Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

GALAKTIKUS TÁMADÁS

2019. augusztus 25. 23:07 - Mr Falafel

A minap adták az egyik csatornán Charlie Sheen régi sci-fijét, a Galaktikus támadást, amelyben egy tudóst alakít. Mit mondjak, koránt sem csillog úgy a tudós szerepében, mint a Két pasi, meg egy kicsi című sorozat alkoholista-szexmániás zeneszerző, Charlie Harperjeként.

A sztori az lenne, hogy idegen lények érkeznek a Földre, kiknek a mi klímánk túlságosan hideg, ezért globális felmelegedést idéznek elő. Van egy gépük, amely képes szintetikus emberi külső vázat húzni a testükre, s ekképpen lemásolva fontos beosztásban lévő személyeket, fokozatosan átveszik a hatalmat.

Illetve átvennék, ha nem lenne a főhős, a Sheen alakította Zane Zaminski, rádiócsillagász, aki kiszagolja a gonosz földönkívüliek mesterkedését, és vállalva a sorsközösséget Pataky Attilával, valamint Georg Spöttlével, a társadalom számkivetettjeként veszi fel a harcot az idegen hódítókkal.     

Én pedig, mivel a klímaváltozással, az amazonasi erdőtüzekkel és Greta Thunberggel kapcsolatban már annyi égbekiáltó ostobaságot hallottam, úgy döntöttem, felvállalom, és E.T.-t teszem felelőssé mindazért, ami napjainkban az emberi társadalommal történik. Occam borotvája, ugyebár. Ha nem a gonosz CO2 és az elnyomó tőkések, s ha nem is az anarchista-zöld liberális baloldal, akkor a legkézenfekvőbb megoldás az, hogy galaktikus támadást alatt állunk.

Nem ma kezdtem el gyanakodni, hogy a Földet idegenek szállták meg. Nekem már az a Sam Hawkins nevű fazon is gyanús volt. (Most szólt rám a párom, hogy Sam Hawkins a Winnetou-ban volt, az én emberemet Stephen Hawkingnak hívták.) Secko jedno! Szóval, ez a Hawking tök béna volt, egy tolószékben gubbasztó hatalmas, nyáladzó fej egy elsorvadt test fölött. Mégis előadásokat tartott és ő volt a balliberális démonokrácia elméleti fizikai Szent Grálja, ő volt A Tudós.

Ugyanis hiába volt totál béna, a sima izmai működtek, tehát pislogott, nyelt és nem kakált be, mert működött a záróizma. Viszont a nyelve, - ami szintén sima izomból áll – hiába működött, mert a feje többi izma nem segítette őt a beszédben. Ezért egy barátja megalkotott neki egy számítógépet, amelyiket a nyelvével irányított. E szerve valami kis pöcköt lökdösött, amitől nagy sebességgel megjelentek az értelmes szavak és mondatok. Kvázi folyékonyan beszélve tartott előadásokat.

És az emberek ezt elhitték. Bele sem gondoltak, hogy nincs az a sebesen pörgő nyelv, amelyik a szavakat oly gyorsan képes kurzorként kiválasztani és sorba rakni egy számítógépben. Az egész egy nagy büdös hoax volt, amit jól megfilmesítettek és még Oscar-díjat is kapott. A csúcs-szuper számítógépről azóta sincs semmi hír, nem került sorozatgyártásba, hiába oldaná meg sok hasonló nyomorult ember egyes gondjait.

Az idegen lények földi inváziót irányító katonai vezetője meg röhögött egy nagyot rajtunk. „Ááá, nézzétek, ezek ekkora marhák, hogy ezt is elhiszik! Simán azt is be tudjuk adni nekik, hogy a CO2 elpusztítja a világukat, s ezt ráadásul ők maguk okozzák”. – a beosztottjai is mind röhögtek. S ha figyelembe vesszük, hogy a tábornokuk jóslata igaznak bizonyult, biztosak lehetünk benne, ezeknek az emberi kultúra egy nonstop kabaré színház.

Vidám kis szürkék, annyi biztos! Honnan tudom, hogy szürkék? – Sehonnan, csak valahogy nekünk minden földönkívüli zöld, ha aranyos, és szürke, ha gonosz. S hát, vidámkodjanak akármennyit, azért csak gonoszak.

Mindjárt térjünk is rá egy másik kreatúrájukra, akit Gretaként alkottak meg. Persze, óvatosságból adtak neki családnevet is, a Thunberget. Tudták, hogy csak ennyi kell, és beveszünk bármekkora ökörséget, amiket beleprogramoztak. Ja, és aspergeres! Aha, csak éppen az asperger egyetlen tünetét sem produkálja. Helyette viszont van kezdetleges mongolredője, ami egy másik mentális betegség jele.

Ezek addig vihorásztak rajtunk, míg az orvos-antropológusaik elcsesztek egy diagnózist, összekevertek két betegséget. De még ez is bejött nekik! Senkinek fel sem tűnt, hogy Greta kommunikációja még csak a legapróbb jeleit sem mutatja az Asperger-szindrómának. Mondjuk, szerintem is vicces, hogy éppen a Down-kórral keverték össze. Vagy ez is csak egy teszt, hogy leesik-e az embereknek, s ha nem, ők még tovább mehetnek a hülyítésünkben.

Mindenesetre a teremtményüknek nagy PR-feneket kerítettek. 20-30 fős dorbézoló, utazgató stábbal hirdetik az alacsony ökológiai lábnyom szükségességét. Szerintem a szintén e témában nemrég együtt iszogató-kokainozgató világsztárok „magánrepülővel megjelenni kötelező” buliját is ők szervezték. Te, és a liberálzöld baloldaliak hogy kajálták! Millió megosztás, lájk és rajongó komment.

Na, mindegy, a lényeg az, hogy én tudtam, ezek itt vannak, de azt mostanáig én sem gondoltam, hogy a globális felmelegedést ők csinálják. Egyszerűen elfogadtam az évmilliók óta fennálló periodicitást, amely szerint most éppen egy interglaciálisban (felmelegedési szakaszban) vagyunk két glaciális között, az éghajlatunk ezért változik. Logikus, ha egy kort jegesedés közöttinek nevezünk, akkor alap, hogy melegebb van, mint a glaciáliskor, vagyis a jegesedésben.

Csakhogy elkúrták! Nem kicsit, nagyon! El kellett volna tüntetniük ezt a filmet, mert így most, hogy felnyílt a szemem a gonoszságukat illetően, harcolni fogok. Ráadásul még az esőerdőt is felgyújtották! Rohadékok! Ezt már nem hagyhatom annyiban. Gondoltam, leleplezem őket ezzel az írással. Szóval, ha eltűnnék, vagy kétszer fejbe lőném magam, mert szar az élet, akkor tudni fogjátok ti is, ŐK voltak.

Bizony, ez az esőerdő felgyújtósdi rossz ötlet volt. Hozzáteszem, már az űrkutatásunk kőkorszakba való visszabaszása is kontra produktív volt, ha rejtve akartak maradni. Mert hiába is próbálják a proletárdiktatúrát építgető liberális démonokrácia vezetői a nemzetközi nagytőkések nyakába varrni ezt a borzalmas természetkárosítást, pontosan tudja minden épelméjű ember, hogy a víz nem ég. A vizes fa sem. Márpedig az Amazonas-medence fái gyakorlatilag vízben álltak. Gyufával azt meg nem gyújtja senki emberfia.

 

Arról nem szólva, hogy a terület ipari termelésre alkalmatlan, semmi hasznos nyersanyag nem lapul a föld mélyén. Az egész legfeljebb arra jó, hogy a liberál-bolsevik zöld lobbi állítását támassza alá, lám, az ember így pusztítja a környezetét, mindannyiunk életterét. Ám, bármennyire is kapóra jön nekik elmebajuk terjesztésére, ők sem rendelkeznek eszközökkel arra, hogy mindezt megcselekedjék.

Nem, ember nem gyújthatta meg az esőerdőket. Jó, mondjuk egy nagyszabású katonai légicsapás csinálhat ilyet, de a napalmbombázás kissé feltűnő lett volna. Végtére is négy Franciaországnyi területről beszélünk.

Az antropogén globális felmelegedést is elfelejthetjük, ugyanis a két térítő (Rák és Bak) között a Földön mindenhol esőerdők vannak, vagyis az övezet cirkumpoláris, a jellemző éghajlat pedig a nagyon-nagyon meleg. Trópusinak is mondják. Tehát, ha az eddigi nagyon-nagyon meleg nem gyújtotta fel a Föld esőerdőinek jelentős részét, akkor most sem tenné.

