Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A TI KISS LÁSZLÓTOK - A MI KISS LÁSZLÓNK

2016. április 09. 13:10 - Mr Falafel

Első perctől fokozott figyelemmel kísérem Kiss László volt úszó szövetségi kapitány nemi erőszakolós ügyét. E részemről megnyilvánuló érdeklődést maga Kiss indukálta, amikor nem oly’ rég Hosszú Katinkával szemben exponálta magát, s már akkor is kiviláglott egy opportunista, erkölcsi gátlásoktól mentes személy körvonala. Onnantól én már nem vártam semmi jót ettől az embertől.

Mégis majd’ hanyatt estem a döbbenettől, amikor elolvastam a Privát Kopó bűnügyi magazin és a fullank.com közös cikkét. Az írásból egy olyan végtelenül aljas és kegyetlen ember képe sejlett fel, amilyen (szerencsére) nem sok van a közéletben. Ezzel, persze lehet vitatkozni, de inkább majd máskor. Maradjunk csak Kiss Lászlónál, az ikonnál, aki fontos pozíciókat tölt be különböző szervezetekben, aki állami és egyéb kitüntetések halmozója, akiről uszodát neveztek el, s még sorolhatnánk.

Csodálatos életpálya az övé, s ha csupán ennyi lenne ő, méltán övezné tisztelet személyét. Ahogy övezte is! Egészen addig a méltatlan lejárató kampányig, amit Hosszú Katinka ellen folytatott/folytattak. Mert onnantól az emberek véleménye megoszlott Kiss személyével kapcsolatban. Több alkalommal is bizonyságot nyert, hogy egyes állításai nem felelnek meg a valóságnak. Én már akkor is értetlenül álltam a viselkedése előtt. Tőle éppenséggel azt vártam volna, hogy anyatigrisként védje a fiatal sportolónőt, nem pedig hazudozzon annak érdekében, hogy a közvélemény előtt besározódjon. Majdnem nemzetközi doppingbotrány lett az egyik hazugságából, amikor azt állította, hogy Katinka úgy ment el az USA-ba egy pénzdíjas versenyre, hogy azt nem jelentette be a szövetségnél. Kiss egy keddi állítása szerint ő csupán hétfőn tudta meg Katinka facebook-os bejegyzéséből, hogy versenyen van. Aztán gyorsan kiderült, hogy éppen Kiss egy előző vasárnapi tévés interjúban említette, a sportolónő Amerikában versenyez. A vége az lett, hogy több rivális szövetség doppingvétséget emlegetett. Gyárfás Tamás alig tudta kimagyarázni a helyzetet, ami végül azért sikerült.

Ez volt az a pillanat, amikor el kellett volna engedni Kiss László kezeit, de sajnos nem ez történt. A mi sportos miniszterelnökünk, Orbán Viktor személyesen járt el, hogy Kiss pofátlanul eljátszhassa az áldozat szerepét és pajzsra emelve térjen vissza kamu lemondása után.  Ezek tényleg azt gondolták, hogy e mélységesen felháborító és ostoba színjátékuk hidegen hagyja az embereket? Hogy nem lesznek olyanok, akik felbőszült állapotukban küldetéstudatra ébrednek és esküt tesznek Kiss levadászására?

A leleplezés a korábbi események logikus következménye volt. A vadászok kitartása meghozta gyümölcsét, nem is akármilyen gyümölcsöt! Ki kardot ránt, kard által vész el. Mennyire igaz ez Kiss esetében! Kétszeresen is. Ugyanis Kiss volt az, aki annak idején belső puccsot szervezett Széchy Tamás ellen, s az akkor 68 éves mester szűrét kitette a MÚSZ-ból. Szintén Kiss volt, aki leginkább felhorgadt Katinka ellen. Nos, csúnya vége lett. Nem kell nagy jóstehetségnek lennem ahhoz, hogy megjósoljam, Kiss kálváriája korántsem ért véget. Szenvedjen is a mocskos disznó!

Egy agresszív, erkölcsi gátlások nélküli, évtizedeken át köztiszteletnek örvendő, sőt bálványozott személy reakcióit láthatjuk, amikor vulgáris szavakkal küldi el a riportereket, amikor állításait egyik napról a másikra változtatgatja, amikor blöffökkel igyekszik manipulálni a közvéleményt. Azzal a háttérrel, amivel ez idáig rendelkezett, akár a képünkbe is ordíthatta volna, hogy „Igen, megtettem! Na és, mi közötök hozzá? Én vagyok a legnagyobb úszóedző, én vagyok számtalan elismerés birtokosa, egy ikon vagyok, ti meg semmit és senkik!”. Mennyire rá van írva az arcára, hogy legszívesebben meg is tenné, csakhogy közben eltűnt a háttér. Nincs állambiztonság, amelyik azt az ígéretét sem tartotta be, hogy az aktáit megsemmisítik. Nincs a MÚSZ könyörtelen ura, aki az edzőket is megzsarolja érdekében, és nincs miniszterelnök sem, aki felhívja telefonon. Egyedül Péterfalvi ombudsman Attila fenyegette meg a médiumokat, hogy ne merjenek újabb részleteket nyilvánosságra hozni Kiss múltjáról. Ez mindent elmond arról a hatóságról, amit az a nyomorult képvisel.

Hogy mégis legyen egy szalmaszál, amibe a fuldokló Kiss kapaszkodhat, ügye politikai fordulatot vett. Kibaszott zombik! A különböző internetes portálokon egyre hangsúlyosabban jelentek meg a politikai nézetek mentén alkotott vélemények. Lett Gyurcsányozás, bolsevikozás és Orbánozás. Mígnem kikristályosodott két csoport szembenállása, amelyek közül az egyik szerint azért lehetett Kiss az, aki eddig volt, mert Orbán emelte őt piedesztálra, aki amúgy egy tolvaj diktátor és dögöljön meg. A másik tábor, a jobboldali érzületű kommentelők hamar kaszát-kapát ragadtak és Orbánt védve odáig jutottak, hogy Kiss ártatlan, a megerőszakolt lány egy szajha volt, aki könnyen kötélnek állt. Így lett Kiss László a gyűlölt jobboldal emblematikus figurája egyfelől, és a áldozata a bolsevista támadásoknak másfelől.

Olvastam tegnap egy írást a pedagógusok kormányellenes kiállásáról a kolozsváros.com-on. A hírportál egyre népszerűbb baloldali liberális orgánum, és valóban, kiváló írásaik vannak. Még akkor is, ha én többnyire nem értek egyet velük. Ahogy a tegnap olvasottak esetében is. Ím ezt írták: „Sajnálatos módon egy demokráciában (bármilyen vérszegény is legyen az) minden közügy politika.” Ezzel egyszersmind azt állítva, hogy kizárólag a politikai gondolkodás mentén értelmezhető, ítélhető meg egy közéleti esemény. Márpedig ez egy orbitális baromság. Éppen Kiss László ügye a bizonyság arra, hogy a politikai gondolkodást felülírja egy társadalom erkölcsi értékrendjéből fakadó véleményalkotási metodika. Annak pedig annyi köze sincs a politikához, mint nekem a Kennedy-gyilkosságokhoz.

Minden társadalomkutató tudja (kivéve a politológusokat, mert ők elvből idióták), hogy egy társadalom (azaz kultúra) számtalan kulturális elemből áll. Olyan elemekből, mint vallás, politika, öröklési szabályok, étkezési és öltözködési szokások, ünnepek, stb. Vagyis a kultúra anyagi és szellemi értékek összessége. A kulturális elemek legfőbb tulajdonsága, hogy mindegyik a kultúra része és nem fordítva. Tehát a kultúrának van vallása és nem a vallásnak kultúrája. A kultúrának van politikája és nem a politikának kultúrája.

Azért a politika és vallás kulturális elemeket említem fel, mert e kettő zabálja fel világainkat manapság, mint a mesebeli kisgömböc. Például vegyük a vallást. Az iszlámvallás felfalta az arab kultúrákat, maga alá gyűrt mindent, ami kaotikus állapotokat idézett elő. Az ISIS megszületését, az európai terrortámadásokat. Magyarországon a politika viselkedik úgy, mint a vallás amazoknál. Ennek a kóros állapotnak köszönhető, hogy nincs egy általános értékrend, amit mindenki, de legalábbis a nagy többség magáénak vall. Politikai jelszavak, lózungok és mantrák vannak, amiket a zombisereg ismételget.

Ezért van lehetősége a Kisseknek, Habonyoknak, Gyurcsányoknak, Gyárfásoknak, Vajnáknak és Bajnaiknak, mert mindig lesz elég agyhalott zombi, aki harcol értük foggal-körömmel, acsarkodva, fáradhatatlanul.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr118581142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása