Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A NEGYEDIK FELES

2022. július 29. 08:24 - Mr Falafel

Orbán Viktor tusványosi beszéde nem több, mint egy fölöslegesen odavetett csont a kommunista kóborkutyáknak. Mert ugyan ki lepődik meg azon, hogy a Mazsihisztinek szava nincs a Jobbikosok reggeli tornaként rendszeresen előadott vigyorgós náci karlendítéseire, vagy a jogvédőknek a miniszterelnökünket nyíltan lecigányozó német zöldpárti képviselőre?

Én a szocializmus gyermeke vagyok, ezért tudom, hogy minden kommunista elvtelen gazember. Mazsihiszestől, Amnestystől és baloldali szavazóstól szerte az EU-ban. Ezek között nincs egyetlen tisztességes ember sem. Sőt, ember sem. Ugyanis ilyen silány emberi minőség nem létezik. Maradok tehát az elvnél: valaki vagy baloldali, vagy ember. A kettő együtt nem létezik.

Ugyanakkor be kell vallanom, hogy a tusványosi beszéd rövid időn belül immár a második esemény, amelyre felkapom a fejem. Hogy mi van, milyen fajúak?

Rólam a közelemben élők tudják, gyakran használok nyomdafestéket nem tűrő szavakat annak ellenére, hogy iskolázott ember vagyok. S mint ilyentől ez meglehetősen szokatlan, sokszor meghökkentő. Vigyáznom is kell, amikor elvállalok valamilyen fórumon egy-egy előadást. Mázli, hogy nem vagyok miniszterelnök!

Nem úgy, mint Orbán Viktor, akinek meg a régies, talán olykor kiüresedett szavak és a kifejezések a mániája.

Erről eszembe is jutott valami.

Úgy vélem, a Fidesz negyedik kétharmados győzelme pont úgy hat megrészegítően, mint a kocsmában a feles.

Bemegy az egyszeri polgár a kocsmába. Idegen, füstös félhomály, vizslató, kíváncsi tekintetek. Kér egy felest. Mindjárt oldottabbnak érzi magát. Megiszik még egyet, a zakóját is leveszi, fesztelenül élvezi a zsongást. A harmadik után szóba elegyedik másokkal, felbátorodik. És ekkor jön a negyedik feles, amitől úgy viselkedik, mintha otthon lenne. Elfelejt disztingválni, tojik rá, hogy idegen helyen van.

A Fidesz áprilisban megitta a negyedik felesét és elfelejt disztingválni. S jön az ispánozás és a kevertfajúzás. Orbitális baromság mindkettő.

Ám ettől még az országvezető beszéde nyomokban sem tartalmazott rasszizmust és antiszemitizmust. Ez egy szimpla őszöd-szindróma. Azt hiszi, mindenhol a sajátjai közt van és ott bármit mondhat. Kormányfőként talán kicsit még házigazdának is érzi magát bármely, a magyarság sorsát érintő helyzetben. S mint házigazda, úgy véli, picit többet is megengedhet magának. Pedig nem. Éppen hogy nem!

Amennyiben komolyan vesszük a háborús veszélyhelyzetet, illik visszafogottabbnak, megfontoltabbnak lenni, és minden körülmények között disztingválni. Pláne úgy, ha magunkat a fősodratú kommunista ideológiával minden körülmények között szembe menő vezetőként exponáljuk. Nagyon súlyos tévedése lenne Orbán Viktornak, ha ezt a beszédet azért adta volna elő úgy, ahogy, mert azt képzeli, egy választási kétharmaddal bármilyen falnak nekimehet. Ez már tényleg a negyedik feles lenne, vagyis az az állapot, amikor tettei következményeit nem képes józanul felmérni, a belátása korlátozott.

Ebben a feszült társadalmi helyzetben, - ami nem csupán Magyarországot, de Európát és az egész világot eluralja - az egyébként is ádáz ellenségként viselkedő baloldali majomhorda fokozott izgalmi állapota vészjóslóan fenyegető. Agresszivitásuk az orosz-ukrán háborúban való fegyveres beavatkozásukban megmutatkozik. Ezektől én nemhogy nem számítok semmi jóra, de kifejezetten azt érzem, bármelyik pillanatban az emberi fajra, azaz ránk támadhatnak.

Ezért joggal várhatom el a miniszterelnökömtől, hogy disztingváljon. Mert nem csupán mi halljuk, amit mond, hanem a felhergelt majomhad is.          

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3517893379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfőmérnök 2022.07.31. 18:53:27

Jó poszt, de a tutit bircaman írta meg a témáról:
bircahang.blog.hu/2022/07/31/zorban_fajelmelete

Wildhunt 2022.08.02. 00:24:18

Ha az időjárásjelentést olvasta volna fel, abból is kihozzák hogy náci. Akkor már legalább szórakoztunk kicsit.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.08.02. 21:08:47

@Alfőmérnök: Köszi! Természetesen tudom, hogy nincs semmi különös Orbán szóhasználatában. S hogy a vigyorogva náci karlendítő Z. Kárpát Dániel nem veri ki a biztosítékot a Mazsihisztinél, csak a miniszterelnök, mondjon bármit is bármiről, akármilyen szóhasználattal. Jelen ügyben nem vagyok biztos benne, hogy volt ennek a megfogalmazásnak bármiféle pozitív hozadéka, szemben azzal, hogy a pitecushorda viszont világszerte őrjöng.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.08.02. 21:10:53

@Wildhunt: :-DDD Ez teljesen igaz. Ezeknek a csekély értelmű félmajmoknak totálisan mindegy mit mond Orbán, azonnal sivalkodásba kezdenek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.08.02. 21:15:29

@F. Szabó: Köszi! Jelenleg ugyan nem sokat segít rajtunk, de be kell érnünk kevéssel. Én akkor lennék picit nyugodtabb, ha az USA félidős választásokat a republikánusok elhoznák, Olaszországban jobboldali kormány alakulna, a ruszkik meg elfoglalnák teljes Dél-Ukrajnát is Kárpátaljáig.

Alfőmérnök 2022.08.02. 23:50:44

@Mr Falafel: Van egyébként szociológai szóhasználat is, és - azt hiszem - Orbán nagyjából ebben az értelemben használta. Persze lehet rá mondani, hogy ha ebben az értelemben használta, akkor is "rasszista", de az emberek többsége ilyen értelemben "rasszista" (és ezen nem nagyon lehet változtatni). Ez van.
Amúgy szerintem is kontraproduktív volt, hacsak nem gondolta át ravasz módon ennek a hosszútávú következményeit is. Én egyelőre úgy értelmezem, mint egy támadást a politikai korrektség diktatúrája ellen.

Wildhunt 2022.08.03. 12:25:40

@Mr Falafel: @Alfőmérnök: Orbán az elmúlt 20 évben politikailag egyszer hibázott úgy igazán. Hacsak nem most fog másodszor is (amibe végleg belebukik a Fidesz meg talán az ország is) akkor biztos hogy nem ok nélkül szelfizik Trumppal.

Frederick2 2022.08.24. 12:26:49

@Mr Falafel: @Alfőmérnök: Szerintem mind a vármegyés, mind a fajelméletes dolog egy valamire szolgál: hogy szavazókat csaljon el a MI HAZÁNK-tól, az un. nemzeti radikális tábortól. Nem véletlen, hogy az MH úgy reagált rá, hogy jó a vármegye és az ispán, de nem elég, kell a csendőrség is! A gond csak az, hogy sem Orbán, sem a FIDESZ nem nemzeti radikális. Ők a polgári jobboldal, úgy is kellene viselkedniük, mint a polgári jobboldaliaknak.

Amúgy a tusványosi beszéde is megerősített abban a meggyőződésemben, hogy bár Orbán a legautoriterebb karakter a FIDESZ-ben (ezért is jó sok éve a FIDESZ vezetője), de nem a legértelmesebb. Egy Szilvay Gergely és Békés Márton, egy Áder János és Szijjártó Péter értelmesebb, mint Orbán.

Ha igazán szeretne szimpatizánsokat elhódítani az MH-tól, akkor azt nem retorikai szerencsétlenkedéssel kellene, hanem tettekkel. Teszem azt, országosan felszámolhatná a cigány maffiákat. Teszem azt, visszahódíthatná a Balatont a cigány gengszterektől. Teszem azt, betilthatná a már gyermekbántalmazásban utazó LMBT-t. Meg sorolhatnám... És akkor adódik a kérdés: miért nem ezt teszi?

Vagyis igen, retorikailag gáz az a beszéd. És nem igazán látom, hogy Orbán visszatérne a józan ész útjára. Várható tőle még hasonló.

Frederick2 2022.08.24. 12:30:50

@Mr Falafel: @Alfőmérnök:

"Én a szocializmus gyermeke vagyok, ezért tudom, hogy minden kommunista elvtelen gazember. Mazsihiszestől, Amnestystől és baloldali szavazóstól szerte az EU-ban. Ezek között nincs egyetlen tisztességes ember sem. Sőt, ember sem. Ugyanis ilyen silány emberi minőség nem létezik. Maradok tehát az elvnél: valaki vagy baloldali, vagy ember. A kettő együtt nem létezik."

A FIDESZ viszonya a totalitarizmusokhoz. Őszintén, nekem nagyon sokáig tetszett a FIDESZ emlékezetpolitikája. Egyaránt megemlékezett a GULAG, a Holokauszt és a Trianon áldozatairól - mindhárom ejtett áldozatokat a magyarságból, és évente az Orbán-kormány gyertyát gyújtott mindhárom történelmi katasztrófa áldozataiért. Ugye, mondanom sem kell, sem a balliberális ellenzék, sem a Mi Hazánk nem emlékezik meg mindhárom tragédiáról. A balliberálisok csak a Holokausztra emlékeznek, a Mi Hazánk fiai és lányai meg csak a GULAG-ra és Trianonra. Ezen a téren a FIDESZ különb volt.

Az is tetszett, hogy a FIDESZ eleinte egyként kezelte a kommunizmust, a fasizmust és a nemzetiszocializmust.

Egészen addig tartott a hitem a FIDESZ antikommunizmusában, míg be nem jelentette a Fudani Egyetem megépítését. Aztán az is visszás nekem, hogy az antikommunista fideszes politikusi és értelmiségi osztály nem kritizálja sem a kínai államot, sem a putyini hatalmi elit szovjet nosztalgiáját. Nem hiteles ez az antikommunizmus, sajna.

Vagyis a silány emberi minőség képviselőihez nyugodtan besorolhatod a fideszeseket is.

Frederick2 2022.08.24. 12:39:34

@Mr Falafel:

"a vigyorogva náci karlendítő Z. Kárpát Dániel"

A FIDESZ eredményesen használta fel a náczi-kártyát a JOBBIK ellen. Szánalmas látni, hogy a MI HAZÁNK semmit nem tanul a JOBBIK hibájából.

Vékony Csongor Levente, a Mi Hazánk Ifjainak vezetője interjút ad egy hazai neonáci szervezetnek.
zoldinges.net/2022/02/09/a-nemi-identitas-valsaga/

A MH besétál ugyanabba a csapdába, mint a JOBBIK. Lenyűgöző ez az idiotizmus.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.08.24. 13:17:42

@Frederick2: Szerintem most tévedsz. Egyrészt a MH egy kriptokomcsi párt. Annyi közük van a nemzeti öntudathoz, mint nekem a piramisok építéséhez. Másrészt Orbán nem autoriter, hanem karizmatikus. Hagyjuk már meg a pejoratív felhangú terminusokat a komcsiknak!
Harmadrészt Orbán reálpolitikus, nem hinném, hogy a szavazótborát szeretné bővíteni, - ami egyébként lehetetlen - hanem inkább a meglévőt megtartani.
A régies kifejezésekhez való vonzódás nem egyedi eset. Lásd Fábry például.
Akiket pedig értelmesebbeekként soroltál fel, többnyire inkább viccek, mint emberek. Szilvay? Ne már! Egy bölcsész alakú, mimózavirágú fotoszintetizátor. Mindemellett egyébként kedvelem, de vezetőnek tökéletesen alkalmatlan. Ugyanez igaz Áderre is. Szijjártó más téma. Őt én is alkalmasnak tartom feljebb lépni, de ő még gyengébb Rogánnál, és itt el is bukott.

Frederick2 2022.08.24. 13:37:26

@Mr Falafel: Jaj, tévedsz! Nem azt mondtam, hogy alkalmasabbak Orbánnál vezetőnek. Az tényleg vicces megjegyzés lenne. :) Hiányzik belőlük az Orbánt jellemző karizma. Csak azt, hogy értelmesebbek.

Szerintem a FIDESZ-ben Orbán a legkarizmatikusabb. Nehéz lenne megmondani, ki lenne alkalmas még vezetőnek a FIDESZ-ben. Talán Lázár. Más nevet nem tudok mondani.

Amúgy nekem az is elég lenne, ha normális tanácsadók lennének Orbán mellett. És Orbán hallgatna a normális tanácsadókra.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.08.24. 13:44:07

@Frederick2: :-D Ok, vettem. Amúgy nekem Lázár a személyes kedvencem.
süti beállítások módosítása