Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

PEDAGÓGUSOK AZ ÚTELGAZÁSNÁL

2022. február 01. 10:16 - Mr Falafel

"Minden jó, amidőn kilép a dolgok alkotójának kezéből, de minden elfajul az ember kezei közt."

/Rousseau: Emil, avagy  a nevelésről/

pdsz.bmp

 

 

Teljesen nyilvánvaló, hogy a társadalmunk kettészakadt, s ez egy még be nem fejeződött folyamat. A kétféle élnivágyás rövidesen még ennél is távolabb kerül egymástól, és soha többé nem lesznek közös vágyaink, élményeink, céljaink. Soha többé. Szerencsére.

S amint azt már többször is elmondtam, véleményem szerint ez a megosztottság nem ideológiai jellegű, hanem evolúciós alapozottságú.  A bolygón való fennmaradáshoz az ember fiziológiai értelemben nagyjából eljutott arra a fejlettségi szintre, ahonnan jelen társadalmi berendezkedés mellett nem nagyon van hová tovább fejlődni. Illetve ahhoz, hogy testi adottságainkat az evolúciós kényszer tovább alakítsa, előbb valami óriási mentális átalakuláson kell átesnünk, vagyis az agyunknak kell eljutnia egy olyan fejlettségi szintre, amely kiprovokálja ezt az evolúciós kényszert.

Az emberi faj történetében több ilyen korszak lezajlott már, mígnem eljutottunk a homo sapiens sapiensig. Volt néhány zsákutca e folyamat során. Meggyőződésem, a liberális demokrata, a baloldali ember is egy ilyen zsákutca, s majd szépen kihalnak. Ennek legbiztosabb jele, hogy tagadják az összes biológiai determináltságunkat.

Ám, amíg ki nem halnak, valahogy együtt, egy térben kell élnünk velük, ami rendkívül nehéz. A megváltozott kognitív funkcióik elérték azt a szintet, amely már befolyásolja a genetikai alapprofiljukat, stimulálja a hormonháztartásukat, ezért túl azon, hogy semmit sem képesek már felfogni a mi világunkból, rendkívül agresszívak, a problémamegoldóképességük leredukálódott a végletesség szintjére.

Az az új embertípus, amivé válni készülnek, mint minden újszülött, retteg a környezetétől, ezért kizárólag az önvédelmi mechanizmusa működik maximális kapacitással. Ez egy primitív, ugyanakkor teljesen természetes és a földi élővilágra abszolút jellemző magatartás. Nekünk azonban, akik egyelőre maradtunk homo sapiens sapiens, valamiképpen kezelnünk kellene a helyzetet, de bizonyosan nem politikai/világnézeti kérdésként.

Útelágazáshoz érkeztünk. Mindannyian. Ők is, mi is. Ugyanahhoz az útelágazáshoz. Csakhogy mi nem tarthatunk velük azon az úton, amelyen ők mennének tovább. A mi utunk marad a homo sapiens sapiens faj útja, a férfi és nő biológiai tagozódás, az ellentétes nemű párokból álló családok, amelyek a fajfenntartást biztosító alapvető társadalmi egységek. Ők pedig…

Meg kell nézni a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének logóját: szivárvány. A sztrájk során az LMBTQ-mozgalom másik jelképét, a kék masnit viselték. Úgy van, a tanárok között is vannak a másfajta evolúciós pályára lépett egyedek!

Ezért számomra a pedagógusok sztrájkja kapcsán felmerülő egyetlen kérdés: vajon taníthatnak-e homo sapiens sapiens gyerekeket az eltérő evolúciós fázisban lévő embertípus egyedei?

A válaszom egyértelmű: NEM!!!

Éppen ezért valamennyi, a sztrájkban résztvevő vagy akárcsak a sztrájkolókkal szimpatizáló tanárt el kell bocsátani a pedagógus pályáról. Esetleg teljes szeparáció mellett fenn lehetne tartani az ő fajuknak megfelelő oktatási intézményeket. Azt hiszem, ezt kellene tennünk.

Sokan mondhatják, ez marhaság. Szerintem prevenció. Nekik is és nekünk is jobb, kényelmesebb, komfortosabb lenne. Hiába vannak még működő kompatibilitások, abban túl sok a teljesítménycsökkentő kényszer. S én úgy vélem, mindkét faj kiteljesedését lehetne biztosítani a másik károsítása nélkül. Persze, más kérdés, hogy ők ezt elleneznék, hiszen az ösztöneik önvédelmi üzemmódja kizárólagosságot diktál, minden más elpusztítását, de nekünk kell erősebbnek lennünk, hiszen a mi mentális állapotunk a stabilabb.

Fel lehet hánytorgatni részemre, hogy megfeledkezem a pedagógusok általános társadalmi megbecsülését tükröző bérrendszer anomáliáiról, hogy nem csupán a baloldali pedagógusok érzik úgy, hogy nem keresnek eleget, ergo nincsenek elvárható szinten megbecsülve.

Nem feledkeztem meg. A kormány sem. A pedagógusok társadalmi megbecsülését kifejező bérszint jelenleg konvergál a társadalmat alkotó közösségek pedagógusokról alkotott általános véleményéhez, ám ennek ellenére fejlesztés alatt áll. Úgy bizony! Bármennyire is fájdalmas ezt elismernie egy pedagógusnak, sajnos nem élvezik az emberek maradéktalan bizalmát.

Már a múltrendszerben is, amikor még egy középiskolai osztályból 15% sem tanult, tanulhatott tovább felsőoktatási intézményben, a tanárképző a kevés, a lehetőséggel élni tudó diák számára a végső megoldás, kényszerpálya volt. Akit nem vettek fel orvosira, mérnöki vagy jogi karra, az ment tanár-, illetve tanítóképzőbe. Ebből fakadóan a pedagóguspályán megszaporodott azon tanárok száma, akik sikertelenként értékelték magukat és tele voltak frusztrációval, amit aztán a gyerekeken vezettek le.

Amikor a 90-es években egy gimnáziumban hospitáltam, találkoztam ezzel a jelenséggel, és úgy vágott pofán, hogy még most is szédülök tőle. Így aztán hiába is ajánlottak az akkori oktatásügyi minisztériumban kutatói állást, visszautasítottam. Egyik tanárom rá is kérdezett, hogy tán nem szeretem a gyerekeket? Én pedig azt válaszoltam, hogy a kollégákat nem szeretem. Megértem, mondta ő, aki a hazai pedagógia oktatás egyik legkiemelkedőbb alakja.

A rendszerváltozás egyik nagy előnye lett, hogy a felsőoktatási intézményekbe való bejutás jelentősen könnyebbé vált, ezáltal nagyon sokan, akik egy felvételire nem voltak képesek megfelelően felkészülni, ám e stresszhelyzet megszűntével viszont bizonyíthatták a tudás megszerzéséhez való egészséges viszonyukat, diplomához jutottak.

Így a bolognai, vagyis a liberális rombolás ellenére az egyetemek, főiskolák jó egy évtizeden át termelték az egészséges szemléletű diplomásokat. Végül persze a téveszmés rendszer maga alá gyűrte az önálló gondolatokat és uniformizálta a hallgatókat.

Sebeők János írót (szerintem inkább filozófus) úgy harminc éve megkérdezték, miért nem járt egyetemre. Azt felelte, mert az egyetemeken agylopás folyik. Most meg már annak is örülnénk, ha agylopás folyna az agysorvasztás helyett. Soha ennyi korlátolt képességű, önálló gondolatokra képtelen, önismerettel és önkontrollal nem rendelkező fiatal felnőtt nem került még ki a felsőoktatásból, mint manapság.

S ezt nem más okozza, mint a baloldali liberális világfelfogás általánossá válása a felsőoktatásban, ráerőszakolása a nyiladozó értelmű fiatalokra. A másfél évtizedes gondolati szabadság, kreatív önmegvalósítás támogatása után a pedagógus ma újra megkérdőjelezhetetlen hatalom, tévedhetetlen mindentudó, mint egykor a szocializmusban volt. S persze megtorló és bosszúálló is. Megtorol és megbosszul minden önálló gondolatot, eltipor, ha csak a szikráját is meglátja, hogy a gondjaira bízott fiatal értelem többre hivatott, mint ő.

