Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

Rajtmező a Kabbala elemzéséhez

2012. január 14. 21:13 - Richiewise

  Bizonyos Buddhista megközelítések szerint a Kabbala szó a héber "megragadó", "befogadó edény" (a 'q.b.l.' gyökből) származtatandó, illetve a qibbel "befogad", "tartalmaz" igére, valamint a kábbél (terhet felvenni) kifejezésre vezethető vissza. Itt van még például a németben használatos kübli szó, ami vödröt, kannát jelent. Ide sorolható még a magyar kebel szó is, amit a Bibliában található lév és léváv (szív, kebel) szavakra vezethetünk vissza.

A Kabbala arámi (arameus) nyelven íródott, majd a XVI. században lett héberre fordítva.

  A Kabbala megismertetésének alapvető törekvése (ismereteim szerint) az, hogy az Élő ember számára utat mutasson a benne (Kabbala-ban) foglaltatott, rejtett (szimbolikusan kódolt), kinyilatkozni kívánkozó elemi ősbölcsesség (fény) meglátásán, megértésén, gyakorlati és elmetranszformáló felhasználásán, életünkbe való beépítésén keresztül egy az Istennel, a kozmosszal és a teremtett emberrel egyetemben kiteljesedő egységet tanítson, illetve az odavezető utat a fejlődéshez szükséges praktikákkal stb. segítse. Miképpen a magyar hagyományban a táltos papok által folyamatosan továbbörökített őstudás használatának célja is.

Ez a sokáig titkos tanítás és hordozói, tanítói, ahogyan más, az ÉLET kulcsait, ősbölcsességét rejtő tudományok, tanok is, hasonlatosan aljas üldöztzetések sorozatának volt(ak) kitéve, valamint oktondi 'létformák' 'kezében' felhasználva komoly veszélyekkel fenyegetett a létfejlődés szempontjából. Mialatt számos alternatívának, mágikus, alkémikus trendeknek adott kibontakozási alapot. Nem térnék most ki az egyébként fontos Tarot és az asztrológia (az asztrológia alapvetően a kozmosszal együttélő, ősbölcsességben forgolódó ember tudománya, nem a Kabbala-ból lett, de mint olyan, annak az egységnek mégis tartalmas része) területeire.

Tudomásom szerint az embert egy kozmikus kapocsként, egyfajta 'közvetítő'-ként definiálja ég és föld között, a fenn és lenn kettősségét magtestesítendő. Mint ahogyan az ősi magyar hagyományok vonatkozásában is, szájról-szájra történő, generációból generációba mentéssel válik folytonossá az 'örző'-ik jelenléte. Tanítja, hogy értelmezése nyitott, szabadon befogadó tudatot igényel, állandó inspiratív hévvel és 'látomáskész' érzékenységet a szimbólumokban tükröződő VALÓ-s tanulság felfedezéséhez. A nem megfelelő kritikai érzékkel létező, vagy az arra nem elérdemesült (nem kiválasztott) személy szájról-szájra, csak meleg lehelletként érzékeli :).

A Kabbala tanulmányozása során az is kiviláglik, hogy személyes 'emberi' hétköznapi vágyainkat, az ego mentén törtető törekvéseinket, lassan (illetve a megfelelő tempóban!) olyanképp formáljuk át, módosítsuk, hogy az (végcélként) a lehető legközelebbi analógiát mutassa Isten legfeljebb VALÓ akaratával. A Kabbalában az Élet fa a kozmikus ÉLET fája, mely többek között szimbolizálja számunkra azt a magasabb rendű csodálatos kozmikus értelmet, ami tudja, hogyan kell egy magból egy hatalmas fát növeszteni, építeni. Ez a fa a Szefirotok fája. Az örök egy ÉLŐ Isten, szándékaként, hogy a Létezés-t másokkal is meg tudja osztani, önmagába húzodott vissza, ekkor jöttek létre a Szefira-k. Ekkor tíz Szefira keletkezett (Szefirotok). A Szefirotok az ÉLŐ Isten megnyilvánulásai. Mint ahogyan minden összefügg egymással ezt a Szefirák egymásból való kiáradása is szimbolizálja, miszerint az első Szefira közvetlenül Istenből árad(t) ki, az elsőből a második és így tovább a tizedikig. Akárcsak az időbe (kényszerített) manifesztált Létezés folyama, pillanatról pillanatra lásd Buddha tanítása a függő keletkezésről. Egyébként szándékosan kerülöm a más kultúrákból jövő bölcsességekkel való párhuzamba állítást (azt majd később megtehetjük), de ez most olyan kézenfekvő volt, mint fentebb a táltos papság említése. Van egy tizenegyedik Szefira is, de az embernek láthatatlan, számunkra felfoghatatlan. Ha Szefirákat az emberi testre tükrözzük, ekkor ez a titokzatos tizenegyedik, pont a 'harmadik szem' helyével azonos pontra kerül. Minden Szefirának saját isteni neve, arkangyali és angyali neve is van. Továbbá minden egyes Szefirához meghatározó tulajdonságok társulnak. Az adott Szefirához tartozó Istennevek a legfelsőbb ÉLŐ Isten transzcendens megnyilvánulásai. A Szefirotok szintjein megnyilvánuló energiák a több milliárd angyal arkangyalokkal karöltő, folyamatosan együttműködő munkásságának az eredménye.

Azt magyarságáért hálás emberként semmi kincsért nem hagynám ki, hogy :a tíz szefira folyamatos áramló folyamatát a Kabbala három vezérelv (tézis, antitézis, szintézis) együtthatásával magyarázza. A férfi vagy APA, békés, engedékenyebb (tézis), a női vagy ANYA, tüzes, erélyesebb (antitézis) és az őket kapocsként összekötő, kiegyenlítő FIÚ, szabadító, irgalmas (szintézis). Ezen összefüggések tekintetében az APA-t FEHÉR, az ANYA-t PIROS, A FIÚ-t pedig ZÖLD színnel szimbolizálja :))).

Azt is megtudhatjuk a Kabbala-ból, hogy minél közelebb vagyunk Istenhez (a Forrás!hoz) annál egyszerűbb és tisztább minden. Minél távolabb pedig, annál bonyolultabb és törvényfüggőbb vagy többtörvényűbb! Továbbá négy kozmológia világsík-ot különböztet meg, melyeket célként szintén egységgé kíván csúcsosítani.

Akarat - felsőbbrendű, valójában isteni világsík

Intellektus - az ideák ősi világsíkja

Emóció - a planetáris hatalmak világsíkja

Aktivitás - anyagi világsík

A Kabbala értelmezése által törekednünk kell a modernizált világtudatunk ősi valósága felé visszatörekedni. Ahhoz az ősi emberhez, aki még látott a szellemi-isteni szemével, aki kellően intuitív volt ahhoz, hogy felfedezze az iránymutatásokat ébersége kapcsán, bölcs ahító révült hévben azonosítsa a szakrális szimbólum(rendszer)okat és a mindenséget eggyé váló, egyben Élő, Való egységgé tudja.

Mag nem mondom kitől ered (dalszöveg), de valahogy így volt:

"Straight back on the river, like time against the life."

Később pedig:

"Straight back to the ancestors, timeless wisdome now. Only humane rules, godly righteous life. I am with da Nature, attencion - real reflection......."

...és it filmszakadás, de azt gondolom a lényeg megmaradt. Szóval számomra ez ezt a visszafelé törekvést elég szépen elmondja.

  Úgy gondolom a téma végtelen :) és, hogy rajtnak ennyi elég kell, hogy legyen. A témában olvasott egyik cikk zárófejezetében volt az üzenet: hallgass!, de ez magyarul eléggé félreérthető, úgyhogy: Listen!

261 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr993546153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.20. 14:04:36

Itt egy sor konkrét tárgyalása a zsidó hagyományban, hogy a zsidók magasabbrendűek:

www.israelect.com/Come-and-Hear/supplement/so-daat-emet/en_gentiles5.html

Between the Jews and the Gentiles -- In the Aggadah, the Kabbalah, and in Jewish Thought

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.20. 14:06:49

@biboldó: a Tóra nem magyarul íródott!
Természetesen, olvasgattam itt-ott, egyértelmű a xenofóbia benne.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.20. 14:07:31

@Arma Gedeon2: Ne terelj, azt mondtad, hogy a Tórában is szerepel.
Hol?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.20. 14:07:42

Úgy értem, én katolikus Bibliát olvasgatok néha.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.20. 14:08:42

@Arma Gedeon2: Semmi nem magyarul íródott, amikre hivatkozol.
Ne terelj, a Tórában hol olvasható?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.20. 14:10:09

@Arma Gedeon2: Nehezebb elővenni az idióta ködös szennyirodalomnál?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.20. 19:14:29

@biboldó: Erre én úgy válaszolnék, mint a libbantak az EP pelnárils ülésén Orbán kérdésére a konkrétumokat illetően, hogy azt nem tudok, de az egészről ez érződik.:-)))

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.20. 20:11:50

@biboldó: ha akarod, beidézem neked az összes részt, amik szerint egy állítólagos "Isten" szövetséget köt Ábrahámmal, neki igéri mások földjét és hogy utódait szeretni fogja, amiből következik, hogy másokat nem. Ez a xenofóbia vallása. Vagy kinyilvánítja, hogy Jákob, akitől a zsidók származnak, uralkodni fog ikerbátyja felett, akinek utódai nem lesznek fajtiszták. Teljesen egyértelmű, hogy a Talmud és a Kabbala később elburjánzó, részletesen kifejtett rasszista ideológiája a zsidók magasabbrendűségéről ezzel a Tóra-beli alapeszmével indul.
Természetesen én Shlomó Sanddel értek egyet, hogy ewzek utólag gyártott mesék és a zsidók a kánaáni lakosságtól származnak mindenféle egyiptomi kitérők és csodás honfoglalás nélkül. A formálódó zsidó nép ideológusai gyártották a mérgező, antihumánus xenofób nemzeteszmét vallási köntösben, ez fejlődött ki később pl. a Kabbalában is olyan emberiségellenes és közte persze zsidóellenes következményekkel, amiket a történelemből ismerünk.
Köztük az ún. Holokauszttal, amely zsidó szerzők sokasága szerint a sabbateánus-frankista zsidó eredetű szekta műve.
RÉSZBEN goj kivitelezőkkel.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.20. 20:16:31

@Mr Falafel: De konkrétum helyett legalább nem tudsz kilométeres faszságokat hozni sem.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.20. 20:30:22

@Arma Gedeon2:
"...hogy utódait szeretni fogja, amiből következik, hogy másokat nem"

Ezt az állítólagos Isten mondta? Mármint, hogy másokat nem fog szeretni?

Izsák nem volt zsidó?
Hol áll a Tórában, hogy Jákob uralkodik Ézsau felett?

Már megint ez a zsidó szerzők sokasága akikkel egyetértesz.

És a többit már cáfolni, megkérdőjelezni sincs ingerenciám.
Neked ez a kamu gyűlöletdömping tölti ki az életed????

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.20. 20:50:46

Gedeon!

Csak átfutott a gondolat, tegyük fel, hogy mindenben igazad van. A zsidók felsőbbrendűt játszanak, ők csinálták a cunamikat is.
Akkor mit kell tenni a emberiségnek? Mi a következő lépés?
Ne érts félre, becsszó, nem oda akarok kilyukadni, hogy szerinted biztos be kellene lődözni őket a Dunába.
Tényleg érdekel, van-e valami megoldásod, vagy csak simán elfoglaltság nélkül maradnál, hisz nincs kinek igét hirdetned, mert mindenki tudja.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.02.16. 13:12:21

@biboldó: tőlem autentikusabb választ ad erre jónéhány zsidó származású szerző. Szembenézni a tényekkel a zsidó identitás ön- és közveszélyességét illetően, emberiségellenességét illetően, feltárni az ennek talaján elkövetett gaztetteket, közte ZSIDÓIRTÁSOKAT és elvetni ezt a rossz, káros identitást. Giladi, miután dokumentálta, hogy pl. az iraki antiszemita merényletek mögött a zsidó titkosszolgálat állt, lemondott izraeli állampolgárságáról és haláláig arabnak vallotta magát. (iraki születésű, arab anyanyelvű egykori cionistaként)
Henry Makow keresztény lett, Izrael Sahak azt hiszem, maradt ateista és maradt Izraelben, de leszámolt a zsidó identitás és a cionizmus aljasságaival, a világ elé tárta.
Kb. ezt tudom javasolni, aki tudja, mutasson rá a zsidó identitást képező hazugságokra.
Természetesen más közösségi identitásokban levő disznóságokra ugyanez a recept. Én utálom a magyar kiválasztottság hirdetőit is és cáfolom az ő hazug propagandájukat is.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.16. 20:14:11

@Arma Gedeon2: Nálad autentikusabbak tömkelegét tudnám hozni mondandód cáfolására. Már ha lenne önálló mondandód az idecitált forrásaidon kívül.
Amikor én echte magyarosch-ozok, az azért van, mert vastagon érint. De az identitászavarodottságodon kívűl mi a túróban érint téged a zsidó identitás, hogy már mániáddá vált? Csak szólok, fingod nincs hozzá.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.02.16. 23:57:08

@biboldó: neked a magyarhoz nincs... Annak alapján, hogy mit nevezel echte magyarnak.
Találtál már a Tórában xenofóbiát, vagy tényleg én idézzek neked?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.17. 19:24:47

@Arma Gedeon2: Ahhoz a gyúlöletmocsokban való dagonyázáshoz nincs közöm amit te képviselsz. Viszont annak meg semmi köze magyarsághoz.
Tanulmányozd nyugodtan a Tórát, ha valamit nem értesz, kérdezz.
Simlis félremagyarázatok szajkózására a tököm se íiváncsi, azokat megtarthatod magadnak eledelül.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.02.21. 22:59:53

@biboldó: nem képviselek gyűlöletmocskot, azonban a te xenofób Tórád azt teszi:

MTörv 6.10
Ha majd az Úr, a te Istened elvezérel arra a földre, amelyet atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak esküvel ígért, abba az országba, ahol szép, nagy városok vannak, amelyeket nem te építettél,
MTörv 6.11
házak tele mindenféle jóval, amelyet nem te halmoztál fel, ásott kutak, amelyeket nem te ástál, szőlőskertek és olajfák, amelyeket nem te ültettél, jóllakván
MTörv 6.12
vigyázz, meg ne feledkezz az Úrról, aki kivezetett Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.
MTörv 6.13
Féld az Urat, a te Istenedet, tiszteld és az ő nevére esküdj!

MTörv 7.1
Ha az Úr, a te Istened elvezérel arra a földre, ahova most bevonulsz, hogy birtokodba vedd, s ha kiűzi előled mind a népeket, a hetitákat, a girgasitákat, az amoritákat, a kánaániakat, a perizitákat, a hivvitákat és a jebuzitákat - hét nálad népesebb és nagyobb népet -,
MTörv 7.2
ha az Úr, a te Istened majd kiszolgáltatja neked, s te legyőzöd őket, akkor töltsd be rajtuk az átkot, ne köss velük szövetséget és ne könyörülj meg rajtuk.
MTörv 7.3
Ne köss velük házasságot, lányodat ne add egyhez sem feleségül közülük, és egyikük lányát se vedd fiadnak feleségül.
MTörv 7.4
Mert fiad elidegenedik tőlem, s más isteneket fog imádni. Akkor fölgerjed ellenetek az Úr haragja és elpusztít benneteket.
MTörv 7.5
Inkább így bánjatok velük: oltáraikat romboljátok össze, kőoszlopaikat döntsétek ki, szent fáikat vágjátok ki, bálványaikat pedig égessétek el.
MTörv 7.6
Mert te az Úr, a te Istened szent népe vagy, téged választott ki az Úr, a te Istened a föld népe közül a maga népének.

MTörv 7.16
Minden népet, amelyet az Úr, a te Istened kiszolgáltat neked, pusztíts el, ne kíméld őket együttérzőn, s ne imádd isteneiket, mert ez csapda volna számodra!
MTörv 7.17
Ha mégis azt gondolnád, ezek a népek népesebbek nálam, hogy űzhetném hát ki őket,
MTörv 7.18
ne félj tőlük! Jusson eszedbe, mit tett az Úr a fáraóval és az egyiptomiakkal.
MTörv 7.19
Emlékezz a nagy csapásokra, amelyeket saját szemeddel láttál, a jelekre és csodákra, az erős kézre és a kinyújtott karra, amellyel az Úr, a te Istened kivezetett. Ugyanígy fog bánni az Úr, a te Istened minden néppel, amelyiktől félsz!
MTörv 7.20
Sőt, darazsakat küld rájuk az Úr, a te Istened, míg mind el nem pusztulnak, akik megmaradtak, vagy elrejtőztek előletek.
MTörv 7.21
Ne félj tőlük! Mert közötted van az Úr, a te Istened, a nagy és félelmetes Isten.
MTörv 7.22
Az Úr, a te Istened ezeket a népeket lassanként mind kiűzi előtted. Nem irthatod ki őket egyszerre, mert túlságosan elszaporodnának a mezőn a vadállatok.
MTörv 7.23
Az Úr, a te Istened kiszolgáltatja őket neked, veszteség veszteségre éri őket, míg ki nem pusztulnak.
MTörv 7.24
Királyaikat hatalmadba adja, s te eltörlöd nevüket a földről. Senki sem áll meg előtted, míg ki nem pusztítod őket.
MTörv 7.25

MTörv 9.1
Halld, Izrael! Most átkelsz a Jordánon, s bevonulsz, hogy leigázd a nálad nagyobb és hatalmasabb népeket, az égig érő falakkal megerősített nagy városokat,
MTörv 9.2
az enakiták nagy és magas termetű népét, amelyet ismersz, s amelyről magad hallottad: ki tudna Enak fiainak ellenállni?
MTörv 9.3
Ma megtapasztalod, hogy az Úr, a te Istened maga kel majd át előtted, mint emésztő tűz. Elpusztítja, s hatalmad alá veti őket, úgyhogy gyorsan kiűzheted és elpusztíthatod őket, ahogy az Úr megmondta neked.
MTörv 9.4
Amikor az Úr, a te Istened elűzi őket, ne mondd magadban: az Úr hűségemért engedi, hogy ennek az országnak a birtokába jussak, ezeket a népeket pedig gonoszságukért űzi ki előtted az Úr.
MTörv 9.5
Nem hűségedért s szíved egyenességéért jutsz földjüknek birtokába, sokkal inkább gonoszságukért űzi ki előtted a népeket, azért, hogy teljesítse ígéretét, amelyet atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak esküvel tett.

A végére a DESSZERT: az ÚR kedvenc zsidóinak szigorúan megtiltja, hogy más zsidóktól kamatot szedjenek, de a rohadtgojoktól természetesen szedhetnek:

MTörv 23.20
Testvérednek ne adj kamatra sem pénzt, sem élelmet, sem egyebet, amit kamatra szokás kölcsönözni.
MTörv 23.21
Az idegentől kérhetsz kamatot, de testvéredtől ne fogadj el kamatot, s az Úr, a te Istened megáldja kezed minden munkáját azon a földön, amelyre bevonulsz, hogy birtokodba vedd.

Ugye az BIBOLDÓ, aki büszke a Tórára?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.22. 22:14:43

@Arma Gedeon2: Kóstolgatsz, hülyegyerek, hogy mennyi faszság után küldelek el a picsába?
Fingod nincs a Tórához, zsidósághoz, kereszténységhez sem, csak ismét a gyűlöletmocskot büfögöd fel. Holott már szóltam, csak eredeti szöveg érdekel, az okádékod nyeld magad.
Úgyhogy menj a picsába a fosmányaiddal együtt, ami mocskot ideröttyentettél, annak köze nincs a Tórához. Bazmeg, te csak a hülye gyűlöletirodalom szajkózásán keresztül látod a világot?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.22. 23:48:55

nem akartam eredetileg közbeszólni, de:

@biboldó: eléggé keményen, és igaztalanul fogalmazol.

19 Do not charge a fellow Israelite interest, whether on money or food or anything else that may earn interest. 20 You may charge a foreigner interest, but not a fellow Israelite, so that the LORD your God may bless you in everything you put your hand to in the land you are entering to possess.

www.biblegateway.com/passage/?search=Deuteronomy+23&version=NIV
"New International Version"

szintén:

Driving Out the Nations
1 When the LORD your God brings you into the land you are entering to possess and drives out before you many nations—the Hittites, Girgashites, Amorites, Canaanites, Perizzites, Hivites and Jebusites, seven nations larger and stronger than you— 2 and when the LORD your God has delivered them over to you and you have defeated them, then you must destroy them totally.[a] Make no treaty with them, and show them no mercy. 3 Do not intermarry with them. Do not give your daughters to their sons or take their daughters for your sons, 4 for they will turn your children away from following me to serve other gods, and the LORD’s anger will burn against you and will quickly destroy you. 5 This is what you are to do to them: Break down their altars, smash their sacred stones, cut down their Asherah poles[b] and burn their idols in the fire. 6 For you are a people holy to the LORD your God. The LORD your God has chosen you out of all the peoples on the face of the earth to be his people, his treasured possession.

7 The LORD did not set his affection on you and choose you because you were more numerous than other peoples, for you were the fewest of all peoples. 8 But it was because the LORD loved you and kept the oath he swore to your ancestors that he brought you out with a mighty hand and redeemed you from the land of slavery, from the power of Pharaoh king of Egypt. 9 Know therefore that the LORD your God is God; he is the faithful God, keeping his covenant of love to a thousand generations of those who love him and keep his commandments. 10 But

those who hate him he will repay to their face by destruction;
he will not be slow to repay to their face those who hate him.

11 Therefore, take care to follow the commands, decrees and laws I give you today. "

Ezt is a fasiszták/antiszemiták írták?

Hiába próbálod kisajátítani magadnak a jogot, hogy a szakértő szerepében tetszelegj. Más is tud OLVASNI. Egymás után kell rakni a betűket, aztán kész. A Gedeon által beidézett szöveg ennek szószerinti fordítása. (Nyilván egyikünk sem tud héberül, gondolom erre próbálsz rájátszani, de ez lényegtelen, különösen a modern világban, ahol minden egy klikkel ellenőrizhető...)

"Kóstolgatsz, hülyegyerek, hogy mennyi faszság után küldelek el a picsába?"

Ez a megjátszott dühbe gurulás valami alkesz védelmi reflex?:)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.23. 00:20:50

@Schwere Gustav: Elmehetsz te is a picsába a kurucfingó angol változatával együtt. Ez korántsem begurulás a részemről, csupán értetlenségemnek adok hangot, miszerint bősz keresztény létetekre annyit sem tudtok, hogy a Tóra nem egyéb Mózes öt könyvénél, minek általatok máshol hiteles fordítása része a Bibliátoknak. Szintén bősz keresztény létetekre ehelyett idióta gyűlöletmocskot bújtok, szajkóztok több nyelven, mintha ezzel hitelesebb lenne fals identitásotok, ami sem nem keresztényi, sem nem magyar. Csak szánalmas önigazoláskeresés balfaszságotokra. Merthogy semmivel nem vagytok jobbak attól, ha megpróbáljátok magatokkal elhitetni, hogy mások milyen rosszak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.23. 09:40:50

@Schwere Gustav: Az úgynevezett "tóra fordítás" egy baromság. Én olvastam a tórát és a talmudot is. Sehol nem találtam benne olyan baromságokat, amiket az antiszemitizmus hívei előszeretettel citálnak. Esküszöm, felhívom a cimborámat, akinek a könyvét kölcsönvettem, és ajánlom majd olvasásra.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.23. 20:21:18

@Schwere Gustav: Na, Gusztikám, ma olyan könyvet szereztem, amiért te itt élsz-halsz. A Pannon-Print nyomdában kaptam egy MAZSIHISZ által rendelt eredeti zsidó tórát. Öt gyönyörű, barna könyv, arany betűkkel. Tiszteletpéldány. Szinte sajnálom levenni róla a műanyag csomagolást. :-))
Na, ha valami autentikus, hát ez az.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.23. 22:00:52

@Mr Falafel: :)

A mai világban fölösleges a hébertudásra apellálni...egy-két klikkel elérhető hiteles fordítások vannak az interneten.

Egyébként meg bármibe lefogadom, hogy ugyanaz van benne(adott fejezet, adott vers), mint az ideidézett magyar és angol szövegek Esetünkben a Második Törvénykönyv.

A tisztánlátás kedvéért szintúgy ajánlom Izrael Shahak általam is idézett könyvét, a "Zsidó vallás, zsidó kultúrá"-t mondjuk angolul. Az hiteles forrás. Meg kell nézni az eredeti kiadót, aki elsőként kiadta, attól kell megvenni, stb. hogy tutkó hiteles legyen.

Utána meg lehet szörnyülködni...azon ami ott le van írva.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.23. 22:26:00

@Schwere Gustav: Kibontottam a csomagolásból, és belenéztem. Még csak véletlenül sem úgy vannak a szakaszok, ahogy Arma Gedeon idecitálta.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.23. 23:30:53

@Mr Falafel:
"Még csak véletlenül sem úgy vannak a szakaszok, ahogy Arma Gedeon idecitálta. "

Nincsenek a versek között sorkihagyások? :) Persze, hisz a héber írás folyamatos:)

Tudod mit, megbeszélünk egy időpontot jövő hétre, aztán megnézzük. Legalább megcsodálom majd a tuti Tórát...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.29. 20:07:46

@Schwere Gustav: Hülyeséget beszélsz. Olyannyira, hogy minden logikát nélkülözve hitelesség szempontjából előtérbe helyezed egy kurucfaszos baromság "szakaszolását" az eredeti szöveggel szemben, csak hogy védd a védhetetlent. Csak hogy tudd, Gedeonnal egyetemben egy a huszas évek Németországában publikált gyűlöletmocskot favorizáltok, minek szerzőjét anno a zsidóbarátságukról nem elhíresült németek is kibaszták az egyetemi állásából, förmedvényét kamunak titulálták. Ezt a szemetet egy Luzsénszky nevű idióta lefordította magyarra, valami másik meg angolra. Ezt szopjátok oda-vissza teletorokkal, csak hogy kiélhessétek gyűlöletigényeteket.Nem baj ha logikátlan, nem baj ha számos ellenérv elhangzik, lényeg, hogy dagonyázhassatok. Legyen nektek, volt olyan fórum, ahol némi ismereteket elfogadtak, sőt örömmel vettek, megvitattuk, etc. Itt ezennel leszállok a témáról, mert teljesen felesleges akár hozzászólnom vagy posztot írni bármi vallásfilozófiát érintő témáról.
Kellemes további önpusztító dagonyázást a gyűlöletmocsokban! Csak úgy echte magyaroschan ha úgy tetszik.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.29. 21:17:19

@Mr Falafel: Oké, lehet, hogy színpadias, de a nagyjelenettől távol áll.
Tényleg tele a zacskó a hiábavaló érveléssel,ha mindig ugyanaz az elcsépelt sablon köszön vissza.
Lásd, mennyire nem nagyjelenet, most olvastam, megyek beszólok Guszti témájába.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.06. 20:14:53

Kicsit rég jártam erre, de a Tóra-szál még nincs elvarrva, úgyhogy örülhettek! :-)

Szóval Biboldókám, te tényleg hülyébb vagy a sokéves átlagnál! Nem tűnt fel neked, hogy végig a magyar katolikus bibliából idéztem, a Második Törvénykönyvből, a Deuteronómiumból, ami valóban hiteles fordítása a ti Tórátoknak, pontosan úgy, ahogy te is emlegetted:
"bősz keresztény létetekre annyit sem tudtok, hogy a Tóra nem egyéb Mózes öt könyvénél, minek általatok máshol hiteles fordítása része a Bibliátoknak. "

Én bizony annyira tudtam, hogy ezért idéztem épp innen, a mi katolikus Bibliánkból...

mek.niif.hu/00100/00176/html/biblia.htm

Katolikus Biblia, Szent István Társulat, 1996

Amire te célozgatsz dühtől elvakultan, a Luzsénszkinak tulajdonított "hamisítás", az a TALMUD egyes részeire vonatkozik, azonban én végig az ősforrásról, a Tóráról beszélek és azt idézem, mert a Talmud már annak csak magyarázata. Persze eleve megadtam a bibliai sorok számozását is, ha csak kicsit is tájékozott lennél a kérdésben, ez feltűnt volna.

A kamatszedés tilalma a zsidók felé és megengedése a gojok iránt a múltkor csak a kezdet volt, folytassuk ugyanezt a témát ugyanebből a Második Törvénykönyvből, ugyanezen katolikus kiadásból:

MTörv 23.20
Testvérednek ne adj kamatra sem pénzt, sem élelmet, sem egyebet, amit kamatra szokás kölcsönözni.
MTörv 23.21
Az idegentől kérhetsz kamatot, de testvéredtől ne fogadj el kamatot, s az Úr, a te Istened megáldja kezed minden munkáját azon a földön, amelyre bevonulsz, hogy birtokodba vedd.

MTörv 15.1
Minden hetedik évben adj haladékot.
MTörv 15.2
A haladék jegyében így kell eljárni: a hitelező engedje el a kölcsönt, amit embertársának adott, ne szorongassa sem embertársát, sem testvérét, ha az Úr (tiszteletére) kihirdetik a haladékot.
MTörv 15.3
Az idegent szorongathatod, de amid testvérednél van, azt engedd el.

MTörv 15.6
Az Úr, a te Istened megáld téged, amint megígérte, úgyhogy minden népnek kölcsönözhetsz, neked azonban nem kell kölcsönt kérned, így számos népen uralkodhatsz, ők azonban nem uralkodhatnak rajtad.

És a bónusz, mit tegyen egy derék kóser egyén, ha döghús van a birtokában, na mit:

MTörv 14.21
Elhullott állatot ne egyetek. De a városodban lakó idegennek odaadhatod, ő megeheti, vagy add el egy teljesen idegennek. Mert az Úrnak, a te Istenednek szent népe vagy.

Nos, van xenofóbia, kettős mérce, gojgyűlölet terjesztése a Tórában, Mózes Törvényeiben???

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.06. 20:49:27

@Arma Gedeon2: Fingod nincs a katolikus Bibliához sem. Hogy is lenne, ha azt is valami zsidó ármánynak tituláltad. Akkor most hogy is? Zsidó ármányt olvasol? Dehogy alacsonyodsz odáig, bőven elég neked hozzád hasonló idióták szajkózása, ahhoz nem kell gondolkozni. Amit belinkeltél, annak mi köze a buzi idézeteidhez? Ismétlem magam, nyugodtan elmehetsz a picsába a hülye, de számodra hiteles magyarázataiddal együtt.Példának okáért ezt a döghusos faszságot is a kurucfingóról szedted, köze nincs Tórához, keresztény Bibliához.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.06. 21:07:49

Nehogy már Hering Józsi legyen a hiteles Tóra fordító!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.06. 21:21:16

@biboldó: Te szerencsétlen, nyiss ki bármilyen Biblia-kiadást, keresd ki az idézett részt, Deuteronómium, vagyis Második Törvénykönyv, 14:21, minden kiadásban ezt tartalmazza a döghúsról.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.06. 21:29:33

@Arma Gedeon2: Kinyitottam, megkerestem, sehol sincs. Ilyen formában csak a hozzád hasonló faszkalapok egymást szajkózásában létezik, terjed. Ismered azt a kifejezést, hogy "tréfli"? Van fingod a jelentéséről?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.06. 21:31:18

@biboldó: adj meg bármilyen online bibliakiadást, amiben ez nincs bene. Az otthoni Bibliádról azt hazudsz, amit akarsz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.06. 21:41:26

@Arma Gedeon2: Nekem van olyan tórám, amit a Mazsihisz használ, és az, amit te itt írsz, nincs benne sehol. A biblia ószövetsége, ami szintén a tóra, ugyancsak nem tartalmaz ilyeneket. Tudod, az "eszkimó" csúfnév, a "hottentotta" is. Nem az a lényeg, hogy mások hogy hívják őket, hanem az, hogy ők miként nevezik meg magukat. Van különbség, hidd el. Az ostoba, gyalázkodó, a valóságtól elrugaszkodott ál-tórafordítások az ő malmukra hajtják a vizet. Meg tudod ezt érteni?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.06. 21:43:17

@Mr Falafel: add meg a te Tórádat , ami on-line elérhető és magyarul, vagy angolul van!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.06. 21:46:59

@Arma Gedeon2: A lényeg: nem online, hanem valóság!!!! Két hete kaptam a Pannon-Print kiadó tulajdonosától egy tiszteletpéldányt abból, amit a Mazsihisz rendelt meg. Interneten legfeljebb alapismereteket szerezhetsz, de azokat illik autentikus forrásból ellenőrizni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.06. 21:47:50

@Arma Gedeon2: Minek ehhez online kiadás? Van itthon keresztény Bibliám is. Nincs benne.
Ha neked is van, vegyük elő mindketten és egyeztessünk akár oldalszám, vagy bekezdés szerint.
Ha neked nincs nyomtatott változatod, tényleg menj a picsába!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.06. 21:51:46

@Mr Falafel: A világon számtalan bibliakiadás van felpakolva az Internetre, minden nyelven. Nevezz meg egy online bibliát magyar, vagy angol nyelven, ami szerinted hiteles fordítás, amit nem antiszemiták hamisítottak! Ha jól értem, a magyar Katolikus Egyház, vagy a magyar reformátusok hivatalos boibliaákiadásai szerinted hamisítványok?

Ez nem hiteles fordítás?

mek.niif.hu/00100/00176/html/biblia.htm

Katolikus Biblia, Szent István Társulat, 1996

"A Szentírás olvasóinak szívből kívánom, hogy megvalósuljon az apostol tanítása: "Minden írás, amit Isten sugalmazott, jól használható a tanításra, az érvelésre, a feddésre, az igaz életre való nevelésre, hogy az Isten embere tökéletes legyen és minden jóra hajoljon" (2Tim 3,16-17).

Esztergom, 1996-ban, a millecentenárium évében

Dr. Paskai László bíboros, prímás esztergom-budapesti érsek"

Hírhedt antiszemita bibliahamisító ez a Paskai, mi?
Ha azt mondod, igen, add meg a te hiteles kiadásodat a Neten!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.06. 21:55:59

@biboldó: Az én nyomtatott kiadásom ez:

Biblia
Szent István Társulat, Budapest, 1987
Ötödik kiadás

ISBN 963 360 426 5

Keresd meg, egyeztessük! :-)

193. oldal:
Második Törvénykönyv, 14:21
"Elhullott állatot ne egyetek. De a városodban lakó idegennek odadhatod, ő megeheti, vagy add el egy teljesen idegennek. Mert az Úrnak, a te Istenednek szent népe vagy."

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.06. 22:10:28

@Arma Gedeon2: Nálam Károlyi 1959-es kiadás van. Nincs benne sem oldalszám, sem bekezdés szerint. Van viszont az idevonatkozó Károlyi féle fordítás, keress rá valahol, oszt megvitathatjuk. A tököm se fog buzi tudatosan félreértelmezett faszságokat megmagyarázni. Ismétlem, próbálj meg gondolkozni bármilyen nehezedre esik. Első lépésként talán a tréfli fogalmán, ami emberi fogyasztásra alkalmas ételről szól, csak bizonyos szempontból tisztátalan.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.06. 22:12:26

@Arma Gedeon2: Így valóban. Akkor lécci a vitatott részhez lapozni és annak a linkjét megadni.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.06. 22:16:52

@biboldó: Károlyi: Mózes Ötödik Könyve, a sorszám ugyanaz, 14:21

A megadott katolikus Biblia linken már csak ugyanezt kell megkeresni, az az oldal nyílik ki. A tréfli és a kettős mérce más.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.06. 22:31:55

@Arma Gedeon2: Így nincs a linken. Segíts, nincs kedvem végignyálazni.
Előbb nézzük meg a szöveget, utána ráérünk kettős mércéről vitatkozni.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.06. 22:40:12

@biboldó: A bal oldalmezőben az Ószövetség főcjm alatt az ötödik fejezet (mivel ez Mózes ötödik könyve) a Második Törvénykönyv.
Arra kattintasz, minden sor számozott, és ott megkeresed a 14.21-et (döghús gojoknak), a 15.1-et (szombat-év, kivéve gojoknak), a 15.6-ot (a pénzkölcsönzés révén Izrael uralkodni fog a nemzetek felett), a 23.20-at (zsidótól ne szedj kamatot, gojtól szedhetsz).

A "zsidó" helyett eufémikusan "testvéred" van, a "goj" helyett "idegen", de ezek egyértelműen a zsidó/nemzsidó megkülönböztetés kifejezései.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.06. 23:06:36

@Arma Gedeon2: hihetetlen a biboldó milyen trükköket vet be, hogy az igazságtól megmeneküljön...

Bárhol elérhető, lecsekkolható dolgokról van szó, de még mindig úgy tesz, mintha legalábbis az ókorban élnénk, ahol csak neki van meg az eredeti, a hiteles, a többi meg takarodjon.

Én bevallom ilyennel még sosem találkoztam. Amikor valaki ennyire szembehazudja a tényeket, ilyen nyíltan.

Először: "így nincs meg, úgy nincs meg, hazugság", aztán amikor ott a link, akkor: "nincs kedvem, nincs türelmem végignyálazni"...

És a folyamatos "kurucfingózás"... ennyi. Teljesen kész a csávó.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.06. 23:10:16

@Schwere Gustav: ugyan. Emberek tömegei dugják homokba a fejüket a kellemetlen tények előtt. Abban igazad lehet, hogy ez nem ravaszkodás...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.06. 23:26:54

@Arma Gedeon2: Bazmeg, ebben a katolikus verzióban tényleg így szerepel. Más kérdés, hogy Károlyinál nem. valamint más kérdés, hogy mit akarsz érteni idegen alatt. Tudod mit? Rettegj! És mi van a gödölye és tej viszonylatával? Ész megáll, miket bele lehet magyarázni az állítólag szeretet könyvébe.
A katolikus verzió szerint híven idéztél, bocs a jelzőkért! Nem látom értelmét a héber szöveget magyarázni, értelmezni próbálásának. Okosabb lettem, kezdem érteni a kétezer éves istengyilkosság koncepciós perének vádiratát, indítékát. Tényleg kösz!
Már csak az a kérdés, hogy akkor a Vatikán mitől zsidó ármány?
Valamint akkor a kis hitlerjugend Ratzinger tulajdonképpen zsidóbérenc amiért bocsánatot kért idősebb testvéreitől?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.06. 23:57:55

@biboldó: nézd meg alaposabban a Károlyidat, én egy online református Ószövetségben is úgyanezt találtam ma.
Van magyar nyelvű Tóra kiadva? Ha Falafelé olyan, bemásolhatn a vonatkozó részeket. A magyar nyelvű zsidó Tóra nincs fent a neten? Esetleg egy angol? Összevetném, azt gondolom, a katolikus kiadást a legjobb katkó hebraisták fordították.
A hús és tej keverésének tilalma engem nem agaszt. Az se, hogy csak a pikkelyes-uszonyos viziállat ehető. Ez nem zavar senkit. Vagy a hasított pata.
AZ istengyilkosság vádja pont nem ezek miatt volt, egyébként, ha megnyugtat, abban egyetértek a vatikáni zsinattal, hogy az egy alaptalan vád a zsidókra.
A Vatikán zsidó ármány voltát már idéztem, egy amerikai zsidó college zsidó professzorától, aki a frankista álkatolikus zsidó szekta Vörös levelét elemezte 1880-ból, a magyar hívekhez. Abban is idézték Frankot, hogy a zsidóknak el kell foglalnia az Edom néven kódolt Rómát, a római egyházat és a világot.
Az "idősebb testvérek" emljtése már Wojtyła alatt megtörtént, ő pedig lengyel lévén Mickiewicztől idézte, akivel állandóan dicsekszenek a zsidók, hogy frankista származású volt, ahogy maga is emljtette persze. Ő az a nagy lengyel költő, aki halála előtt Isztambulban a krími háború idején légiót szervezett "Izrael Huszárjai" néven zsidókból, a végcél a Cion újraalapítása volt...
A sorozatos bocsánatkérések hamis dolgok, mert elhallgatják a zsidóság kezdettől ellenséges és kizsákmányoló hozzáállását a nemzsidó világhoz, amit a Tórából is bizonyjtottunk. Ez a bocsánatkérősdi egy egyoldalú fegyverletétel, kb. Károlyi Mihály módjára.
Ha Ratzingernél bűn a Hitler-Jugendség, akkor az auschwitzi zsidó kápóknál is van azért egy kis jellemhiba? Vagy mindkettő csak igyekezett túlélni a nehéz időket? Én nem kedvelem Ratzingert, de nem a Hitler-Jugend tagsága a gond, nem ő alapította.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 00:18:50

@Arma Gedeon2: Na, akkor vissza az alapokhoz. A katolikus egyház egy világuralomra törő, népeket kiirtó tömeggyilkos diktatórikus pedofil buzik gyülekezete. Zsidókhoz annyi köze, hogy elődeik leigázták, megszállták a zsidók földjét, keresztre feszítettek minden megszállás ellen fellépőt, köztük egy Jézuska nevű zsidót. Kinek tanai mártírhalála után vészesen kezdtek terjedni a zsidók között. Ezért ellopták tanait, mozgalma élére álltak, nevében mészároltak le népeket, foglaltak el földrészeket. Természetes, hogy mindezért a tanok eredeti tulajdonosait tették felelőssé, merthogy őket nem tudták bekebelezni. Belenyúltak az eredeti tanításba, lásd a szombat, a tízparancsolat megmásítása és dogmákkal sulykolták a máig tartó gyülöletet.
A hitlerjugendság és a katolicizmus így nyugisan megfér egymással, a kápók kérdése más dolog. Az valóban csak a túlélés miatt volt, akár jellemgyengeségből eredt, akár valóban társaikon való segíteni akarásból.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.07. 00:31:25

@biboldó: a frankista zsidók miért akartak elfoglalni egy ilyen csúnya náci egyházat? És miért terveztek tömeges zsidóirtást már 1800-ban?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.07. 01:01:11

@biboldó: "A katolikus verzió szerint híven idéztél, bocs a jelzőkért! Nem látom értelmét a héber szöveget magyarázni, értelmezni próbálásának. "

Azért nem mindenki riad vissza a feladattól! Nézzük ezt a haszid szájtot, ők szívbaj nélkül lefordították a dögevős részt biblikus angolra, eszerint látták értelmét:

http://chabadworld.net/page.asp?pageID={2A026858-58B8-4C65-A40B-337F9882A3D3}&displayAll=1

héberül:

כא לֹא תֹאכְלוּ כָל-נְבֵלָה לַגֵּר אֲשֶׁר-בִּשְׁעָרֶיךָ תִּתְּנֶנָּה וַאֲכָלָהּ, אוֹ מָכֹר לְנָכְרִי--כִּי עַם קָדוֹשׁ אַתָּה, לַיהוָה אֱלֹהֶיךָ; לֹא-תְבַשֵּׁל גְּדִי, בַּחֲלֵב אִמּוֹ. {פ}

angolul:

21 Ye shall not eat of any thing that dieth of itself; thou mayest give it unto the stranger that is within thy gates, that he may eat it; or thou mayest sell it unto a foreigner; for thou art a holy people unto the LORD thy God. Thou shalt not seethe a kid in its mother's milk.

A "katolikus verzió" szó szerinti fordítása ennek...
Ugyanez van a kamatszedési résznél, stb.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.07. 09:52:02

@Arma Gedeon2: Azt hiszem, komoly gondjaid vannak a szövegértéssel. Az elhullott állat kifejezés a nem kóser módon levágott állatot jelenti, nem a dögöt, bazmeg!!!!! Akurvaéletbe lehet ennyire nem érteni a nyilvánvalót? A kóser vágás szabályainak nem megfelelő állati táplálék az elhullott állat. Vagyis az idegen, tehát nem zsidó, nyugodtan megeheti a nem kóser húst. Gedeon, bazmeg, szedd össze magad!!!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.07. 10:29:58

@Arma Gedeon2: Ugye, azt azért tudod, hogy egy adott állam törvényei alapvetően az állam lakóira vonatkoznak? Mi a gond azzal, ha az idegenekkel másként bánnak, akikre amúgy is más, a saját országuk törvényei vonatkoznak? Ez ma is így van az egész világban. Például a kamatszedéssel kapcsolatban, ha az idegen nép országában szabad kamatot szedni, akkor a zsidó, ha ilyen idegennel üzletel, ő is szedhet. Elvégre az idegen törvényei nem tiltják. Mivel lehet olyan eset, hogy az idegen ad kölcsön a zsidónak, a zsidó nem hivatkozhat arra, hogy nem ad kamatot, mert náluk nem szokás. A kölcsönadó idegen országában viszont szokás, tehát a zsidó kamatot kénytelen fizetni. Itt jön be tehát a kölcsönösség elve, vagyis a zsidó idegentől szedhet kamatot.

A vámszedéssel kapcsolatban mit gondolsz? Mert, hogy egész Európában létezett, és létezik ma is az EU-n kívüli országok lakóival szemben. Ez is zsidó ármány?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.07. 10:43:40

@Mr Falafel: nagyon eredeti szófejtés, hogy az ELHULLOTT ÁLLAT nem a dögöt jelenti, hanem a nem kóser módon levágottat... Kicsit odébb ugyanabban az Ötödik Könyvben részletezi, hogy miért tisztátalan a döghús, de szaktanácsot kérek héberül tudó ismerősömtől, hogy egyértelmű legyen.
A katolikus bibliafordításba a felkészült hebraisták nyilván azt írták volna, hogy nem kóser módon levágott állat, ha az eredetiben az lett volna, mivel tudják, hogy magyar olvasóiknak az elhullott a dög szinonímája és e nagyon durva, antiszemitizmusra okot adható félrefordítás lenne, amit nem lehet róluk feltételezni főleg a II. Vatikáni Zsinat után.
Nem gondoltam, hogy még az eredeti héber betűs szöveg ideidézése után is fehérnek fogod mondani a feketét, Gusztávnak igaza volt...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.07. 11:29:47

@ArmaGedeon: Az a baj, hogy a forrásod sem autentikus, és így totál ökörség az egész, amit állítasz.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.03.07. 11:40:08

@Mr Falafel: de az előbb még hiteles forrás volt, meg is magyaráztad, hogy idegenre nem vonatkoznak semmilyen ország törvényei, most meg már hirtelen nem hiteles a forrás? :-)

"Itt jön be tehát a kölcsönösség elve, vagyis a zsidó idegentől szedhet kamatot."

Ebben valahogy nincs kölcsönösség:

"MTörv 15.6
Az Úr, a te Istened megáld téged, amint megígérte, úgyhogy minden népnek kölcsönözhetsz, neked azonban nem kell kölcsönt kérned, így számos népen uralkodhatsz, ők azonban nem uralkodhatnak rajtad."

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.07. 11:53:31

Mózes V. Könyv, 14. fejezet (48. oldal teteje)

"28. Három év végével vidd ki termésed minden tizedét, abban az évben és hagyd kapuidban,
29. hogy jöjjön a levita, mert neki nincsen osztályrésze és birtoka nálad, meg az idegen, az árva és az özvegy, kik kapuidban vannak, hogy egyenek és jóllakjanak, hogy megáldjon az Örökkévaló, a te Istened kezed minden munkájában, a mit végzesz."

Mint korábban is mondtam, te a fogalmakkal nem vagy tisztában. Viszont, ha egy igazi Talmudot elolvasnál, a szavak és kifejezések jelentését is megérthetnéd. És azt hiszem, te ettől rettegsz. Rettegsz, hogy a zsidók mégsem olyan szörnyetegek, ahogy addigi mesevilágodban képzelted, és akkor addigi életed teljesen értelmét veszti.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 19:01:47

.מִקֵּץ שֶׁבַע-שָׁנִים, תַּעֲשֶׂה שְׁמִטָּה
1 At the end of every seven years thou shalt make a release.

ב וְזֶה, דְּבַר הַשְּׁמִטָּה--שָׁמוֹט כָּל-בַּעַל מַשֵּׁה יָדוֹ, אֲשֶׁר יַשֶּׁה בְּרֵעֵהוּ: לֹא-יִגֹּשׂ אֶת-רֵעֵהוּ וְאֶת-אָחִיו, כִּי-קָרָא שְׁמִטָּה לַיהוָה.
2 And this is the manner of the release: every creditor shall release that which he hath lent unto his neighbour; he shall not exact it of his neighbour and his brother; because the LORD'S release hath been proclaimed.

ג אֶת-הַנָּכְרִי, תִּגֹּשׂ; וַאֲשֶׁר יִהְיֶה לְךָ אֶת-אָחִיךָ, תַּשְׁמֵט יָדֶךָ.
3 Of a foreigner thou mayest exact it; but whatsoever of thine is with thy brother thy hand shall release.

Tehát: 7 évente el kell engedni az adósságot, kivéve az idegennek... valószínűleg az eredetiben "gój" van leírva, ami ugye tudjuk mit jelent

www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9965

1. When the Lord, your God, brings you into the land to to which you are coming to possess it, He will cast away many nations from before you: the Hittites, the Girgashites, the Amorites, the Canaanites, the Perizzites, the Hivvites, and the Jebusites, seven nations more numerous and powerful that you. א. כִּי יְבִיאֲךָ יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתָּה בָא שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ וְנָשַׁל גּוֹיִם רַבִּים מִפָּנֶיךָ הַחִתִּי וְהַגִּרְגָּשִׁי וְהָאֱמֹרִי וְהַכְּנַעֲנִי וְהַפְּרִזִּי וְהַחִוִּי וְהַיְבוּסִי שִׁבְעָה גוֹיִם רַבִּים וַעֲצוּמִים מִמֶּךָּ:

2. And the Lord, your God, will deliver them to you, and you shall smite them. You shall utterly destroy them; neither shall you make a covenant with them, nor be gracious to them. ב. וּנְתָנָם יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ לְפָנֶיךָ וְהִכִּיתָם הַחֲרֵם תַּחֲרִים אֹתָם לֹא תִכְרֹת לָהֶם בְּרִית וְלֹא תְחָנֵּם:

3. You shall not intermarry with them; you shall not give your daughter to his son, and you shall not take his daughter for your son. ג. וְלֹא תִתְחַתֵּן בָּם בִּתְּךָ לֹא תִתֵּן לִבְנוֹ וּבִתּוֹ לֹא תִקַּח לִבְנֶךָ:

4. For he will turn away your son from following Me, and they will worship the gods of others, and the wrath of the Lord will be kindled against you, and He will quickly destroy you. ד. כִּי יָסִיר אֶת בִּנְךָ מֵאַחֲרַי וְעָבְדוּ אֱ־לֹהִים אֲחֵרִים וְחָרָה אַף יְ־הֹוָ־ה בָּכֶם וְהִשְׁמִידְךָ מַהֵר:

5. But so shall you do to them: You shall demolish their altars and smash their monuments, and cut down their asherim trees, and burn their graven images with fire. ה. כִּי אִם כֹּה תַעֲשׂוּ לָהֶם מִזְבְּחֹתֵיהֶם תִּתֹּצוּ וּמַצֵּבֹתָם תְּשַׁבֵּרוּ וַאֲשֵׁירֵהֶם תְּגַדֵּעוּן וּפְסִילֵיהֶם תִּשְׂרְפוּן בָּאֵשׁ:

6. For you are a holy people to the Lord, your God: the Lord your God has chosen you to be His treasured people, out of all the peoples upon the face of the earth. ו. כִּי עַם קָדוֹשׁ אַתָּה לַי־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ בְּךָ בָּחַר יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ לִהְיוֹת לוֹ לְעַם סְגֻלָּה מִכֹּל הָעַמִּים אֲשֶׁר עַל פְּנֵי הָאֲדָמָה:

(...)

17. Will you say to yourself, "These nations are more numerous than I; how will I be able to drive them out"? יז. כִּי תֹאמַר בִּלְבָבְךָ רַבִּים הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה מִמֶּנִּי אֵיכָה אוּכַל לְהוֹרִישָׁם:

18. You shall not fear them. You shall surely remember what the Lord, your God, did to Pharaoh and to all of Egypt: יח. לֹא תִירָא מֵהֶם זָכֹר תִּזְכֹּר אֵת אֲשֶׁר עָשָׂה יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ לְפַרְעֹה וּלְכָל מִצְרָיִם:

19. The great trials that your eyes saw, the signs, the wonders, the mighty hand, and the outstretched arm with which the Lord, your God, brought you out. So will the Lord, Your God, do to all the peoples you fear. יט. הַמַּסֹּת הַגְּדֹלֹת אֲשֶׁר רָאוּ עֵינֶיךָ וְהָאֹתֹת וְהַמֹּפְתִים וְהַיָּד הַחֲזָקָה וְהַזְּרֹעַ הַנְּטוּיָה אֲשֶׁר הוֹצִאֲךָ יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ כֵּן יַעֲשֶׂה יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ לְכָל הָעַמִּים אֲשֶׁר אַתָּה יָרֵא מִפְּנֵיהֶם:

20. And also the tzir'ah, the Lord, your God, will incite against them, until the survivors and those who hide from you perish. כ. וְגַם אֶת הַצִּרְעָה יְשַׁלַּח יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ בָּם עַד אֲבֹד הַנִּשְׁאָרִים וְהַנִּסְתָּרִים מִפָּנֶיךָ:

21. You shall not be terrified of them, for the Lord, your God, Who is in your midst, is a great and awesome God. כא. לֹא תַעֲרֹץ מִפְּנֵיהֶם כִּי יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ בְּקִרְבֶּךָ אֵל גָּדוֹל וְנוֹרָא:

22. And the Lord, your God, will drive out those nations from before you, little by little. You will not be able to destroy them quickly, lest the beasts of the field outnumber you. כב. וְנָשַׁל יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ אֶת הַגּוֹיִם הָאֵל מִפָּנֶיךָ מְעַט מְעָט לֹא תוּכַל כַּלֹּתָם מַהֵר פֶּן תִּרְבֶּה עָלֶיךָ חַיַּת הַשָּׂדֶה:

23. But the Lord, your God, will deliver them to you, and He will confound them with great confusion, until they are destroyed. כג. וּנְתָנָם יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ לְפָנֶיךָ וְהָמָם מְהוּמָה גְדֹלָה עַד הִשָּׁמְדָם:

24. And He will deliver their kings into your hand, and you will destroy their name from beneath the heavens; no man will be able to stand up before you, until you have destroyed them. כד. וְנָתַן מַלְכֵיהֶם בְּיָדֶךָ וְהַאֲבַדְתָּ אֶת שְׁמָם מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם לֹא יִתְיַצֵּב אִישׁ בְּפָנֶיךָ עַד הִשְׁמִדְךָ אֹתָם:

25. The graven images of their gods you will burn with fire; you shall not covet the silver or gold that is upon them and take it for yourself, lest you be ensnared by it, for it is an abomination to the Lord, your God. כה. פְּסִילֵי אֱלֹהֵיהֶם תִּשְׂרְפוּן בָּאֵשׁ לֹא תַחְמֹד כֶּסֶף וְזָהָב עֲלֵיהֶם וְלָקַחְתָּ לָךְ פֶּן תִּוָּקֵשׁ בּוֹ כִּי תוֹעֲבַת יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ הוּא:

Kamatszedés:

20. You shall not give interest to your brother, [whether it be] interest on money, interest on food or interest on any [other] item for which interest is [normally] taken. כ. לֹא תַשִּׁיךְ לְאָחִיךָ נֶשֶׁךְ כֶּסֶף נֶשֶׁךְ אֹכֶל נֶשֶׁךְ כָּל דָּבָר אֲשֶׁר יִשָּׁךְ:

21. You may [however,] give interest to a gentile, but to your brother you shall not give interest, in order that the Lord, your God, shall bless you in every one of your endeavors on the land to which you are coming to possess. כא. לַנָּכְרִי תַשִּׁיךְ וּלְאָחִיךָ לֹא תַשִּׁיךְ לְמַעַן יְבָרֶכְךָ יְ־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ בְּכֹל מִשְׁלַח יָדֶךָ עַל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַתָּה בָא שָׁמָּה לְרִשְׁתָּהּ:

Gedeon bizonyítékai valósak.

Kiválasztottnép, ki kell irtani s kánaánitákat, fajtárstól ne szedj kamatot, csakis idegentől, stb stb

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 19:23:01

a döghúsról:

www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/9978

21. You shall not eat any carcass. You may give it to the stranger who is in your cities, that he may eat it, or you may sell it to a foreigner; for you are a holy people to the Lord, your God. You shall not cook a kid in its mother's milk. כא. לֹא תֹאכְלוּ כָל נְבֵלָה לַגֵּר אֲשֶׁר בִּשְׁעָרֶיךָ תִּתְּנֶנָּה וַאֲכָלָהּ אוֹ מָכֹר לְנָכְרִי כִּי עַם קָדוֹשׁ אַתָּה לַי־הֹוָ־ה אֱלֹהֶיךָ לֹא תְבַשֵּׁל גְּדִי בַּחֲלֵב אִמּוֹ:

carcass= állati hulla, tetem, döglött állat.
foreigner: idegen országban lakó ember, külföldi

Tehát: ne edd meg a dögöt, de eladhatod az idegennek (ő megeheti), vagy a külföldinek (ő szintén).

Nyam-nyam

Ez a luzsénszky már a chabad-mozgalomba is beférkőzött bammeg...:) Kár hogy ez nem a Talmud (mit ő állítólag fordított-ferdített), hanem a Tóra...

Semmi gond, nagy levegő, majd utána jöhet a "kurucfingózás", meg "heringjózsizás". Elvégre annak van igaza, aki a leghangosabban ordít a kocsmában, igaz?

...vagy nem:)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 19:55:37

@Schwere Gustav: Úgy értelmezitek ahogy akarjátok.Igaz, hogy ez a poszt a kabbaláról szólna, de semmi értelme bármit mondani más színtű összefüggésekről, szavak, fogalmak jelentéséről, mint amit gyűlöletigényetek igényel. Csakhogy, akkor Jézuskátok, az összes apostol és szentjeitek túlnyomó többsége is úgy gyilkos szar ahogy van. Nehogy azt higgyétek, hogy az Újszövetség másról szól, azt is zsidók írták zsidóknak.
Na most vonyíts a kocsmaajtóban!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.07. 20:09:40

@Schwere Gustav: Legelőbb is hagyjuk az angol fordítást! Az angol egy gagyi nyelv, míg a héber, hasonlatosan a magyarhoz, vagy az arab nyelvekhez általában, sokkal kifejezőbb, változatosabb. A többszörös fordítás torzítja a szöveget. A héber szavak, kifejezések értelmezése a zsidóknak sokkal jobban megy, mint nekünk. Nem tudom, te mit szólnál hozzá, ha egy hottentotta akarná megmondani, hogy egy-egy magyar szó vagy kifejezés mit is jelent pontosan.

Neked is elmondom, egy állam törvényei annak polgáraira vonatkoznak, idegenekre, akik a "kapun" kívül vannak, nem. Próbálj meg gondolkodni kicsit ezen!

Az elhullott állat nem feltétlenül jelent dögöt. Minden állat alkalmatlan fogyasztásra, amelyik nem kóser szerint lett megölve. Azt is illene tudnotok, hogy a természeti népek közül sokan ma is megeszik a dögöt. Sőt, a cigányok ma is megeszik. Alapos főzéssel a baktériumok kipusztulnak belőle. A tóra "játszódásának" idején a legtöbb nép megette a dögöt. Ez is köztudott. Sok húst hetekre elástak, hogy érjen.

Ricsikém, baszod, így nehéz lesz legyőzni az ősgonosz zsidókat!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 20:16:55

@Mr Falafel: Csak egy példa.Valamikor a vallásos zsidók elvitték a sakterhoz vágatni a csirkét. A sakter megállapította, hogy az állat nem kóser. A zsidó hazavitte és odaajándékozta vagy akármennyiért eladta a szomszédjának. Mit adott el? A csirketetemet. Vagy dögöt, döglött csirkét? Lehet rágódni a csirkebelen egy jóízűt, de minek?
A vágóhídon ha pl egy marha nem minősül kósernak, attól még simán kimérik a hentesnél.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.07. 20:35:38

@biboldó: A zsidó kultúra elleni ilyen jellegű támadás teljesen értelmetlen, és nyilvánvalóan árulkodik a támadást intéző tudatlanságáról. Voltam most Ausztriában majd' két napig, és vittem magammal a Tórát. Amikor nem tárgyaltam, vagy a neten lógtam, azt olvastam. 2010. decemberében egy Talmud volt nálam kölcsönben. Én szinte minden nép teremtéstörténetét olvastam már. Úgy hiszem, mitoanalízis terén szakembernek nevezhetem magam.
Én a tórában sehol nem olvastam olyan részeket, amelyből világméretű, emberiségellenes összeesküvésre következtethetnék. Egyértelmű, hogy a világot uraló bankároligarchia cselekvési metodikája semmilyen ponton nem kötődik a tóra tanaihoz. Az oligarchiát alkotó zsidó családokat teljesen más motiváció hajtja. Én biztos vagyok benne, hogy a Rothschildok is tartják a legtöbb micvát, csak éppen gazdasági ügyleteikben szarnak a tórára, meg minden másra is.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 20:38:46

@Mr Falafel: Ki az a Ricsi?:)

Inkább válaszolj az emailemre!...:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.07. 20:41:12

Bazmeg, most nézem, lericsiztem Gusztit. Tiszta hülye vagyok! Elnézést, de borzalmasan kimerült vagyok.

Valamelyikőtök nyithatna egy posztot "A Tóra szövegének értelmezése" vagy "Alternatív talmud" címmel. Lehet más cím is, de most ez jutott eszembe. Ha hétvégéig nem nyitja meg senki, megcsinálom én, de péntekig nagyon húzós napjaim lesznek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.07. 20:42:38

@Schwere Gustav: Most kéretem elnézést. A levélre válaszolok itt. Jövőhét szerdától péntekig jó bármelyik nap. A héten semmi esetre sem, hétfő elvileg még képlékeny, kedden közjegyző, de szerdától okés.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 20:48:11

@Mr Falafel: Mondjuk az üzleti életben én is szarok rá, hogy a vevőm neonáci vagy jehova tanúja. A bankvilág is csak az üzletről szól. A népnemzeti bősz keresztény Csányit sem érdekli, hogy az én vagy a Guszti pénzét forgatja.
Külön érdekes ez a népek kiirtásán alapuló világuralom kérdése. A holnapi Purim ünnep is arról szól, hogy a zsidókat ki akarták irtani, de megmenekültek. És azóta egyfolytában a történelem folyamán napjainkig.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 20:50:27

@Schwere Gustav: Most is lezártad itt a témát? Merthogy egyszer már hivatkoztál ilyesmire, aztán csak megjelentél Gedeon seggében. Most is rá vársz?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 21:36:45

@biboldó: a szövegkritikai érv csak Fala részéről érkezett, ő is az 5 képernyőnyi hozzászólásom után írt nyúlfarknyi részt kritizálta.

Ha elfogadom a kritikáját, akkor is ott marad még a 95%...

úgyhogy én nem izgulok...

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 21:42:21

@Mr Falafel
Megbeszéltük.

japánul: Shouchitashimash'ta
Baszki írnom kéne egyes zsidó vallási elemek és a sintó kapcsolatáról. régóta érlelődik már. Majd hétvégén. Azt is át kell még néznem.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.07. 21:53:59

@biboldó: "A holnapi Purim ünnep is arról szól, hogy a zsidókat ki akarták irtani, de megmenekültek."

Nem. A Purim arról szól, hogy a magas körökbe férkőzött zsidók a perzsák legjobbjait irtották ezrével Perzsiában, mert TARTOTTAK TŐLE, HOGY AZOK MÉG ÁRTHATTAK VOLNA NEKIK, A ZSIDÓKNAK...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 22:01:11

@Arma Gedeon2: Na mesélj, lécci! Sajnos én csak Eszter könyvét ismerem a témában, az meg nem így tudja.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.07. 22:02:38

@Mr Falafel:
"Én a tórában sehol nem olvastam olyan részeket, amelyből világméretű, emberiségellenes összeesküvésre következtethetnék"

Akkor olvasd ezt:

"MTörv 6.10
Ha majd az Úr, a te Istened elvezérel arra a földre, amelyet atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak esküvel ígért, abba az országba, ahol szép, nagy városok vannak, amelyeket nem te építettél,
MTörv 6.11
házak tele mindenféle jóval, amelyet nem te halmoztál fel, ásott kutak, amelyeket nem te ástál, szőlőskertek és olajfák, amelyeket nem te ültettél, jóllakván
MTörv 6.12
vigyázz, meg ne feledkezz az Úrról, aki kivezetett Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.
MTörv 6.13
Féld az Urat, a te Istenedet, tiszteld és az ő nevére esküdj!

MTörv 7.1
Ha az Úr, a te Istened elvezérel arra a földre, ahova most bevonulsz, hogy birtokodba vedd, s ha kiűzi előled mind a népeket, a hetitákat, a girgasitákat, az amoritákat, a kánaániakat, a perizitákat, a hivvitákat és a jebuzitákat - hét nálad népesebb és nagyobb népet -,
MTörv 7.2
ha az Úr, a te Istened majd kiszolgáltatja neked, s te legyőzöd őket, akkor töltsd be rajtuk az átkot, ne köss velük szövetséget és ne könyörülj meg rajtuk."

A Tóra terndet alapított a zsidó kollektív tudatban, hogy az Ő Uruk nekik adja más népek szép városait, amit nem ők, a zsidók építettek, a bennük levő javakkkal, amit nem ők halmoztak fel és kertekkel, melyek fáit nem ők ültették. Ezen a nyomon haladva népirtást rendeznek perzsiában a perzsák között, ahol főállásokat töltenek be és máig ezt ünneplik a Purimmal, és azóta is magától értetődőnek tekintik, (a zsidó kollektív tudat), hogy nekik joguk van mások javaihoz, Lengyelországhoz, Mahgyarországhoz, a Manhattanhoz, stb. Ez a Tórából van, amiben az ő Uruk megigéri nekik, hogy pénzkölcsönzéseikkel uralkodni fognak a nemzetek felett, de rajtuk senki nem fog uralkodni. Idéztem a minap ezt is. It van feljebb héberül is.
Nagyon vastag bőr kell itt helyben a tények szembehazudásához. Ez egy xenofób, mások kirablására feljogosító identitás a kezdetektől. Tisztességes ember válasza csak egy lehet rá, ha e kultúrába születik, ahogy Izrael Sahak mondta: a pokolba ezzel az identitással! Ez egy ön- és közveszélyes zsákutca.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 22:09:44

@Arma Gedeon2: Ki hívta a magyarokat a Kárpát-medencébe? Így nem lehet megközelíteni a kérdést. Egyébként száműzetés okán kerültek oda, nem pedig honfoglalási célzattal.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.07. 22:16:26

@biboldó: Eszter könyve szerint a "a föld minden törzse között szétszórtan él egy izgága nép, mely törvényeivel minden néppel ellentétben áll, állandóan megveti a király rendeleteit, sígy akadályozza, hogy mindenki megelégedésére kormányozzuk a birodalmat"

A zsidók maguk írták le ezt így...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 22:18:45

@Arma Gedeon2: Nebassz, ez melyik bekezdés hányadik paragrafusának mellékletében vagyon?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 22:30:39

@biboldó: Ezt a kommentet akkor írom, amikor még nem látszik esetleges válaszod. Basszátok meg, tényleg unom a gyűlöletmocsokban való dagonyázást. Tudom, hogy a Gedeon idézete hol szerepel Eszter könyvében, csak tőle akartam hallani, nehogy később kibújhasson azzal, hogy a mégiscsak a zsidók írták le. (Hámán simlije). Mindegy, tényleg akár érdekes diskurzusok is kikerekedhetnének ilyen vitákból, hogy mi a jelentése a monoteista felfogásnak abban, hogy a zsidók nem fogadták el sem Ahasvérost, sem a római császárokat Istenként, de szarok az egészbe.
Jó éjt, jó dagonyázást!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.03.07. 22:36:58

@Arma Gedeon2: Még egy ilyen hülyének is lehet néha igaza, mint Biboldó: most látom a jegyzetekben, hogy az idézett rész csak a görög fordításban olvasható, tehát az a héberben nem lesz benne. Mindenesetre van egy régi elv: az idegennek az adott ország törvényeit, méltóságait tiszteletben kell tartania. Az egész Eszter-sztori arról szól, hogy a zsidók magasabbrendűség-tudatuk miatt szembeszegülnek a befogadó ország törvényeivel, aztán preventíven tízezrével mészárolják annak őslakóit. EZT ünneplik a zsidók Purimkor. Tipikus ismétlése a Purim-sztoirinak a magyar 50-es évek, amikor a zsidó ÁVó kínoz halálra az Andrássy út 60-ban és sok más helyen sok őslakót.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.07. 22:53:43

Biboldó elhagyta a süllyedő hajót...egy primadonna könnyedségével...:)

Most így visszanézve, tényleg hihetetlen, hogy kisebb-nagyobb megszakításokkal 3 hete (02.21 óta, amikor Gedeon behozta a MTörv-idézeteket) próbáltuk egyfolytában rávenni a biboldót, hogy olvassa el, tényleg az van oda írva...

Arra játszott, hogy egyikünk sem tud héberül, ez mondjuk pár évtizede még valóban "elég lett volna", de az internet korában....hja kérem...:)

Mindegy, én nem haragszom. Legföljebb egy kis elégedettséget érzek.:) A munka oroszlánrészét amúgyis Gedeon végezte.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.03.08. 02:06:09

@Schwere Gustav:
biboldó sem tud héberül.
Ezt fontos szem előtt tartani!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.08. 08:16:03

@Arma Gedeon2: Nem baj, ha kuncogok ezen? Meg tennél egy szívességet? Beleolvasnál más népek teremtéstörténeteibe, különös tekintettel a kultúrhéroszok tetteire?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.08. 08:30:45

@Schwere Gustav: Elmondom újra, a szövegértelmezéssel van némi problémátok. A régi szavak és azok jelentésének összevissza fordítgatása torzítja a jelentést. Ezért autentikus forrásokat kell keresni, nem gyűlöletből táplálkozó elmehányadékot. S még az autentikus forrás nyelvezetének megértése akkor is probléma lesz. Hétvégén, amennyiben lesz elég időm, megírom a posztot, csak kell szereznem a talmudot.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.08. 08:31:39

@Richiewise: Szevasz Ricsikém! Véget ért az önkéntes száműzetésed?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.08. 10:59:28

@Mr Falafel: bizonyítékok nélküli vádaskodás.

Ott van a döghúsos eset, még ha abban igazad van, mellette még legalább _20x_annyit_ beidéztem. Mutassál rá az általam idézett szövegben a "hibás fordításra". Emellett meg Te _sem_ tudsz héberül... úgyhogy légyszíves ne értekezzél nekem arról, hogy mit hogy fordítottak félre.

"Ezért autentikus forrásokat kell keresni, nem gyűlöletből táplálkozó elmehányadékot. "

Ostoba általánosítás. Ezt a mondat tipikus töltelékduma, BÁRHOVA, bármilyen témához kapcsolva ezt el lehet mondani, le lehet írni. Tehát nem mondtál semmit.

Gedeonnak is írtál föntebb egy tipikus argumentum ad hominem- tipusú vádaskodás, ahol freudii pszichoanalitikus blabla mintájára beleprojektálod a téveszméidet a másikba, utána elégedetten kijelented hogy "összeomlana az egész világrendszered". Szerintem itt egyébként magadból indultál ki.

Részletezzem?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.08. 11:05:45

@Richiewise: Szia Ricsi!

Mi a pálya? Nekem igazából hiányoztál. Jó gondolataid vannak. Miért hagytad, hogy a biboldó elüldözzön, nem értem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.08. 16:10:41

@Schwere Gustav: :-DDD Na, ne vicckolj!
Megígérem, hétvégére kerítek egy talmudot, és összeszedem minden antropológiai tudásom. Pont úgy fogom szétcincálni az egész kurucinfós faszságot, mint a döghúsos sületlenséget.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.03.08. 17:12:10

@Schwere Gustav:
Kicsoda üldözött el?!
Csak nem erre az önmeghasonult alkoholistára gondolsz?
Na ne nevettess?
Én Igaz harcos vagyok, mindíg azt teszem amit akarok!
Csak, hogy tudd azért léptem le, mert értelmes magyar emberként rövid ittlétem alatt egyértelművé vált, hogy ti itt mind a biboldót akarjátok meggyőzni, ő meg ezen hízlalja az egóját, hogy vele foglalkoztok, mivelhogy rajtatok kívül senkit az égvilágon nem érdekel, hogy ki is ez a kattant figura.
Az, hogy végül megint idekerültem, azt néhány őrült barátomnak köszönhetem, akikkel együtt múlattuk az időt kis házistúdiómban.
Felmentünka Molnár F. Árpád által üzemeltetett Hírháttér.org-ra, azzal a már jól bevált céllal, hogy egészségesen szarráröhögjük magunkat a kattant, nyilvános elmeháborgásasin.
Ezután mondtam nekik, hogy nem rég találtam egy hasonszőrűt, aki 'biboldó' néven nyomja a az elmeháborodottak fotelmenő 'über alles'-ét. Jókat röhögtek!
Nektek is fel kellene fogni, hogy ő mélyen pszichológiai eset. Az összes ilyen szintre fanatizált struccpolitikás rabbirobot kizárólag csak saját akaratából nyerhetné vissza a mentális egészségét, de azt már gyerekként elvették szegényektől, hogy szembe merjenek fordulni a rabbival meg a 'tanokkal'...
Több weboldalon vitázok értelmes emberekkel építő jelleggel, építő jellegű témakörökben, mint ahogy eddig is volt és ezután is lesz.
Isten áldjon benneteket!
Magyarország a magyaroké! Ezt nem bírja megemészteni a hugyagyuk.
Pedig az Igaz Jó Isten keményen le fogja nyomni az Igazságot a torkukon.
Ők kezték el kóstolgatni ezt a sokat szenvedett és tiszteletre méltó vendégszerető, barátságos, valamint irígylésre méltó...(és ez itt a lényeg!!!!!!!)...nagy múltú, ősi népet.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.03.08. 17:16:02

@Mr Falafel:
Szevasz Falafel úr!
Bizony száműztem innen magam. Ki is töröltem az összes hozzászólásom, te meg visszavarázsoltattad valakivel.
Na bumm.
Inkám nem minősítem, tiéd az oldal.
Isten áldjon!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.03.08. 19:24:36

@Richiewise: Sajnálom, de a kommentek szerves részei a blognak, ezért állítottam vissza őket. Nem neked akartam rosszat. sőt, mivel kifejezetten tetszett, amiket írtál, hiányérzetem támadt, hát visszaállítottam.
Szerintem biboldóval kapcsolatban tévedsz, de tiszteletben tartom a véleményed és döntésed. Én mindig szívesen látlak itt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.03.08. 20:38:01

Beszarás ez a görcshalmaz. A buzi félreértelmezéseknek csak egyetlen pontját tárgyaltuk ki, megbukott.
Ricsi beköszön egy kurucfingós linkkel, mindössze annyira telik tőle, hogy heringjózsit szajkózza, és még ő beszél alkoholizmusról, barátságos népről. Ami ugyan hordoz magában némi igazságot, csakhogy ő a buzizsidózásával kiírta magát ebből a körből. A haverjaival állítólag jókat szórakozik ezen a blogon, olyannyira, hogy magát viszont szégyelli, mert kitörölte saját faszságait. Hiába no, a gyűlölet már csak ilyen primitív, nem segít rajta a szentfazék álkeresztény öntömjénezés sem.
Fala, mi a túró tetszett a gondolataiban, egyetlen saját példánnyal sem találkoztam. Miként bősz csak és kizárólag kilométeres kopikkal érvelő Tóra szakértőink esetében sem.

abandi 2012.03.10. 17:19:21

@Richiewise:
Csak hogy maradjon nyoma...
Mit idegeskedik, már rég lajstromba vették!
A biboldó nevű ávhás csíra meg magára élvez...
süti beállítások módosítása