Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

Mégegyszer Bajnai Gordonról

2012. december 15. 17:29 - Schwerer Gustav

Van egy Hír.

Az SZDSZ helyét betöltő liberális középpárt létrehozását tervezi az Együtt 2014 mozgalom – írja a Heti Válasz. A lap szerint az LMP elutasító válasza után Bajnai Gordonék letettek arról, hogy az ellenzéki ernyőszervezet szerepére pályázzanak.

A hétfői Népszavában Lendvai Ildikó, az MSZP egykori elnöke arra biztatta az Együtt 2014-et, hogy alakuljanak párttá, és a választáson induljanak a szocialistákkal közös listán, közös jelöltekkel. A Heti Válasz úgy tudja, Bajnaiék számára azzal a kitétellel lenne vállalható az MSZP-SZDSZ mintára felépülő együttműködés, hogy a miniszterelnök-jelöltet nem feltétlenül az MSZP nevezi meg. „Ha az tűnik biztosabbnak, legfeljebb Bajnai Gordonnal megyünk neki a választásnak, a lényeg, hogy az MSZP-nek kell adnia az új szövetség testét” – fogalmazott a szocialista elnökség egy tagja.

„Mesterházy Attila a liberális közönség, illetve az üzleti döntéshozói kör irányába nyitott baloldalt akar” – fogalmaznak a lap szerint Mesterházy környezetében. A pártelnök értesülésük szerint csupán ahhoz ragaszkodik, hogy ő nyújthasson kezet a szabad demokrata holdudvarnak, ne pedig a liberálisok kezdjék rángatni a szocialista „zászlóshajót”.

http://mandiner.hu/cikk/20121213_heti_valasz_liberalis_kozeppartot_epitenenek_bajnaiek

Tehát: Bajnai Gordon belátta, hogy miután az LMP kongresszusi határozatban utasította el a közös indulást, valamint az MSZP az "ellenzéki kerekasztal" ötletével húzza az időt, neki a baloldalon nincs több keresnivalója.

A nagy baloldali "ellenzéki összefogás" ötlete tehát kifújt, jobblétre szenderült. Már csak a morzsák utáni marakodás, a maradék "piaci rés" kiaknázása van csak hátra. Azonban többről lehet szó.

Bajnai gordon mögül egyszerűen hiányzik a média. Tévében csak az ATV "fogadja be", néhány nyilatkozat erejéig: ami édeskevés. 2010 előtt még bőven más lett volna a helyzet: szerepelt volna a tv2-ben, a retekklubon, ezáltal az egész ország megismerte volna politikai nézeteit, helyesebben a háttérstábja által szájába rágott propagandát. Országos ismertségre, és talán népszerűségre tett volna szert. Ma viszont más a helyzet, a Médiahatóság megjelenésével, mint az már számtalanszor megírtam.

Tehát média kell. Ha nincs ló, jó a szamár is: tévék híján a balliberális médiaorgánumok kegyeit kell keresni. HVG, Magyar Narancs, 168 Óra...ezen sajtótermékek a szadesz parlamentből kiesését követően "favorit" nélkül maradtak: az mszp-t sosem kedvelték különösebben, az LMP pedig túlságosan balos volt számukra. Itt van tehát az alkalom, hogy teljes gőzzel beálljanak valaki mögé, Bajnai tehát ezeknek a véleményformálóknak próbál üzenni, "itt vagyok, ragyogok", hogy ő a szadesz "örökségének" hű letéteményese, "értékrendjének" méltó hordozója. Magyarul: média kell neki, minden áron, mert tudja, hogy egyedül mennyit ér.

Nem kell hozzá politikai elemzőnek lenni, hogy tudjuk, mennyi fog megvalósulni ebből, különösen az elmúlt hónapok elhibázott taktikázásai után...mindenesetre érdemes lesz tanulni belőle a jövő politikai nemzedékének: hogy NE vezessünk egy mozgalmat.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr584967048

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Még egyszer Bajnai Gordonról 2012.12.15. 18:12:01

Bajnai Gordon mögül egyszerűen hiányzik a média.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.12.19. 23:55:22

Szerintem baloldal Magyarországon legfeljebb parlamenti patkó vonatkozásban létezik, mert egyébként a szocok nem azok, a liberálisok meg, haajjj!
De liberalizmus léte is mindig problematikus volt, miért pont a módszerváltás után lenne ez másként.
Gyanítom, hogy ezek a(zálbaloldali) pártok így, ebben a formában nem lesznek képesek a társadalom arculatát alakítani, hanem ez az Orbánista neoHorthista(???) vonal fog valahogy meghatározó arculatot nyerni. A média által is.
Ha lesz még valaha baloldal, igazi, az nagy valószínűséggel megint rá fog rontani a nemzetre.
Szerintem Gordonka most (még) nem fog szerephez jutni. A nyugat sem erőlteti, kiegyezik zOrbánnal, ha mérsékli a tahóságát és okosan játtsza tovább a valójában nagyon is együttműködő szabadságharcos szerepet.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.22. 22:36:00

@Bánegressy: "hanem ez az Orbánista neoHorthista(???) vonal fog valahogy meghatározó arculatot nyerni."

Bárcsak így lenne! abban az értelemben, hogy a bolseviktor úgyis hamarosan nullára írja magárt és pártját, és akkor a Jobbiknak lesz alkalma meghatározó szerepet betölteni.

2012.12.23. 14:15:24

@Schwerer Gustav: Akkor szebb jövőt ! :D

Sokan hajlamosak most alábecsülni "bolse"viktort az elmúlt pár(?:D) hónap tapasztalataiból kiindulva, ami némileg jogos, de ezzel egyúttal sztm indokolatlanul fölértékelik a politikai-közéleti palettán fellelhető többi izé teljesítményét és lehetőségeit, ja! és ami a fő - képességeit.
Na békamenet!
Kellemes ünnepeket!

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.24. 21:24:45

@Bánegressy: szerintem is egyébként a fityesz simán nyeri 2014-et.

De én hosszabb távról beszélek.

(Viszont kívánom!!!)

2012.12.27. 18:35:45

@abandi:
Hehe, mi van, túl sűrű a félhomály a jósdában?
Néha szoktam olvasni a zokosságaikat.
Nagyon alkotó ott a légkör!
Mint a borospinyóban mustéréskor. Brrrr
Isten őrizz gyertya nélkül odamerészkedni. :D (gyertyával is legfeljebb pillanatokra, nagy lélegzetvétellel.)
Febr.2.-án majd én is kikukkantok az én (jó bides, de komfortos, medveszagú)barlangomból, h tart-e még a tél.
Addig meg BUÉK.
süti beállítások módosítása