Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

Kis magyar Talmud a zsidó világuralmi törekvések megértéséhez

2012. március 10. 07:58 - Mr Falafel

Antropológus vagyok, nem rabbi. Elutasítok minden vallást, mert jellemzően az adott nép kultúrájára telepednek, azt dogmatikus tanok mentén korlátozni igyekeznek évszázados, esetleg évezredes, régen idejétmúlt elvek szerint. A vallások, mint tudóst, az ember és a természetfeletti kapcsolatának vizsgálata, elemzése-értelmezése tekintetében érdekelnek csupán. A mitoanalízis számomra a legszórakoztatóbb tudományos munka. Lehatolni a történet gyökereihez, és rálelni igazság magvakra, amelyekből a történet táplálkozik és kiteljesedik, heurisztikus élményszámba megy. Persze, mindig fennáll a tévedés lehetősége, amely elsősorban a vizsgálatot, elemzést végző személyes prekoncepciójából ered.

Számomra a zsidók szent könyve, a Tóra is az ember természetfelettivel kialakított viszonyának megnyilvánulása, a valós tényeken alapuló színes mese, vagyis mítosz. Személyes prekoncepcióm szerint a föld legrégebbi népeinek teremtéstörténete közös tőről fakad, amely elméletem szerint egy valaha volt, ma még feltáratlan, a teljes bolygót uraló őskori birodalom létét támasztja alá. Itt nem mennék bele, mire alapozom ezen elméletet, korábbi posztokban szó esik róla.

Ebben a posztban azonban nem a zsidó teremtésmítosz valós történelmi alapjait kutatjuk, hanem a szöveget kíséreljük meg értelmezni keletkezésének idején fennálló általános társadalmi-kulturális, geopolitikai közegben. Számtalan téves, de főleg veszélyes és ostoba értelmezés lát napvilágot manapság, amely szerint a zsidóság teremtéstörténete tulajdonképpen az egész emberiség elleni összeesküvés alapja és indikálója.

Semmi kétségem afelől, hogy vannak olyan fanatikus zsidók, akik a Tórára visszavezetve fejtik ki elmebeteg nézeteiket. Minden vallási fanatikus ilyen, legyen akár zsidó, muszlim vagy keresztény. Azonban a fanatikusok értelmezési torzításai nem szerezhetnek általános érvényt a tannal, a mítoszra alapított szakrális viszonnyal szemben. Ez ellentmond a józan paraszti észnek és a formális logikának egyaránt.

Ezért vállalkoztam arra, hogy a Tóra szövegének helyes értelmezését, alátámasztva általánosan elfogadott történelmi és antropológiai tényekkel, vitába szálljak az antiszemiták közkedvelt nézetével, a zsidó világuralmi törekvéseket „bizonyító” állításokkal. Nem azt szeretném bizonyítani, hogy a világ gazdaságát uraló bankároligarchiát alkotó családok származásilag ne volnának zsidók. Azt sem, hogy gazdasági jellegű törekvéseik egyébként nyilvánvalóan az emberiség pusztulásához vezetnek, ha nem fogunk össze, és kényszerítjük őket a helyes útra. Én csupán azt kívánom bizonyítani, hogy a Tórának, a zsidóság szent tanainak, a zsidó nép természetfelettihez való viszonyának semmilyen formában nincs köze általában ahhoz, amit egyes zsidók uralmi pozícióban cselekszenek. Értsük meg, az iszlám sem csupán az öngyilkos merénylőket jelenti, és a kereszténység sem csupán az inkvizíciót és homoszexuális vagy pedofil papokat.

Várom tehát vitapartnereim észrevételeit! Szeretném kérni, hogy ne zúdítsanak rám egyszerre km hosszú szövegeket, mert annak kibogozását nem vállalom. Haladjunk szépen fejezetenként, azokat is részekre, egységekre bontva.  

 

114 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr414301307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.11. 21:03:21

@Schwere Gustav: Akkor most Semjénék is komcsiügynök bérencek?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.12. 11:22:18

@biboldó: Ilkei Csaba szerint a rendszerváltás utáni KDNP-frakcióban volt a legtöbb komcsi ügynök, számarányukat tekintve.

"A fattyakkal nem az a gond, hogy kivételes képességűek, nagyra nőnek, sokat esznek, hanem megbontották a teremtett világ tagoltságát, egyensúlyát."

Vagy azt is mondhatjuk, hogy az isteni terven kívül jöttek létre. Egyes vélemények szerint pont ezért lelkük sincsen, hiszen Isten teremti bele mindenkibe a lelket a teremtés folyamán, ezek a lények azonban saját teremtésbe fogtak, ami kívül esik Isten hatókörén. Így lelkük sincs.

Egyes vélemények szerint a kísértő szellemek ("démonok") nem a "lehullottak", hanem ezeknek a gyermekei, akik haláluk után bolyonganak a földön, alkalmatos testet keresve maguknak.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.12. 12:25:45

csak hogy végre egyébként a cikkhez is hozzászóljak:

"Számtalan téves, de főleg veszélyes és ostoba értelmezés lát napvilágot manapság, amely szerint a zsidóság teremtéstörténete tulajdonképpen az egész emberiség elleni összeesküvés alapja és indikálója."

Már itt bukik az egész. nem a zsidó teremtéstörténettel, hanem a zsidó _törvényekkel_ vannak itt a vélt vagy valós problémák.

"egész emberiség elleni összesküvés"

a zsidó nacionalizmus is csak ugyanolyan nacionalizmus mint a több (mi vagyunk a legjobbak, ezért meg azért meg amazért-mindenki más bekaphatja-ezért azért meg amazért. Különbség, hogy míg a többi népek nacionalizmusa elkülönülő, addig a zsidóké beszivárgó jellegű.

Hogy ez a beszivárgó jellegű mentalitás miből fakad? biztosan nem a "teremtéstörténetből" :) de nem is a törvényekből. Miért? mert szerintem a zsidóság lelkivilága határozta meg a zsidóság törvényeit inkább, mint fordítva.
Énszerintem ha volt is valamiféle isteni közvetítés (elképzelhetőnek tartom), akkor is bejöttek olyan elemek, mint a kánaániták teljes kiirtása (a zsidóság azóta is a lehető legrosszabb fényben beszél pl. Amálekről és az amálekitákról, szokás a zsidók ellenségeit Amáleknek hívni, stb.)

Itt tisztázni kell a koncepciókat is. A zsidók szerint az Isten lehet haragos, büntető, jóságos, stb.

Míg a keresztények szerint Isten a szeretet Istene. Azonkívül: mindenható (omnipotens), mindentudó (omniszciens), és a lehető legnagyobb jóindulatú (omnibenevolens). A keresztény misztikusok szerint Isten csak szeretni tud, (gyűlölni, haragudni, stb. nem).

Miért volt szükséges ezt ideírnom? Hát azért, hogy megmutassam, hogy a keresztény hit koncepciójából fakadóan alkalmatlan arra, hogy az emberek szívében gyűlöletet ültessen el. Természetesen mindent ki lehet facsarni, félre lehet magyarázni, de ez talán inkább az ördög mesterkedései közé tartozik már.

Míg a zsidó hit alkalmas arra, hogy hívői szívét gyűlölettel töltse el.

Tehát: Alapvetően nem a zsidó törvényekből (és főleg nem a "teremtéstörténetből") fakad a "világösszeesküvés".

Hanem a zsidó _lelkivilágból_, amely lelkivilág a zsidó törvényekben is megmutatkozik. Ok-okozat. Persze nyilván ezek kölcsönösen is hatnak egymásra.

Egyébként Fala ravaszul- ámde hiábavalóan -próbál előítéletes kifejezéseket használni: "összesküvés", angolban a "conspiracy theorist" az őrülttel szerepel egy szinten, stb. stb, pusztán már ezzel hiteltelenítve a mondanivalót.

mi a zsidó szellemiség, lelkiség lényege? szerintem az, hogy a zsidóság tulajdonképpen egy feminin esszencia. míg a fehér emberek többsége férfias, egyértelmű, addig a zsidó mindent megmagyaráz, belemagyaráz, kifacsar, fecseg, hízeleg, perverz, stb.

a zsidók többsége: androgün. kétnemű.

Nyilván itt is _arányokról_ van szó, nem lehet azt mondani, hogy 100%-ig minden egyes zsidó (vagy ha már a fehérekről szó volt: fehér) ilyen vagy olyan.

A zsidóság körében egyébként mind Káin leszármazottainak, mind pedig a Nefilimnek erőteljes vérvonaluk van. (Káin anyja egy démon, Lilith volt, Ádám első felesége akit egyébként Isten alkotott, de aztán rossz útra tért).

Ja és a zsidók jellegzetessége még az erőteljesen földhözragadt gondolkodás. Természetesen mint mindenhol, itt is vannak kivételek.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.12. 12:28:56

Kiegészítés az előző hozzászólásomhoz.

A zsidó teremtéstöri helyett inkább a zsidó törvényekben van a probléma forrása

a zsidó törvények helyett meg inkább a zsidó lelkivilágban.

Ezek a logikai lépések, ha vizsgálódunk. Remélem így már érthetőbb.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.12. 16:54:42

@Schwere Gustav: Lilitnek semmi köze a zsidókhoz. Sumer istenség volt. Az ilyen átvételek miatt mondják sokan, hogy a tóra nem más, mint a sumer teremtéstörténet másolata.

Szerintem el kéne olvasnod a Gilgames-eposzt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.12. 17:24:54

@Schwere Gustav: A tóra a zsidó teremtéstörténet, amiben találhatók a "törvények", vagyis a micvák.

A zsidó lelkiségről írott kis szösszenetednél bugyutábbat életemben nem olvastam. Ez óvodás szint.

A keresztény hit melletti kiállásod igazán bájos.

Ez tényleg te vagy, vagy a 6 éves kisfiad?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.12. 20:28:25

@Schwere Gustav: Ki a fasz ez a Ilkei Csaba? Nem őt kérdeztem.
Szerinted a mai Magyarország területén lakók közül mennyi az igazmagyar, azaz mennyien nem komcsibérenc alakulatban látják a megoldást? És hogyan alakul ez az arány a történelmi területeket is figyelembe véve?
Ha a leesetteknek nem volt lelkük, akkor az utódaiknak sem. Akkor viszont mi a túró akart alkalmas testbe költözni? Ja, egyes vélemények.
Miként a zsidó lélek elemzése sem egyéb. Nem hiszem, hogy találkoztál egyetlen zsidóval is kiről ezt a sok faszságot megállapíthattad.
Nincs külön zsidó és keresztény Isten. Az sem keresztény felfogás amit te képviselsz, nevezetesen, hogy a kibaszott nagy keresztényi szeretetet a zsidógyűlölettel próbálod igazolni. Már csak hab a tortára, hogy még annyit sem ismersz a keresztény Bibliából, hogy Káin és Ábel testvérek voltak, Ádám és Éva gyermekei. Ez benne van a könyvben, egyes vélemények itt is leszarandóak.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.12. 21:07:07

@Mr Falafel: Lilith több kultúra mítoszaiban szerepel, többek között a kabbalában is. "Egyes vélemények szerint" ez a világ nem az első a Teremtettek közül, ezért nem alef-fal, hanem bét-tel kezdődik a Tóra. Az első teremtés, azaz pólusokra osztás összeomlott, mert a feminin oldal (Lilith) túl erősre sikeredett. Ennek a világnak törmelékei újrahasznosítási célzattal lehullottak a gyehennába, azaz alsóbb világokba, de teljes megsemmisülésig még képesek démoni hatást kifejteni. Innen a csecsemőket megrontó, anyák megkeserítője.. titulus. Egyéb kultúrákban amazon néven ismert a jelenség, mint archetípus.
Hogy ez is az özönvíz előtti kultúra lett volna, az érdekes agyalási alap lehet. Azaz lehetne.....

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.12. 23:00:14

@Mr Falafel: Mivel nem álltak statisztikák a rendelkezésemre, ezért a saját tapasztalataimból indultam ki.

A zsidó lélek feminin voltáról pedig ott van Weininger munkássága, akinek könyve, a "Nem és jellem" hatalmas sikert aratott 1903-ban. Persze a sikeresség még nem garancia az igazságra, de attól még meg lehet vizsgálni, hogy mi a helyzet. Érdekes módon a weiningeres cikknél inkább a személyeskedés ment, mint a tulajdonképpeni tárgyról való eszmecsere.

A zsidóknál nagyszámban elő szokott fordulni a maszkulin nő - feminin férfi párosítás. Ez lehet hogy valami genetikai örökség, mindenesetre ez is az kétnemű-elméletet erősíti.

Kérlek nyugodj meg: fogsz te ennél még cifrábbat is hallani.

PS

Ismertem olyan zsidót aki azért lett a kuruc.info rendszeres olvasója, mert olvasta rajta a zsidóvicceket, és azt mondta, hogy ez egy-az-egyben az ő anyjáról szólt, (a kecskét megb...ná 20 fillérért, folyamatosan a holokauszttól, meg a fasisztáktól retteg, stb) amit a viccekben olvasott. egyébként a Jobbikra szavazott, és a fityeszt gyűlölte mint a szart (hozzám hasonlóan). Volt kint Izraelben is egyébként. az külön érdekes, hogy ismerkedtem össze vele. Már nem tartjuk a kapcsolatot, de ha ma találkoznék vele az utcán, ugyanolyat jót tudnék vele beszélgetni, mint régen. (Az illető nevét most így nem mondanám meg, esetleg majd személyesen. Utánajárhatsz, valós személyről van szó.)

Vett nekem egy headsetet (interneten rendelte), azon keresztül skypeoltunk sokáig. 2008-ban a válság idején tanácsolta, vegyek palládiumot (nagy tőzsdés volt). Igaza volt egyébként, csak nem volt elég pénzem. Csakis jó emlékeket őrzök róla.

Erre persze lehet mondani, hogy "kiragadott példa", de ettől még az én életemre nézvést releváns volt. A zsidókról alkotott világképemet a közöttünk lévő kapcsolat és az ő zsidókról , nameg Izraelről alkotott véleménye (gyakorló zsidó volt, ha jól tudom a Köves Slomó meg az Obi alá tartozott) szervesen meghatározta.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.12. 23:28:42

@biboldó: Tudom hogy nem őt kérdezted, elképzelhető hogy a debilek és egyéb visszamaradottak kedvéért hozzá kellett volna tennem, hogy Ilkei Csaba szerint....stb, s _én_egyetértek_vele_....mivel bármily furcsának tűnik, nem követtem nyomon a "rendszerváltás" utáni kdnp frakció tagjainak névszerint a történetét. Ő a szakértő a témában, számos ügynököt lebuktatott már, úgyhogy én hiszek neki.

Szerintem a Jobbik és az LMP nem komcsibérencek. Ez ha másból nem, akkor az ügynöktörvény kapcsán kiderült. A többi párt igen (a parlamentiek közül). Az ilyen heccpártokra, mint a milla meg a 4k! meg a többi, most nem vesztegetnék szót. Ha esetleg bekerülnek a parlamentbe (nem fognak), akkor majd ráérek velük foglalkozni.

A határontúliakat a fityesz lekenyerezte a választójoggal, úgyhogy azok legalábbis első alkalommal tuti a fityeszre fognak szavazni. A hitgyüli kb. 100 ezer tagjával hasonló a helyzet, ők az egyháztörvény miatt szavaznak majd a fityeszre. Meg egyébként is cionisták, az Orbán-banda pedig kivétel nélkül minden egyes alkalommal a cionisták hű seggnyalójának bizonyult (Tom Lantos Intézet,a szélhámos Elie Wiesel fogadása a parlament dísztermében, rendszeres fotózkodás meg ölelgetés a Zoltaival, Kövessel,stb) .

Úgyhogy a határontúliak + a hitgyüli szavazatai lehet hogy még 2014-ben is többséget biztosítanak majd a fityesznek. Eddigelé erősen így áll a helyzet.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.12. 23:59:38

@biboldó: Ádám és Éva történetét illetően pedig bátorkodtam egyes non-mainstream véleményeket is bevonni a képbe, akár azzal a szándékkal, hogy az erről alkotott képet színezzem kissé, érdekességképpen. Nem kell mindjárt leharapni (próbálni) a fejemet érte.

a démonoknak valóban lehet lelkük, ebben igazad van.

a kereszténységemről alkotott véleményed ott bukik meg, hogy nem a zsidókat gyűlölöm "csak úgy", alapból, irracionálisan, mint ahogy ezt a zsidók feltételezik, hanem a zsidókban lévő Jézus- és keresztényellenes vonalat.

Pl. a hatodik században jelent meg egy mű, amely szerint a hithű zsidónak köteles köpnie, ha elhalad egy keresztény templom előtt. Mivel elképzelhető a lebukás veszélye (észreveszik), ezért ez a szokás oda finomodott, hogy a mellükre köptek egy jelképeset, amikor elhaladtak a keresztény templom előtt. Valamint ott van a Talmud, illetve a Toledoth Yeshu c. rágalomgyűjtemény is.

Ilyen fokú gyűlöletet, kirekesztést keresztény oldalról életemben nem láttam, hallottam, vagy olvastam, pedig elég széles a műveltségem.

Aztán: ott van Izrael Shahak műve a "Zsidó vallás, zsidó történelem". Persze Shahak nem egészen megbízható, hiszen kémiából van diplomája, nem pedig történelemből, vagy zsidó teológiából.

De ott vannak a nagyágyúk, amiket még nem hoztam elő, és amelyek sajnos csak yuotube-videóban vannak meg. De ezek is földolgozásra fognak kerülni. Az első egy izraeli dokumentumfilm , a "Defamation" (Hashmatsa). az "antiszemitizmusról" szól, zsidó szemszögből. szerepel benne az Anti-Defamation League (innen a film neve is), és annak elnöke, Abe Foxman, az egyik legundorítóbb ember a világon.

A másik doku szintén súlyos, szintén zsidó készítette, ott egyelőre nem lőném le a poént.

Ezek a filmek persze nem is feltétlenül a zsidók keresztényellenességéről szólnak, hanem úgy általában a hazudozásról, becstelenségről, tények meghamisításáról, alternatív történelemről, AGYMOSÁSRÓL, stb stb. Ezeket is utálom.

Majd idővel ezeket a gondolati csomópontokat is szépen egyenként ki fogom fejteni. Mindenre sor fog kerülni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.13. 08:12:30

@biboldó: Valóban szerepel több kultúra mítoszaiban, de legelőbb a sumer eredetmonda említi. Egyébként is az a véleményem, hogy nem egymástól való átvételről van szó, vagyis másolásról, hanem egyazon események megélésének más-más szemszögből történő megörökítéséről. Vagyis létezett az egységes és a jelenlegitől eltérő elvek alapján szerveződő, alighanem fejlettebb kultúra.
Ebből kiindulva viszont vissza kell vonnom Lilith kizárólagos sumer istenségi státuszát. Ezzel együtt magának a névnek a jelentése, hogy ti. "lélek, lélegzik, él", ugyancsak figyelemreméltó. Úgy vélem, a hús-vér fizikai megtestesülésre utal, ami ezek szerint a korábbiaknál (angyalok, nefilimek, stb.) nem volt feltétlen követelmény.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.13. 09:31:29

@Schwere Gustav: A zsidóság általad femininnek titulált vonásai nem a zsidóságra jellemző specifikumok. A földműves és pásztorkodó népek hitvilágában fontos szerephez jutnak a termékenység istenei, amelyek jellemzően női alakban jelennek meg. Ezeknél a népeknél a leszármazási rendszer is matrilineáris, vagyis anyajogú. Ismétlem: nem csupán a zsidóknál, hanem minden földműves és pásztorkodó népnél.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.13. 19:22:31

@Schwere Gustav: Szerinted akkor a magyarság kb. 70%-a komcsibérenc, idegen érdekeket szolgáló antikeresztény selejt. Állítod mindezt a keresztény erkölcs és a kibaszott nagy magyar mivoltod magaslatáról. Hozzád képest Kertész Ákos egy grál lovag.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.13. 19:33:14

@Schwere Gustav: Nem a zsidókat gyűlölöd, hanem a bennük lévő vonalat. Mi a különbség? Nekik tulajdonítsz mindent ami szarság. Olyannyira, hogy még a saját szentírásotokat is csak úgy non-mainstream a gyűlöletedhez igazítod. Véleményedet viszont nem mered felvállalni, néhány meghasonlott zsidóét szajkózod, mosod kezeidet, hogy nahát nem én mondtam. Ez is keresztény jellemesség? Miért nem hivatkozol pl. Thomas Mann-ra és a világirodalomban más nagyot alkotó zsidókra? Bővebben vannak az általad néhány favorizáltnál.
A szalonzsidó barátod meg egyenesen nevetséges. Ezt add el a kurucfingó kommentjeiben, itt annyira ellentmondásosan primitív, hogy szót sem érdemel. Miként a zeitgeist-es youtube-n kikukázott faszságok sem.
Nincs semmi színvonalasabb?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.13. 20:43:06

@Mr Falafel: Közelítésnek jó, amit állítasz, de itt átfogóbb problematikáról van szó.

Az európai harcos népek hiedelemvilága a maszkulin napszimbólum köré szerveződik, míg a szemita népeké a feminin holdszimbólum köré.

egyébként itt a szociológia (a kult. antropológia is ennek része) tudománya helyett- amely tegyük hozzá, nagyon sok értelmes és okos észrevétellel gazdagította a tudományt- a filozófia világa rejti a megoldás kulcsát. Esetünkben: mi a különbség a napközpontú és a holdközpontú spiritualitás között.

www.pannonfront.hu/29/evola.zsidosagmatematika.htm
redivivus14.org/index.php?action=more&id=59&p=1&kat=8

A zsidó lelkiség a szellemi , sprirituális dolgokat igyekszik lehúzni, lerántani magához a sárba. Kiüresíteni a tartalmat, puszta pénzkérdéssé, "show"-vá változtatni mindent. A tartalom helyett a forma kultusza figyelhető meg.

"Ezeknél a népeknél a leszármazási rendszer is matrilineáris, vagyis anyajogú. Ismétlem: nem csupán a zsidóknál, hanem minden földműves és pásztorkodó népnél. "

Ezt egyszerűen lehetetlen elfogadni, hogy _minden_ földműves és _minden_ pásztorkodó nép matrilineáris lenne. a letelepedett földművelők pont hogy patrilineárisak. példa rá a száli frank szokásjog, amely később az egész középkori és modern Európa jogalapja lett.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.13. 20:49:20

@biboldó: Thomas Mann nem volt zsidó. Félig brazil származású volt, de nem zsidó.

az egy dolog, hogy megírta a József és testvéreit...