Egyébként abban még a kretének is egyetértenek velem, hogy az erdőtüzek nem spontán jellegűek, hanem szándékos, tudatos cselekvés következményei. Csak, - mint írom fentebb – az egyik tábor a tőkéseket okolja, egy másik pedig a komplett emberiséget, amiért annyi CO2-t bocsát ki. Sőt, brazil konteók szerint a térség indián lakossága gyújtja fel az erdőket, hogy termőföld területeket szerezhessen, amin maniókát termeszt, vagy akármit. Szerintem inkább rizst, tekintve, hogy többnyire vízzel elárasztott területekről van szó.

Annyit még megemlítenék, hogy ezek a hatalmas tüzek a déli féltekén vannak, ahol most tél van, vagyis esős-monszunos időszak, nem pedig szárazság. Bár, gondolom, ez annyira nem érdekli a klímzombikat, ők tovább mantrázzák a CO2 és az ember felelősségét. Mondanom sem kell, hogy a global warming elmélet egy földönkívüli vírus, amivel ezek a rajtunk röhögő szürkék megfertőzték az amúgy is gyenge értelmi képességűeket.

Fontos alapstratégiája az inváziójuknak, hogy lehetőleg minden természeti jelenség kapcsán az emberi felelősséget hangsúlyozzák ki. Bűntudatot kell ébreszteni az emberekben, s a zavart elméjüket egyre csak újabb és újabb borzalmakért való felelősséggel terhelni. Én pontosan tudom, hogy az emberek a legjobban a felelősségtől félnek. Ezért lesznek mások szolgái, mert nem bírnák el a saját értelmi képességeikre való támaszkodással együtt járó felelősséget.

Ezt jól kifigyelték a rohadék marslakók! Látták, hogy az emberek nem mernek kockázattal járó döntéseket hozni, mert rettegnek attól, hogy kudarc esetén kiderülne, mégsem olyan okosak, mint a kocsmában pár sör mellett, vagy a konyhában paprikás krumplit főzve. Rájöttek, elégséges csupán vezető egyedek szerepét átvenni, a birkák meg úgyis követni fogják őket, csak gondolkodni ne kelljen, csak ne legyen a nyakukon felelősség.

Merkel? – Hát még szép! Bizony ám! Emberbőrbe bújt földönkívüli. Azért nincs gyereke sem. Okkal méregethetjük sanda szemekkel a gyermektelen világvezetőket, nagy valószínűséggel mind idegen. Obama kivétel. Ott már sikerült az egész családot reprodukálni. Fejlődik a technológiájuk a szemeteknek.

Komolyan tragikomikus. A leginkább a fehér ember helyzete aggasztó. Nyilván az európai kultúra a legnagyobb ellenségük, mert a fejlett technológiákat mind ott fejlesztették ki. A fehér ember a legveszélyesebb rájuk. Ezért előbb jól megfertőzték a világunkat valami vírussal, utána meg elhitették, ha a fehér ember nem szül meg évente százezer gyereket, akkor hiába születik Ázsiában és Afrikában évente félmilliárd, az emberiség létszáma kisebb lesz.

Ugyanígy elhitették azt is, ha egymilliárd europid (caucasian) csökkenti az ökológiai lábnyomát, akkor hiába pazarol és pusztít 6,5 milliárd, a Föld megmenekül. A Föld pusztulásáért ugyanis kizárólag a fehér ember felelős. Legesleginkább is a heteroszexuális, szaporodó fehér ember. Tekintve, hogy magam is e kategóriába tartozom, én is nagy veszélyt jelentek rájuk. Pláne, hogy most jól leírtam, hogy mindent tudok róluk.

Nézem a tévében a híreket és mit látok: Indonézia új fővárost épít. Indonézia természetesen a trópusi övezetben van, a két térítő között, tehát gyakorlatilag esőerők helyére épült országról beszélhetünk. Szóval, a félmajmok túlszaporodták Jáva-szigetét, felzabáltak és elpusztítottak mindent, ezért átköltöznek Borneóra, hogy ott is elpusztítsanak, felzabáljanak mindent. Allah akaratából! – mondta a majomkirály.

