Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

HÚBAZMEG FAKTOR

2024. szeptember 01. 07:21 - Mr Falafel

Vannak a mindennapokban olyan jelenségek, amelyek nem magyarázhatóak a formális logikával, nem lelhető fel bennük a kauzalitás (ok-okozati összefüggés), egyszerűen csak léteznek, működnek. Én ezekkel a jelenségekkel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. A legjobb, amit tehetek, hogy egyszerűen nem foglalkozom a létezésükkel.

Igen ám, de ezek az általam anomáliákként kezelt létezők, naponta jönnek szembe velem, és belepofátlankodnak az életembe, rákényszerítenek valamiféle cselekvésre, többnyire arra, hogy megtervezzem, megszervezzem, miként tudom őket hatékonyan elkerülni.

Már egészen fiatalon is ellenérzéssel viseltettem az egyszerű dolgok iránt. Különösképpen volt ez így az egyszerű emberekkel. Elborzasztott, hogy miközben az ember, mint biológiai lény egy nagyon bonyolult és csodálatos komplex rendszer, addig a buta ember szemébe, ha belenéztem, egy majmot láttam, egy hozzánk, emberekhez fiziológiai értelemben nagyon hasonló lényt, akiben az értelme szikrája sincs meg.

Amikor meg azt látom, azt tapasztalom, hogy ezek az egyszerű „valamik” irtózatos befolyással bírnak társadalmunk mindennapi életére, hogy óriási tömegeket vonzanak, mély aggodalom tölt el. Mert ebből a jelenségből azt olvasom ki, hogy az emberi társadalom retrográd folyamatokban hanyatlik ki tudja hová. Zsigeri reakcióként azt szoktam mondani, mászunk vissza a fára.

S amikor a hiábavalóság oltárán áldozva mégis próbálok logikus okokat keresni ezeknek az egyszerű, PRIMITÍV jelenségeknek a létezésére és befolyásoló képességére, elsősorban a közoktatás rendszerét látom felsejleni, mint fő felelőst. A közoktatás rendszerének defunkcionalizálása adhatott egy lökést a szellemi nihil társadalmunkra telepedésének.

Közoktatás alatt itt most nem csupán a még állami kényszer, vagyis jogszabály előírta kötelezettség szülte óvoda-általános iskola-középiskola oktatási rendszert értem, habár szigorúbb értelemben a közoktatás az iskolakötelezettségi kor eléréséig tartó oktatási rendszert jelenti. Én a közoktatást most arra értem, hogy minden olyan oktatási intézmény, amelyet az állam tart fenn, amelyben az adófizetők pénze jelenti a működtetést.

Igen, sérelmezem, hogy a tudomány ösvényeihez vezető úton a diákok idegenvezetői többnyire képzettség és végzettség nélküli emberek, akik vagy képesek átadni a tudást, vagy nem. Én ragaszkodom ahhoz, hogy 5 éves pedagógiai képesítés nélkül senki ne taníthasson egyetemeken. Hogy ehhez egy egyetemi oktatónak tíz évet kellene tanulnia? – Hajrá! Ha tudós akarsz lenni, a tíz év lófasz.

Vélhetően az a biológiai jelenség is, amiről vagy akiről írni akarok, osztja a véleményem, ugyanis ő már a nyolc általánosnál hátat fordított a tanulásnak. Ahogy egykor Sebeők János filozófus mondta, az egyetemeken agylopás folyik. Ő középiskolát is csak azért végzett, mert kötelező volt. Sebeőköt szokás volt dinkának nevezni, pedig kivételes értelmű ember volt. Illetve még biztosan ma is az, hiszen még él, csak mostanában keveset hallani róla. 

Vagy talán mégsem. Mármint ez a jelenség talán mégsem osztja a véleményem a tanulással, oktatással kapcsolatban. Ugyanis, ha belenézek a szemébe, látom a majmot, az értelem nélküli entitást, amely fiziológiai megjelenésében annyira hasonlít ránk, emberekre. Ergo ez az ember inkább földbuta, azért nem tanult. S ha megszólal, - mert pofázni azt nagyon szeret – akkor egyértelműen bizonyítja, hogy nem a sebeőki értelemben kerülte a tanulást.

Elnézem sokszor, hogy ismerőseim a Facebook-on milyen reels videókat osztanak meg végtelenül buta emberek nagy megmodásairól, és szörnyülködöm. Tudom, hogy a legtöbb esetben jót kéne röhögnöm, de mindig ott van, hogy az ilyen idiótákat mennyien követik, a végtelen ostobaságaikat milyen szorgalommal terjesztik, s ez inkább sarkall szomorúságra, mint vidámságra.

Na, ez a mi kis jelenségünk is valami youtuberként kezdte, vagyis iskolázottság, képzettség és végzettség nélkül sorolta silány elméje minden okádékát, mint mennyei mannát, amit a hozzá hasonló értelmi szinten vegetáló társai úgy terjesztettek, terjesztenek, mint a pestist. S nem csupán a vele azonos szintű segghülye emberek, de a média is terjeszti ezt a kórt. A kórt, amit összefoglaló néven lehetne Azahriah-kórként is nevezni.

Meg kellett néznem, hogyan írják a nevét, mert még ezt sem tudom. Szóval, minden primitív ostobaságot, amit ma a média és az internet terjeszt, lehetne Azahriah-kórként emlegetni. Mert ez nem értelmes emberi kommunikáció, az igenis egy súlyos mentális betegség tünete.

Figyelj oda, ha kedveled Azahriáht, akkor biztosan sérült az elméd, szükséged van szakember segítségére!

És mennyien kedvelik! Utoljára visszataszító ostoba senkit szar hanggal és zenével Zámbó Jimmyt szerették ilyen módon ilyen sokan. Zámbó vernyákolt, mint egy macska dugás közben, Azahriah meg a gyros-os arab zenét ötvözve cigány lakodalmassal halandzsázik valamilyen nem létező nyelven.

Kurva nagy sci-fi rajongó vagyok, ezt a zenét egy „zs” kategóriás Netflixes lmbtq sci-fi sorozatban tudnám elképzelni.

S mielőtt valaki le vénhülyézne, elmondom, az én autóimban nem szól rádió, csakis egy sokszorosított pendrive, amin a kedvenc zenéim vannak. Szinte minden stílus megtalálható rajta, de én alapból szinte csak drum&bass-t hallgatok. Ez elég modern. Ismerem az összes hazai fiatal rappert, azokat is hallgatom. Kivéve Majkát, akit amúgy nagyon tehetségesnek tartok, de a lakodalmas rap alapító atyjaként tekintek rá. A lakodalmast meg nem szeretem.

Egyébként, ha már arab zene, hallgassátok meg Ghenwa Nemnom „Live at Baalbeck Festival 2021, Lebanon for Cafe De Anatolia” set-jét.     

https://www.youtube.com/watch?v=V6RW7GLDmB0

 

S ha ez után is Azahriah kell, tuti idióta vagy.

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4318479535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2024.09.01. 16:06:03

Hál'istennek mivel nincs a házban TV ezért minden ilyenből kimaradok. Áldom az eszem, hogy anno kitettem a működő TV-t a kuka mellé. A gyerekek akkor nem örültek neki, szerintem azóta megértették, hogy miért történt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2024.09.05. 08:36:20

@Deansdale: Évek óta alig nézek tévét. A sportot viszont imádom, úgyhogy a sportműsorokat nézem. De filmet? Amerikait pláne! Soha! Mindegyikben csak buzulás van. Történek nulla! A lényeg, hogy azonos neműek üzekedést nézzék az emberek. Ettől várják az elfogadást.

Deansdale 2024.09.05. 09:46:17

@Mr Falafel: Na igen, a sport az egyetlen ami egy hajszálnyit macerásabb TV nélkül, mert ha nem adja valami online csatorna akkor csak másnap lehet letölteni, és az már nem élő.
Én is egyre kevesebb filmet nézek, tényleg egyre borzasztóbbak. Az utóbbi 5 évből talán 3 filmre emlékszek amit érdemes volt megnézni.
Mondjuk lassan már a sportot is tönkreteszi a politika, lásd a focisták BLM-térdelését meg az olimpiai majomkodást. Attól tartok ez a trend erősödni fog :\

Most hirtelen az a gondolat ugrott be, hogy neked talán a Boss Level tetszene. Apás-fiús téma sci-fi akció komédiába ültetve, és semmi buzulás. Csak eléggé véres, ha az nem a te asztalod akkor nem szóltam :)

Ma született bálvány 2024.09.11. 08:03:25

Hahaha... a sport :))) A sport (a tv-ből ömlő sport) valójában az általad leszólt véglények igényeinek kielégítésére szolgáló termék lett mára. A sportot nem nézni, hanem művelni kell.

Ahogyan Deansdale is szóvá tette, a sportot megfertőzte, átjárja a politika, a szoft power manipuláció. Igaz, azért jellegéből adódóan kevésbé, mint a filmgyártást és a zeneipart, de ha eddig még nem termelte ki a véleményvezér sportolók tömegét hát szerintem csak idő kérdése. A sikeres emberek jelentős része hajlik arra, hogy ismertségét pénzre vagy még nagyobb ismertségre váltsa és nem esik kétségbe, ha ehhez véleményvezérkedni kell egy kicsit.

Szóval a majmok bolygóján szerintem a helyzet kritikus ponthoz ért, az emberi faktor mindig is jelen volt, viszont mára a technológia fejlődésének hála az emberi ostobaság globális piachoz fér hozzá azonnal, ennek minden előnyével együtt.

Kicsit olyan érzésem van, mintha az evolúció a sötétség pártját fogná.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2024.09.11. 08:23:14

@Ma született bálvány: nyilván van benne "panem et circenses" faktor, de a sport még mindig nézhetőbb, mint a különböző kamu ismeretterjesztő csatornák, vagy a hálivúdi filmek.
Focit amúgy nem nézek. Valamiért már nem tetszik annyira. Úszás, kajak, atlétika, tenisz, darts, snooker, ilyenek. Esetleg női kézilabda.
A sport átpolitizálódása undorító. Ez az olimpiai sem lesz szép emlék számomra.
A megmondóemberek faszságai nem érdekelnek. Felőlem mondhat bármit a világról Sara Sjöström, engem csak az úszása érdekel. Ugyanakkor az elitek permanens tőkekonvertálása régen megfigyelt jelenség. Itthon Szalai Erzsébet írt róla egész jókat.

Az evolúció lehet retrográd folyamat is. Egyesek tényleg visszamászni igyekeznek a fára. :-)
Az emberiség egy része egy evolúciós zsákutcába száguld. Dick Swaab agykutató írt érdekeseket az agyi evolúcióról.

Ma született bálvány 2024.09.11. 08:43:03

@Mr Falafel: Most fedeztem fel a blogodat. Kuuurva jó! Rendre leirod azokat a dolgokat, amiket en csak gondolok, de nem vagyok kepes ennyire jol, összeszedetten megfogalmazni. Emelem kalapom!

Valahogy nekem a "képes sport" kitolatott a fókuszból. Műszaki ember vagyok, technopornót nézek és olyasféle youtube csatornákat, mint Kemény Tiboré. Illetve mindent, ami nem mainstream tudifanti csatorna. Pl. Atomcsill, WEHImovies stb.

Valójában haszontalan tudást gyűjtök, de nekem ez jelenti a menekülést a szörnyű hétköznapi valóságból.
süti beállítások módosítása