A zsidó haver meg valódi. Ha Falával találkozom, neki megmondom a nevét.

zeitgeist?:-) Már megint a fejedbe szállt a pia, látom.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.13. 21:05:48

@Schwere Gustav: Gondolod, nincs echte zsidó író, művész, humanista, tudós kit Mann helyett említeni tudtam volna? Egy biztos, a haverodnál százszor zsidóbb volt.
Inkább a pia, mint a keresztény álcába bújtatott elvakult gyűlölet.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.13. 21:18:22

@Schwere Gustav: Beleolvastam az Evolás linkedbe. Eintsteinig jutottam és kiszálltam. Csak kérdem, a zsidó Neumann antiszociális volt? Mondjuk a hülye linkjeid miatt kár volt megcsinálnia a komputer alapját, de erről már nem ő tehet.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.14. 07:14:13

@Schwere Gustav: Álljunk meg egy szóra! Amit írsz, az nem matrilineáris kontra patrilineáris, hanem matriarchális kontra patriarchális. Állítólag a törzsi társadalmak a kezdetekben matriarchális társadalmak voltak, és éppen az állattenyésztés következtében változtak patriarchálissá. A társadalmi rendszerek differenciálódása egyben azzal is járt, hogy az irányítási rendszer központi tényezője a fegyveres védelem lett, így a korábbi matriarchális társadalmak átváltottak patriarchálisra. Én ezt ökörségnek tartom.

A neolitikumban megjelenő letelepedett földművelő népek termékenységi istenei még hímneműek voltak, azonban a bronzkorra a termékenység istenei már női istenségek. Ebben az időben a teljes égei-anatóliai térség női istenségeknek áldozott. Mindez a tény cáfolja a matriarchátus előzményt. A társadalmi fejlődés evolúciója tehát nem úgy volt, hogy előbb volt a fejletlen matriarchátus, és utána a fejlettebb patriarchátus.

Egyébként pedig az anyaági leszármazás sem női felmenőre vonatkozik, hanem mindig az anya apjára. Az antropológiai értelemben vett "nagy család" feje a nő apja. vagyis a férfi beházasodás után a nőhöz költözik, és abban a családban a nő apja a családfő. Lásd a bibliában is. A férfi évekig köteles szolgálni a nő apját, amíg az el nem bocsátja, és saját családja lehet.
Gusztikám, ez bizony kőkemény maszkulin hatás. Csak hát az a gond, hogy a legtöbbeknek fogalmuk sincs, mit jelent az anyaági örökösödés. Megismétlem: nem az anya primátusát jelenti, hanem az anya apjának primátusát. Ez a tudományos tény, a többi meg blabla.

A zsidók iránt érzett ellenszenved a gomb, amihez kabátot próbálsz keresni. Ezért felejted el, hogy a legerőteljesebb maszkulin istent éppen a zsidók adták a (keresztény) világnak. Ez az Isten fiat nemzett, és az emberek közé küldte megváltónak. Hol van ennél erőteljesebb maszkulin teremtésmítosz?

A hold szimbolikával, légy szíves, és ne röhögtess engem halálra, magadat meg ki. Ezt az ezoterikus csillaglillás faszságot idecitálni nem volt jó húzás. A Nap ugyanis archetípus, tehát minden nép szimbolikájának alapja. Ezzel szemben a Hold meg nem. A Nap a hatalom szimbúluma, a Hold meg sehol nem az. A Hold a termékenység szimbólumaként is megjelent olyan népeknél, amelyek függtek az árapály ciklusaitól, illetve a női havi ciklus kapcsán. Ám, ismétlem, primátusa, de még csak egyenlő rangja sem volt Nappal szemben sehol.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.14. 10:10:48

Van itt egy értelmes kezdeményezés Felfaltól, erre, úgy látom, nem haraptatok még rá. Tehát nézzük a Tóra szövegét, hogy vajon lehet-e az alapja a történelemben bármikor zsidó xenofóbiának és ártó szándéknak a gojok iránt!

" Én csupán azt kívánom bizonyítani, hogy a Tórának, a zsidóság szent tanainak, a zsidó nép természetfelettihez való viszonyának semmilyen formában nincs köze általában ahhoz, amit egyes zsidók uralmi pozícióban cselekszenek. "

Szerintem nem fog sikerülni, de lássuk a szövegeket, lépésről lépésre! Ha más tipp nincs, előszedem azokat, amiket a Kabbalás bejegyzésnél már idéztem, én a Második Törvénykönyvre (Mózes ötödik könyvére) koncentrálnék, de jöhet más is.

Előrebocsátom, szerintem a sztorik zöme mese, nem történt meg abban a formában. Tehát, nem vádolom a zsidókat pl. az amálekitákon elkövetett népirtással, de úgy vélem, azzal, hogy a zsidó identitást kikovácsoló írástudók ilyen népirtást dicséretesnek, sőt isteni parancsnak találtak ki, egy szabott útra terelték az általuk formált közösségi identitást és később már e "program" nyomán képesek lettek zsidók népirtó módon hozzáállni a rohadtgojokhoz.

Szóval jöjjenek a konkrétumok!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.14. 14:22:29

@ArmaGedeon: Beteg a lelketek a gyűlölettől. Jellemző példa volt rá, hogy Eszter könyvénél a harmadik kommentedben már kunbéláztál.
A Tórát meg lehet közelíteni szó szerinti, allegorikus és metafizikai szempontból. Bármelyik alapján ti úgyis csak a betegségetek görcsös igazolását fogjátok keresni.
Nem véletlenül hoztam ide a nefilim kérdést, a Tórában szerepel, az Ámálékok ágymérete könyökben megadva. Mai mértékkel négy és fél méter.
Továbbá Jézuskátok kizárólag ebben a kultúrkörben nevelkedett, ezt magyarázta, tanította kizárólag zsidóknak.
Akkor mi van a rohadtgojokkal? A külön Istennel? A külön szellemiséggel?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.14. 15:32:02

@biboldó: furcsa. Arról van szó, hogy szövegeket fogunk elemezni, te pedig ennek eredménye ismerete nélkül előrebocsátod, hogy beteg a lelkünk a gyűlölettől.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.14. 15:44:00

@ArmaGedeon: Nem előrebocsátás, csak megállapítás az eddigi megnyilvánulásaitok alapján. Példának okáért eme legutóbbi gyöngyszemed sem az ismeretek szerzésének vágyát sugalmazza:"...már e program nyomán képesek lettek a zsidók népirtó módon...."
Fenntartom, beteg a lelked a gyűlölettől.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.14. 21:00:03

@biboldó: a te vakságodat én nem gyógyíthatom meg. Mindenesetre elemezzünk forrásszövegeket!

mek.niif.hu/00100/00176/html/
Második Törvénykönyv

MTörv 1.6
Az Úr, a mi Istenünk így szólt hozzánk Hórebnél: "Már elég időt töltöttetek ennél a hegynél.
MTörv 1.7
Keljetek útra, s vonuljatok az amoriták hegyvidékére és a velük szomszédos törzsekhez, amelyek Arabában a hegyek közt, a síkságon, a déli részeken és a tenger mentén laknak, majd Kánaán földjére és Libanonba, egészen a nagy folyóig, az Eufráteszig.
MTörv 1.8
Lám, ezt a földet adom nektek. Vonuljatok be és vegyétek birtokba a földet! Az Úr atyáitoknak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak esküvel ígérte, hogy nekik, s utánuk utódaiknak adja."

Nos, a mai Izraelben hivatkozási alap a területi követelésekre, hogy az Úr a Nílustól az Eufráteszig nekik igért minden földet...
Falafel felvetésére, hogy a zsidó világuralmi törekvéseknek vajon van-e zsidó vallási alapja, ami a Szent Könyveikben foglaltatik, íme, van.
A zsidó kollektív identitás alapja a kiválasztottságtudat, magasabbrendűségtudat és az IGÉRET, hogy az ő Uruk nekikigérte mások földjeit, városait, javait.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.14. 21:24:08

@Arma Gedeon2: Szó nincs gyógyítási kísérletről, reménytelen eset vagy. Csak megállapítottam lelki betegséged eredetét, mire most is ékes bizonyságot hoztál. Mi a baj ezzel a bibliai szöveggel?
A mai Izraelnek nincsenek területi követelései, csupán egyetlen óhaja, hogy lehessen egy piciny országa ősei földjén, mit egykor laktak, csak buzi hódítók mindig el akartak tulajdonítani. A beteg lelkűek meg ezt is sajnálják tőlük, mondván, nincs helyük a világban, menjenek a gázba.
A zsidó kollektív identitáshoz meg fingod nincs, csak beteg elméddel szajkózod a beteg kurucfingó beteg heringjózsijait.
Sőt, a saját kibaszottul beteg keresztény identitásodhoz sincs meg az alaptudásod a kurucfingások szopásán kívül, különben a Bibliátokból tudhatnád, hogy a kiválasztottság nem magasabbrendűségre vonatkozik, hanem a parancsolatok megkapására, betartási kötelezettségére.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.14. 21:50:56

@biboldó: nem te írtad a bejegyzést, úgyhogy befoghatnád a billentyűzeted, szóljon hozzá falafel, szerinte vanüe az idézetnek legitimáló szerepe zsidó világuralmi törekvésekhez. Ha nem tartod magad a bejegyző felhívásához, akkor kuss.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.14. 21:57:55

@Arma Gedeon2: Nemá. faszfej! Elfogytál, hogy meg akarod szabni a szólási feltételeket? Valami érvféleség elegánsabb lenne. Már ha beteg lelkülettől telne ilyesmire.
Falafel sehol nem írta, hogy az idézetnek bármi köze van világuralmi törekvésekhez, épp ennek cáfolására írta a posztot. Ő sem tehet róla, ha ez neked magas.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.15. 08:04:41

@Arma Gedeon2:

Ugye, abban megegyezhetünk, hogy a Római birodalom nem állt zsidó fennhatóság alatt?
- Köztudott, hogy róma népeket irtott ki. a nőket és gyermekeket lemészárolták, a férfiakat elhurcolták rabszolgának, vagy gladiátornak, hogy kegyetlen, véres küzdelmekben leljék szörnyű halálukat. A punok története talán előtted is ismert. A monda szerint földjüket felszántották, és behintették sóval. Frappáns módon irtották ki őket.

"Szóla Hunor itt maradjunk!
Tanyát verjünk; itthon vagyunk:
Selyem a fű, édes a víz,
Fa-odúból csöpög a méz,

Kék folyam ad fényes halat,
Vörhenyős vad ízes falat,
Feszes az íj, sebes a nyíl,
Harckalandon zsákmány a díj.

(...)

Szittya földet elözönlék,
Dúl királynak dús örökjét; —
És azóta, hősök párja!
Híretek száll szájrul szájra."

Ismerős? Tudjuk jól, eleink mint cselekedtek a bejárt területeken élő népekkel. Falvakat égettek fel, legyilkoltak mindenkit. Tehát, mi magyarok népirtó mocskok vagyunk?

A sumerek Közép-Kelet-Európa felől érkeztek az égei-anatóliai térségbe. Az ott virágzó kultúrát leigázták, annak népeit mind egy szálig kiirtották, egy sem maradt fenn. Persze, érdemes csínján bánni a "kiirtották" szóval, mert nem pontosan ez történt. Ahogy a bibliai történetekben sem. Nem úgy volt, hogy odaszáguldottak a zsidók birkaháton, és egy teljes népet azonnal kiirtottak. Falvakat mindenképpen, de egy nép nem egyetlen falu. Az elfoglalt területek népei alávetettként még tovább éltek, és fokozatosan "haltak ki". Ami jelent asszimilálódást és elvándorlást egyaránt. Ez minden ma is létező nép története.

