Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

Remélem, örültök, Vincent!

2012. február 13. 21:31 - Mr Falafel

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem megvált egyik neves oktatójától annak interneten közzétett, állítólag nem szalonképes magánvéleménye miatt. Az ügy pikantériája, hogy az egyetem névtelen bejelentő állítására alapozva kezdeményezett vizsgálatot, amely végül nem derítette fel, oktatója magánvéleményéről van-e szó, és ez a magánvélemény általában alkalmas-e arra, hogy szankciókat vonjon maga után.

Botos Máté dékán az ügy facebook-on való elterjedésének apropóján nyíltlevélben indokolta döntését. Amely szerint mindenki számára megnyugtatóbb, ha a Molnár Attila Károly által vezetett kurzusokat a továbbiakban más oktatókkal tartják meg. Botos indoklásából egyértelműen azt a következtetést vonhatjuk le, hogy az inkriminált magánvélemény és az oktató összekapcsolhatóságának gyanúja is sérti az egyetem érdekeit.

Szerintem meg Botos Máté egy igazi szervilis senkiházi, egy gumigerincű csinovnyik, aki ezen jellembéli hiányosságok okán alkalmatlan a kari dékán tisztségének betöltésére. Csakhogy Magyarországon jobbára születési előjog ilyen tisztet betölteni, tudás vagy emberi tartás nem szerepelnek a kritériumok listáján. Botos Máté, mint Botos Katalin, az ismert közgazdász, a politikai pályát is befutott, mindenhez értő asszonyság kicsi fia úgy született, hogy neki kijár e méltóság. Az Országos Doktori Tanács honlapján, ha bárki szétnéz, láthatja, a mi Máténk nem töri magát különösebben. Ő már révbe ért, hagyják békén a kényelmes bőrfoteljében. Amúgy igaza van.   

Miről is van szó? – Bizonyos internetes blogokban jól ismert Tölgy nicknéven kommentelő júzer véleményt mondott Petschauer Attila, egykori olimpikonunk történetével kapcsolatban, amely nem nyerte el a magukat zsidónak és liberálisnak valló „Örülünk, Vincent?” rétegblog törzsközönségének tetszését. A jótündér nicknévvel ismertté, - mit ismertté, hírhedtté! - vált Elek Gábor matematikus, az MTA Rényi Alfréd Kutatóintézetének tudományos tanácsadója, aki egyébként az illető rétegblog gazdája is, közismert agresszív, gyűlölködő, ám nem túl sok szellemi muníciót sejtető kirohanásairól. Ez a tündéri Gabi gyerök minden, a virtuális világban zajló csörtéjében elszenvedett veresége után az őt legyőző imágó mögött álló valós személyt, illetve annak családját támadja meg. Minekutána kétségtelenül az egyik leghitványabb szellemi éhenkórász, akit e föld a hátán hordott, nincs mit csodálkoznunk azon, hogy minden szellemi párbajában alulmarad. Az évek során oly’ mérvű frusztrációs téboly uralkodott el rajta, hogy veszett kopó módjára lohol megmarható préda nyomában.

Nagyjából így szállt rá a mandinerblog fenoménjeire, köztük Tölgyre is. Én a magam részéről nem gondoltam volna, hogy éppen ő lesz az, akit ez a nyáladzó fenevad és rüh ette hordája elsőként elejt. El kell ismerni, kapitális trófeát gyűjtöttek be. Persze, kaptak némi segítséget. Ugyanis mit ad Isten, ez komenista ivadék Botos gyerek, - aki a legviccesebb módon az európai politikai katolicizmus jeles kutatójának számít - éppen az MTA köztestületi tagja, vagyis közvetlen kollégája a mi elmeháborodott jótündérünknek.   

Szomorúan, de azt is el kell ismernem, Nagy Tölgy a lehető legbambább ábrázattal orcáján sétál bele a kelepcébe. Éppenséggel okulhatott volna az én példámból is, hiszen elsőként velem próbált szerencsét ez holdvilágképű kis szaros. Természetesen Elek Gáborra gondolok. Emlékezetes eset volt, és külön pikantériája, hogy Tölgy akkor majdhogynem jótündér védelmében avatkozott bele az adok-kapokba. Legutóbbi időkben az Elek Gábor vezette rétegblog törzsközönsége hajtóvadászatot indított a mandineres szerzők ellen. Azt ugyan nem tudom, a langymeleg konzervatív miliőt árasztó kollégák személyes adatainak terjesztése milyen értéket képvisel a vincentesek szerint, az viszont biztos, hogy élvezettel tették, amit tettek. Nyilván ilyen alacsony egy, a MTA alkalmazásában álló tudós ember értelmi színvonala. Nem véletlenül mondom, hogy a tudomány dogmatikus tanokból szerveződő vallássá torzult, amelyet szolgálni kizárólag Botos Máték és Elek Gáborok képesek.

Tölgy óvatlan volt, és erre ráfizetett. Pedig állítom, amit mondott, - habár szamárság – valójában tökéletesen ártalmatlan. S nem csak, hogy ártalmatlan, de alkalmatlan arra is, hogy ennek kapcsán őt hátrányos megkülönböztetés érje. Íme, az általa jegyzett mondatok:

Ezt a szegény vívót szívatták, belehalt. Csúnya dolog, nem kérdés. Volt maguk közül valaki valaha katona? Tudja, az állampolgári kötelessége minden demokratának és köztársaságpártinak. Ha talál egy katonaviselt őröltvinszentet, kérdezze meg, hogyan szokták szívatni a katonák _egymást_. Bizony, a férfitársaságok ilyenek. 

A maga példája egy durva és rosszul elsült szívatás. Még várom a beszámolókat arról, hogy magyar katonák ölték a muszosokat, módszeresen, tervezetten, szándékosan. 

Petschauer Attila olimpiai bajnokunk zsidó volt, aki 1943 telén vesztette életét a Donnál munkaszolgálatosként, máig tisztázatlan körülmények között. Többféle történet ismert a szerencsétlen sorsú fiatalemberrel kapcsolatban. A szocializmus legvéresebb korszakában keletkezett, és a ma legnépszerűbb történet szerint a munkaszolgálatosnak besorozott Petschauert a táborban felismerte Cseh Kálmán alezredes, aki maga is olimpikon volt, és a fene tudja milyen indíttatásból, de úgy döntött, megalázza egykori sporttársát. Petschauert levetkőztették, és felkergették egy fára, majd arra utasították, hogy kukorékoljon. Az egykori vívó ennek a parancsnak nem tett eleget, ezért az irtózatos fagyban hideg vízzel lelocsolták, amelynek következtében halálra fagyott.  A történteknek ezt a verzióját Kárpáti Károly, egykori munkaszolgálatos szemtanúként mesélte el. Úgy tűnik, ott valamiféle olimpikonok találkozója lehetett, mert Kárpáti is olimpiai bajnokként került arra a helyre. No, az oka nem ez, hanem zsidósága volt. Ugyanakkor figyelemreméltó, hogy mindjárt három rendkívüli sportember is egyazon helyen szolgált.

