Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

ÉN, A PATKÁNY

2019. április 29. 09:19 - Mr Falafel

Bangóné Borbély Ildikó, szocialista politikus az ATV egyik beszélgetős műsorában azt találta mondani, hogy azért népszerű a Fidesz, s népszerűtlen a hazai balliberális oldal hazánkban, mert sok a patkány. Hát, hogy is mondjam, ez egy kurva erős kép ám, Ildikó.

A Fidesz azonnal lemondásra szólította fel a hölgyet, a balliberális oldal pedig többnyire azt állította, hogy ők soha nem mondanának ilyet. Még akkor sem, - szuggerálta egy szoci prominens – ha éppen egy harapós Fideszesről van szó. Különben is, a patkány egy aranyos, intelligens kis állat, – mondta Tordai Bence – ergo eleve nem lehet patkány egy Fideszes, hiszen a Fidesz-szavazó sem nem aranyos, sem nem intelligens.

Szóval, a balliberális oldal nem kér elnézést, nem szankcionálja Bangónét. Miért is tenné? A kedvenc szavuk a „geci”, majd’ minden, a politikáról és közéletről szóló mondatukban benne van. O1G. Sőt, bírósági ítéletük is van nekik, hogy gecizni haladó mozgalmár virtus. Tiszteltetem Baka András bíró urat!    

Balliberális megmondó emberek pedig abbéli véleményüknek adtak hangot, hogy ezt az alpári stílust is a Fidesz honosította meg a közéletben. Há’ mer’a Bayer Zsót! Nem fogom most becitálni, mi mindennek nevezett már minket Spiró György, Esterházy Péter, Kertész Ákos vagy éppen Tóta W. Árpád. Lényegtelen.

A helyzet azonban az, hogy egyik sem politikus, nem tagja a Tisztelt Háznak, szemben Bangónéval. Úgyhogy a párhuzamot megvonni ekképpen közéleti személyiségek és parlamenti politikusok között nem lehet. A szocialisták erős asszonya ilyen formában valóban új irányvonalat jelölt ki.

Ő így temeti az árkokat. Na, jó, ez hülye vicc volt!

Tetszik vagy sem, Bangóné és a hozzá hasonlók társadalmi igényt elégítenek ki. Bizony, mi, tisztes polgárok vagyunk ilyen igénytelenek sokan. Nem mindenki, de a nagytöbbség. Vegyük tudomásul, hogy mindkét politikai oldal szavazóbázisának egy igen széles rétege vevő erre a mocsokra.

A jelenség genézisét tekintve rámutathatunk SZDSZ-es politikusokra és SZDSZ-közeli közéleti hírességekre, kiket fentebb meg is neveztem, s akik elindították az ellentábort minősítő alpári diskurzust. Pusztán egy magát liberálisnak nevező ember képes irgalmatlan gyűlölettel viseltetni minden olyan jelenséggel szemben, amelyben identitásunk testet ölt: hazaszeretet, a kultúránk szeretete, Himnuszunk tisztelete, történelmi örökségünk gondozása, stb.

Számukra ugyanis az identitás egy fiktív tartalom. Vagyis a kultúrám iránt érzett olthatatlan szerelmem valami undorító, mucsai értékrend mellékterméke, amelyet ők minden körülmények között elutasítanak. Ebből ered az társadalmi szembenállás is, amelyben a balliberálisok Magyarországon akarnak európaiak lenni, mi pedig Európában magyarok. Ez egy soha ki nem békíthető ellentét.

Meggyőződésem, hogy ez az értékrendbeli különbség helyez minket eltérő társadalmi valóságokba. E párhuzamos társadalmak, akár a párhuzamos egyenesek, legfeljebb a végtelenben találkoznak. Vagyis akkor sem kerülnénk egymáshoz közelebb, ha a Bangónék nem patkányoznának, ha nem az volna az üdvözlésük, hogy O1G.

Ergo totálisan fölösleges számon kérni rajtuk azt, ahogyan ők látnak minket. Nekik mi patkányok vagyunk és kész. Őszintén, mi tán szebbeket gondolunk róluk? – Ugyan, dehogy! Hogy nekünk igazunk van? – Ahogy nekik is a saját fogalmi rendszereik között.

Az egyetlen előremutató magatartás, ha lemondunk egymásról. Ennek nyilván vannak fájdalmas aspektusai, elsősorban a családokon belüli ideológiai szembenállások okán, de semmi nincs ingyen.         

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8914793046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick2 2019.04.30. 10:52:49

B.B. Ildikónak nem az első ilyenfajta arrogáns megnyilvánulása a közéletben. De ez az arrogancia jellemzi a teljes MSZP-t. És tegyük hozzá: DK-t. Minden politikai formációt lenéznek maguk körül, ami nem MSZP. És DK. Persze a teljes balliberális szubkultúra arrogáns. Nem csupán a politikai osztálya, hanem az értelmisége is. O1G és a Bajszos Szar a ballib értelmiség szerint (Puzsér szerint is) jópofa dolgok, a fiatalság lázadó humora, amit illene értékelnünk, még akkor is, ha annyira rossz, hogy még a Szaft Magazin humorszintjét sem üti meg. Mellesleg mi a vicces abban, hogy sértem egy politikus méltóságát?

Azért hadd tegyem hozzá: a jobboldali szubkultúra sem különb. Ott is számos ember van, aki le tud menni primitívbe, s kifejezetten felvállalható, sőt menő vonásnak tartja a mások megalázását, a durva személyeskedést, az ócsárlást és mocskolást. Most soroljam a neveket? Bayer, Pozsonyi, Jeszenszky stb. Volner kurvázásának a lefényképezését is a „jobboldali” politika rendelte el.

Én kicsit képmutatónak tartom B. B. Ildikó kínpadra fektetését. Már elnézést: a teljes politikai elitünk, a teljes politikai értelmiségünk, a teljes politikai vitakultúránk nyakig merül a dagonyába – és ahogy elnézem, nem is akar kijönni belőle. Jól érzi magát benne! Persze, vannak kivételek, tisztességes emberek mindkét oldalon, de az a kisebbség.

Frederick2 2019.05.01. 10:24:27

@Mr Falafel: Ejha! Megdöbbentően korrekt TGM ebben az ügyben!
hvg.hu/itthon/20190429_TGM_Megis_irok_Bangonerol

"A sajtóban és az interneten mindenféle hazugságokat terjesztenek Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról, és sokan, akiknek van nevük és hangjuk – és akik nagyon jól tudják, hogy a szóban forgó állítások hamisak –, mégis hallgattak és hallgatnak, hiszen ellenfelekkel szemben nem érezték, hogy lovagiasnak kell lenniük. "

"nem helyes a miniszterelnök lányát (kisebb magánjellegű tévedései miatt) milliós közönség előtt gyalázni."

"Azt is helytelenítem, hogy Rogán miniszter feleségét és a néhai Andy Vajna filmcézár özvegyét sanda szexista megjegyzések érik. Lehet, hogy ezek a hölgyek nem viselkednek példásan – nem hallok róluk annyit, mint a bulvársajtó szorgalmas olvasói –, de valamennyien tudjuk, hogy milyen célzásokkal szokás nőket (és csak nőket) diszkreditálni, s ezt senkinek nem lenne szabad tennie, a baloldalnak különösen nem."

"A magyarországi zöldekhez közel álló internetes újság publicistája „Legalább káromkodni lehessen, a büdös p****ba már!” c. művelődéstörténeti jelentőségű cikkében úgy véli, hogy a civilizációval összefér a trágár, durva nyíltszíni tombolás. Nem fogok én itt most érvelni: de a szerzőnek és a vele egyetértőknek el kellene tűnődniük rajta, hogy a mainstream sajtóban miért csak és kizárólag Magyarországon lehetséges az ilyesmi. Miért lehetséges Magyarországon az, hogy egy piszokul szitkozódó (és semmi másról nem nevezetes) gimnazista lányból közéleti sztár válhassék, aki egy közhatalomra igényt tartó parlamenti párt összejövetelén csillog? Miért lehetséges az, hogy magukat komolyan vevő politikai erők transzparensekre, házfalakra és az égboltozatra azt írják, hogy O1G?"

"S ez még világosabb akkor, amikor a baloldali durváskodónak ráadásul nincs igaza. A kormányzó jobboldal szavazói nem alacsonyrendűek. (Nem vagyok hajlandó megismételni a szocialista képviselő, Bangóné Borbély Ildikó nyomdafestéket és képernyőt nem tűrő kifejezését.) Lehetséges, hogy a jobboldali szavazók döntése, amellyel Orbán Viktor miniszterelnök politikáját támogatják, téves vagy rövidlátó. (Ezt kellene az ellenzéknek bebizonyítania, ha van rá módja.) De Orbán Viktor hívei ugyanannak a honpolgári közösségnek a tagjai, mint mi magunk, s épp azért állhatunk velük vitában, mert föltételezzük – kötelességünk föltételezni –, hogy ez így van. Ha nem lenne így, akkor a képviseleti rendszernek, a parlamentarizmusnak, a választásoknak nem volna értelme. (Lehet, hogy már nincs – de ez nem azért van így, mert a „fideszesek” nem részei az emberi nemnek.) A Bangóné hasonlatában szereplő lények nem emberek, ráadásul olyan élősködők, amelyeket gázzal és vegyszerrel szokás irtani. Undorító élőlények, amelyeket államköltségen irtanak. Tetszik érteni? Ha embertársaink egy részét a mieinktől eltérő politikai nézeteik miatt kiirtandó parazitákhoz hasonlítjuk, igen közel kerülünk a náci/fasiszta észjáráshoz."

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.05.03. 07:38:24

@Frederick2: Olvastam én is. Engem annyira nem lepett meg, mert Gazsi általában következetes. Következetesen hülye, de azért ő legalább valódi tudós, ha marxista is a lelkem.
süti beállítások módosítása