A XX. századi zsidó történelem nem arról szól, hogy a zsidók annyira akartak saját hazát. A cionisták, egy erős politikai lobbi igen. Ennek célját éppen te, vagy Guszti már említetted/említette. Az európai nagy hatalmak, karöltve a Szovjet és Amerikai birodalommal készségesen segédkezett abban, hogy a zsidókat elszeparálják valahol messze, az isten háta mögött, ha úgy tetszik, azon a területen, amit Isten adott nekik.

Ne beszéljünk hát úgy a zsidók ószövetségi történeteiről, mintha azok egyedülállóak lennének, és a zsidó lenne az egyetlen nép, amely egykori nagyságára nosztalgikusan emlékezne vissza.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.15. 15:05:41

@Mr Falafel: Én már eleve írtam neked, hogy egyáltalán nem hiszem el a bibliai történetek zömét. A népirtásokat sem. Egyáltalán nem irtottak ki népeket egy szálig, legalábbis az ókorban nemigen. Valami még a karivb-tengeri népekből is maradt a mai lakosságban.
Én tartom magam a te bejegyzésed javasolt céljához, vessünk össze zsidó szent szövegeket a zsidó közösségi identitással, vajon válhattak-e ezek a szent szövegek alapjául zsidó világuralmi programnak?

Szerintem nem találsz még egy népet, amely szent hagyományában azzal dicsekszik állandóan, hogy (álljtólag) népeket irtott ki és erre büszke, hogy Istene neki igérte mindenki más javait, hogy magasabbrendű, hogy csak őt nevezhetik "testvérednek", "embertársadnak", hogy csak neki van teljes értékű lelke.

Ha a zsidó az egyetlen nép, melynek irástudói olyan közösségi identitást kovácsoltak ki, melynek alapja a faji felsőbbrendűségtudat, a kiválasztottság, akkor nem meglepő, hogy a nép körében születik világuralmi törekvés. Úgy értem, politikailag minden hódító birodalomban megszületett, asszír, török, spanyol, angol, amerikai, stb. De a zsidóké más, ez a "hatoljunk be mindenhová titokban" elve, meg "uraljunk mindent a pénzünkkel" elve ez más.

Jöhetnek további szövegek?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.16. 07:45:48

@ArmaGedeon: Amit te "faji felsőbbrendűségtudat" néven nevezel, azt hívják etnocentrizmusnak, és minden népre jellemző. Az egyes kultúrák kialakulása idején az uralmat gyakorló vezető jellemzően egy mitikus, isteni eredetű hőstől származtatta magát. A hatalom forrását helyezték ezzel az ember lehetőségein kívülre. Így garantálták annak állandóságát, megváltoztathatatlanságát.

A zsidók nem hatolnak be titokban sehová. Magyarországon divat eltitkolni a származásukat, de ez is a bűntudatukra vezethető vissza. Ugyanis a XX. században minden borzalmat zsidók követtek el nálunk. Amerikában senki nem titkolja, hogy zsidó, sőt, büszkék rá. Nem is zavar különösebben senkit. A franciák sem zsidózzák hevesen Sarkozyt, ha sértegetni akarják, ahogy németek sem Angela Merkelt. Magyarország van speciális helyzetben. Innen a valamirevaló zsidókat elüldöztük, a hitványak meg maradtak. Minden népnek vannak hitvány tagjai, a magyarnak is. A bolsevik rémuralom ideje alatt sok magyar gerince bizonyult puhának.

Ha te tényleg abban hiszel, hogy a zsidók birkahátra kerekedtek, és csak azért özönlötték el a világot, mert az Istenük azt mondta nekik, hogy hajtsátok uralmatok alá az egész bolygót (hol mondta?), akkor súlyos problémáid lehetnek.
A biblia (a tóra) nem említ ismeretlen földrészeket (Amerikát például), hanem csak azokat a területeket, amelyek akkoriban ismertek voltak, és ahol a zsidó törzsek más népekkel együtt éltek. Hol van a tórában, hogy Isten szétszórja őket a bolygó teljes felületén? Mutass egyetlen utalást is, amely szerint a "világ" nem azt a szűk életteret jelenti, amelyben akkor éltek!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.16. 19:21:41

@Mr Falafel: Milyen XX. századi bűntudatról beszélsz zsidóéknál? Amiért ipart, mezőgazdaságot, kultúrát, gazdaságot csináltak a semmiből? Amíg a beteglelkűek kussban voltak, folyamatos volt a fejlődés, Magyarország erős pengővel hitelező volt, nem pedig adós, hungarikumok sora által az ország elismertsége, hírneve is felfelé ívelt. Lehet pampogni, de ez nagy részben a zsidóknak volt köszönhető. A beteglelkű gyűlölködők hatalomhoz jutottak, kiélték beteges hajlamaikat, az ország meg tönkrement bele. Igaz, sok beteglelkű átmentette magát az ávóba, ahol még egy ideig élvezkedhetett.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.16. 19:37:12

@biboldó: És, hogy hű maradjak a poszt témájához, mindezt tették a Tóra szellemisége alapján. Korabeli imakönyvekben szerepel áldás az országra és mindenkori vezetőire.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.16. 19:42:56

@biboldó: Ezen a blogon egészen pontosan ezt én már leírtam, úgyhogy nem vitatkoznék vele. Különben én a borzalmakról beszéltem, úgy, mint Kun Béláék és Károlyi, akik miatt elvesztettük hazánk háromnegyedét. Aztán a háború utáni véres leszámolások, amolyan bosszú gyanánt. Majd végül a teljes szocialista éra és annak borzalmai mind a zsidók lelkét nyomja. Persze, nem minden zsidóét. Olyan nincs, hogy egy komplett nép bármiért is hibás lenne. És itt visszakoznom kell, mert kibaszott szarul fogalmaztam meg fentebb.

A lényeg: a nemzetközi bankároligarchia, amelynek áldásos ügyködése az emberiség kipusztulását okozhatja, csak zsidókból áll. A magyarországi szocializmus magyar zsidók által üzemeltetett kis mészárszék volt. Itt újfent vitatkozhatnánk, hogy ezek az illetők mitől zsidók, s mitől nem, de nem szeretnék összezavarni senkit. Marad a "zsidó" terminus, noha nincs teljesen a szám íze szerint. Arról is meg vagyok győződve, ha egy zulu kaffer kerülne világuralmi pozícióba, ugyanúgy gyilkolna, elnyomna. Erre bizonyíték sok afrikai állam diktátorának életútja.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.16. 19:51:45

@Mr Falafel: Kérdés, hogy bankár és egyéb politikai felállások etnikai alapon szerveződnek-e, de már erről is volt szó. Mindegy, ez előző kommentek nem neked, hanem a beteglelkű blogtársaknak akartak szólni.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.16. 21:02:15

@Mr Falafel: "A lényeg: a nemzetközi bankároligarchia, amelynek áldásos ügyködése az emberiség kipusztulását okozhatja, csak zsidókból áll."

Nagyjából egyetértek. A fejesek mindenképp zsidók, vagy hozzájuk igencsak közel álló (beházasodott, befogadott, stb) személyek.
A középvezetői szinten biztos hígabb a helyzet. A vezetőktől eltávolodva egyre több bullshittel lehet etetni a strómannokat (->hasznos idióták), így sztem itt kevesebb már a zsidó, vagy a zsidó fölfogásmódhoz köthető személy.
Nyilván csak találgatni tudunk ezen a téren.

A korábbiakhoz:

...tehát el sem olvastad amit belinkeltem. Nice...
Akkor tudnál rá reflektálni is. Lehet hogy tényleg hülyeség, de ezt csak akkor fogjuk megtudni, ha ütköztetjük a valósággal.

Én hiszek abban, bár természetesen nincs bizonyítékom, hogy különböző emberek/embertípusok különböző archetípusokat jelenítenek meg. Némileg hasonló dologgal foglalkozott Jung is, ugyebár, bár csak elvont szinten, hiszen klinikai, ellenőrzött vizsgálatokat nem végzett. Konkrét tények hiányában ez egy filozófia, bölcselet, vagy elmélet pszichológia marad tehát.

DE amennyiben elfogadjuk - és nem ennek kapcsán de írtam erről az új cikkemben- hogy a természet leképezi magát az emberben, akkor értékes következtetésekre juthatunk. Az egyik ilyen, magától értetődő beosztási módszer a nap/hold, férfi/nő energia/anyag -fölosztás. Egyébként nem rovom meg Jungot, hogy nem kezdett el azonnal teszteket csinálni, hiszen a tudomány sok lelki dologgal, jelenséggel nem tud még mit kezdeni. Szerintem a lelki dolgok terén kevéssé szerencsés, ha kizárólag és csakis 100% kőkemény materialista tényekre támaszkodó adatokat vesszük figyelembe.

Ennyi erővel beszélhetünk Jin-jang fölosztásról is egyébként. A keleti népeknél is létezett ez a hagyomány.
Evola egy kicsit zanzásítva - és fölhívom figyelmed, hogy jó lenne ha elolvasnád a cikket - ezt a jin-jangot húzta rá az zsidó-árja mondavilágokra, és tett bizonyos egyenlőségjeleket.

Itt még más dolgok is bekerülnek a képbe, mint hogy pl. létezik-e zsidó-árja szembenállás, vagy legalábbis: északi népek mondavilága, szemben a déli népek mondavilágával, de írhattam volna gondolatvilágot, sőt érzésvilágot is.

Ég és föld a különbség a kettő között.

Persze jómagam is inkább a déli népekhez tartozom, habitusban és temperamentumban is, de úgy gondolom, hogy az északi népek (angolszászok-angolok, germánok és skandinávok) nem véletlenül lettek a világ urai, legalábbis a Föld urai. Volt bennük valami felsőbbrendű, felőlem az is lehet, hogy az "ufók" oltották be őket valamivel (ha így könnyebb megértened), megváltoztatták a génállományukat, amelyek hatására jobban elkezdtek ideák, elvek mentén gondolkodni. Ez a Szellemiség.

Ezzel szemben a zsidók vagy nem kaptak ilyen "beoltást", vagy más party-tól kaptak, lényeg hogy ők ezzel szemben az érzelmeket, érzékeket, érzékiséget, anyag(iság)ot képviselik. Anyag-anya. Materia-mater. Látod, az ősi bölcsesség itt van a nyelvben. Én erre gondoltam.

Nyilván, itt és most nem fogom tudni neked a világegyetem titkát megfejteni, hogy _pontosan_ mi az emberi természet, hogyan teremtődött, kik avatkoz(hat)tak bele, ufók, angyalok, démonok, nefilim, stb, (lehet egyébként hogy sok név alatt értjük ugyanazt), hogy milyen komponensekből áll, stb. Mi csak közelíteni tudunk hozzá, és sajnos nem a materialista/redukcionista tudomány, hanem a mítoszok, mondák, és a saját sejtéseink útján.

És én nagyjából erre (meg még sokmindenre) jöttem rá. És akárhogy próbálsz -eléggé mezei módon:)- nyomást gyakorolni a teljesen üres és lényegtelen (ne röghögtesd ki magad, faszság, stb) ócska dumával, nem fog sikerülni :). Az előítéletes kifejezések amúgyis szennyezik a kommunikációt.

Tudsz te ennél jobbat is. Szedd össze magad!

PS: van nyilván kifejtetlen téma abban amit írtam -(pl ha a zsidók annyira alsóbbrendűek, hogyan bírták megszerezni a világ irányítását), de bízom abban, hogy biboldó, régi szokásához híven, úgyis tesz néhány hasznos és feltétlenül építő jellegű megjegyzést, és akkor ezt is kibontom.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.16. 21:14:29

@Schwere Gustav: Csak, mert megszólítottál: bontsd ki nélkülem ha akarod, nekem ez mindamellett, hogy katyvasz, túl sok ellentmondást és magas labdát tartalmaz ahhoz, hogy beszálljak. Sem személyeskedni, sem dagonyázni nem akarok.

abandi 2012.03.18. 14:30:34

Jóétvágyat kívánok!
Látom túlburjánzik a Falafel féle felvetés!Márpedig én a zsidó kultúra bizonyítható (írásos vagy tárgyi) legkorábbi előfordulásának idejét szeretném megismerni ha lehet...
Régészeti tényeket szeretnék megismerni elsősorban, nem pediglen holmi közös emlékezetkultúrát...
Biboldó, meg hozza a pesti zsidóság gennyes formáját...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.18. 18:23:53

@abandi: Biboldó nem pesti. Miért fontos neked a zsidó kultúra legkorábbi írásos és tárgyi emlékeinek időpontja?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.18. 18:29:25

@Schwere Gustav: Elolvastam a linket. És? Egyébként olyan setét ostobaság, hogy az elképesztő. A tóra szerinti élet nem gyalázatos. Mi, magyarok hajlamosak vagyunk az egész zsidóságot az általunk ismert bolsevikok, ÁVH-sok és leszármazottaik alapján megítélni, ami súlyos hiba.

abandi 2012.03.18. 23:35:32

@Mr Falafel:
Mert szerintem egy agresszív horda lopkod össze-vissza mindent az "ősiség" nevében!
Nincs a zsidóság kulturális nyomának semmi jele a Bibliáig!
És akkor most hazudjatok:

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.18. 23:43:57

@abandi: Lopkod vagy valós? Érintve vagy, hogy ez nálad központi kérdés?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.18. 23:49:24

@Mr Falafel: Végig bírtad olvasni?
Ennél érdekesebb, hogy Guszti egyetért Evolával, még hangsúlyozza is, hogy a z északi faj genetikailag felsőbbrendű. Ergo, elfogadja, sőt üdvözli a következtetést, miszerint a magyar egy elkorcsosodott nép, csak szolgaságra alkalmas. Genetikailag szolgalelkű.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.19. 19:45:34

@abandi: Miért kéne hazudni? A neolitikum állattenyésztői nem ismerték az írást, és nem voltak fejlett kézművesek. A "nem ismerték az írást" mondatrész szerintem nem állja meg a helyét, de hivatalosan így mondjuk. Miután az ősember barlangrajzai 25-35 ezer évesek. Kimunkálásuk részletes, szemléletes, és mindenképpen fejlett absztrakciós képességekre utal. Szerintem több közülük egyfajta képírás. Mindenesetre nehéz elképzelni, hogy eztán 20-30 ezer évig semmit nem fejlődött a kommunikáció, noha az emberi együttélés egyre bonyolultabbá vált, tehát a közlés egyfajta kényszerhatásnak volt kitéve.

Visszatérve a zsidó kultúrára, annyit mondhatok, pásztorkodók lévén viszonylag kevés tárgyi emlék maradt a korai időkből. Ellenben a szájhagyományozásuk annyira pontosnak bizonyult, hogy a tórában/ószövetségben leírt történetek alapján nem egy népet tudtak beazonosítani, vagy kultúrák nyomait fellelni.

zsidókra nem jellemző, hogy lopnak. Viszont a pásztorkodó népek csavaros észjárása közismert. Lásd a magyar pásztorkodókról is szóló történeteket (pl. csillagszemű juhász). A furfang, leleményesség, csavaros észjárás éppenséggel nemhogy nem bűn, de kifejezetten pozitív adottság.

A cionisták, akik valóban agresszívak, nem örvendenek nagy népszerűségnek Izraelben. Ez bizony tény. Ahogy a magyarországi bolsevik zsidók meg nem tekinthetők valódi zsidónak, hiába vesznek most fel többen közülük kipát. Megnevezek néhányat: Gyurcsány, Bauer, Magyar, Demszky.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.19. 19:59:27

@biboldó:

Először is: a germánok fiatal törzsek, amelyek ma élik fénykorukat. Nem biztos azonban, hogy megérnek annyi évezredet, mint a zsidók vagy a magyarok.

Másodszor: a germánok tized akkora lökést sem adtak az emberiségnek, mint például az arabok, zsidók, kínaiak, indiaiak, vagy magyarok.

Harmadszor: A germánok nem népcsoport, hanem csak nyelvcsalád, vagyis azonos eredetű nyelvet beszélő, különböző kultúrák söpredékéből (szórványnépek) verbuválódott törzsek. Tehát nincs több ezer éves kulturális örökségük.

Summa-summárum, egy saját kulturális gyökér nélküli, hordajellegű alakulat. A római birodalmat elfoglalva a kereszténységet tették meg kultúrájukká.
Mindemellett én a vikingeket kedvelem. Különösen az eredetmítoszuk lenyűgöző. Különösen keletkezésének körülményei érdekelnének.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.19. 20:54:42

@Mr Falafel: Nem tudom. Lehet, hogy csak felületesen néztem bele, de sem a Wotan, nibelung és a hónaljszőrből előbújt Odin féle mitológiában sem találtam semmi logikát vagy valami közös eredetre mutató elemet. Nem véletlen, hogy dolfiék már kezdtek összerakni egy megreformált saját "őstörténeti" változatot.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.03.20. 02:02:05

Hello mindenki!

Megint erre jártam és nem bírtam elmenni a téma mellett.
Inkább nem gabalyodnék megint belétek, de pfhúúú...

Csak egy kis ajándék átadásáig logoltam be, ha már itt ez a szép tóratéma:
www.youtube.com/watch?v=iHXuCB18HHY&feature=share
Ha esetleg a link már nem elérhető, akkor bocsi.
Isten áldjon benneteket!

Előre MGTSZ 2012.03.20. 08:38:12

@Mr Falafel:
Látod. Ilyenek a 'fajtársak' meleg[:)]magját alkotó szuperrrrrrintelligens lényformák.
"Jézusom" - ez azért jól hangzik a te szádból...:)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.20. 10:09:05

@Mr Falafel: most ugornék egy nagyot a zsidó hagyomány régebbi forrásaitól egy későbbi korba, aminek felfogása azonban ezeken a forráasokon alapszik:

------------------------
Az alábbi egy szaktudományos elemzés a frankista szekta vezetői által a magyarországi frankistákhoz 1800 körül írt, zóhári nyelvezetű héber nyelvű levélről.

www.donmeh-west.com/frankintro.shtml

A szerző: Ben Zion Wacholder, Ph.D
Hebrew Union College - Jewish Institute of Religion, Cincinnati

"E publikáció közli és értelmezi a héber-zóhári levelet, melyet Jacob Frank három tanítványa írt 1880 körül a magyarországi zsidókhoz. (...) Dokumentumunk szerint Frank megjósolta az európai zsidóság pusztulását, hacsak a zsidók nem veszik fel "Edom szent vallását", vagyis a kereszténységet. A kereszténységre áttérésnek azonban eszközként kellett szolgálnia, mely a kereszténység végső legyőzéséhez vezet. A Frank személyében reinkarnálódott Jákob pátriárka küldetése volt, hogy Izrael élére álljon annak Edom elleni háborújában. "

"...a levél általános üzenete így összegezhető:
- Frank megjósolja a zsidók eljövendő mészárlását Európa minden nagyobb és kisebb országában az apokalipszis részeként. (Holokauszt! Mi van, ha ez nem "jóslat" volt, hanem FORGATÓKÖNYV???!!! Arma Gedeon)
- A zsidók megváltásának alapja, hogy elfogadják Edom, vagyis Róma hitét.
- Jacob Frank Jákob pátriárka reinkarnációja.
- Jacob Frank fogja vezetni Izrael megváltását a világ, azon belül a Katolikus Egyház meghódítása által."

A szakemberek által vizsgált dokumentum az úgynevezett "Vörös Levél", ugyanis vörös tintával írták sok példányban. Ez szimbolizálja a héber Adom-vörös és Edom-azaz a gojok birodalma szavak hasonlóságát.

Tehát a frankisták által irányított világforradalmi mozgalom vörös zászlaja azt jelképezte, hogy az alatt a zsidók épp meghódítják a gojok birodalmát???

------------------------------------------

A Vörös Levelet szakszerűen elemző kutató életrajza, antiszemitizmussal nem vádolható, mert az amerikai reform rabbikat képző zsidó egyetem professzora volt, neves kutatója pl. a holt tengeri tekercseknek:

huc.edu/faculty/faculty/wacholder.shtml

A frankisták egyértelműen megfogalmazták a zsidó világuralom programját.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.20. 11:55:15

@ArmaGedeon: Értem. tehát, ha születik egy kétfejű kecske, akkor minden kecske kétfejű. Logikus.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.20. 13:25:08

@Mr Falafel: Soha senki nem állította, hogy a zsidó világuralmi tervekbe minden egyes zsidó be van avatva. Ép ellenkezőleg, számos zsidót cinikusan megöltek az összeesküvők. Azonban a frankizmus lényegénél fogva nem valami marginális szektácska volt a zsidóságon belül, hanem lényegében rejtett fősodor-féle. Erről sokat lehet olvasni pl. Gersom Scholemnél.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.20. 18:36:21

@biboldó: A magyar nép genetikailag sok árja vonást hordoz magában.

Az ázsiai források pl. följegyezték a heftalita hunokról, hogy kékszemű, sötét hajú emberek, ellentétben az őket körülvevő népekkel. Ázsiában most is vannak olyan közösségek, amelyek tagjai közt a kék szem gyakori.

A germán néppel kapcsolatban pedig igaza van Falafelnek, hogy egy ifjúkorát élő, virágzó kultúráról beszélünk. Ezt én is aláírom, de sztem ennél többről van szó.

Például: miért nem egy bozóti néger találta föl a gőzgépet? Miért nem szerveződtek olyan államokba, ami ezt lehetővé tette volna? Afrikában nemcsak dzzungel van, hanem tágas puszták, szavannák, kereskedelmi szempontból kedvező helyek a part mentén...

Ott van Haiti és a Dominikai Közt. példája. Mindketten nagyjából ugyanakkor lettek függetlenek a franciáktól: az 1720-as években. azonos természeti adottságokról beszélünk (egymás mellett, ugyanazon a szigeten), egy dolog különbözött: Dominikát 90%-ban fehérek alkották népességileg, míg Haiti 90%-a néger volt.

Meg lehet nézni, hogy most, 200 év múlva hol tartanak. Dominika a Karib-tenger gyöngye, nagyszerű természeti tájakkal, míg Haitiról a négerek kicsapták az összes fát, majd szépen végig nézték, ahogy az erózió sivataggá változtatta az országukat. Meg persze a nigrók lelki igényéből fakadóan kitermeltek magukból pár igazi diktátort, pl. "Papa Doc" Duvaliert, aki nagyszerű titkosrendőrséget hozott létre, többek között a vudura építve.
hu.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Duvalier

"1957. szeptember 22-én Haiti népe megválasztotta az ország elnökévé. Kezdetben Duvalier ígéretet tett arra, hogy véget vet a felsőbb osztálybeliek uralmának. Elsődleges célja a voodoo kultúra teljes körben való elterjesztése volt, maga "PAPA DOC" vudu varázslóként (houngan)is tevékenykedett, és a félelem és erőszak korát hozta el Haiti számára. Miután 1958 júniusában katonai puccsot kíséreltek meg ellene, drasztikusan lecsökkentette a hadsereg létszámát, és bezáratta a katonai akadémiát.

