Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A történelem kozmikus wc-je

2012. április 17. 16:45 - Richiewise

Nem sorolnám őket, egyszerűen jelszavak. No nem a kulönböző privát elérhetőségeink, hálózatok vagy adattárak hozzáféréséhez szükséges azonosítók, beléptető kódok, nem. A szó erdeti érterméről beszélek, ami már jóval az internet és banktrezorok világa előtt létezett, melyeket ideológiák, eszmék és rengeteg badar sületlenségek nevében zászlókra tűztek korokon át.

Milliókra szabott méretű sapkák. Legtöbbször jól áll nekik, bár ez is izlés dolga, szerintem, (mivel most őket, bennünket raktam górcső alá) amit a magyarok magukra húztak az egész csinos, beilleszkedik a képbe. Kellenek nekik, nekünk a jelszavak, valami jelezzen a birkának, hogy merre van az édes álmot kínáló pihe-puha ágyikó, a pékség, a cirkusz, a vágóhíd csak, hogy a legalapvetőbbeket említsem. Tudjuk, hogy már az első emberek is magyarok voltak, sőt Isten eleve a kozmosz első élőlényeként (gondolom, mondanom sem kell) magyar volt és pont ezért volt Ő annyira remek fickó, hogy megosztotta velünk az életet, majd felszólítá az embert (de ezentúl kár azt a nevetséges műszót használni, hogy 'ember'), vagyishogy a MAGYART, hogy sokasodjatok. Szóval azóta többek között Nimródon át Jézuson és Attilán át, az önnállóan ÉLŐ és szeszélyes, repülő szent korona mentén itt vagyunk. De jó! HAHÓÓ!

Ez mind szép és még lehet, hogy igaz is, mint tömérdek egyébb forrásból igazzá bizonyított (és valóban igaz:) eddig ismeretlen, vagy tudatosan kiirtott történelmi tényállások. De tudod nekem az a bajom ezzel a csodálatos nemzettel (legalábbis, amit ma magyarként összegzünk) kb. 8-10 éve, mióta a Magyarsággal, mint fontos nemzeti-szellemi-genetikai állománnyal behatóan foglalkozom, hogy mindíg is voltak nagy gondolkodóink, filozófusaink, egészségesen nemzettudatú nemes családjaink, globális szervezőink, zseniális tudósaink, politukusaink, hadvezéreink stb, és, ahogy te? is itt egészséges, tettrekész, szellemileg friss, kommunikatív, aktív fiatalság...és ez a nagy halmaznyi ember, de most fókuszáljunk csak a hatékony (szellemileg, vagy anyagilag, vagy egyaránt) 'mag'-ra, ami legyen, mondjuk a nemzet mittudomén 3-5 %-a, ezen 'mag' nemzetstratégiai szakszóval élve egy nagy büdös lófaszt tesz azért, hogy ez a több ezer, adott esetben tízezer évekre visszavazethető, nagy multú nemzet (törzscsoport) a valós értékeit (a felszínen is!), földjét!, kultúráját, identitását stb, stb, stb, stb, stb megőrzendő, megfelelő (szellemi!) harciassággal tudatosan átvezesse generációból generációba.

Lehet pocskondiázni, hogy hülye magyarok, meg hasonlók, de attól még az, hogy a nép egy szellemileg korlátolt, naív emberkupac, az tény, és ez minden nemzetre, etnikai csoportra egyaránt igaz. Azt látom és sajnos ez is tény, hogy generációk óta az adott kor aktuális 'mag'-jai csak végignyekeregnek korszakokat, aztán a nemzet szempontjából üres hígfossal felérő életüket előre le is húzzák a történelmi budin, na ettől süllyed évről évre egyre mélyebbre a magyar. Amíg az adott generáció felelősei nem fogják fel a jelenlétük roppant fontosságát, addig csinálhatsz még 500 másik blogot, ahol majd írnak évi 50.000 posztot és hozzáfűznek 500.000 kommentet, amiben még talán akadhat is 100.000 használható, harcképes gondolat...minek? Szarnak a történelem kozmikus wc-jébe?

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr944457104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.04.18. 19:18:22

A lét- és családfenntartás kompromisszumokra kényszerít mindenkit. Alig ismerek igazi tökös gyerekeket, akik neki mernek menni bárminek és bárkinek. Ám azt se feledjük, Don Quijote a régi korokban is csodabogárnak számított. Nem új keletű, hogy a világot átlagos képességű emberek irányítják, így a fejlődés békeidőben akadozó. Háború kell, hogy hulljon a selejt dögivel. Amikor baj van, és tele a gatyájuk, akkor választanak rendszerint tökös vezetőt, míg békében magukfajta selejtet.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.04.18. 19:19:15

Ja, és Áder nem egy besavanyodott ember.

Nem, ő egy beszélő savanyú uborka.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.04.18. 19:41:11

@Mr Falafel:
Bizony sokszor az utolsó pillanatig nem látszik biztosan, hogy a falnak szaladt ló báter-e, vagy csak vak. A "hulljon a selejt"-hez: Van egy buddhista féle haverom és amikor cunamik meg tömeggyilkos földrengésekről szóló híreket taglalunk, kacagva mondja, hogy milyen jó látni, hogy a természet egyensúlyban tartja magát, más vallások gyülekezeteiben meg sírva omlanak össze imádkozásuk közepedte, hogy. "Istenem áldd meg őket, na hagyd, hogy a gonosz eképp győzedelmeskedhessen!" szo pípol dzsaszt fákin fani.

abandi 2012.04.19. 18:12:43

dr. Áder János a magori nép legméltóbb prezentánsa!
A történelem hamis kerekit is visszaforgattya...

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.21. 16:09:15

@Richiewise: Hahó Ricsi!

Ezt a posztot nekem írtad? Nagyon jó!

A buddhista haverodhoz: szerintem ez a történet többet elárul a haverodról, mint a buddhizmusról...érted? :)

Én soha egy szóval sem írtam, hogy mi magyarok egy nagy szar vagyunk, vagy bármi hasonlót, amit sejtetni próbálsz.

Ha nem lett volna világos: arra gondolok, hogy vannak problémáink, és a problémáknak vannak okai. Ha az okokat megoldjuk, akkor a problémák is megszűnnek.

Nagyon egyszerű dolog a vált vagy valós nagyság mögé bújni, és közben a gondokat elhallgatni. "Mi vagyunk a világ legelső népe, sok vészt átéltünk, ezt is át fogjuk valahogy, minek itt föltúrni a szart"- ha jól sejtem, efelé tendál a mondanivalód.

Nos, azért kell erről beszélni, hogy világosság gyúljon az agyakban: itt a gond, itt az ok, itt az eredet, ezért van az a baj. Én például, Kopp Máriát megelőzően is sokat gondolkoztam ezen a dícséret-hiányon. Mi ez, mitől van, stb.
Úgy vélem, kielégítő választ tudtam adni erre a kérdésre, legalábbis egy fontos gyökeret mindenki számára nyilvánvalóvá tettem.

A cikkel egy célom volt: elgondolkodtatni, esetleg: szikrát csiholni. A megértés szikráját.

Ja igen: már eléggé le kellett volna esnie, hogy én _nem_ érzelmi alapon szemlélem a világot, tehát nem gyűlölök-szeretek mintára. Én tudósi alapon keressem a választ a kérdésekre.

Ja: és nem hiszek a karmában, sem a reinkarnációban, sem a titokzatos energiákban, sem abban, hogy mi lennénk a világ legelső népe, abban az értelemben, hogy valami hűdenagyon titokzatos tudás birtokosai lennénk.

A magyar egy nagyon különleges helyzetű nép, hatalmas lehetőségekkel, és legalább ekkora nehézségekkel. A mi feladatunk, hogy mit hozunk ki belőle.

Ennyi. Bízom benne, hogy méltányolod őszinteségemet.

abandi 2012.04.21. 23:07:14

"Nem sorolnám őket, egyszerűen jelszavak."
Nem olvastam tovább...
Igénytelen fordítás.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.04.23. 17:17:19

@Schwerer Gustav:
Nem neked írtam, nem is tudom, honnan vetted baszdki? Csak úgy írtam, mert jött.

abandi 2012.04.25. 16:22:39

@Richiewise:
Saját gondolatot akarnak a "biboldófélék", mondván: vitassuk meg...!
Kitárva a virtuális varsájukat...

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.04.26. 02:01:57

@abandi:
Na ezt a választ keményen odaraktad:), legközelebb, légyszi vagy válaszolj embermód a kérdésemre, vagy inkább ne rébuszolj nekem, bár nem zavar csak felesleges. Fosol, hogy halként definiál a sors, vagy mi bajod már neked is, belőled azért többet néztem ki.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.04.26. 02:11:41

@Mr Falafel:
Írhatnál, hogy mi van felétek, hazaértél, ilyesmi...
Amúgy meg nem tudom nézted e a nickem melletti link, hová mutat? Vagy két hete azért kérdeztem, hogy "Baszdmeg, hogy mik vannak?", gondoltam talán feltűnik (aznap raktam ki).
menekulttabor.blog.hu/2012/04/04/az_igazsag_a_penzrendszerrol_es_allamadossagrol/fullcommentlist/1#c16355326

abandi 2012.04.28. 18:01:57

@Richiewise:
Ugyan már!
Biztosíthatom a teljes magyarisztáni büntethetőségemről!
Falafel gondolom a legolcsóbb utat választotta az éppen aktuális menhelyére, és azért nem válaszol...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.04.29. 07:36:00

@Richiewise: Megjöttem. Hivatalos ügyeket kellett intéznem otthon. Látom, elég nagy a pangás, de majd hozok egy kis életet, mert mindjárt két posztot is írok, és nem fogom vissza magam. Van véleményem az itteni történésekkel kapcsolatban.
süti beállítások módosítása