Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

NEMZETI SPORT ONLINE

2020. december 23. 08:24 - Mr Falafel

Jobb híján, - leginkább persze konkurencia hiányában – kénytelen vagyok az NSO-n tájékozódni az egyes sportágak hírei felől. Mit mondjak, a színvonal általában siralmas, és több, általam igen kedvelt sportág van, amelynek eseményeiről egy mukk nem esik a portálon. A kommentszekcióban is többnyire a sport ellen beoltott, makramé- és hímzőszakkörökben eltunyult dilettánsok osztják az észt.

Vannak azonban nagyon kevesen, kiknek a kommentben foglalt véleményét el-elolvasgatom. Évente 5-6 hat alkalommal magam is hozzászólok egy-egy sporteseményről szóló hírhez. A minap is ez történt. Véleményeztem a magyar női kézilabdaválogatott siralmas szereplését, és felindultságomban egy, talán nem is annyira képtelen, de a profizmust megcsúfoló teóriát vázoltam fel.

Kaptam érte 30 nap tiltást. Ami azt jelenti, hogy az elméletem helytálló.

Íme az elnémító szép üzenet:

<SZÓLJON HOZZÁ!

Sajnos ki vagy tiltva 2021-01-13 21:51:00-ig, mert „Elektől arra várnék magyarázatot, mit műveltek Háfrával. Mert olyan nincs, hogy hirtelen elfelejtett játszani. Vajon a Fradi ügyvezetőjének dehonesztáló nyilatkozatán túl is érték atrocitások a kislányt? Holtbiztos! Trógerek!”>

Történt ugyanis, miután Háfra Noémi és Sschatzl Nadine bejelentették, hogy elhagyják a Ferencvárost és Győrben folytatják, a Fradi kézi szakosztály ügyvezetője, valami névtelen nulla fazon őrjöngeni kezdett. Szó szerint! Még valami interjút is adott, vagy mit, hogy a Fradi mennyire szépen nevelgette Háfrát, hogy tulajdonképpen ők csináltak belőle topjátékost, erre tessék, nem akar Ferencvárosi ikon lenni, hanem nagy hűtlenül elmegy és a szív helyett a pénzt választja.

Hiszen nyilván egy Fradista nem láthatja másként a Győrt, mint egy olyan csapatot, ahol kizárólag a pénz számít. S ahogy zöldfehér berkeken belül emlegetni szokták, Danyi helyett egy idomított majmot is odatehetnének, az is BL-t nyerne ilyen játékosokkal. Szóval, a két klub ellentéte óriási, és a Ferencváros most olyan sebet kapott a két játékos átigazolásával, amely bosszúért kiáltott.

Egyszer, még pedagógustanoncként a hospitálásom alkalmával megtapasztalhattam, hogy lehet lefagyasztani egy teljes osztályt. Egy dupla magyarórán a tanárnő kicsit villogni akart előttem, a „kistanár” előtt és nagy bátran szemináriumi jelleggel elkezdte felkérdezni Madách: Az ember tragédiáját. Mindenki kuka volt. A szituáció egyre kellemetlenebbé kezdett válni. Szerencsére azonban a kolléganő egy kiváló pedagógus volt.

Kiadta a jelszót: Kabátot fel! – és mentünk sétálni a városban. Lazultunk, beszélgettünk. A gyerekek elmesélték, hogy az előző órán a biológiatanár dolgozatot íratott, de nem abban a témakörben, amit előzőleg lefixáltak. S mikor látta, hogy szinte senki nem ír semmit, elkezdte becsmérelni a diákokat. Néhány jelezték a tanárnak, hogy eltért az előzőleg megbeszélt témakörtől, de hatástalan maradt. S mint azt tudjuk, a fiatalok igazságérzete igen jól fejlett, így az őket ért inzultust nehezen dolgozták fel.

A győri Fradista, - nem vicc, még a sport tv riporterei is így említik! – Háfra sem volt képes feldolgozni azt a gyűlöletáradatot, amit volt klubjától kapott, továbbá, hogy jövőbeni kapitánya, Danyi Gábor sem védte meg, csak lesütött szemmel sunnyogott, ott hagyva őt prédának.

Szóval, ha a sport tv stúdiójában is gúnynevekkel illették szegény kislányt, akkor vajon mit kaphatott az öltözőben, vagy bárhol máshol nyíltan, szemtől szemben és a háta mögött? Mindezt a magyar nemzet sportélete és sportteljesítménye rovására. Nyugodtan képzeljük el a legaljasabb támadásokat is, mert az a valóság!

Nem véletlen, hogy a Fradi-ajnározó NSO letiltott pusztán azért, mert célozni mertem erre.

A hab a tortán, hogy ezek a kretének, - mármint a Fradi hájpoló Sport Tv - behívták Golovin Vlagyimirt, akivel Háfráék junior VB-t nyertek. Vova aztán szépen, finoman elmagyarázta, hogy az Elek-Danyi páros hogyan nullázta le a válogatottat. Szegény, annyira próbálta visszafogni magát, hogy a füle is belevörösödött. Tisztán lejött, hogy legszívesebben keményen odamondana, de diplomatikusnak kellett maradnia. Mégis, amikor a vezéregyéniségek kulcshelyzeti protokolljának hiányáról kezdett beszélni, a riporter nagy álmélkodva rákérdezett, hogy akkor most az edzőket hibáztatja-e.

Meg is fagyott a levegő egy pillanatra, s a másik két szakértő vendégnek kellett hosszan magyarázkodnia. Aki azonban látta a mérkőzéseket, az látta az időkéréseknél adott kapitányi „szakmai” tanácsokat is. Bármelyik kutyám szakmaibb lett volna annál a két majomnál.

Bármilyen visszataszító is, és bármilyen nehéz elfogadni, az FTC az őt ért vélt sérelem okán szabotálta a magyar női kézilabdaválogatott szereplését a kontinensviadalon. Olyan légkört teremtettek, amelyben a legkiemelkedőbb tehetséget, egy mindig stabil vezéregyéniséget lenullázhattak, padlóra küldhettek.

Nemzeti érdek? – Ugyan már! A megsebzett „Fradi szív” csakis a legprimitívebb, legundorítóbb bosszútól gyógyulhat meg.    

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1216355488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élesi 2020.12.23. 20:28:33

Elek a lehető legdilettánsabb módon kezeli a Háfra-ügyet (is). Egyfelől túlhajszolja (titkon remélve, hogy még a távozása előtt lesérül), de ugyanakkor meg pszichikailag is presszionálja. Érezteti vele, hogy árulónak tartja. Pedig a Ferencváros mondott le róla, s adta őt kölcsön az MTK-nak, ahol Golovin csinált belőle stabil NB I-es játékost. Mikor a tuskó Elek összerúgta a port Zácsikkal, a Fradi visszarendelte Háfrát, aki egyből húzóembere lett a Fradinak, amíg el nem fogyott a Golovintól magával hozott lendülete. Zácsik, aki már évek óta csak kínlódott Elek „irányítása” alatt — egy év budaörsi kitérőt követően — az MTK-ba igazolt, ahol Golovin alatt újra kivirágzott. A mostani Eb-n is talán ő volt a legjobb magyar. Ennek ellenére Elek az egyértelműen megilletődött, formán kívül játszó, pszichésen és fizikálisan is kifacsart Háfrát erőltette.

Nem csoda, hogy Vova zabos, ő folyton fel-/újraépíti az Elek által lestrapált játékosokat, az a barom pedig hálából kinyírja őket. Az egyiket túlhajszolja és lelkileg terrorizálja, a másikat pedig érthetetlenül és látványosan mellőzi.

Schatzllal ezt persze nem tudja/meri megtenni. Ő már elég érett, profi játékos, ráadásul ő Győrből érkezett — Érd érintésével — az FTC-be. Ő nem „klublegenda”, jelentsen ez bármit. Schatzl csak azért most írt alá az ETO-hoz, mert pontosan tudta, hogy amíg Görbicz a csapatban van, addig neki alig jutna lehetőség. De most, hogy végre a nagyságos asszonyban is tudatosult, hogy ideje nyugdíjba menni, Nadine élt a már évekkel ezelőtt felkínált lehetőséggel. A Fradiban elfogyott a játékosok türelme. Nem mindenki akar Elekné, illetve tizenkétszeres bajnoki ezüstérmes lenni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2020.12.23. 20:55:48

@élesi: Jó olvasni, hogy egy szakember is egyetért velem! Persze, tudom, hogy több szakember van hasonló, sőt, azonos véleményen velünk. Én csak azt nem értem, hogy a felsővezetésben nincs egyetlen ember sem, aki végre azt mondaná, hogy "jó, ebből elég volt!". Meddig foszthatnak még meg minket a élménytől?

Ez ütős: "nem mindenki akar Elekné lenni". :-D

élesi 2021.09.02. 07:33:36

@Mr Falafel: Most már csak abban kell reménykedni, hogy neki is jár legalább annyi idő, mint a kopasz dánnak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2021.09.05. 16:16:09

@élesi: szerintem jó esélyei vannak. Ismeri a lányok zömét, s talán még nem rontottak annyit rajtuk a felnőtt csapataikban, hogy az döntően befolyásolhatná későbbi teljesítményüket.
süti beállítások módosítása