Ezt követően megszervezte saját magánhadseregét, a "palotaőrséget", majd létrehozta a 9-15 ezer tagot számláló vidéki milíciákat, melyek "nemzetbiztonsági önkéntesek"-nek (Volontaires de la Sécurité Nationale - VSN) nevezték magukat, ám a nép egyszerűen csak Tonton Macout-oknak (mumus) hívta őket.

Hírhedtségük az általuk elkövetett embertelen gyilkosságokkal volt magyarázható, valamint azzal, hogy számos tagjuk aktív vudu vallásgyakorló is volt, így azt tartották róluk, hogy a sötét erők támogatását is élvezik.

Mivel nem kaptak fizetést, önmagukról kellett gondoskodniuk, melyet aztán megvesztegetés, gyilkosság, zsarolás és korrupció útján oldottak meg."

Jabazmeg. Sötét erők támogatása. :-) Egyszerre diktátor és vudu varázsló...:) a politikai rendőröket pedig "mumusnak" hívták.....
A dominikaiak miért nem mentek el ebbe az irányba?
Egyébként, ha jól tudom, a vudu eredeti, 100% originál afrikai elemekből összerakott vallás, a zsidókeresztény métely minden jegye nélkül...igazi néger spiritualitás.

Ha ez a néger szál nem lenne meggyőző: miért nem egy kínai találta föl a gőzgépet? A puskaport is az európaiak előtt jó 600 évvel találták föl, csak hát ugye a petárdákba meg tűzijátékhoz használták. Miért csak az európaiak látták meg a puskaporban rejlő lehetőségeket?

@Mr Falafel: "A cionisták, akik valóban agresszívak, nem örvendenek nagy népszerűségnek Izraelben."

Minden Knesszet-béli párt cionista gyökerű, és ideológiájú. Ezt tudni kell.

"valóban agresszívak" is vannak mindenhol. Tehát ezt bármire rá lehet mondani. Én nem fogok térdreborulni az izraeliek előtt, mert terrorista szervezetnek nyilvánították a Kahane Chait. Az már tényleg a hulladék hulladéka volt. Ettől függetlenül az állami terror tovább dühöng. Netanjahu, Barak a létező legnagyobb héják a világon. Mindketten elit alakulatos háttérrel természetesen (sayeret matkal)...

Na ők aztán valóban agresszív cionisták. Az egyik miniszterelnök, a másik védelmi miniszter. Tehát csak annyira utálják őket, hogy rájuk bízták az ország vezetését.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.20. 19:48:49

@Richiewise: A metszettfarkú buzizsidó Jézuskád hiába húzott ki a szarból, eszet, jellemet még ő sem tudott neked adni.
www.youtube.com/watch?v=mNfMD3mafoQ
Gyönyörködj a fajtádban. Még csak azt sem mondom, hogy minden magyar ilyen.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.20. 20:02:12

@ArmaGedeon: Egy korábbi agymenésedben magad állítottad, hogy Frankot a többi zsidó vonulat képviselői is egy hitehagyott őrültnek tartották. Akkor hogy a túróba lehet valami fősodor?

A másikhoz: soha nem mondtad, hogy minden zsidó be van avatva a világuralmi törekvésekbe? Állítólag az egész okfejtésed annak bizonyítására irányul, hogy a zsidó lélek a Tórából meríti a világuralmi motivációit. Most akkor nem minden zsidóra hat a Tóra?
Netán annyira elvakít a gyűlölet, hogy már minden alapvető logikát nélkülözöl?
Az utolsó kérdés költői volt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.20. 20:06:51

Hogy jönnek ide a niggerek?
Ha az egy főre eső találmány fémjelezi a rangot, akkor a zsidóknak igazán nincs szégyenkezni valójuk.
A magyar nép valóban kevert, de főideológusod szerint szolganép. Ennek az ideológiának híve, szószólója vagy.
Nem érdekel a vérvonalad, de van rá tétem, hogy sváb.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.20. 20:14:40

@biboldó: Te nem ütöd meg a mércét, hogy egy fórumon normális emberek vitatkozzanak veled. Természetesen soha nem mondtam, hogy minden zsidó be lenne avatva bármilyen összeesküvésbe, ha ezt cáfolni akarod, idézz tőlem olyat, amikor ezt írtam. Ennyi.
Gyűlöletről és logikáról írsz, ami tőled röhejes.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.03.20. 20:14:59

Há-há!
Rég röhögtem ilyen jót...csapkodtam az asztalt.
Ha van még jöhet bőven.

www.youtube.com/watch?v=AKYz6R5h9ag&feature=related

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.20. 20:21:20

@Arma Gedeon2: Rendben, pirosodik a fejed, hogy már érv helyett csak minősítésre telik.
Sőt, a szövegértéssel is gondod van.
Ha jól emlékszem, onnan indultál, hogy a zsidó világuralmi mentalitás a Tórában gyökerezik.
Még egyszer: ha nem minden zsidó akar világuralomra törni, akkor nem minden zsidóra hat a Tóra?
Netán rossz volt a kiindulásod?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.20. 20:22:49

@Richiewise: ..és közben összekeveredett a taknyod a nyáladdal.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.20. 20:26:10

@Mr Falafel: Szerinted nem beszélhetünk pl. "izraeli külpolitikáról" csak azért, mert vannak izraeli állampolgárok, akik ellenzik kormányuk külpolitikáját?
Amit idéztem a zsidó egyetem szakemberétől, az szerinted egy "zsidó világuralmi terv", vagy nem?
Mint az idézetből kiderül, eleve azzal fenyegették a tervezői a táborukhoz nem csatlakozó zsidókat, hogy kiirtás vár rájuk. Ettől azonban ez még megmarad zsidó világuralmi tervnek. Olyannak, amit mára nagyrészt megvalósítottak...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.20. 20:31:22

@biboldó: Hülyeségeket kérdel. Természetesen nem minden zsidóra hat a Tóra, vannak ateista zsidók, akik leszarják a Tórát, a sabbateánus-frankista zsidók meg kimondottan dogmává tették, hogy az írott Tóra már nem érvényes és ennek demonstrálására vezérük (úgy rémlik, Frank) kapcát csinált egy tóratekercsből. Azonban az egész világuralomra törő-gojgyúlölő hozzáállás alapja természetesen a Tóra, én elég sok részt idéztem belőle ennek szellemében. Kiindulóponta ennek a mentalitásnak és világnézetnek, hogy "Istenük" őket kiválasztja és nekik igéri mások földjét, városait, javait, sőt elrendeli e mások kiirtását. Megtiltja az uzsorát, kivéve a gojok iránt. Szómbat évet rendel el, kivéve a gojok felé. VIláguralmat igér a zsidóknak a hitelezés révén. Mindez Mózes 5. könyvében, meg a többiben.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.20. 20:42:29

@Arma Gedeon2: Jé, akkor ez a frank gyerök abból a Tórából merítette elveit, amit kapcának használt? Frank akkor, hogy lehet egyáltalán hivatkozási alap valami általános zsidó mentalitást illetően? Merthogy te hivatkoztál rá ilyen értelemben szinte folyamatosan.
Akkor az ateista zsidók a jó zsidók?
Hülyeségeket beszélsz, magad cáfolod az állításaidat.
Az idézett részeket is szinte kivétel nélkül kitárgyaltuk, nem kezdem elölről.
Összegezve: egy eleve többféleképp értelmezhető hitbéli dolgokról szóló írás tendenciózusan kiemelt részletei nem lehetnek kizárólagos identitási alapok.
Ennyi.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.21. 06:31:10

@Arma Gedeon2: A Tóra helytelen értelmezése a fanatikusok sajátja, nem a fősodoré. Ahogy a Koránt félreértelmező öngyilkos merénylők sem a fősodor, hanem a fanatikus idióták. Ugyanez elmondható a kereszténységgel kapcsolatban is. A vallási fanatizmusból fakadó őrült eszmék nem egy, hanem valamennyi vallás esetén megjelenik.

A Tóra tanításait helyesen értelmezve, köznyelven megértve, nem lesz senkiből világuralomra törő elmeháborodott. Az etnocentrizmus, nacionalizmus is jellemző minden népre. Ettől még egyik sem lesz veszélyes más kultúrákra. A jelenlegi forrongó politikai helyzet akkor is bekövetkezett volna, ha a világ gazdaságát nem néhány zsidó család tartja kézben és irányítja. A virtuális pénzmozgással irányított világgazdaság a lehető leghosszabb ideig működött. Nagy valószínűséggel az eddigi legjobb módszer volt ekkora mennyiségű pénztömeg kezelésére. A rendszer mára elavult, bedögleni látszik. Az elégedetlenkedés azok felé nyilvánul meg, akik eddig működtették. Valahol ez is várható volt. Ahogy kiszámítható az emberek görcsös ragaszkodása saját elképzeléseik helyességéhez is. Ez sem zsidó sajátosság. Ebben a felfogásban a világuralmi törekvés nem több, mint a sok pénz megtartásának akarása, a veszteség áthárítása. Nem is annyira tudatos, mint inkább ösztönös reakció. Sajnos a mögötte felsorakozó katonai potenciál is természetes eleme a történetnek minden korban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.21. 06:41:53

@Schwere Gustav: A természeti népek ritkán építenek technikai civilizációt. Az afrikai és amerikai bennszülöttek a természettel szoros kapcsolatban élő népek voltak, amíg nem érte őket behatás a fehér ember részéről, amelyik természetromboló technikai civilizációt épít. Sosem tudjuk meg, végül mivé fejlődtek volna a természethez közeli kultúrák, mert az ő útjuk hosszabb, mint a miénk. Azt tényként kezelhetjük, hogy technikai civilizációnk mércéje szerint ők elmaradott népek. Ám sokkal fogékonyabbak a metafizikai, természetfeletti dolgok irányában.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.21. 11:13:34

@Mr Falafel: "Ám sokkal fogékonyabbak a metafizikai, természetfeletti dolgok irányában. "

lásd az ősafrikai 100% original , a nigró népi lélekből építkező vudu-vallást, és az arra építkező , szintén 100% eredeti vudu-diktatúrát:):):)
Ahol a főnök egy varázsló, a rendőröket "mumusnak" hívják, és úgy tartják, hogy "sötét erők" támogatását élvezik.

Ha már metafizikai dolgokról beszélünk: a fehér ember a szellem gyermeke, míg a többi -zsidók nagy részét beleértve-az anyag gyermeke.

Az anyagiasságból jön az anyaközpontúság is. anyag-anya. Materia-mater. Erről már írtam. Beszélhetünk jin-jangról is. Lényeg hogy van az aktív, szoláris természet, és a passzív, lunáris.

"természetromboló technikai civilizációt épít"

A nigrók maguktól vágták ki a fákat, nem a technikai civilizáció miatt. A szószerint pár kilométerrel arrébb, a sziget másik felén lévő spanyol leszármazottak miért nem vágták ki a fákat? pedig ők a "technikai civilizáció" által megrontott és -mételyezett fehérek voltak....

"Sosem tudjuk meg, végül mivé fejlődtek volna a természethez közeli kultúrák, mert az ő útjuk hosszabb, mint a miénk."

Hát ez az! Mitől? A nigrókon kivül minden más rassz átlag-IQ-ja átlagosan +20 ponttal magasabb. Lehet hogy ez is szerepet játszik?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.21. 16:19:10

@Schwere Gustav: Minket, magyarokat hová teszel ebben a rendszerben? Mert fehér emberek nem vagyunk, az biztos. Én a sumer leszármazásban hiszek (nem alaptalanul). A vájt pauör nekem tú mács.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.21. 16:25:05

@Schwere Gustav: A nigrók a több nyomásos gazdálkodást, amely nagyobb megművelhető földterületet igényel, nem feltalálták, hanem átvették a fehérektől.
A venezuelai piaroák például a kifárasztott földterületet visszaengedték az őserdőnek.

