Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

OLIMPIA-HÁBORÚ

2016. március 10. 09:19 - Mr Falafel

Az utóbbi napokban orosz és balti sportolók buktak meg doppingvizsgálaton. Senkinek ne legyen kétsége, további esetek várhatóak. Január elseje óta az "orosz Algopyrin" is tiltólistás lett. Mi az Algopyrin? - Az Algopyrin az a gyógyszer a magyar népi gyógyászatban, ami mindenre jó. Lázra, fájdalomra, másnaposságra, stb. Mindenre. Tőlünk keletre a meldonium hatóanyagú gyógyszerek számítanak ilyennek. Szedi boldog-boldogtalan. Na, hát mostantól ez sem lesz! Sportolóknál legalábbis biztosan nem. Ugyanis a WADA tiltólistára tette a meldoniumot. Jól időzítve, olimpia előtt. Egy laikus csak annyit lát, hogy jól lebuknak az orosz sportolók, mert az összes aljas szemét doppingoló. Amúgy azok. Minden olimpikon az, nációtól függetlenül. Csakhogy - és itt jön a lényeg! - a meldoniumot nem doppingolásra használják a sportolók, arra ugyanis nem alkalmas. A hatóanyag a regenerálódásban segít, nem a nagyobb teljesítmény elérésében. A nagyobb teljesítmény elérését segítő szereket "maszkírozni" szokás, hogy ne tudja a kimutatni semmilyen labor. Manapság az ilyen maszkírozó szerek legalább olyan drágák, ha nem drágábbak, mint maga a dopping (HGH, EPO és a szteroidok). A meldonium arra jó, hogy a túlzott igénybevételnek kitett szervezetet regenerálja. Minden kultúrában megvan az a gyógyszer, amit ilyenkor szednek. A WADA valamilyen megfontolásból most felderítette, mit szednek az oroszok és a térség lakosai általános gyógyszerként, és arra csapott le. Indokolatlan és aljas húzás volt.

Kolonics György neve mond valamit a tisztelt nagyérdeműnek? A tájékozatlanok kedvéért: a valaha volt egyik legnagyszerűbb magyar sportoló, kétszeres olimpiai, megszámlálhatatlanszoros világbajnok kenusunk. Hirtelen szívhalálban halt meg, tragikus és értelmetlen halál volt az övé. Ha lett volna olyan fejlett a sportorvoslásunk, mint az oroszoké, Gyuri ma is élne. Igen, a meldonium segített volna megvédeni a szívét attól a terheléstől, amit az izomzat fizikai nyomás által gyakorol rá.

A WADA egyértelműsítette, az olimpia-háborúban melyik oldalon áll. Egyszersmind azt is, hogy bármilyen eszközt bevet, nem kímélve rendkívüli fiatal emberek életét sem, hogy győzelemre vigye a másik oldalt. Tudjuk, melyiket? - Hát azt, amelyik terroristának nézte a doppingellenőröket és sportolóit fegyveres ügynökök tucatjainak közreműködésével menekítette ki az olimpiáról.

Mondjak valamit? - A WADA szerintem is egy terrorista szervezet. Egyfajta hadviselési technika az ellenség megsemmisítésére. Új keletű és egyre népszerűbb kifejezéssel élve a proxy-háború egyik fegyverneme.

36'. Berlin, 72'. München, 80'. Moszkva, 84'. Los Angeles... 2016 Rio de janeiro?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr848459618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása