Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

ÉLSPORT, OLIMPIA, BOLSEVIZMUS

2017. január 26. 21:23 - Mr Falafel

 

Joggal hihetnők, hogy e három fogalomnak nincs közös nevezője ebben az univerzumban. Pedig van! Az élsport és az olimpia esetében teljesen nyilvánvaló az egyazon tőről fakadtság, ám a bolsevizmus, ez a világvárosok aszfaltjának meddő talaján terjeszkedő, a társadalmi és gazdasági krízisek által teljesen felőrölt és felbomlott emberi elme által magába szívott őrület már más tészta. És mégis. Mégis van közös nevező: Magyarország.

Szép hazánk a neobolsevizmus fénykorát éli. Értő olvasóim bizonyára felfedezik, hogy írásom első bekezdésében a bolsevizmust plasztikusan leíró mondat nem tőlem származik. Akármilyen ember is volt ő, tulajdonképpen tökéletes képet festett a bolsevizmusról. A szó maga manapság nem túl divatos, maguk a bolsevikok sem szeretik, ha nevükön nevezik őket. Ma a balliberális vagy demokrata a szalonképes utalás rájuk.

Mindez az olimpia-ellenes kampány okán jutott eszembe. Az az artikulálatlan hörgés, az a sárga nyálat habzó fröcsögés, amit a balliberálisok ebben az ügyben produkálnak, már-már ijesztő. Felsejlik mögüle az alja (Ildikó, neked kisszerű) népség közelülő disznószemeiből áradó primitív irigység és gyűlölet minden és mindenki iránt, aki a középszernél jobb, aki kiváló, aki többet és jobbat akar.

Mára odáig jutottunk, hogy ezek, mármint a bolsevikok nem pusztán az olimpiát nem akarják, de magát az élsportot is megszüntetnék. Természetesen van hozzá ideológiájuk. Goebbels doktor tanulhatna tőlük, hogyan kellett volna a nácizmust világnézetté fejlesztenie. Az ember legősibb társas ösztönére, a szociális érzékenységére apellálnak: adjuk oda a pénzt a gyámolításra szorulóknak (gyerekek, betegek, elesettek).

Ám nem ez a lényeg! Ők nem ezt akarják. A lényeg, hogy elvegyenek valamit olyanoktól, akiket irigyelnek a tehetségük, a vagyoni állapotuk, életvitelük és állhatatosságuk miatt. Ez a bolsevizmus szubsztanciája: elvenni azoktól, akik kiválóbbak, akik többek, akik „nem egyenlők”. Mondhatnánk, „irány a középszer!”

Csakhogy ez még az sem. Az élsport megszüntetése nem eredményezne egyenlőséget a középszerűségben. Kisszerűséget szülne, negatív evolúciót, társadalmi hanyatlást. Ja, nem is feltételes mód! Mert már most látszik, mit művelnek „ezek” az emberi fajjal, az emberi társadalommal. Ezért az én szememben bárki, aki úgy jobbítana a társadalmon, hogy az általa kevésbé kedveltektől elvenne gyakorlatilag mindent, az bolsevik, az egész emberi faj ellensége, egy mutáns vírushordozó.

Talán nem mindenkinek világos, de a kapitalizmus a versenyek emberi társadalma. Fajunk közösségének valamennyi területén meg kell küzdenünk a pozíciónkért. Az iskolában, a munkahelyen, a gazdaságban és a politikában, de még a kultúrában is. „Vivere militari est” – Az élet küzdelem.   

A sport a mindennapi életünk küzdelmeinek játékos leképezése. Az élsport példamutatás kitartásból, állhatatosságból, fegyelemből és emberségből. Hatással, pozitív hatással van mindennapi életünkre, ha akarjuk, ha nem. Amikor látunk győzni az olimpián vagy más világversenyen egy honfitársunkat, másnap tettrekészséggel feltöltődve megyünk iskolába vagy a munkahelyünkre. Mert nem kell olimpikonnak lennünk, hogy a munkánkat magas, illetve a legmagasabb színvonalon végezzük el.

A sportnak meghatározó szerepe van az emberi társadalomban. Értékteremtő funkciójából fakadóan fejlesztően hat annak anyagi és szellemi kulturális tevékenységeire. A sport a társadalom legmagasabb szervezettségi szinten működő egysége. A sportban az egyén nemcsak fogalmakat alkot az erkölcsi normákról, hanem ezeket aktív tevékenység közben éli át, így személyiségét öntudatlanul is erősebben formálja, a szabályokhoz rugalmasan alkalmazkodóbbá teszi. A sportban számtalan alkalom nyílik a kockázatot, bátorságot igénylő tevékenységekre, határozottságra, amelyet a modern korunk társadalma elve megkövetel tagjaitól.

A rendszeres és intenzív sportolás egészségmegőrző hatása vitathatatlan. Élettani hatásai pszichés és fiziológiai értelemben egyaránt pozitívak. A pszichés hatásai között említhető például, hogy csökkenti a belső feszültséget, oldja a szorongást, hiszen sportolás közben szervezetünk természetes opiátokat szabadít fel. Segíthet az evés- és alvászavarok leküzdésében, szív- és érrendszeri problémák megelőzésében. Elősegíti a beilleszkedés készségét, javítja az énképet. Aki sportol, az mentes olyan káros szenvedélyektől, mint az alkohol, a dohányzás és a drogok. Mindezek mellett sportolás közben a gyerekek játszanak.

