Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

NOVÁK KATALIN – ANYUKÁM, EZT JÓL ELSZÚRTAD!

2024. február 06. 22:57 - Mr Falafel

Olvasom a bolsevik médiában, hogy a köztársasági elnök kegyelmet adott egy pedofil ügyben is érintett pedagógusnak. Több cikket is elolvastam, azonban a bolsevista médiára jellemző módon oly mértékben volt torz, aljas, a valóságot elferdítő mind, hogy első blikkre kamunak nyilvánítottam a hírt.

Majd elolvastam a Magyar Nemzet vonatkozó írását... és görcsbe rándult a gyomrom.

Alig akarom elhinni, de az ocsmány balliberális máz alatt megbúvó valóság nem túl hízelgő egy konzervatív családbarát köztársasági elnökre nézve. Nem beszélve a minket, demokratikus kapitalistákat ért arcul csapásról. A mi értékrendünkbe ez nem fér bele, kedves Katalin, Tisztelt Köztársasági Elnök asszony.

Nézzük a tényeket! (Jogi tényeket, természetesen.)

Ám, mielőtt belekezdenénk, idézzük fel Marcus Tullius Cicero, a kiváló ókori jogtudós és szónok szavait:

„Van-e csúfabb ugyanis a meggondolatlanságnál, és van-e bármi is olyannyira megfontolatlan, olyannyira méltatlan a bölcs tekintélyéhez és belátáshoz, minthogy akár hamis nézetet képviseljen, akár pedig fenntartás nélkül síkraszálljon olyasmi mellett, amit nem vizsgált meg és tárt fel eléggé?”

/Cicero: Az Istenek természete, Első könyv/

Én mondom, bizony nincs!

Cicero a „bölcs” alatt a tudósokat érti. Nos, a szó akadémiai értelmében nem vagyok tudós. Még belegondolni is iszonyú: én? … ezek között? … brrrrrr…….

Valódi tudomány már alig létezik az akadémia falai között, s egyre gyorsuló ütemben kiveszni látszik az egyetemekről is. Mégis, jogászként, - no, és a picike tudományos fokozatomra is tekintettel – illik átgondolnom alaposabban a történteket.

Először is, a kormány és a jobboldali sajtó azon védekezése, amely szerint, a köztársasági elnök asszony által felmentett személyt tényszerűen nem vádolták meg és ítélték el pedofília miatt, helytálló.

Másodszor, az is megfelel a tényeknek, hogy a kegyelemben részesült személy nem ült már börtönben a jogi aktus idején.

Azonban!

Igaz ugyan, hogy fizikai értelemben nem tartózkodott egy büntetésvégrehajtási intézet falai közt, ám ettől eltekintve még mindig a reá kiszabott büntetését töltött otthonában, elektronikus távfelügyeleti eszközzel ellátva. Úgynevezett reintegrációs őrizetben volt. Ez a végrehajtási fokozat az úgynevezett enyhébb végrehajtási szabályok (EVSZ) körébe tartozik.

A Magyar Nemzet tájékoztatásával ellentétben az enyhébb végrehajtási szabályokat, például reintegrációs őrizetet nem a jó magaviseletű fogvatartottaknál alkalmazzák. Nem. A büntetésvégrehajtási intézetekben a rabok 99%-a, - ideértve a könyörtelen gyilkosokat is – jó magaviseletet tanúsít. Pusztán azért, hogy apróbb kedvezményekhez jusson.

Azonban az enyhébb végrehajtási szabályokat kizárólag olyan elítélteken alkalmazzák, akiknek nincs egyéb folyamatban lévő büntetőügyük.

Még hogy jó magaviselet!

Előtte azért megpróbálta kényszeríteni az abúzust elszenvedőt, hogy ne tegyen panaszt az igazgató ellen, a főnöke ellen. Miután ezzel nem ért célt, megkísérelte megvesztegetni az áldozatot.

Ezért ítélték el ezt a szép embert.

S akkor itt most felejtsük el egy pillanatra a liberál-bolsevik sajtó hőzöngését, és képzeljük el, hogy valaki a gyermekünket molesztálta.

Oké, az én gyermekemet molesztáló igazgató sosem került volna bíróságra, mert vélhetően öngyilkos lett volna felismervén, szörnyű tetteinek következményét aligha bírná elviselni gyenge jelleme.

S az a gyanúm, hasonlóan végezte volna a bűntársa is, akit most a köztársasági elnök kegyelemben részesített.   

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4118320215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2024.02.07. 09:18:46

Ehhez csak konteósként tudok hozzászólni, akit az ilyesmi nem érdekel az ne is olvassa, viszont akit érdekel annak leírom a gondolatmenetet:
1. Novák nem hülye, ha ismerte a papír tartalmát amit elétettek aláírni akkor tisztában volt azzal is, hogy ebből botrány lesz. Sőt, ha nem hülye tudta azt is, hogy a jogos felháborodáson a közbotrány messze túl fog mutatni, mert az emberek összemossák, az ellenzéki sajtó pedig túllihegi a dolgot.
2. Namármost ha mégis aláírta akkor igen valószínű, hogy nyomást gyakoroltak rá ezügyben.
3. A köztársasági elnökre nem egyszerű nyomást gyakorolni, és kapásból csak két dolgot tudok feltételezni e konkrét ügyben, de az egyiket rögvest el is vetem, és ez a fideszes érintettség. Nem tartom valószínűnek, hogy a kegyelmet kapó bűnözőnek annyira magas fityiszes kapcsolatai lennének, hogy Novákot rá tudják szorítani egy ilyen botrány benyelésére. Az, hogy esetleg személyesen ismert valami önkormányzati vagy akár parlamenti képviselőt, Novák kényszerítéséhez messze nem elég.
4. Biztos vannak még más lehetőségek is amiket nem ismerek, de számomra a leglogikusabbnak tűnő opció az, hogy valami mazsihisz-féle szervezet jelentkezett be a pedósegítő helyettesért. Nekik van annyi befolyásuk, hogy ezt megtehessék, és nem is lenne idegen tőlük a dolog. Az amcsi ADL-t pl. kifejezetten egy hasonló ügy miatt alapították, náluk a faji összetartás vonatkozik a bűnözőkre is.
5. Ezt támasztja alá a maszatolás is, amit Novák azóta előadott, hogy van ám a kegyelemnek indoklása is, csak titkosított. A mindenféle hollywood-szagú kémsztorikat félretéve frankón beleillik a képbe, hogy valakik eljöttek a helyettesért, csak nem lehet (nem engedik) megmondani hogy kicsodák, mert az még nagyobb közfelháborodást okozna.
6. Lehet mondogatni, hogy bigott vagyok, csak akkor kéretik mellé odatenni valami ésszerűbb magyarázatot.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2024.02.07. 09:21:31

@Deansdale: Ez annyira nem is összeesküvés. Sajnos.

Deansdale 2024.02.13. 07:31:37

Megnéztem Budaházy youtube videóját, az némileg árnyalja a képet. Nem pont tőle számítottam higgadt hozzáállásra és érdemi információkra ezügyben, bár amúgy logikus, hogy jobban ismeri a procedúrát mint az átlagember.
www.youtube.com/watch?v=YuHg214KSbg
Szóval lehet, hogy túlgondoltam a dolgot, férfiasan bevallom, lehet hogy egyszerűen elk*rták a dolgot akik Novák asztalára tették az anyagot. Ez esetben persze ő is hibás, hogy nem olvasott át mindent rendesen.
süti beállítások módosítása