Mindemellett hihetetlen mértékben téves az önértékelésük. Nincs egy sem köztük, aki ne képzelné magáról, hogy ő jó tanár, és jobb is, mint x-y. Ezért nem képesek belátni, hogy bár a munkájuk a társadalmi hasznosság szempontjából közvetlenül az orvosok munkája után a legfontosabb, az informális társadalmi megbecsültségük jelenleg meglehetősen csekély. S e helyzeten nem a még több fizetés képes változtatni, hanem csak a morális megújulásuk.

Nyilván a magasabb bérek kialakíthatnak versenyhelyzetet, s esetleg képzettebb, felkészültebb személyek is a pedagógusi pályát választanák, azonban a magasabb felkészültség nem tesz senkit jobb pedagógussá. Erre bizonyára mindenki tudna számtalan példát hozni. Nekem is volt jónéhány rendkívül nagy tudású tanárom, de olyan csapnivaló pedagógus volt, hogy elképesztő.

Itt állunk tehát az útelágazásnál. Egyes pedagógusok pedig, mint  múltrendszerben, - abban szellemgyilkos diktatúrában - kiállnak és megmondják, mi a kötelező, mi az egyedül üdvözítő irány. Te jó ég, emlékszem, középiskolában, osztályfőnöki órán osztályfőnökünk Lenin elvtársról zengett hősi eposzokat, így akarván minket a társadalom hasznos tagjaivá nevelni. Hihetetlen, hogy három évtized után ide züllött vissza a társadalmunk, ide züllött vissza az oktatás színvonala!

Azt mondom, a tanár, a pedagógus ma nem példakép. Vagy, ha példa is valamire, az olyasmi, amit egyetlen gyermeknek sem szabad követnie. Vannak kivételek, én is ismerek néhányat. Nekik nehéz dolguk van ma. Kívánok sok erőt és kitartást!        

 

     

 

  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8617039976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfőmérnök 2022.02.01. 17:04:07

Sebeők szerintem is inkább filozófus.

Deansdale 2022.02.02. 08:32:38

A vakcinácizmus ellen lehetett volna joggal sztrájkolni, de a szakszervezetek arra nem reagáltak, inkább a választásokra gyúrnak. Gyomorforgató.
Ettől függetlenül sokan csak a béremelés reményével csatlakoztak a sztrájkhoz, politikától függetlenül, szóval mindet kirúgni egy kicsit erős lenne.

Amúgy ha a fityisz valóban az lenne aminek az ellenzék hirdeti, akkor már a pedagógusképzésre se vennének fel bolsewoke hülyegyerekeket, és az oktatók közül is kiszórnák a libbantakat, de sajnos ilyesmiről szó sincs.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.02.02. 15:39:40

@Deansdale: pedig előbb-utóbb muszáj lesz megszűrni a pedagógusokat. Száműzni kell az iskolákból minden áltudományos baromságot, minden balliberális agybajt. Ez elkerülhetetlen, ha fenn akarunk maradni, mint emberi faj.
A 2013-as pedagógus béremelésnek nem lett kedvező hatása az oktatásban. Nem lettek jobb, felkészültebb, lelkiismeretesebb tanárok.
Szerintem úgy kellene szétválasztani a liberál-bolsevik iskolákat a hagyományos iskoláktól, mint anno az egyháziakat az államitól.

Deansdale 2022.02.02. 18:17:58

@Mr Falafel: Hát az igaz, hogy a fizetésemeléstől általában nem lesz jobb az oktatás színvonala, ez globális tapasztalat, de azért van egy határ ami alatt a szakma elkezdi elriasztani a tehetséges embereket, illetve erkölcsileg is elfogadhatatlan aprópénzért dolgoztatni az elhivatottakat. Szerintem az idősebb pedagógusok elég jól keresnek, de a fiatalok közel sem, és sokaknak nincs türelme hosszú évekig a pályán maradni szar fizetés mellett. Nem túl nagy ráfordítással át lehetne szervezni a dolgot, hogy a fiatalok fizuja emelkedjen, az időseké meg ne - bár akkor ők nyavajognának, de azzal együtt tudok élni :)

Azzal 100%-ig egyetértek, hogy a libsizmust tiltani kell az oktatás környékén.

Alfőmérnök 2022.02.03. 11:00:03

@Mr Falafel: @Deansdale: Dean-nek adok igazat.
A kezdő pedagógus fizetés arcátlanul alacsony (szvsz nem csak a kezdő, de ezen vitatkozhatunk). Nem igaz, hogy nincsenek jó tanárok, ők szívjanak azért, mert a pedagógus szakma x százaléka kontraszelektált és/vagy libbant egyed?

Deansdale 2022.02.03. 12:44:03

@Alfőmérnök: Aki vállalja a minősítéseket ill. kap pótlékokat (pl. osztályfőnöki), az nem keres rosszul, legalábbis az én boomer véleményem szerint :) Nettó 300 már nem egy éhbér, bár nyilván vannak akik sokkal többet keresnek más szakmákban, de a pedagógusi pályának vannak más előnyei, amik kompenzálják a relatíve alacsonyabb bért. Meg azért azt is lássuk be, hogy a pedagógusok többsége nem lenne képes és/vagy hajlandó kőkeményen programozni vagy pl. mérnöki munkát végezni. Szóval ha van bennük önkritika akkor inkább szép csendben hajtanak a szakmájukon belül az előrejutásért, és nem azon nyafognak hogy van aki többet keres, esetleg akár diploma nélkül is, mert az is 100%-ban nyilvánvaló, hogy a tanárok többsége hidegburkolónak sem menne el, hiába keresnek azok jobban.

Azt ettől függetlenül továbbra is fenntartom, hogy pályakezdőként gyalázatos fizetést kapnak, és egy pár évig még minősítésre sem jelentkezhetnek, szóval úgy tűnik a politika mindent megtesz, hogy a fiatalokat elriassza a pályától.

Alfőmérnök 2022.02.03. 13:02:01

@Deansdale:"a pedagógusi pályának vannak más előnyei, amik kompenzálják a relatíve alacsonyabb bért"

Gondolom itt arra célzol, hogy pl. nyári szünetben nem kell dolgozniuk.
Igen.
De amúgy nem is napi 8 órát dolgoznak, dolgozatkijavítások, portfóliókészítés, stb.
Lényegében csak bizonyos szempontból mazochisták választják ezt a pályát.
(Hogy mit és hogy kéne oktatni az egy másik talking point. Szvsz teljesen más tanmenetre lenne szükség, mint a mostani, persze nem libbant módon kéne "reformálni".)

Frederick2 2022.02.04. 12:48:00

@Mr Falafel: @Alfőmérnök: @Deansdale: A cikkre reagálva...

Másfél évet dolgoztam a KLIK-nél, könyvtáros pedagógusként. Ismertem fideszes pedagógusokat, meg egy fideszes igazgatónőt, akik szívből gyűlölték a KLIK-et. Minden választásnál a FIDESZ-re húzták be a voksot - de megvetéssel kezelték a KLIK-et. Fideszesként utálták a FIDESZ teremtményét, amit úgy neveznek: a KLIK. A kritikájukat pedig nem pártpolitikai alapon hozták meg, hanem szakmai alapon. Egy jobboldali pedagógus ismerősöm is mondta, Klebelsberg Kunó forog a sírjában, hogy egy ilyen gyalázatos intézmény viseli a nevét.

"Teljesen nyilvánvaló, hogy a társadalmunk kettészakadt, s ez egy még be nem fejeződött folyamat. A kétféle élnivágyás rövidesen még ennél is távolabb kerül egymástól, és soha többé nem lesznek közös vágyaink, élményeink, céljaink. Soha többé. Szerencsére."

Persze, vigyük el a magyar oktatással, a magyar iskolarendszerrel kapcsolatos problémákat is a polgárháború irányába, hogy ne lehessen beszélni a lényegről!

De ha már ezt felhoztad, kis pontosítást. A társadalmunk nem kettészakadt, hanem négy részre tagozódott.

1, Balliberális Network. Központi alak Gyurcsány Ferenc és talán Márki-Zay Péter.

2, Nersevik Network. Központi alak Orbán Viktor.

3, Nemzeti Radikális Network. Központi alak Toroczkai László. Ez a harmadik szekértábor egyébként régóta megvan. Régen a JOBBIK volt a központi párt, Vona Gábor volt akkoriban a Führer. Amikor a JOBBIK átvedlett ballibbé, a nemzeti radikálisok árván maradtak. Mígnem jött Mi Hazánk, meg Toroczkai - és betöltötte ezt az űrt.

