Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

AZ ÚJSÁGÍRÓK ETIKAI KÓDEXE

2016. október 31. 17:09 - Mr Falafel

Meg mertem volna esküdni, hogy ilyesmi nincsen is. Aztán mégis van. De minek? Tök fölösleges, ha egyébként nem tartja be senki. Jó, jó, nyilván vannak újságírók, publicisták, akkreditált bloggerek, akik betartják a kódexben foglaltakat, vagy legalábbis igyekeznek valamiféle erkölcsi minimum szerint végezni tevékenységüket.

Egyet én is ismerek, s ha ismerek egyet, akkor simán lehet több is. Viszont azok biztosan nem a 888.hu-nál, az Indexnél, a 444.hu-nál, a HVG-nél vagy a 24.hu-nál dolgoznak. Természetesen sokkal több médiumot megnevezhettem volna, de nem olvasom vagy nézem valamennyit. Például írott sajtót nem olvasok. Nem nézek HírTv-t, ATV-t és Echo Tv-t sem. Többnyire az elektronikus médiából tájékozódom, az internet különböző portáljain követem a történéseket.

Így akadtam rá ama hírre is, - amelyet több hírportál is leközölt – mi szerint a szegény migránsokat a határnál agyba-főbe rugdosó László Petra operatőr egyik filmje újabb díjat kapott. A hír szerint immár másodszor vehetett át elismerést egy olyan nő, akit a balliberális sorsközösség kiátkozott.

A hír nem igaz. Nem volt igaz akkor sem, amikor az első díját nyerte egy bizonyos dokumentumfilm. S az, hogy a hír hamis, valótlan, pontosan tudják az ezzel kapcsolatban cikket, posztot író skriblerek is a 24.hu-nál és az Indexnél. Ám, noha tudják, cseppet sem zavarja őket, hogy valótlan állítások bénán összedobált halmazából kerekedő művük semmi másra nem jó, mint a társadalom szennyvízelvezető csatornáiban tenyésző alemberek alantas ösztöneinek gerjesztésére.

Mielőtt tovább vájkálnánk az újságírásnak, publicisztikának nevezett pöcegödör tartalmában, mondjuk el, mi a valóság László Petra állítólagos filmjével és elnyert díjaival kapcsolatban!

László Petra férje, László Gábor egy tehetséges rendező, operatőr és forgatókönyvíró. Nemrégiben Nemzetidegenek címmel készített egy dokumentumfilmet Herhoff Györgyről, a félig magyar - félig sváb családból származó 56-os forradalmárról. Herhoff családja elkerüli a kitelepítést, mivel a háború alatt elbújtattak egy zsidó nőt. Később a kommunista rezsim elleni szervezkedés miatt halálra ítélik, majd 13 év fegyházra mérséklik büntetését. 56-ban amnesztiával szabadul. A forradalom kitörésekor megtagadja anyja kérését, hogy hagyják el Magyarországot. Fegyvert fog, harcol és valahol a Vérmezőn halálos lövést kap.

A film aktuális, díjait is aktualitása miatt kapta. Utóbbi elismerését olyan zsűritől vehette át, amelyben ott volt Gulyás János (nem éppen jobboldali nézeteiről ismert) kiváló dokumentumfilmes is. László Gábor egy személyben volt a film rendezője, operatőre és forgatókönyvírója. Felesége, László Petra legfeljebb támogatta férje munkáját, mint minden normális feleség.

Mindezek ellenére a 24.hu „Újabb díjat nyert László Petra filmje” címmel jelentetett meg cikket. Képet is csatolt hozzá, mégpedig azt, amikor a nő egy migráns felé rúg. Jól ismerjük a fotót, bejárta a világsajtót. Az Index rálicitált a 24.hu-ra és azt a címet adta a hír kapcsán keletkezett írásnak, hogy „Ismét díjat kapott a film, amiben László Petra szerkesztőként dolgozott”. Majd megjelöli forrásként a Magyar Időket.

Nyilván megnyitottam a Magyar Idők vonatkozó írását, ám ott sehol nem találtam utalást arra, hogy László Petrának bármi köze lenne a filmhez, akár szerkesztőként is. Ezért rákerestem magára a díjazott munkára. Az összes impresszumban kizárólag László Gábor szerepel. Vagyis az Index már úgy hazudik, hogy azt egyből a Magyar Időkre keni. A pofám leszakad!

Nem ragadok klaviatúrát a balliberális sajtó minden egyes olyan cikke, posztja, híre alkalmával, amely nyilvánvaló hazugság. Atyaég, nem is lenne időm egyéb teendőimre! Azonban éppen a Népszabadság ledózerolása miatti vernyákolás sok felvonásos bohózatának idején előjönni egy ilyen orbitális hazugsággal, mindenképpen megér pár sort.

Könyörgöm, az internet korában ne legyünk már ennyire tenyérbe mászóan aljasok, firkászkáim! Értem én, hogy erősíteni kell az összetartozást a táborban, de ilyen módon annak valódi hozadéka pont nulla. Ugyanis a társadalom politikai megosztottsága konstans, az erőviszonyok ugyancsak. Hazugságokkal meg már baromira nehéz híveket szerezni Orbán ellen. Mert nyilvánvaló, hogy az ilyen jellegű cikkecskék semmi mást nem akarnak megmutatni, mint azt, hogy milyen is a most regnáló kormány, hogy tudniillik idegengyűlölő, avítt nézeteket valló személyeket tüntet ki. S ha ezt teszi, hát azért teszi, mert a kormány is ilyen, vagyis ORBÁN ilyen. Jaj, Istenkém, mennyire szánalmas!

Mielőtt bárki meggyanúsítana részrehajlással, elmondom, nem olvasok Magyar Időket, a köztévét alig nézem, hisz nézhetetlenné vált, rühellem a 888.hu dilettáns médiamunkásait is. Tököm kivan a kormányt ajnározó lakájmédiáktól!  Amennyiben lehetőségem van, híradót az RTL-en nézek. Internetes portálok közül a 24.hu-t preferálom, néha Mandiner. E kettőnek egyazon tulajdonosi köre van úgy, hogy a 24.hu ballib beállítottságú, a Mandiner meg jobber. „…(Jobb felől üt) nekem fütyöl, (Bal felől üt) s nekem fütyöl…” Ahogy Arany János a Fülemilében írja.

Szóval, az van, kedves balliberális felebarátaim, hogy hiába siratjátok a Népszabadságot és jajgattok a sajtószabadság halódása okán, bizony nem ébred sajnálat irántatok, mert ostoba és hazug médiumokból így is túlkínálat van. Politikai érdekeket térden csúszva kiszolgáló tollforgatóból is több van a kelleténél. Találjatok ki valami mást! Legyetek erkölcsösebbek például, mutassatok példát becsületből. Az nyerő lehet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr6211918149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása