Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

GONDOLATOK AZ ÚJ ALKOTMÁNYRÓL

2012. január 01. 17:59 - Mr Falafel

Az új Alkotmány úgy hiányzott ennek a hányatott sorsú népnek, mint egy falat kenyér az éhezőnek. Egy tisztán magyar, külföldi befolyástól mentes kódex, amely az ország valamennyi polgárának védernyőt nyújt, s irányt mutat a helyes értékrend kialakításához.

Igen, az Alkotmánynak kell lennie jogaink legfőbb védelmezőjének, kötelességeink számon tartójának, az állam jogfolytonossága zálogának. Tartalmaznia kell a letűnt korokban munkálkodó szellemi erők örökérvényű vívmányait, amelyek megteremtették az emberi társadalom egyetlen élhető formáját, a demokratikus államberendezkedést. Egy olyan közösséget és annak rendjét, amelyben az egyén mindennemű szabadsága garantált, érdekei egybe esnek a közösség érdekeivel, így erősítve azt, mint az összetartozás-tudat felettünk kifeszülő védernyőjét. Fel kell tudnia mutatni olyan szükségszerű, s ezáltal kötelességünkké váló elvégzendő feladatokat, tanúsítandó magatartásokat, amelyek azon morális célok elérését határozzák meg, mik az emberi társadalmat egy jövőbeni embereszmény elérésére sarkallják.

Előre szeretném bocsátani, az új Alkotmányról megfogalmazódó gondolataim kritikai elemei nem azonos tőről fakadnak az etnokulturálisan tőlünk, magyaroktól különböző, magukat magyar baloldalként aposztrofáló hazai zsidóság hasonló kritikai észrevételeivel. Nem vitatva el tőlük ezzel a kritikai észrevétel jogát, a bennük munkálódó aggodalom jogosságát. Tudomásul kell vennünk, egy állam alkotmánya nem kizárólag az államalkotó nemzeté, hanem annak területén élő valamennyi nemzeti és etnikai kisebbségeké is.

Mindjárt az elején szeretnék is tisztázni egy félreértelmezést: Magyarországnak nem az államformája változott meg, hanem az elnevezése. Korábban hazánknak az államformája volt az elnevezése is, noha az államforma és az elnevezés egyébként két külön (jogi) kategória. Helyes, hogy ezt végre rendbe tette a kormány! Magyarország neve nem lehet más, mint Magyarország, ennek csak így van értelme. Egyébiránt az elnevezés korábban a bolsevik alkotmányozási rend szerinti Magyar Népköztársaság kurtított formája volt. Egyszerűen lenyisszantották a „nép”-et a köztársaság elől. Ezzel a spórolással tulajdonképpen az identitástudatot erősítő folyamatok apró kis katalizátorait spórolták el. Kimondom, a rendszerváltozás alkotmányozói súlyos bűnt követtek el ezáltal a magyarság ellen. Kihangsúlyoznám, szándékosan nem nemzeti identitástudatot írtam, és a magyarság alatt sem csak a nemzetiségileg magyarokat értem!

Az új Alkotmány ellenzőinek tehát ebben az esetben alaptalan az aggodalmuk, sőt, úgy vélem, hangadóik eleve csalárd, aljas indokból teszik szóvá az elnevezés és államforma szétválását. Szégyelljék magukat, ha maradt még bennük cseppnyi becsület.

A preambulum „nemzeti hitvallás” elnevezése viszont súlyosan sérti a hazánkat vészterhes évszázadokban is szolgáló, ha kellett, élete árán is védelmező kisebbségeket. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogyan engedhet meg magának a kormány-koalíció ekkora sértést kisebbségeink felé.  

Sajnálattal kell megállapítanom, hogy az új Alkotmány valóban egy pártira sikeredett. Mi több, a megalkotása mögött megbújó szándék szerint is annak készült. Ami akkor lenne csupán elfogadható, ha ideiglenes alkotmány lenne, de nem az, nem akként emlegetik. Ideiglenesen szükséges a Fidesz, mint egyetlen magyar kormányzóképes párt megerősítése. Azonban a gazdasági és morális válság után is lesz (lesz?) élet, ám arra vonatkozóan az új Alkotmány paragrafusai nem tartalmaznak elfogadható direktívákat.

Nincs az új Alkotmánynak egyetlen olyan új eleme sem, amely tiszta, morális alapokon nyugvó értékrend kialakíthatóságához vezetne. Nincs egyetlen jövőbemutató, korszerű, egy vágyott embereszmény elérését célzó pontja sem. Ez is óriási hiányossága. Ez az Alkotmány kizárólag a Fidesz fölé borít védernyőt.

