Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A BŰNÖKRŐL A CSATÁRY-ÜGY KAPCSÁN

2012. július 21. 17:14 - Mr Falafel

Ki ez a Csatáry László, aki miatt ekkora felfordulást csinál Efraim Zuroff, az utolsó nácivadász? – Egyes állítások szerint a legkeresettebb háborús bűnös, egy különösen kegyetlen ember, akinek lelkén 15 000 zsidó élete szárad.

Nos, akárki is Csatáry László, ügye eléggé felkavarta a közvéleményt ahhoz, hogy foglalkozni kelljen vele. Nem is vele, inkább azzal, amit ő képvisel, ha képvisel. A bűnökről kell beszélnünk. A legsúlyosabb, legaljasabb és soha nem feledhető bűnökről. Csatáry László ma az emberiesség elleni bűnök kétrét görnyedve járó élő szobra.

Hogy lágerparancsnok volt, és tízezreket küldött a halálba, az hazugság. Bizonyítottan nem igaz. Csatáry rendőrségi fogalmazó volt, egy alacsony beosztású katona. Efraim Zuroff tehát hazudott. Hazudott, ahogy szokott. Annak az embernek tán egyetlen igaz szava sincs. Mégis, Csatáry László, a 97 éves idős ember háborús bűnös, és kétségkívül az. Mellette kiállnunk, őt sajnálnunk nem kell.

Nem azért nevezem őt háborús bűnösnek, mert a Csehszlovák kormány halálra ítélte 1948-ban. A Csehszlovák kormány akkoriban minden magyar megszállót halálra ítélt. Bizony, megszállók voltunk a saját hazánkban, és egy soha nem volt ország törvénykezése ítélkezett felettünk. A 40-es évek végén kibontakozó bolsevik diktatúrák minden gátlástól mentes gyilkos hangulata szülte ítéleteket nem szabad elfogadnunk.

Nem azért nevezem Csatáryt háborús bűnösnek, mert állítólagos német tisztek szerint Csatáryt nekik kellett leállítani a kegyetlenkedésekben. Én egyetlen német tisztnek sem hiszek, aki áthárítja a felelősséget, hiszen ők voltak a megszállók, annak a háborús pokolnak a kiagyalói és kikényszerítői.

Csatáry azért háborús bűnös, mert évtizedekig álnéven, hamis személyazonossággal, menekültként élt Kanadában. Márpedig, ha ő ártatlan, nem lett volna szüksége álnévre és hamis személyazonosságra. S hogy bűnös legyen, nem kellett tízezreket halálba küldenie, vagy megkínoznia. Csatáry rendőr volt, ami nem sorköteles katonai hivatás, önként vállalt fegyveres testületi tagság. Lehetett fogalmazó, tolmács, vagy akár járőr, tök mindegy, mert önként szerelt fel, és vállalta az igazságszolgáltatásban a végrehajtó szerepet. Bizony, a háború idején is volt igazságszolgáltatás, és annak a rendőrség mindig végrehajtója, úgynevezett jogalkalmazó. Csatáry nem katona volt, akit besoroztak, és ha akarta, ha nem, végre kellett hajtania a parancsot, különben ott helyben lövik tarkón. Így ment ez.   

Mégis komoly aggályaim vannak Csatáry törvény elé állítását illetően. Tudom, az emberiesség elleni bűnök nem évülnek el, ezért bűnhődnie kell. Azonban, ha én jól tudom, Magyarországot jogállamnak, demokráciának szeretik nevezni (szerintem nem az), s mint ilyen kötik bizonyos erkölcsi normák is, amelyek már az Alkotmányban, de a most használatos Alaptörvényben is védelemmel vannak ellátva. Ezek többnyire olyan normák, amiket nemzetközi egyezmények is garantálnak. S az egyik ilyen fontos, védelemmel ellátott norma a negatív diszkrimináció tilalma.

Ezt a normát most vagy komolyan vesszük, vagy hagyjuk az egész jogállamiságról szóló maszlagot, és induljon a hirig! Ugyanis, ha Csatáryt Magyarországon bíróság elé állítják emberiesség elleni bűnök miatt, a többi, jelenleg vidáman élő tömeggyilkost, pszichikai bűnsegédet, társtettest is bíróság el KELL állítani. Már, ha hiszünk a demokráciában.

