Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

AZ ISTENGYILKOS - GONDOLATOK STEPHEN HAWKINGRÓL

2012. október 04. 20:19 - Oleg_Mashkowiak

Beszélhetnék itt emberközeli tudományról annak kapcsán, hogy a világ legismertebb, és legelismertebb tudósa, Stephen Hawking gyakorlatilag celebnek számít. Előadásaira szinte képtelenség bejutni, olyan gyorsan elkelnek a helyek. Bizonyos körökben akkora rajongótábora van, mint Justin Biebernek a tini lányok között.

A mester legutóbbi előadása, amelyet a patinás Royal Society-ben ízléstelenül hivalkodó pompával rendeztek meg, tulajdonképpen arról szólt, hogyan ölte meg Istent. Ez, ez a kerekesszékébe nyomorodott, nyáladzó emberi torzó, ez ölte meg Istent. Na, menjetek a picsába! Ez egy legyet nem tudna agyonütni.

Mindenesetre rajongótábora áhítattal hallgatta a hangot, amely egy XIX. századi texasi cowboy akcentusával kinyilatkozta, ő bizony megölte Istent. Istennek nincs helye abban a világegyetemben, amit ő, - mármint Hawking – megalkotott. A kurvaéletbe, a faszi kvázi úgy öli meg Istent, hogy közben magát helyezi a helyébe! Ováció, taps, majd pezsgőzés.

A launch party utáni pezsgőzésről így emlékeznek meg:

„A beszélgetés utáni állófogadáson a vendégek Hawking motoros kerekesszéke körül csoportosulva pezsgőztek – beszédbe elegyedni sajnos nem lehetett a professzorral, de úgy tűnt, ennek ellenére szórakoztatja az esemény.”

Na, most várjunk egy pillanatra! – Nem úgy van, hogy a faszi amiotrófiás laterálszklerózisban (ALS - Lou Gehring-betegség) szenved, ami az akaratlagos mozgások kivitelezéséért felelős ("motoros") neuronok halálát jelenti. Motoros sejtek az agyban és a gerincvelőben is találhatók. ALS esetén a neuronok pusztulása a központi idegrendszer mindkét részében bekövetkezik. A beidegzésük elvesztése és részben a mozgáshiány miatt az izmok elsorvadnak.

Mármost, ha valaki ALS-ben szenved, és nem tud beszélni, továbbá semmilyenfajta mozgásra nem képes, - így arcizmainak mozgatására sem - honnan a túróból lehet kikövetkeztetni, hogy szórakoztatja, amint testének csonkja fölött álló emberek éppen jóízűen pezsgőzgetnek?

Persze, nem zárhatjuk ki, hogy Hawking ilyen perverz módon szeret szórakozni, és erre akár tudatosan is képes, hiszen betegsége a kognitív funkciókat nem károsítja. Vagyis ép elmével képes gondolkodni, valamint az akaratlan mozgásra képes (vegetatív) izmai is működnek. Mázli, hogy a tudomány így írja le ezt a betegséget! Ebből fakadóan aztán mondhat hihetetlenül okosakat ez a tudós celeb.

Mondhat, mondhat. De hogyan? Nem beszél, nem mozognak az akarattól függő vázizmai. A gondolatait olvassák ki? Létezik a gondolatolvasó gép? Úgy tűnik, létezik, és amerikai vidéki suttyó akcentusával adja elő saját világegyeteme teremtését. Hawking a Royal Society tagja, tehát előkelő angol úr, mégis egy bugris hangján szereti lenyűgözni hallgatóságát. Ez van.

Aztán azt sem értem, ha egyszer a kognitív funkcióival semmi zűr, és a vegetatív idegrendszere is ép, a pislogása miért nem természetes. Miért van, hogy a gép akkor is beszél, amikor Hawking hosszabb időre lecsukja a szemét, mintha aludna. Máskor meg fölfelé néz, a semmibe. Teljesen kontrollálatlan a vegetatív idegrendszere által irányított izmainak mozgása is, tehát egyértelmű, hogy a vegetatív funkciók is sérültek. Márpedig ebben az esetben nem beszélhetünk ép kognitív funkciókról sem.