Az természetes, hogy a természeti népek is szerettek volna jobb hozamot a földekből, ezért még örültek is, amikor a fehér ember megmutatta nekik, hogy kell azt csinálni. Most fogják a fejüket. Na, ennyit a vájt pauörről.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.21. 16:52:03

@Mr Falafel: A magyar is fehér. Többségében, és egyelőre. Ahol nagy a szegénység, ott már kezdenek keveredni a cigókkal.
Nagyon nem jó.

A sumér leszármazás lehet hogy csak az egyik a magyarság sok gyökeréből. egyébként Kiszely (akiről kiderült hogy ügynök volt) kutatásai kiderítették, hogy a magyarság típusát tekintve 38%-ban turáni típusba tartozik.
Ha akár antropológiailag - és ebben te vagy otthon - megvizsgáljuk a fehér ember történelmét, azt látjuk, hogy sokkal élesebb eszű, mint a többi nép. Jobban tud alkalmazkodni. Ebben nyilván a környezetnek is szerepe van, de mindegy, mivel a környezeti változások genetikai változásokat eredményeztek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.21. 16:53:41

@Schwere Gustav: Honnan ez a rasszok szerinti jin yang, szellemi-anyagi, etc felosztás?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.21. 19:04:15

@Schwere Gustav: Egy régi kedves ismerősöm, "a fórum nácija és antiszemitája" szokta volt mondani, "a magyar ember Szent István óta fehér és keresztény". Én nem vagyok keresztény, mert a vallásokat ostobaságnak tartom. Fehér sem vagyok, mert magyar vagyok, tehát a hunoknak és magyaroknak közös őse leszármazottja.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.21. 19:54:25

@Mr Falafel: A hunok többsége is fehér volt. a mongolid rész alig 20%-ot tett ki.

A heftalitákról - a.k.a fehér hunokról- meg írták a korabeli történetírók, hogy kék szem, sötét haj. a mongoloknak meg - mint az összes sárgának- szénfekete szemük van. No offense, eléggé uniformizált ez a mongoloid banda.

A magyarok között is nagyon sok, különösen a régi jóvágású hagyományőrzők közül ismerek néhányat, akik szintén kékszeműek és sötét hajúak. Még csak nem is szőkék.

A régi kedves ismerősödnek igaza volt. Én annyit tennék hozzá, hogy a keresztény jelképek a Kárpát -medencében már az avarok (akik szintén magyarok) óta megtalálhatóak a tarsolylemezeken, nyakláncokon, egyéb díszítéseken. Tehát már Szent István _előtt_ szervesen jelen volt a kereszténység a magyarság közt.

Egyébként a régi keleti vallások közül a Tao az egyetlen, amely ősi formájában akár kiegészítője lehet a keresztény mondanivalónak. az összes többi ellentmond neki.

Namost Grandpierre Attila szerint az ősi magyar vallás az a Tao valameilyen formája volt. a kínai kultúra valószínűleg ezt a pásztornépektől vette át (egy másik lehetőség, hogy közösen "fejlesztették ki", mivel voltak olyan időszakok, akár többszáz évesek is, amikor a kínaiak békben éltek például a hunokkal. Több kínai hercegnőt is hun fejedelmekhez adtak hozzá, a kínai krónikák szerint. A hunoknál tapasztalható mongolid beütés (Bakay és a többiek szerint: kevesebb mint 20%, a kárpát-medencei hun sírok csontvázait megvizsgálva) innen is származhat: a békés együttélés idejéből.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.21. 20:04:10

@biboldó: Amit olvastam Evolától, én ezt szűrtem le belőle. Ő nem beszél jin-jangról, hanem szoláris-lunáris karakterről, de szerintem secko jedno.

persze már Evola olvasása előtt (2010 körül olvastam először tőle) is valami hasonlóra jöttem rá.

Ja: egyébként őseim nagyjából 25-30%-a sváb, de nem rájuk ütök sajnos.
A svábokban hihetetlen munkabírás, kitartás van. Mondhatjuk hogy munkamániások. a svábok egyébként úgy szocializálódtak, hogy közösen elmentek a mezőre _dolgozni_. Nagyon jó módszer, hiszen munka közben derül ki, hogy ki az aki tud is, és ki az aki csak a pofáját jártatja, hogy ő aztán elhordja a hegyet is a hátán, egyébként félóra után kidől.

Na belőlem ez a munkabírás hiányzik. Hogy fanatikusan, semmivel nem törődve küzdjek a célért, naponta félhullára dolgozva magam érte. A közvetlen környezetemben is vannak, akik ezt csinálják.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.21. 20:17:49

@Schwere Gustav: Ha már erről esett szó, érdekességképpen: a magyar hagyományban az volt a társas ismerkedés egyik hagyományos formája, amikor disznót vágtak, és meghívták rá az egész falut. Még azokat is, akik nemrég költöztek oda, akkor építettek házat, stb. Általában a disznó felét osztogatták szét a látogatók közt. És aki kapott egy részt, az tudta, hogy amikor ő vág majd disznót, akkor ezt viszonozni fogja, szintén meghívja a falut, stb. Házépítésnél a rokonok és a szomszédok is besegítettek, mert tudták, hogyha nekik épül majd ház, akkor nekik is segíteni fognak.

Ma megbüntetnek, ha csak úgy elmész segíteni házat építeni barátodnak, rokonodnak. ide jutottunk.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.22. 06:54:50

@Schwere Gustav: Gusztikám, én nem tudom, mennyit olvastál a nagy rasszok kialakulásáról, egyáltalán létezésükről, de komoly aggályaim vannak ismereteiddel kapcsolatban. Először is minden ember "nigró". A fehér ember a fekete emberek albínó változatából alakultak ki. Még ma is a négerek között van a legtöbb albínó. Leegyszerűsítve, mi is albínó négerek vagyunk. A magyarok ősei már a Krisztus előtti harmadik évezredben is többféle rasszjegyet hordozó népcsoport volt. A legelterjedtebben iráni (szkíta) rasszjegyekkel rendelkeztek. Ugyanakkor a kelet felé terjeszkedés során, amikor a sumer birodalom expanziója már csupán az örökösödési szokások miatt állt fenn, kerültek kapcsolatba a mongoloid nagy rassz népeivel. A mongolredő kialakulásának kizárólag a hideghez van köze, vagyis szimpla europid népek jégkorszakhoz való alkalmazkodásának eredménye. A sapiens és neander fajok keveredése során elveszik az erős homlokeresz, ezért szükségszerűen kialakul a mongolredő. A mongoloid törzsek népesítik be az Amerikai kontinenst, amelyre legkiválóbb bizonyíték az ősi indiánoknál még mai is mutatkozó mongolredő.
Tehát, Gusztikám, mindenki nigró, így a rasszokon alapuló elméleted megbicsaklani látszik. Az afrikai népek technikai civilizáció építésében tapasztalható primitívsége valami más forrásból táplálkozik. Persze, illene ismernünk a fehér ember beavatkozása előtti afrikai birodalmak kultúráját is! Vagyük csak Egyiptomot, ahol sosem uralkodtak fehérek, csak nigrók, mégis milyen magas szinten értettek a tudományokhoz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.22. 07:07:15

@Mr Falafel: Érdemes foglalkozni a Kerma birodalom (kőkortól i.e. II. évezredig) és a Bantu királyság (i.e. IV. évezred) történetével. Már csak azért, hogy legyen elképzelésünk a nigrókról.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.22. 13:35:57

Mr Falafel: Nos, ez nem teljesen igaz. Az európai és ázsiai géneket vizsgálva a tudósok kimutatták, hogy 1-3% neandervölgyi beütés van az európaiakban. A melanéz őslakókban pedig 6%-nyi gyenyiszovai hominid beütés. Erről is írtam már.

Ez azt jelenti, hogy nem _kizárólagosan_ az afrikaiaktól származunk. Az 1% is 1%...
Te magad írtad, és én támogatom, hogy a neandervölgyiben volt valami, ami "megbolondította" az ősembert. Lehet hogy szerencsés géncsere történt, pl. szaporodás útján. Ki tudja azt ma már eldönteni....csak találgatni tudunk.

"Érdemes foglalkozni a Kerma birodalom (kőkortól i.e. II. évezredig) és a Bantu királyság (i.e. IV. évezred) történetével. Már csak azért, hogy legyen elképzelésünk a nigrókról."

Ha jól tudom, a legősibb városok/városállamok közé tartozik Jerikó, Catal Hüyük, Mohendzso-Daró.

szerintem ezek magasabb fejlettségi fokon álltak, mint a bantu királyságok. Ja és speciel 1-2 ezer évvel megelőzik őket. Jerikó például egyes vélemények szerint a világ legősibb városa.

A városi kultúrával kezdődik az igazi fejlődés. Nem tudom a nigróknak milyen városaik voltak, való igaz, a feketék történelmét nem tanulmányoztam mélyebben. Averzióm van a nigróktól.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.22. 13:39:07

@Schwere Gustav: Mindenben egyetértünk. Csak kár, hogy nem arra reflektálsz, amit írtam. :-))

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.22. 18:53:22

@Schwere Gustav: Becsszó, minden él nélkül:
Nem értem, honnan ered a komplexus, ami mindenáron be akarja bizonyítani más népek alsóbbrendűségét. A zsidózás itt falakba ütközött, akkor jöjjenek a nigrók? Tényleg nem kekeckedni akarok, ugyanígy nem értem, honnan a komplexus, ami a sváb faszkalapokkal szembeni alulmaradást ismeri el.
A genetika mint tudomány még nagyon gyerekcipőben jár ahhoz, hogy bármi ilyesmi kérdésre választ tudjon adni. Addig meg hiteltelen minden genetikai alapon való kategorizálás.
Ja, és még valami. El kell, hogy keserítselek, a zsidók és cigányok egyaránt a fehér rasszhoz tartoznak.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.23. 08:59:27

@Mr Falafel: A mondandómban rejlő kimondatlan lényeg: az evolúció egy adott fajon belül is működik.Tehát adott fajon belül is vannak minőségi különbségek.
Tehát tökmindegy, hogy a nigróktól származunk-e vagy sem. Hozzátenném: lehet hogy a nigrók és a fehérek közös ősétől inkább.

@biboldó:
"Becsszó, minden él nélkül:(...) faszkalap(...)"

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.03.24. 13:37:19

Sziasztok!

