Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

AZ ORBÁNI SZÍNJÁTÉK KÉPEI: DAKOTA STRATÉGIA

2012. december 28. 18:23 - Mr Falafel

„Ne azt nézzék, mit mondok, hanem amit csinálok.”

/Orbán Viktor/

 

Tegnap éjszaka egy dokumentumfilmet néztem az RTL-en. Az volt a címe, Az én Amerikám. Egészen nézhető volt, szerintem nem ügyetlen filmes ez a Hegedűs Péter. Milyen egy semmitmondó név! Csakhogy ez a Hegedűs Péter annak a bolsevik tömeggyilkos Hegedűs Andrásnak az unokája, aki behívta az oroszokat, aki miatt máig meg nem számolt honfitársunk halt kínhalált, aki miatt százezrek menekültek el ebből az országból.

A filmben többször is felmerült a nagyapa emléke. Ne megy vágásban a rendező édesapjával állt Hegedűs András sírjánál, és anekdotázgattak. A konklúziót az unoka mondta ki: Hegedűs András tulajdonképpen csak abban bűnös, hogy nem mert helyesen dönteni, amikor kellett volna. Tisztelt magyar honfitársaim, az az ember egy elvetemült tömeggyilkos volt, és ma Magyarországon van olyan országos szórású médium, amelyik lead egy többórás filmet, amelyben nyíltan felmentik az emberiesség elleni bűnök alól, a nevével jelzett korszakot relativizálják.

Kellett ez a bevezető ahhoz, hogy megértsük a dakota stratégiát. Ami nem a sziú indiánok harcmodora, mint azt esetleg többen is várták. Ó, nem. A dakota stratégia pártunk és kormányunk, a Fidesz-rezsim stratégiája. A „hángérien feritél” megvalósulásához szükséges lépések összessége.

Nem is tudom, még nem gondolkoztam azon, mi lenne az igazán tündérmese a magyar emberek számára. Jaj, hát nem akarok én nagyon sótalan lenni, de nekem elsősorban az jelentené a tündérmesék megvalósulásának netovábbját, ha a magyarok egyenes gerinccel, büszkén járhatnának saját földjükön. Aztán, persze, jöhetnek majd a LED tv-k és okostelefonok is, de előbb adják vissza elrabolt becsületünket, morális értékrendünket. Szóval, valami ilyesmire gondolok elsősorban.

Arra azonban semmiképpen nem gondolok, hogy a tündérmese úgy kezdődjön, hogy a magyar állam egy olyan multinacionális céggel köt megállapodást, amelyik arról híres messzeföldön, hogy szeméttel szórja tele az országot, és alkalmazottait éhbérért dolgoztatja. Igen, jól gondolják, Tisztelt Hölgyeim és Uraim, a Tesco-ra gondolok.

Ám ne feledkezzünk meg a másik fontos stratégiai partnerről, a dakoták leghívebb harcostársáról sem, a Coca-Cola Beverages Magyarország Kft-ről sem! Ej, hát kivel strategizálna egy dakota, ha nem egy olyan multinacionális céggel, amelyik egészségre káros termékeket forgalmaz, amelyik feketén dolgoztatja dolgozóinak legalább felét?

Itt nem mulaszthatjuk el megemlíteni a dakota kormány egészséges életmóddal összefüggő adóztatási metodikáját sem. A hamburgeradóra gondolok. Vajon ez a cukrozott lötty, amelyik gyakorlatilag csak egészségre ártalmas adalékokat tartalmaz, mennyire szolgálja a magyar emberek egészséges életmódra szoktatását?

A CCB Magyarország Kft-nek 8 évig voltunk partnerei. 2005-ben azért szakadt meg a kapcsolatunk, mert nem voltam hajlandó aláírni az orrunk alá dugott 40 oldalas szerződést, amely önmagában is megvalósított az adócsalást. Ugyanis a CCB kikötötte, - és kiköti ma is – hogy egy külsős alkalmazottnak a munkáltatója mennyit köteles nettó munkabérként kifizetni. E mellé a létező legelképesztőbb módon alacsony rezsióradíjat óhajtja megfizetni a cégnek. Beszéljünk konkrétumokról! 2004 év végén felkínált 510Ft nettó rezsióradíjat, amiből ki kellett volna fizetni az alkalmazottnak 380Ft nettó órabért. Én elmondtam a Hipszki Tamás nevű idiótának, aki Grünwald Róbert, jövőbeni értékesítési igazgató jobbkeze volt, hogy ezt csak úgy tudnám kifizetni, ha adót csalok. Erre az volt Hipszki válasza, hogy őket nem érdekli, oldjuk meg. Mondtam, hogy képtelenség. Erre azt felelte, hogy már minden más cég aláírta a szerződést, csak mi nem.

A CCB-nél ma is így dolgoznak a külsős cégek. Például a Grünwald Róberthez egyéb módon is köthető Bossy Kft is. A cég neve azóta megváltozhatott. A polcszervizesek, irodai „diákmunkások”, üzemi kisegítők jelentős része (ma már honosított) kárpát-aljai, erdélyi vagy felvidéki, és soha senki nem adózott még utánuk.

A Tesco-t nem részletezem külön, ott is hasonló módon működik minden. Gyakorlatilag az egész áruházláncot külsős cégek üzemeltetik, olyan anyagi kondíciók mellett, hogy az adócsalás elkerülhetetlen, és erről a Tesco vezetői pontosan tudnak, de védik magukat egy 40 oldalas szerződéssel. S ugyan, kérem, egy dakota köztársaságban milyen hatóság vizsgálná a felbujtó szerepét! Sőt, mást sem, mert mindent eltusolnak.

Nézze el nekem az olvasó, ha most nem megyek utána, hogy egy ilyen stratégiai megállapodás milyen adókedvezményekkel jár a multi részére, mint munkahelyteremtőnek. Mert, hogy jár, abban biztos vagyok. S miközben neki adókedvezmény jár a külsős cégek által foglalkoztatottak után, addig a külsős cég kényszerűen adót csal, hogy túlélje valahogy, és a piacon maradhasson.

Mindemellett azt is fontos tudnunk, hogy a háztartási gazdálkodások kooperációja, az önkéntes társulások nem méltóak állami támogatásra, hanem kizárólag a Fidesz által megbízható káderré avanzsált oligarchák által felvásárolt irdatlan földbirtokok méltóak arra. „Milliárdokat a milliárdosoknak!” - ez is a dakota stratégia.

Miért is tartanának disznót például tanyákon több háztartás összefogva, ahol a disznónkénti havi költség apám becslése szerint 10.000.- Ft? Higgye el mindenki, apám ért hozzá! De nem is kell érteni hozzá, bárki megnézheti, mennyibe kerül egy kismalac, mennyi idő alatt nő meg és mekkorára, és mennyi a napi táplálékigénye. Eledel kapcsán kizárólag természetes táplálékokra gondolok: kukoricadara, tök, egyéb zöldhulladék, stb. A végén megkapjuk az eredményt, amely szerint a disznóhús 300 Ft-ba sem kerülne. Csirkével, tyúkkal is el lehet játszani ezt. Nagyapám mindig azt mondta, hogy a legnagyobb haszon a marhán van. És nem kell exportmennyiség, csak annyi, amennyi egy, vagy több, kooperatív társulásban álló családnak szükséges.

Miért is jó akkor a Tesco-ban megvenni a húst, ami annyi vizet ereszt, hogy pörkölt nem is készíthető belőle, mert képtelenség megpörkölni a húst. Miért is éri meg az ilyen szemétért ezer forintokat fizetni?    Miért is kell 600 Ft-ért vennem akciós 10 tojást a Tesco-ban, amitől aztán megy a hasam, mert állott, és baktériumoktól hemzseg? - Azért kell szemetet ennie a magyarnak, mert a dakota stratégia szerint ez üdvös. Szeressük a Tesco-t és a Coca-Cola-t, ha tündérmesébe illően akarunk élni.

Hát ezért irigylem sokszor a banánköztársaságok elnyomott népeit, mert, bár szívnak, mint a torkos borz, a végén mindig fellázadnak, és akkor felkoncolnak mindenkit, aki addig uralkodott rajtuk. Következmények nélkül megúszni népirtást, állami vagyon szétlopását és elherdálását, egy nép gerincének meghajtását csak Magyarországon lehet egyedül a világon. Itt még mindig bolsevik tömeggyilkosok és azok leszármazottai ülnek a parlamentben, itt nem volt elszámoltatás, itt úgy elprivatizálták az értékeinket, hogy semmink nem maradt, itt úgy vették el megélhetésünket, hitünket és reményünket, hogy szavunk nem volt.

S ha mindez egy stratégia része, legyen az akár dakota, akár másmilyen stratégia, akkor bátran legyünk paranoiásak, és összeesküvést tételezzünk fel. S aztán, mintha mi sem történt volna, 2014-ben menjen mindenki szavazni a már jól ismert pártokra.

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr424985302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.28. 18:34:48

A posztban fejtegetett állattartási módot egyre többen választják. Többen veszne kegy tanyát, ahol állatot tartanak. Egy tanya mai ára alig éri el az egymillió forintot. Van víz, villany és fűtés fával. Más nem is kell. Egyetlen év alatt megtérül a befektetés, és onnantól minden évben százezreket jelent.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.28. 19:23:16

Elmúlt a karácsony és semmi zsidózás? Fáradsz? Segítek.
Az unoka nem felelős nagyapja tetteiért, ha jó szakember, csináljon jó filmeket. Hogy emberileg milyen csávó, azt szintén felmenői nélkül illik megítélni. A történelmet nem a leszármazottakon kell számon kérni, hanem ki kell beszélni.
Ami az önellátást illeti, maximálisan egyetértek. Viszont mindenki nem költözhet tanyára. Részben az útiköltség, másrészt sokakra máshol van szüksége a társadalomnak, ha úgy tetszik, nemzetnek. Ők minőségi és olcsó cuccokat vásárolni eljárhatnának a tanyákra vagy tanyasi közösségek által üzemeltetett boltokba. Ez a formula ki van találva és remekül működik. Úgy hívják, hogy kibuc, mosáv.
Magyarázd meg, hogy akik ezt csinálják, azok miért vagy miért nem akarják rabszolgasorba dönteni a magyarságot. Azt is, hogy itt miért nem létjogosult ez a fajta gazdálkodás. Konkrétan: mert tudatosan rabszolgaságba akarják dönteni a magyarságot vagy a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitás szab gátat.

Tudom a kézenfekvő választ "mert tudatosan plántálják a dögöljön..... mentalitást" úgyhogy ez nem ér.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.28. 19:50:14

@biboldó: Hegedűs Péterrel az a baj, hogy a nagyfater rémtetteit mentegeti, nem találja iszonyatos bűnnek, pedig az. Inkább hallgatna róla, és ne hozná fel minden filmjében.

A tanyára nem kell odaköltözni a városról, hanem csak fenntartani kell. Vannak családok, akik tanyák "üzemeltetésére" vállalkoznak. Ők laknak ott, kapnak némi pénzt, és részesülnek a javakból. Bevált módszer, és tényleg egyre többen csinálják. Például, ha valaki kiváltja az őstermelőit, évi 4 millió forgalomig adómentes. Ha egy tanyát 4 család birtokol, az mondjuk 8 felnőtt, tehát 32 millióig adómentesek, ha kiváltják az őstermelőit. Vagyis adhatnak el ezt-azt. Itt, a XXII. kerületben mindenkinek van őstermelőije, mert majd' mindenki gombatermesztésből él, és tisztességesen megél.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.28. 20:25:20

@Mr Falafel: Távol áll tőlem a Hegedűs família védelmezése és a felettük való ítélkezés is. Azt viszont tapasztalatból állítom, hogy a kibeszélés baromira hatásos szisztéma. Hegedűséket nem basztatni kell, hanem meghívni egy kóserszilvára és megkérdezni, hogy...
Itt ezt nem folytatom, ha érdekel, priviben küldök egy linket. Melyik mélcímed él?

