Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

Választási eredmény mint a többség diadala?

2010. április 30. 22:43 - biboldó

Eszmefuttatási próbálkozás mindennemű kabalisztikus és egyéb misztikus elem nélkül, csak úgy logikai alapon, ezért röviden:

Az ország kétharmada győzelmi mámorban úszik, mert azt hiszi, győzött a többség akarata, holott csak egy párt, rendben, egy párt programja győzött, bár a programokat a szavazópolgárok töredéke sem olvasta, nem ismeri, vagy nem tudja értelmezni. Ebből adódóan szent meggyőződés az eljövendő "nemzeti" érdekek szem előtt tartásába vetett jóhiszemű, ám igencsak naív hit. Mivel pártok között lehetett választani, ez az illuzió már csak azért is hiú ábránd, mert a párt eleve részegységet jelent, ami már önmagában is megosztó. Minél több egység, annál inkább megosztott az egész. Ergo, a pártrendszer eleve az oszd meg és uralkodj elvre épül. Oké, ennek elfedésére magyarázatként jöhetne a jól bevált összeesküvéselmélet, miszerint mindez a zsidó nagytőke tudatos tevékenysége, de akkor mi a túrónak örül az önmagát nemzetinek nevező oldal? Netán a cionbölcsi újabb sikerének? A szélsőségesen radikális réteg  miközben magáénak vallja a Mein Kampft eszmeiségét, ami az összeesküvésre tényleg szolgál magyarázattal, " a nemzetközi zsidó fontosnak tartja a parlamenti demokrácia intézményét, mert ez teret ad neki...", szintén úszik az eufória mámorában. Most akkor, hogy is van ez? Az öröm forrása valószínűleg nem a győzelem, hanem másik párt/rész(ek) veresége. Vereség felett érzett örömből viszont nem születhet nemzeti egység.

És a szolgaság kereke csak forog-forog körbe-körbe. Nincs fenn, csak lent....

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr781965498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyr Anasazi · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.03. 21:03:22

Az már biztos, nem jó és jobb között kellett választanunk, és az MSZP sem hagyott túl sok teret mérlegelni. Gyakorlatilag mindegy volt, ki, csak képes legyen leváltani a szocikat. Ez nem valódi választás.

Tyr Anasazi · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.03. 21:04:18

Apropó, mit szólsz a hétvégi majálishoz? Nekem nagyon tetszett a Jobbik és a jobbikellenes gárda csörtéje.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.03. 23:34:44

Fene tudja, számomra csak a mindkét oldali primitívség nyújtott valami szórakozásfélét. A hülyepicsa izraeli zászlós akciója szánalmasan magas labda volt a nem lecsapni tudó jobbikosok felé, kik pro-kontra hülyeségeket beszéltek Gaudival az élen. Többet vártam volna tőlük is, látszik, hogy saját környezetben edződtek, fingjuk nincs fórumos vitakultúrához. Kapásból meg lehetett volna kontrázni mindkét felet.

Tyr Anasazi · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.04. 08:41:26

@biboldó:
Én ettől a palesztinozástól vagyok kiakadva. Ki a picsát érdekelnek a palesztinok?! Mi közük hozzánk? És amikor az ember jót röhöghetne az izraeli zászlóval védekező "független civileken", akkor jön az idióta, és palesztinozik.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.04. 21:16:13

@Tyr Anasazi: Na ja! Ez a palesztinozás nagy elkúrás volt a nagyasszony részéről.
Ahogy nézem, a mandineren is szóbakerült, megyek és ott fejtem ki bővebben.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.06. 21:21:39

@biboldó:
Azt találtam ki, hogy írok egy posztot a Fidesz-kormány achilles-sarkairól. Pintér és Fellegi megérnek néhány mondatot. Ha van ötleted, mi mindent lenne érdemes megemlíteni benne, mondd el, légyszi!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.06. 22:24:14

@Mr Falafel: Ahogy én látom, Pintér megitélésben soha nem látott egység tapasztalható az országban. Jelentősége esetleg a mai mannaváró hangulat talmi voltát illetően lehet, miszerint semmit nem változott a fidesz kommunikációja, politikája, befolyásoltsága ahhoz képest, ami a zorbánfóbiához vezetett már egyszer. Szerintem.....
süti beállítások módosítása