Úgy bizony! Allah is fontos szereplője ennek az egész inváziós sztorinak, mert a szürkék rájöttek, hogy mindazon, éppen hogy csak az emberi fajba sorolható félmajmok, akik Allahban hisznek, rendkívül szorgalmasan irtják felkérés nélkül is a veszélyes fehér embert. S ha megnézzük az Európát elözönlő, szemükben az értelem szikrájának leghalványabb jele nélkül őrjöngő muszlimokat, - akiket a Merkel bőrbe bújt E.T. telepített ránk – megint azt láthatjuk, nem rossz a marslakók terve.

Mr. Falafel vagyok – és ez itt az Ellenállás.    

                

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr315024430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick2 2019.09.05. 10:27:17

Egyáltalán miért pozitívum az Asperger-szindróma, önmagában az autizmus?

"Az Asperger-szindróma (Asperger syndrome, gyakori rövidítése AS) neurobiológiai pervazív fejlődési zavar; az autizmus spektrumzavarok közé tartozó pszichiátriai kórkép." (Wikipedia)

Kiemelem, ami szerintem lényeg.

"az autizmus spektrumzavarok közé tartozó pszichiátriai kórkép"

Vagyis Greta Thunberg autista. Az autista emberekről meg közismert, hogy míg értelmileg nagyon fejlettek, érzelmileg radikálisan beszűkült a világuk. A beszűkült érzelmi világuknak köszönhetően, vagy mondhatnám, érzelmi fogyatékosságuk miatt, képtelenek megfelelő szociális kapcsolatok kialakítására. Mivel az autizmus egy olyan létállapot, ami lehetetlenné teszi az érzelmek egészséges szintű megélését, ezért nyugodtan nevezhető betegségnek.

Mindezt azért írom le, mert a PC-doktrinák szerint az autizmus nem betegség, hanem csupán egy "másság", egy "csodálatos adomány" és egy "szubkultúra". Aki betegségnek nevezi az autizmust, az ezen polkorrekt etika jegyében "rossz ember".

Én szerintem az autizmus betegség. Greta Thunberg egy beteg ember. Greta Thunberg nem képes az érzelmei egészséges megélésére, a megfelelő érzelmi intelligencia kialakítására, a szociális kapcsolatokra. Mindezek a hiányosságok nem befolyásolják, mikor kialakít a klímaváltozásról egy véleményt? Greta Thunberg, mint autista, hogyan kezeli az ellenvéleményt? Egyáltalán képes feldolgozni egy olyan tényt és véleményt, ami ellentmond a nézetrendszerének?

Az emberek többsége úgy kezeli az autizmust, mint valami misztériumot, mint valami misztikumot, mint valami transzcendens jelenséget, valami megfoghatatlan képességet. Folyamatosan beszélnek az autizmus pozitívumairól, de a negatívumairól nem.

Greta Thunberg példakép?

Itt az a kérdés, hogy az autista ember egyáltalán lehet-e példakép? Most eszembe jut Dr. Temple Grandin, aki szintén egyfajta autista példakép lett a közbeszédben. De nála is az a helyzet, hogy míg értelmileg megvalósította önmagát, érzelmileg nem. Az anyja, aki felnőtt koráig ápolta, óvta még a széltől is, és egyengette az útján, soha nem tudott közel kerülni a lányához, még az ölelést is tiltotta számára. Egy autista is vágyik a szeretetre, de maga képtelen a megfelelő módon viszonozni a szeretet. Lehet-e példakép egy olyan ember, aki értelmileg megvalósítja önmagát, de érzelmileg nem?

"Amikor a gyűlölőid a külsődet és a másságodat támadják, az azt jelenti, hogy már nincsenek érveik. És akkor tudhatod, hogy nyerésre állsz." (Greta Thunberg)

"nyerésre állsz."

Nyerni a kaszinóban kell, nem a természetvédelemben! Komolyan így fogalmazott? :P

Én nem támadom Greta Thunberg autizmusát. Csak regisztrálom a tényt, hogy az autizmus túl van misztifikálva, nincs róla őszinte diskurzus a közvéleményben, és be van szorítva a téma a politikailag korrekt keretek közé. Kár, mert ez megint olyan téma, amiről érdemes lenne egy árnyalt és tárgyilagos, őszinte diskurzus, ami mellőzi a mellébeszéléseket.

"már nincsenek érveik"

Jópofa. Azóta több konzervatív publicista is szétszedte Greta érveit, anélkül, hogy szóvá tette volna az autizmusát. Akár a kinézetét, akár a korát. De mindegy, ő jelen pillanatban "nyerésre áll".

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.09.05. 13:10:29

@Frederick2: én most is azt mondom, nincs aspergere és a mongolredő nem véletlen.

Alfőmérnök 2019.09.06. 23:01:24

@Frederick2: @Mr Falafel: Asszem Greta kérdésében maxval bircaman véleménye eléggé releváns, lévén ő is aspergeres. Idézem az egész posztját.
"Az asperger másság?

Azt mondja Gréta Thorzonborz, hogy aspergeresnek lenni nem hogy nem betegség, hanem egyenesen szupererő.

Ökörség, s ezúttal ez nem csak vélemény, hanem személyes tapasztalat, ugyanis én is aspergeres vagyok.

Szögezzük le: egyetlen betegség se jó. S minden eltérés a normától, ami gátolja a normális életet az betegség, nem másság. Másság csak az lehet, ami semleges tartalmú, pl. a balkezesség az, hiszen a balkezes képes mindenre ugyanúgy, mint egy jobbkezes. Ellenben mondjuk egy homoszexuális vagy egy pedofil nem képes mindenre, amire egy normális heteroszexuális.

S az aspergeres sem képes mindenre, amire egy egészséges ember. Ez egy olyan betegség, mely a metakommunikációs készség zavarát jelentit, azt aktív és passzív formájában gátolja. Emiatt az aspergeres antiszociálisnak tűnik, miközben nem is az. Mindez súlyos probléma, különösen gyerekkorban. Az aspergeres gyerekeket a normális gyerekek jellemzően idegesítőnek tartják, mert viselkedésük lenézőnek tűnik, s mert nem reagálnak ahogy kell a metakommunikációra.

Hogy van pozitív oldala is? Mindennek van. De ez olyan, mintha azt mondanánk, a vakság nem betegség, mert a vak emberek hallása kiváló, azaz “szuperejük” van. Igen, általában az aspergereresek intelligenciája magasabb az egészségesekéhez képest, ennek az lehet a magyarázata, hogy a csökkent metakommunikáció miatt az agynak több “szabad kapacitása” marad másra, sőt erre rá van kényszerülve, mert míg az egészséges embereknél a metakommunikáció ösztönös, addig az aspergeres kénytelen azt racionálisan elemezni és tanulni, persze sose elérve azt a szintet, ami egy egészséges ember számára gyerekjáték.

Szóval, Grétácska, hülye vagy. Ami teljesen független az aspergertől. Esetleg nem vagy hülye, hanem gonosz vagy, ami már valóban hatalmas fogyatékosság."
bircahang.org/az-asperger-massag/

Frederick2 2019.09.06. 23:56:47

@Alfőmérnök: Ha már szóba jöttek a fogyatékossággal kapcsolatos politikai korrektségek... tudod, mivel lehet engem kikergetni a világból.

"A Dawn kóros szép!"

Downos és gyönyörű - országos kampány
www.facebook.com/events/1007538342784692/

És ennek bizonyítására csinálnak Dawn-kór szépségversenyeket, meg mutogatnak Dawn-kóros modelleket.

Itt egy "modell".
www.facebook.com/PrincessKaylasCourt/

Mi szép a Dawn kórban? A Dawn-szindróma eredménye a fizikai test torzulása. Mi abban a szép?

Tévedés ne essék: nem vagyok a Taigetosz-etika híve. De a valóság ilyetén meghamisítása idegesít. Ez már valahol beteges.

Frederick2 2019.09.06. 23:58:35

Ja, Down kór... nem Dawn kór.

Ritkán használt szó, persze, hogy elbaszom! :P

Alfőmérnök 2019.09.07. 01:21:58

@Frederick2: Világos: a betegség és egészség, a szépség és a csúnyaság, az igazság és a hazugság közti különbségek elrelativizálásáról van szó. Vannak, akik ezt a posztmodern gondolkodás következményének tekintik, vannak, akik korábbi eszmetörténeti áramlatok következményeinek tartják. Szerintem egy rákos sejtről, rákos sejteket tenyésztő génekről (vagy "mém"-ekről) van szó, amit(/ket) ki kell metszeni a társadalom szövetéből.