Kárpáti Károly beszámolójában én ugyan nem hiszek, azonban az figyelemreméltó, ahogy ő maga fogalmaz: „Te, olimpiai érmes kardvívó… Lássuk, hogy tudsz fára mászni!” Vagyis nem azt mondták neki, hogy te ilyen-olyan zsidó. Van olyan történet is, amely szerint Petschauer nem ebbe a kegyetlenkedésbe halt bele, hanem később elfogták, és a fogságban vesztette életét számtalan társához hasonlatosan. Emiatt feltételezték, hogy tömegsírban nyugszik. Azonban legközelebbi leszármazottja, unokatestvére, Treuenberg báró korábban olyan dokumentumokat kapott Ukrajnából, amelyek arra engednek következtetni, hogy megtalálták a kiváló sportember földi maradványait, ráadásul nem tömegsírban.

Abban az esetben, ha nem tudnánk, mi történt a zsidókkal a II. világháború idején, és csakis abban az esetben, elvonatkoztathatnánk attól, hogy Petschauer Attila zsidó volt, és írhatnánk értelmetlen halálát a katonavirtus rovására. Ámde önmagában a tény, hogy besorozásának körülményeit eleve zsidó származása determinálta, a rasszista, antiszemita indítékot elvetnünk nem szabad. Akkor sem, ha egyébként a katonaságban még az én időmben is volt divatja az embertelen bánásmódnak, a megaláztatás legelképesztőbb változatainak.

Tölgy tehát téved, amikor a Petschauer Attilával történteket pusztán a férfitársaságokban elterjedt szívatások rovására írja. Azonban ez a tévedése nem oly’ mérvű, amelyre azzal az agresszivitással kellene válaszolnunk, ahogyan azt a zsidó Elek Gábor teszi. Nyilván származása okán a téma érzékenyebben érinti, de higgye el mindenki, ennek az embernek nincs szüksége indokra ahhoz, hogy gonosz cselekedeteket műveljen.

Illene valami személyre szabott jó tanáccsal szolgálnom a végére, de bevallom, nem nagyon tudok. Nem vagyok sem Tölgy, sem Molnár Attila Károly. Elképzelésem sincs, miként élheti meg egy olyan ember ezt az aljas, nemtelen támadást, aki egész életében tisztességesen dolgozott, megbecsülést szerzett kollégái, tanítványai, ismerősei és családja körében, és most minden egy csapásra szertefoszlott. Nem maradt más utána, mint az acsarkodó ellenség vonyítása, és a szégyen, amit nem is kéne éreznie.   

Szolgáljon az Ő esete tanulságul mindnyájunknak, mert olyan időket élünk, amikor luxus megkísérteni a sorsot. Össze kell tartanunk, amint összetartanak a veszett korcsok is, a Botos Máté és Elek Gábor félék.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr564102594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.13. 22:17:31

Remélem, olvassa a büdös görény!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.13. 22:59:30

Érdekes történet. Bazmeg, na ez a faszkalap Elek Gábor tényleg zsidó, akkor én kikeresztelkedek. Nyugtass meg, hogy ez csak a szokásos terminológiád. Zsidó ennyire hülye nem lehet, hogy virtuális baszakodásból ekkora patáliát csapjon.
Nem, tényleg nem zsidó, csak derék házmester. Aki zsidó létére fórumozik, annak egy ilyen tölgy féle beszólás még az alsó ingerküszöbét sem éri el. Én már csak tudom.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.14. 10:59:49

@biboldó: Sajnos zsidó, bazmeg. Ég is pofámról a bőr helyette is. Persze, tudjuk jól, nem attól hülye, mert zsidó, hanem, mert emberként selejtes. Csak, te is tudod, az ilyeneknek küldetéstudatuk van, és ennek a baromnak most éppen olyan küldetése van, hogy majd elmondja, ki a fasiszta és ki nem. Házmester, bazmeg, az! Magam is mindig mondogatom, a portásnál nincs fontosabb ember. Most már nyugodtan hozzátehetem, hacsak a házmester nem.

betyár (törölt) 2012.02.14. 16:37:50

Itt jártam.

Egy dologban téved. a vita arról folyt volna, a musz része volt-e a holokausztnak. a vita arról folyt volna, hogy központi utasításra, a hadvezetés utasítására szervezetten történt-e a muszosok likvidálása, vagy helyi jelenségekről, "öntevékeny" cselekedetekről van szó. hogy része-e a holokausztnak a musz vagy sem.

és ebben a kontextusban értelmezhető tölgy kommentje.

Alfőmérnök 2012.02.14. 18:30:55

Botos egy puhapöcs, egyértelmű. Én úgy gondolom, hogy két indítéka lehetett, hogy megváltak maktól:
- a nácivádnak még az árnyéka se vetüljön a katolikus egyetemre
- már régóta meg akartak válni tőle, hogy egy fiatal tehetséget benyomjanak a helyére. oszt ez jó indok volt, a dékán plusz még eljátszhatta a jófiút.

Ami az eltés kollégái elhatárolódását illeti, éppenséggel (paradox módon) értelmezhetjük úgy, mint mak melletti kiállást.
Ugyanis így szólt a szöveg:
"Mindazonáltal, akárki is legyen a bejegyzések szerzője, az ELTE Társadalomtudományi Kar fenti dolgozói elhatárolják magukat az ott kifejtett, az emberi szenvedések iránt érzéketlen, nézetektől és az egyes társadalmi csoportokat, kisebbségeket megvető és megalázó beszédmódtól. "

Tehát nem azonosították tölgyet (pontosabban azt a bejegyzését) makkal, de ők is eljátszották a jófiút, jókislányt, makot meg nem piszkálták tovább.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.14. 19:25:48

@betyár: Ezt én értem, csakhogy a mondatok nem arról szólnak. Amit vincenték zokon vettek, az a szívatásos rész. Az én értelmezésemben a musz lehet része a holokausztnak. Habár nem ismerem a korabeli parancsokat, rendeleteket, amelyek erre vonatkoznak. Rákérdezek egy szakértőnél, és úgy alakítom ki az álláspontom.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.14. 21:16:28

Mér' bántod a Botost?

Én ismertem, jártam Hozzá szemináriumra.

Egyszer én adtam kölcsön neki a Lúdláb királynőt. Persze nem tudom, hogy elolvasta-e?:) De amikor visszaadta, azt mondta, hogy jó volt.

Nála szigorlatoztam Újkoron. A tételem Franciaország volt a 16. sz-ban (helyesen: XVI. sz), meg a görög szab. harc.

5-ös lett a szigorlatom, mindent egybevéve. Botosnál 4-est kaptam. Nála lett a legrosszabb jegyem, de persze lövésem se volt a dologról. Annyit tudtam, hogy 1821-re vége lett:) E köré építettem mondandómat. Jó arc volt. most minek basszon ki velem? Sokat beszélgettem vele, filozófiáról. Tudnék sztorikat mesélni.

(A egyik legjobb vicc tőle: A szado és a mazo beszélget.
mazo: Bánts!
szado: Neeem!:) )

Egyszer csináltam neki egy kibaszott jó szemináriumi előadást a szabadkömikről és egyéb titkos társaságokról. Külön kitértem Aleister Crowley-ra, a modern sátánizmus megalapítójára.

Egy másik arc Nietzsche Antikrisztusából referált. (a témákat B. első órán osztotta ki). Fölsorolta Nietzsche összes kereszténységkritikáját, tételes pontokba szedve.

A Jany Jánossal (ókortörténész, jogtörténész, ókori jog, római jog, én sumerekre és hozzá jártam előadásra) egy irodában dolgozott, vagy inkább: lakott.

Egy általad kevéssé ismert embert kritizálsz:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.14. 22:11:00

@Schwere Gustav: Igazad van, úgy nem ismerem, ahogy te. Te meg úgy, ahogy én. Én ezen az ügyön keresztül ismerem, és így nem kelti úriember benyomását.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.14. 22:13:25

@betyár: Ez a posztból is lejött. Elhiheted, ha Tölgynek eme nézetével bárhol a neten összeakadtam volna, akár anyázásig menő meccsig is elmennék. Nekem csupán az echte magyaros feljelentősdivel van bajom. Meg amikor a virtuális baszakodás átmegy reálba. Lehet, furcsa álláspont, de a lényege a nézetek ütköztetése feldolgozási célzattal. Azaz, beszéljük meg akár fehér abrosz mellett sportszerű keretek között. Szerintem minden egyéb az ellenségeskedés, a gyűlölet fokozódásához vezet. Mindegy, melyik oldal rúgja fel a szabályokat.

Alfőmérnök 2012.02.14. 22:31:56

@biboldó: Tölgy egy úriember volt (már-már az önparódia határát súrolta az „úriemberi” viselkedése).
Volt azonban egy rossz tulajdonsága: soha nem látta be, ha tévedett. Egyetlenegyszer nem olvastam tőle olyat, hogy hát igen, ebben Önnek volt igaza. Inkább újabb és újabb érveket kreált álláspontja alátámasztására. Valami ilyesmi folyamat eredménye lehetett a kifogásolható komment. Nem fért volna össze a karakterével, hogy belássa, hogy hibázott.
(Ha egyáltalán ő írta azt a szamárságot és nem valami rosszakarója használta éppen a nickjét - amit ugye nem tudunk kizárni.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.02.15. 08:05:50

@Alfőmérnök:

Látod, @Alfi, nekem írta már @Tölgy, hogy "ebben Önnek volt igaza"!

Ilyen az élet:-)

ü
bbjnick

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.15. 09:43:45

Íme egy autentikus véleménye. Az illető személy szerkeszti a legszínvonalasabb honlapot, amely a doni történéseknek emléket állít. Egy nyugdíjas katonatisztről van szó, aki beosztása révén hozzáfért fontos dokumentumokhoz.

"Szia, Stego!

A kérdésseddel kapcsolatban sok okosat nem tudok mondani. Petchauer halálát én is a fára zavarós, kukorékoltatós, jéggé fagyasztós változatban ismerem. Ezt már önmagában is gyalázatos dolognak tartom, de úgy különösen, hogy egy olyan embert gyilkoltak le, aki Magyarországot a hazájának tartotta, annak dicsőséget szerzett. Gratis, minden módon igyekezett asszimilálódni. (Lásd: A napfény íze. Bár a film sok elemét Kabos Endre életéből vették. Pl: a berlini olimpiai győzelem)

A vitához:
Véleményem szerint "Tölgy" ostobaságot írt. A reakciót viszont gusztustalannak, bűnszövetkezetben, előre megfontolt szándékkal, aljas indokból és nyereségvágyból elkövetett, szokásos zsidó(csicska) túlreagálásnak tartom.
Olvasva őket a hiénák jutottak eszembe. Undorító teremtmények, falkába verődve széttépik a magányos oroszlánt. Ez nem a hiénak bűne, hanem az oroszlánok hibája.

Pótlás:
"Tölgy" akkor szolgált volna rá a patkonyozásra, ha azt fejtegette volna, hogy Petchauer megfagyasztása nem volt gyalázat. Ha mentséget keresett volna rá. Az ilyen ember valóban patkány.
De ő nem ezt tette. Ő azt gondolja, hogy az egész csak egy sajnálatosan félkresikerült szivatás eredménye. Baleset. Aki így gondolkodik, az nem valami elvetemült gazember -, csak simám hülye. A okádók ezt nagyon jól tudják, mégis patkányoznak. Fasisztáznak, náciznak, nyakló nélkül. Ezért gazemberek!

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.15. 11:20:30

@Mr Falafel: És akkor?

Lehet hogy valami régi ügy miatt - amiről egyikünk sem tud - fújtak egymásra (Botos és MAK).

Azonkívül: MAK hibát követett el, amikor ellenséges közegbe védőfelszerelés nélkül ment. Én ilyenkor legalábbis beizzítok egy ip-rejtő programot.

Harmadszor: ha jól tudom nem is tagadta,hogy ő az, a fórumon. A pázmányos vizsgálatnál már igen. Ostobaság.

Negyedszer: a hiénák csak azt csinálják, amit a hiénák szoktak. Aki ostobán leül velük játszani, azt kicsinálják.

Ötödször: Engem személy szerint legalábbis ezerszer jobban érdekelnek országunk gazdasági, politikai problémái, mint hogy egy darab kommentelő ostobasága miatt hogy bukott le.

Hatodszor. A politika nem kommenthuszárok iszapbirkózásában dől el. Néha engem is elragad a hév, persze, de én legalább felismerem ezt, és törekszem korrigálni, nem pedig jópofáskodva kidumálni, vagy ha ez nem sikerül, akkor letagadni, mint MAK tette
Egy kicsit mintha föl lenne fújva ez az egész.

A politika nem a face-to-face anyázás, és nem is a kommenteken keresztüli anyázás "művészete". Az én olvasatomban legalábbis.

Már úgy kb. 1-2 hete fogalmazódott bennem ez a mondanivaló....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.15. 16:25:49

A munkaszolgálat létrehozása

A magyar holokauszt speciális jelensége a munkaszolgálat. A Horthy-rendszer a "megbízhatatlannak" ítélt elemeket: a kommunistákat, nemzetiségieket, de elsősorban a zsidókat nem kívánta fegyverrel a kézben besorozni. Természetesen azt sem akarta, hogy ezek a csoportok kimaradjanak a háborús erőfeszítésekből. Így jött létre a fegyvertelen honvédelmi munkaszolgálat intézménye. Bár ez több tízezer zsidó életét követelte, mégsem tekinthető a módszeres népirtás szerves részének. Persze egyes parancsnokok kétségtelenül ki akarták irtani az irányításuk alá rendelt zsidókat, de a munkaszolgálatot nem azért hozta létre a magyar állam, hogy a besorozott zsidó férfiakat legyilkolja. Az egész rendszer akkor sem tekinthető "mozgó vesztőhelynek", ha egyes századok azzá is váltak.

A munkaszolgálat jogi alapjait az 1939 márciusában életbe lépő honvédelmi törvény (1939:II) teremtette meg. Ez nem tükrözött kifejezetten antiszemita szándékot, de egyes részei jogi keretet biztosítottak a későbbi zsidóellenes lépések számára. A munkaszolgálat szervezetének kialakítása azonban már antiszemita szellemben történt. Kezdetben a zsidók még elláthattak fegyveres szolgálatot, de tényleges tisztek és tiszthelyettesek nem lehetettek.

A német hadsereg győzelmei és a revíziós sikerek nyomán a németbarát, antiszemita katonai és politikai körök mind hangosabban követelték további zsidóellenes intézkedések bevezetését. 1940 nyaráig mintegy 60 zsidó századot állították fel. A zsidók 1941 tavaszára elvesztették fegyver- és rendfokozat-viselési jogukat. Ebben a periódusban a munkaszolgálatosok főleg utakat, repülőtereket építettek, mocsarakat csapoltak le az ország területén belül.

www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=1&type=content&chapter=3_2_1

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.16. 12:28:08

egész nap mát se csinál ez a szerencsétlen jótündér, csak keményen dolgozik. és kis szünetekbe a netet bújja.

vagy nem csinál semmit egész nap, és kínjában rászokott a netre, hogy lefoglalja magát, már 15 éve, mióta alátoltak egy állást. esténként eljár randizni egy alföldi darabra a nemzeti színházba, nappal újra internet az irodában, hiába, hétköznap munka van.
érték, értelem nélkül nehéz elviselni az emberi létet.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.02.16. 13:01:16

Én értékelem az álláspontotokat, Falafel és Biboldó, de azt gondolom, hogy ez nem házmesterek viselkedésmódja. A dolog nagyon jól ismert a világ minden részén, ahol ma a PC-dogmatika uralkodik. Az USÁ-ban is hajtóvadászat szokott indulni Izraelt, vagy az USA politikájának a zsidó lobbi általi befolyásolását bíráló egyetemi kutatók, tanárok ellen. A holokausztipart leíró Finkelsteint is kifúrták végül az egyeteméről, pedig még zsidó is. A kurucinfó módszerét, hogy az általuk gyűlölt közszereplő, vagy bárki telefonszámát publikálja, felhívva a zaklatására, eredetileg szintén az amerikai zsidó lobbi egyik módszere.
Tehát nem a házmesterek szubkultúrájában, hanem a zsidóság militáns cionista aktivista-rétegének szubkultúrájában gyökerezik ez. Nem áll szándékomban öncélúan zsidózni, ha netán magyarázatra szorul.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.16. 20:19:54

@Arma Gedeon2: Itt az echte magyarosch házmester mentalitásról vala szó, ami sikerre vitte a destapo, ávo, apeh és minden szar alakulat spiclihálózatát. Ehhez semmi közük zsidóknak, ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" című jelleg megnyilvánulása.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.16. 20:29:04

@Mr Falafel: Bármiféle szarságot, mint holokauszt, musz, gulág, recsk, hortobágy etc elszenvedő túlélők szerint a legelviselhetetlenebb a primitív faszkalapoknak való tehetetlen kiszolgáltatottság volt. A katonakori szivatásoknak volt határa, az élet-halál urai szerepében leállatosodott seggfejek meg kiélték az emberi mocsok legalját képviselő ösztöneiket.
Ennyit az állítólag történész tölgy kommentjéhez érvként. Ha akarja valaki hozzon ellenérvet, de a feljelentgetősdi maradjon a házmesteri szinten.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.16. 20:37:23

@tesz-vesz: Semmi értelmest nem mondtál, de légy üdvözölve! Senki nem fogja neked mondani, hogy meg ne lássalak itt többé. Miként te voltál szíves engem megkínálni anno mikor elfogytál érvelni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.16. 22:56:49

@biboldó: Tölgy szociológus, nem történész. Ebben a dologban tévedett, de ő nem rossz ember. A legviccesebb, hogy évekkel korábban az őt feljelentő Elek "jótündér" Gábor engem pécézett ki magának, és a húgom adatait tette be a Mandinerre. Képzelheted, mit kapott tőlem a nyomorult féreg. Naná, hogy azonnal kiderítettem, ő kicsoda is valójában, és közöltem, hogy akár meg is látogathatom, ha úgy érzi, hogy a virtuális faszkodást a valós életben kell folytatnunk. Azonnal lelécelt a mandiról. Ki akart engem leállítani, kvázi megvédve a barmot? Természetesen Tölgy.
"Jó tett helyébe jót ne várj" - ahogy a mondás is tartja.

Mindenesetre borzalmas, ami ma itt megy. Annyira egyértelmű a háborús hangulat, hogy az már kiböki az ember szemét.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.02.16. 23:55:35

@biboldó: a szomszéd goj tehene egy tipikus zsidó mentalitás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.17. 11:36:57

@biboldó: ezt a vincentre kommentáltam volna, de kitiltottak megint.

nehogy azt képzeld, hogy kifogytam az érvekből. azt se tudom valós személyiség vagy-e

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.17. 11:37:58

honnan lehet azt tudni, hogy jótündér a fenti férfi matematikus?

jótündér honnan tudta ki tölgy?

Alfőmérnök 2012.02.17. 11:40:43

@Mr Falafel: Szerintem mak nem is szociológus; talán eszmetörténész, vagy mi. De ez részletkérdés. Az eltén Kultúra- és müvelődéstörténet és Politikai gondolkodás története kurzusokat tart (valami hasonlót tartott a Pázmányon is).

Ha jól értem, azért idézted a holokausztamagyarországon.hu szövegét, mert az alapján tölgy kommentje nem számít holokauszttagadásnak (sem -relativizálásnak).

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.17. 14:47:34

@Alfőmérnök: Így van. Tölgy nem tagadott semmit, csak tévedés volt, amit állított.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.17. 14:49:38

@tesz-vesz: Első kérdésre könnyű válaszolni. Én derítettem ki, mert kekeckedett velem. A második kérdésre nem tudom a választ. Amúgy nem nehéz valakit megtalálni, ha nagyon akarja az ember. Én csak azt nem értem, miért szükséges a virtuális dolgokat áttenni a valós világba.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.17. 19:29:22

@Arma Gedeon2: Már a szomszéd istállójában is goj teheneket vizionálsz?
Pfujjjj rasszista!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.17. 19:39:43

@tesz-vesz: Mi az, hogy valós személyiség? Biboldó nem valós személyiség hanem egy nick. Ha ez nálad kérdés, akkor tényleg nem kéne belefolynod az itteni diskurzusba. Sem.
Miként anno a buzi blogodon nem tudtál elviselni mert ellent merészeltem mondani seggfejségednek, ezért nincs jogod kritizálni vincentéket. És pláne nincs állásfoglalási jogod véleményalkotáshoz való jogokat illető kérdésekben.
Amúgy nem zavarsz, csak ezeknek fényében kibaszottul hiteltelen az okostojáskodásod.

Chicano 2012.02.19. 13:36:42

Mr. Falafel, teccik a blog.
És ha már itt vagyok, esetleg valaki meg tudná írni hogy hogyan sikerült Tölgyet bebuktatni? Nem szoktam trollkodni, de ugye Tölgy kollégának sem ez okozta a vesztét. Én eddig nem bohóckodtam IP proxykkal meg hasonlókkal, de ha kiderülne hogy ebből az irányból sikerült a támadás akkor elgondolkodnék a használatukon.
Egyébként őszintén sajnálom hogy pont őt sikerült ezeknek a senkiháziaknak kicsinálniuk, szívesen olvastam a beírásait. Nem kicsit bizarr hogy ebben az országban ahol betegre rettegik magukat a balliberálisok éppen egy konzervatív profot sikerült kirúgatniuk. Miért is? No mindegy, mint tudjuk aki korpa közé keveredik... Én már hónapok óta nem írok be ezekbe az Index címlapos szennyedékekbe. Nem az identitásomat féltem hanem hányingerem van tőlük.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.19. 17:04:13

@Chicano: No, hát akkor üdvözöllek nálunk! Örülök, hogy tetszik a mi "kiskocsmánk". Ja, kiskocsma, mert nincs fölösleges udvariaskodás, van viszont egymás hajigálása korsóval-pohárral, vagy bármivel, ami éppen a kezünkbe akad. Egy-egy virtuális pofon is elcsattan. Aki kedveli az ilyesmit, az jól fogja érezni itt magát.

Bevallom, nem tudom, hogyan jöttek rá, kicsoda is Tölgy. Jótündér ugyan matematikus, de nem egy lángelme. Ha mégis vélelmeznem kéne, azt mondanám, Tölgy olyan valakivel volt bizalmas, akivel nem kellett volna. Például az egyetemi gépéről lépett fel, és küldött e-mailt olyannak, akinek nem kellett volna.
Persze, ha valakit nagyon meg akarunk találni, azt megtaláljuk. Anno az RTL Klub fórumán szakmányba törtük fel az alacsony regisztrációs számú nickek fiókjait. Persze, olyan nickekét, akik már nem használták a fórumot. Olcsó játék volt hülye gyerekeknek, de elvoltunk vele egy darabig. Azt viszont soha nem értettem, miért kell a virtuális faszságokat a valós életbe is átvinni. Én Tölgy helyében szétverném a vincentesek fejét, de nem vagyunk egyformák.

Az Index főoldalra kikerülni nem nívó, hanem ciki. Azt jelenti, átlagos, lapos, polkorrekt, simulékony szar lettél. Ki akar ilyen lenni? Szerintem az itteni szerzők és tagok nevében is nyugodtan mondhatom, mi nem. Van egy imázsunk, ami nekünk megfelel, és tetszik egy bizonyos érdeklődési körű embereknek.
Persze, én is ajánlanék blogokat, csak nem tudom beállítani az adminban. :-))

Chicano 2012.02.19. 18:35:45

@Mr Falafel: Köszi az intrót. Én nem vagyok az a pohárhajigálós típus, inkább olvasni szoktam. Azt is csak akkor ha szeretném jól felidegesíteni magam. :) De jók az írásaid, mivel betettelek a kedvenc blogok közé ha nem is szólok hozzá olvasni fogom őket.

Igen, egy kis social engineering-el egészen elképesztő eredményeket lehet elérni. Egy időben dolgoztam IT secutity-val (penetration testing-el), a legtöbb helyre nem csoda-hackerekkel tudtunk betörni hanem fel kellett hívni a titkárnőt aki készségesen odaadta a jelszavakat. Az emberi butaságra/naivságra mindig lehet építeni. Bennem az utóbbi években kifejlődött egy egészséges paranoia, úgyhogy én azért kemény dió lennék. De aki sokat ír be ilyen helyekre az számíthat rá hogy egyszer valaki levadássza. Vigyázni kell mert ez már nem babra megy. Mivel magam is éppen munkanélküli vagyok rettenetesen együtt tudok érezni Tölgy kollégával és remélem minél előbb sikerül újraépítenie magát.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.19. 19:03:07

@Chicano: Bakker, én még egy kedvenc blogok (blogajánló) oldaldobozt sem tudok csinálni. Annyit próbálkoztam, hogy az embertelen, mégsem jött össze.
Megkértem egy ismerősömet, hogy készítsen egy honlapot. Január végére ígérte, hogy tesztelhetem, de még mindig nincs készen. Gondolom, mindent elmond, ha elárulom, hogy én Boborjánnak becézem a srácot. Érti a dolgát, de iszonyat körülményes. A honlap valami olyasmi lenne, mint a Mandiner, csak a téma nem lenne annyira politikai, és nem is kívánok milliókat rákölteni havonta. Én nem vagyok Nobilis Kristóf.
Most úgy alakult, hogy nem tudtam hazamenni február elején, ezért ráállok, hogy mielőbb felálljon a lap. Regisztrálok a Global Domains International (GDI) hálózatépítő hülyeségéhez, és kapok elegendő tárhelyet a tevékenységhez. Szeretnék a mostani két szekció mellé (politika-közélet, illetve a tudományos) antropológiai, jogi szakszolgálati és egészségügyi szekciót hozzátenni. Az EÜ szekciót egy régi ismerősünk honlapjának integrálásával gondolom (www.diagnozis.eu/). Amint lesz egy komolyabb tárhelyünk a GDI révén, az általam készített mélyinterjúk szövegét át tudom küldeni a Diagnózist szerkesztő srácnak, aki megvágná, és beszerkesztené az oldalra.
Szóval, lehetne valami érdekeset csinálni, ami nem annyira populáris, viszont mégis fontos igényeket elégít ki. Ennek fenntartására rászánom a Zeekler aukciós hálózat tagjaként lehívható jutalékomat. Az úgyis csak hobbi számomra.

Chicano 2012.02.19. 19:22:29

@Mr Falafel: Szerintem se kell sok pénz egy oldal indításához, ha van tartalom akkor eladja magát a dolog. Vannak nagyon jó ingyenes tartalomkezelő rendszerek, egy jó szakember (AKA "Boborján") csodákat tud belőlük kihozni. A tárhely elég olcsó, tényleg csak azon múlik a dolog hogy legyen megfelelő tartalom. Ahogy az amerikaiak mondják: "if you build it, they will come". :) Egyébként ha nem vagyok indiszkrét had kérdezzem már meg: te külföldön élsz hogy "haza" jársz?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.19. 20:24:00

@Chicano: Igen, külföldön élek. Egykori itthoni életem romjait eltakarítani járok haza. Gyakorlatilag hivatalos ügyeket intézek, és emellett próbálok kellemesebb időtöltést is találni magamnak.

Például csütörtökön az osztrák Raiffeisenbank magyar ügyvédjével, dr. Zsiga Zsolttal folytatott beszélgetésemet rögzítettem diktafonnal. A fickó beismeri, hogy a majd' négy éve tőlem a bank nevében átvett négymillió forintot elsikkasztotta. No, ő nem így fogalmazott, hanem úgy, hogy visszatartotta a bank nevében átvett foglalót, mert neki a bank tartozott. Csakhogy ez engem nem érint, és nem is érdekel. Én a pénzt a banknak adtam, amit ő a bank meghatalmazásából vett át. Ezért sikkasztás a dolog. Amikor december elején hazajöttem, úgy terveztem, hogy február elején hazamegyek. A bank megígérte, hogy még karácsony előtt visszautalja a pénzt a törvényben előírt duplumban. Nemhogy duplumot nem kaptam, de még az alapösszeget sem. Holnap megyek az én ügyvédemhez, és megfogalmazzuk a büntetőfeljelentést.
Továbbá van három kártalanítási perem a magyar állammal szemben. Mindhárom jogalapját jogerős bírósági ítélet mondta ki, jelenleg az összegszerűségen megy a kötélhúzás. Ezek a történetek kergettek el ebből az országból.

Odakinn nyugisabb az életem. Óraadó vagyok egy kis egyetemen, írogatok, és internetes hálózatokat szervezek. És, persze, blogolok!:-))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.19. 22:56:42

@Mr Falafel: ha könnyű válaszolni, akkor válaszolj. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.19. 23:16:18

@tesz-vesz: Volt egy vita a mandineren. Íme a link:
mandiner.blog.hu/2008/09/25/almassy_kornel_elokerult

Itt a Jótündér nick betette a testvérem e-mail címét. A húgom, akivel 11 éve nem beszéltem, és soha nem is fogok, a MTA főtanácsosa. (Akkoriban még csak tanácsos volt) A hülye fasznak nem volt oka a családomat basztatni, a virtuális csörtét a valós világba átvinni. Ekkor én lecsekkoltam a fickót, és egy kommentben a keresztnevén szólítottam. Valamint közöltem vele, hogy innentől bármikor elé állhatok, és számon kérhetem az aljasságát. Ekkor hosszú időre eltakarodott a Mandinerről. Úgy tűnik, időnként be kell fenyíteni, különben belemar másokba.
Egyébként a MTA-nál nagy átszervezések vannak. Ki tudja, talán éppen Elek Gábor Rényi Intézetes állása szűnik meg hamarosan.

Chicano 2012.02.20. 10:32:27

@Mr Falafel: Raiffeisenbank... Tudnék róluk mesélni, sajnos az én történetem se vidám. Másrészt meg úgy néz ki én is külföldön fogok kikötni mert egyre reménytelenebb itt a munkakeresés. Kezd itt mindenki meghülyülni és öreg vagyok én már bohócnak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.20. 12:08:01

@Chicano: Azt nem mondanám, hogy az én történetem szomorú. Inkább bosszantó. A pénzemet legrosszabb esetben bírósági úton visszakapom. Mivel én az ingatlant üzleti céllal vettem meg, és tettem lépéseket annak továbbértékesítésére, ám az a bank ügykörében bekövetkezett okból meghiúsult, kártérítést kötelesek fizetni. Már megkapták a fizetési felszólítást 25 millió forint és kamatairól. Biztos, hogy per lesz belőle, amit majd megnyerek valamikor 2-3 év múlva. viszont addig kamatozik az a pénz.

Mindenkinek ajánlom, hogy keressen munkát külföldön. Néhány év világlátás nem árthat. Én már biztosan nem költözöm haza Magyarországra, de más megteheti. Amikor én kiköltöztem, az itteni cégeim bevételeiből éltem, nem volt állandó állásom. Akkor kezdtem írni, és internetes hálózatokat építeni. Egyik ilyen hálózatépítő rendszer, amihez csatlakoztam, mindösszesen 6000 forintomba ($30) került. Ma $1600-at hoz. Mit kellett cserében tennem? - ülni a gép előtt, és naponta feladni néhány hirdetést egy aukciósház nevében. Én nem hittem soha az ilyesmiben itthon, de az USA-ban ez működik. Amúgy is mindig a gép előtt ülök, így rászánhatok naponta 5-6 percet az ügyre.
Szóval, Amerikában a lehetőségek korlátlanok. Ez tényleg nem vicc. Ami itthon hülyeségnek, fölösleges pénzkidobásnak, időfecsérlésnek tűnik, abból kinn meg lehet élni.

Chicano 2012.02.20. 21:43:20

@Mr Falafel: Amerikában éltem évekig, tudnék én is mesélni. Összesen majdnem húsz évig éltem külföldön, különböző országokban. Ebből adódóan én speciel nem elmegyek hanem visszamegyek. Mondjuk nem amerikába de van még más állampolgárságom is a tarsolyban. :) Csak szégyen hogy nem tudok itthon megkapaszkodni. Mindenütt megálltam a helymet de itthon úgy tűnik nem kellek. Aki azt hiszi hogy itthon kapós a külföldi diplomával rendelkező több nyelvet beszélő informatikus az téved. Itthon az olcsó és jól manipulálható rabszolga a kapós, az kell a multinak a futószallag mellé. Még szerencse hogy megvan a külföldi cégem, ideje lesz aktiválni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.20. 22:10:23

@Chicano: Így azért másabb a leányzó fekvése. Pakolj mielőbb, és utazz!:-))
Én pont ma tettem pontot a hazajövetelem célját jelentő ügylet végére. Néhány nap múlva húzok haza. Igaz, csak két hétre, de az is valami. Az asszonyt otthon hagyom, de én jövök vissza, mert van tennivalóm ezer.

A kinti cégeddel kapcsolatban talán még üzletet is tudok ajánlani.

Chicano 2012.02.21. 18:35:13

@Mr Falafel: Igen, de én maradni szeretnék. Számomra a távozás kudarc. Nem egykönnyen szoktam feladni amit egyszer elhatároztam. És úgy terveztem hogy itt öregszem meg. Sajnos egyre inkább valószínű hogy ezt nem engedhetem meg magamnak.

Nekem latin-amerikai a cégem, jelenleg hibernálva. De üzlet az érdekel, főleg ebben a helyzetben. Hogy tudjuk felvenni a kapcsolatot?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.21. 19:25:08

@Chicano: Én magamról csak annyit, hogy ha kell, inkább MEGROHADOK itthon, minthogy máshova elmenjek jólkereső hazátlannak. És lehet hogy meg fogok rohadni, de kivárom azt az időt, amikor nem kibaszott hazaáruló szemétládák irányítják ezt az országot.

Én azt szarba se veszem, aki kivándorol.
Falafel speciális eset, ha jól értelmezem, elkerülhetetlen volt számára, hogy kimenjen. Így már más. De akkor se buzdítson senkit. (Még szmájlival se.)

Egyébként is feszült vagyok, jó hogy ezt kiírhattam végre magamból.

Chicano 2012.02.21. 20:10:16

@Schwere Gustav: Én is elég feszült vagyok, néhány hónap munkanélküliség letörli az ember arcáról a felhőtlen derűt. Gondolhatod hogy én is megpróbálok mindent, de ha nem kellek akkor mit csináljak? Középkorú műszaki értelmiségi vagyok, nem kellek én itt már sehová. Akkor amikor olyan dolgokkal foglalkozok amire a Lajtától nyugatra kb. 2 nap alatt kapnék egy normális állásajánlatot. Én ellenék vidéken egy parasztházban is (van elég eladó jóárasítva) de családom is van és néha enni kell nekik adni. Teljesen érzelmi alapon jöttem haza, tudtam hogy nehéz lesz itthon. De mára eljutottam odáig hogy ez már nem nehéz hanem majdnem lehetetlen. Megpróbálok még néhány dolgot, de ha az sem jön be akkor nincs mire várnom. Kell az élettér az ifjú titánoknak: index.hu/video/2012/02/17/ifju_gyurcsanyistak_spermat_szelloztettek/

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.21. 21:31:23

@Chicano: ezek az ifjú gyurcsányisták max. kényszermunkára jók (egy ideig, aztán kihullanak), á la Szoloveckij-szigetek, vagy a Fehér-tengeri csatorna építése... vagy csak közibük csördíteni egy 40 mm-es gránátvetővel.

Ha tényleg mindent megpróbálsz, és azután döntesz, akkor jó. Ha tényleg mindent. Meg ugye családod is van.

Nekem egyelőre nincs, és ha megrohadok nem is lesz, de akkor sem megyek el a Hazámból.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.21. 21:35:25

@Schwere Gustav: Ami velem történt, az nem hétköznapi. Ha meghallod, leesik az állad.

Chicano 2012.02.22. 11:31:39

@Mr Falafel: Írtam. Remélem elmeséled azt a történetet mert nagyon érdekesen hangzik.

Chicano 2012.02.22. 11:45:07

@Schwere Gustav: Tudod amikor az embernek családja van más perspektívába kerülnek a dolgok. Fel kell még nevelnem a gyerekemet és ahogy most a dolgok állnak örülök ha a rezsit tudom fizetni. Mindemellett tudok és akarok is dolgozni, csak a külföldön töltött évek miatt nincs itthon olyan hálózati kapcsolatrendszerem ami segítene elhelyezkedni. Ebből kifolyólag eléggé beszűkültek a lehetőségeim. No, ennyit rólam, majd lesz valahogy...

Alfőmérnök 2012.02.22. 11:52:32

@Schwere Gustav: Nem nagyon értem, hogy mi a baj azzal, ha valaki pár évre kimegy világot látni, tapasztalatokat szerezni. (Esetleg pénzt gyűjteni, amivel itthon később belekezd az életbe.)
Aki kint marad, az persze más tészta.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.22. 13:21:18

@Alfőmérnök: elköteleződés és következetesség.

A fickó kint van teszem azt 3 éve, van már kb 3-4 millió forintnak megfelelő font vagy euró a számláján, úgy dönt, hogy hazalátogat.

Látja hogy itthon 300-400 helyett nettó 120 a legtöbb amit kereshet, ugyanannyi munkáért.

És eldönti: "Na még egy évet."
eltelik még egy év. most már van 5 milliója, és már jól átlátja az adott ország munkaviszonyait, lehet hogy egy jobb állás/pozíció is kinéz, mert megkedvelte a főnöke. Az ember nem szeret egyedül lenni, általában ilyenkor barátnő is kerül az ember fiához. Ha az illető angol, megfelelő anyagi háttérrel, akkor még kevésbé érzi szükségét visszajönni. Persze az anyjt meg a családját azzal szereli le, hogy jó persze, hazajön, csak "még ezt az évet", "most nem ér re ilyeneken gondolkozni" stb. Végül kint ragad.

Egy kicsit hosszan írtam le a dolgot, de talán így szemléletesebb.
De írhattam volna röviden is: az amerikás magyarok is kivétel nélkül 99%-ban megfogadták, hogy kimennek, meggazdagodnak, majd hazajönnek. Alig 10%-uk ha hazajött. A többi ment az olvasztótégelybe.

Jellegzetes minták: a gyerek jobban tud angolul mint magyarul, az unoka már csak egy-két szót, neki a magyarság már csak a nagyszülők szentimentális sztorijait jelenti, nincs kapcsolati pont stb...

Ehhez kapcsolódva: Remélem, őszintén remélem hogy megtámadják Iránt. Abba a nyugat szépen belebukik majd. Mégpedig azért, mert Irán mögött különböző megfontolásokból és különböző mértékben, de ott áll Oroszo. és Kína. Kína pedig önmagában elég, hogy eltapossa Amerikát. (gondoljunk pl. a cyber-warfare-ra, Kínában rengeteg a hacker, akik közül több millió a kormány szolgálatában áll...)

És akkor végre megszűnik majd a nyugat gazdasági és elszívó ereje is.

Valszeg kelet lép majd a helyébe, de addig is lesz mondjuk 1 évtizedünk, hogy felépítsük magunkat annyira, hogy ne akarjanak az emberek odamenni. Lehetőség, amit vagy kihasználunk, vagy elszalasztunk.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.23. 00:02:37

@Mr Falafel: Az is eszembe jutott, hogy ha gondolod, akkor egy sör mellett is meg beszélhetjük. Hívhatjuk biboldót is, habár neki eléggé belegázoltam a lelkivilágába most a Kabbalás posztban:)

Ez csak egy futó ötlet részemről...Te mit szólsz?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.23. 00:36:02

@Schwere Gustav: Ez a sörözésre szóló meghívó valami alkesz önvédelmi reflex? Merthogy bármi egyéb gesztusnak igen gyenge.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.23. 00:37:58

Néhány napig nem leszek netközelben. Csak szóltam, ha nem reagálnék valamire, az nem az érvhiány jele.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.23. 08:03:33

@Schwere Gustav: Biboldó nem az a sértődős fajta, viszont elég messze lakik a fővárostól. Nekem a sörözés belefér. A héten ugyan már nem, de a jövőhetem szabad. Ma reggel egyszerűsített honosítást intézek két székely családnak, déltől tárgyalok a belvárosban. Holnap meg jön hozzám az egyetlen barátom, és itthon fogunk sörözni. A hétvége a családé. Ezért mondom, hogy a jövőhét nekem megfelel, szinte bármelyik napon.

Alfőmérnök 2012.02.23. 11:39:07

A facebookról:

"Máté Botos
Kedves Hallgatók! Köszönöm, hogy eljuttatták véleményüket hozzám, és örülük, hogy a képviselőikkel tudtam beszélni, és elmondhattam hatszemközt, amit én gondolok erről a kérdésről. Gratulálok Molnár tanár úrnak, hogy ennyi jószándékú ember kiáll mellette. Fogadják elismerésemet, amiért Önök (arccal, névvel) vállalták a véleményüket."

Na most ugye ebből nem tudjuk meg egyértelműen, hogy mit gondol a kérdésről Botos. Mindenesetre a csoport indítója lájkolta a hozzászólást.

Alfőmérnök 2012.02.23. 11:51:55

@Schwere Gustav: Aha, értem. Tehát végső soron neked is azokkal van a bajod, akiknek nem jönnek haza. Például mert megcsapja az orrukat a pénz, vagy valami punci szaga.
Az én ismeretségi körömben ez kb. a „világlátók” 50%-ára igaz. Ez sem túl jó arány, főleg ha figyelembe vesszük Magyarország demográfiai viszonyait. Én mindenesetre 90%-ig biztos vagyok benne, hogy visszajönnék, mert eléggé patrióta érzelmű vagyok. Hosszabb ideig még nem voltam külföldön, de amennyit kint voltam, az úgy gondolom, a javamra szolgált. Nem árt más szemszögből is megismerni a világot, más kultúrákkal is megismerkedni. Ez hozzájárulhat a saját kultúránk jobb megértéséhez is.
Nekem mondjuk az első dolog, ami feltűnik, mikor hazajövök külföldről, hogy mennyi jó nő van Magyarországon. :)

Alfőmérnök 2012.02.23. 12:27:11

http://www.facebook.com/notes/mak%C3%A9rt-hallgat%C3%B3k-moln%C3%A1r-attila-k%C3%A1roly-mellett/botos-v%C3%A1lasza-a-moln%C3%A1rt-t%C3%A1mad%C3%B3-oldalnak-nyilatkozatunk-sz%C3%B6vege/328847237157947#!/notes/mak%C3%A9rt-hallgat%C3%B3k-moln%C3%A1r-attila-k%C3%A1roly-mellett/244-al%C3%A1%C3%ADr%C3%A1s-%C3%A9s-botos-m%C3%A1t%C3%A9-d%C3%A9k%C3%A1n-%C3%BAr-v%C3%A1lasza/334635883245749

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.23. 20:17:20

@Alfőmérnök: Tudod, nekem Botos ettől valahogy nem lett szimpatikusabb. Egy igazi nyálkás limacida.

Alfőmérnök 2012.02.23. 20:54:20

@Mr Falafel: Ezt írják a diákok:
"A múlt héten megbízható forrásból értesültünk róla, hogy Molnár tanár úr ügyében valószínűleg az egyetemen belüli és kívüli érdekellentétek is szerepet játszottak."

Szerintem ez esélyes.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.23. 21:11:17

@Alfőmérnök: Abszolút. Szerintem csak az ürügyre várt ez a paraszt, hogy megszabadulhasson Tölgytől.

Képzeld, ma iráni üzletemberekkel találkoztam. Egészen pontosan iráni származásúak, de Magyarországon élnek. Apuci félévszázada él itt, orvos volt, és a nagykövetség attaséja, a fia már itt született. Közben iráni partnerekkel üzletelnek. Mit ad Isten, az irániak szerint is a magyarok a sumerek leszármazottai, és mondják, nekünk az a térség az igazi hazánk, nem Európa. Nem tartanak attól, hogy Iránt megtámadják, butaságnak vélik az ilyen beszédet.
A lényeg: a fiú éppen véleményt mondott a magyarországi helyzetről, s közben kicsúszott a száján, hogy "mi, magyarok". Az irániakról pedig mindig többesszám harmadik személyben beszélt. Nagy Fidesz fan, és nemzeti érzületű. Apuci is. :-)))

Chicano 2012.02.24. 13:14:19

@Mr Falafel: Halkan jegyzem meg hogy jó eséllyel van némi rokoni kapcsolat is az irániak és közöttünk. Az első századtól itt éltek a Dunától keletre a szarmaták akik iráni eredetűek voltak és a szkíta törzsszövetséghez tartoztak. Róma bukása után egyes csoportjaik valószínűleg elvándoroltak innen, a többiek asszimilálódtak. Ezt írja erről a Wikipédia:

"A szarmata törzsek szövetségét a 350-ben bekövetkezett hun támadás söpörte el. A különböző szarmata törzsek a hunokat követően avar, türk, kazár, onogur, magyar, besenyő, kun, germán fennhatóság alatt éltek, és ezekbe a népekbe fokozatosan beolvadtak, más részüket visszaűzték a Kaukázus előterébe."

Több teória szerint a kora-középkorban az Avar törzsszövetséghez tartozhattak, és mint ilyen valószínűleg itt voltak még a honfoglaláskor. (Amennyire tudom a kaukázusi szarmaták ma abházok néven éppen az oroszokhoz próbálnak csatlakozni.) A honfoglaláskor még nagyobb csoportjaik élhettek az alföldön aki nyomtalanul asszimilálódtak. Viszont a szintén szarmata származású jászokat a középkorban telepítette le (vissza) IV. Béla. Sajnos ma már a jászságban már több az indiai mint az iráni, így lassan keresztelhetjük át a vidéket Nyugat-Bengálnak. Esetleg sürgősen le kellene ott telepíteni egy újabb adag iránit, hátha nekik sikerülne ott rendet csinálni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.24. 21:04:16

@Chicano: Az akadémikus tudomány álláspontja is ez. Éppen csak nem vonják le a megfelelő következtetéseket.

ROA 2013.12.26. 13:08:32

Bocsi srácok.
Csak nyomozgattam jótöndér után és idekeveredtem.

Az ilyenek legjobb gyógyszere egy korán sötétedő téli este, amikor egy mancsra húzott "klasszikussal" egy ütéssel 8 centivel lejjebb lehet varázsolni az orrát.
Ez a fajta ugyanis csak ebből ért.

Ui.

Amúgy jó a diskurzus, élveztem.
süti beállítások módosítása