És akkor mi van? – Hát az van, ha nem épek a kognitív funkciói, akkor meggárgyult, és nem tudni sem Istent ölni, sem univerzumokat teremteni. Vagyis kamu az egész műsor, amit torzója köré építettek. Ami legfeljebb azért probléma, mert úgy minden elmélet, amit neki tulajdonítanak, és a modern kozmológia gerincét képezi, merő hülyeség. Na, de kit érdekel manapság a kozmológia, amikor itt fulladunk bele a kicsiny világunkból (le)épített pöcegödörbe?

Mindazonáltal Stephen Hawking méltán Szent Grálja a vallásnak, amit ma nemes egyszerűséggel tudománynak neveznek. Hawking maga a megtestesülése, avatárja ennek a torz ostobaságnak, ami Istent gyilkolni már tud, de emberibb világot teremteni képtelen.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr104820514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.04. 20:46:42

Most néztem meg néhány "előadását". Kizárt, hogy bármit is gondol ez a valami.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.04. 21:29:40

Kösz ezért az okfejtésért!
Bevallom, anno amikor még képes volt valamiféle kommunikációra, tetszettek a gondolatai, jókat tudtam elmélkedni rajtuk. Az utóbbi időkben viszont mintha ellentmondásba keveredett volna önmagával. Azt hittem, én vagyok a hülye, de így, ennek ismeretében valóban úgy fest, mintha tudtán kívül már csak üzleti cirkuszra használnák a szerencsétlent. A körülötte pezsgőzők képviselnék a tudományt? Akkor ennek a világnak rendesen be vagyon baszva.
Istengyilkosság? Szánalmas, már többször elpuffogtatott plágium......

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.04. 21:38:15

@biboldó: Hát, a szeánszot a Discovery Channel szervezte, olyan giccsparádéval, ami már tőlük is túlzás. A fickó iszonyat pénzt hoz nekik. Szomorú, hogy egy ilyen szerencsétlen sorsú embert úgy mutogatnak, mint valami cirkuszi látványosságot.
Ha van türelmed, a youtube-on nézz meg néhány előadást. Kizárt, hogy a fickó képben van.

Arról nem szólva, hogy egy akkora koponya, mint ő volt még ember korában, nem jönne elő azzal, hogy megölte Istent. Ez valami huszadrangú médiacsinovnyik agyalmánya lehet csak.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.04. 21:52:53

@Oleg_Mashkowiak: Az a "tudományos" csatorna egyebet sem tesz, mint gyilkolja a gondolatot, ha úgy tetszik Istent. A szomorú az, hogy iszonyúan népszerű. Szerintem nagyságrendekkel kártékonyabb a szappanoperáknál is.

S=klogW 2012.10.05. 07:15:01

@biboldó: a spektrum időnként nézhető, de a külföldi mind bulvárcsatorna

Tehetetlen Dodó 2012.10.05. 08:26:51

Két megjegyzés:
A fickónak még két ujja képes valami apró tudatos mozgásra, ezekkel pecegteti össze a számítógépen a szövegeit, szó- és szótagpanelekből, amelyeket aztán a cowboy-hangú szintetizátor továbbít a hálás publikum felé.
A másik dolog: azért amodern kozmológia gerincét korántsem ő alkotta, őcsak spekulál rajta - ideje van rá - csiszolgatja, farigcsálja, időnként hozzácsap valami újdonságnak tűnőt, mint a Hawking-sugárzás.
Ha szegény nem nyommer lenne, hanem épképzláb ember, valószínűleg egy lenne csak a húszezer mai kisebb-nagyobb kozmológus között.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.05. 09:53:06

@Tehetetlen Dodó: Mint fentebb írom, megnéztem több előadását is. Sehol nem mozog a keze. DE! Ha mozogna is, mit számítana? Ugyanis a szeme hol lecsukva, hol meg az ég felé néz, teljes a kontrollálatlanság. Annyit meg nem mozog a keze, hogy gépírónőként klaviatúrán pörögjön. S ha lenne is szemkontaktus, akkor sem lenne képes folyékony beszédre, csak akadozóra, hosszabb-rövidebb szünetekkel, elvégre az angol nyelvben is van jó néhány szó, kifejezés. Hacsak nem feltételezzünk, hogy minden előadásában szóról szóra ugyanazt mondja. Akkor is elég élénk fantázia kéne azt képzelni, hogy a fickó bármit is csinál tevőlegesen.

Tehetetlen Dodó 2012.10.05. 10:05:44

@Oleg_Mashkowiak: Nem a keze mozog, hanm csak két ujja, az is csak pirinyót. A múltkor olvastam valahol a számára készített speciális szövegszerkesztő programról meg beszédszintetizátorról.
De ez tulajdonképpen nem is fontos - én inkább azt kérdőjelezem meg, hogy valóban olyan korszakos zseni-e, mit amilyen ünneplést csapnak körülötte.
Ha ép ember lenne, csak egy lenne a százezer kozmológus kollégából.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.05. 10:58:53

@Tehetetlen Dodó: Látod, engem meg pont az nem érdekel, mi lett volna, ha nem nyomorodik meg. :-)
Amennyire tudom, már egészséges korában is vezető tudósnak számított. Persze, nyilván szenzációszámba megy, hogy torzóként is miket ki nem talál.

A beszédszintetizátora gyártóját is becitálhatom, de akkor sem lesz képes két ujjal beszédet szintetizálni, mivel a szeme nem nézi a monitort. A szintetizátor készítőjének nyilatkozatait is megnéztem. A Hawking által gyakran használt szavakon alapszik. Kezdőbetűből következtet a szóra. Már bocs, de hány szó van az angolban, ami egyazon kezdőbetűvel indul? - Szerintem elég sok. Még olyanok közül is, amit Hawking gyakran használ. Tehát a monitorra irányuló szemkontaktus kötelező, hogy a kis ujjacskájával korrigálni tudjon szükség esetén.

Tehetetlen Dodó 2012.10.05. 11:01:02

@Oleg_Mashkowiak: Tudod mit? Legyen ez már az ő gondja...

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.05. 11:06:25

@Tehetetlen Dodó: Azért én kíváncsi lennék azon emberek lelkivilágára, akik cirkuszi látványosságot csinálnak belőle. Tud tiltakozni? Ha tudna, és megtenné, mindjárt elfogynának az ellátására adott pénzek, és néhány nap alatt felfordulna. Ez visszataszító.

Tehetetlen Dodó 2012.10.05. 11:07:53

@Oleg_Mashkowiak: Nyomorult élet lehet. Pár éve még olyan hírek is terjengtek, természetesen a bulvármédiában, hogy a gondozónője még verte is szegényt...

S=klogW 2012.10.05. 21:24:02

@Tehetetlen Dodó: "valószínűleg egy lenne csak a húszezer mai kisebb-nagyobb kozmológus között"

szép kis dogmákat gyárt maga :)

Michel Djerzinski 2013.11.20. 14:43:53

Oleg_Mashkowiak: SZÉGYELLD MAGAD!!! HOGY MERSZ ILYEN HANGON BESZÉLNI EGY EMBERRŐL, HE?! ISTENRŐL BESZÉLSZ, ISTEN HIÁNYÁT VETED A SZEMÉRE, MIKÖZBEN A TE ISTENED - ELVILEG - A SZERETET LENNE MAGA! AZ EGÉSZ POSZTODBAN EGY SZEMERNYI SZERETET, MEGÉRTÉS, EMPÁTIA NINCSEN! HAGYJUK, HOGY Ő MEKKORA TUDÓS, DE EGY E.M.B.E.R.R.Ő.L. VAN SZÓ!!! HOGY BESZÉLHETSZ RÓLA ÍGY? KI VAGY TE? KÉTLEM, HOGY EMBER. INKÁBB EGY FÉREG.

SZÉGYELLD MAGAD!!!!!!!!!!!!!

Michel Djerzinski 2013.11.23. 09:51:17

@Mr Falafel: Mi van, találva érzed magad?!

DEBIL A KIBASZOTT, ISTENVERTE KURVA ANYÁD, AKI A VILÁGRA SZART!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.11.23. 10:05:06

@Michel Djerzinski: Persze, hogy találva, debilke, mivel én vagyok Oleg is. :-))
Így beszélsz az anyámról, egy emberről, aki sosem ártott neked? Ki vagy te? kétlem, hogy ember. Inkább egy féreg. :-))
süti beállítások módosítása