Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A PARSUU KURULTAI ELÉ

2012. január 07. 11:03 - Mr Falafel

 

"A magyar név megint szép lesz,
Méltó régi nagy hiréhez;
Mit rákentek a századok,
Lemossuk a gyalázatot!
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!"

 

Tudja valaki mikor volt utoljára független Magyarország? Bizony elég régen. Nem az évszám a lényeg, hanem, hogy hosszú ideje már annak, amikor úgy hozhattunk döntéseket belső ügyeinkről, hogy azokban nem játszott túlzó szerepet a nemzetközi politika.

Az évszázadok óta tartó függési státusz, mint abroncs a hordót, olyan deformitásba szorított minket, amelyből aligha egyenesedünk fel egykönnyen. Amíg Európa és a világ térképét a folytonos háborúságok alakították, ebből a szorításból olykor kiszabadulhattunk, s olyankor tettünk érdemes dolgokat is. Nagy nép volt a magyar. Hogy mást ne említsek, két évszázadon át óvtuk meg Európát a török birodalom expanziójától. Még azt követően is, hogy hazánkat három darabra szaggatták akkori szövetségeseink, s az ellen.  

Nem hiába amondás, „rossz szomszédság török átok”. Bizony meg vagyunk verve ostoba, szűklátókörű szomszédokkal. Tán tényleg a törökök átkoztak meg minket. Emlékszik valaki a tanulmányaiból, vagy más forrásból, hogy Európa népei akár csak egy hálás szót is rebegtek? Eszembe jut, - még dongába kényszerítésünk előttről – legrettegettebb királyunk és hadurunk, Mátyás ellen miként fogott össze az európai hitvány söpredék, megakadályozandó, hogy Német-Római császár legyen, s ezzel egész Európa korlátlan ura. S mire mentek? Tornádóként söpört végig a gazemberek földjén, s birtokba vette, ami megillette őt. Azonban Mátyás nem csak a valaha élt legnagyobb hadurak egyike volt, de legnagyobb reneszánsz műveltségű férfiú is. Ha meg nem ölik ezek az alantas férgek, Európa évszázadokkal előbb járna társadalmi fejlettségben. Eltették őt az útból, hogy a jól megszokott szarban-sárban dagonyázhassanak még néhány tucat emberöltőt.

Mátyás meghalt, s vele az igazság. Bizony odalett, s azóta sem leltünk rá. A századok során sokszor kerestük a magunk igazát, vele mindannyiszor a hitvány európai népek igazát is. S ugyan hány szabadsághősünkről emlékszik meg a kontinens? Van-e szobra Európában Bethlennek, Báthorinak, Thökölynek, Rákóczinak, Bemnek, Kossuthnak vagy Széchenyinek? Van emlékműve a kommunista világuralomnak egyedüliként ellenszegülő magyaroknak Európában? Tényszerűen nincs. Ahogy Petőfi és Molnár Ferenc sem Európában kötelező olvasmány, de a lenézett kontinens több országában is az. 

Kétségtelenül Európa legnagyobb népe a magyar, mégis szolgasorban élünk, mert mint az almát, minket is belülről rág a féreg igazán. Szinte már látom és hallom, ahogy jönnek a bírálók, s különböző jelzőkkel aggatnak, mert ki merem mondani, a magyar nagy nép, amely méltatlan senyved hitvány hordák rabigájában. Különösen a saját népüket a világ uraként, Isten kiválasztott népeként aposztrofálók villás nyelve igen éles, ha bántani kell a magyart. Persze, nekik van törlesztenivalójuk egy korábbi évezredből, mert hiába romboltak le egy birodalmat és kultúrát, amelyet népünk épített fel, mi még mindig itt vagyunk. Ezt viselik borzasztó nehezen.   

Mi magyarok már csak dicső múltunkból meríthetünk erőt kitörni ebből a deformitásból, aminek most éppen Európai Unió a neve. Fajtánk a visszafordíthatatlan elkorcsosulás mezsgyéjén halad ezekkel, a hitványakkal. Elő kell kaparnunk megmaradt tudományunkat, és múltunk valóságát a nép elé tárni, mint ragyogó napsugarat a fagyoskodóknak.

Nem, nem őrültem meg, csupán némi szépirodalmi plasztikummal ábrázoltam egy lehetséges viszonyulást magyarságunkhoz, hasonlóan más népekhez. Annyi különbséggel, hogy míg egy román, belga, észt, finn, s főleg a francia, de szinte bármelyik alaptalanul teszik ugyanezt, mi teljes joggal. Ugyanakkor ez a leghelyesebb cselekedet, ami csekély értelmükből futja. Minden nép ismeri és dicsőíti történelmét, sokszor kiszínezve azt, ebből merítve önbizalmat, erőt. Van olyan nép, amely regéit, mítoszait törvényi szintre emelte, vagy szentté avatta. S mit teszünk mi, magyarok? Parancsra, fenyegetésre, pocskondiázó szavakra szégyenkezünk. Villásnyelvű csúszó-mászó népek fenyegetőzésére hajtjuk le fejünket, és bámuljuk bambán a földet. Ahelyett, hogy eltaposnánk ezeket, s fejünket bátran felszegve emlékeznénk dicső történelmünkre, hogy tovább védelmeztük ezt a kontinenst, mint előttünk és utánunk bárki. S mi ezt fizetség nélkül, cserébe rabigáért tettük. Hogy eltagadott történelmünk szerint a legősibb nép vagyunk ezen a pusztulás szélén álló kontinensen, ezért mérhetetlen tudásunk és tapasztalatunk nélkül a végromlás pöcegödrében döglenek meg a most ellenünk acsarkodók.

Legnagyobb sajnálatomra nemzetinek mondott kormányunk sem tesz semmit azért, hogy a magyar dereka kiegyenesedjen, pedig a kényszerítés ellenére is tehetne ezért. Alkothatott volna olyan oktatási rendszert, melyben kiemelkedő szerepet kap a magyar történelem, a nyelv és irodalom. Kijavíthatta volna a történelmünket meghamisítók évszázados csalását, de nem tette. Helyette a pedagógusi pályát ellehetetlenítő bürokratikus tendenciákat garantált. Végrehajthatott volna olyan közigazgatási reformot, amelyben a magyar emberek kapaszkodót találnának, ehelyett erősítette a korábbi, elidegenedett rendszert, amely a társadalmat alkotó emberek felett álló, sérthetetlen, felelősségre vonhatatlan ocsmány képződmény. Szalonképessé tehette volna régen várt alaptörvényünk kihirdetését egy egész országra kiterjedő ünnepi rendezvénnyel, ám e helyett egy kevélységet sugárzó, zártkörű giccsparádét celebrált bazári igénytelenséggel. Nemzeti kormányunk érzéketlen nemzeti lelkületünket megérteni.

Bármilyen lesújtó is, az Orbán-kormány két fontos feladatot óhajt elvégezni: Egyszer hatalmát bebetonozni szakmai hiányosságoktól terhes törvénykezéssel, másfelől garantálni, hogy elérhető áron és hitelfeltételekkel juthatunk LCD tv-hez, túlárazott pléhkasztnikhoz, és életünk végéig bankterhes kulipintyóhoz. Közben az energiaszükségletünket kiárusítók, az országot szétlopkodók alkotják a magyar gazdasági elitet. S miközben az állam mindenhol beavatkozik, ahol nem kéne, ám éppen ott marad távol, ahol jelenléte elengedhetetlen. Az ezer sebből vérző fővárosban Ferrarikat lízingelő parkolási cégek fölözik le a parkolásból befolyó súlyos milliárdokat. Az orosz gázt egy magáncégen keresztül vásárolja az állam, ami így lényegesen drágább, mintha közvetlenül az eladótól venné. Jogi osztállyal rendelkező, magas fizetésű jogtanácsosokkal telezsúfolt állami vállalatok, hivatalok külsős cégeket bíznak meg jogi ügyleteik lebonyolításával. Végeláthatatlanul lehetne sorolni, hol mindenhol folynak el milliárdjaink. Hogy lenne már nemzeti egy ilyen kormány, amelyik mindezt hagyja, sőt, tevőlegesen is részt vesz benne. S ha pénzünkre nem képesek vigyázni, hogyan lennének képesek vigyázni annál sokkal fontosabb értékeinkre?

Vajon ki lesz az, aki végre kiáll, és azt mondja, „most aztán elég!”? Ki lesz, aki végre megérti, mit jelent magyarnak lenni, s érez magában annyi erőt, hogy a többiekkel is megértesse?  

328 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr503525992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.07. 14:59:48

Mintha egy több száz éves szellem beszélne az írásodból.
Ne, is akarok hozzáfűzni, csak örömmel üdvözölni... és, hogy ki lesz az aki feláll és vezérré kijelenti magát?
Szerintem csak idő kérdése és láthatóvá válik a 'kiválasztott' (mert ugye nem ő fogja magát kiválasztani:)).
A legvarázslatosabb az lenne, ha a Jobbik, mint párt, tényleges rendszerváltó reformáló erőként merne-tudna felállni.
Ez persze rózsaszín felhő, de sosem tudhatjuk, miből lesz a cserebogár?...

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.07. 15:16:27

@Richiewise:
Már vagy negyed órája kutatok a parsuu kifejezés után, de sajnos nem tudtam beazonosítani. Azt gondoltam, hogy az én műveltségi hiányosságom, de úgylátszik nem így van.
Help needed.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.07. 16:08:28

Engem ettől a belülről rágó ronda féregtől való szabadulás mikéntje érdekelne. Az világos, hogy el kell taposni, de hogyan? Humánusan vasúti szerelvényre rakni vagy netán megkérni, hogy vízi úton békésen ússzon le a a Fekete-tengerhez?
Azt már csak halkan merem kérdezni, hogy milyen birodalomról van szó, amit évezreddel ezelőtt elpusztítottak a galádok?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.07. 17:25:34

@biboldó: A szabadulás természetesen képletes kell legyen. Irtózom mindenféle genocídiumtól. A felemelkedett lélek uralmának eljövetele vértelen lesz. Azt nem tudom, előtte lesznek-e belháborúk. Tartok tőle, igen. Ám az még a sötét időszak része lesz, amelyben ma is élünk.

A fekete fejűek és ku-mag-arik birodalmára gondolok. Tudom, ez neked túl idegen, ezért nem is bontanám ki.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.07. 17:34:13

@Richiewise: Jelentése utasítás, parancs. Sumer eredetű szó, írása parsu, de ejtése parsú. Én engedtem meg magamnak a hosszú "u" helyett a dupla "u"-t.

Arra utal, hogy az enuma elis (új hitvallás) szerint össze kell hívni a még élő törzseket, és új világrendet alkotni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.07. 17:38:28

@Mr Falafel: De hogyan lehet képletesen eltaposni egy férget?

Eme a birodalom valóban távol van ismereteimtől, a mese világa ugyan szép és nemes tartomány, csak sajnos már kinőttem belőle. Viszont segítenél a köd oszlatásában, ha röviden felvilágosítanál, hogy mi a túró közük van férgeinknek ehhez a birodalomhoz, pláne pusztulásához.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.07. 20:11:21

@biboldó: A sumer birodalmat a fekete fejű sumérek cseszték el, akik az államigazgatást uraló kasztot alkották. A ku-mag-arik voltak a harcos sumérek. Az öröklési törvényekkel a legjobb harcosok zömét sikerült eltávolítani a birodalomból, amely így meggyengült. A letelepedett népekre jellemző, hogy a hangsúly a közigazgatás felé tolódik el a hadászat kárára. Amint ezt talán tudod, a sumérek is sémita nép. Valamikor a sumérnak nevezett birodalom előtt egy nagyobb törzs, vagy törzsszövetség lovas nomád életformára váltott. Ennek előzménye ismeretlen. Vélhetően egy eddig ismeretlen nagy birodalom feloszlása volt az oka. Ezek a nomádok eljutottak Közép- és Kelet-Európába, majd néhány évszázad múltán visszatértek őseik földjére, és az ott virágzó kultúrában magukhoz ragadták az uralmat. Ez lett a sumer birodalom. Ennek egyik népe a zsidóság, a másik a magyar és a hun.
Persze, szerinted ez csak mese, ezért is nem akartam részletezni.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.07. 20:26:25

@Mr Falafel: "Amint ezt talán tudod, a sumérek is sémita nép. "

Egy fenét voltak szemiták. Ismeretlen eredetű nép.

Na az akkádok már szemiták voltak. Ők vették át a sumérek kultúráját, ők igázták le a sumér uralkodó osztályt.

"Sumerian is a language isolate.[1]"

en.wikipedia.org/wiki/Sumerian_language

Az akkád nyelv, na az már szemita.
A szemita akkádok tehát ráültek az ősi sumer műveltségre. Beültek a készbe.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.07. 20:52:31

@Schwere Gustav: Igaz! Azonban a sumerek is egy már kész birodalmat vettek át korábban.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.07. 20:53:02

@Mr Falafel: Érdekesen hangzik. Ez lenne az a bizonyos előző civilizáció vagy civilizációk egyike? Hol, kitől található forrás?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.07. 21:03:36

@biboldó: Hú, basszus, a forrás igen szerteágazó. Holnap adok néhány linket. Másik gépen vannak a sumeres dolgaim.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.07. 21:11:02

@Mr Falafel: Akkor tényleg kezd érdekelni, az érdekes forrás már csak ilyen. Mármint több helyről összeszedhető info morzsák alapján levont következtetés. Érdemes megvitatni, hogy kinek mi jön le, míg dögunalom az egykönyves vélt mindentudás.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.08. 09:19:09

@biboldó: Bazmeg, elküldtem a linkeket, erre elszáll a hozzászólás.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.08. 09:31:26

Kezdjük elölről!

Tehát: a linkek olyan adatokat tartalmaznak, amelyek újabb linkek megnyitására sarkallnak. A végkövetkeztetéseket te magad vond le, ne hagyatkozz a linkek szerzőinek véleményére!

www.nyest.hu/hirek/sumer-magyar-ket-jobarat

tudos.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=81126

tudos.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=81501

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.08. 20:49:04

@Mr Falafel: Kösz a linkeket!
A Gilgames eposzt anno már olvastam és szándékomban állt visszatérni hozzá, hogy az azóta eltelt időkben szerzett kabalás és egyéb irányú ismeretek fényében új szempontok alapján is újra értelmezhessem. A Ricsi és a Te linkeid alapján jó meccseknek nézünk elébe, ki basztatott milyen birodalmat és ki akar milyen kiválasztottság fényében sütkérezni kérdésekben.
A piramisszerű építmények jelentőségéről már nem is beszélve. Első nekifutásra is enyhén szólva butyuta magyarázat a zikkarut vallási beállítása. Abból a szempontból is logikátlan, ha összevetjük a kor mai szemmel is felérhetetlen tudományos eredményeit a róluk feltételezett hitbéli primitivizmussal. Beszarás ez a mai felsőbbrendű okostojáskodás.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.08. 20:58:58

@biboldó: Az úgynevezett akadémikus tudás valójában az intézményesített ostobaság fellegvára. Az egész zárttá, dogmatikussá vált, így csak hittel viszonyulhatsz hozzá. Ha hiszel benne, akkor a tudományvallás napszámosa lehetsz. Egy szabad gondolkodónak ez életfogytiglani börtön.
Én már nagyon régóta szeretnék egy olyan társaságot, ahol különböző nézőpontokból vitatkozunk az emberi kultúra eredetéről. Szándékosan kultúrát írtam, hiszen antropológus vagyok. Nyilván idetartozik az eredetünkről való polemizálás is. S az egészben az a jó, hogy nem kell görcsösen ragaszkodni álláspontunkhoz, hanem a másik, egyébként idegennek ható nézetével bővíthetjük a sajátunkat. Számomra ez nagyon izgalmasnak hangzik.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.08. 21:22:39

@Mr Falafel: Számomra világos az akadémikus gondolkozásra vonatkozó mondandód, csak Oszi és Ricsi kedvéért jegyzem meg, hogy mindez a dogmákat sulykoló, gondolkozást sorvasztó kibaszott katolicizmus letükröződése, ami kizárólagos közvetítőket rakott be az "önvalóhoz" való kapcsolathoz. Megakadályozva ezzel a szakrális ember létét, létjogosultságát. (Érted, hogy értelek, Ricsi?)
Oké, nem ígérem, hogy mikorra, de kicsit elmélyülök a sumér kultúrában és igérem, kíméletlen leszek szittya-jude viszonyletban.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.08. 21:59:05

@biboldó:
Mit össze tudsz kattogni ezen a közvetírő szerepen, ez valami fixaideád?
Nehéz lenne abból a szögből ránézni egy isteni bölcsességet megtestesítő emberre, mint tanító?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.08. 22:12:00

@Richiewise: Úgy nem lenne nehéz, de, mint kizárólagos út, akihez imákat kell címezni, na, ez necces.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.08. 22:18:50

@biboldó:
Egy szóval nem említettem imádságot, nem, hogy ezen a poszton, de itteni (blog) rövid életem alatt egyszer sem!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.08. 22:32:25

@Richiewise: Elvről van szó.
Akárhányszor jelen voltam keresztény szertartáson, mint esküvő, keresztelés, akár temetés, minden alkalommal értetlenül szemléltem az eseményt, mikor Jézushoz címezték fohászaikat, bocsijaikat. Istenről kukk sem.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.08. 22:37:36

@biboldó:
Egyre jobban esik ez a beszélgetés, de 5 kor kelek, sajna mennem kell.
Jó éjszakát.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.08. 22:45:42

@Richiewise: Proli tempó.
Oké, ez kikívánkozott, bocs!
Jó éjt!

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.09. 04:56:15

Lickeljél bele a balljaimba, a kisfiam viszem iskolába, ráadásul 20 km-re innen...
visszafelé lenézek a dunához...:)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 15:08:37

@biboldó: Először a pápákat támadtad, most Jézust támadod.

Akár egyszer is olvastad az Újszövetséget?

Vigyázz, mert ha túl sokat olvasod, úgy jársz, mint a Lichtenstein rabbi...

www.danielcsoport.hu/tortenelem/rejtett-gyokerek-a-magyar-talajban/

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 15:21:28

Mr Falafel és biboldó.

Valamelyőtöknek nincs meg otthon a Galaktika 50, jubileumi száma?
1984-es évfolyam.

vagy neked, Ricsi?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.09. 16:05:38

@Schwere Gustav: Természetesen megvan, ahogy a Magyarországon megjelent valamennyi sci-fi könyv is 95-ig. 95 után már sokszor szelektáltam. A szar könyveket csak akkor vettem meg, ha sorozat darabjai voltak. Arthur C. Clarke: 2001. Űrodisszeiája első magyar kiadásából több is van. Eredeti áruk valami 10Ft volt, de én kemény 150-ért megvettem annyit, amennyit csak tudtam. Nagyképűség nélkül jelenthetem ki, Magyarország legteljesebb sci-fi gyűjteménye az enyém. Több ezer könyvről beszélünk.
Mit szeretnél tudni?:-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 19:49:32

Felületesen belenéztem a sumér linkekbe, főleg a hitvilágra vonatkozó részekbe. Legnagyobb meglepetésemre semmi meglepetés nem ért. Amit találtam, az vegytiszta kabala csak más elnevezésekkel. Ami normál jelenség bárminek nem szó szerinti értelmezésénél. Az nem eldönthető, hogy melyik volt előbb, melyik lopott a másiktól vagy mindkettő közös forrásból ered, de az biztos, hogy "ősmagyarkereszténységhez" semmi köze. Azaz ősmagyar hitvilághoz lehet köze, de semmilyen kereszténységhez nem.
Egyelőre ennyi.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 19:54:21

@Schwere Gustav: Sehol nem támadtam Jézuskát, minden ellenkező állítás keresztény felfogást megszégyenítő ítélkezés.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.09. 19:56:37

@biboldó:
Szia a kereszténység tudomásom szerint Jézus halálától datálandó, az meg ugye 2000 év sincsen, a sumérok meg...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 20:12:52

@Richiewise: Ezt nagyon jól tudom, a szittyák vesszőparipája az ősmagyarkereszténység. Ha megkérjük, Gusztink talán kifejti az elméletet. Lényege, hogy már a világ teremtése előtt is minden magyar volt az egyiptomi hieroglifákon keresztül a pártus Jézuskáig. Természetesen ezt a hiteles történelmet a cúnya zsidrákok hamisították meg világuralmi célzattal.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 20:13:47

@Mr Falafel: Na végre.
Now we're talking business. :)

Szeretném, ha az 50-edik Galaktika számot elővennéd. Ott van benne egy cikk Várkonyi Nándortól. Abban a cikkben van aztán minden, amit tudni kell a világról. Direkt fogalmazok ilyen sejtelmesen.:)

Szeretném, ha mindenki okulására beszkennelnéd valahogy azt a cikket.

Ha az valahogy nem megy, akkor legalább olvasd el.

Rendben van?

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.09. 20:14:20

@biboldó:
Te biboldó, miért nem írsz inkább a kabaláról (is)? De komolyan. Itt (is) a kereszténység és a Jézusi út állandóan fronton van, te meg csak naponta bedobálod, hogy mindenki kabalista. Engem a sumér téma sem izgat, elég jók az ismereteim, igazából azért várom, mert jó apropo lesz vitatkozni veletek, de engem inkább az érdekel, hogy bizonyíthatóan hogyan magyarázod rá az idol kabaládat mindenkire.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.09. 20:20:16

@Schwere Gustav: Beszkennelem, és egy poszt formájában közzéteszem. Mázli, hogy a Galaktikák pont itthon vannak!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 20:26:22

@Richiewise: Kár, hogy már nincs a neten az az ideiglenes fórum, ahol hosszas és kőkemény baszakodások után Falafellel nyitottunk egy topikot az ősmagyar hitvilág és a kabala analógiái kitárgyalására. Azt hiszem, annak hatására Falafel érdeklődése is beindult a témában, beleásta magát. A magam részéről szívesen megvitatnám vele (is), hogy mi jött le neki. Mindannyiunk okulására....

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 20:33:24

@biboldó: ha összeszeded magad, szinte már olyan jól tudsz ironizáni, mint én.

Ja, boccs, a szentháromságot nem lehet a nephesh-ruah-neshama keretében értelmezni, mivel a zsidóknál 5 lélekfogalom van, nem pedig 3.
(Van még az chayyah és a yechidah.)

Jézust meg úgy támadtad, hogy - természetesen- nem ismerted el istenemberi mivoltát.

A Konstantini "vallásalapítás" pedig úgy baromság ahogy van, mármint konkrétan az a rész, hogy "ő diktálta az egyházi dogmákat", vagy "ő sugalmazta az egyház tanításait" stb.

Mind-mind megalapozatlan vádaskodások.

Olvastad az Újszövetséget egyébként valaha is? Teljes egészében.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 20:41:28

@Mr Falafel: Okés! Köszönöm.
Már alig várom!

A befejező gondolat durva a cikkben. Remélem hasznos gondolatindító lesz!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 20:44:21

@Schwere Gustav: Rossz helyen gugliztad ki a háromságot. A Chaja és a Jehida a Neshama részei, miként minden összetevő is további részekből áll.

Akkor nem Jézuskát támadtam, hanem istenemberi mivoltát. Istenember? Na, ez külön jópofa fából vaskarika.

Már említettem volt, hogy minősítésekkel nincs vitatni való.

Nem olvastam. És?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.09. 20:56:23

@biboldó: Annyira beleástam magam, hogy bátorkodtam könyvet is írni belőle, ami hamarosan megjelenik magyarul is.:-P

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 20:58:20

@Richiewise: a biboldó most egyelőre haverod akar lenni, ezért nem traktál a bölcsességeivel, mert tudja, hogy kiszaladnál tőle a világból.

Azt pl. tudtad, hogy ha 9 zsidó van egy épületben, és 1 gój, és kitör a tűz, akkor mindegyiket meg kell menteni egy (épp arrafelé járó)hithű zsidónak.

De ha 9 gój van és 1 zsidó, akkor már az illető zsidó belátására van bízva az ügy, és nem kell segítenie, mivel az 1 zsidó még belefér a veszteségbe.

Nyilván vannak köztes esetek, valamint honnan lehet tudni, ki a gój és ki nem, stb stb.

Ugye milyen izgi dolgok ezek? Hmm-hmm...

És az egész Talmud példának okáért, tele van ilyen sztorikkal. Nyilván nem szószerint idéztem a fönti sztorit, de ha akarod, utánanézek. A Sulchan Aruchban (másik zsidó könyv) különösen szívmelengető példák vannak.

Na mindegy, nem veszem el a biboldó kenyerét...:)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 21:00:09

@Mr Falafel: Akkor jössz egy sörrel és egy dedikált tiszteletpéldánnyal.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 21:03:01

@Schwere Gustav: Tényleg menj már a picsába a kurucfingóból szedett buzi Luzsénszki féle Talmuddal!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.09. 21:10:21

@Schwere Gustav: Bazmeg, nem engedi berakni egyben, hanem csak tucatnyi részre tagoltan. Kissé felbosszant a dolog. Megadom a link címét, s ha tudod, hogy lehet belőle linkblogot csinálni, próbáld meg. Nekem nem ment.

www.szabir.com/blog/az-ido-szivverese-1/

www.szabir.com/blog/az-ido-szivverese-2/

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 21:15:20

@biboldó: Állítólag a zsék beperelték luzsénszkyt, de a bíróság asszem 1930 körül, igazat adott neki.

a kurucfingó? Mellélőttél, nem ott olvastam.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.09. 21:16:03

@Schwere Gustav:
Van egy eléggé jó zsidó haverom, aki több évi együtt pörgés, összefonódott csapatban után elmesélte, hogy hogyan mossék a rabbik a zsidó tinik agyát.
-Jó reggelt kisfiam, ma egy nagyon fontos napra ébredtünk, eljött végre a z idő, amikor elmegyünk a rabbi bácsihoz és te meg ő négyszemköszt fogtok komoly dolgokról beszélni...
Aztán el lett szépen beszélve a természet kizsákményolási folyamata, az elmúlt 3000 év zsidóüberalles (gyakorlatilag ez a világ 3000 éves), a biblia gojoknak való összeállítása stb, (nem éri meg részletezni) sokunk számára ez régi tény és csak rabbi agymosásnak nevezzük.
Amúgy le szarom, mert amíg nem párosul fanatizmussal, addig nem betegség, ha viszont igen, az már beteg elmetorzulat és általában kezelhetetlen. Tinilányos agygörcs szinoníma.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 21:26:01

@Richiewise: Bizonyám.

És ilyenkor jön az antiszemita kártya. hogy hogy a francba mered ezt észrevenni. Szóvá tenni.
Így lehetetlenítik el a közbeszédet.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 21:33:00

@Schwere Gustav: Sejtelmes kurucfingásból szopott faszságaiddal tényleg menj a picsába, ha idiótákkal akarok baszakodni, van elég hely a neten. Luzsitokat tényleg beperelték a zsék, de megnyerte, mert a nyilas ébredezés bírósága kimondta, hogy a németből való fordítás hiteles. Merthogy mértékadó bálványod egyetlen betűt sem ismert a héberből, csupán egy Németországban született antiszemita mocskot fordított magyarra. Csak szólok, a "mű" német szerzőjét elítélték, kirúgták állásából is hamisítás okán.
Ezen a blogon ennyi voltam a témában.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 21:35:13

@Richiewise: Ezt nem lehetne bővebben? Nem tudom eldönteni, hogy irónia vagy csak sima kamu.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 21:35:31

@Richiewise: A másik meg, hogy nem is tehet róla. Így van szocializálva. Egyszerűen így épült be a tudatába.

Izraelben masszív keresztényellenes propaganda folyik, és Hollywood révén (Holly= holy wood =varázspálca, a varázsló pálcája) az egész világon ez terjedt el. Persze itt már többről van szó, mivel Hollywood a sátán propagandáját folytatja nap mint nap.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.09. 21:50:00

@Schwere Gustav: Amennyire én tudom, a keresztény egyház sem rajongott soha a zsidókért. Sőt, az egyes keresztény egyházak egymásért sem rajongtak soha.
Egyébként tőled, aki a saját egyházad semmiféle bírálatát nem fogadod el, kicsit faramuci, hogy egy másik egyházat ekézel. Ne érts félre, felőlem adhatsz neki ezerrel, én nem fogom védelmembe venni egyiket sem. Egyházellenes vagyok.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 22:10:55

@Mr Falafel: Figyelj, még minidig nem válaszoltál arra, amit kérdeztem. Gondolom a kognitív disszonancia esete forgott fenn. Tehát:
-Isten csak az arra rászolgálókat bünteti a betegséggel? Minden beteg megérdemli, hogy beteg legyen?
Tehát Isten kegyetlen?

(Egyébként, kész az új cikk!
Megoldottam, belinkeltem a magam módján.)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.09. 22:36:25

@biboldó: Kia fasz beszélt a zsidóságról? A zsidó egyházról beszéltem. Én legalábbis.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 22:43:20

@Mr Falafel: A köznyelvben használatos "történelmi" meghatározást leszámítva nincs olyan, hogy zsidó egyház.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.09. 22:48:27

@biboldó: Jogi kategóriaként létezik, és amúgy sem tudom más névvel illetni. De tudod mit? Mondj te egy elnevezést. Legyen rabbi egyesület? He?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.09. 22:49:38

@Schwere Gustav: Ezeket Istentől kérdezd, ő hozta ránk a betegségeket. minden Isten terve szerint zajlik. Vagy nem? Ha nem, akkor húzza el a csíkot az életünkből.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 23:00:02

@Mr Falafel: Igen, a "történelmi" az jogi kategória. Nem tudom megnevezni, de az biztos, hogy pl a Vatikánhoz hasonlítható definíció nem létezik. Ergo, zsidóság nevében kiadott megkérdőjelezhetetlen axiómák sem. Ennélfogva szemben a buzi pedofilokkal, a legkisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy más egyháznak nevezett felállásokkal foglalkozzanak. Minden egyéb csak kurucfingásos belemagyarázás. A "goj"-okkal meg pláne, hisz a szó jelentése=nép. A jiddis szleng által lett nemzsidó.
Tényleg nem óhajtok itt kurucbasztatásba lemenni, felőlem csináljatok akár szíriuszfelhőcskés angyalkákat sejtető hátteret, ha nincs gondolat, lófaszt se ér.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.09. 23:06:12

@Mr Falafel: Azt hiszem, igazad van.
Jó éjt mindenkinek!

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 00:04:48

@Mr Falafel: Így van. Itt bukott meg a filozófiád. egy ilyen kegyetlen felsőbb lény esetén tényleg csak egy opció van: takarodjon.

Vedd tudomásul, hogy Isten csak szeretni tud. Ártani képtelen.

Az összes rossz - betegségek, háborúk, éhinség, stb a világban az embernek adott szabad akarat, és a démoni (bukott angyalok által okozott) korrupció. Ott van leírva szépen Énoch könvvében.

Nem hivatalos tananyag, de jó mű. Foglalkozik azzal is, hogy a bukott angyalok és a földi asszonyok nászából miféle óriások születtek, akik aztán miféle háborúkban irtották az emberiséget meg egymást.

Ott van leírva, hogy ezek a bukott angyalok rontották meg a TERMÉSZETET. Ezt úgy is föl lehet fogni, hogy hoztak valami genetikai anyagot magukkal, ami létrehozta a betegségeket, vírusokat, parazitákat stb.

Tehát a rossz nem Isten műve, hanem az Ő szabad akarattal rendelkező teremtményeinek -emberek, angyalok (démonok) -műve.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.10. 06:04:33

@Schwere Gustav:
Azt semmiképp nem szabad szem elől veszíteni, hogy a kozmikus törvények(NEM írottak!) mindenkire vonatkoznak, vagyis azok mentén vagy azok ellen elkövetett cselekedeteink visszahatásaként kötelezően bevonzottunk büntetésként rengeteg szart, amit valahogyan be kellett oltani a megfelelő emberek világába. Nincs olyan, hogy valami általánosan súlyt mindenkit, szigorúan személyre van szabva. Bármi is jön, az jogos következmény. Mindenki érzi, hogy valami nagyon beérett...azokat a fincsike gyümölcskéket meg meg fogják enni a kiprovokálóik. Már alig várom!

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.10. 06:13:37

@Schwere Gustav: 2012.01.09. 21:35:31
Nagyon jól tudjuk, hogy a gonosz vezető ambíció, fanatizált követők nélkül csak magát harapgálja kínjában. Ja aljas módon báboznak csórikkal is. A módszer mindíg ugyanaz, csak a sztori más:), nekik ez a sztori jutott. Útálom a fanatistákat és szívból remélem, hogy jó Isten végre megszabadít minket tőlük (a rohadt vallásaikkal meg ideológiáikkal együtt), ha már a valóságra ébredni nem tudnak!
Képzeld el hogy a fanatista iszlám követők meg a fanatista zsidók egyszer eltűnnek a picsába. Mekkorát lélegezne a Föld?!

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.10. 06:20:38

@biboldó: 2012.01.09. 23:00:02
Óh, valóban? :) Akkor te, mint szakavatott áruld már el légyszi az eredeti szót, amelyet a nem zsidók megkülönböztetésére használnak 'rabbiul'?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 14:04:31

@Richiewise: ez a keleti karma-szisztéma, ugye?
Azt kapod vissza, amit adsz. Kölcsönösségre épül.
Érdekes rendszer.

De én a keresztény rendszer híve vagyok:), ami a szeretetre épül. Sajnos egyébként bennem kevesebb a szeretet, mint szeretném...

"Nagyon jól tudjuk, hogy a gonosz vezető ambíció, fanatizált követők nélkül csak magát harapdálja kínjában."

100% így van.

"Képzeld el hogy a fanatista iszlám követők meg a fanatista zsidók egyszer eltűnnek a picsába. Mekkorát lélegezne a Föld?!"

:):)

FankaDelit szoktál hallgatni egyébként?

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.10. 18:16:19

@Schwere Gustav:
Igen karma, igazából a cselekedeteid a kozmikus törvényekhez viszonyulva az indítóra speciálizálódva körfolyamatokat indítanak el, amelyek beérési folyamatuk után visszatérnek, visszahatnak. Ez olyan, mint: ki, mint vet úgy arat, vagy jó tett helyében jót várj stb.
Kényes pontra tapintottál...Szerintem ez a fankanyali ez frankón ellenség!
Láttál már ilyen szívlapáttal arconbaszott képű magyart? Ugye, hogy nem, 40 év alatt még én se és az összes közeli ismerősöm se. Ráadásul abból, ahogy előadja magát számomra üvölt, hogy csak az ocsmány pofáját akarja aljas módon eladni, többet nem mondok. Nem olyan nagy ország ez...keresd az ellenségeit, volt kiábrándult barátokat, üzletfeleket stb, na ők tudják, hogy kivel van dolgunk. Egyszerű, a képlet soha nem változik, ne higgy, járj a végére!
Emlékszel a magyar népmesék végére? " Aki nem hiszi, az járjon utána" :)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 19:23:14

@Richiewise: Nyelvészkedhetünk ha tényleg akarod, de biztos lehetsz benne, ha valamelyik okostojás Talmudból vagy egyéb zsidó írásból "goj"-ra hivatkozik, az kamu kurucfos, mit előszeretettel szajkóznak keresztényi szeretetet hirdető szentfazékok.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.10. 19:43:20

@biboldó: Egy éve olvastam a Talmudot. Egy zsidó ismerősöm adta kölcsön. Egyik oldal héberül volt, másik mellette magyarul. Hátulról előre kellett olvasni. Nagyon érdekes volt. Fel fogom hívni a srácot, és megkérdezem, hol lehet beszerezni a könyvet. Ha jól rémlik, nem könyvárusi forgalomban lehet kapni. Az biztos, hogy sok mindenre rávilágít, amit alapvetően helytelenül értelmezünk a bibliában. A biblia ószövetségi része gyakorlatilag a zsidó kultúra története a zsidó hagyományok értelmezése nélkül.
Tényleg nagyon jó olvasmány. Öt nagy, kötet, kék az alapszíne. Az elején hálálkodnak egy magyar származású zsidó hölgynek és egy szintén magyar származású amerikai rabbinak. Nem tudod, melyik kiadás lehet. mondom, nem boltban kapható.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 20:00:30

@Mr Falafel: Egy magyar kiadást ismerek, de ez csak kivonat. Amit láthattál, az is valamiféle szemelvény lehetett, még ha érdekesebb is. Az eredetiben keretekben különböző magyarázatok, mintegy képileg is illusztrálva a mondanivalót. Annyira sajnos nem tudok héberül, hogy elmélyülni tudjak benne, de az ízére valószínűleg ráéreztél. Van egy gyerekkori művészlélek haverom, aki végigitta, kurvázta, világcsavarogta az életét és most egy kicsit hazajött. Dumálgattunk jóízűeket többek között erről is (ő fordított nekem), mire megjegyezte: "lehet, hogy nyugdíjas éveimet egy jeruzsálemi jesívában fogom tengetni"
Az általam ismert magyar verzió linkje, minek Raj Tamás által írt előszavát melegen ajánlom blogtársainknak is:
www.zsido.hu/talmud.html

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 20:54:27

@Mr Falafel: És ezt a "verziót" olvastad már?

Ha kell, szívesen idézek oldalakat. Döbbenetes. Ugyanaz mint írtam, az égő házas példánál, meg még rosszabb.

www.angelfire.com/home/ishahakny/

"E33 -törvények a nemzsidók ellen"

melegen ajánlom minden blogtárs figyelmébe.

Aki az eredeti zsidó hagyományok iránt érdeklődik, ezt a könyvet kell elolvasnia.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.10. 21:14:37

@Schwere Gustav: Kétlem, hogy ehhez Chomsky írt volna ajánlót.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 21:25:00

@Mr Falafel: gugli a barátod!

Tényleg a Chomsky ajánlotta, sőt, Gore Vidal írta az előszót.

Tény hogy nem volt rabbi, hanem csak egy kémiaprofesszor:), de szerintem rendelkezett elég háttértudással, amint ezt a Chomsky és Vidal- támogatás is mutatja.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.10. 21:47:16

@Schwere Gustav: Hááát, komoly kétségeim vannak e mű eredetiségét és hitelességét illetően. Valami itt nagyon nem stimmel. Megvárom, mit mond biboldó.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 22:00:00

@Mr Falafel: naezaz.

Vannak benne olyan állítások, amikhez elég a józan paraszti ész, hogy belássuk igazságát.

De nem, ehelyett te szaladsz biboldóhoz. Gratula.

Azt hittem olvastad a talmudot, és tudsz rá reflektálni, tényleg így van-e.

A könyvról:
"The work was praised by Gore Vidal and Edward Said, both of whom wrote introductions to the book at various times. Robert Fisk wrote that his 'examination of Jewish religious fundamentalism' was "invaluable"

Ott van az angol wikiben leírva, amik a könyvben is:

According to Shahak Talmudic Judaism is a totalitarian religion where rabbinical law governs every aspect of Jewish behaviour.[22] Shahak's approach to the subject draws on both Karl Popper's concept of a closed society, his analysis of totalitarian thought-patterns in Plato's thought, and also on Moses Hadas's suggestion of a Platonic influence on rabbinical thought.[23] He asserts that what he views as Jewish chauvinism and religious fanaticism are grounded in this theological tradition. For Shahak, the religious roots of this 'Jewish ideology' had two important consequences:

Attempts by Western analysts to explain contemporary Israeli politics in purely secular terms such as imperialism are fundamentally flawed.
More controversially, that 'Jewish chauvinism' can be a causal factor in antisemitism, and that both must be fought simultaneously.[citation needed]

Shahak also analyses the period from the beginning of the last millennium (CE) to the advent of the modern state when most Jews lived under rabbinical law in segregated communities. These communities, writes Shahak, were under the patronage of non-Jewish nobles who typically used them to enforce their authority on a non-Jewish peasant class. Rebellions by such peasants in which all feudal agents were attacked, Shahak argues, have wrongly been perceived as anti-Jewish persecutions. Consequently, he calls for significant parts of Jewish history to be re-evaluated from a universal perspective.[citation needed]

Shahak also claims that Zionism is an attempt to re-establish a closed Jewish community and that this has resulted in discrimination against non-Jews. He also argued that on several occasions Zionists held links with anti-Semites, as was the case of Herzl and Count von Plehve, the antisemitic minister of Tsar Nicholas II; Jabotinsky and the Ukrainian leader Petlyura, whose forces, Shahak says, massacred some 100,000 Jews in 1918-21; Ben-Gurion and the French extreme right, which included notorious antisemites, during the Algerian war; and others such as the Zionist rabbi Joachim Prinz, who welcomed Hitler’s rise to power, since they shared his belief in the primacy of ‘race’ and his hostility to the assimilation of Jews among ‘Aryans’. Shahak notes that Prinz, whose book Wir Juden (We Jews, 1934) celebrating Hitler's German Revolution and its defeat of liberalism, subsequently emigrated to the USA, where he rose to be vice-chairman of the World Jewish Congress and a leading light in the World Zionist Organization.'[24] He concludes by arguing the struggle against what he views as Jewish chauvinism and exclusivism, which must include a critique of classical Judaism, was of equal or greater importance as the struggle against antisemitism, and all other forms of racism.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.10. 22:15:35

@biboldó: 2012.01.10. 19:23:14
Milyen nyelvészkedésről beszélsz? Egy szót kértem tőled héberről-magyarra.
Ez gond? Azt sem írtam, hogy nem tudom a választ...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 22:17:34

@Mr Falafel: Semmit nem mond biboldó. Már unja a primitív logikátlan faszságok cáfolását olyan keresztények számára, kik a szeretet nevében mások fikázásával próbálják kisszerű szánalmas egojukat simogatni. Elérhető minden forrás és az ellenkezője is. Az, hogy melyiknek hisz, az a szabad választás döntése. Biboldó csupán értetlenül szemléli a mit tudja már milyen dogmák által megnyomorított gondolkozást, azaz annak hiányát, ami feltételezi, hogy a zsidóság legnagyobb gondja a "goj" magyarok megnyomorítása. A zsidóság egy vallás, filozófia, akár identitás, minek semmi szüksége másokhoz való viszonyításban definiálnia önmagát. Ilyesmihez csak identitászavaros bugrisok folyamodnak. A magam részéről már szarok rájuk, vergődjenek nyugodtan önpusztító gyűlöletük hálójában. Annál inkább, mert a pitiánerség eme fokán hiábavaló bármi észérv, urambocsá némi ismeret megosztása.

Beszélgessetek nyugodtan, azt hiszem, egy darabig nem fogok zavarkodni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.10. 22:19:16

@Schwere Gustav: Nem szaladok én sehová, de ő ehhez jobban ért. Egyszer elolvasni egy olyan terjedelmű művet, mint a Talmud vagy a biblia, nem elég.
Szerintem ez az írás súlyos csúsztatásoktól terhes, de ez csak az én benyomásom.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 22:19:38

@Richiewise: Akkor többet tudsz nálam.
Nem zsidó=lo jehudi. És?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 22:23:50

@Mr Falafel: Nem csak csúsztatás, hanem abszolút logikátlan. Ilyen baromságokra ne kívánjátok, hogy pontról pontra reagáljak.
Amúgy sincs értelme linkekkel vitatkozni, nem pótolja a gondolatot.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.10. 22:56:54

@biboldó: Antropológus vagyok, olvasok ezt-azt néha. Ráadásul a mitoanalízis a szakterületem. Ez a szöveg nem tudományos interpretációja a zsidó kultúrának, a zsidó hitnek, a vallásnak, a szent és profán kettősségének a zsidó társadalomban. A legjobban az zavar, hogy egy évezredekkel korábbi szöveget vet oda elénk, mintha az ma íródott volna. Mintha Szent István törvényeit, és korának kultúráját úgy mutatná be valaki, mintha az a mai valóság lenne.
Tudod, jól, én nem cicózok, ha zsidózni kell, de nekem ez túl primitív. Mégpedig azért primkó, mert tudományosként próbálja meg eladni ezt az előítéletes szart. No, nekem is vannak előítéleteim bizonyos zsidó körökkel kapcsolatban, de azokat összemosni a teljes zsidósággal egy oltári nagy faszság. Ráadásul, amit én írok ilyen témában, azt jobbára írói plaszticitással, érzelmi reakciókra számot tartó manírokkal tűzdelem meg, s még csak véletlenül sem gondolom, hogy tudományt művelek vele. (Persze, az irodalom is tudomány.)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 23:12:19

@Mr Falafel: Nebassz, honnan a "szent és profán"? Ezt nem véletlenül kérdezem.

Tudod jól, a kőkemény pro-kontra világa az én pályám is, de a logikátlan faszságok már nem érdekelnek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 23:15:03

@biboldó: Más kérdés, hogy bizonyos zsidó körökkel nekem is vannak konfliktusaim, de ez nem tartozik ide, félre vinné az eszmecserét.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.10. 23:59:43

@Mr Falafel:
Ott van hogy Izrelben még mindig a Talmud meg a Sulhán Áruk meg a többi szenny az alap.

"legjobban az zavar, hogy egy évezredekkel korábbi szöveget vet oda elénk, mintha az ma íródott volna."

Igen bameg, mivel ezt a zsidó katonaság még mindig így használja.

"Mintha Szent István törvényeit, és korának kultúráját úgy mutatná be valaki, mintha az a mai valóság lenne."

Ha lennének olyan fanatikus ősmagyar-hívők, akik István törvényeit szószerint veszik, akkor ez releváns lenne, mivel a zsék pont ezt teszik az ő szövegeikkel.

Kérlek ne játszd már az eszed.
Teljesen, abszolút releváns, amit a zsidó hagyományokról, parancsokról ír.

Pl
"A zsidó vallás szerint a zsidón elkövetett gyilkosság fõbûn és a három legnagyobb bûn egyike (a másik kettõ a bálványimádás és a szemérmetlenség). Zsidó vallási törvényszékek és világi hatóságoknak mindenkit meg kell büntetni, aki zsidót gyilkolt meg, még a szokásos büntetésen túl is. Egy zsidó, aki egy másik zsidó halálát közvetve okozta, csak az ellen a törvény ellen vét, amelyet a talmudi törvény az ég törvényei elleni vétségnek nevez, és ezt Isten bünteti meg és nem az emberek. A dolog egész másképp néz ki, ha az áldozat nem zsidó. Egy zsidó, aki egy nemzsidót megöl, csak az ég törvényei ellen vét, ezért egy földi törvényszék nem büntetheti meg. Ha közvetve okozta egy nemzsidó halálát, akkor egyáltalán nem követett el bûnt. Ezért a Sulhán Áruh három legjelentõsebb kommentátorainak egyike úgy véli, hogy egy nemzsidó ellen nem szabad a kezet fölemelni, hogy kárt tegyünk benne. De közvetve lehet neki kárt okozni, például a létrát elvenni, miután az egy sziklaüregbe esett.. Ezt nem tiltja semmi, mert ez nem közvetlenül történt. Utal viszont arra, hogy olyan cselekmény, amely közvetlenül vezet egy nemzsidó halálához akkor mindig tilos, ha ez zsidók elleni ellenségességet okozna. Egy nemzsidó gyilkost, aki véletlenül zsidó törvényszék elbírálása alá esik, mindig ki kell végezni, függetlenül attól, hogy az áldozat zsidó volt-e vagy nem. Ha viszont az áldozat nemzsidó volt és a gyilkos áttér a zsidó vallásra, akkor nem kell megbüntetni. Mindennek közvetlen gyakorlati kapcsolata van Izrael állam valóságával. Az állam büntetõtörvényei nem tesznek különbséget zsidó és nemzsidó között, de bizonyos ortodox rabbik igen, akik hívõiket a halaha szerint vezetik. Különösen jelentõs az a lelki támasz, amelyet vallásos katonáknak nyújtanak. De mivel a nemzsidók megölésének tilalma csak az olyan nemzsidókra vonatkozik, akikkel mi [zsidók] nem állunk háborúban, a különbözõ rabbinikai kommentátorok régebben azt a logikai következtetést vonták le, hogy a háborúban minden nemzsidót, aki az ellenséges lakossághoz tartozik, meg lehet, sõt meg kell ölni."

Itt még _lehet_ játszani a hülyét, hogy István törvényeit sem tartjuk ma már meg, stb.

CSAKHOGY!
Itt köti a jelenhez (idézet folytatódik):

"1973 óta ezt a tantételt a vallásos izraeli katonák oktatásában nyilvánosan hirdetik. Az elsõ ilyen nyilvános fölhívás egy könyvecskét is magába foglalt, amelyet az izraeli hadseregnek az a központi helyi parancsnoksága adott ki, amelynek területéhez a megszállt Nyugatjordánia tartozik. Ebben a könyvben így ír a hadsereg fõrabbija: Ha csapataink a háború során vagy üldözés során civilekkel találkoznak, és nem biztos, hogy ezek a mi hadseregünknek kárt tudnak okozni, akkor ezeket a halaha értelmében meg kell ölni... Semmi esetre sem bízhatunk meg egy arabban, akkor sem, ha civilizált ember benyomását kelti... Ha csapataink az ellenség ellen harcolnak, nemcsak szabad nekik, de kötelesek a halaha szerint ártalmatlan civileket megölni, azaz olyan civileket is, akiknek ártalmatlansága elejétõl fogva világos. Ugyanez a tantétel egy rabbit képvisel egy fiatal katonával folytatott levelezésében, amelyet az ország egyik legnevesebb vallási fõiskolájának, a Midrasijat Noamnak évkönyvében hoztak nyilvánosságra, amelyben a nemzeti vallási pártnak és a Gus Emunimnak képezik ki sok vezetõjét. A katona, Mosé levele Simon Weiser rabbihoz:"

Itt kezdődik a katona levele, fölöttébb tanulságos olvasmány, na meg rá a főrabbi válasza, most eltekintenék a beidézésétől, mindenki megtalálhatja.

Mintha kissé elkerülte volna a figyelmedet, hogy Izrael állama teljes mértékben a zsidó hagyományokra, (Tóra, Talmud, stb)
épül.

Tehát igenis releváns, miket mondtak ezer évekkel ezelőtt, mivel pont azokat a parancsokat, ajánlásokat alkalmazzák mai is, mint akkor.

Akkor meg miről beszélsz, ember?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.11. 00:31:04

@Schwere Gustav: "Izrael állama teljes mértékben a zsidó hagyományokra, (Tóra, Talmud, stb)
épül."

Izrael állama= berendezkedése, jogrendszere.

Amiért itt a libsik nyivákolnak, és te is szóvá tetted, "az állam és egyház szétválasztása" c. liberális dogma, amit te is szóvá tettél az új alkotmány kapcsán, nos az Izrael államából teljes mértékben _hiányzik_. Hihetetlen összefonódások vannak a rabbinátus
és a törvénykező valamint végrehajtó szervek között.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.11. 08:51:31

@biboldó: Mircea Eliade az egyik nagy kedvencem. Voltak igazán jó gondolatai. Még egyetemi éveim alatt szerettem meg. A szent és a profán című könyvének alapvetéseit beépítettem saját filozófiámba.

A zsidóság zárt társadalom, ezért a megismerése nem könnyű. Éppen ezért a téves, és félinformációk sokat rontanak a megítélésén. Az embereknek segítség kell a megismeréshez. Te például segíthetnél. Türelem kell csupán, mert jobbára szélmalomharc. Azonban Don Quijote-nak lenni nemes feladat.:-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.11. 08:52:11

@Schwere Gustav: Bocs, de rohannom kell a világvégére. Délután válaszolok.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.11. 20:39:51

@Mr Falafel: Eliade is szerepel nálam az újraolvasandó restanciák között. Azért kérdeztem rá, mert nemrégiben valahol egész máshol én is elővettem, használtam a címet. Furcsa lenne, ha arra tévedtél volna.
Dulcinea nemes vad, de már kezd öregecske lenni, kezdi elveszíteni bájait, de rendben.
A szóban forgó fosmányra is igaz, hogy minden hamis és kamu, amiben a "goj" szó, nemzsidó értelemben szerepel. Továbbá a cím alatt szerepel valami apróbetűs megjegyzés, miszerint "csak személyi használatra". Tehát Chomsky nem ajánlhatta, minden más híresztelés csak a hitelesség kedvéért. A megjegyzés meg védekezés arra az estre, ha netalán kamuzás vádjával basztatnák a bloggert. Hivatkozhatna rá, hogy ez persze, hogy nem az eredeti anyag, ez a zsidók belső használatára szánt titkos útmutató.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.11. 21:05:51

@Schwere Gustav: Hiszed vagy sem, a zsidók nagyobb része nem vallásos. Nem azért tartanak be bizonyos micvákat, mert azt valami könyv előírja nekik, hanem azért, mert értékrendjükkel egybe esik. A katonai regulák általában szigorúak, és a társadalmi reguláktól valamelyest eltérnek, ahol van katonaság.

Nálunk is vannak, akik az aranybullát követelik, és a királyság alkotmányát.

Az eszkimók az 1900-as évek elején még megölték az elsőszülöttet. Megölték, mert a nők túl korán szültek, a kaja meg kevés volt. Ezért praktikus volt az első gyermek megölése.

Az iszlámisták közül sem mindenki lesz öngyilkos merénylő. A jó muszlim jó ember. A zsidók közül sem mindenki vallási fanatikus. Sokkal többen vannak a jó emberek. Más kérdés, hogy mindig minden társadalomban a szaremberek hangja nagyobb.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.11. 21:19:52

@biboldó: Furcsa lenne? Csak nem valami cionista összeesküvő szektáról van szó?
A kedvenc költőm is Mircea, csak az Dinescu. Kiváló filozófus is egyben. Eliade-t azért szeretem, mert képszerűen írja le gondolatait. Szinte látom, amit mond. Ráadásul jókat mond.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.11. 22:17:42

Azért lenne furcsa, mert semmi jelentős, csak az egybeesés tűnt fel.
A vers nem érint meg, Eliade által meg archetípusokat látok kézzelfoghatóan.

orient 2012.01.12. 10:29:48

Sajnos teljesen irreális a poszt. 1526 óta nem független az ország. Jött a török(ország széthúzott mint ma, egyik fél török szövetségben másik, Habsburgban látta a megoldást, szép magyar vonás az egymás aprítása ellenség helyett).
Török el, jött az osztrák.
Osztrák el Német be.
Német el orosz be.
Orosz el EU be.

EU el orosz vissza...

Sajnos fel kell ismerni egy ekkora ország, stratégiai ágazatok, nyersanyagok nélkül nem maradhat független. Svájc igen, Norvégia igen, MO nem.

EU még így is fényévekkel jobb mint Orosz hatalom.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.12. 11:29:23

@orient:
Helyesebben:
EU el, orient el oroszba vagy Svájcba vagy Norvégiába!

Sajnos fel kell ismerni egy ekkora oltó barom emberi törekvések, gerinc nélkül nem maradhat független. Magyarország igen.

orient 2012.01.12. 11:32:21

@Richiewise: további jó álmodozást.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.12. 11:48:19

@orient:
Az injekció, amivel mászkálsz, csak a te fajtátdra hat.

orient 2012.01.12. 11:57:58

@Richiewise: 1. nem értem milyen fajtáról beszélsz.
2. Nem értem miért sértegetsz. Ez a lehengerlő érvelés része?

Tudod a blog közösségek értelme lenne, a véleménymegosztás, érvelés egymás meggyőzése. Én nyitott vagyok az értelmes párbeszédre és érvekre, amit te csinálsz az nem az...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.12. 14:38:36

@orient: Te gyerök, a posztot azért olvastad? Mer', hogy pont úgy kezdődik, amint te írod. Régen voltunk szabadok.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.12. 17:28:16

@Mr Falafel:
Elnézést kérek, de tényleg!
Pont 'rossz' állapotban nyitottam be a táborodba...
...azelőtt épp azzal bombáztam az elmém, hogy próbáljak már teljes erőmből a szeretetre, meg a szellemileg szerencsétlenebbül járt embertársaimban a kivehető jóra koncentrálni, de nem bírok Buddhát játszani, néhányan annyira el vannak korcsosulva, hogy már én se bírom gyűlölet nélkül. Aztán ebbéli tobzódásomban pont szembe jött az 'orion' ezzel az úgyis vesztesek vagyunk buzzancs agyrémmel...
sorry!

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.12. 17:30:12

@Richiewise:
vagyis fentebb az 'orient' nevet akrtam írni nem az 'orion'-t.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.12. 18:17:36

@Richiewise: Remélem, hogy nem csak az én táborom! Egyébként nem érdekel, ha valaki egy csörtében alulmarad és elsomfordál. A korábbi menekülttáborra az volt kiírva, hogy "mélyvíz, csak úszóknak!".

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.12. 18:25:30

@Mr Falafel: "Ez a szöveg nem tudományos interpretációja a zsidó kultúrának, a zsidó hitnek, a vallásnak, a szent és profán kettősségének a zsidó társadalomban."

Nem tudom, olvastad-e ezt, nekem több szempontból nagyon izgalmasnak tűnt, a modern kor borzalmas hanyatlására is sok magyarázatot ad, ha a lényeget másoktól meríti is. Szerzője zsidó volt és nem az "antiszemita zsidó" kategóriából. Azt hiszem, az általad említetteknek elég tudományos interpretációját lehet belőle kihámozni, a modernség mögötti gonoszság gyökereivel együtt (alul letölthető a könyv):

knowledgefiles.com/authors/sigmund-freud-and-the-jewish-mystical-tradition/

David Bakan: Sigmund Freud and the Jewish Mystical Tradition

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.12. 19:19:33

@Arma Gedeon2: Huhh, ez 344 oldal! Elég soknak tűnik így elsőre.:-))
Freud zsidó volt, ez tény. Ha elég művelt volt, találkozhatott a kabbalával is.
A kabbala szerintem egy korábbi emberi civilizáció kozmikus tudásának maradványa. Abban sincs semmi különös, hogy éppen a zsidók őrizték meg. A tudás begyűjtéséhez értenek.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.12. 19:21:06

@Mr Falafel:
Én is kicsit ide tartozok (mert nem túl olvasott az oldal, ha számottevően olvasnák, a szónokká válás fenyeget, az meg nem az én rezgésem), mert olyan, mintha egy vidéki kiskocsmában okosítanánk, piszkálgatnánk egymást néhány felestől megindulva.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.12. 19:24:42

@Mr Falafel:
Amúgy több általam olvasott könyv is utal Freud meglátásaira a zsióság kapcsán.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.12. 19:36:42

@Arma Gedeon2: Köszi, hogy felhívtad a figyelmem erre a Bakanra! Ennek kapcsán gyors böngészésbe kezdtem, és találtam néhány megvételre érdemes könyvet.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 19:44:16

Szabadna kérni, hogy az olvasmányokból leszűrt konklúziókat közöljétek? Nem csak azért kérem mert könyvet nem olvasok külföldiül, de a következtetéseket érdekesebb megvitatni bármilyen mű elemzésénél.

Ricsi, igazán nincs miért elnézést kérned. Anno minden fórumon Falafel volt az első, aki az új beszólókat kapásból lebiboldózta. Mire a naívak vagy bőszen tiltakoztak vagy harcba szálltak, de mindenképpen belebonyolódtak a frocliba. Aki maradt, az megtanult úszni. A blogvilágban nem véletlenül biboldó a nickem, így nincs értelme ha lebiboldóz.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 19:45:47

Ja, még valami. Freud munkássága a vegytiszta kabalán alapszik.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 20:24:57

@Richiewise: Coláról nem tudok, de az analízises módszere egy az egyben a kabala szemlélete. Ennél is meggyőzőbb, hogy szemben minden más mai tudományos felfogással, a pszichét egy rendkívül összetett valaminek tartja, míg a területen mégoly tudósnak tartott kollégák elintézik egyetlen szóval.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.12. 20:29:27

@biboldó:
Én Freudot tisztelem, csak hozzáfűztem, hogy tudomásom szerint (szóbeszéd nem bizonyított) alkalmakként aktívan colával fokozták a tudati vibrálást. Persze ez semmilyen 'negatív' kihatással nincs a végeredményre.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 20:38:05

@Richiewise: Lehetséges. A táltosok is használtak stimuláló szereket.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.12. 20:45:20

Picsába, nektek is úgy van, hogy nem látszik mit írt a másik, csak, ha újból a témára kattintasz 'friss topikok' menüben?

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.12. 20:47:49

@biboldó:
A sámánoknál egyértelmű az így kiváltott révülés, de a táltosoknál nem hiszem, persze szerintem személyfüggő lehet ez is, sajna nem tudom konkrétan. Jó, hogy felhoztad, utána kell néznem!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 20:55:03

@Richiewise: Náluk is az eredmény a lényeg. Azért hoztam fel, hátha kiakad valaki az analógián. Ha nem, hát nem. Van másik...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.12. 21:03:23

@biboldó: Miért kéne kiakadni ezen? Olvassa el bárki Carlos Castaneda: Don Juan tanításai című könyvet. Antropológiai alapmű, kötelező volt anno.
A megfelelő rituálé során adagolt hallucinogének felszabadítanak gátakat az agyban. Az érzékelés kiszélesedik, a valóság rejtett tartományai láthatóvá válnak.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.12. 21:11:57

Castaneda, azt hiszem ő is antropológus volt.
Aztán meg a délamerikai sáman szép lassan beavatta a kis araszoló jenkit.
Mescalito...
Az se való ám mindenkinek.
99-ben voltam egy előadáson a 'spirituális élet, sámanizmus' valami ilyesmi téma alatt.
A csávókám odá áll elénk, egy ilyen majd én 'látok, de nagyon' önjelölt boszorkánnyal, aztán feláll (az ipse) és azt mondja: Jelenleg én vagyok magyarországon a legnagyobb sámán!
Gondolhatod, alig bírtam ki, visító röhögés nélkül. Na ő lovagolt Castanedan.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 21:14:47

Ez a fazon írt valahol nem pontosan emlékszem, de valami "piti ellenségről?" Akit jó móka legyőzni, a fejlődés szükséges velejárója, hogy hülyét kell csinálni az ilyenből?

Nem ezen kellene kiakadni, hanem a kabala és táltos analógián.
Ha nem, hát nem. Van másik.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.12. 21:22:04

@biboldó:
Felháborító!
Ez a montírozgatásod, rádkűdöm a szittyákat!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 21:32:04

@Richiewise: Az álmodozó és a bankos Emeséhez is volt már szerencsém. Engem nem tudsz riogatni.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.12. 21:55:08

Én a modern kor, a felvilágosodás sejtett sátánista gyökereinek megértéséhez találtam a könyvet hasznosnak. Kiemelten javasolt a Sabbatáj Cví, Jacob Frank és a haszidokra vonatkozó három fejelzet (persze az előzmények is) és az Ördög képe Freudnál. Nagyon egyszerűen magyarázza el, mi az Ördög. A dolog nélkülözhetetlen Marx, vagy Petőfi megértéséhez...

Aki először találkozik a zsidó misztika sátánista irányzatának "Szent Bűn" fogalmával, annak ketté fog állni tőle a füle... Én már ismertem.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.12. 22:06:18

@Arma Gedeon2:
Azt vágjátok, hogy gedeon hozzászólásainak az időpontját nem jelzi ki a rendszer, csak az órát a percet nem?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 22:13:22

@Arma Gedeon2: Üdv második Gedeonnak!
Bevallom, Petőfire tekintettel benéztem a blogodba. Majd villámgyorsan elhagytam, hogy jó értelemben vett előítélet nélkül mintegy naív érdeklődőként tehessem fel kérdéseimet: He?
Mi van? Most akkor hogyis?
Tudom, ez sok egyszuszra, de tényleg.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.12. 22:16:32

@biboldó: vegyél mély levegőt, aludj rá egyet, majd még egyet, majd egy harmadikat. Várd meg, míg eléred a negyvenéves kort és életviteled rendezettnek, megállapodottnak mondható. Ekkor térj vissza a bloghoz és olvasd figyelmesen. Kérdéseket a fórumfelületen tehetsz fel.
Igen, a fősodor történelemszemlélet komolyanvétele erős akadálya a blogban olvasható összefüggések tudomásulvételének...
A "fősodor" érdekes módon magában foglalja a ma divatos "alternatív" kábítások nagy részét is!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 22:21:54

@Richiewise: Valami szubtranszmediális ármányt vélsz sejteni a jelenség mögött? Basszus, a blogján Kazinzcyhoz érve, bizisten ugyanezt éreztem.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 22:30:06

@Arma Gedeon2: Oké, kicsit ironizáltam, de elhiheted túl vagyok már néhány komolyan vételen. Tényleg azért jöttem kapásból vissza a blogodról, hogy amennyiben hajlandó vagy, itt tiszta lappal baszakodhassunk kicsit. Semmi gond ha nincs hozzá ingerenciád, akkor majd visszanézek a blogodba és ott esetleg felteszek néhány időrendiségre, ok-okozatra és egyebekre vonatkozó kérdést.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.12. 22:36:26

@biboldó: én is tréfáltam. De ugye nem vagy még negyven éves?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 22:40:04

@Arma Gedeon2: Bár ne lennék. Sajnos nem csak néhány komolyan vételen, de ezen is túl vagyok. Számít valamit?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.12. 22:40:52

@biboldó: Hát persze! A Kabbalát csak negyvenen felüli családos férfiak tanulmányozhatják! :D

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 22:48:06

@Arma Gedeon2: Tévhit. Tanulmányozni kortól, nemtől, vallástól, pártállástól, szexuális beállítottságtól, Barca vagy Reál drukkerségtől függetlenül lehet. Eredeti voltában gyakorlását elsajátítani csak bizonyos csoportban lehetséges. Az ilyenbe való bejutásnak vannak általad említett kritériumai. Is.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.12. 22:50:37

@biboldó: Rendben, térjünk a tárgyra. Ha érdekel, az illuminátus sorozatot olvasd el I-től a III. részig, majd jön a negyedik. A blog többi bejegyzésével összefügg. A három nyitóidézet a fejlécben orientálja az olvasót, hogy mire számíthat a blogon.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 22:58:25

@Arma Gedeon2: Nem ígérem. Nem azért mert nem érdekel, hanem mert jobban szeretek befolyásoltság nélkül eszmét cserélni. Én is mondhatnám, hogy olvass engem valahol, de az már nem lenne eszmecsere, csak önmagunk szajkózása. Az meg semmi fejlődési, újabb gondolat felmerülésének lehetőségével nem bír.
Ennek ellenére, ha nem, hát nem. Ebben a "nemhátnem" esetben fogok visszanézni a blogodba.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.12. 23:09:35

@biboldó: úgy tűnt, te kérdeztél róla, mi a fenét írok én ott... Csak jeleztem, hogy egy három részes sorozatot nem lehet a harmadik rész második sorát elolvasva fikázni...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.12. 23:11:37

Szóval cseréljünk eszmét befolyásoltság nélkül. Itt vagyok, de nem sokáig, úgyhogy rajta...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 23:13:19

@Arma Gedeon2: Rákattintottam a nicked utáni címre és becsszó csak néhány sort átfutottam. Bocs, ha fikázásnak tűnt bármi. Nem állt szándékomban.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.12. 23:16:00

@Arma Gedeon2: Oké, én viszont már itt sem vagyok, kezdek zsibbadni. Ha nem, hát nem.
Jó éjt mindenkinek!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.12. 23:19:46

@biboldó: basszus, te akartál vitatkozni, nem? Na mindegy, majd benézek néha, hátha. Én meg tudom védeni a nézeteimet...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.13. 08:39:58

@Arma Gedeon2: Elolvastam az első részt. Írtam volna megjegyzést is, de ott elég bonyolult, és én már biztosan elmúltam negyven, ráadásul fórumozóként is decemberben voltam 12, úgyhogy feladtam.
A lényeg: Erre (arra) mondják, hogy klerikálfasiszta, annak is vegytiszta kivonata. Mégis érdekes, mert sajátos látásmódja rámutat az emberi társadalom komplexitására. Szinte pofán bassza az embert az nyílt és agresszív utalás rá. Egyúttal figyelmeztet arra is, hogy a tudományos vizsgálódások korántsem reflektálnak a valóság valamennyi területére, hanem nagy általánosságban is csak az olyan látható vetületekre, amelyek amúgy is kiszúrják a szemünket. Értelemszerűen a valóság nem látható vetületeit, mint például az általad is megfogalmazott szemléletmód is, semmilyen figyelmet nem szentel. Márpedig, ahol túl sok területet hagyunk az ismeretlennek, ott olyan szövevény keletkezik, amelynek elburjánzása befolyásolhatja az emberi társadalom alakulásának sorsát.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.13. 09:03:41

@Richiewise: Bizonyos blogokon, fórumokon (el)uralkodó entellektüel(kedő) tébolytól kifordul a belem. A kiskocsmák hangulata közelebb áll hozzám, mint az úri kávéházaké.
Ahogy biboldó is fogalmaz, könyvekkel, rég halott tudósok elképzeléseivel semmi értelme vitatkozni. Ellenben a blogolónak egy-egy olvasmánya kapcsán kialakult nézeteivel, szemtől-szemben már van. Ettől lesz kocsmai a hangulat, az én olvasatomban belsőségesebb és őszintébb is.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 09:52:10

@Arma Gedeon2: Rendben, jogos észrevétel. Nos, szemben az első nekifutásra általam gondol vitaformával én is elolvastam az első részt. Tovább még tudatosan nem megyek, míg ezzel kapcsolatban nem ütköztetünk néhány nézetet. Az illuminátusok etnikai hovatartozásáról eddig nem volt szó, (nem tudom, hogy lesz-e) tehát erre nagyon helyesen kár szót vesztegetni, csak félrevinné a diskurzust.
Tehát: való igaz, hogy a világ dolgairól, valós mibenlétéről jó esetben is max néhány százalékban van tudomásunk. Az ezen kívüli folyamatok törvényszerűségei semmilyen módon nem érzékelhetőek. Így kissé elhamarkodottnak tűnnek a sommás ítéletek, mint "sátán műve, szent dolgok, egyház, művészetek, tudomány elleni támadás, világpusztító akarat, stb"
A szabadkőművesség az úgynevezett keresztes lovagok hordáinak szent földet végigrabló, végiggyilkolászó hadjáratának eredménye. Valószínűleg találtak kincseket, de ami lényegesebb, titkos tudásra tettek szert. Eme tudás alapján építettek egyházi megrendelésre mai szemmel is remekműnek számító épületeket. Ez még csak kis szelete a tudásnak az egész világképük fényében. Így nem csak anyagilag adósodott el az egyház feléjük, hanem ideológiailag is komoly konkurenciává lépett elő. Naná, hogy kikiáltották őket üldözendő gonosznak, sátán szolgáinak és minden rossznak. Ők csinálták a forradalmakat? Lehetséges, de ezzel valahol mégiscsak fejlődést hoztak tudományban, társadalomban, technikában és minden téren felbolygatták az évezredes állóvizet. Ennek végcéljának világpusztításkénti beállítása számomra egyenlő a dogmatikus gondolkozás utolsó elkeseredett hadállásával.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.13. 10:58:22

@biboldó: Ezzel nem imponálsz túlságosan, hiszen a tudomány is az ördög műve.:-)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 13:52:29

Na, egy kicsit kinézek, erre mi van itt:)
@Mr Falafel:

Igazából nem válaszoltál, hanem csak párhuzamokat hoztál.

Az izraeli rabbinátus a lehető legteljesebb mértékben rasszista, és ezt a nézetet a talmudon és más egyéb irodalmakon keresztül terjeszti, műveli.

Ezt többek között azért teheti meg, mert az "állam és egyház szétválasztása" ott nem történt meg.
Márpedig te a magyar alkotmány kapcsán ezt nehezményezted.

Egyetlen cáfolatot nem hoztál arra, hogy
-a zsidó tanításokban tényleg úgy van-e, ahogy a Shahak állítja
-az izraeli katona-könyvecskékben és egyéb propaganda-kiadványokban tényleg az van-e, amit a könyv idéz

és így tovább. Beszélhetünk, sőt, úgy látszik beszélni is kell ezekről, hiszen a kognitív disszonancia erősen jelen van.

Ó igen: azt vártad, hogy a biboldó majd mond valami okosat. Hát, a biboldó bedobta a törülközőt. Puff.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.13. 14:06:43

@biboldó: "Ők csinálták a forradalmakat? Lehetséges, de"

Ez nem vita. A vita úgy zajlik, hogy én előszedtem két kortárs beszámolóját az illuminátusokról és a francia forradalomról, mellesleg ők a legnevesebb korai szerzők. Mindkettő annyira kortárs volt, hogy Weishaupt sok évvel túlélte őket. Ék megfogalmazzák álljtásaikat, hogy a forradalmat az illuminátusok csinálták, a szabadkőművességre, mint INFRASTRUKTÚRÁRA rételepülve és hogy ezzel romboló céljaik voltak, amit szépnek mondott célok propagandája mögé rejtettek.

A vita az, ha valaki megpróbálja cáfolni az álljtásokat, ez esetben nem annyira az enyémeket, hanem Barruelét és Robisonét, meg másokét, akik ilyet állítottak. Tekintve, hogy az ő bizonyjtkaik egy része Weishaupt és társai eredeti levelei, ez nem lesz könnyű...

Amennyiben ezen túl vagyunk és az án álljtásaimat akarja valaki vitatni, ugyanígy cáfolnia kell az én következtetésemet, hogy miután egymás mellé rakom az eredeti illuminátus felforgatási programot és a vezetőktől származó módszertani útmutatóját, meg a magyar Reformkor irodalom- és tudományszervezésének történetét, vezetőik életművét, kimutatom, hogy az utóbbi az előbbi negvalósjtója volt.

Tessék cáfolni!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.13. 14:08:46

@Mr Falafel: nem bonyolult ott se hozzászólni. Te viszont elég bonyolultan fogalmazol, mit is akrasz ezzel mondani???

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 14:14:51

@biboldó: a rózsakeresztes szimbólumrendszer ismerete kell ide, majd képi példákkal illusztrálva, hogy és hol jelenik meg, az akkori templomok hány %-ban, és ebből milyen következtetést lehet levonni kereszténység egészére nézve. Ha ez mind megvan, akkor ok.

addig komolytalan.

A "rablógyilkos kereszteshordák", érdekes frazeológia. Ezen kifejezésmód eszmei gyökerei a kommunista, tehát zsidó világnézetben, és azok kiadványaiban találhatóak meg.
Kommunista agitprop-kiadványok (a vallás a nép ópiuma, meg ilyenek), valamint a zsidók hagyományos gyűlölete minden ellen, ami keresztény.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.13. 14:20:40

@Schwere Gustav: MÉg a zsidó fogalom is túl általános ehhez. A "felvilágosodás", a forrradalmak, a felforgatás gyökere a zsidó miszticizmus, KAbbala sátánista irányzata.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 14:23:23

@Arma Gedeon2: Hát igen, olvastam a Petőfi-bejegyzést.

Tényleg egy rímgyártó kisiparos volt csupán.
A '48-asok meg mind egytől egyik liberálisok, akik a magyar nép, a magyar lélek és a keresztény-magyar hagyományok helyett a "felvilágosodás dicső eszméire" építettek.

Itt bukták el. Egy jó dologhoz egy sátáni formát választottak.

Amit Marxról írtál, tőle-róla idéztél, kötelező anyagként kéne tanítani az iskolákban.
Talán egy boldogabb korban, de lesz olyan is.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.13. 14:27:55

@Schwere Gustav: mi volt a jó dolog 48-ban? Sátáni célokhoz sátáni formát választottak...
Majd lesz egy bejeygzés, ami Marx és társai sátánista verseit, kijelentéseit veti össze Petőfi-versekkel. Szerintem egy az egyben ismerte a marxi csapat műveit...

Tényleg, vannak itt hackertehetségek? Van egy szakirodalom a témához, amit elolvasnék, fent van a neten, de nem tudom megnyitni:

Pándi Pál: "Kísértetjárás" Magyarországon:
az utópista szocialista és Kommunista eszmék jelentkezése a reformkorban

I. kötet:
books.google.pl/books?id=qNiRAAA ... r_versions

II.kötet:
books.google.pl/books/about/K%C3 ... edir_esc=y

Hogy lehet ezt elolvasni, letölteni?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 14:28:23

@Arma Gedeon2: Elképzelhető, megvallom őszintén, hogy a Kabbalát olyannyira behatóan nem tanulmányoztam. Ezért taktikai okból (vitákban) elkerülöm a támadását.

De roppantul érdekelne, hogy mi a te véleményed erről.
A Kabbala belső összefüggés-rendszeréről. Illetve annak sátánista vonulatáról.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.13. 14:33:28

@Schwere Gustav: szintén csak kényszerből kezdtem utánajárni, mert meg akartam érteni pár ronda jelenséget, még nem jutottam messzire. Fentebb linkeltem egy hasznos könyvet e téren.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 14:35:46

@Arma Gedeon2: És akkor mit kellett volna? Magyar királyt választani a Habsburg helyett?

Szerintem a forradalom '48-ban elkerülhetetlen volt. Nem véletlenül tört ki annyi országban, ugye.

Innentől fogva csak jól meg kellett volna lovagolni a hullámot, persze nem ilyen ködevő liberókkal.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 14:43:53

@Arma Gedeon2: Engem specifikusan a Kabbala érdekelne.

Ja: sajnos nem vagyok hacker, így megnyitni is csak 1-2 oldal erejéig tudom.
Vagy Pándi beszél a Kabbaláról is benne?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.13. 14:44:06

@Schwere Gustav: A forradalmat az illuminátus hálózat készjtette elő évtizedeken át. Az előkészjtés része volt a fennálló kormányzatokat mindenhol "zsarnokságnak" beálljtani, alaptalanul, hisz a forradalmi rezsimek sokkal zsarnokibbak voltak, egyúttal birkának gyalázni a népet, amely magától nem akar forradalmat. 48-ban se akart, nálunk se. Nem volt rá oka!

Nekünk külön érdekünk volt a Habsburg dinasztiával együtt maradni, mert ez garantálta a soknemzetiségű ország egységét (Erdéllyel érdemes lett volna egyesülni, de a különálláshoz Rákóczi is ragaszkodott anno), míg a forradalmárok hangoztatott "népek önrendelkezési joga" garantálta nekünk Trianont.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.13. 14:45:30

@Schwere Gustav: nem hinném, hogy a Kabbaláról beszél, de pl. Petőfiről beszél és arról, hogy reformkori reform (majd forradalmár-) elitünk jól ismerte a szocialista-kommunista eszméket és sokuk híve volt. Lásd Petőfi vörös zászlóit és ötágú csillagját.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 14:49:16

Ja bocs, most látom, a Freud-könyvre gondoltál.
Oké.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.13. 14:52:34

@Schwere Gustav: Igen. Eljutottak a "Szent Bűn" perverz fogalmáig, hogy mivel minden Isten világának része, a bűn is, a bűnben rejlő Szent Szikrákat azzal lehet "kiszabadítani", ha a bűnt elkövetik. (a sátánista zsidók) Ilyen elveken alapul a Felvilágosodás, Modernizáció...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.13. 15:13:44

@Schwere Gustav: Nem rasszista, hanem etnocentrista. Ne keverjük liberális módra a fogalmakat!

A kabbala a megelőző civilizáció elveszett tudásának egy része. Egy olyan civilizációé, amelyik sokkal fejlettebb volt a mostaninál, és egészen biztosan más volt a világ teremtéséhez való viszonyuk.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.13. 15:16:50

@Arma Gedeon2: Nekem nem tűnik bonyolultnak, amit írtam.:-))
A lényeg, hogy a te nézeteidre lehet mondani, hogy a vegytiszta klerikálfasizmus megnyilvánulása. Liberális társadalmunkban ez pejoratív jelző, de én nem így használom. Én igyekszem nyitott lenni mindenféle világnézetre. Nem ezért, mert egyet akarok érteni vele, hanem azért, hogy a valóság rejtett szegmenseiről információm legyen, s ezáltal teljesebb képet kapjak róla. Valóság alatt az emberi társadalom valóságára gondolok.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 15:30:18

@Mr Falafel: "te nézeteidre lehet mondani, hogy a vegytiszta klerikálfasizmus megnyilvánulása."

A te nézeteidre meg lehet mondani, hogy vegytiszta jakobinizmus, abban az értelemben, hogy a "legfőbb ész"-t kinevezzük legfőbb lénynek, és akkor azt tiszteljük.
Ezek mind jakobinus vonások.

Mondjuk abban a bizonyos dologban egyetértek biboldóval, hogy a cimkézéstől (pl. fasisztázás) nem jutunk előre.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 15:35:17

@Arma Gedeon2:

Így van. még korábban: a gnoszticizmus, a szabadkőművesség, a régi misztériumvallások (ókori keleti Ízisz, Dionüszosz, Kübelé stb kultuszok

tulajdonképp az alkímia is erre épül: szarból aranyat/sárból aranyat.
->A bűnt mint "jóravaló utat" használni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.13. 16:51:30

@Schwere Gustav: A jakobinusok kirekesztők, mint a katolikusok. Ellenben velem, aki szinte mindent tolerálok.
Én meggyőződéses etnocentrista vagyok, aki vallom, hogy a magyar kultúra előbbre való, mint más kultúrák. A magyar a legősibb kultúra, az ismeretlen eredetű sumerek leszármazottaiként vitathatatlan előjogok illetnek meg.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.13. 17:28:13

@Mr Falafel: ez a zsidó kiválasztottságtudat, átöltöztetve magyar színekbe. Minden országban létezik megfelelője. Többnyire zsidók és szabadkőművesek állnak a terjesztése mögött...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 17:45:24

@Schwere Gustav: Biboldó nem dobta be a törülközőt, leírta, hogy miért fosmány az írás. Fosmányra meg reagálni való.
Annyit még, hogy Izraelben ketté van választva állam és vallás. Lásd az ortodoxok hőbörgéseit.
Ettől függetlenül, miért csak Izraelhez viszonyítva tudod meghatározni a magyar Alkotmányt? Semmi önálló érték, csak ha még szarabb példát próbálsz hozni? Egyáltalán, Izrael az etalon?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 17:58:54

@Arma Gedeon2: Számomra a vita azt jelenti, hogy valamit ha másképp értékelünk, azt megvitatjuk. Nem cáfolom a forrásaidat, csak azt vitatom ahogy neked az lejön, azaz ahogy értékeled.
Kicsit egyben a többire is: A szerinted sátáni felforgatás előtt a hivatalos nyelv a német volt, egyebekben meg a latin. Nyelv nélkül viszont nincs nemzet. Tehát pont annak az értéknek elveszejtését írod a sátáni összeesküvés számlájára, amit ő teremtett.
Valahol a blogodon olvastam, hogy eme sátáni mozgalom jelszava a"korlátlan szabadság és egyenlőség" Ez számomra nem tűnik sátáninak. Majd később Falafelnek azt riposztozod, hogy a "zsidó kiválasztottságtudat.... amit szabadkőművesek és a zsidók terjesztenek"
Hmmm. valahol necces.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 18:03:37

@Schwere Gustav: Hát ki a túró épített székesegyházakat ha nem eme tevékenységükről elnevezett szabadkőművesek?

Ha idegen földön háborúzik, gyilkoéászik egy alakulat, majd zsákmánnyal megrakodva tér haza, azt rablóhadjáratnak nevezi minden terminológia független attól, hogy milyen zászló alatt történik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.13. 19:07:12

@Arma Gedeon2: A picsába, lebuktam! Mi vezetett nyomra, a hosszú pajeszom és a sábeszdekli?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 19:15:43

@biboldó: Mikor jött létre az első szabadkömi páholy? 1717
Mikor épültek a "székesegyházak"?
1200-1400. Mármint azok a gótikus székesegyházak, ahol ezek a motívumok "el lehetnek rejtve".

Pl. a gótikus színezett üveg ablakok mögé látnak bele egyesek ezt-azt. kétlem, hogy a színezett üvegablakok akár 10%-a tartalmazna ily szimbólumot.

Szóval azt feltételezni, hogy a szabadkömik a katedrálisépítők utódai lennének...enyhén szólva is vicces. Persze ők nyilván ezt terjesztették magukról, több más hazugság között.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 19:19:57

@Schwere Gustav: Mikor jöttek a hadjáratból haza a rablógyilkosok?

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.13. 20:10:31

Sziasztok!
Napok óta jár a fejembe, hogy az ( mivel a szellemi táplálékaink hathatós részét a hallgatott zenék képzik) éppen fókuszban lévő zenéinket osszuk megy egymással, persze apránként számonként. Szerintem többet tudnánk meg egymásról, ráadásul a néha túl szárazra és komolyra sikerült vitázást fel lhetne dobni, vagy csak néha visszatérni és ráklikkelni egy kis szünetért.
Na meg az állandó influenza.
Egész mást akartam felrakni indításnak, de a lejátszóból most ez jön éppen:
www.youtube.com/watch?v=Dsv21Qq3hOc&ob=av2e

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.13. 20:35:55

persze ezeket mp3-ban hallgatom itthon, dobja a lejátszóm, aztán egy-kettőt kirakok ide is yutúbosan...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.13. 20:41:58

@biboldó: nem én. Te írtál hülyeséget. II. József vezette be átmenetileg, pár évre a közigazgatásban a német nyelvűséget, 1790-ben, halála előtt ezt is visszavonta. Kazinczy, a későbbi nagy nyelvújító ekkor József adminisztrációjában szolgál az első magyar illuminátusok zömével együtt, tehát épp nem lázadtak a németesítő József ellen. Előtte is, utána is a latin volt a hivatalos nyelv, majd 1844-től a magyar, amit a király szentesített, négy évvel a forradalom előtt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 20:55:00

@Arma Gedeon2: Mindezt tudom, ha mégsem, akkor kiguglizható. Egy monarchiában a domináns oldal határozza meg a hivatalok rendszerét, nyelvét. Hiába volt hivatalos nyelv pl a horvát is, semmire nem volt alkalmas. Legkevésbé nemzeti összetartozást megtestesíteni. Tökmindegy, mint Te is mondod, a magyar nyelv Kazinzcy nélkül sehol nem volt. Akkor mégiscsak tett valamit a nemzeti érzés asztalára a sátánista összeesküvő? Azért, hogy lerombolhassa?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.13. 21:23:12

@biboldó: Kazinczy borzasztó magyargyűlölettel rombolta a magyar nyelvet. Ha hiszed, ha nem, előtte is megértették egymást az emberek magyarul.
Azóta kevésbé...

kitalaltujkor.blogspot.com/2011/07/kazinczy-tudta-merte-tette.html

"Kazinczy Tudta-Merte-Tette!"

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 21:28:29

@Arma Gedeon2: Ez így olyan előítéletesen hangzik. Akkor a napjainkban beszélt magyar nyelv egy lerombolt szar?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 21:34:14

@Richiewise: Kösz, Ricsi!
Tényleg minőségi zenék.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.13. 21:38:55

@Richiewise: A Massive Attack-ot szeretem. Manapság leginkább Paul Hardcastle-t hallgatok.
Ez a Marvin Gaye feldolgozás a legújabb kedvencem:
www.youtube.com/watch?v=8ym4TDGewp0&feature=related

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 21:42:18

@Richiewise: Mindannyi. Ez a stílus közel áll hozzám. Olyannyira, hogy fülhallgatóval a fülemen Gedeonnal sztereóban baszakodtam. Itt és az ő blogján is. Zenével meg már 3D.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.13. 21:48:13

Amúgy, egy kettőt leszámítva, nem a zene kidolgozottsága dominál, inkább a mondanivaló, vagy a világnézet.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.13. 21:52:20

@Arma Gedeon2: Gusztival jól egymásra találtatok. Világnézetetek sommásan annyi, hogy mindenki a sátán talpnyalója, aki nem hithű katolikus. Ezt aztán ragozzátok mindenféle baromságokkal, de fölösleges. Hacsak nem az a szándékotok, hogy halálra röhögtessetek.
A monarchiában a magyar területek közigazgatási (hivatalos) nyelve valóban a magyar volt. Ugyanakkor mintha megfeledkeznél arról, hogy a legfontosabb minisztériumaink közösek voltak, ergo német nyelven folyt a diskurzus. A latin holt nyelv, tehát elterjedtsége az egyházon kívül nulla. Ez már az 1800-as években is így volt. Volt még a jogi és orvosi latin (ma is van), de ez nem jelenti a latin nyelven folyó diskurzust.
Nos, mint korábban mondtam, ez a világnézet is érdekes, mert a valóság egy olyan szeletére világít rá, amely egyébként rejtve van a hétköznapi szemlélődő elől. A vallásos tébolyt egy mindennél körmönfontabb sátán létével legalizálja. A körmönfontság dimenzióit viszont egy kispályás sipista életterébe helyezi. Gyerekek, ha van sátán, az nem ennyire kispályás.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 21:59:09

@Richiewise: Meglep, ha elárulom, hogy a magyar kedvenceim között az élmezőnyben szerepel a Kormorán, sőt mi több, a Kárpátia is? Zenével, mondandóval egyaránt.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.13. 22:03:05

@biboldó:
Meglep, bár gondoltam, hogy széles látókörű vagy, de ennyire?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 22:05:01

@Richiewise: Nem csupán látókör kérdése. Képviselnek valami pozitív dolgot, de nem mások becsmérlése által.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.13. 22:17:03

@biboldó:
Tudod nem egy olyan igaz! raszta barátom van, ha valamelyikükkel 20 év múlva találkozom, könnyeket kell visszafolytani, mikor megöleljük egymást. Szerintem a kereszténység mai egyik leggyakorlatiasabb megvalósítói az igaz raszták. Nem a haj!!! Az dreadlocks.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.13. 22:23:26

@Richiewise: Van egy reggae szám, amit kedvelek. Nem jut eszembe az előadó, de a szám címe supernatural. Nem tudod, ki az előadó? Együttesről van szó.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 22:25:31

@Richiewise: Ugye nem baj, ha értem a mondandód, de nem hoznám össze a kereszténység megvalósulásával, mindössze Emberi-nek veszem? Csak úgy "rassz"nélkülien.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.13. 22:27:48

@biboldó:
Majd egyszer egy hosszabb kifejtésben átbeszélhetjük, hogy ők, hogyan gondolkodnak. Az európaiaknak elképzelésük sincs róla.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.13. 22:31:04

@Mr Falafel:
Nem tudom, őket nem hallottam még, mellesleg Santana lemeze jutott kizárólag eszembe.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.13. 22:35:22

@Richiewise: Átbeszélhetjük, de ők akkor is jobban tudják, hogy vegyesen gondolkoznak, mint minden más náció.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.14. 00:01:33

@Richiewise: Szia Ricsi!

Jók ezek a reggik.
A koleszban foglalkoztam ezzel egy kicsit.
(Hérodotosz följegyezte a szkítákról, hogy néha összegyűlnek, mindenféle növényeket -többek között kendert - bedobnak egy nagy üstbe, tüzet raknak alant, és a kipárolgásokat szívják.
a raszták is hasonlót csinálnak, ugye. De a gőzölgős módszer tisztábbnak tűnik.)

Az életérzést/mondanivalót is át tudom élni, ennek következtében.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.14. 08:09:10

@Schwere Gustav:
Számomra ez a világ távolról sem a ganjaról szól!
Persze a raszták nagyrésze szív, de nem kellene, mert egy idő után beleköti őket egy áthághatatlan körbe, ahonnan bizony Istennel nagyon őszinte kapcsolatot tartani. Annál inkább alantasabb szellemlényekkel, onnantól meg csak fű nélkül létezni, lélegezni sem tudó (fontos területeken)blokkolt tudatú, valaha reményteljes Isten felé törekvő, mára gúzsba kötött zavarodottság lesz. A 'szerekkel' való tudatmódosítás az megint egy hosszú téma...mellesleg néger és zsidó ismerőseim 90%-a tép minden nap...szerintem genetika...

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.14. 08:20:01

@Richiewise:
A "...nagyon őszinte kapcsolatot tartani."
helyett:
...nagyon nehéz őszinte kapcsolatot tartani.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.14. 08:27:53

@biboldó: 2012.01.13. 22:35:22
A félreértések elkerülése végett, figyelmedbe ajánlom Anthony B - Fire pon Roma című számát...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.14. 18:11:41

@Mr Falafel: először is, mire alapozods, hogy én valami fanatikus katolikus vagyok? A Santo Subito c. bejegyzésben lelepleztem az egggyel ezelőtti pápa zsidó származását és az ebből fakadó következményekre is utaltam.

Ami a sátánt illeti, az általam ajánlott köbnyv nagyon logikusan definiálja, mi a sátán. A felettes tudat felfüggesztése. Tehát, aki "szerződést köt a sátánnal", az kiiktatja a lelkiismeretét, a "mindent szabad" alapállásra helyezkedik, illetve általában tudatos pusztítási szándékkal áll hozzá miondenhez. Ennek a sátánizmusnak van szakirodalma, nem szélsőséges összeesküvéselméletek szintjén és jól le van vezetve a dolog kifejlődése pől. a Kabbalisztika hagyományán belül, Sabbatáj Cví és Frank fellépésén keresztül az illuminátusokon, Marxon át napjaink globalista elitjéig.

A nyelvkérdésben nagyon régi vélemény Magyarországon, hogy a "nemzeti nyelvek" államnyelvvé tételének követelménye az illuminátus felforgatás tipikus trükkkje volt, hiszen tudhatták előre, hogy a népek vegyesn élnek mindenhol, tehát ebből bunyók lesznek. Ez volt a céljuk. A Monarchia közös közigazgatása éppúgy logikusan csak egy, a magyartól eltérő nyelven történhetett, ahogy pl. az EU-é is.

Mivel Magyarország soknemzetiségű volt, a nemzetiségek szeparatizmusát csakis temperálhatta a latin, mint hot nyelv államnyelvi használata, hisz nem fejezet ki magyar elnyomást, magyarosítási törekvést. A magyar nyelv államnyelvvé tétele olaj volt a szeparatizmusok illuminátus tüzére.
A szeparatizmust pedig már a reformkorban is csak a közös Monarchia központi hatalma tarthatta féken, tehát a magyar nemzeti érdek e közös Monarchia fennmaradása volt, a "függetlenség" a kor eszméi alapján csakis a nemzetiségi területektől való függetlenségünket, tehát Trianont jelenthette. Meg is lett, amint elszakadtunk a Monarchiától. Ez az egyszeregy logikája.
Nem vagyok hívő katolikus, konformizmusból járok templomba...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.14. 18:15:50

@biboldó: elég sokat rontott a magyar nyelven a Kazinczy vezette újjtók "erőszakos forradalma". Ez a kifejezés Kazinczy kutatójától, Váczitól származik, aki egyébként rajongott érte.
Ha elolvasod a linkelt bejegyzésemet, kiderül, hogy Kazinczy egyszerűen a némethez akarta igazítani a magyar nyelv struktúráit, szavait. Volt nyelvújító, aki még a nőnem bevezetésével is kísérletezett. Ezek voltak hazafiak, akik a németesítés ellen kűzdöttek??? Az akkor zajló német nyelvújítás volt a példaképük! (amit otthon az épeszű németek bíráltak...)

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.14. 19:47:09

Srácok szeretnék új témát felrakni, de kb fél órája nem tudom, mivel, amint beillesztem az írásom kb 3 féle betűtipusban, és egyáltalán méretben és elrendezésben totál káoszban az eredetitől függetlenül produkál itt valami agyatlan szart. Hogy kell regulázni ezt a szart??

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.14. 22:11:48

@Richiewise: Sajnos ezzel magadnak kell megküzdened. Velem is előfordult párszor. újra és újra meg kell próbálni. Ez van, ilyen szar a blogmotor.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.14. 22:21:41

@Arma Gedeon2: Nem tudom, mi a bajod a ma beszélt magyar nyelvvel. Nekem anyanyelvem és mint ilyet kifejezetten szépnek, kifejezőnek tartom. Bónusz, amikor ezt engem idegennek, ad abszurdum sátán ügynökének, magyarság elleni összeesküvőnek tartóknak tolhatom az arcába. Nem azért, mert bármi bizonyítani valóra szükségem lenne, csak úgy tükörként.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.14. 22:33:19

@biboldó: Tanulmányoznod kellene a nyelvújítás történetét. Olyan faszik faragtak új szavakat önkényesen, akik felnőtt korban, a pesti egyetemre kerülve (oktatóként, német nyelvterületről) tanultak meg magyarul.
Én is szépnek tartom az anyanyelvemet, de tudom, hogy ezek a fickók annakidején gyűlölettel beszéltek a magyar nyelvről, pl. az egyébként magyar anyanyelvű Kazinczy. Egyszerűen ő nézte torz tükrön át a saját nyelvét.

kitalaltujkor.blogspot.com/2011/07/kazinczy-tudta-merte-tette.html

„Ezért harczolt a szokás ellen a nyelvben, mert ha itt sikerül megtörnie az ósdi csökönyösségét, erőszakos újításaival kiemeli az egész nemzetet a maradiságból, fogékonyságot önt belé, s ha téved is a nyelv grammatikai tekintetében : az elidézett mozgalom végre is kiveti magából a salakot, s megtisztulva lép elő a mi a legfontosabb, a reformok iránti vágy.”

"Azt hiszi, minél jobban ismeri valaki a nyugati nyelveket : annál inkább törekszik a magyart is azok mintájára kiképezni ..."

"„Hogy az író föltétlen ura legyen a nyelvnek s ne engedje magát a szokástól korlátoztatni: e téves meggyőződés nagyrészt a Wieland tanítása után ersödik meg benne s a római és német írók példájával törekszik támogatni. "

"Azonban Kazinczy nem riad vissza az erőszaktól sem, a grammatikai törvényeket az aesthetikai szép nevében lábbal tiporja. Az írónak — szerinte — nem azt kell kérdeni:
szólanak-e így és szólott-e már így más ? hanem ezt : lehet-e nekem így szólani, hogy szólásom elegáns, energicus, új zengés legyen.”

„Kazinczynak nem annyira új szavait, mint inkább idegenszerű szó- és mondatfűzéseit, latinismusait és germanismusait támadták legtöbb joggal, mert a művészi szép nevében átültetett idegen szólamok idézték elő a legerőszakosabb forradalmat.”

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.14. 22:51:58

@Arma Gedeon2: Rendben, lépjünk kicsit hátrább, hogy nagyobbat ugorhassunk. A régmúltban vala egy hagyományokkal, hitvilággal rendelkező harcos félnomád nép. A számára idegen környezet idegen haderővel rákényszerített egy idegen hitvilágot, vallást, életformát. Ezzel mintegy ezer évig tartó röghöz kötött jobbágy sorsra ítélte az idegen erőszakosan terjeszkedő, világuralomra törő hatalom. Idegen királynéktól született idegen királyok számára kijelölt saját céljai szerinti területfelügyelőségeket. Megszüntetve ezzel identitást, nyelvet, hitvilágot. Ennek a vatikánnak nevezett hatalomnak támadt egy konkurense, mely megkavarta az állóvizet, forradalmi eszméket, felvilágosodást hozott a feudalizmus nyomorában szenvedőknek. Ez az eszme felélesztette a nemzeti öntudatot, többek között az önálló nyelviség eszközével is, mi nélkül nincs nép.
Ez csak a Te kedvedért szabadkőműveses megközelítés, lényeg, hogy a vatikán állt szemben a nemzetttel, függetlenséggel, szabad gondolkozással.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.14. 23:58:47

@biboldó: "A számára idegen környezet idegen haderővel rákényszerített egy idegen hitvilágot, vallást, életformát."

Már a 600as évektől kezdve az avar és honfoglaló magyar sírokból tömegesen kerültek elő kereszttel illetve egyéb keresztény szimbólummal díszített tarsolylemezek, boglárok, nyakláncok, stb.

Tehát a kereszténység az avaroktól és honfoglalóktól biztos nem volt idegen.
Már rámutattam az ősmagyar elemekre a magyar katolikus vallásban. Ilyen pl. a boldogasszony-tisztelet, Csíksomlyón, ilyenek a korabeli egyházi nyelv magyar szavai: gyón, áldoz, pap stb, mind magyar elnevezések, nem idegenből átvettek.

A magyar böjti időszak összesen 49 (7x7) napig tartott, míg a római keresztény böjt 40 napig, a bizánci böjt pedig 42 napig. Ezek jelentéktelen apróságoknak tűnnének, ám olvashatjuk az egyik korabeli bizánci forrásból, hogy a bizánci főpap azért fedi meg Rómát, hogy nem az "igaz" böjtöt tartják, mivel csak 40 napon át böjtölnek.

Tehát ez akkor fontos tényező volt.
A Magyar Királyságban használt, összesen 49 napos böjt tehát egyedi és különleges, kizárólag a Magyar Királyságra volt jellemző.
"röghözkötött jobbágy"
"feudalizmus nyomora"

már csak a sötét középkor maradt ki, komolyan. ezek jellemzően marxista téveszmék.

A középkorban átlagosan 200 ünnepnap volt egy évben. ekkor nem is dolgoztak. A dézsmát és egyéb juttatásokat ajándékokkal ki lehetett váltani. A ius primae noctis (->első éjszaka joga) csupán a késői romantikusok képzeletében létezett.
Volt a tized, meg a kilenced, vagyis a kilencedik tized, de a kilencedet 1351-ben vezették be hivatalosan, de ez pusztán engedély volt a földesúrnak hogy kivetheti. Még a 15. század végén is voltak olyan megyék, ahol nem is hallottak róla.

Tehát a népesség sosem volt úgy kizsarolva anyagilag, mint akár most.

Legrosszabb esetben a terményének 25-30%-át vették el.

Ma mennyi az adóék? 45-50% körül mozog, ugye. Tehát a fizunak a fele elmegy valami másra.

Ennyit a "kizsákmányoló" középkorról.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.15. 00:16:06

@biboldó: ja igen, ezt ki is hagytam:

A félnomád népek eredetileg _letelepült_ népek, csak példának okáért a muszlim hódítás miatt, fölkerekedtek, és így félnomádok lettek. Nagyállattartó - földművelők.Ott van a meghatározásban: földművelő.
Tehát volt nekik téli szállásuk, nyári szállásuk, közben legeltettek, a téli szálláson földet is műveltek, stb.

Tehát midőn az ősmagyarok újra letelepedtek, bent volt a kollektív emlékezetben, hisz pár évtizeddel ezelőtt még ők is városokban éltek, hogyan kell teljesen földművelő életmódot folytatni. Persze a legeltetés (nagyállattartás) megmaradt, bizonyíték rá az évente Nürnbergben és egyéb német nagyvárosokban megrendezett marhavásárok, ahová a magyar hajdúk (hajcsárok) több száz vagy akár ezer kilométerre is elterelték a marhát (többtízezer állatból álló nyájakról beszélünk) a Hortobágyról, vagy a többi alföldi pusztáról.

Tehát a nagyállattartás is eleven gyakorlat maradt, később a török háborúk folyamán szűnt meg, mivel a törökön keresztül már túl veszélyes volt hajtani a csordákat, így lettek a hajdúk "munkanélküliek", és ezért is fogadta őket Bocskai a szolgálatába.

Tehát a letelepedéssel a magyarság sem idegen életformát, sem idegen vallást nem vett fel, mivel már mindkettőt ismerte előbbről.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.15. 00:16:15

@Schwere Gustav:
Ettől aljasabb már nem tudom mi lehet, ami most van?
A rabszolgaság kegyetlen, de leglább felvállalt gonoszság volt, szemtől szembe. Volt esélyed váltani, ha akartál, 100%-ra tudtad mivel állsz szemben, de ma sunyi lappangó rákkfene az ellenség, éhbéres alamizsna jobbágyok vagyunk.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.15. 00:22:40

@Richiewise: Persze, értem. Csak hát a ganja meg a raszta-vallás eléggé összekapcsolódik. Igazából ganja nélül nem raszta a raszta:) ugye?

"mellesleg néger és zsidó ismerőseim 90%-a tép minden nap...szerintem genetika..."

Ezt teljesen aláírom. A déli brancsnak valahogy jobban bejön a zöld. Pl. alkoholista zsidót én még nem láttam.
Valahogy genetikailag nem fogékonyak rá.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.15. 00:25:29

@Richiewise: ha bedobod a békát a forró vízbe, kiugrik.

De ha langyos vízbe teszed, és fokozatosan forralod a vizet, akkor a béka szépen megfő.

Biztos ismerted, de nagyon jó hasonlat szerintem.:)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.15. 00:26:58

@Richiewise: Azt csináld, hogy _ahonnan_ másolod a szöveget, ott megformázod egységes betűtípusra, egységes betűméretre, stb, és úgy másolod be a blogra.
Szerintem.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.15. 01:12:18

@biboldó: Ne hidd el a történelmi tévhiteket. Nem volt ezer évig változatlan jobbágyság. A jobbágyság egy modern jelenség, a kapitalizmus hazai megjelenésének terméke, úgy nagyjából a reneszánsz tájékán. Röghöz kötés meg ténylegesen sose volt, még Dózsa után papjron is csak pár évig.
A Vatikánban sok csúnya dolog történt időnként, de hiába lovagolsz ezen, nem ez a lényeg.
AZ árpádoik garantáltan idegen királyok voltak, hisz a nomád birodalmakban az uralkodó nép királya fiait tette a meghódított egyéb népek élére. Ezért van az, hogy az árpádi hnofoglaló elit nevei kizárólagosan török nevek, míg a nép nyelve magyar.
Ezzel nem szidom őket, csak jelzem, hogy egy Anjou, Luxemburgi, JAgelló, vagy Habsburg nem feltétlenül "idegenebb", mint egy Árpád-házi... Hülyítés volt elhitetni, hogy ezen múlik bármi. Jobb egy jól uralkodó idegen, mint egy rosszul uralkodó hazai... (és fordítva is igaz lehet) Ez ilyen praktikus kérdés.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.15. 12:43:32

@Schwere Gustav:
Az alkohol is egy aljas sunyi ellenség és elmocskosítja az embert.
Akik 'szívnak' le is nézik az alkoholistákat, pont e miatt.
Persze egyik 19 a másik meg 1 híján 20. Egyébként, ha már a genetikai berendezkedésnél vagyunk, a négereknek IQ-tól függetlenül kb 100-szor élhetőbb jövőképük van, mint a cigányoknak és ők beilleszthetők a társadalomba!
El tudnád képzelni, hogy cigány vérű ember üljön az USA fehérház élén? :)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.15. 13:35:50

@Richiewise: én el. Kb. olyan ül most... De nem a vére okozza a gondot. Viszont az illuminátus elit rasszista világképe alapján igyekszik primitív népek vérét a magáéhoz keverni, van hozzá őrült ideológiájuk, miért.
Akkor már értjük a hazai zsidó elit gyakori cigány vegyesházasságait, lásd a néhai kormányszóvivőt, vagy akár magát OV-t, aki a Vitézy klánnal áll rokonságban...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.15. 15:54:09

@Arma Gedeon2: Mindegy, mennyi a tévhit és mennyi a valóság. Számotokra az kor volt a rend, erkölcs világa, amit az összeesküvők szétvertek. Viszont ezzel lehetővé tették többek között, hogy számítógépet használjunk. Én tiszta lelkiismerettel püfölöm a klavit, de ti hogy számoltok el azzal, hogy a sátán eszközét, teremtményét használjátok?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.15. 15:58:54

@Arma Gedeon2: Még mindig az illuminátus és zsidók közötti egyenlőségnél tartasz? Már volt szó a keresztes hadjáratról, mint kiindulásról.
Waze, ha annyira magas kasztnak tartják magukat, akkor hogy a túróba keverednek cigókkal?
Tényleg mindegy milyen logikátlanul, csak gyűlölhess?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.15. 18:05:25

@Arma Gedeon2: A szocializmusban valóban létezett az a közvélekedés sok zsidó híres emberrel kapcsolatban, hogy cigány. Egyesek magukról terjesztették ezt a hírt, hogy valódi identitásuk rejtve maradjon. A zsidóság Magyarországon vallás, és a vallásos emberek számára kicsit nehezebb volt az előmenetel. Egzisztenciájuk óvása érdekében bevállalták a cigány státuszt. Például Sas József, Hollai Kálmán, Kertész Péter. Ez azonban nem jelentett valódi keveredést minden esetben, noha az is előfordult. Például Bangó Margit, Terry Black. Orbán Viktor viszont nem cigány.
A vegyes házasságok őrült ideológiája a szerelem. Na, az tényleg nagy őrültség, de az élet velejárója.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.16. 09:29:10

@biboldó: Én nem gyűlölök, tényeket keresek. Szinte kizárólag zsidó szerzők műveire támaszkodok, akik éppúgy elítélik ezeket a dolgokat. A zsidók körében jellemző a génmánia, fanatikusan kutatják (sokan) az őseiket, és ismert elmélet, hogy természeti, primitív népek génjeit igyekszenek "begyűjteni", pl. indiánokét az elitcsaládok, van rá magyarázatuk, hogy minek. (valószjnűleg nem igazán tudományos, vagy ki tudja. Attól, hogy elit, még elég hülye)
Az illuminizmus zsidó gyökerei jól feltártak a szakirodalomban. Nemsokára lesz egy bejegyzésem erről a Kitalált Újkoron. Ha nem tudsz errről, akkor te egy elég tájékozatlan zsidó vagy.

Használom a gépet, amíg tehetem, ennyi. A sátán egy metafora. Valójában a belső gátlásoktól való teljes megszabadulás lelki folyamatát jelenti, aminek az a vége, hogy az ilyen egyén, és csooportja tudatosan romboló tevékenységet fejt ki. Az ókor óta létezik "sátánizmus", vagyis rombolásvallás. A zsidósággal van metszete, de messze nem teljes az átfedés.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.16. 09:31:01

@Mr Falafel: Én vegyes házasságban élek és semmi kifogásom ez ellen. Ha szerelemből van, az teljesn OK. Azonban az illuminátus elitcsaládoknál ideológiailag tervezett a dolog, kb. tenyésztési programok vannak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.16. 12:03:56

@Arma Gedeon2: Egyet nem értek. Írod, hogy a zsidóság eugenikus elvek szerinti tenyészprogramban szaporodik. Közben meg állítod, hogy primitív, természeti népek génjeivel keverednek. Nos, az eugenika éppen a beltenyészeten alapuló elv. Vagyis egy kiválasztott csoporton belüli szaporítást jelenti. Itt az exogámiát és endogámiát egyjelentésűnek írod. Ez helytelen.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.16. 12:25:18

@Mr Falafel: Én nem írtam ilyet.
Először is "a zsidóság" túl általános fogalom. Nem kizárt, hogy azért én is leírom néha.

Tehát konkrétan, a történelem nagy részében megfogalmazott követelmény volt a zsidók legtöbb csoportja számára az endogámia. A betartatás nem volt 100%-os.
A frankista szekta is előírta tagjainak az endogámiát. Azonban a frankisták bekerültek a helyi, majd globális elitekbe és az elitbe kerülési stratégiáknak mindig része volt az összeházasodás a régebbi és újabb elitcsoportok között. Pl. jónevű arisztokrata férj, pénzes zsidó menyasszony, stb.

A frankistákból (akik nem azonosak "a zsidósággal") kikerülő illuminátus elit körében egyes elméletek szerint van tenyésztési program, azonban ez nem kizárólagosan beltenyésztési program. VAnnak törekvések, hogy olyan géneket hozzanak be köreikbe, amik primitjv népek körében fordulnak elő.
Én marhaságnak tartom az egészet, de el tudom hinni, hogy csinálnak ilyesmit.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 13:15:25

@Arma Gedeon2: Általad ténynek vélt faszságokat keresel, hogy gyűlöletet szíthass, közvetíthess, terjeszthess. azaz tudatosan romboló tevékenységet végzel. Te mondád, hogy ez maga a sátánizmus. Tény, hogy ennek van úgynevezett irodalma ami csak gyűlölettől súlyosan elvakult sátánkövetők számára hiteles, mert nélkülözi a legelemibb logikát is. Egyik fajtája amikor állítólagos zsidó szerzőre hivatkozik, hogy no lám, a zsidók mondják magukról az igazat. Ha ennyi aljasok akkor hogy lehetnek igazmondók?
Másik kategória, amikor a szerző állítólagos zsidó körök belső hipertitkos anyagának ismerője szerepében tetszeleg. Ide tartozik a genetikai baromság című okfejtésed és az illuminátus zsidó voltának magyarázata is. Annyira életszerűtlenül logikátlanok, hogy nincs velük mit kezdeni. El tudsz képzelni szülőt, aki azért nemz gyereket, hogy az emberiség gonosztevőjét tenyéssze ki?
Baszki, tized ennyi energiával összeollózhatnál egy leleplezhetetlen doktori disszertációt is.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.16. 14:43:55

@biboldó: baszki, el tudsz képzelni olyan szülőt, aki megerőszakolja saját gyerekét?

Azt te mondod, hogy aljasok, akik lelepleznek bizonyos dolgokat. Neked aljas, aki zsidókat kritizál?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 15:02:57

@Arma Gedeon2: Kitalált személy. Ennyi logikátlan, kabalához távolról sem hasonlító faszságot rabbi nem ír. Vagy a nevében terjed valami kamu gyűlöletáradat sátánista hívők, terjesztők számára eledelül.
Írásodban addig jutottam, ahol jobban tudod, hogy milyen titkos iromány "jutott" el a hazai zsidósághoz, mint ők maguk. Ezekről a kategóriákról beszéltem.
Te ejakulálsz a zsidó ármányra? Vagy honnan ez a megszállottság a téma iránti vonzalmat illetően? Csak azért kérdem, mert megoldást nem tudsz mutatni, csak az örökös síránkozást. Még magyar vonatkozásban sem, lásd Petőfi, Kazinczy.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 15:25:35

@Arma Gedeon2: Ezt csak most látom, bocs.
Van olyan köcsög, aki megerőszakolja a saját gyermekét. De nem azért nemzette, hogy szexpartnere legyen.
Szerinted aljasok a zsidók, viszont ha valami neked tetsző hülyeségre találsz állítólag zsidó szerzőtől, akkor isteni kinyilatkozásként iszod szavait.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.16. 15:40:17

@biboldó: Scholem máig a téma legelismertebb tudósa, Izraelben élt és nem tekintik antiszemita zsidónak, ellentétben mondjuk Izrael Sahakkal. Vagy neked ezek a nevek zsidó létedre ismeretlenek?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 15:45:49

@Arma Gedeon2: Ez a Luzsénkszky féle Talmud analógiája. Kamu szennyirodalom. Aki veszi a fáradságot és a legcsekélyebb mértékben is utána néz a valós zsidó filozófiának, az csak röhög az ilyeneken. Viszont a sátán eszközén, azaz a neten jót mutat.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 16:07:49

@Arma Gedeon2:
Úgy emlékszem, hogy te írtad, hogy zsidó vagy és ráadásul többnejű.
Azt tudám az mi picsának való, biztos te is szertnél vagy 15 kópiát készíteni magadról vagy mi a fasz? Tényleg érdekel, hogy személy szerint te hogyan tudod ezt elfogadhatóvá magyarázni. A történelem idevonatkozó kliséire szarok!

Másik, ha meg zsidó vagy, miért itt basztatod a zsidókat miért nem húzol el Izraelbe nagy szellemként szemtől-szembe! rendet rakni?
Én is homlokegyenest szemben állok az embertelen zsarnoki törekvésekkel, abszolút...csak, hogy elkerüljük a félreértéseket.
Tudatosítani kellene, hogy vannak emberek, akiket nem tudsz megváltoztatni, így csak két út maradt. Az egyik az, hogy Hitlert játszol és újra megpróbálod a saját nációdat gyökerestől kiirtani. A másik, hogy Isten legelemibb üzenetével agyonbombázod magad, az pedig annyi, hogy:"Szeresd felebarátod!". A legegyszerűbb a legnehezebb. Kezdem azt gondolni, hogy itt egyedül biboldó lát tisztán. Tajtékzó gyűlölködésbe transzformált energiáidnak csak a felével próbálnád meg a többi (menthető) embert EGY emberi törzzsé segíteni. Tudod boldog lennél, és rájönnél, hogy a bosszú Istené!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 16:40:55

@Richiewise: Jééé, Gedeonunk egy öngyűlölő zsidó lenne? Akkor viszont nagy bajban van. A zsidóságot szeretné megsemmisíteni, de a sajátjától akkor sem tudna megszabadulni, ha valami csoda folytán sikerülne is. Nincs más választása, csak, hogy belelőjje magát a Dunába.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 16:47:49

@biboldó:
Nagyon benéztem, úghogy ki is moderáltam megam. Nem tudom miért kétszer is félreolvastam amit írt????

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 16:48:35

Ricsi, Te törölted magad vagy csak a blogmotor szarakodik?
Ha akarod, törlöm én is a reakciót.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 16:49:22

@Arma Gedeon2:
Én is homlokegyenest szemben állok az embertelen zsarnoki törekvésekkel, abszolút...csak, hogy elkerüljük a félreértéseket.
Tudatosítani kellene, hogy vannak emberek, akiket nem tudsz megváltoztatni, így csak két út maradt. Az egyik az, hogy Hitlert játszol és újra megpróbálod a zsidókat gyökerestől kiirtani. A másik, hogy Isten legelemibb üzenetével agyonbombázod magad, az pedig annyi, hogy:"Szeresd felebarátod!". A legegyszerűbb a legnehezebb. Kezdem azt gondolni, hogy itt egyedül biboldó lát tisztán. Tajtékzó gyűlölködésbe transzformált energiáidnak csak a felével próbálnád meg a többi (menthető) embert EGY emberi törzzsé segíteni. Tudod boldog lennél, és rájönnél, hogy a bosszú Istené!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.16. 18:32:49

@biboldó: Mit akarsz te itt törölgetni? Szerintem csak a blogmotor cseszekedik. Ne törölgessünk már, plíz! Magunkat sem.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 18:53:53

@Mr Falafel: Valahogy kétszer egymás után is félreolvastam egy hozzászólást és kemény vakvágányosat reagáltam rá, erre, meg a biboldó is. mire én töröltem a kommentemet, aztán ő is. Bocs!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.16. 19:13:25

@Richiewise: Ja, az más. Másmilyen törölgetésre gondoltam, ezért lepődtem meg. Biboldó nem szokott csak úgy törölgetni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.16. 19:14:26

@biboldó: Szánod bánod, bazmeg, de hiába. Mondjuk, ha nem volt értelme megtartani, akkor le van...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 19:18:03

@Mr Falafel: Nem hiába voltam mindig modizásellenes. Tanulságos lett volna bennhagyni a tévedések sorozatát is.
Mindegy.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 19:26:09

@biboldó:
Mondjuk az is igaz, jókat lehetett volna röhögni rajta...de tudod (Falafel) ez tényleg szarul jött volna le az érintettnek, mert eléggé személyeskedőt toltam...alaptalanul.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.16. 19:29:56

@Richiewise: Ne feledd, ez kocsma. itt akár egy-két pofon is elcsattanhat. :-)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 19:31:09

@Richiewise: Tudom, miről beszélek.
Az érintettel meg tisztázódott volna a félreértés.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 19:42:54

@Mr Falafel:
Ha a valóság az alapja, akkor persze, így viszont bugyuta problémaszítás lett volna, azt neg nem állhatom, nem, hogy saját részről.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 19:51:59

@Richiewise: Nem tudom, volt-e valóságalapja, de példaértéke igen.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 19:53:56

@Richiewise: "A másik, hogy Isten legelemibb üzenetével agyonbombázod magad, az pedig annyi, hogy:"Szeresd felebarátod!""

A szeretetet nem lehet "erőltetni". Nem lehet azt mondani, hogy na akkor ezt meg azt az embert szeresd.

Parancsra nem lehet szeretni. Még akkor sem, ha Egy felsőbb hatalom mondja.

A szeretet vagy van, vagy nincs. Kegyelmi ajándék.

Persze bele lehet magunkat kergetni mindenféle illúziókba, hogy aztán a valóság falán annál keményebbet koppanjunk.

Azt tudtad például, hogy többszörösen ellenőrzött pszichológiai tesztek kimutatták, hogy a depressziósok reálisabban, valóságosabban látják a világot, mint a "normális", átlagos emberek.

Martin Seligman, a manapság divatos boldogságkutató ebből azt vonja le, hogy a normális életvitelhez szükség van egyfajta irreális és irracionális optimizmusra.

optimizmus tehát= irracionális optimizmus.

Ezek sajnos kétségbevonhatatlan tények. Lehet egyik boldogságból a másikba ájuldozni (nekem is voltak ilyen periódusaim), csak ugye, tudod, egyszer minden eufória véget ér.
Aztán ott maradsz a valósággal. És ezt most nem feltétlenül rád értem, hanem minden jellegű emberre, többek között magamra is.

A spirituális keresés ösvényén az érzelmek inkább félreviszik, mint segítik az embert.

Szerintem arra kell rájönni, hogy csak a jelen létezik. Ebben igaza van a srácnak: Yesterday is history, tomorrow is a mistery
(but Jah Jah is my destiny:))

emellett a pozitív hozzáállás is fontos, természetesen, de ez önmagában nem jelent túl sokmindent.

Vannak egyébként olyan genetikai tulajdonságok, amiket megváltoztatni nem lehet. Pusztán együttélni velük.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 20:05:19

@Richiewise: Még valami.

A másik posztban írtad, hogy mennyire kiszúrtak veled a zsidók.

Én elhiszem, hogy így történt, csak tudod, abból a bejegyzésedből bizony olyan érzések áramlottak, amiket jogosan lehet "gyűlöletnek" értelmezni. ("beépített törtető", "szószerint faszszopó", "totál tehetségtelen, de szarráművelt" stb)

Félre ne érts: számomra önmagában még ez is rendben van.

Csak tudod, amikor ugyanezt rovod fel Arma Gedeonnak, akkor kicsit furcsán néz ki a dolog.

Szerintem mérjünk egyenlő mércével.

Vagy rendben van a "gyűlölet", és akkor mindenkinek rendben van, vagy nincs rendben, és akkor mindenkinek föl lehet ezt róni, ha "gyűlöl".

Egyenlő mérce.
Rendben?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 20:16:05

@Schwere Gustav: Lájk
Nem hittem volna, de megemelem a kipámat.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 20:17:13

@Schwere Gustav:
Én itt konkrétan az általam ismert, abban a körben akkor mozgott emberekről irtam le akikkel együtt dolgoztam.
Ez kb összesen 20 főt érint, akik közül többről is kiderült, hogy cső buzi.
Kérdem én, ha valakiről tudod, hogy tehetségtelen, mert együtt dolgoztál vele; közös ismerőseid elmondják, hogy faszt szop és ezt a gyakorlatban semmire használni nem képes műveltségével leplezi, akkor ez nem gyűlölet, hanem tény. Az is tény, hogy azokat az emberek utálom és ez talán nem érthető?, de ez nem vonatkozik mindenkire aki zsidó.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 20:24:56

@Richiewise: Jó, rendben van. Mondtam, hogy elhiszem.

Arma Gedeon meg olvasott, művelte magát, valamint szintén voltak saját tapasztalatai, és abból szűrte le a zsidókra nézve kevéssé hízelgő véleményét és gondolatait.

Ha neked rendben van a zsidókról alkotott negatív érzelmeket is tartalmazó véleményed, legyen neki is rendben.
Vagy egyikőtöknek sem. Ezt kell most eldönteni, Ricsi.

Melyik legyen?

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 20:28:28

@Schwere Gustav:
Ha figyeltél volna...azt írtam, hogy a maradékot próbáljuk szeretettel kezelni, akit nem tudsz megváltoztatni, az egyszerűen olyan marad..a bosszú pedig Istené.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 20:29:13

@Richiewise: Próbálj meg őszinte lenni. A húsz fasszopó közül hány volt a zsidó? Konkrétan, nem csak feltételezés alapján.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 20:30:44

@Schwere Gustav:
Azt, hogy 20 fő azt mejik nemzet teljes tagságával azonosítanád?

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 20:31:27

@Schwere Gustav:
Azt, hogy 20 fő, azt melyik nemzet teljes létszámával azonosítod?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 20:41:33

@Richiewise: Te kérded? Te hoztad ide a húsz főt, mint antiszemitizmusra jogos okot adó tapasztalati példát.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 20:50:56

@Richiewise: Bocsi!

Arma Gedeon sem a zsidókat gyűlöli, alles zusammen. Csak az illuminátus-sátánista réteget. A blogján olvasható, hogy ez a zsidóknak is csak kis rétege, valamint szerinte vannak a jó oldalán álló zsidók is.

Ő ezt állítja. És ebből sem jön ki, hogy minden zsidó egy gázkamra-töltelék. Érted?

Tehát A.G. sem ítéli el alles zusammen a zsidókat. Te sem ítéled el. (Ha már itt tartunk: Én sem ítélem el.)

De ha te a 20 zsidóról úgy beszélsz, mint láttuk, akkor Gedeon bácsinak is engedtessék meg ez.

Mert különben disszonáns lesz a mondanivaló.

Legyünk igényesek azért.
Ez a véleményem.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 20:51:01

@biboldó: 2012.01.16. 20:29:13
"Ez kb összesen 20 főt érint, akik közül többről is kiderült, hogy cső buzi."

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 20:51:20

@Richiewise: Akkor vak vezet világtalant.
Te nem olvasod magad?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 20:53:54

@Richiewise: És a cső buziságnak mi köze zsidókhoz?
Merthogy arról beszéltél, hogy a környezetedben lévő cső zsidók összeesküdtek ellened.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 20:55:15

@Schwere Gustav:
Ismét magamat idézem:
"Én is homlokegyenest szemben állok az embertelen zsarnoki törekvésekkel, abszolút...csak, hogy elkerüljük a félreértéseket."

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 20:58:47

@Richiewise: Ne minősíts, inkább próbáld meg megvédeni az álláspontod.
Ha minősíteni akarnék én is, azt mondanám, hogy ez így szánalmas.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 21:04:01

@biboldó:
Milyen álláspontot? Én az életemben velem történt tényekről beszélek te szerencsétlen, kit érdekel, hogy elhiszed-e, kit érdekel ez rajtad kívül?
Azt gondolod, hogy dokumentumfelvételekkel rohangálok a történelmemről, hogy biboldócskának legyen bizonyíték? Kinek? Mire? Kelj már fel!
Itt neked vannak álláspontjaid mert mindíg állnod kell valahova, mikor a forró kását kerülgeted...
Tényleg nevetséges, de maradjunk a jó magyar mondásnál. Okos enged szamár szenved.:)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 21:10:24

@Richiewise: Á. ez a szamár dolog nem jó. Kicsit belefőttél, oszt annyi.
De még mindig nem tudni, hogy a veled történt kellemetlenségeknek buzik, zsidók, vagy buzizsidók voltak az okai?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.16. 21:15:11

@biboldó: Létezik a buzi zsidónál halmozottabban hátrányos helyzetű?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 21:22:47

@Mr Falafel: Nem tudom, nem halmozom. Viszont zsidóságommal kurvára elvagyok, külön bónusz, amikor ezzel csőlátó szentfazék gyűlölködőket basztathatok. Nem kérdem, ismerős-e a jóleső érzés, mikor a monitor túloldalán látod a tehetetlen piros pofikat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.16. 21:25:21

@biboldó: Ó, hogyne, ismerős érzés. Sokszor éreztem már. :-)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.16. 21:25:26

@Richiewise: Jó, rendben.

De ugye a gonosz embereket hiába szereti az ember.
Ha Arma Gedeonnak igaza van abban amit állít, valamint neked igazad van abban, hogy ezt a 20 embert nem lehet szeretni, akkor jogosan feltételezhetjük, hogy hiába szeretjük az illuminátus-sátánistákat (akik hasonlók, vagy lényegében ugyanolyanok, mint ez a 20 ember), úgysem fognak megváltozni. Tehát releváns, amit A. G. mond, mint ahogy az is, hogy negatív hangnemben beszél erről.

Vagy mindkét bandát utáljuk (a Te 20 embered + A.G. illuminátusai), vagy egyiket sem.

Te ott tettél különbséget, hogy a te 20 embereset utálatra méltónak tartottad, az illuminátikat pedig nem, vagy kevésbé, ami végülis ugyanaz.

Vagy azt mondod, hogy csak azt szabad utálni, akik személyesen okoztak rosszat nekem/neked?

Pl. Sztálin, Mao, Pol-pot nem okoztak személyen fájdalmat nekem, mégis gyűlölöm őket, mint a szart. Tehát itt bukik az elmélet.
Ha az "illuminátik" tényleg olyan hatalmasak, mint ahogy A.G. állítja, akkor érdemes minden sejtünkkel, testrészünkkel utálni őket, mint a szart. Nyilván nem kell, hogy ez töltse ki a mindennapjainkat, de azért tudni kell, hogy ki a főellenség.

Ha igaz, amit Arma Gedeon állít. Én hajlok rá, hogy igaza van abban, hogy létezik egy háttérelit, amely a pénz révén "terelgeti", mivel pontosan irányítani lehetetlen a világ népeit. bár teljesen 100% biztos nem vagyok, és tudom soha nem is lehetek ebben.

végsősoron ez egy elmélet. Legalább 100 ugyanilyet, vagy ehhez hasonlót olvastam már.

Nem ez tölti ki a napomat egyébként, és sztem Arma Gedeonnak sem, hogy naponta az illuminátusok ellen gyűlölködünk. :)

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 21:33:16

@Schwere Gustav:
Drága Guszti, hol írtam én olyat, hogy az illuminátus (ha a vázolt formában létezik, bár szerintem nagyjából igen), nem elutasítandó emberiségellenes, ergo, akár gyűlöletre is méltó társulás?
Szerintem mi nagyon is egyet értünk csak túl van magyarázva.

Richiewise · http://m.blog.hu/me/menekulttabor/image/nyugi.jpg 2012.01.16. 21:48:55

@Schwere Gustav:
De megmondom neked őszintén engem nem érdekel ez az illuminatos sztori, egyszerűen nem vagyok hajlandó foglalkozni vele, még gondolkodni sem.
Inkább szeretetre méltó emberek társaságában forgolódom és azokba az életterekbe öntök energiákat.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.17. 09:22:16

@biboldó: Luzsénszkyt nem olvastam. Én Gershom Scholemet olvasom, aki az Izraeli Tudományos Akadémia elnöke volt. A valós zsidó filozófia egyik legnagyobb ismerőjének számított. A valós zsidó filozófián, a kabbalai hagyományon belül létrejött egy totálisan emberiségellenes, nihilista-sátánista irányzat. Azt már nem Scholem álljtja, hanem mások, hogy ennek az irányzatnak a követői alapították meg a Marxizmust és a náci rendszert és ők irányjtották a Holokausztot kivitelező rezsimet. Mivel a cél MINDEN vallás elpusztítása volt, közte a judaizmusé is, és totál gátlástalanul, cinikusan használták fel a zsidókat is darálótölteléknek gonosz céljaik értelmében.

Ez nem gyűlölködés, ez tényfeltárás. Az nem szeretet, ha tudomásomra jut egy hazugság és ezt az infót nem osztom meg másokkal.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.17. 13:11:09

@Arma Gedeon2: Csak szólok zsidógyűlölők, gyűlöletüket tapasztalat alapján jogosnak tartók számára a kabala elérhetetlenül magas. Semmit nem tudnak igazolni még olyan szánalmasan átlátszó csúsztatásokkal sem, mint pl. "...sátánista irányzat" Egy filozófiának nem párt, nem kersztes rablóhordák zsidónak kinevezett csoportja. Nincsenek irányzatai, max értelmezésbeli, megközelítési különbségek. Amit itt irányzatként próbálsz megetetni, az már nem kabala, sőt a kabala ellentéte, ha úgy tetszik ellensége. Zsidókhoz meg annyi köze, mint nektek a kabalához.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.17. 13:46:06

@biboldó: ha jól értem, ezt most az Izraeli Tudományos Akadémia néhai elnökének írtad, mert én tőle idézek a blogomon és tudok neked de is idézni tőle.
Szerinted a frankistáknak a zsidókhoz semmi köze nem volt?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.17. 13:56:53

A Tudományos Akadémia elnöke mondta, hogy a kabalának volt sátánista irányzata?
Meg, hogy a frankista csapat egy zsidókból álló, zsidó érdekekért működő alakulat volt?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.17. 19:31:39

@biboldó: Madonna például kabbalista. Férjétől is azért vált el, mert nem volt eléggé aktív a hitben.

Az én értelmezésemben két kabbala létezik. Az egyik a Madonna-féle divatzsidók szektája, és vallási irányzat. A másik egy filozófiai megalapozottsággal mai érthető nyelvre fordított tudomány.

Utóbbiban való jártasságot a Madonna-féle divatzsidók sosem szerezhetnének, mert nincs annyi eszük. A kabbala vallás és szekta tökéletesen torz, beteglelkű senkiháziak tábora.

Ellenben a valódi kabbala maga az ősi tudomány. Olyan információkat tartalmaz az emberi fajról, amelyek egészen biztosan az első ismert birodalmak kora előttről származik. Ebből az is nyilvánvalóvá válik, hogy nem a zsidók találták ki, ők csupán megőrizték az emberiség számára.

Így akár be is lehetne fejezni a zsidók ekézését a kabbala kapcsán. Sokkal inkább köszönetet kell mondanunk nekik.

A modern tudomány (már, ha beszélhetünk ilyenről) eszközeivel feltárt kabbala az emberi faj fennmaradásához elengedhetetlenül szükséges támpontokat adhatna. Sajnálatos módon a kabbala szekta léte miatt a tudomány elfordul ettől az útmutatástól, s így talán elvesznek a társadalom és az egyén jobbulását eredményező gyógymódok. Gyógymódok alatt természetesen lelki és testi gyógymódokat egyaránt értek.

Kevésbé közismert, de a kínaiak és az indiaiak is őriznek tekercseket, amelyek az ismert emberi kultúrák előtti civilizációk tudásának töredékeit tartalmazzák.

Amint azt "A tudományos gondolkodás paradigmaváltása" című posztomban kifejtettem, sajnálatos módon az ősi írások fordítása súlyos torzulásokon megy keresztül általában. Például Champollion még nem ismerte az elektromosságot, így az arra utaló hieroglifákat vélhetően valami egészen másnak fordította. Belegondolni is borzalmas, hány ilyen félrefordítást kezelünk ma tudományos dolgozat és munkásság címen.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.17. 19:54:42

@Mr Falafel: Madonna lehet, hogy divat (volt), de zsidó nem. Van egy iskola, miszerint a kabala mindenkié fajra, nemre, vallásra való tekintet nélkül. Ezzel nem lenne semmi gond, csak üzlet lett belőle, ami magával hozta a filozófia lebutítását, hogy minél szélesebb rétegnek legyen eladható. Csak zárójelben jegyzem meg, Madonna el akart menni Izraelbe kabalát tanulni, de a tényleg mélységig ismerők, gyakorlók nem fogadták. Úgyhogy a csaj legalább komolyan veszi, érdeklődik, korlátairól nem tehet. Valahol tiszteletre méltó. Aztán van a rosszabbik fajta üzleti vállalkozás, amikor minden gagyit rásóznak a nagyérdeműre kabala címszó alatt. A legrosszabb verzió, ha idióta összeesküvéselméleteket, primitív gyűlöletet akarnak igazolni vele.

Ha már tudomány, készült egy elemzés azokról a felfedezésekről, fizikai törvényekről, miknek felismerése nem lett volna lehetséges a kabala ismerete nélkül. Pl. Newton Zohar-ja kiállítási tárgy a múzeumban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.17. 20:51:22

@biboldó: Rosszul tudod, Madonna olasz származású amerikai zsidó. Távoli rokona a szintén zsidó Lady Gagának.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.17. 21:05:55

@Mr Falafel: Lehet, nem tudtam.
Eddig nem igazán volt hatással rám a zenéje, de ha így van, máris kezd tetszeni.
(Csak, hogy a blogtársaknak is legyen egy kis csámcsogni való.)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.17. 21:54:18

@biboldó: Fene az ízlésed!:-)
Én megmaradok George Michaelnél. Az "csak" buzi. Bár, a fasz se tudja, görög zsidók is vannak szép számmal.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.17. 22:07:03

@Mr Falafel: Ha tényleg zsidó, akkor csodálatos a zenéje is.
Waze, a mandin rádszóltam valahol, de már nem találom. A francba a mandival, úgy látszik, valami spirituális karma nem engedi, hogy ott baszakodhassak.
Mindegy, megyek meghallgatom az isteni Madonnát.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.18. 14:51:16

@biboldó: a "sátánista" kifejezéstől Scholem többnyire ódzkodik, nihilistát szeretett írni. Hogy a frankisták zsidók voltak, azt talán nem is kellett külön ragoznia...
Idézzek?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.18. 15:00:53

@biboldó: "Meg, hogy a frankista csapat egy zsidókból álló, zsidó érdekekért működő alakulat volt? "

Igen:

Gershom Scholem:

"Miközben szükséges volt kifelé demonstrálni a keresztény hithez való hűséget, tilos volt társaságukba keveredni, vagy vegyes házasságra lépni velük, mivel Frank végső víziója egy zsidó jövő volt, bár egy lázadó és forradalmi formában, amit most egy messianisztikus álom formában mutat be."

"Így hát Frank Iwaniében felkészítette híveit a keresztség felvételére, mint a végső lépésre, mely megnyitja előttük egy reális fizikai értelemben az utat Ézsauhoz, a gojok világába."

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.18. 17:49:23

@Arma Gedeon2: Még egyszer: Sholem írt kabala irányzatról akár sátánista, akár nihilista formában? Kizárt dolog.

Miként a két idézet is ellentmond egymásnak. Ha tilos volt a keresztényekkel érintkezni, vegyes házasságot kötni, akkor milyen út nyílik meg a "goj"-ok világába?
Mindegy, hogy semmi logika csak fröcsögni lehessen? "Felkészítette híveit a kereszténység felvételére" azzal, hogy megtiltotta keresztény társasággal keveredést, házasságot.
Frankot nézed hülyének vagy az olvasóidat?

Nem akarom ismételni magam, de az is kizárt, hogy Scholem ilyen értelemben leírta a "goj" szót. Számára egész más a jelentése (nép), csak a magyar szleng használja az általad is értelmezett változatot.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.18. 22:37:04

@biboldó: Hogy Scholem újhéberül milyen szót írt le, azt nem tudom ellenőrizni. Angol fordításban "gentile" a kifejezés, ennek pedig a megfelelő magyar fordítása a goj. Ami természetesen nem magyar szó, hanem a magyarországi zsidók által is használt szó, aminek jelentése, mint te is tökéletesen tudod, csak egészen speciális helyzetekben "nép". A legtöbb összefüggésben a nemzsidókat jelenti, de egy megvető jelentéstartalommal.

Akkor most nézzük tovább az Izrael elismert tudósa, Scholem által írtakat a Kabbaláról, annak is egy nagyon fontos korai eleméről, a Zóhárról:

G. Scholem: A messianisztikus eszme a Kabbalában

"A Zóhár a talmudi Aggada nyomán a megváltást nem a történelem belső fejlődése eredményének látja, hanem egy természetfeletti csodának, ami magában foglalja a világ fokozatos megvilágosítását a Messiás fénye által. Ez egy fénysugárral kezdődik és teljes megvilágosodással végződik: a Messiás fényével.

'Annak idején, amikor a Szent Ő, aki áldott legyen, felegyenesíti Izraelt és felhozza őket a Galutból (szétszóratásból) egy kis és szűk ablakot nyit majd nekik a fény számára, majd megnyit nekik egy nagyobbat, mjg végül megnyitja nekik a mindenség négy irányának kapuit a magasban. Ezt teszi majd a Szent Ő, aki áldott legyen, Izraelért és közte az igazakért, így lesz ez, nem egyetlen pillanat allatt, ahogy a beteg sem gyógyul meg egy pillanat alatt, hanem fokozatosan, ahogy visszanyeri erejét.'

Azonban a gojok (akiket Edomnak, vagy Ézsaunak neveznek) ezzel ellentétes sorsot fognak elszenvedni. Ők egyszerre megkapták evilági fényüket egyetlen nyalábban, de ez fokozatosan el fog távozni tőlük, míg Izrael megerősödik és elpusztítja őket. És amikor a tisztátalanság szelleme eltávozik a világból és az isteni fény megvilágítja Izraelt akadály nélkül, minden visszatér helyes rendjébe - a tökéletesség állapotába, amely az Édenkertben uralkodott, mielőtt Ádám bűnbeesett volna."

Tehát a megváltás, a tökéletességhez visszatérés folyamatának kihagyhatatlan része, hogy Izrael megerősödik és szétzúzza a gojokat...

Ez a kabbalai gondolkodás egy korai kiemelkedő trerméke, a Zóhár tanítása a téma neves izraeli kutatója szerint.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.18. 22:48:19

@Arma Gedeon2: Csak egy példa a kurucfingásos csúsztatásra: Ézsau Jákob ikertestvére. Egy anyától, egy apától ugyebár. Akkor hogy a kurucménkű kénköves faszába lehet egyik zsidó, másik goj?
Na erre keress hiteles forrást!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.18. 23:04:03

@biboldó: bammeg, milyen zsidó vagy te???? Kérdezz meg egy rabbit!
Alapvető ismeret.
Komolytalan alak vagy. VIgyázat, emberek, egy tudatlan alak bibsinek hirdeti magát, de fingja nincs a "népe" történetéről, vallásáról, hagyományairól és nem is érdeklődik iránta!

Ismerek igazi zsidókat, sőt, némelyikkel jóban vagyok, ők ilyen baromságokat nem kérdeznek, mert ők nem restek tanulni, ha már zsidónak nevezik magukat.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.18. 23:09:07

@Arma Gedeon2: Nemá, elgyengültél, hogy érv helyett minősítéssel jössz? Ez így snassz. Mondd a megoldást!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.18. 23:19:10

@biboldó: Vegyél már elő egy bibliát...
Ézsau egy tál lencséért eladta elsőszülötti jogát Jákobnak, a későbbi Izraelnek, Izrael ősatyjának. Aki azért apjukat, Izsákot meg is tévesztette az elsőszülötti áldás fogadásakor. Ézsau tisztátalan, kánaánita nőket vett el, Hágár leszármazottait és velük nem szemitának minősülő utódokat nemzett, Edom pogány nemzetét, míg ikertestvére Izraelét. Tehát az előbbiek gojok. A Zóhárban és a későbbi, zóhári nyelvezetet használó kabalai irodalomban "Edom" vagy "Ézsau" általánosságban a gojokat , gyakran a keresztényeket, vagy a római katolikus egyházat jelenti.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.18. 23:46:11

@Arma Gedeon2: A zsidóság ősapja Ábrahám. Nála vált ketté a vonal, nem pedig Jákobéknál. Izsák iker fiai mindketten zsidók családtól nemzetségig. Kitérő, de öregségükre megbékélnek, testvérként éldegélnek. Ez már eleve kizárja a kurucménkű sugalmazta zsidó-goj felállást, egymás alá-fölé rendelését. Pláne a római katolikus analógiát, hisz az akkor még a fasorban sem vala. A kabalai irodalom nem foglalkozik semmiféle gojokkal, keresztényekkel, hottentottákkal. Ézsau Edom FÖLDjén élt, míg Jákob felmászott a lajtorján miután megharcolt Istenével és ezáltal kiérdemelte az Izrael nevet. A kabala ezt a földi, ha úgy tetszik földhözragadt életmód, gondolkozás és a szellemi, spirituális felemelkedettség közötti különbségként értelmezi.
Ehhez semmi köze gojoknak, magyaroknak, Rómának, Bizáncnak, Buddhának és illuminált kőműveseknek sem.
Ha nem hiszed, járj utána. Én mék csucsuka, jó éjt!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.19. 08:34:56

@Arma Gedeon2: Az hazudik, aki szerint Ézsau a gojokat jelképezi. Vagy aki ezt magyarázza bele Sholem mondandójába.
Tök logikátlan, hogy egy vallási valami politikai célzattal foglalkozzék.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.19. 09:32:04

@biboldó: a zsidó miszticizmus esetén sem logikátlan, mert a történelmi étnyek ezt mutatják, hogy foglalkozott. Persze Scholem is azt írja, hogy eredetileg nem foglalkozott, csak később alakult olyan irányba.
Más vallásoknál se ritka.

Te igyekszel szerencsétlenül hazugságnak minősíteni a tényeket, melyeket a zsidó vallás tudósai állapítanak meg.

Az alábbi egy szaktudományos elemzés a frankista szekta vezetői által a magyarországi frankistákhoz 1800 körül írt, zóhári nyelvezetű héber nelvű levélről.

www.donmeh-west.com/frankintro.shtml

A szerző: Ben Zion Wacholder, Ph.D
Hebrew Union College - Jewish Institute of Religion, Cincinnati

"E publikáció közli és értelmezi a héber-zóhári levelet, melyet Jacob Frank három tanítványa írt 1880 körül a magyarországi zsidókhoz. (...) Dokumentumunk szerint Frank megjósolta az európai zsidóság pusztulását, hacsak a zsidók nem veszik fel "Edom szent vallását", vagyis a kereszténységet. A kereszténységre áttérésnek azonban eszközként kellett szolgálnia, mely a kereszténység végső legyőzéséhez vezet. A Frank személyében reinkarnálódott Jákob pátriárka küldetése volt, hogy Izrael élére álljon annak Edom elleni háborújában. "

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.19. 09:45:03

további részletek a magyar frankistáknak jrott levél tudós elemzéséből:

"...a levél általános üzenete így összegezhető:
- Frank megjósolja a zsidók eljövendő mészárlását Európa minden nagyobb és kisebb országában az apokalipszis részeként. (Holokauszt! A.G.2)
- A zsidók megváltásának alapja, hogy elfogadják Edom, vagyis Róma hitét.
- Jacob Frank Jákob pátriárka reinkarnációja.
- Jacob Frank fogja vezetni Izrael megváltását a világ, azon belül a Katolikus Egyház meghódítása által.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.01.19. 21:53:21

Nem tudom, mit akarsz mondani ezekkel az ellentmondó faszságokkal, de kezdem unni, hogy bődületesen logikátlan baromságokra reagáljak. Túl magas labdák, nem sport leütni. A történelmi igazolás című utólagos belemagyarázás ovis voltáról már nem is beszélve, csak kapásból:
1.) "Edom szent vallása"
Ha valami a primitív röghöz kötöttséget jelképezi, akkor mitől szent a vallása?
2.) Sholem nem írta, hogy a kabala bármikor foglalkozott politikával, azt sem, hogy később. Minden egyéb tendenciózus csúsztatás.
3.) Minősítésekre nem reagálok, mindamellett, hogy sikernek könyvelem el. Merthogy érvpótlék, azaz nyögvenyelős nyafi.

Mindezt a "szent vallás" miatt, ami ugyebár a kereszténység. Viszont szerinted a katolikus egyház maga a sátánizmus, mert a Frenky gyerök elfoglalta azért, hogy ne következhessen be az általa előre látott holokauszt. De bekövetkezett, dadus, úgyhogy valami bűzlik Vatikán háza táján. Felőlem rendben a sátáni mivolta, de a faszért hallgat erről pl. szentfazék Ricsink? Netán fél az általa tapasztalati alapon jogosan gyűlölt zsidó Jézuskájától emiatt jogosan kiosztott kokijától?
Baszki, nincs valami konzekvensebb kopid?
süti beállítások módosítása