktam, hogy ők ennyit tudnak.

Azért foglalkozom a témával, mert szívügyem a magyarországi várak, kastélyok, kúriák sorsa. Járva Európa tájait, mindig megcsodálom a letűnt korok monumentális építészeti remekműveit. Tőlünk nyugatabbra és északabbra általános jelenség, hogy ezen építményeket felújítják és turisztikai célra hasznosítják. Örömmel tapasztalom, hogy az elmúlt években e téren is igyekszünk felzárkózni értelmes elképzelésekhez.

Mivel ez országimázs építésnek is kitűnő, a baloldalnál természetesen kiveri a biztosítékot. Nehezen viselik, ha büszke a magyar.

Mióta a kormány elhatározta, hogy a nevelőintézeti gyerekeket családokhoz helyezi és települési iskolába integrálja az oktatásterületén szükséges fejlesztésüket, hirtelen az összes liberális oktatáspolitikus a szegregációt követeli. Vagyis az intézetis gyerekek ne tanulhassanak települési oktatási intézményekben, hanem csupán elzártan a többi gyerektől, mintegy megkülönböztetve őket.  

Nem mellesleg pedig a fóti Károlyi-kastély felújítását, turisztikai célú hasznosítását ellenzik. Szerintük azt hagyni kéne lassan amortizálódni, és málladozó falai közé elzárni a külvilágtól az árva gyermekeket.

Intermezzo: A házunk egy kastély romjain áll. Már meg nem mondom, melyik családé volt, de a története pont olyan, mint a többi, magyarországi kastélynak. A háború után a szobáit lakássá alakították és vidékről munkásokat telepítettek be, akik a csepeli vasgyárban dolgoztak. Az egykori szőlőültetvény ez idő tájt elpusztult. Helyére gyümölcsfákat ültettek. Innen a környékbeli utcák nevei. A vidéki munkások aztán oly mértékben lelakták a kastélyt, hogy le kellett dózerolni. Amikor ideköltöztem, tereprendezéskor akkora, musttárolásra használt kőkádakat találtunk a föld alatt, hogy egyszerre két munkagép törőkalapácsa kellett a szállítható méretűvé aprózásához. Intermezzo vége.

A lényeg tehát az, hogy a szocialista (baloldali) igénytelenség, a múlt minden vetületében való végképp eltörölni vágyása építészeti gyönyörűségeket pusztított el. S vannak ma is a múltrendszer átka alatt lassan elenyészők. Az alcsúti arborétum épületei például, amelyekről korábban írtam már. Idesorolható ma még a fóti Károlyi-, valamint a bodajki kastély is, csak, hogy aktualitásokat említsek. E két utóbbi sorsa jobbra fordulni látszik végre!

Folytassuk akkor a poszt témájával, a bodajki Hochburg-Lamberg kastéllyal, illetve annak felújítása körüli bolsevik visítozással!

A tárgyilagosság látszatát is kerülő cikk született bizonyos Kovács-Angel Marianna klaviatúrájából, valahol a 24.hu szerkesztőségének legmélyebb bugyraiban. Ez a teremtés arról értekezik, miként jutott a kastély tulajdonjogához fillérekért Orbán veje, majd kezdte el felújítani közpénzekből, vagyis a szerencsétlen sorsú prolik adóforintjaiból. Természetesen futótűzként terjedt a hír, hogy Orbánék már megint urizálnak, már megint lopják a szegények pénzét burzsoá életvitelük finanszírozására.

Az írás az irigy prolira ható minden mágiát bevet, és követhetetlen részletességgel írja le, hogy mutyizták ki a közvagyont Tiborczék 2016-ban. Misztikus céghálózatok, százmilliók ide-oda és nevek, amelyek tök ismeretlenek a számunkra.

Kovács-Angelka egyértelműen azt sugallja, - mit sugallja, állítja! – Ez egy Fideszes mutyi. A tény ezzel szemben az, hogy ez egy baloldali mutyi (volt).

Történt ugyanis, hogy 2007-ben Bodajk független, ám baloldali támogatással hivatalt nyerő polgármestere, Oszlánszki Zsolt és a baloldali többségű testület a kastélyt eladta egy baloldali nagyvállalkozónak 150 millió forintért. Vagyis a kastély nem 2016-ban került magántulajdonba, és nem jobboldali kötődésű vállalkozóhoz, hanem 2007-ben és baloldalhoz köthető befektetőhöz.

Mindezért a testület Fideszes képviselője, polgármesterjelölt Varga Péter feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés miatt az ügyészségen. Szerinte a vételár túlzóan alacsony volt. Nyilatkozott erről Oszlánszki utódja, Almádi István, aki szintén független, és szintén baloldali támogatással került székébe 2010-ben.

A kastély tehát meglehetősen olcsón került ki a közvagyon tárgyai közül. Új tulajdonosa aztán 9 évig hozzá sem nyúlt, hagyta, hogy az enyészet végezze a dolgát. Mígnem Tiborcz 2016-ban megvette, a Kovács-Angelka szerint patinás épületet. Végül is, ez is egy „P” betűs szó, de a  pusztulat inkább ideillő lenne.

Említ mindenféle közpénzeket is a felújítással kapcsolatban. Mily meglepő, ebből sem igaz egy szó sem. Ugyanis az állam egy rohadt vasat sem ad a magyarok adóforintjaiból eme impozáns építmény helyrepofozására. Bizony! Egyetlen CT vagy lélegeztetőgép ára sem fullad itt malterba.  

Az Európai Bizottság magyar nyelvű honlapján a következőket olvashatjuk: „Az EU kiemelten támogatja többek között tagállamai kultúrájának, így Magyarország történelmi örökségének megóvását is. Uniós támogatással állítottak helyre országszerte számos fontos műemléket: rekonstruálták az egri minaretet, a sümegi, a kőszegi, a szigetvári várat is, és a sor még hosszan folytatható.      

A valóság tehát az, hogy bárki, - tehát magánszemélyek vagy társas vállalkozások is – pályázhat(nak) Uniós pénzekre, amelyek abból az alapból kerülnek szétosztásra az illető állam kormányának EU-hoz akkreditált hivatala által, mely alap a történelmi örökségek megóvására jött létre.  

Ez a pénz nem adóforint, ez a pénz nem költhető oktatás-egészségügyre, mert az EU direkt arra találta ki, hogy az irigy és ostoba prolit bosszantva a burzsoázia fényűzését szimbolizáló építmények állagmegőrzését, rekonstrukcióját finanszírozza belőle. Ebből egyenesen következik, ha egy magánszemély vagy társas vállalkozás pályázik az EU-nek ezen alapjához támogatásért, alkalmas pályázat esetén az EU a magyar kormány illetékes hivatalán keresztül eljuttatja hozzá az elnyert pályázati összeget.

Látva a bodajki kastélyról készül képeket, csak drukkolni a tudok a fejlesztőknek, hogy mielőbb állítsák helyre ezt a szépséget.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5515324680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása