Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A RASSZISTA AZ MIND TE VAGY! – HÁT ÉN MI VAGYOK?

2010. április 17. 08:11 - Mr Falafel

Ó, nem, nem óvodában jártam. A körzeti orvosnál, mai nevén házi orvos. A rendelő várójában szokatlanul kevesen voltunk. Mint utóbb kiderült, a doktorúr éppen a rendőrségen van visszaszerezni a rendelő komplett technikai apparátusát, amit egy beteg még rendelés előtt méltóztatott „ablakon történő bemászás, áru ablakon kiadása” módszerével birtokba venni, és a helyszínről a lehető legfeltűnőbb módon távozva megsétáltatni. Akciója sikerrel járt, az egész utca látta, miként botorkál hóna alatt egy asztali számítógéppel és faxszal. A nyomtatót azért nem vitte magával, mert túl nagy volt. Két-három pecsét viszont elfért a zsebében. Talán recepteket akart osztogatni a Blaha Lujza téren.

No, amíg a jó doktor bácsi a rendőrségen járt, mi, a páciensek beszédbe elegyedtünk. Hogy miről is szólt a diskurzus? – Természetesen a politikáról. Gyorsan szeretném megemlíteni, hogy a mi kerületünket csupa derék magyar polgár lakja, ezért is nem volt egyetlen MSZP-szavazó sem a váróban. Volt ellenben radikális változást óhajtó… Mit óhajtó, követelő! … polgár leány.

- Mocskos zsidók! – mondta ő, nagyjából minden átmenet nélkül. Reagálva arra, hogy a rendelőbe egy drogos-depressziós beteg tört be. Aki ezt nem tehette volna, ha a zsidók nem adnak nekik ingyen kábítószert. Jelezte, egy demokratikus országban az illető már régen elhunyt volna ólommérgezésben. A fiatal hölgy szólott még a jóságos Magyar Gárdáról, és arról, hogy tiszta szívéből gyűlöli az összes cigányt, és mindet kiirtaná, ha lenne géppisztolya. Orsós Viktorral, a Fidesz vezérével kezdené, mert az is egy tetű cigány, aki platós IFA-val vitte szavazni a pereputtyát.

Mi tagadás, Jobbik-szavazó lévén egy picit égett a pofámról a bőr. Amint azt már említettem, nem nagyon van a környékünkön rettegő cigány vagy zsidó, de még szoci szimpatizáns sem sok. A rendelőben meg kifejezetten hiányuktól szenvedtünk. Megváltó szenvedés, egész jól viseltük. Mégis elszégyelltem magam polgártársaim között, és csendben megjegyeztem, hogy ezt hívják rasszizmusnak.

- Ééééén? Én nem vagyok rasszista! – így védekezett a honleány. Nyilván el is hittük neki, elvégre becsületes magyar asszony. Legfeljebb csak olyan primitív, hogy hozzá képest a kőbalta mesterséges intelligencia. Nem mintha nem volna mostanában konfliktusok generálója a zsidó-magyar vagy a cigány-magyar viszony. Olyan problémakör ez, amiről nem nagyon szokás, és nem is igen szabad nyíltan és őszintén beszélni. Nem tehetjük meg anélkül, hogy ne bélyegződnénk meg a rasszizmus és antiszemitizmus vádjával. Márpedig a róla való interperszonális kommunikációt nem lehet soká elfojtani, mert annyi gőz gyülemlik fel, ami robbanáshoz vezet. Ilyeténképpen csak azért is illenék a diskurzust magasabb szinteken megnyitni, hogy ne a panelopitecusok tematizálják a szemináriumokat.

Én a magam részéről megtettem, amit megtehettem a fenti szituációban, noha pontosan átérzem, hogy mit próbált megfogalmazni a maga végtelenül primitív módján ez a nő. Azonban azzal is tisztában vagyok, hogy azon az úton, amin ő jár, értelmes ember nem mutatkozik.     

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr421928575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.04.17. 21:24:59

Jó a felvetés, csak az a kérdés, hogy a honleány ab ovo primitív, vagy szocializálódás a fenemód elit környezetben hatásként, netán a bevált recept szerint sugallni próbált zsidó ármány miatt? Félreértések elkerülése végett, nem provokálni akarok, inkább valami magyarázat, ad abszurdum megoldásféleséget. Akár mindhárom, vagy egyéb más alternatívák körbejárásával.

Tyr Anasazi · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.19. 13:17:32

@biboldó:
A csaj genetikailag volt sötét. Abszolút fejlődésképtelen entitás.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.04.19. 20:24:04

@Tyr Anasazi: Ez a legrosszabb fajta, nem lehet kezdeni vele semmit. Viszont annyit ér a szavazata mint a tudományos akadémia bármelyik tagjáé. Ha meg van egy befolyásos férfi mellette, akkor a közéletre gyakorolt hatása nagyobb az egész MTA-nál. Nincs megoldás?!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.04.20. 14:22:36

@biboldó:
Ilyesmin én is szoktam elmélkedni. De iure minden ember egyenlő, csakhogy nem vagyunk egyformán kvalifikáltak.
Egyébként az, hogy a legtöbb setétbarom a Jobbik oldalán gyűlt össze, előre elrendeltetett. A legalul élők kapták eddig a legtöbb szart a nyakukba. Emellett nem feledkeznék meg a fideszdroidokról sem. A Mandiner blogon lehet velük találkozni. Pont annyira fafejűek, mint a droidok általában.
süti beállítások módosítása