A rendszerváltozáskor a hatalomra kerülő elitek, elsősorban a politikai és kulturális elit kimondta, a múltrendszer diktatúra volt, amelynek bűnei elévülhetetlenek, mivel az emberiesség elleni bűnök közé tartoznak. Mégsem állt soha bíróság előtt egyetlen diktatúrabeli politikai vezető sem. Nemhogy a rendőrségi fogalmazók, de a halálos ítéleteket meghozó bírók, a halálos ítéleteket elrendelő miniszterek és a párt központi bizottságaiban pöffeszkedő vezetők sem. Senki. Mansfeld Péter egyik gyilkosa, a rá halálos ítéletet követelő ügyész, Mátsik György a facebook-on osztja meg gondtalan életének szép pillanatait.

Bűnökről beszélnek itt sokan habzó szájjal. A Niedermüller Péterek és Feldmájer Péterek. Közben például Feldmájert az sem zavarja, hogy közvetlen hittársa, Zoltai Zucker Gusztáv munkásőrként önként vett részt emberek megkínzásában. Ahogy az sem zavarja a Niedermüllereket, hogy Horn Gyula pufajkásként embereket kínzott. Egyik áldozata elmesélte, hogyan térdeltette le, és rúgta őt fejbe volt miniszterelnökünk. Beszélhetnék az ÁVH-sok bűntetteiről is, amelyek felett sosem mondtak ítéletet, noha ma már a történészek is egyértelműen állítják, az 56-os forradalom és szabadságharc az ÁVH kegyetlenkedései miatt tört ki.

Nem, ebben az országban a diktatúrában elkövetett emberiesség elleni bűncselekmények sosem lesznek megtorolva. Erre semmi esélyünk. Nem lehet esélyünk, mert a diktatúrában elkövetett valamennyi kegyetlenkedéseket azok az emberek követték el, akik vagy akiknek a gyerekei ma is tematizálják a mindennapjainkat. Ma is olyan emberek, illetve közvetlen leszármazottaik uralják a politikai, gazdasági és kulturális elitet és életet, akik érintettek az emberiesség elleni bűnök elkövetésében.  Hogy konkrétan kik ezek? – Én nem is tudom így hirtelen.

Éppen ma olvastam Megyesi Gusztáv cikkét, amelyből kiderül, hogy Magyarországon gyakorlatilag nincsenek is zsidók, csupán a náci magyarok vizionálják, hogy vannak, pedig mind odavesztek a haláltáborokban. Egy zsidó ismerősöm szerint meg nincsenek bolsevikok, már régen kihaltak, mint a mamutok. Ergo, akárkik is ezek, akik ma mindenáron megakadályozzák, hogy a szocialista rezsim emberiesség elleni bűneiben bűnösök megbűnhődjenek, az biztos, hogy nem zsidók és nem bolsevikok. Pedig, de jó lenne tudni, hogy mégis kik!

Amíg ez ki nem derül, amíg nem jutunk el odáig, hogy a diktatúra tömeggyilkosait, az utolsó rendőri fogalmazóig törvény elé nem állítjuk, addig Csatáry László háborús bűnöst meg kell védenünk. Védenünk kell bármi áron, ha hiszünk a demokráciában. És muszáj hinnünk, mert máskülönben nem marad más, mint az anarchia, és akkor jaj mindenkinek, nem csak a bűnösöknek. Ezt akarjuk, anarchiát akarunk? Ha nem, akkor állítsuk meg a Niedermüllereket és Zuroffokat! És hagyjuk békében meghalni Csatáry László rendőrségi fogalmazót és háborús bűnöst.




 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr194669821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2012.07.21. 20:31:31

...lehetett fogalmazó, tolmács, vagy akár járőr, tök mindegy...

Értem! Felszólítok minden élő avagy már megholt takarítónőt, lovászfiút, gépírókisasszonyt, portást, illetve egyéb szakképesítés nélküli potenciális háborús bűnöst és tömeggyilkost, aki 1940 és 1945 között rendőrségi alkalmazásban állott, haladéktalanul jelenkezzen a simonwízentál nácihajkurászó szakkör budapesti részlegénél!

...az emberiesség elleni bűnök nem évülnek el...

Így van, kivéve azok amelyeket kommunisták és/vagy tudjukkik követtek és követnek el.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.07.21. 21:14:19

Az ügyvédekkel vívott harcodban remélhetőleg kevésbé átlátszó a logikád, bár ők lehet, hogy megeszik ezt is.
Továbbgondolva a z okfejtést, akkor mi a túróért kellene felelősségre vonni a komcsi bűnök elkövetőit, ha pl Cortes és Pizarro is megúszták a népirtást. Vagy miért kell elítélni a rendőrpszichológus nő gyilkosát, ha nála sokkal keményebb gyilkosok mondjuk felderítetlenség okán szabadon lófrálnak. Hacsak nem azt akarod mondani, hogy a komcsi-náci bűnök ok-okozat, egy érem két oldala. Akkor viszont nem a logika, hanem a kiindulás rossz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.07.22. 09:23:08

@biboldó: Látod, az én felfogásom egy jobboldali embernek túl baloldali, neked meg átlátszóan jobboldali. Amíg ez így van, addig biztos lehetek benne, hogy jó úton járok. :-))

Az ügyvédekkel nem vívok harcot. Tulajdonképpen nem érdekel, mit és miért csinálták. Persze, hiányzik az a néhány millió, nagyon hiányzik, de az egy egyszerű történet. Négy évet vártam a pénzemre, tudok várni újabb négy évet, ha kell.

Cortes és Pizzaro meghaltak, a holtakon nincs mit számon kérni. A felderítetlenség is más kategória. Magyarországon ismert tömeggyilkosok, dokumentált bűnlajstrommal vannak szabadon. Nem érzed a különbséget a te példáidtól?
Minden ok-okozati összefüggés - ugyebár dialektika. A komcsi bűnök egy része a nácizmus miatti bosszúállás számlájára írható. És? Korábban Szamuely tízezreket köttetett fel, mert a falusi tanító is a rendszer ellensége volt neki. Kun Béla és Károlyi szétkergették a győztes csatákat vívó vörös hadsereget, aminek az lett a következménye, hogy a románok és szlovákok visszamerészkedtek a magyar területre. Ennek okán ítélték nekik országunk kétharmadát. A zsidók miatt volt Trianon, ezt minden magyar vallja. Sajnos a vonatkozó történelmi dokumentumok és tények még ma is szinte rejtve vannak. Hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás? Engem ez nem érdekel. A bűnösök vagy mind bűnhődjenek, vagy egyik se! mondom, azok a bűnösök, akik még élnek, és akik ellen megdönthetetlen bizonyítékok vannak. Melyikről biztosabb, hogy tömeggyilkos volt: Biszku vagy Csatáry?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.07.22. 21:34:26

@Mr Falafel: Felelősségre vonás alól kibújásra nem indok, hogy más élő vagy holt bűnös is megúszta.
A komcsi bűnök valahol valóban a nácik sara is, balfaszságukkal naggyá tették a másik diktatúrát. Zsidóknak ehhez semmi köze, miként Trianonhoz sem. Az is egy elbaszott háború következménye volt.
Hogy a románok, szlovákok visszamerészkedtek, az elsősorban a nagy magyar ellentengernagy balhéja. Él vagy hal, ő is tömeggyilkos. Bűnhődést érdemelne, nem pedig szobrot. Nincs vagy mindenki vagy senki.
Az a baj, hogy sok a senki.

abandi 2012.07.26. 12:00:03

@Mr Falafel:
Ez egy elég furcsa dokument...:
Csatáry mint táborparancsnok, illetve a zsidók tejet csempésznek ki a "láger"-ből...
Alakul...

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2012.08.05. 11:55:27

Nagyon jó gondolatok, teljesen egyetértek a szerzőjükkel.
Horthy pedig ha háborús tömeggyilkos lett volna, akkor Nürnbergben fellógatják.
Zuroff pedig nem azért hajtotta most Csatáryt fel, mert eddig nem találták volna meg, ha akarják, hanem tudatosan gerjeszti ezzel az üggyel az emberek felháborodását, amit felhasználhatnak arra, hogy kijelentsék, az antiszemitizmus erősödik, a bűntudatos államok pedig továbbra is fizessenek kárpótlást, ill. ne merjék a szent tehénként kezelt Izraelt kritikával sem illetni.
süti beállítások módosítása