Frederick2 2019.09.07. 06:38:19

@Alfőmérnök:

"Szerintem egy rákos sejtről, rákos sejteket tenyésztő génekről (vagy "mém"-ekről) van szó, amit(/ket) ki kell metszeni a társadalom szövetéből. "

A jakobinizmust el kell távolítani a politikából, a gazdaságból, a kultúrából, a médiából, az oktatásból, sőt magából a társadalomból. Amíg a jakobinizmus vígan tenyészik köztünk, nem fog talpra állni a nyugati civilizáció.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.09.10. 23:18:01

@Frederick2: @Alfőmérnök: Most néztem szét a Mandineren. Tehetetlen Dodó megbolondult, vagy valaki ellopta a nickjét?

Alfőmérnök 2019.09.11. 05:35:23

@Mr Falafel: Azta, itt valami tényleg nem stimmel. Nicklopás lehet.
Az eredeti Dodó szept. 10-én 20:09-kor írt utoljára.
mandiner.hu/felhasznalo/tehetetlen_dodo (85664 komment)
Ez meg egy új, mintha a régi paródiája akarna lenni:
mandiner.hu/felhasznalo/t_hetetl_n_dodo?offset=108&limit=18
Azt írja: "Tеhetetlеn Dodó 2019. szeptember 10. 18:24
73
@Nuttika
Gondolatébresztőnek: a mandiner informatikai rendszerét 20 másodperc alatt hekkeltem meg.

Szerinted az új paksi blokké mennyi idő lesz majd valakinek?

Dilettáns szarok vagytok, primer életveszélyben van miattatok az egész ország. Na, ezért nem szabad nercigányra fontos dolgokat bízni."

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.09.11. 08:38:05

@Alfőmérnök: Ez elég komoly bűncselekménynek tűnik. Konkrétan terrorcselekménnyel fenyegetőzik. Holnap délben értekezlet elé terjesztem. Nemzetbiztonsági hatósági lépéseket teszünk.

Alfőmérnök 2019.09.12. 00:38:41

@Mr Falafel: Alapvetően nem vagyok híve, hogy büntetőeljárás induljon az ilyen hülyegyerekek/-picsák ellen, viszont azt támogatom, hogy kicsit megszopassák őket. :)
Az látszik, hogy nagyon rá van állva Dodóra (lehet, hogy nem is önszántából). Szarul parodizálja Dodót, de az is látszik, hogy olvassa, amiket ír, és nagyjából érti is. Simán el tudom képzelni, hogy minden un. renitens nikkre, pl. rám, vagy rád, vagy deanre, "rá van állítva" valaki. Ami azért valahol megtiszteltetés, én legalábbis így fogom fel, mert veszítenivalóm nincsen, és ha igaz, az meg azt jelenti, hogy valami hatása/jelentősége van annak, amit én egyszerűen a saját lelkiismeretemre és igazságérzetemre "hallgatva" bepötyögök a billentyűzetembe.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.09.12. 21:21:50

@Alfőmérnök: Amúgy nem tört fel semmit. Vannak módszerek. Például megnézte Dodó profilját, hogy milyen e-mailt adott meg. A google sajnos könnyen hamisítható. Csinált egy kamu e-mailt, amire kért jelszó emlékeztetőt. Máris átvette az uralmat. Ez nem hackelés, hanem piti ügyeskedés.

Frederick2 2019.12.24. 08:19:33

@Alfőmérnök: Remek társadalomkritikák. Jelzem, úgy fejt ki társadalomkritikát, hogy nem megy bele az aktuálpolitikába. (Na jó, a harmadiknál egy csöppet igen.)

RETROSHOCK

Az Összeomlás Napja
www.youtube.com/watch?v=rAWNYrwXhHk

A Megszégyenítés Kora
www.youtube.com/watch?v=0Y45tFSG_Pc

BLACK MIRROR ÚTIKALAUZ
www.youtube.com/watch?v=F_AbAvka09Y
süti beállítások módosítása