Kétségtelen tény, így nézve a Fidesz cserbenhagyta a magyar embereket. Rövidtávú céljait, - melyek kizárólag a hatalom megtartása körül szerveződnek - ültette át a legfontosabb törvénybe. Olyan aktus volt ez a kormányzópárt részéről, amely egyértelművé tette, ma már kizárólag a külső nyomásgyakorlókkal lepaktáló „baloldal” iránt érzett jogos ellenszenv tartja egyben a „jobboldalt”.

A magzatvédelemről szóló rész kapcsán külön posztban fejtettem ki véleményem a szekularizációs korlát ledöntéséről, a kánonjog vonatkozó rendelkezésének a világi jogrendbe való átemeléséről. Ezért itt most röviden annyit jegyeznék meg, ezzel a Fidesz előkészítette saját politikai szeppukuját.

Az igazságszolgáltatás, mint a társadalom morális lakmuszpapírja hibás, és ezt a súlyos, veszélyes hibát az új Alkotmány mélyíti, amikor az ügyészség jogköréről rendelkezik. Habár a korábbi alkotmány, valamint az ügyészségről szóló törvény is tartalmazta az ügyészség ellenőrző funkcióját a bírósági eljárások felett, a Ket. (közigazgatási eljárásról szóló törvény) területi és illetékességi szabályozását úgy rúgja fel, mint paraszt a bolondgombát. Jogvégzett emberként engem személy szerint kifejezetten zavar, hogy legfőbb eljáró hatóságként a Központi Nyomozó Főügyészség jár el az ügyészek és bírók által elkövetett hivatali bűncselekmények kapcsán. Úgy vélem, erre a most felálló Kúria fennhatósága alá tartozó, újonnan létrehozandó szervezet lenne a legalkalmasabb. Persze, sorolhatnám a szükségszerű változtatásokra vonatkozó javaslataimat, amit talán meg is teszek komment formájában.

A magántulajdon védelmének megerősítésére tett halvány kísérlet édeskevés az üdvösséghez. A törvény továbbra sem képes felnőttként kezelni az állam polgárait. A kormánynak valamiféle hagymázas elképzelése lehet az állam erőszak-monopóliumával kapcsolatban, amelyet kiterjeszt a jogos védelem és önvédelem kárára. Ez a metodika tökéletesen hajaz a szocialista állam azonos vonatkozású elképzelésére, vagyis a régi alkotmány vonatkozó rendelkezéseire, csupán annyi történt, hogy szabatosabban fogalmazták át. A szocialista alkotmány azért nem rendelte fokozott védelemben részesíteni a magántulajdont, mert a szocialista társadalom alapvetően közösségi tulajdon primátusára épült. Az Alkotmány teljesen fölöslegesen hivatkozik az erről rendelkező jogszabályra. A személy az ellene, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításának módozatai nincsenek kifejtve sarkalatos törvényben.

Az Alkotmány további súlyos hiátusokban szenved. Úgy vélem, a kormány akkor cselekedne helyesen, ha mielőbb értelmező rendelkezéseket, kommentárokat fűzne hozzá. Azt kétlem, hogy a módosításokra, a módosító javaslatok befogadására nyitott lenne.  

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr743511629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.02. 02:21:18

Mr Falafel!

Az emberi társadalom egyetlen élhető formája, a demokratikus államberendezkedés???
Inkább megadom a címem, gyere el és rúgjál tökön, az is jobban esne!
A kozmikus isteni királyság az egyetlen emberséges és élhető nemzeti irányítási forma.
Ahol a nemzet minden tagja tisztában van eredetével magtól gyökéren át a társadalomba való beéréséig, ahol az isteni (szakrális vezető) király alatti területi vezetők általi elRENDezésben annak rendje és módja szerint elfoglalja a természet által neki felkínált és értelemszerűen az egész közösség számára legEGÉSZségesebb posztját, pozícióját.
Vagyis a természet, a kozmosz, a teremtő erő, Isten és az ember közötti eredő rendbe illeszkedik mindenki javára és épülésére, egészségére, boldogulására és boldogságára.
Ez a lebölcsebb nemzeti együttélési forma alapvetően magában foglalja, hordozza és kiadja a nemzetet alkotó összes ember számára az éber szellemi létet, a kozmikus rend Földön való tudatos megértését, megélésének alapvető szükségszerűségét és ezek mentén, ez által a testi - lelki - szellemi egészséget; tehát a társadalom tagjai éber felépített tudattal, tudatosan élik magukat a nemzet egységébe bele. Igen ÉLIK magukat.
Ezzel szemben a demokakit inkább nem minősítem, ha fennáll a természettel tudatosan együtt élő királyi irányítású társadalom, tudod kinek van szüksége a demokakiról vitatkozni?
Judgment comes. Mindez csak idő kérdése.
Isten álld meg a magyart ésszel bölcsességgel!

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.02. 02:31:50

@Richiewise: Pontosabban:
Isten áldd meg a magyart ésszel bölcsességgel!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.02. 08:37:20

@Richiewise: Az ember jelenlegi fejlettségi fokán csupán sci-fi, amit felvázolsz. Ahhoz, hogy valami olyasmihez jussunk el, amiről te is beszélsz, előbb a modern ember korát kell lezárnunk tisztességesen, majd a következő fokra lépni. S ki tudja, hány fokra van még az a társadalmi rend, amit te leírsz?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.02. 18:42:46

@Richiewise: Az esztergomi királyi bazilika kapujára a következő felirat volt írva:

MENTEM SANCTAM SPONTANEAM, HONOREM DEO, ET PATRIA LIBERATIONEM!

Magyarul: szent és szabad elmét, Istennek tiszteletet, és a haza szabadságát!

Hallod, Falafel? SZENT és SZABAD (spontán) elmét!

A nagytuti elnyomó gonoszbűnös stb egyház esztergomi főszékesegyházának - tkp. a magyar egyház központjának -KAPUJÁRA ez volt írva!

Nagy baj, hogy már régen néztem a Varga Tibor előadásait. Ott ez tökéletesen le van vezetve, ti. hogy az ősi magyar hagyományok és a kereszténység egymást tökéletesen KIEGÉSZÍTŐ fogalmak, meg hogy a "sötét középkor" mekkora nagy baromság. Bővebben: Liberális-komcsi propaganda.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.02. 18:52:46

A középkor kereszténysége még birtokában volt az ősi tudásnak. Azóta persze sajnos a kereszténység is elfajzott, de ez a jó és a gonosz világméretű és korokon átívelő harcának egyenes következménye.

Az egyház valóban "elbukott", mint ERŐ.
Mint ERŐvel rendelkező tényező. Ez kétségtelen.

De ettől még nem kell fürdővízzel együtt kiönteni a gyereket, és különösen nem kell liberális-fölvilágosult dogmákat hangoztatni.

Ezek különben is idejétmúlt fogalmak. Már leírtam, hogy a "fölvilágosult" gondolkozásnak vége. Tetszik-nem tetszik, ez van.

Eljött az ideje az alapvetően ÉRTÉKELVŰ, KÖZÖSSÉGELVŰ (a liberális individualizmussal ellentéteben), HAGYOMÁNYELVŰ (kereszténység, ősmagyar hagyományok) gondolkodásnak.

Bocs ha ezt tőlem hallod először. Don't shoot the messenger.

Kéne basszameg írnom egy cikket az ősmagyar és az őskeresztény gondolkodásról. egy tisztázó cikket.
Össze kell kapjam magam.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.02. 19:26:05

@Schwere Gustav: Az ősmagyarral nincs bajom. A kereszténnyel van. Ugyanakkor a keresztény egyház az állam szempontjából megkerülhetetlen tényező. Ezt is sokszor elmondtam már más fórumokon. A magyar állam a keresztény egyház által vált Európa vezető hatalmává. A magyar állam és az ősmagyar eredet egy ponton elválnak egymástól, együtt értelmezni nem lehet őket.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.02. 20:26:14

@Mr Falafel:
Ha a jövőbe nézünk valóban sci-fi, de ha az időben visszafelé...
Egyetértek veled, viszont úgy gondolom, hogy ezt a korszakot nem lehet a mai formájában "emberi"- nek nevezett módon lezárni.
Pedig le lesz zárva...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.02. 22:01:39

@Mr Falafel: Eeeegen, az sem ártana, ha cikk lenne, nem pedig kopik, linkek zagyvaléka.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.02. 22:04:28

@Schwere Gustav: A kommunista pártszékházakra meg az volt kiírva, hogy "a dolgozó népért előre"

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.02. 22:06:36

@biboldó: A linkekért én sem rajongok. Nekem elég a saját véleménye.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.02. 22:11:44

@Richiewise: Eeeegen, ez sem rossz, miként a szakrális berendezkedés sem.
Már volt kérdés, ismét: mi a túró gátolja a teremtés szerinti univerzális törvényszerűségek felismeréséhez való eljutást? Ármány vagy netán valami többszörös áttét, közvetítő beiktatása holmi világuralmi célzattal?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.02. 22:18:12

@Mr Falafel: Linkekre rá sem kattintok, kopikat el sem olvasok, max. egy összekötő mondatra reagálok valami hirtelen jött kedvességet, oszt legfeljebb megsértődik a szerző. Végül is az se rossz, ahogy erre affektál.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.03. 02:53:54

@biboldó:"Már volt kérdés, ismét: mi a túró gátolja a teremtés szerinti univerzális törvényszerűségek felismeréséhez való eljutást?"

Szerintem egyszerűen az van, hogy a létrehozott rengeteg becsali, alternatíva ami az embernek rendelkezésére áll ahhoz, hogy annyira eltávolodjon attól a természetes emberi úttól, amelyen járva lépésről lépésre kinyilatkoztatja magát a kozmikus törvény és az időtlen (ős)bölcsesség, azokon már mindegyiken elindultak emberek.

Ezzel alapjaiban nem is volna gond, ugyanis ez a kalandozás nem hogy belefér, hanem direkt kell az embereknek abbéli tapasztalásukhoz, hogy a 'dolgok' között különbséget tudjanak tenni. A nagy tapasztaló kalandok után, ha vissza találnak megmenekülnek akkor könnyezve fogják a 'szimpla' hétköznapi valóságot magukhoz ölelni, mert látni fogják, hogy ahonnan elindultak kalandozni, mást keresni, esetleg egyenesen menekülni belőle (mer há nem vóót elég kúúl), az az Isten adta eredeti állapot, személyes meder, sodrás valójában mennyire IGAZán csodálatos tud lenni. Természetesen ez sem könnyű, sőt. Viszont, ha itt megharcolod amit meg kell, akkor biztosan tudhatod, hogy munkásságod a számodra legízletesebb gyümölcsöket fogja teremni.

Magyarán áldott leszel és a tevékenységeid is, hasonló kihatásokkal a családra, környezetre.

A komoly baj akkor keltkezik sajnos sokszor visszafordíthatatlanul, amikor az emberek a 'tapasztaló kalandozások' során bedőlnek a gonosz, embertelen életellenes szellemiség gusztustalanul alattomos és 'lassan, de biztosan faszra csúszol' metódusú becsali egómágnes csapdáknak. Ezeken az alaposan megsikosított lejtőkön EMBER legyen a talpán aki valaha megmenekülni szándékozik. Ezáltal ők olyan távolságokba és mélységekbe kerülhetnek az élhető 'terep'-től, tudatállapottól, hogy a természet visszahatásként (sokszor visszafordíthatatlanul), büntetésként (valójában jogos következményként) a gonosz szellemi erők felségterületévé rendeli az adott személy tudatát. Itt az van, hogy a kis tetű szemétláda, aki élvezte a gonosszal kötött szövetség tényleges felsőbbrendű előnyeit (mert ott komoly szellemi beavatást kap, ami nagyon komoly látáshoz és ezáltal előnyökhöz juttatja!) és hatalmat tudott gyakorolni férges zsarnoki mikrokozmoszában egyszer csak azt veszi észre, hogy a tudata ellenállást nem tűrő módon a gonosz totális uralma alá kerül. Punktum.
Ott már kapálózhat bazmeg. Megetetik vele, amit főzött.
Így készül bábbá a volt bábszínházas. "Ki, mint vet úgy arat" hála a jó Istennek.
Kedves biboldó tudom, hogy nem állhatod a yutúb linkeket és igazad is van mindenki hozzon saját kútfőből, de most drága Wass Albert bácsiról van szó.

www.youtube.com/watch?v=jhiyho-obO4&feature=related

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.03. 09:57:09

@Richiewise: Egyet kérdeznék tőled, Ricsikém. Te valakinek a sokadik nickje vagy, vagy egyedi gyártmány? Egy szóval elég válaszolnod. Ha sokadik nick vagy, nem kell megmondanod, kié.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.03. 15:03:40

@biboldó: Ha jobban megvizsgáljuk, akkor mondhatjuk, hogy a komcsik hűek maradtak ehhez a jelszavukhoz, hiszen a dolgozó/munkás az átlaghoz képest mégiscsak jobban élt, tehát "előre" vitte őket a rendszer. Ahogy a jelszó is írta.

Végülis egy engem alátámasztó példát hoztál, bár a szándékod más lehetett.

Ezzel együtt is, ügyes:)

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.05. 15:45:58

@Mr Falafel:
Sziasztok! Először is elnézést, hogy késve (relatív) válaszolok, de egyre mozgalmasabb napjaim vannak, két napig e-maileket se néztem, ha volt egy kis szabad idő a kisfiammal voltam.

Falafel úr!
Nem tudom miből fejted le azt, hogy sokadik nicket használva kígyózom itt neked. Ha már eljutottál ide, akkor eljutottál egészségedre.
A tények kedvéért, azért elmondom, hogy kb. két hete jártam először az oldaladon, akkor Niedermüller Péter után érdeklődtem a neten és hopp már itt is voltam, ezen az úton beleolvasgattam a blogba és tetszett, amit itt kezdeményeztek, főleg a biboldó:), kísértetiesen hasonlít egy régi miskolc-perecesi haveromra.
Szóval ez van. Egyébként áruld már el légyszi, hogy amikor már sokadik nick vagy valahol, azt miért élvezed?

A jövőre vetítve előre is elnézést kérek, ha valahol érintett leszek és mégsem válaszolok rövidesen. Ami késik az nem múlik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.05. 17:31:47

@Richiewise: Nem érdekel senkinek sehányadik nickje. A kérdésem apropója az volt, amennyiben érdekel, meghívlak téged is a blogot szerkeszteni. Viszont, ha másik nicken már meghívtalak, akkor semmi értelme meghívót küldenem, ugyebár. A meghívó lényege, hogy írhatsz saját posztot, már, ha akarsz.

A blog hovatovább egy érdekes antropológiai kísérlet, ugyanis egymásnak nekifeszülő etnokulturális típusok osztják egymást a virtuális szabályok szerint. Fogalmazhatunk úgy is, hogy gyökeresen eltérő világnézetű imágók cserélnek gondolatot.
Bevallom, én egyre jobban szórakozom.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.05. 17:56:59

@Mr Falafel:
O.K. értelek.
Köszönöm a felkérést, de egyenlőre jól elvagyok a reflektálásokkal.
Az tény, hogy én is egyre jobban szórakozok.
Ez a blogkísérlet számomra meg a valódi emberi intelligencia, ami alapvetően rendalkotó képes és ezáltal toleráns is, megnyilvánulása. Nagyon sok kutatás és az én személyes elképzelésem szerint is ez volt az alap metódus, ahogyan a valódi magyarok valaha éltek. Egy-mással együtt. Egyik világnézet a másikkal, harmadikkal...
Végül is ebben a megvilágításban ez a blog végrahajtja egy intelligens ősi magyar mag-a-tartás időutaztatátását.
Virtuál igaz, egy kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.05. 19:34:01

@Schwere Gustav: Aláírom, hogy a kettő egyenlő értéket képvisel.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.05. 19:36:49

@Richiewise: Jó levezetés, kiegészítéseként a másik poszton írtak ide is megfelelőek.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.05. 19:55:30

@biboldó: Ebben ez egy vonatkozásban. Hogy hűek maradtak jelszavukhoz. De még lehetne ezeregy példát hozni, hogy valaki "hű marad a jelszóhoz".

Szánalmas ragasztgatási kísérleted kudarcba fulladt hát.

Különben is, ki találta ki a kommunizmust? A trieri rabbi unokája, aki mellesleg sátánista is volt...

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.05. 20:01:55

@Schwere Gustav: elnézést
a trieri FŐrabbi unokája, aki sátánista is volt (konkrétan eladta a lelkét az ördögnek, legalábbis a naplójában és a levelezésében ezt írta).

kitalaltujkor.blogspot.com/2011/12/marx-satanista-volt.html

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.05. 20:03:28

@Schwere Gustav: Mondom, elfogadom, hogy egyformán követték hűen hangzatos jelszavaikat.
Ne minősíts, érvelj!
Nem mindegy, ki találta ki? Írt egy jó könyvet, oszt jónapot. Más dolog kifacsarni, zászlóra tűzni, mocskot elfedni egy eszmével. Utóbbinak annyi köze a rabbisághoz, mint zsidóságát érvként egyáltalán megemlíteni.
A sátánista vonal me egyenesen nevetséges.
süti beállítások módosítása