Az sem mellékes, hogy az élsportban kikísérletezett orvos gyógyászati módszerek, gyógyszerkészítmények a mindennapi életünket is élhetőbbé teszik, amikor kórházi kezelések során már rutinként alkalmazzák. A SOTE a minap jelentette be, hogy a HGH peptidek segítségével új rákelleni gyógyszert fejlesztett. A HGH sportolók körében elterjedt doppingszer. A Forma1-ben fejlesztették ki a hibridmeghajtást, amiért ma minden zöldpárti odáig van, meg vissza.

Mindebből a balliberálisok nem kérnek. Ami több okból is érthetetlen számomra.

Vegyük például az olimpiarendezés kérdését. A szocik 2006-ban olimpiával kampányoltak. Bezonyám! Molnár Gyula mondta egy kampányrendezvényen, hogy „létesítmény és sportpályák fejlesztésével hosszútávon egy budapesti olimpia megszervezésére is felkészülnek.” . Kunhalmi Ágnes szerint „a budapesti olimpia összekötheti az embereket. Mivel az olimpia egy nagyon erős katalizátora lehet a gazdaságunknak és a hitünknek: kell, ami újra optimistává teszi a magyarokat, ami nem pártpolitikai kérdés. A sport a nemzeti minimum lehet, így az olimpia ügye is ezt szolgálja, ne utáljuk, hanem szeressük egymást.”

Akkor ezt így most hogy?

Esetleg tekintsünk a „civil” szervezetekre!

A Momentum Mozgalom annyira a köz javát akarja, hogy elnökségének egyik tagja, az SZDSZ-es Mécs Imre János nevezetű kicsiny fia a vidékieket kizárja a közből, mert rühelli őket. Hát! Rühell 7 millió embert, ezért a Momentum Mozgalom vele egyetértve kijelenti, hogy a vidéki emberek nem szólhatnak bele az olimpia rendezése körül kialakult vitába, nem lehet szavazatuk ebben a kérdésben. Elvégre Budapestet idegesítő módon csak Pestnek hívják. Az, hogy adóforintjaik éppen úgy rámennek az olimpiára, mint a pestieké, nem számít. A vidéknek kuss!

És ezekkel egyetértenek, ezeket lájkolják. Ahogy a drogos korcs kétfarkúakat is. Hiába, az értékrend fontos!

Figyelem! Itt most analógia következik.

Rendben, ne adjunk pénzt a sportra az adóforintokból. Akkor én meg azt mondom, ne tartsuk fenn a pedagógiai szakszolgálatokat. A fejlesztésre szorulókat finanszírozza a családjuk. Értelmi sérültekből ugyan mi haszna van a társadalomnak? Ne adjunk pénzt a rokkantaknak sem. Nem is dolgoznak! Hogy járna már nekik pénz? Vagy mi hasznunk a ripacsokból? Nem járok színházba, mert olyan színvonaltalan senkik ma a sztárok, akikért egy fabatkát sem fizetnék. Ne részesülhessenek állami finanszírozásban a színházak. Menjenek utcát seperni a színészek, másra úgysem jók.

Ugye, milyen visszataszító? Magam is undorral írtam le e sorokat, mert kiráz a hideg az ilyen eszmefuttatásoktól.

Ilyenek vagytok, olimpiát ellenzők, az élsportot kiirtani akarók. Liberálnácik vagytok. Istenem, dr. Goebbels megnyalná a szája szélét, ha láthatna, hallhatna titeket!

„Elvenni a másiktól, mert csak úgy lehet jobb nekünk. Most vegyük el a sportolóktól, ne hagyjunk nekik semmit. „Lebensraumpolitik” Ma tőlük, de holnap majd mástól. Mert kell… izé… Mire is kell? Ja, egészségügyre! Úgy van, mert csak akkor lesz jó az egészségügy, ha a sportolóktól mindent elvettünk. Akkor az orvosok jobban gyógyítanak, a nővérek is udvariasabbak lesznek.”

Az a szomorú tény, bolsevik honfitársaim, hogy az olimpiára szánt pénzből sosem lesz lélegeztető gép és kedves nővérke, vagy jobb kaja a kórházakban. Soha! Nem lesz színvonalasabb oktatás sem, mert az osztályterem ajtaja bezáródik és a diákok egy sikertelen, frusztrált senkiházi kényének játékszereivé válnak. És ezen az olimpiára szánt pénz nem segít.

Platón azt mondta, ép testben ép lélek. Ez annyit jelent, hogy szellemi frissességünk fizikai állapotunk függvénye. Én ebben hiszek. Ezért sportolok általános iskolás elsős korom óta. Ezért képeztem magam oktatási intézményekben mindösszesen 30 évet, s művelem magam szakadatlanul ma is, mint a jó pap.

Ezért nem vennék el senkitől semmit, amit az érvényes játékszabályok szerint megszerzett, elért, ami az övé. Én nem várom a megoldást mások lehetőségeinek megcsorbításától. Igyekszem méltón élni, hasznos tagja lenni a társadalomnak, példát mutatni a körülöttem élőknek. „Nem lehetek csillár egy kastélyban, de lehetek mécses egy szobában”. A lényeg, hogy legyen fényem. Legyen fénye mindenkinek, mindegy hol, csak legyen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr7012158879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása