Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

SZABADSÁGHARC UTÁN

2011. november 19. 12:22 - Mr Falafel

 "Szabadság! itten hordozák

Véres zászlóidat, 

S elhulltanak legjobbjaink

A hosszú harc alatt."

 

Ahogy az már a magyar szabadságharcokkal lenni szokott történelmünk során, rendszerint dicstelen végbe torkollnak. Mégis minden kettétört próbálkozásunk után, amely az önálló boldogulásra való, különböző korokban fel-feltörő vágyakozást manifesztálja, maradnak hősök a csatatéren, dicső vezérek száműzetésben, de olyan sosem volt, hogy az áruló vezérek népük élén maradhattak.

Márpedig, Tisztelt Hölgyeim és Uraim, most ez történik. A népét véres áldozatokat követelő szabadságharcba rángató vezér csúfos bukását követően is emelt fővel, sallert kiosztani lendülő karral áll helyén. Igaz, állítólag nem boldog. Szegény!  

Nem vonul száműzetésbe Felcsútra, ahol élete hátralévő részében zajos politikai pályafutásának emlékiratait fogalmazhatná. Némiképp hasonlatosan, mint tette azt II. Rákóczi Ferenc. Persze, hogyan is merné követni annak példáját, aki végsőkig kitartott, miközben ő gyáván megfutamodott az első komolyabb csata után.

Elárulta a feltüzelt népet, azt a népet, amely felkészült az áldozathozatalra, legyen az bármekkora. Végtére is mit veszíthettek? A házaikat, lakásaikat, autóikat elvitte a bank, munkahelyük megszűnt, s ha mégsem, a fizetésük csökkent. Rabszolgák, számkivetettek lettek saját hazájukban. Rég várták a vezért, aki majd vezeti őket balsors kísérte útjukon a szebb jövő felé. Jött is lángszavú férfi, zászlaja alá toborozta népét. Hadiadót kért, és kapott zokszó nélkül a magyaroktól. Aztán a befolyt adóforintokat nem a szabadságharc finanszírozására fordította, hanem az ellenséggel való egyezkedésre.

Ez, Magyar Testvéreim, hazaárulás! És nem az én meglátásom szerint, hanem az Alkotmány szövege szerint.

Hazaárulás 

144. § (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el.

Komolyan vegyük fontolóra, veszélyezteti-e Magyarország függetlenségét az IMF! Meglátásom szerint feltétlenül. A válság időszakában mindazon kormányok, amelyek hitelért folyamodtak, csődbe vezették országukat. Természetesen a görög és olasz példára gondolok, ahol most a nemzetközi pénzvilág kihelyezett helytartói kerültek hatalomra. Az IMF beárazta Orbán Viktort, aki júdáspénzért átadni készül országát. 

Néhányan talán túl erősnek érzik a hazaárulás vádját, ezért nekik is adok fogódzót szép hazánk Alkotmányából.

Hűtlenség

145. § Az a magyar állampolgár, aki állami szolgálatával vagy hivatalos megbízatásával visszaélve külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, és ezzel a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét veszélyezteti, bűntettet követ el.

(2) Az elkövetési magatartások – kapcsolat felvétele és kapcsolat fenntartása – azonosak a hazaárulás elkövetési magatartásaival, de az elkövető részéről hiányzik az állam elleni célzat. Az elkövetési magatartás egy elkövetési móddal bővül. Az elkövető állami szolgálatával vagy hivatalos megbízatásával való visszaélés. Ezért a hűtlenség esetében a kapcsolat hivatalos jelleggel létesül, de az elkövető azt megbízatásához hűtlenül, a jogszerű kapcsolat rendeltetésével össze nem egyeztethetően érvényesíti. A hűtlenség veszélyeztetési bűncselekmény, megvalósulásához eredmény nem szükséges.

Orbánék hitszegését támasztja alá az új Alkotmány szövegezése is, amely szerint „a kormány az állam nevében nem vehet fel olyan kölcsönt, és nem vállalhat olyan pénzügyi kötelezettséget, amely azt eredményezné, hogy az államadósság szintje meghaladja a megelőző naptári év bruttó hazai terméke értékének felét.” (37. cikk 3.)

Az államadósság jelenleg 82%-on áll, tehát jóval túl a feles határon. Ebből egyenesen következik, hogy a kormány olyan lépésre készül, amely a saját politikai filozófiája szerint is törvényszegés, az Alkotmány pedig egyértelműen szankcionálni rendeli. Való igaz, talán lehettek előzetes megérzéseik az alkotmányozó honatyáknak, amikor szövegbe foglalták, hogy „csak különleges jogrend idején, az azt kiváltó körülmények okozta következménye enyhítéséhez szükséges mértékben, valamint a nemzetgazdaság tartós és jelentős visszaesése esetén, a nemzetgazdasági egyensúly helyreállításához szükséges mértékben” (36. cikk. 4.)

Amennyire tudni lehet, jelenleg nincs érvényben különleges jogrend, hacsak nem tekintjük annak a jelen kormány regnálását. (by 1qwasyx from mandiner) Nem hivatkozhatnak a nemzetgazdaság tartós és jelentős visszaesésére sem, hiszen éppen a kormány kommunikálja, hogy a válság ellenére az ország gazdasági mutatói kielégítőek. Az esetleges hitelről is, mint a gazdasági fejlődés beindítójáról beszélnek.

Különleges Jogrendek 

Mindegyik úgynevezett különleges jogrendre igaz, hogy ilyenkor a kiemelt szerepű közhatalmi szerv rendeletei eltérhetnek korábbi törvényektől, felfüggeszthetik azokat, vagy egyéb intézkedéseket vezethetnek be. Az alaptörvény és az Alkotmánybíróság nem függeszthető fel, bizonyos alkotmányos rendelkezésektől – például bizonyos, garantált jogoktól – azonban el lehet tekinteni. A különleges jogrend megszűnik, ha kihirdetési feltételei már nem állnak fenn.

Rendkívüli állapot: Háború vagy annak veszélye esetén kétharmados többséggel dönt róla az országgyűlés. Megalakul a Honvédelmi Tanács, amelynek elnöke a köztársasági elnök, tagjai: az országgyűlés elnöke, a parlamenti frakcióvezetők, a kormány tagjai és – tanácskozási joggal – a Honvéd Vezérkari Főnöke. Ez a szerv dönt gyakorlatilag mindenről. Az alapjogok korlátozhatók.

Szükségállapot: Lázadás, puccs, vagy az „élet- és vagyonbiztonságot tömeges mértékben veszélyeztető” fegyveres cselekedetek esetén kétharmados többséggel dönt róla az országgyűlés. Belföldön bevethetővé válik a hadsereg. A parlament vagy annak honvédelmi bizottsági felügyelete mellett a köztársasági elnök rendeleti úton kormányoz. Az alapjogok korlátozhatók.

Megelőző védelmi helyzet: NATO/EU-akcióban való részvétel vagy külső támadás veszélye esetén, kétharmados szavazással lép életbe. A kormány rendeletei kapnak primátust. Az alapjogok korlátozhatók.

Váratlan támadás: Külső fegyveres csoportok betörésekor a kormán azonnal reagálhat, rendeletei primátust kapnak.

Vészhelyzet: Természeti vagy ipari katasztrófa esetén a kormány bővített jogosítványt kap, és rendeleti úton intézkedik. Nincs szükség parlamenti jóváhagyásra.

A tervezet szövegezéséből világosan látszik, hogy jelenleg nem állnak fenn a rendkívüli jogrend követelményei. Márpedig ebben az esetben a hatályos jog szerint a kormány a legsúlyosabb bűncselekmények egyikében érhető tetten. S mindhiába a lakájmédia szorgos tevékenysége, amellyel a felelősséget igyekszik elhárítani, úgy mutatva be kormányunkat, mint, aki a hitelfelvétellel is életeket ment. Egy túrót, kedves barátaim, egy nagy túrót! Nem ment a kormány senkit és semmit, kivéve a saját hatalmát.

Orbán ismét tanúbizonyságát adta, hogy egyetlen alkotó energiában hisz, a pénzben. A nemzet összetartó ereje számára nem jelent semmit. Nem hisz a magasabb rendű embereszményben sem, amely túlmutat a nappaliban felállított óriásképernyős LCD tévéken. Keresztény értékrendről prédikál, miközben a legmegátalkodottabb materialista politikai metodikát követi.    

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr73395927

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dakota Vezér, sej lovát karéjozza… 2011.11.19. 13:59:21

Dakota Vezér, nyalka indián vezér, sej lovát karéjozza. Fordítva üli meg persze a paripát, háttal a ló fejének, ahogy azt a legfélelmetesebb dakota harcosok körében szokás....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.11.19. 18:04:16

Matolcsy György előadása a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán:

index.indavideo.hu/video/Matolcsy_Gyorgy_a_Wekerle_Sa..

Először azt hittem, ez csak vicc lehet, de nem az.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2011.11.25. 18:42:40

Jó elemzés.

A jog területe azon -kevés- dolog egyike, ami viszonylag kevéssé érdekel.
Persze logikailag bőven belátható, és be is látom, hogy igaz.

Szerinted egyébként Orbán meddig húzza még? 2014-ben az egyéni körzetekben +1 szavazat is elég a győztesnek. Megszűnt az érvényességi küszöb(hány %-nak kell mennie szavazni).

szerintem még 2014-ben is elég nagy esélye van a nyerésre. Persze ki tudja ez a mostani helyzet -lásd Moody's - hova gyűrűzik végül.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.11.25. 18:58:09

@Schwere Gustav: Én konokul ellensége vagyok mindennemű liberális és szocialista politikai konglomerátumnak a magyar politikai miliőben. Vagyis gyakorlatilag nekem is egyetlen "favoritom" volt, a Fidesz. Félreértés ne essék, nem mentem haza választani. Én már csak elméletben voksolok. Nem akarok úgy beleszólni, hogy nem lakom otthon.
Ami most történik, az egyenes következménye volt az előzményeknek, lehetett rá számítani. Mit gondolt ez a pojáca, hogy csak úgy kokizgathat és sallerozhat büntetlenül? Hát nem! És tudod, miért nem? - Mert félt a saját népére, nemzetére támaszkodni. Nem is az országot minősítették le, hanem ezt a kerti törpét.
komoly kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy kihúzza 2014-ig.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2011.11.25. 19:43:58

@Mr Falafel: "Mert félt a saját népére, nemzetére támaszkodni."

Hát ez az! Pontos meglátás.
Én ezt azzal egészíteném ki, hogy én, személy szerint látok olyan politikai erőt, mely nem fél saját nemzetére támaszkodni.

Szerintem Orbán tuti kihúzza 2014-ig. Nincs igazi kihívója. ez már önmagában bukta. Bármely ellenzéki figura gyenge hozzá képest. Annyira megtanulta ezt az PR/marketing/NLP-s bullshitet, hogy még mindig sikeresen tesz lóvá több mint egymillió embert, és egyébként is, a parlamentben se tudják megszorongatni.

Alfőmérnök 2011.11.25. 20:51:41

Az új alkotmány januárban lép érvénybe, tehát most még tudnak imf kölcsönt felvenni.
Van egy sejtésem (hangsúlyozom, sejtésem), miszerint ez az egész imf-ellenes szabadságharc csak színjáték volt, vagy legalábbis bele voltak kalkulálva a mostani fejlemények is.
Orbán egyik főtanácsadója volt Szapáry György, az imf egyik főfaszija.
(Most washingtoni nagykövet.)
"1967-ben került Washingtonba a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF), ahol afrikai, ázsiai és európai országokban vezetett különböző tárgyalásokat. 1987 és 1990 között az ázsiai ügyek főosztályának vezetője volt."
hu.wikipedia.org/wiki/Szap%C3%A1ry_Gy%C3%B6rgy

Tehát egszen biztosan van tudása arról, hogy hogyan kell tárgyalni, hogyan kell bánni a valutaalappal, és valószínűleg ezt a tudását meg is osztotta a miniszterelnökkel.
A fura a kormány mostani kommunikációjában, hogy miközben folytatják a "szabadságharc" és a "nem-ortodox gazdaságpolitika" retorikát, az "ellenség" (az "ortodox" gazdpol) fogalmait, logikáját használják.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.11.25. 21:21:21

@Alfőmérnök: Kevésbé vagyok derűlátó, de nem bánom, ha igazad lesz végül. A kapkodó kommunikáció mindenesetre nem jó előjel.

Alfőmérnök 2011.11.25. 21:33:28

@Mr Falafel: Nem vagyok túl derűlátó, bár kétségtelen, hogy én még nem veszítettem el a bizalmamat Orbánban. Hogy miért, nem tudom, nem racionális megfontolás eredménye.
Ráadásul az elmúlt napok eseményeit nem követtem kellő figyelemmel. Annyi mindenesetre biztosan megállapítható, hogy össze-vissza beszélnek, mintha meg lennének zavarodva.

Alfőmérnök 2011.11.25. 22:03:26

@Alfőmérnök: kieg: "Már tavaly nyáron egy olyan elővigyázatossági hitelmegállapodás megkötését vetítette előre Szapáry György - akkor még Orbán Viktor miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója -, amilyenről, az eddigi nyilatkozatokból ítélve, most a kormány tárgyalni fog a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).
(...)
Szapáry 2010. június végi nyilatkozatában azzal indokolta egy ilyen újfajta megállapodás létjogosultságát, hogy a kormánynak nem áll szándékában pénzt lehívni, mert fizetőképes, "de egy ilyen megállapodás erősítené a piacok bizalmát, ami megjelenhet alacsonyabb kockázati felárakban, azaz a magyar állam olcsóbban juthatna kölcsönhöz a külföldi piacokon". Kormánypárti politikusok most lényegében ugyanezzel indokolják az IMF-hez való visszatérést."
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111118-nemzetkozi-valutaalap-elovigyazatossagi-hitelszerzodes-szapary-gyorgy-nyilatkozata.html

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.11.26. 08:16:00

@Alfőmérnök: Én egy radikális nemzeti pártra szavaznék, amelyiknek a radikalizmusa nem merülne ki a zsidózásban és cigányozásban. Ebből kifolyólag a Jobbik szóba sem jöhetne. Igaz ugyan, hogy a cigányság és a zsidóság kérdése megoldatlan Magyarországon, de a teleszájjal pampogást nem nevezném megoldásnak.

A jelenlegi kormány impotenciája engem dühít. Választások előtt akkora pofájuk volt, mint a Bécsi kapu. Hol van az egészségügy reformja? Legfőképpen hol van a magyar mezőgazdaság? Abban a Jobbiknak igaza van, hogy Magyarország egyetlen kiútja a gazdasági válságból a mezőgazdaság felélesztése (mert halott), és a hozzá kapcsolódó feldolgozóipar újbóli beindítása.
Tudod, mit? Egye meg az EU és az IMF a Samsung LCD tévét, az Audit és Mercedest. A magyar meg egyen magyar ételt. Az tökéletesen elég a létezéshez. Ja, hogy úgy nem jutunk a csillagokba? És így? Mit fejlődött a tudomány az elmúlt 30 évben? Semmit! Sőt, kifejezetten visszafejlődés van, nem kicsit, nagyon. Szóval, érdemes lenne előrelátónak lenni, és fegyverkezni ezerrel, valamint megteremteni a kajában önellátást. A másoktól függés kényszerűsége mesebeszéd. A modern kornak nevezett érának vége, és vele eltűnik értékrendje is. Nagyon helyesen egyébként.

Alfőmérnök 2011.11.26. 09:27:12

@Mr Falafel: Nem tudom, hogy egy ilyen kis ország mire menne a fegyverkezéssel ilyen túlerővel szemben, de az élelmiszerben az önellátásra képes lenne, az tuti.
Én bíztam benne, hogy a mezőgazdaság jó kezekbe került (pl. Ángyán József államtitkár), de itt is rossz előjeleket látok.

"Napjainkban dől el, hogy 65.000 hektár magyar, állami tulajdonú föld kinek a kezébe kerül. A földek bérbeadására vonatkozó pályázati kiírás azonban értelmetlen és megmagyarázhatatlan feltételt tartalmaz, ami ismét a háttérben meghúzódó érdekkörökhöz juttathatja a földet a helyi gazdák helyett.

Második hónapja zajlik az állami földekre kiírandó pályázat előkészítése. Az első pályázati felhívások már megjelentek az NFA honlapján. A pályázati lehetőségre sokan abban a reményben várnak, hogy végre visszakaphatják őseiknek a Rákosi-rendszerben elvett földjét. Mégis, most mindez veszélybe került!

Olyan követelmény került az állami földek bérleti jogára kiírandó pályázatok szövegébe, amely látszólag az állattenyésztést van hivatva fellendíteni. Valójában azonban a családi gazdálkodók jelentős körét megfosztja a pályázatban való részvétel lehetőségétől.

A pályázati kiírás 12.2.i szerint a gazdálkodónak vállalnia kell, hogy „a szerződés megkötésétől számított egy éven belül a pályázat tárgyát képező ingatlanok vonatkozásában minden második hektár termőföld terület után 1 nagyállat egységnek (1 NE) megfelelő állatállományt alakít ki, és ezt a haszonbérleti szerződés megkötését követő 5 gazdasági évben is megőrzi.

Ez a kizáró követelmény egy kaptafára képzeli el a különböző adottságú földek hasznosítását, mindenütt előírva az állatállomány létszámának kötelező növelését. Olyan területeken azonban, ahol ennek nincsenek meg a feltételei ez az előírás lehetetlen helyzetbe hozza a gazdálkodókat. Ilyen körülmények közt nem csoda, ha a több ezer hektáros területeket eddig bérlő tőkés társaságok meglepően magabiztosak…"
www.elolanc.hu/index.php/videkert/141-beszamolo/10427-foldet-kernek-a-magyar-gazdak

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.11.26. 10:37:19

@Alfőmérnök: Például rendelhetnénk védelmi rakéta védelmi rendszert Kínától akármiért cserébe. Mert az kétséges, hogy a szövetségeseink bármiben is segítenének. Az oroszok meg túl merész lépés lenne, habár talán a legjobb.

civilkontrol 2011.12.02. 12:17:59

Ahogy én látom a poszt kiindulópontja téves, igy a levezetés, még ha helyes is, nem érvényes.
Nem történt itt árulás, legalábbis nem olyan értelemben, ahogy irod.
Nem az volt az árulás, hogy Orbánék visszahivták az imf-et, hanem az, hogy ezt csak most (ilyen későn) tették meg, illetve hogy felkészületlenül, ezer sebből vérző gazdaságpolitika mellett belekezdtek egy olyan “harcba”, amit nem nyerhettünk meg.

Lehetne még magyarázat a kialakult helyzetre Török Gábor hónapok óta tartó lázálma, hogy Orbán a politikát üzleti vállalkozásként fogja föl és mindent ennek rendel alá.
Ebben szerintem van is részigazság. Valóban sok mindent feláldoztak a lehető legnagyobb támogatottság megszerzéséért, de szerintem nem maga a politikai súly volt a cél, hanem eszközként volt rá szükség, hogy korlátok nélkül lehessen cselekedni.
Megszerezték. Cselekedtek.

És itt jön a valódi probléma, jelesül, hogy rettenetesen elbaszták.
Hogy Orbán komolyan gondolta a szabadságharcot, abban biztos vagyok és bizonyiték gyanánt linkelem majd a 2010 február környékén elmondott EP beszédét.
A baj az, hogy képesek voltak nekirontani vizipisztollyal a páncélos hadosztálynak. Pontosabban nekirontottak, de vitték magukkal a csatába a magyar társadalmat is.

Lehet geczizni a befektetőkkel, de akkor olyan költségvetéseket kéne betolni, amik minimum nullásak.
Lehet fingatni a bankokat, multikat, van rá ok dögivel, de amig nincs saját tőkénk, amivel a két szereplőt ki tudjuk váltani, addig minden kibaszás százszorosan visszahull a fejünkre.
Tovább megyek. Lehet romba dönteni egy idejét múlt perverz világrendet, amit már régen magunk mögött kellett volna hagyni, de elrugaszkodás előtt kurvára föl kell mérni, hogy hová fogunk érkezni, illetve hogy van-e aki majd velünk ugrik.

A három mondatban az a közös, hogy a második felével minden esetben adós maradt az Orbán kormány.

Belevágtak úgy a tőkebasztatásba, hogy közben sem kinával, sem az arabokkal, sem a nyüves ruszkikkal nem tudtak megállapodni. És itt ahelyett, hogy csöndben mérlegeltek volna, 19-re lapot húztak.
Az imf bejelentés előtt (taktikailag azt a BŰNT, nem hibát érzékeljétek, hogy előbb bejelentik, majd másnap közlik az imf-fel. Ez vajon milyen tárgyalási poziciót kölcsönöz a kormánynak?!) Fellegi Kinában volt. Próbált pénzt szerezni. Nem sikerült. És ez idő alatt, mig kurvára nem volt semmi biztositókötele Magyarországnak, ezek hárombetűs intézményeztek, meg tekergették a bankármaffia nyakát a végtörlesztés cifrázásával, fegyvernyugvás idején.
Ez az egész eleinte még csak hazárdjáték volt, de legalább 2-3 hónapja elkönyvelhető volt a biztos kudarc.
Hiába a jó szándék, amit Orbán esetében nem kérdőjelezek meg, ilyen taktikai és stratégiai hibákkal, ilyen felkészületlenül, ilyen szar emberállománnyal nem lehet egy országot kiküldeni a vágóhidra!
Mondanám, hogy bukniuk kell, de ugyan ki jöhet helyettük?!

Viszont a Felcsútra visszavonulásban nem lesz hiba. Nem tudom elképzelni, hogy ezt OV megúszhatja. És nem csak a nevetséges háborúsdi miatt (mert ez nem háború volt, hanem mészárlás, ahol most a nemezist gyakorló fél nem létező empátiája lehet az egyetlen mentsvárunk), hanem a tömény dilettancia miatt is, amit gazdasági és sajnos egyéb területen is műveltek.
Orbánt vagy felállitják, vagy olyan csomagot kap a nyakába, amitől majd 2014-ben kerül lapátra, de végleg.
Még nem látszik annyira, de gyanitom nem csak Orbán, hanem az egész jobboldal fog hasonló helyzetbe kerülni, mint most a szocik. Csak még nem jelent meg az a jelentkező, aki bekúrja a koporsóba az utolsó szöget. De mivel elementáris piaci igény van rá, igy biztosan meg fog jelenni. És hogy ki lesz az, mik lesznek a szándékai, az majd elválik.

Kár Orbánért. Még mindig túl fiatal volt. Tartok tőle, hogy nem lesz több esélye és azt is kezdem belátni, hogy nagyon sokan sokkal többet feltételeztünk róla, mint amire képes.
Rossz stratéga, borzalmas hr-es, de a legjobb marketing szakember és valóban lánglelkű hazafi, csak a képessége nem volt meg hozzá :o(

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.12.02. 18:46:54

@civilkontrol: Örülök, hogy látlak! Rég nem olvastam tőled semmit. Merre tevékenykedsz mostanában?

Az igazság odaát van, és én nem hiszem, hogy valaha is megtudjuk azt. Nem is nagyon vágyom rá. Írásomban nem törekedtem objektivitásra, és tudományos igényességre sem. Impresszióimat írtam le, amik akkor felmerültek bennem. Bizonyára sok mindenben tévedek.

Orbán beleesett egy tipikus magyar hibába, vakok között félszemű akart lenni. Idiótákkal vette körül magát, akiktől okosabb, akik előtt villoghat. Azt nem merném kijelenteni, hogy megbukik, mert a Zemberek azért jobban bíznak benne, mint a kommancsokban, akik ráadásul a bankároligarchia kiszolgálói, hazaárulásra bármikor kész szarháziak.

Az óriási baj, hogy sem Kínával, sem Oroszországgal nem tudott közös platformot kialakítani.

civilkontrol 2011.12.03. 20:04:04

@Mr Falafel:
Hahó :)
Tegnapelőtt úgy megörültem a találkozásnak, hogy a nagy kommentelésben még a kalapomat is elfelejtettem megemelni :o)

Posztolni egyáltalán nincs időm, de néha eleresztek 1-2 kommentet a mandineren és a mandiner.blogon.
A blog közönsége megjárja, de a mandinert sajna egyre silányabb emberállomány kommenteli.

Pedig lenne mondanivalóm, de most is csak azért vagyok ilyen szószátyár, mert közbejött egy rövid betegácsi :)

Azt azért meg kell hagyni, az sem rossz, ami az időt elcseni: október végére sikerült levezényelni az épitkezést, igy végre már saját házban vagyunk, de ami a legjobb, dec 1-én volt fél éves az a kis fúria, aki a lányomnak mondja magát.

Nálad mi a helyzet? Nem dohosodik a ház attól a nedves hawaii-i levegőtől? ;o)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2011.12.03. 23:39:55

Legelőbb is gratulálok a kis csajhoz! A legjobb dolog történt veled, ami az életben történhet az emberrel.

Nem semmi, hogy pont most építkeztél, amikor pang az építőipar. Remélem, sikerül olcsóbban kivitelezőt kerítened! A saját ház biztonságot ad a magyar embernek. Amerikában nem értik, miért ragaszkodtam ahhoz, hogy ingatlant vásároljak, mert az amiknak ez semmit nem jelent. Ők megelégszenek a bérlettel, pedig sokkal olcsóbb egy lakás, mint Magyarországon.

Én már csak a mandiner hírfolyamon szoktam írni, ott Biomechanoid néven. és természetesen itt. Amikor van kedved, nézz be! Szívesen látunk.

I wish you a speedy recovery!
süti beállítások módosítása