4, Apolitikusok. Akik undorodva nézik a három politikai törzs küzdelmeit a hatalomért. Leszarják a politikát. Lassan én is betagozódom ebben a csoportba.

Van az egymást csépelő három politikai törzs, meg az egészet leszaró apolitikusok tömege. Na, ennyit a kettészakadásról!

Ezen logika alapján Deansdale amúgy micsoda? Mert, ami nekem lejött mostanában a blogjáról, posztjairól és kommentjeiről, radikálisan elutasítja az Orbán-kormány koronavírus- és vakcinapolitikáját. Sőt, még támogatna is egy olyan országos sztrájkot, ami tiltakozna az Orbán-kormány koronavírus- és vakcinapolitikája ellen. Ő most gonosz? Szauron és Sztálin szolgája? A nemzet ellensége? Halál reá?

Meg egyébként is: ha valaki jobberként nem ért egyet az Orbán-kormány valamelyik politikai programjával, az miért lesz mindjárt ballib?

"Éppen ezért valamennyi, a sztrájkban résztvevő vagy akárcsak a sztrájkolókkal szimpatizáló tanárt el kell bocsátani a pedagógus pályáról."

Akik között nem csupán ballibek, hanem jobberek is vannak. Ja, ez jó stratégia! :P

"Meg kell nézni a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének logóját: szivárvány. A sztrájk során az LMBTQ-mozgalom másik jelképét, a kék masnit viselték. "

Csakhogy az újbaloldal mindig is ilyen volt. Mindent igyekeznek felkarolni, ami felhasználható a jobboldali kormányok ellen. A pedagógusok sztrájkját is. Ez olyan meglepő?

Vagyis én is Deansdale-lel és Alfafőmérnökkel értek egyet ebben a témában.

Emlékszem, még fiatal főiskolás koromban megjártam kb. 3 db nyelvstúdiót, meg két magántanárt. Készültem a német nyelvvizsgára. Az hagyján, hogy az általános és középiskolában megutáltatták velem az idegen nyelvet. De sajnos a főiskolán is ugyanolyan lelketlenül oktatták a német nyelvet. Így kénytelen voltam igénybe venni nyelvstúdiókat és magántanárokat. A nyelvstúdiókban aztán néha-néha valóságos kiselőadásokat hallgattam az adott nyelvstúdiónak hol a vezetőjétől, hol egy-egy tanárától, hogy milyen szörnyen rosszul tanítják az idegen nyelvet az iskolákban, az iskolarendszerben, bezzeg ők... Mindig undorodva hallgattam ezeket az öndicséretbe fulladó monológokat, mivel tisztában voltam vele, ha minőségi idegen nyelvoktatás zajlana a magyar iskolarendszerben, akkor a fiatalok többsége az iskolarendszeren belül szerezné meg a nyelvvizsgát, és nem keresné fel tömegesen a nyelvstúdiókat. De hát az idegen nyelvoktatás az általános iskolákban, a gimnáziumokban, a főiskolákban, az egyetemeken siralmas (tisztelet a kivételnek), a nyelvstúdiókban meg nem...

Számos probléma van a magyar iskolarendszerrel. Van, amit az Orbán-kormány megoldott, van, amit nem. A pedagógia kapcsán nem a polgárháborúról kellene beszélni, hanem a létező problémákról és az azokra adható lehetséges válaszokról.

Deansdale 2022.02.04. 12:57:25

@Frederick2: Úgy érzem az ellenségképzést te is legalább ugyanannyira nyomatod, mint bárki más :)

Alfőmérnök 2022.02.04. 13:43:12

@Frederick2: Konkrétan Klebelsberg vmelyik örököse kérte ki magának, h a KLIK Klebelsberg nevét viselje. Abszolút joggal.
De minden hibája ellenére én is azt gondolom, h a fidesz a kisebbik rossz bármi mással szemben jelenleg.

Frederick2 2022.02.04. 13:55:56

@Deansdale: Ez egy frusztrált társadalom, tele frusztrált emberekkel. Az ellenségképzés pedig egy nem túl jó eszköz a frusztráció levezetésére. Sosem tartottam magam kivételnek. Ki merem mondani: nem vagyok különb, mint a többi ember. Ezen a téren biztos nem.

Egyébként nem jó ez. A maga módján ez egy iszonyat. Elviselhetetlenül szörnyű, hogy egy olyan társadalomban élek, ahol az emberek frusztráltak; tele vannak félelemmel, gyűlölettel, haraggal. ISZONYAT, Deansdale!

Mivel állami szférában dolgozom, nem lehetek apolitikus. Ugyanakkor igyekszem minimalizálni a politizálás mértékét. A politika is olyan, mint az alkohol; a túl sok kikészíti az embert. Látom egyrészt a szüleimen, másrészt az ismerőseimen, hogy a túlzásba vitt politizálás csak még rosszabbá teszi a közérzetüket. Permanens idegeskedés, rettegés, elkeseredés - ezt adja a politika. Nem, ebből nekem elég egy kanálnyi, de nem kell egy egész konténernyi! Hosszabb távon keserűvé teszi az embert. Szomorúvá, mérgessé, gyűlölködővé.

A LÉNYEG: keveset foglalkozok politikával. Egy idő után ez eljut majd a nulláig. Egy ismerősöm azt mondta, inkább tol bele több időt a Quake-be, mint a politikába. Igaza van.

A meló mellett időt szánok a családra, intézem a hivatalos dolgaim, megyek az egészségügyi vizsgálatokra. A fenn maradó szabadidőmben pedig filmeket néztem, elektronikus zenét hallgattam, geek tartalmat gyártó youtubereket néztem, ponyvairodalmat olvastam, meg nyomtam a Witcher 3-at. Az, hogy Márki-Zay vagy Orbán a faszagyerek, kit ölt meg a koronavírus, lesz-e háború Ukrajnában, nem érdekel. Ha meghallgatom ezeket, csak szarabb lesz a kedvem! NEM ÉRDEKEL!

(www.youtube.com/watch?v=bv7lO-RDS7s)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.02.04. 20:29:31

@Frederick2: @Alfőmérnök: @Deansdale:

2010 után a pedagógusok kaptak egy jelentős béremelést. Cserében nem adtak semmit. A jelenlegi alacsony fizetésük ennek következménye. Én egy vasat sem adnék nekik, Orbán most is adott 10%-ot, 2023-ig pedig mindösszesen 50%-kal emeli a bérüket (10+10+30).

Nincs többféle világnézetű homo sapiens sapiens. Aki ma balliberális, az már meghaladta az evolúció biztosította faji kereteket. Ők nekem ellenség. Nem azért, mert én nem férnék el tőlük a bolygón, ők gondolkodnak végletesen, ők pusztítanának el mindent, ami nekünk életteret, társadalmi kereteket jelent.

Ha a szembenállásunkat világnézeti kérdésként kezeljük, el fogunk pusztulni.

A KLIK-ről párom szakdolgozatában pár évvel ezelőtt elmondtuk (egy volt tankörtársnőmmel segítettünk be), hol fog szétesni. Megtörtént, átalakították, továbbra sem jó. Csakhogy nincs szakmai ellenoldal, mert az olyanok is eladták magukat sorosnak, mint Radó Péter.

Ellenségképzés nincs. Ellenségek VANNAK. Aki azzal bíbelődik, hogy rossz ember-e, amiért gyűlöli a baloldaliakat, az áldozat lesz. Látni, mit művelnek a világban a woke majomhordák. Ki hiszi, hogy ezek békében szeretnének élni másokkal? Gyorsan forduljon orvoshoz, vagy egy 9mm-eshez.

Sosem volt még annyira szükség a pragmatikus gondolkodásra, az érzelmek kikapcsolására, mint most. Az USA fenyegetőzik, belerángatja az EU-t is egy hülye háborúba. Válaszul Kína és Oroszország egy olimpiai megnyitón közli, hogy Tajvan Kínáé, a NATO meg kussoljon.

Továbbra is ajánlom Dick Swaab könyveit olvasásra.

Frederick2 2022.02.24. 11:01:18

@Mr Falafel: Azért látom, a könyvtáros kaszt is tele van balliberálisokkal. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete beleköt a gyermekvédelmi törvénybe.

mke.info.hu/wp-content/uploads/2022/02/%C3%81ll%C3%A1sfoglal%C3%A1s-MKE-2022-02.pdf

Totál feleslegesen. Ugyanis ez a törvény továbbra sem akadályozza, hogy LMBT-könyvek (ponyvák és "szakirodalmak") legyenek a könyvtárak polcain. Kölcsönözhetőek ezek a szarok.

Ez semmi más, mint politikai állásfoglalás.

Jaj, el sem merem képzelni, micsoda politikai tisztogatás lesz az állami szférában, ha hatalomra kerülnek a libsik!

Alfőmérnök 2022.02.25. 19:17:18

@Frederick2: Őszintén szólva a törvény szövegezésével nekem is vannak problémáim.

"tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg."

Eleve nem pontosan definiálja, hogy pontosan mit is jelent a "népszerűsítés", de a nagyobb probléma, hogy a MEGJELENÍTÉS is bűncselekménynek számít.

Vegyünk két példát.
Platón több dialógusában nemhogy megjeleníti az azonos neműek közötti szerelmet, hanem még fel is magasztalja. Ezek után tehát bűncselekmény Platónt olvastatni 18 éven aluliakkal?
Anyukám magyartanárként meg szokta nézeti a diákjaival a Teljes napfogyatkozás c. filmet, ami Verlaine és Rimbaud szerelmét jeleníti meg. Innentől akár meg is lehet büntetni ezért?

Persze sok múlik azon, hogy hogyan alkalmazzák a törvényt a gyakorlatban, de szerintem ez egy hanyagul, nem kellő körültekintéssel megfogalmazott törvény. Mondom ezt úgy, hogy a törvényalkotó céljával teljes mértékben egyetértek -- megálljt kell parancsolni a gender-őrületnek és a "nem létező" homok- és LMBTQXYZ-lobbi tevékenységének.

Frederick2 2022.03.05. 09:57:04

@Alfőmérnök: Mivel mondtad, hogy érdekel a programozás, gondoltam, felhívom a figyelmed erre a két videóra. :) TomCat két videója arról, miként lehet valaki programozó. Hátha van néhány észrevétele és tanácsa, ami neked is hasznodra válik. Mond weboldal címeket is, érdemes azokra is odafigyelni!

www.youtube.com/watch?v=QUzx-9RdNDQ
www.youtube.com/watch?v=jGpUN7RbmTA

Alfőmérnök 2022.03.06. 21:36:06

@Frederick2: Köszi. Meglepően értelmes itt tomicica amúgy.

Frederick2 2022.03.06. 23:04:41

@Alfőmérnök: Azt mondja TomCat, hogy a programozáshoz nem kell feltétlenül matematikai tudás. Ami azért érdekes, mert én a területen dolgozó emberektől mindig azt hallottam, az informatikához és a programozáshoz elengedhetetlen a matematika.

Alfőmérnök 2022.03.07. 02:01:52

@Frederick2: Igen, ez szerintem is hülyeség. (Vagy mondjuk inkább azt mondanám, hogy logika.)

Frederick2 2022.03.13. 06:50:55

@Mr Falafel: Nézd csak! Itt egy lista azon pedagógusokról, akik támogatják az LMBT-t. (Nem teljes. Állitólag folyamatosan frissitik.) Érdemes elolvasni a néhány név alatti jellemzést is.

szentkoronaradio.com/blog/2022/03/12/a-magyar-iskolak-szegyenei-ok-tanitjak-lmbtqp-ideologiaval-fuszerezve-gyermekeinket-1-resz/

Már folyik az érzékenyítés a magyar iskolákban, méghozzá a liberális pedagógusok által. Osztályfönöki órákon jönnek elő az LMBT-témák. Van olyan tanár, aki már érzékenyít transz témában is. Ijesztő, nemde?

A FIDESZ nyomatja a gyermekvédelmi népszavavázt, viszont simán benn hagyja a magyar iskolarendszerben ezeket a gyermekekre veszélyt jelentő pedagógusokat. Listázni kellene, a lista alapján pedig ki kellene rúgatni őket az állásukból. Az ilyen ember ne neveljen és okítson gyerekeket! Menjen inkább műkörmösnek, fodrásznak vagy virágkötőnek!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.04.02. 11:03:09

@Frederick2: Uhh, bazmeg!!!!!! Naggyon dúúúrva!!! Hol egy kalasnyikov?
süti beállítások módosítása