Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

SEMJÉN ÉS AZ ÚJHULLÁMOS SÁTÁN

2012. november 21. 18:45 - Mr Falafel

Nem vagyok mazochista, mégis letöltöttem Semjén Zsolt doktori dolgozatát az internetről. Láttam belőle valahol egy részt belőle, és az nagyon viccesnek tűnt. Gondoltam, talán az egész mű ilyen szórakoztató, és akkor már nem volt hiábavaló cselekedet foglalkozni vele.

Igazam is lett, meg nem is. Valóban vannak a dolgozatban kifejezetten élményszámba menő részek, amelyeket többször elolvasni is jó szórakozás lehet. Ellenben az általa használt szakirodalomra, a forrásra kísértetiesen hajazó szövegrészek többnyire szárazak és unalmasak, mint az eredeti írás. Szerintem végig saját kútfőjére kellett volna hagyatkoznia.

Glasenapp: Az öt világvallás című műve nekem is kötelező volt egyetemen. Mit mondjak, dög unalom az a könyv. Száraz adatolás, semmi több. A fickó inkább ment volna gépészmérnöknek, mint valláskutatónak. Szinte hallottam a kattogó fogaskerekeket, a belekerülő porszem miatti csikorgást minden sorában. Eh, borzalmas mű!

Semjén doktor leszögezi, a new age a sátánhoz vezető, jó szándékkal kikövezett autósztráda. Nem, nem a Közgép építette, hanem a sátán maga. Tulajdonképpen erről szól az egész dolgozat, hogy hiába a jó szándék és pozitív igény, ha egyébként félelmetes veszélyt jelentenek. Azt, hogy kire, gondosan elhallgatja a szerző.

A félelmetes veszély az új hullámosok szóhasználatában van, mert Isten helyett isteniről, és Isten megtapasztalása helyett vallási élményről beszélnek. Na, most álljunk meg egy pillanatra! Vajon Semjén úr tisztában van a magyar nyelv jelzős mondatszerkezetével és szamantikájával? Álláspontom szerint bizonyosan nincs. Ahogy a new age jelentésével sem.

Különösen az a rész megkapó, ahol a vallási igény, mint a világ megismerése iránt érzett olthatatlan vágyunk egyetlen tiszta megnyilvánulása, elementáris erővel tör fel a modern kori természettudományok dogmájának fojtásából. Érzékeltetve ezzel, hogy az Istenhez vezető út egyetlen torlasza a tudomány, a matematika, a fizika, a csillagászat, az orvostudomány, a kémia, a biológia, stb. Nyilvánvaló, amennyiben e tudományok akadályozzák az ember spirituális kiteljesedését, Istenhez való megtérését, egyértelműen az ördögtől valóak.

Nevetséges dolog, hogy holmi fizikusok filozofálgatnak. Na, hallják, még szép! Tökéletesen sátáni cselekedet. És nem csak ez, de a müzli fogyasztás és a jóga is. Bizony, meg az erdőben futás. Miért, mi a faszom van az erdőben, ami futás közben gátolja az emberi lelket Istennel való egyesülésében? Azt tudták, hogy a joghurt is az ördög terméke? Na, ha nem, akkor olvassanak Hansjörg Hemmingert. Tömjén Zsolt tőle (is) vette az okosságait.

Clip_2.jpg

Na, de most őszintén, milyen egyetem az, ahol, ha leírjuk, hogy a müzli és a joghurt ördögtől való, arra summa cum laude doktori címet lehet kapni? Nem vagyok nagy müzli fogyasztó és joghurtot sem iszom túl gyakran. Talán ezért is nem ismerem azon összetevőiket, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy ördögi főzetről van szó.  

Mégis hogy várhatja egyetlen következetes keresztény is, hogy épeszű ember hinni kezd egy olyan Istenben, aki szerint a jóga vagy a erdőben futás sátánizmus, hogy a bifidus essensisről vagy actiregularisról már ne is beszéljünk. Amennyiben Istennek kifejezett szándéka, hogy maga köré futóbolondokat gyűjt, rám ne számítson.

Mondom, nem eszem müzlit, futni nemcsak erdőben, de sehol sem szeretek, nem jógázom és nem hallgatok Rolling Stones-t, ennek ellenére rám ne számítson senki keresztény, aki szerint Semjén normális, vagy az, amit képvisel Isten akaratával egyező. Akkor inkább már leszek bélyeggyűjtő, habár szerintem azok sem normálisok.   

Biztosak lehetünk benne, ha a Semjén-féléken múlna, a föld most is lapos lenne, és hétvégente boszorkányokat égetnénk a Kossuth téren. A betegségeket miatyánkkal gyógyítanánk, és az egyháznak tizedet fizetnénk. Viszont a nők nem szólhatnának bele semmibe, a mi tök jó lenne, tekintve, hogy a feleség két lábon járó rizikófaktor. Már orvosilag értem.   Ám pusztán ezért nem éri meg kereszténynek lenni, így maradok a más útnál, és vagy elkárhozom, vagy kiderül, hogy Istenhez nem egyetlen ösvény vezet, és a más utakon is levonhatom a Teremtővel való kapcsolatom erkölcsi konzekvenciáit.  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr544918766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.21. 19:04:40

Most mi lesz, én rendszeresen iszom joghurtot és még meditálok is? Nem vagyok metálos különösebben, de a régi Ozzytól és Black Sabbath-tól van egy-két kedvencem.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 19:17:14

Amit leírtál akkor lenne értelmes, ha:

Semjén bármiféle jelentőséggel/hatalommal bírna arra nézvést, hogy az emberek milyen istenhez imádkoznak...

Ha kedvenc szalonkavadászunk Semjén bármiféle erkölcsi magaslat lenne, a keresztényi élet útjelző lángoszlopa...

De mivel Semjén körülbelül annyira keresztény tetteiben, mint amennyire én a dalai láma vagyok (0%), ezért mindenféle megállapítás eleve félremegy a témával kapcsolatban.

Ott van. pl. Teréz Anya, vagy kicsit közelebb Hawaii-hoz, Damien atya. Ők Semjénnel ellentétben alkalmasak arra hogy általuk megítéljük az egyházat.
mindent a legjobb réteg, nem pedig a hulladék alapján ítélünk meg. gazemberek, képmutatók, vagy csak egyszerűen CSŐLÁTÁSÚ emberek mindenhol , minden társaságban, környezetben jelen vannak.
egy adott képmutató, szűklátókörű ember felfogásmódjából az egész vallására levonható ítéletet meghozni...elég olcsó húzás.

A boszorkányégetést egyébként inkább a protestánsok művelték szakmányban, illetve a germán (Szent-NRCS) területeken volt elterjedt. Lehet hogy ennek inkább a germánok felfogásmódjához volt köze, mint a vallásukhoz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.21. 19:39:24

@Schwerer Gustav: Semjént az teszi jelentős figurává, hogy súlyos elmekórtani eset létére Magyarország miniszterelnök-helyettese.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 20:25:20

@Mr Falafel: Igen. És? elmebetegek is lehetnek vallásosak...

Vagy attól tartasz, hogy megindul a "klerikális terror", elszabadul az inkvizíció pörölye, és bevezetik a Teokráciát? Vissza a "Sötét Középkorba"? (Amely a "felvilágosodás" narratívájával szemben a legkevésbé sem volt "sötét"...)

Akárhogy erőltetem az emlékezetem, nem találom hogy Semjén mikor hirdetett efféle eszméket, illetve tett-e bármilyen lépést hogy ezek megvalósuljanak....

Egyébként ha az a baj hogy elmebeteg, akkor miért a vallásos nézeteibe kell belekötni, nem értem. az nem elég baj hogy elmebeteg önmagában? különben is az igazi kérdés: van -e bármilyen realitása annak, hogy egyházi diktatúrát akarna bevezetni. Én semmilyen ilyen jelet nem tapasztaltam, és szerintem Semjénnek -látszat ellenére- az anyagi haszon, a pénz az istene.

A KDNP totálisan sztálinista párt abban az értelemben hogy amennyire a bolsevik rettegett attól, hogy elhajlónak bélyegzik, úgy rettegnek a ""kereszténydemokraták"" attól, hogy a fidesztől akárcsak nyomokban eltérő irányvonalat képviseljenek. néha beszólnak, ha a képviselők juttatásait, fizetését csökkenteni akarják, ennyi. hulladék csatlósok. A pénzt imádják. És ez igencsak ellentmond bármiféle keresztény értéknek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 21:05:35

@Schwerer Gustav: "De mivel Semjén körülbelül annyira keresztény tetteiben........."
Nyalom azt a mimóza lelked, hol a túróban van eme magvacskás gondolatmeneted midőn bőszen kunbélarákosizol?
Valamint azt se felejtsd, hogy pálfiék keresztényüldözésről, katolikus értékek nélküli 133 napról hablatyoltak a magyar parlamentben.

Na, pampoghatsz, hogy engem ignorálni kő, szarkupac. Merthogy könnyebb, mint tükörbe nézni.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 21:33:52

@biboldó: "Nyalom azt a mimóza lelked, hol a túróban van eme magvacskás gondolatmeneted midőn bőszen kunbélarákosizol?"

Teljesen él a gondolatmenet, mivel a "kunbélarákosizás" -nálam legalábbis- a _szavak_ és NEM a _tettek_ kategóriája. Tehát rossz példát hoztál.
(Az írás akkor "tett", ha szerződésben vállalsz valamit, _aláírod_, stb)

A jól feltett kérdés így hangozna: "Ha minden vallást a legjobb minősége alapján kell megítélni, akkor a zsidó vallást miért kun béla és rákosi alapján ítéled meg?" Vagy valami hasonló.

(Amire persze az a válaszom, hogy én a zsidó vallást nem kunbella és rákosi alapján ítélem meg...)

"keresztényüldözésről, katolikus értékek nélküli 133 napról hablatyoltak"

hablatyolni = szintén a szavak, nem pedig a tettek szintje....

Az embert nyilvánvalóan _elsősorban_ a tettei minősítik. Amint ezeket megnéztük részletesen, utána jöhet jelentőségben, hogy mit _mondott_.
A végére pedig marad: amit _gondolt_. És lehet hogy mind3 teljesen különbözik egymástól...

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 21:41:15

@Schwerer Gustav: Hablaty.
Kunbélarákosizással nem vallást, hanem emberek egy csoportját ítéled meg. Nem tettek, hanem származás alapján.

A tettek alapja a gondolat. Csak körülmények kérdése, hogy mikor válhatnak valóra.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.21. 22:31:06

@biboldó: Nehogy már itt valami zsidóüldözést vizionálj! A tettek alapja a gondolat, tényleg? Csak nem beállsz azok közé, akik a gondolatokat is korlátoznák? Ez új nekem.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 22:40:00

@biboldó: "Kunbélarákosizással nem vallást, hanem emberek egy csoportját ítéled meg."

Azért vagyok rákényszerülve, hogy ítéletet mondjak, mivel ezek a zsidók a "legjobb emberek" voltak abban az értelemben, hogy a legjobb embereknek fenntartott helyekre, az ország vezetésébe kerültek. Az ország vezetése a "legjobb embereknek" van fönntartva, ugye? Tehát a legjobb emberek _pozíciójába_ kerültek.

Ettől ők maguk "legjobb emberekké" váltak? NEM, és pont ezt kell ezen téma kapcsán minden alkalommal elmondani. Ugyanolyan szar emberek maradtak, akik voltak. És ebből az következik hogy _minden_ zsidó egy szaros bolsevik? Nyilván nem. Tehát a judeobolsevikokból kiindulva nem lehet az _egész_ zsidó népet leírni.

A kérdés már csak az, hogy kik a zsidóság legjobb emberei, akik alapján a népet meg lehet ítélni. szerinted? Olyanok akik jobbá, szebbé tették a világot. Itt olyasmit kéne fölmutatni, hogy önzetlen szeretet, (Agapé) vagy valami hasonló.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.21. 22:41:52

@Schwerer Gustav: Nem tartok jobban a klerikális reakciótól, mint a judeofasiszotid terrortól. Az én álláspontom az, hogy egyik oldal sem engedheti ránk a fanatikusait. A KDNP számomra semmivel nem szalonképesebb, mint az SZDSZ és a többi zsidópárt. A KDNP az úgynevezett keresztény értékrendet szeretné mindenkire ráerőltetni, ami gyakorlatilag nem létezik. Amit ők annak mondanak, az valójában a humanista értékrend. A keresztény értékrend szerint a föld lapos, a nőknek nincsenek jogaik. Röviden így lehetne jellemezni. A zsidók a saját felsőbbrendűségükbe való beleőrülést akarják szentségként ránk erőltetni. Amikor a keresztények uralkodtak a világban, általános volt a népirtás. most, amikor a zsidók uralják a világot, ugyanaz a helyzet, csak a módszerek változtak.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 22:44:01

@Mr Falafel: Már megint az a fránya projekció. A pálfi féle képviselő urak vizionálnak keresztényüldözésről, minek nem ellentétpárja a zsidóüldözés. Akkor sem, ha 133 napról hablatyolnak a parlamenti pojácák.
A tettek alapja a gondolat, ezen nincs vitatni való. Korlátozni nem akarom, csupán a hülye gondolatokkal szállok vitába. Elhiszem, hogy szarul esik a szembesítés.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 22:49:07

@Schwerer Gustav: Te hol élsz? A magyarországi parlamentben a nép által választott képviselők ülnek. A magyarság legjobbjai.
Úgy is néz ki, lásd a semjén, pálfi féléket. Ezek lennének a kétharmados zsidók?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 22:51:22

@Mr Falafel: Mondom, az álszentfazék keresztény értékrendnek nem ellentétpárja a zsidó. És még én vizionálok?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.21. 23:05:33

@biboldó: Engem ugyan nem szembesítesz semmivel. Én vígan irtanék embert innen is, onnan is, és nem vallása vagy etnikuma alapján. Amikor mindkét oldalon tendenciákról beszélek, nem arról beszélek, hogy minden keresztény félőrült, vagy minden zsidó tébolyult. Van egy tendencia mindkét oldalon, és igen, az egyik keresztény, a másik meg zsidó. Az egyik vallás, a másik meg etnikum, de hasonló elvek szerint vallanak vállalhatatlan nézeteket, amelyeket minden eszközzel igyekszenek ránk erőltetni. Én egyikből sem kérek. Pálfiék idióták, a Mazsihiszben meg csupa ÁVH-s tömeggyilkos van. Én tudom, hogy mindkét irányzat rossz, ezért egyikhez sem állok. Egyedi esetek alapján döntök jobb híján. most Semjén dolgairól volt szó, erről írtam posztot. A minap Kálmán C. Györgyről, mert akkor ő volt a hülye. Azt megelőzően Bayerről. Tudom, hogy egyedül vagyok, de nekem így megfelel.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 23:07:58

@Mr Falafel: Nemá, a parlamentnek sem ellentétpárja a Mazsihisz.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 23:14:11

@Mr Falafel: "A keresztény értékrend szerint a föld lapos, a nőknek nincsenek jogaik. "

Úgy vélem elég közel járok az igazsághoz ha azt mondom ez bizony eléggé leegyszerűsített, és egyszerűségében is totál hamis kép a kereszténységről.

Amit talán mondani akartál, hogy minden vallásnak vannak fanatikusai, és ezeket nem feltétlenül szerencsés ráereszteni a lakosságra. Ez is vitatható egyébként, lehet hogy erkölcsi, morális züllés idején pont ez a megfelelő lépés.

Abban viszont talán egyetérthetünk, hogy Semjén semmiképen sem "fanatikus". És szerintem egyébként nem is elmebeteg, mivel túlságosan is jól tudja, mikor kell befogni a pofáját. És ez éleselméjűségre vall inkább, na meg persze a morális érzék tökéletes hiányára, de ez maximum személyiségzavar, nem "elmebetegség" a hagyományos értelemben (pl. skizofrénia).
Semjén nagyon is tisztában van vele, mit merre kell mondania, hogy a fizetését szép rendben megkapja. Néha kereszténykedni kell kicsit, néha nemzetieskedni, a forgatókönyv szerint. Ő meg ezt végrehajtja. Igazából egy hétköznapi, unalmas káder, a Nemzeti Együttműködés kibaszott Rendszeréből.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 23:36:45

@biboldó: Még mindig: nem a szavakat, hanem a tetteket kell elsősorban nézni. És ennek fényében miminum _másodlagos_, hogy mit mondanak a parlamentben. Az a lényeg hogy mit csinálnak. És mit csinálnak?

1) "keresztény téren" lófasz semmit, és pont ezáltal mindegy, mit mondanak....ugyanúgy ömlik a fogyasztói szemét a tévéből például, mint 2010 előtt

2) a többi téren meg ugyanazt, mint az előző bandák, pl. nem Sukorón építik a haveri kaszinót, hanem a Fertő -tó partján.. és ez csak egy szembetűnő példa... százmilliárdos haveri megbízások, stb stb

A rendszerváltás óta 242 milliár dollár áramlott ki adómentesen Magyarországról.. és semmi jele hogy ez a gyakorlat akárcsak lelassult volna a rohadt zsidóbérenc fidesz alatt.. mégegyszer: nem a szavak, hanem a tettek... most nem Joav Blum kapta a megbízást, hanem Andy Vajna a kaszinóra...Na bumm, egyik zsidó helyett a másik zsidó...és így tovább.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.21. 23:42:12

@Schwerer Gustav: Még mindig: a magyarság által választott magyarság legjobbjai kótyavetyélték el a kaszinó telkeket. Is.
És ennek fényében minimum másodlagos a primitív zsidózás.
És így tovább.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.22. 00:10:14

@biboldó: Igen a fő felelősség a miénk, de kifejtettem már az egyik cikkemben, hogy ez részben azért is van, mert nincsenek rokonaink, akiknek a hülyeségéből/hibáiból tanulhatnánk.

Az angolszászok, latinok, szlávok egyenként százmilliós kulturális közeget alkotnak. egy ilyen környezetben nagyon könnyű látni, a részben-egészben hasonló örökség miatt, hogy a másik mit rontott el, vagy éppen mi az a jó dolog, amit érdemes átvenni.

Tehát nyelvi-kulturális sajátosságaink miatt is még mindig olyan csatákat vívunk, amiket máshol már rég lejátszottak, megoldottak. Példának okáért még mindig a romantikus XIX. századi "vátesz"-sorsban hiszünk, hogy eljön a messiás (aki a narratíva szerint író vagy költő), aki elvisz minket a Kánaánba. A Csurka volt ennek az utolsó nagy titánja, a véleményformáló irodalmár-pártvezér-vátesz utolsó tipikus képviselője.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.22. 08:53:24

@biboldó: Ezt a zöldséget maga honnan veszi? Ki választotta Gyurcsány Ferencet? Mióta a magyar szavazók célpártja az SZDSZ? Az én tudomásom szerint Medgyessy Péternek a koalíciós partner miatt kellett mennie. Magyarozhatja maga az ZSDSZ-t, de abban zsidón kívül más nem volt. Nem kétlem, hogy akadt pár száz szavazójuk, aki nem volt az, de erről még említést tenni is értelmetlen. A koalíciós partner látszólag elfogadta a szocialisták jelöltjét, Kiss Pétert, mégis Gyurcsány Ferenc tárgyalt velük az ominózus napon. A sportminiszter, LoL! A nap végén bejelentették, hogy ők Gyurcsány Ferencet támogatnák. Ebből még talán maga is világosan láthatja, hogy a kaszinós bűnbanda kizárólag zsidók által lett megválasztva. Maga próbálja kenni a szart, de ez nem fog sikerülni magának.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.22. 17:22:30

@Shyad-Khourongai: Te hol élsz? Mióta választott tisztség a miniszterelnöki pozíció?
Még egyszer: a magyarság választja a legjobbjait, kik elkótyavetyélték az egész országot, a kaszinótelek tyúkfing az egészhez képest. Kenheted a szart, de a magyarság lenézése az a feltételezés, hogy néhány zsidó az orránál fogva tudja vezetni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.22. 19:31:37

@Schwerer Gustav: Bocs, most vettem észre.
Basszus, nem kis dolog csirkepityu bá't vátesznek minősíteni. Világéletében megélt abból, hogy hazánkat fenyegető imperialista fenyegetettségről hablatyolt. Ez bevált a komcsi diőkben is, napjainkra nevesítve egy kis zsidózással meg bőven elég a kurucfingón szocializálódottak továbbhülyítésére.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.24. 19:32:25

@biboldó:nem "értékjelző" -értelemben minősítettem vátesznek.

vátesz = irodalmár, aki politikai szerepet is betölt. Lehet hogy régebben volt valami "magasztosabb" értelme is, de én ebben használom, amit írtam.
Sima funkcionális leírás.
süti beállítások módosítása