Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

AZ ORBÁNI SZÍNJÁTÉK KÉPEI: DAKOTA KARÁCSONY

2012. december 26. 19:59 - Mr Falafel

„Ne azt nézzék, mit mondok, hanem amit csinálok.”

/Orbán Viktor/

 

Az utolsó karácsonyom volt Magyarországon. S ahhoz képes, mennyire nem rajongok ezért az ünnepért, egészen jól éreztem magam. Talán éppen a tudat miatt, hogy többé nem jövök. Fehér karácsony volt. Nem olyan, mint gyermekkoromban, - mert az teljesen más volt – de azért megjárta. Az idén nem állítottunk fát. Különös, hogy éppen az utolsó magyarországi karácsonyunkon történt így. 

Milyen karácsony már az, ahol nem állítanak karácsonyfát? – kérdezheti joggal bárki. S ha nem lenne nemzeti kormányunk, csak félszegen megrántanám a vállam, és azt mondanám: így alakult. Mázli, hogy nemzeti, de főleg keresztény kormányunk van! Így határozottan kijelenthetem, hogy az a karácsony, ahol nem állítanak karácsonyfát, dakota karácsony.

Mi nem vagyunk dakoták, egyszerűen arról van szó, hogy a feleségem korábban megy vissza Amerikába, míg nekem maradnom kell néhány hivatalos ügy elintézése miatt legalább január végétig. Félő, hogy talán tovább is. A feleségem és én soha nem töltünk néhány napnál többet külön, legfeljebb kényszerből, de ez is egyszer fordult elő házasságunk 18 éve alatt. S hogy most miért?- Azért, mert eldöntöttük, hogy Magyarországgal végleg szakítunk, és többé nem járunk haza, csak nagyon, nagyon ritkán. Inkább kifizetjük a családnak a repülőjegyet.

Tehát nálunk a karácsonyfa nem állításnak a praktikus okon túl elsősorban szimbolikus jelentése van. A praktikus ok, hogy teljesen értelmetlen, hogy nekem világítson a műfenyő. Igen, műfenyő, mert valódi fenyőt nem vágunk ki ezért. A szimbolika pedig az ilyetén búcsúzásban nyilvánul meg. Magyarországi életem, ami hosszú és tartalmas volt, nem érdemel annyit sem, hogy egy csilingelő-villogó karácsonyfát állítsak érte.

A dakota karácsonynak, vagyis az ország karácsonyfa nélkül maradásának is szimbolikus jelentése van. Szimbólum maga a fa is, az ország fája, és szimbólum az, hogy nincs. Jelzi, hogy valami véget ért, talán végleg elmúlt, és többé nem jön vissza, s majd csak úgy emlékszünk rá, mint én is emlékszem gyermekkorom karácsonyaira. Amikor anyám bátyja szánkóra ültetett minket, gyerekeket, és a friss, ropogós hóban húzva sorra jártuk a rokonokat szenteste. Kántálni mentünk, így mondták. Énekeltünk az ajtók előtt, de énekeltünk a szánkón ülve is, miközben a villanyoszlopok lámpáinak fénye megvilágította a szikrázóan fehér havas tájat. Gyönyörű szép volt, szívet melengető emlék számomra.

Nem tudom, ki milyen emléket hordoz magában a karácsonyról, de az biztos, hogy a sivár, esőáztatta Kossuth tér, a fa nélkül, aligha lesz a legszebb emlékünk e múló ünnepről. Úgy vélem, Magyarországon többé nem lesz karácsony. Abban az értelemben nem, ahogyan eddig volt. Szóval, nemcsak nekem volt ez az utolsó magyar karácsonyom, de mindenki másnak is. S már ez sem volt olyan, mint korábban bármikor.

Jól emlékszem, amikor a Medgyessy-kormány idején a parlamentből száműzték a karácsonyfát, mert kirekesztő, és sérti a más vallásúakat. Már akkor sem értettem ezt a magyarázatot, hiszen karácsonyfát akkor is állítottunk, amikor semmilyen vallás nem volt Magyarországon. Úgy mondtuk, a szeretet ünnepe. Sokunkban, legalábbis a harmincon túli generációkban az így maradt meg: karácsony, a szeretet ünnepe. Aztán kiderült róla, hogy valami rasszista dolog, de legalább a parlament előtt még állt a fa. Tulajdonképpen senkit nem érdekelt, hogy a honatyáknak nem volt külön fájuk. Úgy vélem, a magyar parlamentben sosem volt helye a szeretetnek.

Aztán elkezdték úgy reklámozni a karácsonyt, mint keresztény ünnepet, és kevesebb lett benne a gyermekkacaj, mint a templomi beszédek. Életemben egyszer, 2009-ben elmentünk szentmisére a bazilikába. Rövid, semmitmondó hablaty volt, én mélységesen csalódott voltam. Pedig maga Erdő Péter celebrálta. Viszont jó volt látni azt a sok embert, jó volt látni átszellemült arcukat. Ott mindenki szíve csordultig telt karácsonnyal.

Végül eljött az idő, amikor egy délceg dakota ifjú öltönyt vett fel, és elvágtatott Brüsszelbe, hogy megvédje a keresztény értékrendet, benne a karácsonnyal, a szeretet ünnepével. Azt mondta, - jól emlékszem az EP-i közvetítésre – hogy tudja, a keresztény értékrend kisebbségben van Európában, de Magyarországon ezt az értékrendet meg fogják védelmezni.

Volt is klerikálfasisztázás a baloldalról orrvérzésig. Zsidóságukat, mint tolvaj a lopott holmit, dugdosó honfitársaink lármája elhallatszott a Tejút széléig.  S lám, nem lett igazuk. Hiszen megmondta a Dakota Nemzeti kormány Törzsfőnöke, hogy ne azt nézzék, amit mond, hanem azt, amit csinál. S ha valamit nem csinált Orbán Viktor, hát az az, hogy semmiféle értékrendet, - nemhogy a keresztényit – nem védett meg.

Helyette a kereszténységet úgy járatta le, hogy egy diplomatolvajt tett meg miniszterelnök-helyettesnek. Egy olyan embert, akit a teljes társadalom méltán vet meg. Mi másért tenne ilyet valaki, ha nem azért, hogy a kereszténységet magát tegye nevetség tárgyává?

Hangos volt a sajtó december elején a betlehemi játékok, és betlehemi életképek ellen felszólalóktól. A magyar média napokig nem szólt másról, mint ennek a keresztény misztériumnak a károsságáról. Majd ezt követően a Nyugati teret hanukát ünneplő gyilkosok, terroristák lepték el. Olyan emberek, akik a szeretet ünnepén is másokat öldösnek halomra, akik térdig járnak a vériszamban, akiknek szívében nincs helye a más nációkhoz tartozóknak.

Hát ilyen egy dakota karácsony! Jobb is, hogy nem állítottak fát, nem lett az is gúnynak tárgya, mint minden egyéb, amihez a magyarok szíve húz. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr164982543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.26. 20:02:43

A karácsonynak vége, s úgy, ahogy eddig volt, mindörökre. 2013-ban egy másik világ kezdődik, egy olyan világ, ahol nincs helye a szeretetnek. S abban mindenki biztos lehet, az én jóslatom pontosabb, mint a majáké.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.26. 20:50:41

@Mr Falafel: Kesernyés és jelképes gondolatok. Nem kevés jelkép értékkel bír az sem, hogy karácsonynak keresztény időszámítás szerint még nincs, majd csak éjfél után lesz vége. A Tora szerint való "lőn este és lőn reggel", azaz a nap a naplementével végződik és a következő a csillagok megjelenésével kezdődik. Innen ered a karácsony szent estéje, a "vilia" (erev=este) Akinek van hite, identitása, az nem retteg örökké betegesen attól, hogy képzelt idegen hatalmak elveszik tőle, megfosszák gyökereitől. Mert a szó eredeti valójában értelmezett hit nem képzelt idolokból merített álomvilág, hanem tudás alapú meggyőződés. Ettől semmi és senki nem képes megfosztani a "hívőt". Minden egyéb kívülálló fantom hatalmat belemagyarázás pusztán labilitásra mentségkeresés.

Békés karácsonyt!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.26. 21:07:25

@biboldó: Attól sosem félnék, hogy te bármit is elvennél tőlem vagy bárkitől. Én egy korszakkal a világ előtt járok felfogásban. S nem csak én, de még néhányan. Nekünk, akik ilyenek vagyunk, nem kell tartanunk egymástól. Ám a fantomhatalom létezik, s amíg létezik, addig résen kell lenni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.26. 21:16:06

@Mr Falafel: Remélem, sőt "tudom", értetted kommentem "jelképes" tartalmát. Nem rólunk szólt, hanem egy önpusztító jelenségről.
Az "önpusztító" is jelkép.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.26. 21:35:39

@biboldó: Tudod, én nagyon vártam a világvégét. Mármint ennek a világnak a végét. Úgy gondoltam, eljött az ideje, hogy valami más kezdődjön el. Kicsit csalódott is voltam, hogy végül nem következett be, noha józan ésszel tudtam, hogy nem fog. Most mégis olyan hangulatban vagyok, mintha tényleg véget ért volna a régi világ, se elkezdődött volna valami új. Pedig még koránt sincsenek lezárva az itthoni ügyeim. Mégis, valahogy minden megváltozott. Minden porcikámban érzem, hogy elkezdődött valami, amire vártam. Vagyis, amikor valami véget ér, nem biztos, hogy mindennek vége. Az emberi faj önpusztító szakaszának is vége lesz egyszer, mert meglátják, hogy vannak olyan magasabb rendű elvek, amelyek inkább összekötnek minket, mint szétválasztanak.

abandi 2012.12.27. 15:39:21

Ovi a "legnagyobb politikus az utóbbi időkben", már ha a pártokrácia nevű kukából válogatunk...
Metallica - Master Of Puppets live Seattle 1989:
www.youtube.com/watch?v=WEL6_SuQCu8
A faállításról:
A gyökeres fenyő meg azért szar ügy, mert nem őshonos csonkaországban, ráadásul egy tartósabb fagy esetében nehéz visszabaszni a földbe, úgy, hogy meg is maradjon.

abandi 2012.12.27. 15:53:28

Tényleg: évek óta kimaradt az Országházi márketing-karácsony a szegénygyerekek+határontúliak megalázásával...
Helyette lett a való világ: a Blahától az Astoriáig álló éhezők sora szar krisnás kajáért...

kopp-ti 2012.12.28. 08:50:12

Tetszik , jó írás , csak a végére nem kellett volna az a zsidózás , az nagyon belerondít ...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.28. 08:59:59

@kopp-ti: Igazad van, riasztó lehet. Azonban a kontraszt miatt szükségesnek tartottam. Nagy baj van Magyarországon. Ez az önfeladás azért, mert mások érzékenysége, blabla... A magyarok érzékenységével ki törődik? Édesanyáméknak azt mondtam karácsonykor, hogy még ők is meg fogják élni, hogy ezt az országot már nem Magyarországnak hívják majd. Szerintem 10 éven belül bekövetkezik az eltörlése. És ebben nem az alaszkai inuitok játszanak majd vezető szerepet.

kopp-ti 2012.12.28. 11:21:48

@Mr Falafel:
Nagy baj van bizony , de ehhez sem a hazai , sem az Izraeli zsidóknak nincs semmi köze. A bajt a párttitkár ivadékok és a mögöttük álló "nemzeti" oligarchia okozta a hatalom és a pénzéhségükkel . Nekik a demokrácia nem felel meg ezért újjáépítik a felülről vezérelt , az állam és az állampárt által ellenőrzött féldiktatúrát .
süti beállítások módosítása