Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

RELATÍV EMLÉKEZETKULTÚRA

2018. június 10. 22:29 - Mr Falafel

Annyira, de annyira nem akartam írni semmit Trianon tragédiájáról! Egyszerűen méltatlan az a légkör, ami a rendszerváltozás óta, évről évre körüllengi nemzeti tragédiánk megemlékezéseit. Ám a méla undort, amelyet eddig sikerült kordában tartanom, tovakergette az érett értelem jogos felháborodása, az intellektuális düh.

Talán nem véletlen, hogy magasabb intelligenciaszinten működő körökben a pszichológiát nem tartják tudománynak. Ezt, - az egyébként általam elutasított nézetet – Kővágó Pál, pszichológus és Sáfár-Williams Zsófia, szintén pszichológus végzettségű neoliberális szófosó, stabil támasztékkal látják el.   

A Divany.hu nevű agysorvasztó portálon elmagyarázzák nekünk, „exkluzív áldozati tudatba” csontosodott magyaroknak, hogy miért vagyunk genetikusan alattvalók és moslékzabálók. Na, jó, a Kertész Ákos nevű állítólagos író és még állítólagosabban magyar személy terminológiáját nem mondják ki. (csak gondolják. – hogy honnan tudom? – belelátok a hülye fejükbe, mer’ üvegbül van.)

A Díványos pszichomókus páros konkrétan azzal illet minket, magyarokat Trianon kapcsán, hogy agresszív, más kultúrák traumáira érzéketlen, beszűkült tudatú rasszista trogloditák vagyunk. Antiszemiták is, természetesen és kollektíve, még természetesebben. Ez, kérem szépen, tudományos tény, mer’ ők esztetet bebizonyították.

Jaj, már, hát ugyan mikor máskor juthatott volna eszükbe a szemünkre vetni, hogy mi, magyarok micsoda egy alávaló népség vagyunk, ha nem a tragédia 98. évfordulóján, az I. világháború lezárásának 100. évfordulóján? (Ugyebár e háború lezárásának következménye Trianon) Mikor lehet igazán nagyot rúgni a gyászolóba, ha nem a gyász napján?

Csendben kérdezem, ha mi, magyarok annyira érzéketlenek vagyunk más népek és a saját kisebbségeink tragédiái iránt, de legfőképpen is fenemód antiszemiták vagyunk, miért nálunk van a világon a legtöbb holokauszt emlékhely és emléknap?

Apropó, holokauszt! Amikor egy általam értelmesnek tartott ismerősöm a Facebook-on megosztotta ezt a Díványos gyalázatot, felvetettem, amennyiben ez a kis eszmefuttatás a holokauszttal kapcsolatban hangzana el, annak büntetőjogi következményei lennének. Természetesen azonnal megkaptam az antiszemita jelzőt. Mellé még azt, hogy trianonba senki nem halt bele.

Ez tehát a lényeg! Magyarországon még mindig az a közvélekedés az államunk területén élő bizonyos társadalmi csoportban, hogy a trianoni békediktátumnak nem voltak magyar áldozatai. S ha áldozatok nem voltak, nincs is mit gyászolni. Hetven évig éltünk ebben a hazugságban, majd a rendszerváltozás első tíz évének káoszát követően újra elindult a bolsevik gőzhenger és azóta még durvább magyarellenes propagandát fejt ki.

Az a Trianon, amit mi nemzeti tragédiaként értékelünk, nem 1920. június 4-én kezdődött. Az csupán egyetlen, - ám valóban jelentős - állomása volt. Azon lehetne vitatkozni, hogy mikortól vált szinte bizonyossá e sorstragédiának a bekövetkezte. Én úgy vélem, a Deák Ferenc neve fémjelezte 1867-es kiegyezéssel.

A meggyengült császársággal a királyságunk területén élő kisebbségek kárára, az ő érdekeiket mellőzve kötöttünk egyezséget. Ez súlyos stratégiai hiba volt, amely Deák alkalmatlanságának is betudható. A haza bölcse! (LoL)

Picit a kisebbségeinkkel is foglalkoznék. Nincs köztük egy sem, amely előttünk élt volna államunk területén, s mi elvettünk volna tőlük bármit is. Olyan nációkról van szó, akiket valamilyen érdekből engedtünk letelepedni a területünkön. Amikor ez történt, nem létezett a politikai nemzetben való gondolkodás, ez a torz ideológia, amely kizárólag államok pusztulását képes okozni.

Egyetlen nemzetfelfogás helyes, amely a törzsi-nemzetségi elvből, a vérszerinti és házasság útján szerzett rokonokat együtt ismeri el, tehát identitásalapú. A nemzet nem működik jogi határok közé szorítva, mert annak mindig Trianon, Koszovó és Krím a vége.

Visszatérve a gyenge jellemű Deákhoz, az általa képviselt sorsrontó politikai attitűd a XX. század elejére valamiféle erényként igyekezett tündökölni, hogy a belsejében dúló pusztulatot hatásosan képes legyen elmaszkírozni.

Így, amikor a morális tartásában megtört császárság trónörökösét meggyilkolják, ahelyett, hogy alkalmat találtunk volna a kényszerfrigyből való kilépésre, rituális politikai öngyilkosságot követtünk el.       

Bármilyen furcsa, ahogy a gyilkos hajlamú bolsevizmus képes ma is virágozni (lásd baloldali liberalizmus), úgy élnek köztünk olyanok is, akik a monarchiát dicsőítik.

Egyetlen állam sem szenvedte meg annyira a Nagy Háborút, mint mi. Még az elbukott császárság is jobb kondíciókkal került ki belőle, noha a legfőbb bűnöse volt annak. S itt ütött vissza Deák szűklátókörűsége, mert a magyar királyság területén élő befogadott kisebbségek sorra állapodtak meg az antanttal minket kikerülve, sőt, bosszútól hajtva a mi kárunkra.

Legalábbis az 1917-es Oroszországi eseményekből illett volna levonni a megfelelő következtetéseket, hogy tudniillik a császárság legfőbb támasza, a rokon, a cár atyuska bizony csúnya véget ért. Ekkor még súlyos veszteségek nélkül kerülhettünk volna ki a konfliktusból, hiszen mi is csak egy alávetett tartomány voltunk a habsburg birodalomban.

Ezzel szemben a deáki hajlott gerincességtől korcsosult értelmű országvezetés a végsőkig kitartott, majd, amikor tompa elméjükig eljutott, mekkora kárt okoztak a nemzetnek, a monarchia-kritikus, ám erőteljesen anarchisztikus elveket valló Károlyit tolták az élre. Ezzel tetézve gaztetteiket.

Aztán már bármennyire is logikus volt Károlyi döntése a Kun Béláéknak történő hatalomátadásról, kiütközött súlyos intellektusbeli deficitje, amikor nem ismerte fel, hogy a bolsevik vezető még nála is silányabb értelmű egyén, akit egyetlen érzelem mozgat, a magyarok iránt érzett feneketlen gyűlölete.

A háborúnak vége volt és hirtelen nem a vilmosi német vagy a habsburg birodalom volt a fő ellenség, hanem a Szovjetunió, a bolsevik diktatúra. Az 1918-ban kezdődött intervenció lefoglalta az új hatalmi struktúrák energiáit. Így a háborút lezáró „békeszerződések” megkötése is halasztódott.

Az egykori császári-királyi főtisztek vezette magyar Vörös Hadsereg területeink visszaszerzésére indított hadjáratai sikeresek voltak. Sajnos azonban a bolsevik politikai vezetés elkövette azt a szándékos aljasságot, amit azóta is nyögünk.

Kun Béla egyetértett a magyar királyság területeinek elcsatolásával, a magyar nemzet megcsonkításával. Olyannyira, hogy később, amikor már Szovjet emigrációban élt, hosszan értekezett arról, hogy a magyar nép és kultúra létjogosultsága csupán szűk területen képzelhető el. Az elszakított területeken ártalmasnak tartotta a magyarok önrendelkezését, szokásaik gyakorlását. A nyelvhasználatot is!

Ez az ember, amikor a hadsereg sorra foglalta vissza a területeinket, nem a magyar, hanem a Szovjet zászlót tűzette ki, jelezve, az új magyar állam a Szovjetunió szövetségi része kíván lenni. Hazánk hivatalos neve akkoriban az volt, hogy Magyarországi Szocialista Szövetséges Szovjet-Köztársaság. A szovjet tanácsot jelent, így vált általánossá a „tanácsköztársaság” kifejezés.

Ez az elvhű ember elkövette azt a hőstettet is, hogy miután Lenin elvtársék nem tudtak segítséget küldeni az intervenció miatt, azonnal szaladt egyezkedni az antanttal. Akik aztán jól nem tartották be az alku rájuk eső részét, mert Kun elvtárs az első követüket kikosarazta. Abban egy kevésbé galád békeajánlat volt, de akkor még várta a szovjetek válaszát, amelyről biztos volt, hogy kedvezőek lesznek számára, de aztán mégsem voltak azok.

Szóval, egy rohadt hazaáruló söpredék volt, s vele az összes többi elvtársa. Olyanok is, mint a balliberális körökben ma is egekig magasztalt Lukács György marxista filozófus (filozófus! LoL). Egy korcstestű gyáva tömeggyilkos volt. Testi fogyatékossága miatt nem kellett katonának lennie, majd mit ad Isten, a Tanácsköztársaságban egy időre a Vörös Hadsereg politikai népbiztosa lett. Na, ott aztán megmutatta, kicsoda is valójában!

Mindenesetre a Tanácsköztársaság bolsevik vezetésének hazaárulása miatt a Vörös Hadsereg szétszéledt, nem védte többé senki hazánkat. Ez volt Trianon bekövetkeztének legfőbb oka: a baloldali világnézetben kódolt hazaárulás, a nemzeti összetartozást bármi áron elpusztítani igyekvő aljas indulat.

Mert akármekkora egy stupid barom volt Deák, s még nála is nagyobbak a követői és utódai, mint Károlyi is, a német és osztrák birodalmak felbomlása, valamint a Szovjetunió megalakulása, s az ellene folytatott intervenciós harcok merőben új feltételeket teremtettek és vontak el energiákat a ránk szabadított retorziós missziótól, amely könnyedén lehetővé tette volna területeink jelentős részének megtartását.

Bizony, elég lett volna annyi, hogy Kun Béla és bandája ne akarja a teljes országot a Szovjet birodalomba integrálni. Csupán annyicska kellett volna, hogy ne legyenek hazaárulók.

Mondhatnák magukat nagyon okosnak gondoló emberek, hogy könnyen török pálcát én egy évszázad távolából. Ám ez nem igaz. Én töredékinformációkból dolgozom (mivel a korabeli dokumentumokat kvázi rejtegetik az akkori felelősök most is pozícióban lévő leszármazottai – természetesen tudósnak álcázva magukat), nekik akkor a valóság teljes palettája rendelkezésükre állt, mégis rosszul döntöttek. Kun Béláékig bezárólag. Ők ugyanis más tészta, ők nem tartoznak a magyar nemzettörténet köréhez. Ők a saját szempontjukból jól döntöttek, amikor a magyar nép kiirtására szövetkeztek, elvégre ez volt a tervük. S ha nincs az antant szószegése és a román hadsereg, talán sikerül is véghezvinniük.

Bizony, nagy hálával tartozunk a románoknak! Az ő támadásuk kergette el a gyilkosainkat, a bolsevikokat. Persze, onnantól sem lett jobb a sorsunk. Mert, bár egyesek szerint Trianon egyetlen magyar halálát sem okozta, azért a szerbek a levegőbe dobálták a magyar csecsemőket és úgy lőtték szét őket.

Csecsemőket!!! S nekünk mégis úgy kell tudnunk és éreznünk, hogy nem történt is semmi, kérem szépen, tessék tovább haladni.

A máig teljes borzalmával ható Trianon oka, hogy léteznek olyanok, mint Kővágó Pál pszichológus, hogy demokráciának hívják azt a rendszert, ahol gyilkosaink és azok leszármazottai osztják az észt és gyaláznak minket tragédiáinkban is. Azért él Trianon, mert a parlamentben van LMP, DK, MSZP és Jobbik, vagyis emberi jellemzőiktől megfosztott aljas torzók, akik ma sem tesznek mást, mint elődeik, igyekeznek elpusztítani a magyarságot.

Azért él Trianon, mert demokráciának nevezik azt, ahol a baloldali eszmeiség (rém)uralma tematizálja a mindennapjainkat. Nem véletlenül mondta Ronald Reagan amerikai elnök, hogy a liberalizmus egy fasiszta filozófia, s ha Amerikát valaha eléri a fasizmus, azt a liberalizmus képében teszi majd.

Aki ismeri a nyugati demokrácia történetét, az tudja, - sokan még emlékezhetnek is rá – a baloldali nézeteket vallókat az USA-ban bebörtönözték, olykor halálra is ítélték. Az volt a helyes, az tényleg demokrácia volt. A baloldaliság ugyanis métely, amely az emberi társadalom testét rágja.

Szóval, ott hagytam abba, hogy annyira nem halt bele senki Trianonba, hogy a szerbek magyar csecsemőket dobáltak a levegőbe és úgy lőtték agyon őket, természetesen szüleik szeme láttára. Hogy a tanácsköztársaság hóhérai tízezer szám ölték a magyart…

Álljunk meg egy pillanatra! A magyar történettudomány álláspontja szerint mindösszesen 590 embert gyilkoltak meg a bolsevikok rövid uralmuk alatt. Ezt egy Váry Albert nevű egykori főügyész feljegyzéseire alapozzák. Váry volt az, aki könnyek között szabadította ki Kun Béláékat a börtönből és ezt élete legszebb pillanataként őrizte meg. Váryt olyan tények nem érdekelték, hogy a Lenin fiúk nem készítettek feljegyzést a pogromok során.

Szamuely vonatos sztorijából sem maradtak fenn hatósági dokumentumok. Vagy fennmaradtak, csak a ma is befolyásos csemetéik őrizgetik előlünk. Olyan is előfordul, hogy egy tömeggyilkost azzal mentegetnek a leszármazottak, hogy csak legenda, amit az illető erőszakos tetteiről hallottunk. Ilyen Lukács György esete is. Az ő fajtája által eluralt tudományos körökben csupán mese, amit egyébként maga Lukács büszkén felvállalt.

Szóval, vagy 590, vagy pár százezer. Mint mondjuk, a szintén Trianonból következő málenkíj robot áldozatai. Utóbbi során mintegy 900 ezer magyart deportáltak, s e számnak több mint fele sosem térhetett haza. 500 ezer magyar halt borzalmas halált munkatáborokban. Nemrég láttam egy fotósorozatot, a szerencsétlenek pont úgy néztek ki, mint az auschwitzi tábor lakói.

A málenkíj robottal kapcsolatos balliberális vélekedés szerint annak áldozatai nem magyarok voltak. Éppenséggel a magyarok küldték halálba azokat az embereket, de azok semmiképpen nem voltak magyarok. Svábok voltak, például. Esetleg svédek, - gondolom – vagy Kongói Köztársaságiak, de az biztos, hogy nem magyarok, állítják ők, ott a baloldalon. Mindegy, akárkik is voltak, mi, magyarok küldtük a halálba őket.  

Olyat is állít a Díványon vergődő páros, - Kővágó és Sáfár-Williams – hogy a roma holokausztot tagadja minden magyar. Az összes, aki nem a balliberális pártokra szavaz, természetesen. Az egy cseppet sem zavarja ezt a két nyomoroncot, hogy a roma holokausztnak Magyarországon elsőként lett emléknapja, s e téren meglehetősen egyedülállóak vagyunk. Előbb volt roma holokauszt emléknapunk, mint a málenkíj robot magyar áldozatainak. Ennyire vagyunk önzőek, ennyire vagyunk sereghajtók az inkluzív áldozatiságban.  

A valóság az, hogy Trianon egyenes következményeként legalább egy-másfél millió magyar veszett oda. És ebben a tragédiánkban az államunk területén élő egyes kisebbségek, - például a balliberális nemzeten kívüli nemzetfeletti internacionalista-globalisták – illetve a határainkon túl élő más nációk közül egy sem mutat részvétet. Egy sem!

Ezek a tények. Ebben nincs eltúlzott áldozatiság, nincs befelé forduló sértettség. Csak büszkeség van. Büszke vagyok rá, hogy magyar vagyok. hogy képes vagyok teljes egészében megélni a magyarságomat. Erőt ad nekem, hogy identitásomat úgy vagyok képes megélni, hogy közben más nációk, kultúrák identitását, érzelmi kötődését nemhogy nem kell becsmérlő szavakkal illetnem, de tiszta szívből képes vagyok az együttérzésre velük.

Trianon nem több és nem kevesebb, mint lakmuszpapír: a hozzá való viszonya elmondja mindenkiről, hogy magyar vagy sem.

46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr6414039682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.06.13. 12:11:21

Jól tagoltak a bekezdések. Ez tetszik.
"A valóság az, hogy Trianon egyenes következményeként legalább egy-másfél millió magyar veszett oda." Szerintem ez semmilyen szempontból nem igaz. Trianon nem követelt közvetlenül emberéletet. Magyart se. De ha ellentétes következtetést vonsz le, akkor sorold már fel légy szíves azokat a tényeket, amikre a nyilván közvetett másfélmillió áldozatot valahogy kihozod. Lássuk a medvét.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.06.13. 13:06:24

A posztban megtisztelt ismerősnek tulajdonított gondolatok nem hangzottak el. Ellenben, aki kiváncsi, mit gondol az illető, az olvassa el ezt: kilonem100.blog.hu/2018/06/09/trianon_a_magyarsag_tengererzese kb. mindenre választ kap, mit kellene másként csinálni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.06.13. 23:18:40

@Antlfinger Edvárd: Tévedsz. Rosszul tudod. Illetve egyszerűen tájékozatlan vagy a témában, ezért nem is tudod egyáltalán.
Elolvastam a posztodat. Sajnos te leragadtál a libsi-bolsi baromságnál. Láthatod, én is kiosztom az akkori arisztokráciát. Abszolút trógerek voltak. DE!!! A döntő momentum Kun Béláéké volt. És semmi másért nem kussolnak a témában, mint azért, mert Kun Béla és gyilkos hordája mind zsidó volt. Ma pedig a leszármazottaik osztják az észt.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.06.14. 07:53:28

@Mr Falafel: legalább ne ezt a nyilas szart osztanád meg, hanem mult-kor.hu/a-csecsemoket-az-egyik-kezukkel-a-levegobe-emeltek-ugy-lottek-agyon-oket-20150616 ezt mondjuk. Ennek annyi köze van Trianonhoz, mint öreganyádnak az első bálozáshoz. Vót valamikó. Ez a második világháború utolsó taktusainak egyike. Annyiban szól kapcsolódik trianonhoz, hogy Pozsony, ahol ez történt Csehszlovákia része volt. Bár ha belegondolok most is az. Csak a szlovákok azt mondták, hogy mindent vissza.
Továbbra se velem vitatkozol. Fogalmatlan vagy. Ezt a libsizős-bolsizós-kunbélázós dumát meg szerintem felejtsd el. Kunbélának sincs semmi köze trianonhoz. Ahogy az is csurom hülyeség, hogy a felelőst kell keresni. A magyar arisztokráciát (akit ledzsentrizek) azért kell cikizni, mert úrnak hitte magát valahol, ahol nem volt már úr rég. Magyarország mindig is multikulturális volt. A nagy is, a kicsi is. Érthető a nezetiségek önállósodási törekvése. Ha a mi törekvéseink akceptálhatóak. Ez így fair. Nevezheted bárminek. Ha a magyarnak jár Kolozsvár, akkor a románnak is. Ilyen egyszerű. Ha nem írtja ki a magyar a magyar zsidókat Erdélyben, akkor Kolozsváron jóval többen élnénk. De nem így van. 500 sváb és magyar hal meg Pozsonyligetfaluban, 160 ezer magyar zsidót írtunk mi ki Erdélyben. Szerinted melyik rajzolta át jobban a demográfiai helyzetet? Nem mintha azzal a 160 ezerrel többségben lettünk volna. Sosem volt magyar többség az általunk belátható történelmi időkben. Ezek nem magyar területek. Nem sírhatsz értük. És különben is. Ha nem te vagy a teljhatalmú király, akkor milyen alapon gondolod, hogy valaha is a tied volt. Ez egy romantikus túlzás. Valami ilyesmit kéne beerőltess abba a csökönyös fejedbe.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.06.14. 09:27:05

továbbra is keressük azt a másfélmillió áldozatot...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.06.15. 08:15:11

@Antlfinger Edvárd: Továbbra sem tudjátok, hol kell keresni, mert torzít a bolsevik szemüveg.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.06.20. 07:30:54

@Mr Falafel: aaaaaaah fáj
nincs másfélmillió áldozat
örülj neki

Alfőmérnök 2018.06.20. 16:48:59

@Antlfinger Edvárd: Bocs, nem ezt a videót akartam linkelni, de van egy, ahol Raffay (levéltári adatok alapján) elmondja, mi köze a vakolóknak, Károlyiéknak és Kun Béláéknak Trianonhoz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.06.21. 07:38:11

@Antlfinger Edvárd: A numerus clausus nem volt negatív hatással a zsidóság életére, ahogy egyetlen zsidó törvény sem. Már, ha trianonnak nem következménye a II. VH-s szereplésünk, majd az azt követő pogromok és málenkíj robot.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.06.21. 09:22:23

@Mr Falafel: nem tudom, kit szeretnél provokálni. Ha szétszálaznád a kérdéseket, akkor lehetne róla beszélni, de így nem sok értelme. Trianon ide vagy oda, a románok éppúgy tudták üldözni a zsidóságot, ahogy a magyarok. Hiába örült az erdélyi zsidóság, amikor megszabadult a vasgárdistáktól, utána megkapták a magyar belügyeseket, akik deportálták őket. Olyan vagy, mint Bodóné, amikor a bor áráról kérdezik. Minden esetben vannak felelősök és a felelősségáthárítás sem éppen egy komoly nemzet sajátja. A neofita buzgalmad annyira átüt, mint atlétatrikó az ünneplő ingen.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.06.21. 09:25:35

@Alfőmérnök: az egész mögött egy bélyeggyűjtőszakkör áll. tudjuk. Összevesztek egy különösen értékes Monarchiában készült bélyegen és emiatt úgy döntöttek fel kell azt bomlasztani. Ne haragudj, de beszéljünk komolyan: a monarchia nem volt már életképes, nem tudta megőrizni az egységét. A szétesése törvényszerű volt. De ha téged kielégít valami konteóban hívés, akkor légy vele boldog.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.06.21. 11:06:35

@Antlfinger Edvárd: Egy zsidót sem deportáltak Erdélyből. Sőt, betelepítették őket a Magyarországról deportált svábok házaiba. Ha maradunk az általad kijelölt úton.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.06.21. 11:18:59

Egyszerűbb és elegánsabb lenne annyit mondanod, hogy igazam van. :D

Frederick2 2018.09.30. 12:11:22

@Alfőmérnök: @Mr Falafel: Az újjakobinus szekta igyekszik kisajátítani magának 1956-ot. Plusz elmagyarázzák, hogyan is néz ki a magyar történelem.
merce.hu/oktober/

Érdemes azt is megnézni, kik lesznek az előadók.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.10.01. 09:39:51

@Frederick2: A nyugaton megerősödött bolsevizmusnak köszönhetően ez itthoniaknak is kinyílt a csipája. Megünneplik az őszirózsás patkánylázadást, meg, hogy meggyilkolták gróf Tisza Istvánt.

Frederick2 2018.10.01. 10:53:14

@Mr Falafel:

"A nyugaton megerősödött bolsevizmusnak köszönhetően ez itthoniaknak is kinyílt a csipája."

Szerintem ez nem bolsevizmus. A bolsevizmus a jakobinizmusnak volt egy 20. századi formája. Ami most zajlik a 21. században, egy teljesen újfajta jakobinizmus.

"Megünneplik az őszirózsás patkánylázadást, meg, hogy meggyilkolták gróf Tisza Istvánt."

Mondjuk ahogy látom, te sem igazán törekedsz, hogy árnyaltan lásd a magyar történelem eseményeit. Paneleket és sablonokat alkalmazol, s leegyszerűsíted egy STAR WARS szintű konfliktusra a történelem eseményeit. Igen, itt a Jók meg a Gonoszok csapnak össze - mint egy R. A. Salvatore ponyvában. :P

Az őszirózsás forradalommal kapcsolatban érdemes tisztázni, hogy egy spontán megmozdulásként indult, amire aztán később rátelepedett a Károlyi-klikk. Az őszirózsás forradalom, hasonlóan az 1848-as és az 1956-os megmozdulásokhoz, több irányzatot foglalt magában. A jelenség nem újkeletű. Az 1789-es francia forradalmat több irányzat igyekezett tematizálni; ez végül a jakobinusoknak sikerült. Az 1917-es orosz forradalom után lassú ütemben maguk mögé utasították a bolsevikok a mensevikeket, az anarcho-kommunistákat, az anarcho-szindikalistákat, a tanácskommunistákat, a trockistákat és a többi radikális baloldali irányzatot. Az olasz fasizmusban IS egyaránt tetten érhetőek monarchista és republikánus irányvonalak. Az őszirózsás forradalomban is több irányvonal volt: mint pl. a Károlyi Mihály féle szociáldemokrata, a Kun Béla féle bolsevik vagy a Prohászka Ottokár féle keresztényszocializmus.

A baloldali történetírás „polgári demokratikus forradalom” jelzővel látta el az őszirózsás eseményeket, míg a jobboldali interpretáció Tormay Cécile szóhasználata révén megvetően „patkányforradalom”-ként illette a magyar köznép megmozdulását. Magam mindenkit óva intek attól, hogy az őszirózsás forradalmat olyan mesékből rekonstruálja, mint Tormay Cécile Bujdosó könyv vagy Sinkó Ervin Optimisták. Elfogultságuk nem enged az árnyalt megközelítéseknek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.10.01. 11:53:36

@Frederick2: Bolsevizmus, mert a retorikájuk is az, hogy ők a többség. A módszertanuk sztálinista. Nyilván ennek a jakobinusok voltak az előképei.

Az őszirózsás spontánforradalom kibaszott vicces elgondolás, tekintve, hogy előtte Jásziék hónapokig szervezkedtek. Ebben a szervezkedésben volt benne Tisza meggyilkolásának terve is. Szóval, spontán jó előre kiterveltek mindent.

Frederick2 2018.10.01. 12:34:20

@Mr Falafel: Mindegy. A magyar törtélem értelmezése mind a szakemberek, mind a laikusok körében számos, egymásnak ellentmondó narratíván keresztül történik - az egyén meg kiválasztja a neki szimpatikus narratívát. Egy vita is semmi más, mint az eltérő narratívák ütköztetése. Én a magam részéről annak örülnék, ha végre zajlana egy normális társadalmi vita (vagy legalább egy értelmiségi diskurzus) a 20. század történelmi eseményeiről. Nem olyan vita, ahol balos vitatkozik balossal, meg jobbos jobbossal - nem, olyan, ahol eltérő véleménnyel rendelkező emberek merik vállalni a véleményükkel való konfrontációt. Nem csupán az őszirózsás forradalomról vagy 1956-ról, hanem Trianonról, Horthy-ról, a rendszerváltásról stb. Elkeserítő, hogy a legtöbb történelmi eseményről nem lehetséges tárgyilagos és objektív vitát rendezni, mert egyaránt a jobboldali és a baloldali kurzus is igyekszik kisajátítani, és a saját domináns ideológiájához idomítani az egészet.

Egyébként valahol szomorú, ami az 1956-os forradalom kapcsán zajlik a magyar köztudatban. Pontosan az volt 1956-ban a nemes és felemelő, hogy felette állt a jobboldali és a baloldali kurzusokon. Hogy egy balos Bibó és egy jobbos Mindszenty is közös nevezőn voltak, ami nem volt más, mint a szovjet bolsevizmus elutasítása és a magyar nemzetállam szuverenitása. 1956 ezért nem volt sem balos, sem jobbos történet a magyar történelemben. Felette állt a jobbos- és balos megosztottságnak. Olyan szolidaritás működött akkor, aminek a nyomát sem lehet találni a jelenlegi magyar közéletben.

Mondjuk az, hogy újjakobinus terrort bevezetni akaró faszfejek vallják magukénak 1956 szellemét, azt nekem se veszi be a gyomrom. Ez az újbalos horda(lék) a maga szabadságjogok korlátozását előnybe részesítő szellemiségével tényleg semmi köze nincs 1956 szellemiségéhez. Annál inkább Kun Béla, Rákosi Mátyás, Szamuelly Tibor, Gerő Ernő és Lukács György terrorlegényeihez. Bár azért vannak itt vicces dolgok; pl. hogy ezek az emberek úgy játsszák a forradalmárt, hogy közben kiszolgálják az olyan felső-középosztálybeli (tipikus burzsoá) személyeket, mint Sargentini, Macron, Merkel és Soros. Vagy hogy a migráció révén akaratlanul (?) és öntudatlanul (?) is be akarják hozni Magyarországra az iszlámot, ami nem éppen kompatibilis az 1956-os szellemiséggel. Vagyis ezek vagy balfasz lúzerek, akik maguk alatt vágják a fát, vagy képmutató és kétszínű, gerinctelen férgek, akiknek ugyanúgy a pénz beszél, csak ezt leplezik a forradalmár attitűddel.

Az is sokatmondó, hogy a Gólya nevű szórakozóhely szervezi, a Mércével karöltve. Középosztálybeli bölcsészek kedvenc ívóhelye. Érdekes, hogy az ilyenfajta rendezvényeket nem merészelik átvinni egy rendes munkáskocsmába. Valahogy az egész baloldalon látszik, hogy balos középosztálybeliek szervezik, szinte alig látok melóst. Azért is ilyen betegesen elitista és arisztokratikus az egész.

Utólag felsorolom azoknak a nevét, akiknek oroszlánszerepe van a jelentős magyar történelmi események baloldali átpolitizálásában: Gulyás Márton, Csunderlik Péter, Jámbor András. Valószínűleg Konok Pétert is kikukázzák majd a projekthez. De láttam Tamás Gáspár Miklós és Artner Annamária nevét is az előadók között.

Elég szomorú, hogy a történelmi emlékezet is csak egy olyan dolog, amin civakodhatnak a magyar jobboldal és baloldal "jeles" képviselői. Mint éhes hiénák a hús felett.

Frederick2 2018.10.01. 13:02:00

@A kiló nem százat jelent.: Kíváncsiságból rákattintottam a blogodra. Legközelebb nem teszem. Két dolog azonnal feltűnt. Az első, hogy csúsztatásokkal mosdatod az LMP-t. Második, hogy csúsztatásokkal védelmezed az EU migrációpolitikáját. ("Migránskvóta, mint nemzeti érdek" - mekkora cinizmus kell egy ilyen gondolat megfogalmazásához?) Mindenesetre egy valamiért érdemes volt belenéznem egy LMP-szimpatizáns blogjába. Hogy megerősítsen abbéli hitemben, hogy a Gender-féle elnyomást szimpátiával kezelő Szél Bernadett ugyanúgy kitenné Magyarországot a migrációból adódó veszélynek, ahogy norvég és svéd példaképei Norvégiát és Svédországot. Lehet Más a Politika? Egy párt, amely szervilisen kiszolgálja az EU rideg bürokratáit; amely feminista törvényekkel tartana félelemben férfiak tömegeit; amely kitenné a magyar társadalmat az iszlám fundamentalizmus veszélyeinek. Hát ez nagyon nem más, bár túl ismerős (Károlyi Mihály és vidám csapata). Ideje eltűnnötök a történelem szemétdombján...

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.10.01. 13:11:51

@Frederick2: látszik, hogy a címeken túl nem jutottál és felületesen értékelsz. A cikkek jók és kiegyensúlyozottak. Nem részrehajlóak az LMP irányába sem. De mivel a sajtóból hiányzik az LMP-t támogató érvrendszer, mert a sajtó olyan amilyen, lehet ez neked feltűnő. A migráció kérdését sem érted. A kvóták valóban az ország érdekében születtek. Ha nem érted, a te bajod. Az agybaj utána kezdődött. Nem tudom mi az a genderelnyomásról, és a migrációtól való félelmed is alapozatlan. Nincs ide tömeges bevándorlás még mindig. Ha lenne rá hajlandóság, akkor majd azt mondom, hogy szabályozzuk szigorúan. Bár amúgy is elég szigorú a szabályozás.

Alfőmérnök 2018.10.01. 20:47:12

@Frederick2: A Gólyások a a Károlyi-Jászi-féle klikk egyeneságú szellemi utódai. Nem véletlen a Galilei-kör iránti rajongásuk sem.

Frederick2 2018.10.02. 00:00:58

@Alfőmérnök: Csunderlik Péterről mi a véleményed?

Bár irritál a laza jófejkedő stílusa (amúgy kegyetlenül szarul használja a gonzó stílust, de ez mellékes), a könyvét el fogom olvasni, mert hiánypótló és információ-gazdag.
moly.hu/konyvek/csunderlik-peter-radikalisok-szabadgondolkodok-ateistak

Az mondjuk sokat elmond róla, hogy Károlyi Mihály a példaképe. Egyébként kérdés: egy ilyen Károlyit mosdató cikk hogyan jelenhetett meg a konzervatív Kommentár-ban?
kommentar.info.hu/iras/2013_3/legyen_voros

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.10.02. 09:07:12

@Frederick2: Maximálisan egyetértek. Még azok egy részével is, amit a Kilósnak írtál. Nem lehet más a politika. A politika a Duna folyó. Édesvíz. Erre jön pár hóbortos ződ, oszt sós vizet játszva beleáll a Dunába. Na neeee!
Az sem világos, hogy a ződ miért bal? A ződ miért feminista? A ződ miért genderista? A faszér' nem ződ, csak így, simán. Az sem világos, miért kell az LMP-nek EU-eminensnek lennie. Az EU intellektuális és morális válsága rendkívül mély. A bevándorláspolitikája egészen biztosan egy új Hitlert teremt majd. Annyira szélsőséges, hogy a természetes egyensúly érdekében a másik oldalon megjelenik majd a másik szélsőség. Na, mindegy!
Egyébként viszont érdemes elvonatkoztatni a Kilós blog olvasásánál a címektől. Igényli a figyelmes olvasását. Nagyon jó meglátásai vannak. Mondjuk nekem könnyebb elvonatkoztatnom az ideológiai háttértől, mert a szerzőt "ismerem" és kedvelem emberként. De próbálj rá, hátha meglátsz valami mást is, mint LMP propagandát.

Alfőmérnök 2018.10.02. 15:57:57

@Frederick2: Szerintem egy barom, de a szakmai felkészültségét nem tudom megítélni.
Ez is sokat mond, mintha a Rákosi-rendszerben lett volna valami jó is.
"1945 után, a Rákosi-rendszerben sokan kaptak pozíciót, amikor a népi demokrácia építését már hatvanas hölgyekként, urakként szolgálták. Hogy ez a népi demokrácia hová torzult, azt tudjuk, de a népegészségügy megszervezésében, a szo­­ciá­­lis rendszer kiépítésében, a közművelő­­dési feladatokban, az analfabetizmus fel­­számolásában, a „puszták népének” fel­­emelésében nagyon sok galileista működött közre. Az álmaik elszálltak, a tettrekészség, az értékek szerinti cselekvés vágya azonban sokukban megmaradt."
168ora.hu/kultura/az-orszag-kiszabaditasara-torekedtek-de-elbuktak-a-galilei-kor-tortenete-4828

Frederick2 2018.10.02. 16:22:32

@Alfőmérnök: Szerintem Csunderlik nem akarja menteni a Rákosi-korszakot. (Rákosi Mátyást eleve utálja és elveti Csunderlik.) Szerintem csak szarul fogalmazott.

Analógia.

Állítólag Iraknak jót tett Szaddam Husszein uralma. Már csak a modernizálás terén is. Ettől függetlenül az iraki kurdok lemészárlása nem törpül el, sőt... Az megint más kérdés, hogy akik résztvettek az iraki társadalom modernizálásában, azok felelősségre vonhatóak-e a kurdok legyilkolásáért, vagy sem.

Valahogy így kell tekinteni a Rákosi-rendszert és a benne működő gallileistákat is.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.10.03. 07:27:07

@Alfőmérnök: Tudod, kit kaptam ki magamnak Trombitás Facebook profilján a magyar eredet vitája kapcsán? Loxont!!! Bazmeg, ott okoskodott egy segghülye fazon, akiről lerítt, hogy a büdös életben nem olvasott semmit a témában, de csontig benyalt Trombitásnak. A neve nem mondott semmit, de egy idő után annyira irritálóvá vált a butasága, hogy rámentem a profiljára. Akkor ugrott be, hogy az A38-as hajón Loxon téblábolt.
Mondjuk Padillát is levénhülyéztem. :-)))

Alfőmérnök 2018.10.03. 18:37:48

@Frederick2: Még a legjóindulatúbb interpretáció szerint is egy totalitárius rendszer kiépítőit védelmezi. Ez szerintem nem menő.

@Mr Falafel: A leírás alapján ez inkább gloár lehetett. Ő nagy magyar eredet kutató. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.10.03. 19:24:00

@Alfőmérnök: Hát, a faszom se emlékszik már. Az biztos, hogy valami főkolompos titkos blogos. A téma érdekli, az látszik, de totál fogalmatlan.

Alfőmérnök 2018.10.03. 20:02:17

@Mr Falafel: Ő volt a főkolompos, abból a szempontból, hogy ő kezdte kitiltani az embereket (jellemzően nála okosabb és tájékozottabb embereket) a jósdáról.

A részemről csak feltevés volt, hogy a jósda a mandi radikálisabb kommentelőinek (kommentfolyam) elterelésére/karanténba zárására jött létre. Mindenesetre az eredmény: a jósdát most csak saját maguk olvassák, előtte több százan, a mandin azelőtt a kommentfolyamot meg még többen. Szóval bejött a trükk, sikerült elhallgattatni a radikálisabb/eredetibb hangokat. Maradt a titokjósda, a mandi híroldal a sok elmebeteggel, meg doomék magánszáma a mandiner blogon. Ha nincs a jósda állítom, hogy ma ugyanolyan izgalmas fórum lenne, mint 10 évvel ezelőtt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.10.03. 20:25:13

@Alfőmérnök: Jóóósda, bazmeeeg! A büdös életben nem jutott volna eszembe. És még létezik? Anyám borogass!
Na, mindegy, a Gloárt jól leloxonoztam. A Trombitás Kristóf faszbükk profilján okoskodik Padillával egyetemben. Tolják a habsburg imádatot ezerrel.
Olvasgattam a Trombitást, de ezek miatt a nívótlan gyökerek miatt le kell szoknom róla.

Frederick2 2018.10.03. 21:25:24

@Mr Falafel: Jaj, ez a Trombitás Kristóf is! Evola, Spengler, Habsburgok, Metafizikai Tradició, megfűszerezve jó nagy adag Orbán-fétissel. NER-apologetika, szinkretista, mitologikus, ezoterikus tálalásban. Tipikus sablonértelmiségi. Nem csodálom, hogy az ilyen Loxon és Gloár félék megtalálják maguknak. Ugyanaz a (béka segge alatti) szint.

24.hu/poszt-itt/2018/06/18/fam-a-jobboldalon-se-az-a-magyar-akinek-faj-trianon/

Inkább Békés Márton. Az a srác nagyon jól kiművelte magát. Felnőtt ember értelmes gondolatokkal. (Bár azért a "jobboldali forradalom" meg "jobboldali lázadás" romantizált hülyeségeit elhagyhatná, de ezek tolerálható apróságok!)

De még így túl sok az infantilis jobber. Túl sok...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.10.04. 06:58:12

@Frederick2: Békés Mártont mondtál? :-D
Nem azért nevetek, amire gondolsz.

Én sem rajongok a Loxon gründolta társaságért. Értelmi eugenikát próbáltak összeokoskodni, de az sem működik. Nekem annyira már nem hiányzik a vitatkozás az ilyenekkel. Megmondom, miért: mert nekik még az interdiszciplinaritás is gondot okoz, én meg már jó ideje transzdiszciplináris felfogásban ásom bele magam egy témába. Jellemzően társadalomtudományiba.
Gyorsolvasó vagyok. fotózom az oldalakat. Egy délelőtt képes vagyok áttanulmányozni több könyvet, tudományos értekezést. Tököm tudja, hogy jött, de így alakult. Bölcsészkaron az volt a trendi, hogy a tanáraink száz körüli könyvet adtak meg vizsgára kötelezőként. Az félévente 700-800 könyv. Egyszer csak átkattant valami. Na, szóval én egy szimpla kommentcsatához képes vagyok tíz könyvet is elolvasni. Ezért is nem voltam sokáig a Mandineren, mert nem lett volna időm heti akárhány könyvet abszolválni. Most megint kicsit ráérős vagyok, így rongálom a nagyérdeműt. Aztán az a legszebb, amikor egy vita kedvéért átrágom magam három könyvön, majd azt válaszolom az illetőnek, hogy menjen a kurva anyjába, ahelyett, hogy álláspontomat kifejteném. :-)

Frederick2 2018.10.04. 09:09:42

@Mr Falafel:

"Békés Mártont mondtál? :-D Nem azért nevetek, amire gondolsz."

Hanem?
Rajongója nem vagyok, de szerintem sokat fejlődött a srác.
Vagy vannak vele problémák?

Frederick2 2018.10.04. 09:38:50

@A kiló nem százat jelent.:

„Ha nem írtja ki a magyar a magyar zsidókat Erdélyben, akkor Kolozsváron jóval többen élnénk.”

Azért nálad is befigyel a kollektív bűnösség elve.

A magyar irtotta ki a zsidókat Erdélyben. Másképp fogalmazva: a magyarság, minden egyes magyar irtotta ki a zsidókat Erdélyben. Nem bizonyos magyar személyek, hanem a teljes magyarság. Szerinted.

„160 000 magyar zsidót írtunk mi ki Erdélyben”

Igen, MI irtottuk ki őket Erdélyben. Én és te, meg Falafel, visszautaztunk az időben, és irtottuk a zsidókat Erdélyben. A MI azért is egy szép freudi elszólás, mert előhoz a kollektív bűnösség mellett egy másik elvet is, miszerint „az apák bűnéért a fiúk is felelősek”.

Ilyen buta kommentek tükrében érdekes a cikkről alkotott bírálatod.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.10.04. 09:48:24

@Frederick2: Nincsenek vele problémák, én is kedvelem.

Frederick2 2018.10.04. 11:42:15

@A kiló nem százat jelent.:

„Tudtad? A menekültkvóta éppen hogy magyar érdek volt”

Tényleg vannak okos gondolatok a cikkben, be kell vallanom nekem is. A cím szerintem továbbra is rettentő suttyó, ezzel a kérdőszócskás megszólítással („Tudtad?”), de ez vele a legkisebb probléma.

„Rossz ütemérzékre vall az is, amikor utólag próbálnak ellenzéki politikusok felülni a migránskvóta elutasításának vonatára.”

Én szerintem meg kénytelenek átmenni migráció-ellenesbe, ha meg akarják nyerni a 2022-es választást.

Mert mi volt a 2018-as választás tanulsága?

Szerintem…

Orbán feladta a leckét ismét az ellenzéki pártoknak. Újfent bebizonyosodott az, hogy Magyarországon a migráció-pártiság nem visz győzelemre, a migráció-ellenesség viszont igen. A FIDESZ azért nyerte meg a választást (megint), és a JOBBIK azért a legerősebb ellenzéki párt (még mindig), mert migráció-ellenes a retorikája. (Hogy ez mennyire őszinte, vagyis ez hogyan valósul meg a gyakorlatban, az más kérdés. Én aggódok emiatt.)

Jó lenne az ellenzéknek belátnia végre:
A magyar társadalom jelentősen migráció-ellenes. A többség. Szerencsére. (Nem részvétlen, hanem nem akar iszlamista terroristák az ország területén. Ez jogos elvárás a részéről.)

Ezért van az, hogy míg a teljes erkölcsi nihilben pácolódó német és francia társadalom hatalomba szavaz olyan migrációpárti, ezáltal hazaáruló faszfejeket, mint Merkel és Macron, addig Magyarországon egy olyan politikus kerül ki győztesen a választásokon, aki a legerősebben képviseli a migráció-ellenességet: ORBÁN!

Az ellenzék, ha győzni akar a 2022-es választáson, bizony, határozott választ kell adnia a migrációra: azt, hogy NEM! Az ellenzéknek migráció-ellenesnek kell lennie, ha jövőre győztesen akar kikerülni a voksolós játszmából.

De valószínűleg ehhez túl hülyék, így maradnak továbbra is vesztesek. A magyar társadalom pedig megőrizte annyira a józan eszét, hogy a migrációból nem kér. Mint ahogy a migrációpárti politikából sem.

„Rizikó nélkül meg lehetett volna próbálni bármely magyar ellenzéki pártnak kivételesen észérvekkel operálni a tébolyban:
1, A kvóták Magyarország érdekében születtek.
2, Brüsszel nem elnyomó hatalom.
3, A kormány éveken át nem biztosította az ország és Európa biztonságát: a migráció és a terrorizmus úgy haladt rajtunk keresztül, mintha magyar hatóságok nem is léteznének!
4, A határainkon pedig ok nélkül bánunk embertelen módon szerencsétlen földönfutókkal.”

Na igen, itt a probléma a cikkeddel. Hogy ugyanazt mondod, mint Merkel és Macron – avagy Magyarország igenis engedjen be migránsokat az ország területére. Legalább 1000-et. Amit majd lassan lehet növelni, először csak 1000, majd 2000, majd a következő évben 3000, aztán eljutunk a 10 000-hez. Lassan kell melegíteni a vizet a tálban, ki ne ugorjon a béka! Végül is te is a migráció-pártiak táborába tartozol, csak nincs benned annyi gerinc, hogy kimond, ezért ilyen ál-objektív szofizmusba bújtatod. Ki merem mondani, hogy akik a manchesteri gyermekgyilkosságok után is hívei a migránsok európai országokba telepítésének, az HAZAÁRULÓ. Igaz, ma a liberálisok révén kiépült egy olyan bonyolult jogrendszer, amiben az Egri csillagok Hegedűs hadnagya sem egy gazember, aki elárulta a hazáját, csak egy állampolgár, akinek eltérő a politikai véleménye, mint Dózsának - törökbarát politikát folytatott, semmi több! :P

„Meg lehetne találni, hogy miként biztosítható a magyar emberek és Európa lakosságának biztonsága, miként kezelhető és fékezhető meg humanitárius eszközökkel a migráció.”

Hogy beengedünk valamennyi migránst – és velük együtt az iszlám fundamentalizmust!

„Mindkét cél egyszerre elérhető: megőrizzük a biztonságunk itt és most és emberségünk az utókor szemében.”

És ha közben meghal pár magyar ember bombamerényletben, vagy mert beléjük hajtottak kamionnal, vagy mert egy iszlamista lekaszabolta egy géppisztollyal, hát annyi baj legyen, hiszen MEGMARADTUNK EMBERNEK! Azért remekül kiforgattátok az olyan szavakat a jelentésükből, mint „humanizmus” és „emberség”. Posztmodern gesztus!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.10.05. 06:51:19

@Frederick2: Sajnos, igen, ezzel a humánumra való nyomásgyakorlással sok embert elbizonytalanítottak. Mert hogyne kéne megvédenünk a szerencsétleneket, akik rászorulnak. Akár muszlim, akár más. Csakhogy! És ez a lényeg: egy rohadt kurva szerencsétlen sem jött eddig. Egy sem! Életerős fiatalemberek jöttek. aki véletlenül családosan, az a kerítésen áthajigálta a kölykét, mint fegyvert. Ebből világos a szándékuk: nem azért jöttek, hogy alázatosan a segítségünkért folyamodjanak, hanem azért, mert nekik jár az az életszínvonal, mint nekünk. Punktum! Számukra a mi emberségünk behódolás. Más kultúra, de nagyon más! Ezt kéne megérteni. Ezért kell ott segíteni nekik, ahol a természetes közegük van. Ezek nálunk sosem fognak beilleszkedni, mindig párhuzamos társadalmakat fognak építeni. És, ha valaki nem látja, hogy ebben lesz egy kritikus pont, ami után kizárólag polgárháborúval lehet majd rendet tenni, az elmeháborodott. Igen, a vége az lesz, hogy le kell őket mészárolnunk, jó sok áldozattal ami oldalunkon is. Nem lehet más végkifejlet.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.10.06. 16:25:41

@Frederick2: a nénikéd térdekalácsa van kiforgatva :D teljesen értelmetlen kötözködés, amit csinálsz. Nem húzom fel magam egy noname fikanikken. Fogalmatlan vagy és méltatlan minden vitára.

Frederick2 2018.10.06. 16:39:05

@A kiló nem százat jelent.: Elfogadom a megfutamodásodat. Megfutamodásodat a vitából. :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.10.10. 10:37:52

Meg is futamodtam, igazad van. Ez a fajta görcsös identitás keresés az önbizalomhiány egyik jele. Aki kiegyensúlyozott, bízik magában és a jövőjében, az nem rágódik ilyesmiken, nem akar kitalálni magának narratívákat, nem rázza az öklét a tavalyi hó miatt. Tudja, hogy kicsoda és tudja, mi köti másokhoz. Fel lehet persze dobni az álproblémát, hogy ki a magyar, meg ki a jó magyar, de ezt meghagynám a hülyék sportjának. kilonem100.blog.hu/2018/10/09/orrverzesig_magyarok_vagyunk

Frederick2 2018.11.17. 11:10:23

@Mr Falafel: @Alfőmérnök: Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Balos körökben folyamatosan beleütközöm ebbe:
24.hu/belfold/2018/07/31/filippov-gabor-a-hibrid-ellenforradalom-kora/

Filippov Gábor a sláger intellektuel, "A hibrid ellenforradalom kora" pedig a sláger cikk .Olyan áhítattal és tisztelettel említik a szerző nevét és cikkét, hogy az már félelmetes. Ti mit gondoltok erről?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.11.17. 18:34:38

@Frederick2: van itt poszt erről. Az a címe, hogy Hibrid rezsim.
süti beállítások módosítása