A tanyás bulihoz nincs hozzáfűzni valóm, mint már említettem, nekem is tetszik a dolog. A mezőgazdasághoz sajnos totál analfabéta vagyok, viszont hiszed, nem, foglalkoztat egy ilyesmi őstermelői" közösség szervezése, bolthálózat, termelői háttér kiépítésének etc gondolata. Csak kicsit úgy vagyok vele, mint Te a karácsonnyal. Itt? Apeh féle és egyéb államigazgatási vérszívókból már volt elég részem. A legnagyobb baj a dakota stratégiával az, hogy az ilyen fajta vállalkozási ambícióhoz már rég megtépázott kedvet nemhogy javítaná, hanem tovább rombolja.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.28. 21:47:29

@biboldó: A régi mélcímeim is mind élnek. Például a totalkesz81@freemail.hu. Ha oda írsz, onnan megírom azt, amelyiket minden nap használom.

Nekem ne mondd a magyarországi viszonyokat. 2008-ban zárolták a cégem számláját, mert hát ugye a vállalkozó az bűnöző. Aztán beszopták a faszt, és mégsem lettem bűnöző. A zaklatásom miatt kell kártalanítaniuk engem. Viszont az ügyészség nem találja, mi lett azzal a pármillióval, ami a számlán volt. hivatalról hivatalra küldenek, de sehol nincs. Esküszöm, amikor megírom ennek történetét, olyat olvashat az ember, amiről azt hitte eddig, hogy nem lehetséges. Ezért mondok le a magyar állampolgárságomról, és ezért nem szólalok meg aztán többé magyarul.
Éppen az imént beszéltem a feleségemmel, most érkezett meg Torontóba. Ott vár be engem rokonoknál, s úgy megyünk haza. Rendesen elszorult a torkom, annyira mennék én is. Sokan nem értik, de nekem tényleg fizikai fájdalmat okoz, amikor Magyarországon kell lennem. Az idei karácsony alkalmával közöltük a szülőkkel és testvérekkel, hogy eztán ők jönnek hozzánk, mert nekünk ebből az országból elég volt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.29. 22:03:35

@Mr Falafel: Pedig a dakota stratégia megígérte, hogy az adóbevallás el fog férni egy söralátéten. Nem sokat tévedtek, a saját elszámoltatási lehetőségeiket szűkítették nullára.

Békés gofrisütögetést!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.30. 10:11:20

@biboldó: Azt nem mondták, mekkora lesz a söröskorsó. Vagy lehet, hogy a söralátét nekik a sörfőző üst alátétje.

Azt hiszem, átnyergelek a lau lau sütésre. A gofri nem elég autentikus.

bömböcz 2012.12.30. 18:02:34

Egyébként a maga mantrái egyszerű börtönértett-síránkozások.
Jótanács:
Vegyen letelepedési engedélyt az aláírásommal és...

bömböcz 2012.12.30. 21:19:50

@Mr Falafel:
Mi kerül mennyibe, maga tulok?!
Ezért tart itt ez a lavór...
Ma például a Műcsarnokot adtam el...
Nézze: Lemond a pereskedésről és mondjuk megkapja a Lánchíd örökös felújítását...kárpótlásul...
Ne mondja, hogy nem demokrata megoldás!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.31. 07:00:45

@bömböcz: Lehetne inkább a Lágymányosi? Azon kevesebb a flikk-flakk, így könnyebb tisztítani. S egyébként is félek az oroszlánoktól.

Alfőmérnök 2013.01.04. 15:37:27

Van benne igazság, sajnos.

Kandeláber 2013.01.04. 15:49:47

Összeszerelőüzem-országban mit lehet várni?
Minden eddigi kormány hazaáruló módon lopta el és kótyavetyélte el az állami vagyont.
Hornék odáig mentek, hogy egyenesen 8 %-os profitot garantáltak az energiaszolgáltatókat megvásárló külföldieknek.
Tönkretették a teljes magyar ipart, beleértve a színvonalas élelmiszerioart is,a növényolajgyárakat, cukorgyárakat.
Magyarországon gyakorlatilag nincs termelés, a szócsövek tizenvalahány éve szajkózzák, hogy nincs szükség termelésre, csak szolgáltatásra.
A félperifériáról a perifériára lökték az országot.
Ha máshol nem, a történelem ítélőszéke előtt felelnek majd.

bömböcz 2013.01.06. 16:36:07

Érdemes lenne hozzábiggyeszteni a fejléchez:
(Vigyázat: nem szószerinti idézet!)
Én nem a diktatúra, hanem az azt gyakorlók ellen folytattam harcot!

abandi 2013.01.11. 18:55:38

oppárdon, a rossznyelvek szerint menekül, de szerinem csak antialijázik (pozitívan dobozol).
Csak higgadtan, hogy ne hagyjon nyomot!

bömböcz 2013.01.18. 15:55:03

A minap a Neményi.net-en kiemelt helyen hozták eme cikkét!
Nem lesz ennek jó vége...

bömböcz 2013.01.26. 20:43:31

Vannak még problémák a jóslataimmal:
nemenyi.net

Elnézést kérek...

VT22 2013.03.18. 12:32:04

"Miért is jó akkor a Tesco-ban megvenni a húst, ami annyi vizet ereszt, hogy pörkölt nem is készíthető belőle, mert képtelenség megpörkölni a húst. Miért is éri meg az ilyen szemétért ezer forintokat fizetni?"

Az árkülönbözetben azt fizeted meg, hogy nem kell a disznóval foglalkoznod. Nem kell minden nap korán reggel kimenni hozzá. Nem kell kitakarítanod az ólját, szagolni a trágyát. A disznó nem ismeri különösebben a szabadságolás fogalmát, hogy te 2 hétre elmész nyaralni, ott kell lenni minden nap mellette.
Aztán ha csak egy kis szalonnára van csak szükséged, nem lehet az oldalából kanyarítani, csak úgy, le kell vágni, egyszerre feldolgozni az egészet, aztán eltárolni valahogy, és azon sakkozni, hogy leolvad-e a fagyasztó vagy sem.

Persze disznót nem tarthatsz akárhol, már falun sem tolerálják a bűzét mindenhol. Tehát a disznóval olyan helyre kell költözni, ahol nem lesz 5 percenként villamos, de helyközi busz is csak naponta néhány. A közelben meg nem lesz feltétlenül egyéb munkahely.

Amikor kifizeted a termelői és a bolti ár közötti különbséget, pont a szabadságodat fizeted meg. Akkor mész el disznóhúst venni amikor akarsz, pont annyit veszel amennyi kell, és te választod meg milyen minőségűt (nem kötelező tescóban venni). És a disznóra fordított idő alatt egyéb, magasabb jövedelemmel kecsegtető termelő tevékenységet folythatsz, amiből feltehetően jobban megélsz, hogy a magasabb árú, minőségi húst megvedd.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.03.29. 07:29:54

@VT22: Csak a lényeget nem sikerült megértened, de sebaj, legalább kiírtad magadból a hebroni fájdalmat.
A Tesco lett a Fidesz stratégiai partnere, amelyik szemetet árul. Ez a lényeg. A tápon nevelt állatok húsa ízetlen. annyi fűszer kell hozzá, hogy az már egészségtelen. Az állattartásról leszoktatták az embereket. Helyette adták azt a fajellenes szemléletet, amit te is nyomatsz: az állat büdös, undorító, sok vele a meló, inkább egyél szart, vagy rabolj, és egyél drága szart, vagy drága és kevésbé szart.
A te féléd az emberiség ellensége. Rosszabbak vagytok a ráknál.

VT22 2013.03.29. 14:18:52

@Mr Falafel:
Látom a személyeskedésnél és mindenféle negatív jelzők osztogatásánál sokkal rosszabbul megy a szövegértés. Segítek kiemelni a lényeget.

Akkor mész el disznóhúst venni amikor akarsz, pont annyit veszel amennyi kell, ÉS TE VÁLASZTOD MEG MILYEN MINŐSÉGŰT (NEM KÖTELEZŐ TESCÓBAN VENNI).

Érted?

Rohadtul nem vagy rákényszerítve, hogy tescós-tápos disznót egyél.
Vehetsz a pénzedből öko-bió-fitnessdisznóhúst is.
süti beállítások módosítása