Bízom benne, hogy megbocsáttatik nékem a leléptem oszt még is itt verek nyálat, de...
Tudom
, hogy nem kell a biboldó mellé állni, mert ugye megvédi ő magát, de nem is erről van szó, hanem a paralell véleményemnek adnék hangot, ha mán van tér.
Szerintem egy (bármelyik!) nemzet, rassz, népcsoport felsőbbrendűségét bizonygatni kibebaszott sziszüphoszi munka. Ugyan is, ami úgymond 'felsőbb rendű' a jelenben, az mindíg a természet törvényei mentén való kiválasztódásból fakad. Értem én ezalatt az eleve adott intelligencia többletet, illetve a mesterségesen kiművelt (felturbózott elmefolyamatok menti) gradáltak globális halmazát, ami az emberi történelem minden pillanatában így volt.
Tehát ezek a mondjuk zsenivé, vagy zseni közelivé érett! lények és általuk verbuvált 'ható' csapat 'hivatott el' a bizonyos nagykanállal betápos, ténylegesen tevőleg is a társadalmi történések, ténylegesen! felülrőli (itt a FŐ csoprt: felülemelkedett szellem, nem pitin tudatosan a népek labirintusai felett álló és látó) irányítására. - a "ténylegesen" direkt szóismétlés -
Szóval, ha valaki(k) olyan szellemi magasságba képzi vagy valósítja meg magát, akkor a természet törvényei szerint, belátása lesz abba (mármint törvények). Innentől, ha már lát, meg tudatosan képes (különböző volumenekben) szervezni, akkor innen a héköznapi halandó számára abszolút ismeretlen, utakon, népszemmel nézve alternatív összefüggések mentén közlekedik és közlekedtet...egyébként ezen 'terek'- ben létrehozott tudatosan ható 'parancsolt' akarati energiákkal a mágia néven 'csúfolt' területen teremtünk...
Ezzel azt akarom mondani, hogy aki így 'kiválasztatott' az irányító szerepre, az kurvára meg is érdemli azt!!! Az, hogy ezen emberkék milyen arányban, milyen rassz tagjai, az szintén csak az adott rasszon belüli FŐ- k nemzeti elhivatottságától, ergo egy irányba (össze) tartásra manipuláló szervezői munkájának függvénye. Ha akarom nagyszámban zsidók, ha akarom mexikóiak, ha akarom vegyes-vágott. A (valószínű) zsidó genetikából épített FŐ 'szövet' (x idővel ezelőtt) azt gondolta, hogy a leghatékonyabban úgy érheti el célját, ha hasonszőrű folkot emel maga közelibe, ezeket szépen ráfanatizálja őket a megfelelő (saját kútfőből teremtett) áramlatok meglovaglására. Ezáltal a kiválasztott népcsoport tényleg halad, valamint a nacionalista fanatizációval frappánsan elérhető az elvárt mértékű ÖSSZETARTÁS!!! Mellesleg a szerrádegradált szerencsétlen magyarnak ezt kellene 'togetherness' újratanulni...persze amíg a kiválasztottságában bíbelődő globális vezér réteg a nem közéjük tartozókat hatalmas erőbedobással próbálja a disznókhoz legközelebbi tudatállapotban tartani, addig a HARC fontosságát elfeledett folkocskák eszik a szart nagykanállal. Egészségesen büszke vagyok rá, hogy magyar ember vagyok, mert kb 15 éves kegyetlen támadásokkal tarkított harcokaban 'önmagam' ellen, önismereti személyiségfejlesztésben kiviláglott a színtiszta magyar gén kozmikus parancssora. Istenem, ha arről tudomása lenne a Magyaroknak...a legszerelmesebb értelem lehetnénk igaz békében, nc, de haggyjuk a sci-fi- t. Most látom, túl hosszú lett. Végtére csak annyit, hogy a szinte teljesen érzelemmentesen manipuláló jelenlegi globál FŐ rohadtul elbaszta a kiválasztott nép tudatát, szó, ami szó stratégiai szempontok mentén vizsgálva *os %- öst kell adnom! Az is tény, hogy lehet ezt ma már másképp is csinálni gyerekek...a nép sajnos alszik és kibaszottul rengetegen vannak, mint mindíg és ha azt egy ellenséges szervezés nekiindítja a jelenlegi vezető csoportnak (mert ugye a FŐ az totálisan védett!!!), nagyon sajnálom, de itt akkora kibaszott és attól tartok, hogy igazán alapos holokauszt lesz, ami után egy maroknyi zsidó maradhat csak és azok is a föld alatt fognak élni bazzeg. Úgyhogy kedves zsidó ember társaim. Hallo!!! Innen kiáltok, hogy kurvára jó reggelt! Ébresztő basszátok meg, mert a génanalóg vezetőitek a vágóhídra terelnek benneteket. Írom azt olyan őszinte aggodalommal, amely zsidó vérű rokonaim és barátaim iránt érzett őszinte szeretetből táplákozik.
Üdv:Ricsi

abandi 2012.03.24. 15:10:42

Jónagyot!
Tehát akkor a régészeti feltárások által eddig felhozott leletek mennyiben is köthetőek a zsidósághoz?!
(Pedig ez a szakma is roppant eljiddisedett...)
Természetesen, ha mr falafel a niggelkultúra leszármazottja,nem vitatom.
Sőt a majomszabásúak egy fejlettebb kategóriájába került az idő, meg a sors szeszélye folytán.
Remélem a test-arcfelépítése is alátámasztja ezt!

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.03.24. 15:38:30

@Richiewise:
Javítás:
"szó, ami szó stratégiai szempontok mentén vizsgálva *os %- öst kell adnom!"

helyett:
szó, ami szó stratégiai szempontok mentén vizsgálva *os 5- öst kell adnom!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.24. 19:23:04

@Schwere Gustav: A rasszok kialakulása nem evolúció, hanem mutáció eredménye. Hidd el, van különbség.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.24. 20:35:07

@Richiewise: Szeva, Ricsi!
Becsszó még nem vagyok bebaszva, ennek ellenére sem értek valamit. Most akkor a plebs számára kifürkészhetetlen felsőbb szférákban zajló folyamatokra fog válaszképp elindulni a bugrisok tömkelege és olyan mértékben fog győzedelmeskedni, ami soha nem látott mértékű holokausztot eredményez majdani? Vagy felsőbb szinten felsőbb plebsek harcának következményeként fogok a föld alá kényszerülni?
Nem kéne innod valami jóféle kisüstit?

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.03.25. 00:11:06

@biboldó:
Kedves tőled, hogy kinézed belőlem a válaszképességet, de abban az esetben leleplezném a globális irányításba való olyan mértékű belátásomat, mely tényből egyértelműen kiordítana a benne hathatósan résztvevő mivoltam.
Ezt azért nem várhatod el tőlem. Tegnap délben tótunk egy jonkót az Barack virág tesóval á nágy világos épületben fém blúz tonban és aztat vélte mondani, hogy : " Te richie, bazzeg! Há nekem fingom sincsen áz egíszrű geci!"
Mást elmondani nem kívánok.
Aztán szerdán meg á vonakodás vót nágy kijelentésekben, mikó sört nyomtunk kisüstive, oszt rítt a szája , hogy ez á ripacs G Audi nagyon gengszterkedik á betűkkel, sz mék ki is moggya, mán teljesen az ídegszálain gitározik, osz ekkó meg mellétette még aztat is hogy: "gyá - dikk mán Ricsike szép tesóm e"...glug-glug-glug-glug..."há nekem geci he, há semmirű semmi fogálmám nincsan tesvírem...egyem a szíved kalácsát te jaó mágyár gyerök he!
Oszt összeesett.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.25. 00:40:42

@Mr Falafel: Így van. A homo erectus még szőrös volt és fehér bőrű , Afrikában élt, ugye?

Az evolúciót a random mutációk vezérlik.a z erectusról lemutálódott a szőre, megnőtt az agya, stb, befordítható hüvelykujj, magára ébredt, és egyes csoportjai elindultak északra. Belőlük lett a cromagnoni ember.

amelyik társaság meg helyben maradt a szavannán, ők abba az irányba mutálódtak, hogy feketék legyenek.

Ennyi. Tuti nem nézett ki minden ősember úgy, mint egy bantu néger. Magadra és őseidre nézve azt gondolsz, amit akarsz, egyébként. :)
Én máshogy gondolom.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.25. 20:17:54

@Schwere Gustav: Nem, az erectus nem csak Afrikában élt. Eljutott Európába és Ázsiába is. A szőre alatt barna és rózsaszín területek egyaránt lehettek, de nem volt fekete.

Én nem tudom, miért rettegsz attól, hogy közvetlen emberőseink sötét bőrűek voltak. A bőrszín semmit nem határoz. Normális esetben, persze. Mondjuk, aki annyira végletesen rasszista, mint te, annál nyilván számít.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.25. 23:30:23

@Mr Falafel: Nemá, waze!
Most akkor tényleg létezik rasszizmus, tényleg léteznek rasszisták széles e hazában?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.26. 00:06:21

@Mr Falafel: a másik posztban meg arról értekezel, hogy még a "rasszizmus"- kifejezést is ostobaság használni:)

Ez a "rettegés" valami pontszerző akció része? Egyszerűen tudom, hogy nem volt az ősember nigró, kész. Ezt már te is elismered, úgyhogy részemről lezártam ezt a vitát.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.26. 00:11:54

@Schwere Gustav: Neked nem ember volt az ősöd. Ilyen egyszerű a megoldás, és kész.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.26. 07:20:37

@biboldó: Mondtam olyat, hogy nem? Természetesen vannak rasszisták, de nem minden rasszizmus, amire azt mondja a sok idióta. Guszti rasszista mégpedig kőkeményen.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.26. 07:27:49

@Schwere Gustav: Így van, rasszizmust óbégatni ott, ahol nincs, ostobaság. Ettől még van rasszizmus, és vannak rasszisták. Például te rasszista vagy. Nem kicsit, nagyon.

A nigrók és fehérek ősei ugyanazok. Ráadásul éppen a deniszovai ember kapcsán bizonyosodott be az észak-déli migráció, tehát a homo fajok Afrikába visszaszármazása tényként kezelhető. Hacsak nem feltételezzük, hogy megálltak a kontinens határán.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.26. 20:41:31

@Mr Falafel: Mindegy, minek nevezzük, nálam a "beteglelkű" a legújabb meghatározás. Tehát létezett, létezik a jelenség. Akkor minden erre való reakció valahol jogos, még ha időnként kicsit túl van lihegve is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.27. 07:56:22

@biboldó: Éppen az időnként kicsit túllihegéssel van a baj. Nem időnként, és nem kicsit van túllihegve.

Tegnap a Fővám téri piacon húst vettem, és az egyik hentes éppen azt taglalta, hogy utál minden idegent, és mindenki takarodjon haza a saját országába. Most az a gondja, hogy Orbán 1 millió kínait akar letelepíteni Magyarországon. Nem tudom, ezt honnan veszik, de ettől van kiakadva. Tény, a rasszizmus mindennapjaink szerves és meghatározó része, ugyanakkor az ott is rémeket látás, ahol pedig nincsenek is, szintén életünk meghatározó momentuma. Mindkettő helytelen, és küzdenünk kell ellene. Ez nyilván társadalmi diskurzust igényelne, amire ma nem vevő senki. Elég szomorú ez.

abandi 2012.03.28. 15:55:19

@Mr Falafel:
Ez az evoluciós elmélet melletti kirohanás, sokat csökkent a korábbi kultúrák létezésének valószínűsége féle topicból....
(Te sem vagy más...Te is más vagy!)
hehehe!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.28. 19:33:06

@abandi: Mondd ki bátran, én is egy szemét zsidó vagyok. :-))
Nézd, a baromságok mellé nem fogok odaállni. Az nem én lennék. Én szeretek tények alapján ítélni és érvek mentén vitatkozni. Nem hiszem, hogy pusztán azért mindenben egyet kéne értenem Gusztival, mert a világot uraló és eluraló bankár oligarchiát egyformán ítéljük meg. A rasszok tekintetében eltér a véleményünk, ennyi. Semmi tragédia nem történt. Szerintem.

abandi 2012.04.03. 17:23:18

Nem mondom, mert nem vagy "szemétzsidó", legalábbis szerintem.

Meddő hitvitákba kár belebonyolódni:
Minthogy a viszonylagos tényeket (todomány) vesszük alapul, ezért is kérdem én hogy régészeti szempontból mikorra is datáljuk a zsidó kultúra tárgyi megjelenését?
süti beállítások módosítása