Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A FAGYI VISSZANYAL

2016. október 09. 18:12 - Mr Falafel

Minden balliberális médium Rogán helikopterezésével van elfoglalva. A cikkek és posztok alatt iszonyat mennyiségű gyalázkodás, gyűlölködés olvasható komment formájában. Miközben nekem fogalmam sincs, mi a probléma azzal, ha valaki helikopterrel utazik valahová magánszemélyként.

Most komolyan, tényleg olyan nagy esemény, ha egy miniszter helikopterrel utazik? Tényleg van olyan szerencsétlen sorsú honfitársunk, aki szerint egy 750 ezer forintos helitaxizás eget rengető szenzáció gazdagéknál? Pláne, ha pénzbeli juttatás nem is volt, csak barter.

Há’ mer’a mi pénzünkbőőől! - És egyből előlépett mindenki becsületes munkából élő buzgó adófizetővé. Jaj, ne már! Először is, a hüledezők zöme nem becsületes munkából élő buzgó adófizető. Annyi a különbség köztük és Rogán között, hogy nekik nem áll módjukban akkora mértékben lopni. Ennek kizárólag a társadalomban elfoglalt pozíciójuk az oka. Mert, kérem szépen, az a titkárnő, aki gemkapcsot vagy papírt visz haza, vagy az a bolti eladó, aki párizsit rekvirál magának, az Rogánként pont annyit lopna, mint az eredeti teszi.

No, de nem azért ragadtam klaviatúrát, hogy kiosszam a kommentekben gyűlölködő, fröcsögő kispolgárokat és proletárokat. Őszintén megmondom, nem érdekel, mit vernyákolnak. Aki saját kisszerűsége, sikertelensége miatti frusztrációjában képes gyűlölni bárkit, aki többre vitte, mint ő, annak véleménye, legyen az akár az enyémmel egyező, nem érdekel.

Nem érdekel, mert ismerem jól az embereket. Akárki kerülne is kivételezett pozícióba, az előbb-utóbb elhinné, hogy fontos ember, fontosabb másoknál, tehát előjogai lehetnek. És igaza lenne, mert egy miniszter igenis fontosabb egy bolti eladónál. Akárki kerülne kivételezett pozícióba, az családtagjait, barátait, ismerőseit részesítené előnyben. Ez is természetes, hiszen a család a legfontosabb kötelék, bőven beelőzi a hazaszeretetet. S az sem utolsó szempont, hogy kiben tudok megbízni. Nyilván olyanban, akit ismerek. Ezek az emberi kultúrával egyidős tények.

És igen, én sem lennék más. Én is ember vagyok, én is hiszem, hogy fontosabb vagyok másoknál, és erre számtalan példát tudnék hozni. Ilyenek vagyunk és kész. Én is a hozzám közelállókat segíteném, velük venném körbe magam. Nem vagyok szent, soha nem is akartam az lenni. Álszent meg pláne!

Ezzel nem akarom azt mondani, hogy minden ember egyforma. Természetesen akadnak olyanok is, akik ragaszkodnak az elveikhez, amelyek szigorú erkölcsi normákon alapulnak. A politikusok közül sem lett milliárdos valamennyi. Akadnak köztük kevésbé kapzsi emberek is. Ezért is szomorú, hogy közben semmit nem tesznek tolvaj gazember párttársaik ellen.

Miután jól kiosztottam az istenadta népet, akár rá is térhetünk ennek a helikopterezős sztorinak az érdemi részére!

Emlékszünk még Kóka Jánosra, a Gyurcsány-kormány gazdasági és közlekedési miniszterre? Na, neki saját helikoptere volt és azzal repkedett, amerre éppen kedve szottyant. Egyetlen baloldali sajtóorgánum és bősz kommentelő sem emelt kifogást ez ellen. A balliberális emberek, akik most ész nélkül óbégatnak, nem emelték fel szavukat. Ezt hívják kettős mércének. A mi gazdagunknak szabad, az övékének nem. A mi gazdagunk nem gátlástalan tolvaj, az övéké meg az. Szánalmas!

Íme, egy másik helikopterező balliberális politikus:

 http://kepviselofunky.blog.hu/2009/07/01/helikopter_7

Természetesen neki is szabad, mert ő sosem volt tolvaj, mint az ő gazdagjaik, vagyis a jobboldaliaké. Ismét csak szánalmas!

Egyébként Kóka azért repkedhetett gondtalanul, mert éppenséggel a minisztériuma alá tartozott a Polgári Légiközlekedési Hatóság. Egyik alkalommal Kóka úr élve hatalmával, megtiltotta a Hír TV bérelt helikoptereinek, hogy a Fidesz nagygyűlése alatt használhassák a főváros védett légterét.  

Találgassunk, ki nevezte ekkor Kókát helikopterügyi miniszternek? Naná, hogy Rogán Antal, aki akkoriban a Fidesz kampányfőnöke volt! Erre mondom én, hogy a fagyi visszanyal. Ezért nem szabad a másikat minden mondatáért, tettéért, életviteléért vagy szokásaiért megbélyegezni. Sosem tudhatjuk, ha mi kerülünk hasonló helyzetbe, hogyan cselekszünk, mit mondunk, milyen új szokásokat veszünk fel.   

Rogán Antal szépen belesétált ebbe a csapdába. Az úrhatnám kis tróger, amint Kókához hasonló lehetőséget kapott, azonnal megtollasodott és újgazdag ficsúrként kezdett el viselkedni. A marhája! S amikor a helikopterezése okán megtalálták, azonnal rájött, ezt csúnyán megszívta. Ezért kezdett el hazudozni összevissza, hogy ő nem is látott még helikoptert. Giga szánalmas!

Ahelyett, hogy kiállt volna és elmondta volna, mennyire szégyelli, hogy anno pont ő gúnyolódott Kókán, hogy helytelen volt, amit akkor mondott és így utólag is elnézést kér. Lehetett volna őszinte, mostanában úgysem gyakorolta túl sokat.  

   

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5011783661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása