Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

JELENTEM, A BÉKE MENETRE KÉSZ!

2012. január 22. 15:52 - Mr Falafel

kép11.jpg

 

A tegnapi békemenet, amely formálisan a kormány melletti kiállásról szólt, Gandhi erőszakmentes mozgalmának utánérzeteként maradt meg bennem. Ezt csak erősítette az a telefonbeszélgetés, amelyet édesanyámmal folytattam le még az este folyamán. Teljességgel idegen az én mentalitásomtól, értékrendemtől az agresszióra szelídséggel válaszolni. Néhány évvel korábban egészen bizonyosan távol maradtam volna egy ilyen demonstrációtól. Be kell látnom, öregszem. Éppen tegnap lettem 44 éves.

Amikor Bayer Zsolt bejelentette, békemenetet szerveznek a kormány melletti kiállás demonstrálására, azonnal tudtam, ezen a meneten magam is részt kívánok venni. Ebbéli elhatározásomban erősítettek a strasbourgi Európa Parlament plenáris ülésének nyilvánossá tett vitáján látottak és hallottak. Annyira magával ragadott annak hangulata, hogy az a képtelen gondolat is megfogalmazódott bennem, talán most van utoljára lehetőségem Magyarországért kiállni, mert, amikor legközelebb hazajövök, már nem is lesz olyan, hogy Magyarország.

Ó, nem, rám nem Cohn-Bendit úr groteszk, bazári rettegési jelenete volt hatással! Vagy, ha hatással volt is, hát nem úgy, ahogy ő szerette volna. A francia politikus tébolyult üvöltözése, jól tudom, színjáték volt. Nem kétlem, ő maga is kiválóan mulatott saját előadásán. Ami igazán sokkolt, az a precízen összehangolt gyűlöletáradat volt, amely egyértelműen a teljes magyarság felé nyilvánult meg. Nem véletlen, hogy szinte minden, nyálat fröcskölve acsarkodó parlamenter kihangsúlyozni igyekezett, a „bírálat” nem a magyaroknak, hanem csupán a magyar kormánynak szól. Kérem szépen, ha ők maguk is nem érezték volna mennyire egyszerűen olvasható aljas, zsigeri gyűlölködésük valódi célja és tárgya, nem igyekeztek volna mentegetőzni jó előre.

Tudomásul kell vennünk, minket, magyarokat Európa egy bizonyos, különböző diszciplínák terminológiáival jól körülírható társadalmi csoportja internacionáléban utál, mint a szart, bayerzsótisan mondva. Persze, eddig is tudhattuk, hogy egyes nemzeteknek nem vagyunk szíve csücske, régi keletű már a mi rossz viszonyunk velük. Évszázados sérelmeket kérnek számon rajtunk, többnyire racionális alapozottság nélkül. No, de magyarázza el nekem valaki, mit ártottunk az osztrákoknak, németeknek vagy franciáknak? Éppen fordítva van mindhárom nemzet esetében, nekünk van okunk ferde szemmel nézni rájuk. Ezért is álságos ez a mostani brutális megtámadása hazánknak, mivel az eszeveszett gyűlölködésükre adott reakciónk nem azok felé irányul, akik felé pedig helyesen kellene, hogy irányuljon.

Ezért volt kiváltképpen helyénvaló a szombati békemeneti demonstráció. Úgy vélem, a jelenlegi nemzetközi és hazai miliőben nem artikulálható helyes értelmezés, s akkor már jobb, ha rossz érzéseinkben összefogódzva, egymást támogatva, oltalmazva csendben vonulunk az utcára, néma sikollyal arcunkon, mi is itt vagyunk, és élni szeretnénk, nem érdemlünk pusztulást. Mert senkinek ne legyenek kétségei, a fékevesztett gyűlöletáradat legvégén nem marad állva magyar. Alighanem beledöglünk az európai demokráciába.

Ne legyünk álszentek, mi is hibásak vagyunk abban, hogy ez a helyzet kialakult. Elsősorban is az elhazudott rendszerváltással, amelynek hőseként tiszteljük még ma is a hazánkat évtizedekre lebénító Antall Józsefet. Tudom én jól, nem lehet már visszacsinálni az egészet, vagy kimondani, hogy 90-ben nem volt rendszerváltás, csak hatalomátmentés egy új politikai konglomerátumba. Minden a szemünk előtt történt, mint valami bűvészmutatványban, és mi csak ámultunk. Mire világossá vált, hogy illúzió áldozatai lettünk, társadalmunk olyan súlyos erkölcsi és kulturális károkat szenvedett, amelyet túlélnünk nem lesz könnyű.

A hazánkat évtizedekig mentális és fizikai béklyóban egyaránt tartó elvtársauraink szépen visszavették az irányítást, s ha lehet, egy sokkal álnokabb rendszert építettek ki. Helyesen ismerték fel, hogy a fizikai kényszer jóléti függőséggel való felváltása hosszú időre garantálja részükre a hatalmi pozíciót. Húsz évig sikerült fenntartaniuk a káprázatot, s minden bizonnyal tovább is mehetett volna, ha nyugati szövetségeseik nem hajszolják válságba az egész világot. Az illúzió szertefoszlott, s mi itt állunk döbbenten országunk, társadalmunk, kultúránk romjain.

Ebből döbbenetből fakad Orbán Viktor messianisztikus tulajdonságokkal való felruházása. Érthető tehát a magyarság irracionális viselkedése, s ugyancsak irracionális elvárásai a választott vezetővel kapcsolatban. Csakhogy Orbán Viktor nem egy szakrális lény, hanem ember csupán, és annak sem hibátlan. Habár kétségtelen, hogy Európa, ha nem a világ egyik legnagyobb formátumú politikusa, számtalan olyan emberi hibája van, amely éppen népe és nemzete egyes csoportjainak körében teszi őt szalonképtelenné.

Itt szeretnék visszautalni édesanyámmal folytatott esti beszélgetésemre. Szegénykém, a szülinapomon köszönteni hívott, én meg közöltem vele, ha ő magyar, akkor én hottentotta vagyok. Zokon vette. S hiába is próbáltam megmagyarázni, miként is értettem mindezt, falra hányt borsó volt. Kudarcot vallottam. Ne haragudj, édesanyám! Nagyon sajnálom, amit mondtam.

Az történt, hogy megpróbáltam a védelmembe venni a kormányt. Jó anyám szerint Orbán mindent elvesz az emberektől, pont, mint a többi. Erre én azt mondtam, hogy mindent elvesz, de a hazánkat nem. A többiek viszont a hazánkra is fenekednek. Nem tudom, miért vártam, hogy egy vidéken élő ember megértse ezt, hiszen magam is jól tudom, Orbán Viktor pont annyira hagyta magára a vidéket, mint elődei. Ők nem érzik a választott vezető közelsége árasztotta meleget, ott zord tél uralkodik a szívekben. S amikor a nép didereg, a legkisebb sérelem is igen érzékenyen érinti őket.

Az én édesanyámnak az fáj a legjobban, hogy nyugdíj helyett jövedelempótló támogatást kap. Azt mondja, nem kell neki támogatás, ő 40 évet ledolgozott az életéből, megérdemli a nyugdíjat. Igaza van, megérdemli, a kormány mégis elvette tőle, tőlük pusztán azért, mert adminisztrációs rendszerében jogtechnikai szempontok érvényesülnek csupán, emberség meg semmi. Semmi, kedves Viktor! Ennek ellenére mentem én el demonstrálni melletted, ezt jól vésd észbe! Nem biztos, hogy sokáig lesz alkalmad ilyen kiállás kedvezményezettje szerepében tetszelegni, ha a társadalom különböző csoportjait egyrészt egymás ellen hergeled, másrészt elidegeníted magadtól.

Ne legyenek illúziói senkinek, a rokkantsággal kapcsolatos felülvizsgálatok ugyan fülön csíptek súlyos visszaéléseket, de annak árán, hogy a rokkantakra most mindenki ujjal mutogat, hogy „biztos ez is csak kibulizta magának”. Miközben fogyatékkal élni valami elképzelhetetlen mentális traumát jelent. Nem hiányzott még külön az egészségesek gyanakvása is.

Visszatérve a nyugdíjakhoz, bizony érdemes elgondolkodni, micsoda képmutatás 40 év küzdelmes élete után valakit nyugalmából átrángatni egy megalázó gyámolított státuszba. Bizony, Viktor, oda kellene figyelned az ilyen szimbolikus jelentésekre is. Néha le kéne vetkezned ezt a kibaszott technokrata imágót, és helyette egyszerűen csak érző embernek lenned. Ezt is elvárják tőled, ha nem tudnád. És elvárom én is, aki nem szavaztam rád, de a nehéz percekben melletted állok.

A kormány úgy vonta meg a nyugdíjakat, s helyezte gyámolított státuszba a munkában megfáradt idős embereket, hogy közben az eddig őket megillető egyéb kedvezmények felől sem lehetnek biztosak, mert arról a kormány egyelőre nem mond semmit. A nyugdíjasok sem hülyék, megérdemelnék, hogy őszinteséggel fizetünk eddigi fáradozással telt életükért.

Mindezt feltétlenül szükségesnek tartottam leírni, hogy mindenki értse, nem elég egyszer kiállni a kormányunk mellett a külföld agresszív támadásaival szemben. Szükséges életünk minden napján odafigyelni embertársainkra, akikkel jó össze kapaszkodni a bajban. Napról napra építeni kell közösségünket, a magyarok közösségét, mert elvesznek értékeink, amelyek úgy kötnek minket földünkhöz, mint gyökerek a fát. Mivé leszünk gyökereink nélkül?

A tegnapi nap számomra egyébként is mozgalmas volt. Részt vettem egy ünnepségen, ahol a jövő értelmiségének méltatásáé volt a központi szerep. Mint minden ilyen rendezvényen, a Himnusz eléneklésével indult a program. Egészen elszomorodtam, hogy az emberek szégyellik énekelni a magyar Himnuszt. Lesütött szemmel álltak csupán a kishitűség mementójaként. Azt kérdeztem magamban, „miért van ez így, miért kell így lennie? A Himnuszban, a hagyományainkban megőrződött magyarságunk csendben elhalványul, mert nem teremtünk elég alkalmat a közösségtudat felemelő érzésének átélésre.

S bizony, ezért is felelős a magyar kormány, amikor érzéketlen kezekkel nyúl a társadalmunk lerombolt morális felépítményének romjai alatt málladozó alapokhoz. Amikor egy szellemi kisebbség értékrendjét úgy erőlteti nemzetére, mint az alapvető emberi értékeket kizárólag hordozó értékrendet, amely az alapvető emberi jogok érvényesülésének egyetlen garanciája is egyben. A kormány tévúton jár, s csak reménykedni tudok, hogy a tegnapi demonstráció jobb belátásra bírja.

 kép2.jpg

kép7.jpg

kép3.jpgkép6.jpgkép5.jpg

44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1003702411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.22. 15:54:52

Bocs mindenkitől, akinek megígértem a cikket még délelőttre! Váratlan vendégeink voltak, ezért késlekedtem. most viszont a blogmotor olyan lassú és rakoncátlan, hogy a fotókat egyszerűen nem engedi feltölteni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.22. 16:00:59

Próbálom szerkeszteni, de egyelőre nem engedi a rendszer.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.22. 17:22:24

Valaki magyarázza már el lécci, hogy mitől nemzetibb egyik párt a másiknál?
A lózungokat ismerem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.22. 17:28:11

@biboldó: Nincs nemzeti és nemzetibb párt. A nemzetin belül van mérsékelt, közép és radikális irányzat. sőt, szerintem még lehetne nemzeti liberális és szocialista is. Utóbbi picit necces, habár az MSZP elég gyakran nevezi magát nemzetinek. Van is hasonlóság a nagy előddel. komolyra fordítva a szót, a nemzeti érzületnek, elkötelezettségnek vannak jelei, amelyeket minden magyar ember képes olvasni. A magyarországi baloldalnak nevezett konglomerátum nem mutatja a magyar nemzethez való kötődés jeleit.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.22. 17:37:12

@Mr Falafel: Eddig értem, rendben.
De a lózungokon kívül mik azok a jelek?
Ezt nem vágom, mert a törvényhozás, gazdasági és egyéb intézkedések sorában nem vélem felfedezni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.22. 17:51:01

@biboldó: Az a baj, hogy te pont ott vagy, ahol nincs senki. Alapesetben veled értenék egyet, a Fidesz valóban elkúrt intézkedésekkel gyengíti az országot. Ezt le is írtam a posztban. Azonban a hazai baloldalt támogató nyugati internacionálé nemtelen támadásaival szemben kötelességünk megvédeni hazánkat. Aki most a külföldi intervenció mellé áll, az nem magyar és nem nemzeti.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.22. 18:02:14

@Mr Falafel: Úgy érted, kevésbé látogatott helyen fórumozom? Lehet, de a sok habzó szájra most nem vagyok vevő. Oké, nem zavarlak, majd legközelebb elmondom, hogy azért nem értem ezt a "nemtelen támadás" titulust, mert semmi szükség nem lenne a függetlenségi harcra, ha nem lennénk ráutalva a pénzükre. Olyan intézkedéseket kéne hozni, amik előbb utóbb pénzügyi függetlenséghez vezetnek. Na ez lenne nemzeti hozzáállás, nem pedig a pfujjj mocskos pénzükből döglött részvényt vásárolni.
Az kevésbé intervenció támogatás, ha az IMF pénzt látszólag büszkén visszautasítjuk, "nekünk csak tartaléknak kell" és a piacon felveszünk ennél jóval drágább hitelt?

PR-küszöb 2012.01.22. 18:19:10

Valóban léteznek k_ö_z_ö_s_s_é_g_i értékek, amelyeket valóban lehet nemzeti értékeknek felfogni. De ha a nemzeti értékek képviselete ellentmond a közösségi értékek képviseletének - hogy melyek azok, tessenek figyelmesen elolvasni az Ótestamentumot, mert ott található leírva ezeknek valamennyi archetípusa - akkor a diskurzus róluk hosszú távon kontraproduktivvá válik. Hogy mennyire, arra épp Trianon a példa.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.22. 18:27:43

@biboldó: Nem, nem úgy értettem.
Orbán elbaszott intézkedései sem okolják a külföldi liberális össztüzet, az országunk elvételével való fenyegetőzést. Te látod az egyik részét a valóságnak, de nem veszel tudomást a másikról. Azt látod, hogy Orbán sok hibát követ el, de azt nem akarod látni, hogy a forint ellen, gazdaságunk ellen olyan összevont támadás folyik, mint utoljára a partraszállás volt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.22. 18:31:58

@PR-küszöb: Trianon sok mindenre példa. Valóban arra is, hogy a nemzeti érdekek hangsúlyozását a kisebbségek diszkriminációnak veszik. Ezért is írtam egy másik posztban, hogy az új alkotmány preambulumát nem nemzeti hitvallás névere kellett volna keresztelni, hanem "A magyarok hitvallása"-ra.
Azonban Trianon példa arra is, hogy a kommunista internacionálé pribékjei hogyan vetették oda országunkat a hiénák elé. S példa arra, hogy a hiénák mint vetik magukat a koncra, ha arra lehetőségük van. Trianon Európa szégyene, nem a magyaroké.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.22. 19:05:40

@PR-küszöb: Ajvé, egy újabb Ószövetség-szakértő!
A fasz köze van a keresztény Biblia első részének, -úgymint kiindulásnak a kereszténységhez- Trianonhoz?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.22. 19:09:51

@Mr Falafel: Semmiféle országelvételi szándékról nem beszéltek, semmi jel nem mutat ilyesmire. Kivétel: a lózungok színtere.
Még csak összevont támadás sem látszik, csupán elbaszott intézkedések következménye. Persze odaát sem mentesek a lózungoktól, de teccetek volna nem sallerozni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.22. 19:15:12

@biboldó: Ennek azért picit olvass utána. Többen is felvetették annak lehetőségét, hogy akár katonai agresszióval is le kell mondatni Orbánt. Ezért is kezdeményezi a Jobbik az USA nagykövet meghallgatását a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésén.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.22. 19:17:22

Nézegetem az EU, IMF ellenes transzparensek arányát. Lehet, csak én látom szerencsére elenyészőnek, mert ha ezek lennének túlsúlyban, akkor beteljesedett volna a jóslat: nemzeti kormányunk a saját kardjába dőlve vérzik el. Csak sajnos ez esetben elvérezhet a nemzet, haza, ország is.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.22. 19:20:29

@Mr Falafel: Na, ne!
Katonai agresszióhoz azért kevés a mi nemzeti bálványunk.
A Jobbik akarja kihallgatni az USA képviselőjét? Hát ha ettől se szarja össze magát Amerika, akkor bátor nemzet.

PR-küszöb 2012.01.22. 20:08:57

@biboldó:

Pedig van. Mondjuk egyebek közt Károli Gáspáron keresztül, akinek a magyarságát Te biztosan nem vonod kétségbe. A magyar köznyelv kialakításában betöltött érdemeit aligha lehet megkérdőjelezni. A nyelv pedig a gondolkodás eszköze. És mint olyan, meghatározza az elgondolhatót. Vagy, hogy Sütő Andrást idézzem: "A nyelv a nemzet kötőanyaga." Trianont illetően pedig hadd idézzek egy kortársat, 1914 őszéről: magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/eltevedt.htm

PR-küszöb 2012.01.22. 20:14:26

@Mr Falafel:

Az 1910-es népszámlálás adatai szerint a később elcsatolt területeken a Kárpát-medencében a magyarság volt kisebbségben. Ha ezt akkor az úri fajtánk belátja, ma itt lenne a második Svájc.
DE.
Ezt az Ady-idézetet csak részben idézik. Íme a teljes mondat:

"Dunának, Oltnak egy a hangja,
Morajos, halk, halotti hang.
Árpád hazájában jaj annak,
Aki nem úr és nem bitang." (1908)

PR-küszöb 2012.01.22. 20:19:02

@biboldó:

Másrészt nem vagyok szakértő, csak szoktam olvasni.
Baj?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.22. 20:20:41

@PR-küszöb: Hacsak így nem.
Ezzel az erővel viszont Lagzi Lajcsi is archetípus.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.22. 20:26:09

@PR-küszöb: Dehogy baj. De archetípusilag mi a különbség Ó és Újszövetség között?

PR-küszöb 2012.01.23. 18:35:28

@biboldó:

Az Ószöv. alapja a vagy-vagy gondolkodásmód. Az Újszöv-é az is-is: vagy-vagy ÉS is-is. Ami természetesen paradoxon a hétköznapokban. Gondolj bele: a vallásos ember istene vagy irgalmas, vagy igazságos. A kettő együtt nem megy: az irgalmas Isten nem igazságos, hiszen büntetlenül hagyja a bűnt és fordítva.

A szenteket pedig ugyan sokan tisztelik, ám kevesen irigylik... :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.23. 18:50:41

Na, sikerült végre fotókat feltenni!:-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.23. 21:49:52

@PR-küszöb: Semmi különbség nincs. Mindkét szövetségnek ugyanaz az Istene, és mindkét szövetséget zsidók írták zsidóknak.
Minden egyéb csak belemagyarázás.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.23. 21:53:37

@Mr Falafel: Érdemes volt, tényleg jó képek.
Tudatosan raktad be az erősen Jobbikos kötődésű résztvevőket?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.23. 22:01:23

@biboldó: Ott volt Rétvári Bence államtitkár is, de róla, és sokakról lemaradtam. Nem válogattam pártkötődés szerint. Nem is elmélkedtem ilyesmin a menet alatt sem. Még az is zavart, amikor mellettünk többen a politikai helyzetről beszéltek. Szép csendben, kézen fogva végigvonultunk a nejemmel, mikor úgy volt, énekelgettünk. Igazán szép nótákat is hallottunk. Az egyik kiváltképpen megtetszett. Most néztem utána, állítólag régi magyar himnusz.
Be is illesztem a poszt elejére!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.23. 22:07:46

Megpróbáltam betenni, de nem engedi. Röhejes ez az új szerkesztő.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.23. 22:09:39

@Mr Falafel: Rendben.
Most épp Mordechai ben Davidot hallgatom, de kíváncsi vagyok a Te linkedre is. Volt már olyan, hogy pl a Szép vagy gyönyörű.... című tényleg szép dalról kiderült, hogy zsidók a szerzői.
Oké, ez csak kocsmajelleg miatt volt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.23. 22:15:07

@biboldó: Semmi baj azzal, ha régi szép műdalainknak zsidó a szerzője. A zsidó és magyar kultúra egyaránt gazdag kultúra.

Íme a szöveg:

Boldogasszony Anyánk
(Régi magyar himnusz)

Boldogasszony, Anyánk, régi nagy Pátronánk, (Boldogasszony, Anyánk, Regina Patronánk)
nagy ínségben lévén így szólít meg hazánk:
Magyarországról, Édes hazánkról,
ne feledkezzél el szegény magyarokról.
Ó Atyaistennek kedves, szép leánya,
Krisztus Jézus anyja, Szentlélek mátkája!
Magyarországról, Édes hazánkról,
ne feledkezzél el szegény magyarokról.
Nyisd fel az egeket sok kiáltásunkra,
anyai palástod fordítsd oltalmunkra!
Magyarországról, Édes hazánkról,
ne feledkezzél el szegény magyarokról.
Kegyes szemeiddel, tekintsd meg népedet,
segéljed áldásra magyar nemzetedet.
Magyarországról, Édes hazánkról,
ne feledkezzél el szegény magyarokról.
Sírnak és zokognak árváknak szívei
hazánk pusztulásán s özvegyek lelkei.
Magyarországról, Édes hazánkról,
ne feledkezzél el szegény magyarokról.
Boldogasszony, Anyánk, régi nagy Pátronánk,
nagy ínségben lévén így szólít meg hazánk:
Magyarországról, Édes hazánkról,
ne feledkezzél meg szegény magyarokról.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.23. 22:20:20

@Mr Falafel: Megvan
www.youtube.com/watch?v=yKr-MZ0g98Y

Akkor legyen egy kis Mordechai is. Más stílus, de mint kultúra, tényleg elférnek egy lapon.
www.youtube.com/watch?v=EqetVyNJ1GU

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.23. 22:38:21

@biboldó: A feleségemmel együtt meghallgattuk mordi gyereket. Minek kell őt tekinteni, valami folklór popnak?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.23. 22:51:35

@Mr Falafel: Semmi különös. A zsidó vallás gyakorlása nem egyenlő a szigorú szabályok szerinti szenvedéssel. Bőven belefér bármilyen stílusú zene, főleg a haszidoknál. Ez a mordi gyerök meg ráadásul valami furcsa keleties kiejtéssel énekel. Semmi többet nem tudok róla, csak a youtube-on akadtam rá. Van több hasonló, ha tetszik, üsd be a keresőbe Slomo Carlebach-t. Ő is jó zenét csinált, sajnos már nem él.

PR-küszöb 2012.01.24. 21:30:50

@biboldó:

Ugyanaz és mégsem. Evangéliumi szöveg: nem eltörölni, hanem betölteni a Törvényt. Ez ugyebár nettó paradoxon. Mint a zen koanjai...
...............................
Belegondoltál, hogy a magyar 'sidou' szó (így szerepel az Ómagyar Mária-siralomban - XIII. sz.) a 'Júda' törzsnévből származik és nem a 'héber' népnévből, mint pl. a román 'evreu'? Miért?

PR-küszöb 2012.01.24. 21:32:57

@PR-küszöb:

És vegyél ki a skatulyából. Plíííz... :)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.24. 22:01:20

@PR-küszöb: Mé, ki akarta eltörölni és nem betölteni a törvényt?

És mé onnan származik a sidou?

És milyen skatulyából, ki?

PR-küszöb 2012.01.24. 22:14:49

Általában olyan kérdéseket teszek fel, amelyekre magam nem tudom a választ.
Egészen pontosan partnereket keresek beszélgetéshez és nem a 'gyere ki a a hóra' c. össznépi társasjátékot játszom. Az má' uncsi...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.24. 22:19:58

@PR-küszöb: Má bocsika amié bátorkodtam visszakérdezni, mert nemhogy a választ, de a kérdést sem értem.
Hol játszottad unalomig a havas játékot?

PR-küszöb 2012.01.26. 01:14:38

@biboldó:

Bocsáss meg. Ha kötekedni akarsz, keress egy erre nálam alkalmasabb partnert.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.26. 21:29:41

@PR-küszöb: Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha te találtál volna meg. Ezzel semmi gond. Ha van valami megbeszélni, megvitatni valód, tedd nyugodtan. Viszont ha nyafogni akarsz, keresd az óvónőt.

PR-küszöb 2012.01.27. 12:51:13

@biboldó:

Rosszul emlékszel:

"biboldó · menekulttabor.blog.hu 2012.01.22. 19:05:40
@PR-küszöb: Ajvé, egy újabb Ószövetség-szakértő!
A fasz köze van a keresztény Biblia első részének, -úgymint kiindulásnak a kereszténységhez- Trianonhoz? " :)

Számomra a személyeskedés a beszélgetés halála.
Isten éltessen Téged, a saját törvényed szerint.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.27. 20:37:24

@PR-küszöb: Rendben. Akkor személyeskedés nélkül fejtsd ki, hogy mi a fasz köze van az Ószövetségnek Trianonhoz.
süti beállítások módosítása