Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A Romlottságról

2012. december 07. 00:18 - Schwerer Gustav

Van egy jelenség.

Ezer meg egy szállal szövi át életünket. mindenütt van ahol lennie kell - de még ott is, ahol nem kéne. Ezerkarú Hydraként nyújtogatja fojtogató csápjait.

A Jelenség Neve: Korrupció.

Annyi minden szalad egybe ezen fogalomba, hogy még csak kísérletet sem teszek, hogy mindegyik végigfejtsem. Mutyi, fusi, csúszópénz- hálapénz, nem adok/kérek áfás számlát, megoldjuk okosba'. Lezsírozott pályázatok, megbeszélt tenderek.

cinkos egyetértés, apró jelek, melyeket kutatni kell. Vajon ő is "benn van buliban"? Akkor most átbasszuk az államot, vagy nem? Jó lenne még a tranzakció előtt megtudni.

A jelenségnek két oka van. egyrészt történelmileg a kádári mocskos piti alkuk sűrű erdejébe vezet utunk. A Párt részéről apró szemhunyások, rosszul teljesítő szövetkezetek "kapun belüli munkanélküliség", a munkavezetők szatyrát nem ellenőrizték, amikor kiléptek a gyárból....a "végtelen túlórázás" lehetősége megengedte, hogy egy ember dolgozzon az egész brigád helyett....egy sajátosan aljas és korrupt rendszer kórtünetei ezek.

Itt alakult ki azon gondolkodás magva, hogy a közös arra van, hogy mindenki lopjon magának belőle. Itt szerzett benne a magyar ember gyakorlatot. "A szabályok arra vannak, hogy kijátsszuk őket."

Egy határon belül mindenkinek meglehetett a maga összemutyizott, összefusizott összeharácsolt vagyona. A problémák is hirtelen polgáriak lettek. "Kicsi vagy kocsi?" Neked van otthon frizsid (hűtő)?

Itt indult el a jólét mézesmadzagjának bekapásával a magyar lelki megrothadása.

A másik ok sokkal inkább technikaibb jellegű: a rendszerváltás átszakította a korrupció gátját, mindennapos lett  korrupció, egész vállalt-birodalmakat privatizáltak el, adtak oda ingyen a "reménybeli befektetőknek". Komplett iparágak tűntek el a föld színéről.

A kormány a kiesett bevételeket pótlására adóemelésekbe kezdett. Jobb-baloldali kormányok: mindegy volt, hiszen pénz kellett valahonnan. az adóterhek hamarosan elviselhetetlen magasságokba emelkedtek. A maradék pénzt az éáálamháztartás működésére régi jól bevált módszerrel, a tehetségtelen vadbarom kommunisták végső menedékével, a hitelfelvétellel érték el. Persze a bűnhöz tettestársak is kellenek: Nemsokára az egész ország lubickolt önfeledten a hitelekben. Forinthitel, devizahitel, jelzáloghitel. A televíziók, újságok és plakátok totális médiapergőtüze, fogyasztási propagandája is ezt erősítette, minden eszközzel.

2009 július 1-jén Bajnai Gordon kormánya 20-ról 25%-ra emelte az ÁFÁ-t. (Erre egyébként valamiért meglepően kevesen emlékeznek: ideje frissíteni a memóriát.) Ezt követte az Orbán-kormány által 27%-ra emelkedett ÁFA, és számos új adó. 3 éve ízlelgetik az új szót: megszorítás. A hitelek többsége bedőlt, új hitel meg nincs. Tömeges a munkanélküliség, a nyomor, kilátástalanság.

Tehát a magyar ember egyszerűen rákényszerül, hogy adót csaljon. Máshogy ugyanis képtelen életben maradni.

Az Adóhivatal ennek szellemében eleve bűnözőként kezel mindenkit, aki a látómezejébe kerül.A kormány megbolondult sztahanovista törvénygyárként ontja magából az ostoba, átláthatatlan, betarthatatlan és végrehajthatatlan adó- és egyéb szabályokat.

3 millió dohányos, 1 millió alkoholista. A Romlás szelleme immár a lelkünk magját készül fölfalni. Bárkit megkérdezünk az utcán, egyet fog érteni, hogy a jövő csak rosszabb lesz.

Eljött az idő, hogy kisöpörjük a szemetet. Teljesen világos, hogy nagy szükség idején kizárólag a Nemzeti Gondolat ébredése lehet az egyetlen erő, mely a magyarság lelki romlását megállítja.

Egy nemzeti gondolat, amely a korrupció felszámolását, és a magyarság lélekbeli megújulását tűzi célul. A kettő ugyanis egy és ugyanaz. Elválaszthatatlanok egymástól. Sőt: bármily Nemzeti Program csak annyit ér, amennyire a korrupciót sikerül fölszámolnia. Ráadásul adott helyzetben az első gesztust a Nemzeti Kormánynak kell tennie: társadalmi közmegegyezés révén megállapodni a néppel egy igazságos, megfizethető adórendszerről, amit ha valaki nem tart be, a gyilkosokkal azonos ítéletek kapjon büntetésként. És innentől a népen a sor, hogy betartsa ígéretét. Társadalmi szerződés.

Kemény menetnek ígérkezik. Döntésünket - hogy rálépjünk az Útra - megkönnyíti a tény, hogy nincs választásunk. Vagy megcsináljuk, vagy eltűnünk a süllyesztőben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr524951844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.12.08. 17:47:33

Vannak tévedések ebben a gondolatmenetben. A szocializmusnak a korrupcióhoz semmi köze. Vagy legalábbis nem több, mint a kereszténységnek. Az egyházak nagyban felelősek azért, hogy Magyarország egy morálisan lezüllött pöcegödör lett. Rendszerváltozás előtt volt morális tartása a társadalomnak. Annak utolsó morzsáit a kapitalista átalakulás emésztette fel. Azon államok, amelyekben a nemzeti identitástudat erős, ahol a hagyományok ápolása természetes és mindennapos, ott a korrupció sokkal kisebb mértékben van jelen. Ám a legfontosabb tényező mégis etnikai jellegű. A korrupció mindig azokban az országokban jelentős, ahol egy idegen és kisebbségben lévő etnikum uralja a fontos pozíciókat. A zárt közösségekre jellemző, hogy a közösségen kívülieket nem fogadják maguk közé, ezért minden lehetőséget csoporton belül osztanak ki.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.08. 23:39:44

@Shyad-Khourongai: A posztban bőven vannak tévedések, eleve csálé gondolatmenet. Ez a komment meg egyenesen fos. Korrupció és nemzettudat nem ellentétes, nem egymást kizáró fogalmak. A korrupcióra mentségként "idegen" befolyást kreálni meg egyenesen nemzetgyalázás.

Nem baj, ha nem értitek.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.11. 11:33:50

@Shyad-Khourongai: a korrupciónak lehetnek vallási (-> a vallás, etika _hiányából_ fakadó), illetve etnikai (egy népcsoport leoszt mindent magának) alapjai.

"Azon államok, amelyekben a nemzeti identitástudat erős, ahol a hagyományok ápolása természetes és mindennapos, ott a korrupció sokkal kisebb mértékben van jelen. "

Egyetértek. És akkor mi megoldás? "Vallási megújulás"? Te magad írtad pár cikkel korábban, hogy a kereszténység így meg úgy, meg hogy a vallás nem lehet nemzetegyesítő erő.

@biboldó: "A korrupcióra mentségként "idegen" befolyást kreálni meg egyenesen nemzetgyalázás."

Mivel azzal valójában a saját nemzete hatalmát, befolyását gyalázza, aki egy törpe idegen kisebbségnek ekkora hatalmat tulajdonít.
Pontosan értem.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.11. 22:04:13

@Schwerer Gustav: Amit "pontosan értsz", az csak kis részlet. Ha egyet is értsz a részletben általad megfogalmazottal, akkor talán az sem lesz számodra ördögtől való biboldós ármány, ha azt mondom, hogy nemzetgyalázás az állam és nemzet fogalmának egybemosása is. Továbblépve ad abszurdum még az is érthető lehet, hogy egy "törpe idegen kisebbség" nyugodtan lehet akár a nemzet része.
És innen van még tovább....

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.12. 09:56:43

@biboldó: "azt mondom, hogy nemzetgyalázás az állam és nemzet fogalmának egybemosása is."

Ez már kifejtésre szorul. Mert pl. hallottál olyanról, hogy nemzetállam? Létező fogalom. Akkor a nemzetállam fogalma nemzetgyalázás? Egyébként Izrael is nemzetállam, a zsidó nép otthona.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.12. 20:44:57

@Schwerer Gustav: Saját csapdádba léptél. Nemzetállam létezik, de csak speciális példákra igaz. A posztodban azért nemzetgyalázás, mert magyar viszonylatban a magyar nemzet fogalmát a magyar államigazgatás szintjére degradálod.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.14. 13:18:05

@biboldó:
Nyilván abban egyetérthetünk, hogy egy sikeres nemzetnek az államigazgatása/államszervezete is hatékony/sikeres.

És a hatékony államszervezés nagyjából független szinte minden hagyományos ősi tudástól/képességtől/örökségtől/akármitől, mivel nagyjából párszáz éve létezik csupán. Tehát a magyar hagyományos nemzetfogalom nem igazít el minket, hogyan kell _modern_értelemben_vett_hatékony államot létrehozni, irányítani.

Megállapításaim tehát technikai jellegűek, teljesen függetlenek a magyar nemzet fogalmától. A magyar nemzet fogalma teljesen összefér a hatékony államigazgatással.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.14. 20:05:21

@Schwerer Gustav: Nem ütöm le ezt a magas labdát, nem szembesítem ezt a kommentedet a posztoddal. Tedd meg Magad, ha gondolod és nézz szembe azzal, hogy mennyire szánalmas dolog még valami homályos nemzettudat hiányát is zsidózással pótolni. Nekem ennyi elég. (volt)
süti beállítások módosítása