Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

ALJAS INDOKBÓL ELKÖVETETT NEMZETGYALÁZÁS

2012. október 02. 17:17 - Mr Falafel

A Népszava mai számában, a karikatúrák rovatban egy Pápai Gábor nevű zsidó férfi a magyar nemzethez tartozó többségi társadalom tagjait érzékenységükben súlyosan sértő karikatúrát tett közzé. Különösen meglepő ez a nyíltszínű gyűlöletkeltés akkor, amikor a fél világ a Mohamed-film kiváltotta erőszakhullám miatt aggódik.

Nincs nap, hogy ne hangozna el a nyugati sajtóban, mennyire tekintettel kell lennünk más kultúrák, más népek, vallások érzékenysége iránt. Amerikában, ahol a gyalázkodó film készült, a színészek rettegnek, noha egyöntetűen állítják, csalás áldozatai lettek, mert eredetileg, amire a felkérték őket, az nem az lett volna, ami végül mégis lett. Korábban a Mohamed karikatúrák váltottak ki hasonló felháborodást a muszlim világban, de nyugodtan mondhatom, a nem muszlimok sem feltétlenül tartották viccesnek azokat.

 

turul.jpg


Személyes hitvallásom, hogy egyetlen kultúra hagyományait sem szabad alpárian, obszcén módon kifigurázni. Amennyire tőlem telik ebbéli meggyőződésemnek a lehető legtöbb fórumon hangot adok. Hogy maradjunk a jelenlegi, méltán felháborodást kiváltó esetnél, számtalan alkalommal, - alig néhány napja is – védtem már meg a Torát és Talmudot az oktalanul gyalázkodók előtt, vállalva az ezzel együtt járó népszerűtlenséget.

Ez csak egy blog, nincs szükség manírokra, hogy árnyaljuk a társadalmunkban egyre mélyebb gyökeret verő zsidó-magyar ellentétet. Nem fogom baloldali és jobboldali politikai irányzatok csatározásának kellékeként elfogadhatóvá minősíteni. Morális okokból nem tartom adoptálhatónak az ilyen típusú gyalázkodást. Most, ebben a miliőben nem.

Véleményem szerint a karikaturista súlyos hibát vétett, amelyért elnézést illene kérnie. Nem fog. A magyar társadalom már túlhaladt azon, hogy a személyes hibáiért bárki is vállalja a felelősséget. A vezetőink, az elitek sem teszik. Márpedig, ha ők ragaszkodnak a moráltalanságban való dagonyázáshoz, nem várható el az egyszerű embertől sem, hogy másként viselkedjen. Legfeljebb, ha elég intelligens. S nem csupán annak vallja magát, de tetteiben is kifejezi ezt.  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr44816107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.02. 17:19:31

Vona facebook oldalán érdemes elolvasni a kommenteket.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.02. 23:39:03

@Mr Falafel: Úgy van! Össze kell fogni a tetves kecskebaszó, humort szocializálódás okán nyomokban sem ismerő fanatikusokkal és szent háborút hirdetni egy jópofa karikatúra miatt. Kik mellesleg valóban nem humorizálnak, csupán robbantgatnak, öldösnek minden más nációt. Zsidót, keresztényt, buddhistát... Sőt, egymást is. Ezt kívánja a becsület.
Egyébként van olyan elmélet, miszerint Árpi bácsi - nem Gönc, hanem a nagy vezír - zsidó volt. Ha belegondolunk Aba Sámuel és pereputtya viszonylatába, lehet benne valami. Akkor viszont az egész műbalhé nem egyéb öniróniánál, mit holmi kívülállók genetikájukból eredő természetük következményeként felturbóznak.
Arról már nem is beszélve, hogy ki a túró rajzol karikatúrát egy kollektív etnikum képviseletében és ki a túró ajvékol idióta módon komplett hitvilág védelmezője szerepében tetszelegve?

El kéne már sajátítani a megfelelő ellenségválasztás tudományát, basszameg-:)
süti beállítások módosítása