Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

Együtt, 2014 - II. rész: a 3 fejű sárkány

2012. november 12. 19:18 - Schwerer Gustav

Van egy félreértés.


Az emberek többsége még mindig azt hiszi, hogy a gyűlölet foka fogja eldönteni 2014-et. A sárdobálás, protest, mindig valami ellen való szavazás.

a maguk részéről jogosan érzik, mégis, nagyobbat nehéz lenne tévedniük.

Az elmúlt 20 év politikai gyűlöletreflexeiből indulnak ki, amely egy végletekig beszabályozott, és a háttérben gondosan leosztott médiahelyzet eredménye volt. A magyar médiaviszonyok átalakítása 2010-től ezt a hatalmi egyensúlyt teljesen átalakította, lásd bővebben az előző részben.


Ebbe a megváltozott környezetbe jött be Bajnai Gordon.

Sok mindent leírtak róla, jobbról-balról. Lényegét tekintve: a "holt teher",  100 aláíró, Kuncze, Gyurcsány bejelentkezése a főnöknél, már az elején bekorlátozza az egész mozgalom jövőjét, magyarul: a nagy ellenzéki összeborulásnak, a fideszben csalódott "mérsékelt jobboldali szavazók" megszólításának terve befellegzett. Új országot hogyan is lehet régi emberekkel építeni?

Ezt egyébként már az elején lehetett tudni. Nem is ez a fontos.

A fontos az, hogy Bajnai Gordon és a mögötte lévő erők az utolsók a magyar történelemben, amelyek még a gyűlölet erejére, a régi beidegződésekre próbálnak építeni, a pozitív tartalommal szemben. Gyakorlatilag az orbán-gyűlölet fogja össze az egész bandát, és a szavazókat is. Ez pedig kevés lesz az üdvösséghez.

Hogy miért? Röviden: mert a tv2, rtl, sláger- klub és egyéb rádiók amint elkezdik az orbánellenes propagandát, azonnal sarokba lesznek állítva. a Médiahatóság már többször megmutatta, hogy ezen ügyekben nem ismer tréfát. Többek között ennek hatására tűnt el a politika szinte teljesen a tv2-retekklub páros műsoraiból, híradójából.

Ha pedig nincs politika, akkor semmi sincs, ami alapján a kiábrándult szavazó tájékozódhatna. Tehát nem megy el szavazni, illetve már most: regisztrálni. ez külön érdekes történet, de most inkább hagyjuk.

A lényeg: az "Együtt 2014" mozgalomnak mindenféle médiája hiányzik (az atv-n kívül, ami önmagában kevés), hogy érezhető gyűlöletkampányt tudjon kifejteni a Fidesz ellen.


Ennek hiányában pedig teljes bukásra van ítélve. A tények ismeretében ez 99%-os biztonsággal megállapítható.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr924903894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.13. 07:41:11

Úgy véled, az emberek elhiszik, hogy valamelyik párt tesz majd valami jót is? A nagy többségre gondolok, nem a droidokra, akik minden körülmények között választott pártjukra voksolnak.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.13. 10:33:37

@Mr Falafel: Úgy vélem, hogy ha pozitív és értelmes az üzenet, akkor előbb-utóbb átjut, (ha kitartóan ismétlik).

szerintem ebben az országban sokan elkövetik azt a hibát, hogy érzelmi alapon lemennek búsuló betyárba, "mindennek vége", ennek az országnak kapáltak, stb, és nagy képet (big picture) pedig szem elől tévesztik.

A nagy kép pedig az, hogy "úgy még nem volt, hogy valahogy ne lett volna", tehát az érzelmi hozzáállás igazából nem vezet sehova. Ezt én tudom a világon a legjobban, a saját példám alapján. Hideg fej, biztos kéz. Ezt én sosem fogom tudni még megközelíteni sem, de legalább kommunikálni tudom, hogy mennyire értelmetlen.

Ehhez kapcsolódik Roosevelt mondása: "a legnagyobb ellenség a félelem maga." Ez szintúgy igaz lehet a kiábrándultságra, kiégettségre, csalódottságra, lelki sötétségre is.

Viszont az emberek csak úgy fogadják el lassan de biztosan a Reményt, ha őszinte és logikus programot kapnak, amiben megnevezik a magyar probléma lényegét, a korrupció ezerfejű szörnyetegét, mely mindenhova beférkőzött. Régen a zsarnokság volt ("Egy mondat a zsarnokságról"), most romlottság van. Hol romlottság van, ott romlottság van.

Az embereknek elegük van már, hogy mindennap a pofájukba hazudnak.

Az előző cikkemnél írtál az IQ 75-ös emberekről. Én szeretném ezen intellektuális elitizmust messze kerülni. Mindannyian emberből vagyunk, és mindannyian ugyanúgy működünk alapvetően. A fehér emberre mindenképpen igaz a megállapítás.

Innentől pedig ránk magyarokra ugyanúgy érvényesek a lélektan törvényszerűségei, mint pl. azokra az amcsikra, akik könyveket írtak a pszichológiáról, és befolyásolás lélektanáról. Lásd erről Cialdinitől a "befolyásolás lélektana" c. munkát....:)

A legegyszerűbb ember is meggyőzhető, ha tartósan pozitív érzelmi üzenetet kap.

"Na de hogy jut el az üzenet, ha média megakadályozza"

Akkor tudná, ha működne a jin-jang mszp-fidesz médiarendszer, ahol annak az ILLÚZIÓJA forog fenn, MINTHA harc lenne a kettő között, holott mindkettő ugyanazt a korrupciópárti és cigányfajvédő, hogy csak két szempontot említsek. De 2010 óta más a helyzet, hiszen új politikai erők léptek fel. Médiájuk kicsi, de ettől függetlenül bennük van a jövő.

Én egyébként nem vagyok elempés, de most a bajnaival szemben annak drukkolok, hogy _NE_ lépjenek szövetségre. ha ezt megteszik, nyom nélkül be lesznek darálva. Ki kell tartaniuk azon néhány érték mellett, amit képviselnek. Minél több független párt van a két rákos gócponton (fidesz-mszp) kívül, annál jobb.

"Na és mi a helyzet a hisztériakeltő propagandával a választások előtt?"

Ez a legnehezebb feladat, de fel kell készülni rá. Már most ki kéne adni egy olyan brosúrát amely a fő hisztéria-csomókat semmisíti meg. még van idő, de egyre kevesebb. Józan ésszel minden akadály leküzdhető.

Pl. a Jobbikkal szemben a leggyakoribb hisztériakeltés, hogy "amennyiben hatalomra jutnak, két héten belül államcsőd". Ez nyilván akkora baromság, hogy két mondattal cáfolható. már most el kéne terjeszteni ezt az "antidote"-ot, és a választások idején, amikor ezt előszedik, akkor mondani, hogy haha, ezt már másfél éve megmondtuk ,mekkora baromság. Ilyesmi.

Magyarországon szélsőségesen ÉRZELMI légkör uralkodik.

Ez ellen pedig szélsőségesen ÉRTELMI eszközzel lehet csak küzdeni.
süti beállítások módosítása