Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A TÖMEG SZERINT BAYER ZSOLT

2012. november 16. 13:21 - Mr Falafel

Kifejezetten azért regisztráltam a Magyar Hírlap honlapján, hogy saját portáján marjak bele Bayer Zsoltba. Azonban egy jó demokratikus internetes oldalhoz méltóan szabályozva van a vélemény mennyisége. Ezért nem tudtam kifejteni véleményem legutóbbi, „Tömeg 2” című írásával kapcsolatban. Az lett volna még, hogy elküldöm valahová jó velősen, de bayerzsoltosan fogalmazni is tilos arrafelé.

Megvallom, nem nagyon tudom hová tenni a félműveltségű csinovnyik, Papcsák Ferenc védelmében, mellette való kiállásként született cikkét. No, nem mintha először olvasnék ilyet Bayer Zsolttól! Személy szerint engem speciel sok évvel ezt megelőzően is likvidált volna. Egy HírTv-s műsorban olvasta fel a nicknevemet (Biomechanoid), mint olyan személy virtuális kivetülését, akit szerencsésebb lett volna csecsemőkorában kitenni a Taigetoszra. Aztán a 2006-os őszi események egyik napján odamentem hozzá, és bemutatkoztam neki, hogy én vagyok Biomechanoid, akiről olyan szépeket mondott.

Elsősorban is az a gondom Bayer Zsolt véleményével, hogy alapvető tévedésben van. Nem kizárólag baloldali kommentelők fejtik ki tömören és velősen a véleményüket Papcsák munkásságával kapcsolatban. Sokan vagyunk abban a faramuci helyzetben, hogy együtt kell csaholnunk a bolseviki elvtársakkal, ami nincs különösebben ínyünkre. Be kell látnunk azonban, hogy a mi kutyánk kölykeinek oltalmazásánál fontosabb elv, hogy a hülyéket, - származzanak is bármelyik oldalról - ütni kell, ahol érjük. És hát lássuk be, ez a Papcsák olyan hülye, hogy párját ritkítja.

Másodsorban pedig Bayer Zsolt arról elhíresült publicista, hogy rendszeresen használ olyan kifejezéseket valós személyként másik valós személyekre, hogy "ótvar, hazug idióta", „rohadt szemét”, „ti Jobbikosok olyan hülyék vagytok, mint a segg”, stb. például. Egyébként is válogatott szitokszavakkal szereti illetni a baloldalinak, illetve Jobbikosnak mondott személyeket. Olyan szép hosszan szokott káromkodni, hogy tanítani kéne. Most mégis ő kéri számon a tömeget, amiért egy fidesznyiket kelletlen szavakkal illet.

Amikor szabadossága, trágár szóhasználata miatt a különböző blogokban, de legfőképpen a Mandiner kommentfolyamon (mert ott én is jelen vagyok) kapja az áldást, én mindig a védelmére kelek, és felemlítem, nem az a fontos, ahogy, amilyen szavakkal mondja, hanem amilyen okból, és amilyen jelentéstartalommal. Vagyis, ha van egy jellemtelen tróger, akiről véleményünk van, az megérdemli a szitokszavakat a bírálatunkban. E műfaj fekete öves mestere a jobboldalon Bayer Zsolt.

Súlyos problémám a papcsákizmussal, a szabad véleménynyilvánítás keretein belül trágár szavakat használó kommentelők elleni feljelentgetősdivel, hogy a virtuális világot egybemossa a valós világgal. A valós világban az embert kötik a társadalmi konvenciók, a tisztelet mások iránt, az önmérséklet tartása. Sokszor olyanok felé is tiszteletet kell mutatnunk, aki arra érdemtelen, s olyan helyzetben is önmérsékletet tanúsítanunk, amikor szívünk szerint kifakadnánk. Létezik az elvárt tekintélytisztelet, például honatyáink, vagy kormányunk felé, ami jelen társadalmi válság idején rendkívül frusztráló. A Zembereknek ezért szükségük van rá, hogy a feszültséget levezessék valamilyen módon. És lássuk be, ahogy a politikusok által eluralt világ megy, az bőven ad okot a frusztráltságra! Az internetnél, a virtuális világnál aligha létezik jobb hely arra, hogy a felgyülemlett gőzt kicsit leeresszük, virtuálisan kiordítozzuk magunkat, és káromkodjunk is.

A Tisztelt Bayer Úrnak tudnia kéne, hogy a Zembereknek ez a kormány sem hagy egyéb teret a véleménye megformálására. Ne legyünk álszentek, a pártokrácia nem azonos a demokráciával, csak hasonló hangzású. Hiszik vagy sem az urak, a négyévenkénti véleménynyilvánítási lehetőség kevés, és jobb virtuálisan hőbörögni, mint az utcán barikádokat építeni, törni-zúzni.

A nicknevek és virtuális imágók világa egyelőre egy szabad világ, és sokan szeretnénk, ha az is maradna, ha nem akarnák mindenáron a hatályos Btk. szerint kriminalizálni a virtuális személyek magaviseletét. Az őszinte kitárulkozás egyetlen helye ebben az élhetetlen világban az internet, ahol az ismeretlenség homálya megvéd minket. (Kevesen vagyunk olyanok, akik valós személyünkkel felvállaljuk virtuális énünk dolgait.) Amikor nem kell attól tartanunk, hogy felfedik kilétünket, sokkal őszintébbek vagyunk véleményeinkben, és kreatívabbak valós és lehetséges személyiségünk kivetülésének megformálásában.

Higgyék el, az elme szabad szárnyalása nem lehet rossz. Nem utolsó sorban, mint fentebb írom, a gőzt is leeresztjük. Legalább ezt hagyják meg nekünk! S hogy ennek a papcsákferencek lesznek az „áldozatai”, hát mi ezt az áldozatot meghozzuk. Közben ne feledjük, mi pedig az ő fajtája tevékenységnek vagyunk az áldozatai! S nem egy virtuális, elvont világban, hanem a valóságban, mindennapjainkban.

Azért a havi néhány millióért, amit Papcsák úr bekasszíroz, el kell tudnia viselni néhány kurvaanyázást. Mert a Papcsák félék nem ismerik a valós helyzetet, s ha ismerik is, leszarják nagy ívben, amíg ők kontrollálatlanul dőzsölnek. Egy Papcsáknak az emberek csak statisztika. Mit tudja az ilyen, hogy milliók élnek nyomorban, egyik napról a másikra, és gyomorgörccsel fekszenek le, mert két felnőtt fizetése sem elég már a rezsire, miközben a gyerekeket fel kell nevelniük. Összerezzennek, ha megszólal a kapucsengő, rettegnek felbontani a leveleket, amit a postás hoz. A gyermekek mindezt végignézik, átélik amint szüleik fokozatosan veszítik el a talajt a lábuk alól, és óhatatlan, hogy a személyiségük torzuljon. Ez a valóság, Kedves Bayer Zsolt, és még ennél is szörnyűbb. És mindezért a papcsákok elsőrendű felelősök. Hát legyen már legalább annyi, hogy virtuális személyként elküldjük a kurva anyjába az összes politikust, meg a pincsikutyáikat is. Jobb, mintha mindet lámpavasra húznánk, ahogy érdemelnék. És ezt az egyet globálisan akár.

Magyarország lassan kiürül, a fiatalok elmennek, az öregek meghalnak. Saját tapasztalatból tudom, aki egyszer elmegy, az nem akar visszamenni. Nagyon kevés példa van rá, hogy valaki visszamegy. (Én sem mennék akkor sem, ha anyahajóval vontatnának.) Mert igenis van élhetőbb világ máshol, ami nem gazdagságot jelent, hanem emberként létezni úgy, hogy kapunk némi megbecsülést. Idegen országban büszkén lehetünk magyarok, nem úgy otthon. A morál tekintetében Magyarország halott, fagyos hideg. És ez Papcsák Ferenc miatt is van.

Szóval, ki kell ábrándítanom Bayer Zsoltot, nem mindenki ótvar bolsevik patkány, aki szidalmazza akár Papcsákot, akár más politikust. Főleg Bayer Zsolttól, aki amúgy tíz danos szitokmester, elvárnánk, hogy ezt megértse.

80 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr544910108

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A seggpötty lesz az új fideszes kokárda? 2012.11.17. 14:40:33

A szimpatizánsaik meg letolt gatyával fognak közlekedni, ország-világ előtt büszkén vállalva a NER-tagságot? “Tegyünk pontot a seggünkre!” – szól majd a Békemenet szervezőinek a következő felhívása? Netán a kormány példáját követve és...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.16. 13:32:28

Agricola 2012. november 16. 08:56

Egy interjúban mondja Papcsák:

„Engem is megillet a véleménynyilvánítás szabadsága, egyes orgánumok mégis kétségbe vonják a jogomat arra, hogy sértő megjegyzéseket perre vigyek.”

Ha mindre rámozdul, ügyvédi stábot kell toboroznia.

„Miért, nincs hozzá jogom?”

Joga az van. Nyilván pénze is. Csak az értelmét nem látom.

„Miért csak a kommentelőnek van joga? A közszereplőnek miért nincs joga megvédeni magát?”

A nagy magyar jogász, Dániel Péter ügyvéd úr Gyurcsány köréhez tartozik.

Az ő blogján csócsálgatták azt lelkes hozzászólók, hogy mikor és hogyan fogják elővenni fegyvereiket és legyilkolni Orbán Viktort és hogy ezzel mekkora jót tesznek majd az országnak.

Nemrég rendőrségi eljárás indult egy nem túl öreg nyugdíjas tűzoltó ellen, aki az interneten Lázár gyermekeinek kiirtásával fenyegetőzött.

Sok magát demokratikus ellenzékinek nevező alak helyezi kilátásba a lámpavasat, ha győznek, kéjelegve azt részletezik, hogyan fogják kifordítani a legyőzöttek beleit, hogyan fogják széttaposni a torkukat.

Mocskos véres vágyú varangyok, akik beképzeli magukról, hogy haladó értelmiségiek.

Ilyen szövegekre ragadtatják magukat:

„szívesen beletaposnék a torkodba. És nem bánnám meg. Remélem hamarosan lesz rá lehetőségem, vagy ha én nem megteszi helyettem más.”

Az ilyenfajta perverz állatokról írta Radnóti:

„Oly korban éltem én e Földön,

Mikor az ember úgy elaljasult,

Hogy önként, s kéjjel ölt, nemcsak parancsra.”

És ilyen szadista őrültek, szaladgálnak a demokrácia védelmezőinek fehér tógájában, valójában álruhájában.

Ilyen, perverz ragadozó állatoktól várhatjuk-e azt, hogy ők majd mindent tökéletesen csinálnak?

Haladó értelmiséginek képzelik magukat, pedig a bunkó stílusukból árad a sötétség és a gyűlölet.

Ha újra történelmi lehetőség adódna számukra, önként jelentkeznének gázkamrák,
kínzókamrák működtetésére, kivégzőosztagokban és megsemmisítő táborokban élvezettel vállalnának munkát.

A sok perverz állatja már vágyik egy olyan zűrzavarra, amikor kockázatmentesen onthatja mások vérét.

Szabadon szervezkedhetnek, tervezgethetik jövőbeli mészárlásaikat.

„A magyar törvényhozásnak mégsem sikerült a rohamos technikai fejlődés nyomába szegődni, és hozzáfogni az egykoron vasúti restik klotyóinak falán megnyilvánuló, közlési kényszerben szenvedő, beteg lelkű névtelen firkálók kiszorításához újabban elfoglalt terepükről, az internetről.” (MH)

Csakhogy a vasúti klotyó hatásában nem mérhető az internet hatásához, ezért veszélyesebb a mostani helyzet.

Lehetővé teszi az ilyen perverz vadállatok szabadon engedését.

mókáné 2012.11.16. 13:36:53

"Kifejezetten azért regisztráltam a Magyar Hírlap honlapján, hogy saját portáján marjak bele Bayer Zsoltba."

Érdekes hozzáállás. Pont ütközik az enyémmel, mert kifejezetten azért regisztráltam tegnap a Magyar Hírlap honlapján, hogy biztosítsam Bayer Zsoltot arról, a hozzáállása ugyan vehemens kissé, de helyes.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.16. 18:27:50

@knausz: Nyilvánvaló, hogy az írói plaszticitás nem sokat mond neked, de nem baj. Ha elolvasod a posztot, megtudod, mit nevezek "belemarásnak". Bayer Zsolt hozzáállása álszent, és helytelen.

Jenyei 2012.11.16. 22:40:47

És mindet egy olyan lapban műveli Bayer, amelyben pár napja Parászka Boróka négygyerekes erdélyi újságíróról azt írták, hogy 'vagy gazember vagy beteg, de a kettő nem zárja ki egymást'.

Rodzservaltersz 2012.11.16. 22:52:55

Te vagy biomechanoid? Jézusom, anno a Bencsik blogján csörtéztünk keményeket, ha emlékszel, akkor is valami Rodzservótersz-szerű nickem volt. Nagy baromnak tartottalak, amíg rá nem jöttem, hogy nem kell komolyan venni téged, iróniával nézve kurva nagy voltál. :) Üdv, ember!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.11.16. 22:59:14

@Mr Falafel:

Kedves Biomechanoid, annyit hadd jegyezzek meg, az "ótvar bolsevik patkányok" és a "bolsevikl csahosok" általában szimplán csak annyit jelent, hogy "nem csípik Orbán Viktort", így lesz a jobboldal szóhasználatában bolsevik patkány Next kommentelőtől a vállalkozó Topón és Fabius-on keresztül az anarchista Gyurcsány-gyűlölő TGM-en át a kapitalizmus-és Amerika buzi Bartus-ig mindenki.

Lassan be lehetne fejezni a skatulyázást és elkezdeni a másik véleményére figyelni.
Üdv.

A többivel nagyjából egyetértek.

dr kíváncsivagyok 2012.11.16. 23:09:06

@knausz: "hogy biztosítsam Bayer Zsoltot arról, a hozzáállása ugyan vehemens kissé, de helyes. " ...mint a feljelentett kommentelőké is !

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.11.16. 23:30:14

Matolcsynál is nagy a baj!
Nagy a baj emberek, nagy a baj. Kár volt a Lipótmezőért, most szabadon garázdálkodik.

Ha épeszű megnézi a vásárhelyi videót, rögtön mentőt hív.

Ez egy degenerált barom!

dr Smittpálelnökúr 2012.11.17. 00:20:03

bayer patkány mocskolódik -helyes dolog
no name kommentelő pokolba küldi a hazaáruló papcsákot - fúj, jelentsük fel

a fidesz idióta seggejek gyülekezete

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.11.17. 00:20:40

Egy gyűlölettől fröcsögő mániákusról beszélünk, aki politikai ellenfeleit elásva szeretné látni, és aki Békemenet néven szervez dzsemborit, ahol teli szájjal lehet szidni a kommunistákat, Európát és a Nyugatot úgy általában. Ember nem tett még annyit a gyűlölet elharapózásáért ebben az országban, mint Bayer Zsolt, pedig erős a mezőny Kuncze meg Kóka elvtársaktól Orbánon keresztül a kuruc.infósokig. Jól látom, hogy ennek próbálsz te most a lelkére beszélni?

2012.11.17. 00:42:26

Zsoltikánk mint egy házörző kutya. Fogatlan, kicsi, kivénhedt, de mindenkibe gondolkodás nélkül belemarna, aki csúnyán néz a gazdira. Ugasson nyugotan, több szót pazarolni sem érdemes rá.

folyamatábra 2012.11.17. 01:15:29

Werner Heisenberg (kvantummechanika, miegymás) írja egy helyütt "A rész és az egész" c. könyvében (beszélgetések az atomfizikáról) - nincs előttem, pontatlan leszek -. hogy egy politikai mozgalmat soha nem a kitűzött céljai, hanem a használt eszközei alapján kell megítélni. És akkor eldönthetjük, kell-e nekünk vagy nem. 1920-as évek Németország. Heisenberg gimnazistaként már túl volt egy világháborún, viszonylag korán fogalmazta meg viszonylag pontosan ezt a tételt, ami jelentősen könnyíti annak eldöntését, mit NE válasszunk.

folyamatábra 2012.11.17. 01:17:18

És az Isten szerelmére, semmiképpen ne kezdjünk kurvaannyázni, történjék bármi, mert akkor elvesztünk. Kéretik nyugodtnak, sőt, derűsnek maradni, lehetőleg.

Márk vagyok 2012.11.17. 02:02:44

Mondjuk azt nem értem, hogy aki elment külföldre, minek ugat bele abba, hogy itt mi folyik.

Akkor sem, ha konkrétan azt gondolja az adott témában, amit én is.

P.Freddy 2012.11.17. 02:24:18

A tömeg szerint Bayer Zsolt?:) Egy faszarcú tajparaszt:) Alkossál Zsótikám, alkossál, abba ne hagyd a sírásást:)

Bebes 2012.11.17. 03:59:08

@Mr Falafel: Részben igazat kell adnom. Szvsz a nagy többség rosszul van azoktól, akik (oldaltól függetlenül) durván mocskolódnak és erőszakkal fenyegetnek. És általában az ilyenek hörögnek a moderáció ellen, kikérve maguknak a szólásszabadsághoz való joguk lábbal tiprását.

A jogállam híve vagyok, mégsem pártolom az ilyen ügyek jogi útra terelését. A bírósági út 1. lassú, és már csak emiatt sem tud megfelelő jóvátételt adni 2. drága, időrabló, nem mindenki engedheti meg magának 3. a jog alkalmatlan arra, hogy az erős kritikát elválassza a rágalmazástól, túlzó becsületsértéstől - miközben egy ép erkölcsi érzékű ember jól érzékeli a különbséget, ezt mégsem lehet kodifikálni -, és igazságtalan ítélet születhet.

Én a moderálásban látom a megoldást. Aki blogot nyit, az tekintse magáénak és tartson ott rendet. Igaz, munkával jár, de megéri: csak emeli a blog jóhírét és minőségét (ld. Vincent). És nem baj, ha a moderálás óhatatlanul szubjektív: sok száz blog van, aki sértve érzi magát, talál olyan helyet, ahol magasabb az ingerküszöb.

Bebes 2012.11.17. 04:05:21

Még valamit: a többi kommentelő is besegíthetne a "moderálásba". Sajnos nem elég gyakori, hogy rászóljanak arra az "eszmetársra", aki ordenáré hangnemben nyilvánul meg, gyilkosságra buzdít stb.

Na, ennek Bayer minősített esete, mert ő ilyesmit a mainstream sajtóban enged meg magának. Szvsz sokat tett azért, hogy eldurvuljon a közbeszéd, és baromi disszonáns, hogy ő ostoroz másokat.

2012.11.17. 07:23:35

@knausz: Bayer Zsolt hozzáálásáról itt nincs szó. A stílusáról van szó. Neked tetszik a vulgáris gyalázkodás a sajtóban?
Neked tetszik, hogy tartalmas vita helyett a vitapartner gyalázásában teljesül ki Bayer úr Írói credója?
Sajnállak. Tényleg nagyon elmentél narancs felé az elmúlt egy évben.

Behajtó70 2012.11.17. 07:58:05

"Azonban egy jó demokratikus internetes oldalhoz méltóan szabályozva van a vélemény mennyisége."

Mint ahogyan az blog.hu-n lévő ballib blogokon, ahol pl leginkább törlik a nekik nem tetsző véleményeket.

Úgyhogy deákné meg a vászna faxfej!

kzoltana 2012.11.17. 08:10:28

Konkrétan Bayer a félművelt ótvar nagyképű tahó.
Egy bizonyíték: www.vagy.hu/tartalom/cikk/2938_bayer_zsolt_fertalya

Behajtó70 2012.11.17. 08:16:01

@P.Freddy: DrágajóBolgárúr? Szoborleöntő-alkotmánygyalázó? Himnuszgyalázó?, Karácsonyt-szarozó?

Folytathatnánk a sok ballib elvtársatokat is....

fidesz = házmesterek pártja 2012.11.17. 08:21:42

Májdír poszt író! Az "Igazi Bayer"-rel te képes vagy szóbaállni? Jó a gyomrod!
(gyk: mivel nem ismerheti mindenki annak a tetűnek az előéletét:az index egykori fórumán Igazi Yossarian nicken okádta sokáig a mocskát)

@kzoltana: a tahó jelzőt emberre szokás alkalmazni. Az emberiség nevében kikérem magunknak, hogy azt az izét embernek nézd! ;-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.17. 08:22:15

@Rodzservaltersz: Ritkán találkozni régi ismerősökkel. Elkopnak a nicknevek, és az őket megformáló indítékok is. Sőt, a blogok is elkopnak. Bencsiké is egyik napról a másikra ürült ki. Nem tudom, azóta újra életre hívta-e, de már nem is keresem. Szerencsétlen fickó teljesen meghasonult. Elment bértollnoknak Széles Gáborhoz, ahol rá kellett jönnie, az önálló gondolat tilalmas. Széles mégiscsak egy igaz bolsevik kutya, akiből nem lesz szalonna.

Örülök, hogy hallok felőled!:-)
A Biomechanoid nickem kb. 10 éves volt, amikor a múlt hónap végén a mandiner hírfolyam trolltalanítási akciója nyugdíjazta. Az új módi szerint az olyan őskövületek, mint én, aki 1999 decembere óta fórumozok, majd blogolok, nem illenek bele az arculatba. Ez az egész virtuális világ olyan, mint a vadnyugat, és sokunknak azért tetszik, mert ilyen. Ám jönnek a telepesek, és civilizálják az egészet, új értéket teremtenek, s közben nem érdekli őket, hogy a régi értékek odavesznek. Nyilvánvaló, hogy én párbajhős vagyok, aki mindig csőre töltött revolverrel jár, és előbb lő, utána kérdez. Az én imágóm megköveteli, hogy mondanivalómat pengő, csilingelő sarkantyús csizma dobogásával kísérjem. Funkcionális kellékek a trágár szavak. Tudomásul veszem, hogy az én időm lassan lejár. De ez csak egy imágó, és imágót bármikor tudok gyártani százfélét, ha elég képzelőerőm van. Én nem vagyok Bayer Zsolt, aki értelmiséginek tartja magát, és válogatott trágárságokkal tarkított cirádás megmondásokban szidja a baloldalt és a Jobbikot, mindenkit, aki nem tűnik Fideszesnek. Az egy más műfaj, ha valaki a valós életben, saját nevét adja alpári stílushoz. Függetlenül attól, hogy igaza van, vagy sem.

Te merre jársz mostanában?

kutya vacsorája 2012.11.17. 08:30:45

jézusom, bayerbérenc leszek? mert ugye vagy így vagy úgy... sajnos. szal, én nem gondolom, hogy a bzs által citált mondatok kiagyalói a véleményszabadság harcosai. és nem gondolom azt sem, amit poszter, ti.hogy alapból (ennyire) kettős a valós és a virtuális személyiség. legfeljebb a skrizóknál.
nem. bzs sem komplett, amikor a cikk vörösfarkában megkérdőjelezi a csúnyánbeszélők élethez való jogát. de hadd gondoljam ugyanezt mindazokról, akik tényleg képtelenek érezni a határt egy-két nyomatékosító káromkodás és a beteg, értelmetlen gőz között. és tartok tőle, hogy amit kiereget, az nem lenyugtatja őt, ellenkezőleg: föltüzeli a többieket. nem, sztem sem ettől lesz polgárháború, de nagyban hozzájárul, hogy általánosan elfogadott legyen betegen gondolkodni és érezni.
sztem sem büntetőjogi, hanem orvosi kategóriák ők. mert milyen is lesz majd papcsák pere? idézteti az anyját, hogy lássa a t. törvényszék, hogy id.p.-né nem kurva, vagyis a komment állítása valótlan?
a bloggazdák pedig moderálhatnának. ezzel szemben sokan inkább örülnek a trolloknak, ők növelik az olvasottságot. még sokkal nagyobb baj, hogy a készülő netszájkosártörvény nem a trollok ellen véd majd, ahogy a médiahatóság sem a kuruc ellen lett kitalálva. hanem mindenki ellen, aki bármilyen stílusban ellene mond a nemzeti együttműködésnek. de a trollok provokálták ki. na ez az ő felelősségük. :(

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.17. 08:31:39

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Mi ismerjük egymást. Nem kicsit, nagyon. Next kommentelő nem normális, ez világos. Őt nem vesszük komolyan, hanem szórakozunk vele, rajta, amit ő élvez, mert van társasága. Nem is értettem egyet vele, amikor őt trollnak nevezték, és arra kényszerítették, hogy naponta váltson nicknevet. Topo-t a régi ismeretség okán tisztelem. 12 éve küzdünk egyazon térben. Nézeteink hol távolabb, hol meg közelebb állnak egymáshoz. Ahogy mondani szoktam, nekem elveim vannak, nem pártjaim. És inkább harcolok egy más világnézetű oldalán a hülyeség, a hülyék ellen, mint hülyékkel együtt más világnézetűek ellen. Normális ember hogyan állhat ki Matolcsy vagy Lázár mellett? Fel nem foghatom. Viszont azt sem értem, hogy honnan húztad elő Bartust, aki oly' mértékben elfogadhatatlan, mint kevesek. TGM egy ősbolsevik, s ő maga is marxistának vallja magát. Valamiért nem tudok rá haragudni, pedig megérdemelne néhány virtuális tockost.

rozsé drazsé 2012.11.17. 08:34:08

Kedvesseim!

Erre csak azt tudom nektek mondani, hogy bármikor, ha kommentet írok . kedvem szerint kontrázva jobb térfélen a jobbot, baltérfélen a balt, akkor mindenek előtt f...szsz..pó, majd kisvártatva köcsög, derivatíve idióta, műveletlen, tudatlan, elmebeteg stb. leszek de rögvest.

Soha a büdös életben nem volt még olyan, hogy bárki vitatkozni kezdett volna, hogy biz az nem úgy van, ahogy én mondom, vagy gondolom, hanem pont máshogy mert a), mert b) stb. és sohasem látom kifejtve az engem lef..sz..pózók álláspontját mélyebb oksági összefüggések feltárása tekintetében.

Az peniglen, kedvesseim, hogy buziznak, meg anyáznak, az nem szabadság, de még csak nem is vélemény, hanem valami zsigeri, vegetatív tevékenység megnyilvánulása latin betűs alakban. Tehát a befosással analóg. VAgy a nyilvános befosás, hányás az szabadság? A nyilvános spermaröptetés az szabadság? - hát, nem az, mert én, bármily tűrőképes vagyok, mégsem szeretem elnézni, hogy valami szarházi lef..szsz..póz és nyilvánosan az arcomba szarik. Meg nem is esik jól. Mert az meg az én szabadságom, hogy nem kell eltűrnöm, hogy az arcomba szarjanak.

Persze jobb, ha az effajta összecsapás nem a barikádon valósul meg. De ettől még nem lesz jó, hogy az összecsapásnak ez a stílusa. És akinek ez a stílusa, az biza' taigetoszmaradék. És megérdemli, hogy legalább is fel légyen jelentve, de még inkább, hogy valaki jól beverje a mocskos száját. Nem azért, amit mond, hanem azért, ahogy. Ha Bayer, akkor az, ha Varánusz, akkor az. EZ mindegy.

De az roppant nem mindegy, hogy a Zindex fossa magából az ilyeneket, a másik oldalon valamivel ritkább ez, általában az internetfüggő kommentelők tábora is kisebb (nyilván az ázsiai törzsi mivoltuk és elmaradottságuk miatt). Másrészt a felületen kitett elemi provokációk (blog, vitaindító, poszt stb.) száma is csekélyebb. (ezt pedig a nézettségre vezetem vissza, mert a kommentelést a politikai bulvár részének tartom, aminek egyetlen célja a médiafelület reklámértéke növelése, mi meg édesseim, ezt is beszopjuk és azt hisszük, hogy a szólásszabadság vagyunk, pedig dehogy)

Egyébként barikád? Ezek a kutyák csak ugatnak, de nem harapnak. Utolsók lennének akik kimerészkednének egy barikádra. Mert minden morális elkötelezettségre, emberhez méltó kiállásra alkalmatlanok...

Csá

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.17. 08:55:47

@kutya vacsorája: Már fentebb írtam, a régi világ ütközik az újjal, a vadnyugat vége, és jön a civilizáció, annak minden korlátjával és korlátoltságával.
Megfigyeltem, hogy a civilizált médiumok újabban a civilizálatlan kurucról lopják a híreket, azokat átdolgozzák, hogy fogyaszthatóvá váljon a civilizáltak számára is.
Aztán az emberek már nem tudnak kézzel írni. Szinte senki, aki fiatalabb 30-nál. És olvasni sem olvasnak könyvet, csak internetet. Vagyis a virtuális térbe helyezzük át valós hangsúlyokat. Miért? - Egyszerűen azért, mert a valós életben a kommunikációs tér, a kommunikációs lehetőségek beszűkültek, rideg elfordulás van.
Mint pszichológus végzettségű ember mondom, nem az a veszélyes sofőr, aki végig ordítozza az utat, hanem az, aki csendben, kalapban és kabátban vezet haza. Utóbbi ugyanis nem érzi komfortosan magát az autóban, bizonytalan, tehát minden pillanatban baleseti veszélyforrás. A felgyülemlett gőzt le kell vezetni, kell egy hely, ahol ezt meg lehet tenni. bár igazad van, ami egyiknek a gőz leeresztése, attól a másik válhat idegessé. Utóbbi személy az, aki nem érzi magát komfortosan egy közegben. Ilyenek mindig lesznek, és számukra csak a teljesen steril világ élhető, ahol a bacilusoktól Domestos-szal szabadítják meg a húst, mielőtt megfőzik. Az internet soha nem lesz az ő világuk. Nem csak mi, a párbajhősök fogyunk el szép lassan, és adjuk át helyünket valami másnak, de az életképtelen sterilek is.
A moderálás korlátozás. Én virtuális, nem létező személyek jogait nem korlátozom. Igenis kell egy hely, ahol bárki szabadjára engedheti a fantáziáját, ha az mocskos is. jobb, mintha a valós életben vezetné le a feszültséget, és verné a feleségét, gyerekét, a szomszédot, vagy még ennél is brutálisabb tettre ragadtatná magát. Ez az én hitvallásom, amelytől eltérni bármi szabadon eltérhet, szíve joga. Lehet róla (rossz) véleménye is, nem számít. Fontos, hogy elmondjuk, ne tartsuk magunkban, érezzük magunkat komfortosan idegen, esetleg ellenséges környezetben is, a virtuális térben nem eshet bántódásunk. Papcsák Ferencnek sem.

Amikor fórumozni kezdtem tizenpár éve, minden hónapban voltak 50-60 fővel megrendezett fórumos bulik. Akik nem merték vállalni valós személyüket, távol maradtak, és egyre frusztráltabbak lettek. Volt egy topic, amiben feltettük a fórumos bulin készült képeket. Egyik alkalommal Szegeden rendeztük meg a bulit, és oda hozzátartozók is eljöttek. A feleségem őrültségnek tartotta az egészet, mert ő a steril kategóriába tartozik. Mégis eljött és jól érezte magát. Aztán az egyik frusztrált bujkáló kezdetleges pornográf montázsokat készített róla, és azzal floodolta a fórumot. Nem találkoztam még ilyennel, és tajtékoztam. Volt némi respektem a többiek között, tudták, ha elszabadulok, az Isten nem állít meg. A figura hülyét csinált belőlem egy időre. Aztán elkaptam. Egyik fórumos társunk felfejtette a valós személyhez vezető utat. Amikor ezt közzétette a fórumon, abban reménykedve, hogy majd elmegyek hozzá, és agyonverem a szarost, ellenségem, a rettegő montázskészítő tőlem kért segítséget, hogy védjem meg. Érted ezt a helyzetet? Megvédtem. Mit tehettem mást, a gyengét mindig meg kell védeni. Mindegy, mit vétett ellenem virtuális személyként, az nem volt valódi károkozás. Akárhány primitív pornográf montázs jelent is meg a feleségemről, az én társam a valóságban egy túlzottan is erkölcsös asszony. Nem árthatott neki egy frusztrált ember virtuális kivetülése. Én ilyen vagyok, az én világom ilyen. Az illető személy azóta is ott van az ismerőseim között az iwiw-en.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.17. 09:00:31

@rozsé drazsé: "Az peniglen, kedvesseim, hogy buziznak, meg anyáznak, az nem szabadság, de még csak nem is vélemény, hanem valami zsigeri, vegetatív tevékenység megnyilvánulása latin betűs alakban. Tehát a befosással analóg. VAgy a nyilvános befosás, hányás az szabadság? A nyilvános spermaröptetés az szabadság?" - Megragadtad a lényeget. Ez a vegetatív tevékenység szabadítja fel az elmét bizonyos frusztrációktól. A valós életben azért nem teszünk ilyet, mert a társadalmi konvenciók ebben (jó esetben) megakadályoznak. Nem kell ezt szeretni, el lehet ítélni, elég csupán tolerálni. Tolerálni a másikat, jelenleg ennél nehezebb feladat nem áll az emberek előtt, de muszáj megbirkózni vele.

wip 2012.11.17. 09:11:22

Ez mind nagyon szép, de ki az a "bayerzsolt"? Valami náci senkiházi mocskos gazember?

fidesz = házmesterek pártja 2012.11.17. 09:14:36

@wip: a nácik is szégyellik... többnyire... Szóval még annak se jó. :D

SzaGyu 2012.11.17. 09:16:03

Bayer Zsolt nézze már meg saját fenekét (de elég ha a tükörbe néz) van-e "piros pont" rajta?
Ha nincs rajta, akkor ne ugasson. Ha meg van rajta, akkor menjen Indiába és ott lehet ugatni, de vigye magával az összes (piros pontos" brancsot.

rozsé drazsé 2012.11.17. 09:33:39

@Mr Falafel:
Csak azt vagyok hajlandó tolerálni, aki engem is tolerál, mert a dolgok kölcsönösek, és kb ugyanúgy működnek, mint a fizikában. Az erővel szemben ellenerő lép föl. Ez Newton, ha jól emlékszem. Tehát miért is kellene nekem tolerálni egy taigetoszmaradékot, ha ő engem nyitóra letaigetioszmaradékoz? Ha ő engem nem tolerál?

Nem, nem tolerálom. Legföljebb megbocsátok neki, mert nem tudja mit cselekszik.

Ámen

csárli hárper 2012.11.17. 10:16:21

bájer, papcsák, arra sem méltóak, hogy leköpjem őket...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.11.17. 10:32:33

"...ha van egy jellemtelen tróger, akiről véleményünk van, az megérdemli a szitokszavakat a bírálatunkban."

Bayer Zsolt egy jellemtelen tróger.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.17. 10:50:26

@SzaGyu: És ha elviszi, kik maradnak, a kampós orrúak? Ne legyen már ennyire rasszista. Magának mindenki higgye el, hogy a kettévált tengeren jöttek át mucsáról, de más meg ne legyen ázsiai, mert az mucsai? Bayer Zsolt egy marha, de nem azért, mert valamilyen nemzethez tartozónak vallja magát, érti, maga Rasszista Pista?

szakáll 2012.11.17. 11:21:08

Van még olyan aki Bayer Zsoltra akár csak egy percet áldoz?

Mazochisták előnyben!

felcsutisuttyo 2012.11.17. 11:29:19

Ki az a Bayer Zsolt? ...hmm.. ja valami szaros szású seggnyaló?..Értem már miért foglalkoznak vele.....talán Ő is Lógni fog??????

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.17. 11:31:35

Bayerzsoltizzunk, mert az jó, attól jut előre az ország!! :)

Nem csodálom, hogy a balliberók rögtön összefossák magukat, ahogy felbukkan Bayer neve. Annyiszor helyrerakta már őket, azzal, hogy rámutatott a sokszor teljesen logikátlan érvelésükre, hogy teljesen érthető, hogy remeg kezük lábuk, ha meglátják...

Önnek megyünk (törölt) 2012.11.17. 11:34:29

@felcsutisuttyo: "talán Ő is Lógni fog?????? "
Azért ez az egész olyan demokratikus, na... :)

A legszebb az, hogy akik az előző ciklus elszámoltatása kapcsán boszorkányüldözést kiáltanak, azok mindenféle konkrétum és ítélet nélkül lógatnák fel a nekik nem tetsző embereket.

Bennem egyre erősebben él az az elv, hogy nem is választási regisztráció kellene, hanem a kötelező jellegű IQ teszt...

bgp 2012.11.17. 12:09:32

@knausz: Értem, tehát neki szabad, a zembereknek meg nem.

2012.11.17. 12:11:56

@Márk vagyok: "Mondjuk azt nem értem, hogy aki elment külföldre, minek ugat bele abba, hogy itt mi folyik."

Alapvető különbséget kell tenni azok között, akik külföldre mennek szerencsét próbálni. Én általában kétkategóriába szoktam sorolni. Van a nyugatmajmoló materiális szemléletű kozmopolita suttyó, akinek magyarország mindig is ciki, szégyellnivaló másodosztályú hely volt, van, és lesz. Őket hamar felismerni, ha rendszerint megvetik a lábukat kint, rögtön jönnek vissza virtuális énjükkel ugatni, provokálni és ecsetelni mennyivel jobb kint minden, és micsoda szerencse hogy itthagyta ezt a pöcegödröt. Persze odáig nem jut el a megveszekedett idiótája, hogy magyarország élhetetlenné válásában a hőn szeretett nyugat, -a történelem minden szakában- hathatós segítséget nyújtott, és azon sem gondolkodik el a barom, hogy miközben magyarországot fikázza, 8 emberrel kell közös csótányos szálláson laknia, és mégszarabb melót végez, kétszerannyi időben, mint itthon. Persze jobban fizetnek érte, és ez az egyetlen titkos vigasza. Lelke rajta.

A másik kategóriába én azokat sorolnám, akiknek egyszerűen csak elegük lett a munkanélküliségből, a kilátástalanságból, a létbizonytalanságból, a perspektívák nélküli vegetálás-lecsúszás kombóból, és arra az elhatározásra jutottak, hogy másutt próbálnak szerencsét. Nem szivesen mennek, de más lehetőség nem lévén "disszidálnak". Én rájuk egyáltalán nem haragszom, pontosan azért mert nekem is egyre gyakrabban fordul meg a fejemben, de szerintem nincs ember aki ne játszott már volna el a gondolattal, pedig ragaszkodom az országhoz, és nem hagynám el a családot sem. Viszont torkig vagyok a "nem tudom mi lesz holnap" érzéssel, pedig nekem még adósságom sincs (még), és jól fizető munkám is van. (még)

rókafogta 2012.11.17. 12:14:41

@knausz: Én meg kifejezetten azért nem regisztrálok a Magyar Hirlapra mert elég hallgatnom Bayert az ECHO Tv-ben a többi hülye között.Bőven!

Kelly és a szexi dög 2012.11.17. 12:17:58

"Na mi van itt, nézz körül
Aki valóban körülnéz, örül
Nagykörúton végigmegyek
Az isten szerelmére ó mennyi jó nő
Bizony mennyi jó nő, bizony mennyi jó nő
De vidéken is , whá, ugyanannyi jó nő"

moophlander 2012.11.17. 12:19:44

@Bebes: Fentebb olvastam, hogy szerinted a vincent jól moderál. Hát ha az a moderáció alapelve, hogy a tényekkel alátámasztott, de nekik nem tetsző kommenteket kiszűrik, akkor igen jól moderálnak! Az "alaphülyéket" , akik minden politikai oldalon jelen vannak, az ellentáborból beengedik, hogy az egész máshogy gondolkodó réteget hülyének tüntessék fel! Ez nem moderálás, hanem azon szólásszabadság semmibe vétele, amiért a nyálukat fröcsögtették a vincentesek!

én már a fény gyermeke vagyok 2012.11.17. 12:23:47

Gyűlöletbeszéd
Csak azért bántjátok Bayert mert mongoloid

poor 2012.11.17. 12:26:41

@Önnek megyünk:
Nem IQ teszt kell hanem hűségnyilatkozat Orbán vezérhez, erre mennek a módosítások .

regress 2012.11.17. 12:29:52

@Önnek megyünk: a bayerzsótinak szopogassál piros pontot a seggére.mert megérdemled

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.11.17. 12:31:15

Grespik "szíriuszi csavaros" László effektus és szinvonal ez, aki ugyebár lepatkányozta régebben az egész netet használó társadalmat.

"Grespik László a nem fogadta el meghívásunkat az Index Törzsasztalába. Ezt azzal indokolta, hogy ő nem szereti az arctalan kérdezőket, a kard ki kard híve. Tapasztalatai szerint az ilyen interjúk során "internetpatkányok" kérdeznek, akikkel semmi kedve beszélgetni. - Az ilyenek jöhetnek foltnak a seggemre - utasította el kategorikusan meghívásunkat Grespik László, aki arra is felhívta figyelmünket: ő pont attól különleges ember, hogy mindig őszintén és komolyan beszél. - az ilyen faszt (már bocsánat, agyon kell verni) "

2012.11.17. 12:44:04

@Önnek megyünk: "Nem csodálom, hogy a balliberók rögtön összefossák magukat, ahogy felbukkan Bayer neve."

Én ugyan nem vagyok balliberó, de azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy olyan szintű dumától, amilyent ez a bájergyerek tol, beszarik bárki is... ez a manus 20 éve ezt teszi, és vagy még 20-at ezt fogja. Régebben én is jobban kedveltem, amig rá nem jöttem, hogy a nézetei, pont olyan dinamikusan változnak, mint ahogyan a gazdi köpönyeget cserél. A fidesz nem csinált mást az elmúlt évtizedekben, mint felcsulázott, aztán kerek arcával az ég felé, aláállt a visszahulló matériának. Bájer ezt hívja egyensúlyozásnak, én csak egyszerű gerinctelenségnek, és jellemtelenségnek. Lehet itt teszetoszáskodni, de gyorsan eljön az igazság pillanata.... -hogy idézzek egy klasszikust-

P.Freddy 2012.11.17. 12:49:44

@Önnek megyünk:

Az a helyzet, hogy elég volt negyven évig. Most ilyen faszkalapok, mint Papcsák, az őt védő Bayer, és a főnökük Orbán miatt hadd ne akarjuk már a kommunista restaurációt, rendben? Lehet hogy nektek megfelelne, a többség inkább eltekintene tőle.

sassa 2012.11.17. 13:00:00

Korrekt... Sajnos....

pernahajder Campbell 2012.11.17. 13:00:48

@folyamatábra: Mondjuk Heisenberg későbbi élete nem feltétlenül jó példa erre...

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.11.17. 13:00:52

Egy Grespik szintem vegetáló, de közpénzekből urizáló köcsög politikust osztanak a kommentezők, de rendesen itt:

media.mandiner.hu/cikk/20121115_papcsak_ferenc_miert_csak_a_kommentelonek_van_joga

tükörfúró 2012.11.17. 13:03:28

Emberek, térjetek már észre!!!

Telepszichológiáztok, régi-új konfliktusoztok, elvont tudományos kérdéssé magasztaltok, szinte legitimáltok egy undorító cenzorista kirohanást, bármely felvilágosultabb országban leköpésre és kiröhögésre érdemes véleményt?

Vegyétek már észre, mennyire félreviszik folyton és folyvást ugyanazok a gusztustalan pofák az egész virtuális és valóságos közéletet, mennyire képetelenség az, hogy demokratikus keretek közt próbáljunk megvitatni olyan politikusok képviseletében, megszólalásaik állítólagos "véleményük" által bonyolult problémákat, akik soha az életben nem voltak demokraták.
Egy pillanatra sem.

Egoista hatalomvágyó pénzéhes, a legmélyebben embertelen és erkölcstelen páriák, gyűlölik a tömeget, a népet, a szabadságot és szabadosságot, a választóikat, a szavazóikat, az ellen és saját oldalukat, a vitákat, a kérdéseket, a problémákat, félnek és gyűlölnek mindent, kivéve azt és addig, amit és ameddig Ők irányítanak. Közvetlenül és korlátlanul.

Fogjátok már fel, ezek ebben a formában régen nem demokratikus viták, nem a véleményről és érvekről szólnak. Ezek nem tudományos elvont kérdések, ez nem a fiatalok-idősek, autósok-gyalogosok, internetfüggők és internetellenesek konfliktusai.

Ezek a közösség, az új középkorba, ujabb diktatúrikus sötétségbe tasztani kívánt, épp hogy éledező magyar Nép, és azoknak a konflikutsa, kik ezt a népet, 20éve becsapják, lenézik, orránál fogva vezetik, kizsigerelik, tönkreteszik, országát végromlásra, de minimum többszáz éves elmaradottságra vezetik.

Látszólag meggyőződéssel, valami sosemvolt félközépkori vaníliás csodavilág meséjével, valójában nettó hataloméhséggel és mérhetetlen egoista gőggel, félelemmel, butasággal, gyűlölettel.

Ébredjetek fel, mert alig lábalt ki ez a szernecsétlen nemzet fél lábbal a sötét középkorból, alig kezdte tanulgatni a modern kort. A lehetőségekkel teli, potenciálisan kényelmes, de felelősségtelejes világot, és máris ujbol egyenként rugdosnak vissza minket az állítólag választott vezetőink valami feudális, mélyázsiai félállati nyomorba, s már messze nem csak anyagi, de erkölcsi, lelki, szellemi, indulati nyomorba is.

Egy olyan "vélemény", ami zárógondolatként oda fut ki, ki nem érdemli meg az életet? Mindez olyan indulati megnyilvánulások kapcsán, ahol teljesen egyértelmű a vak idulat ostoba feltörése, míg itt a szerző saját indulatait ennél sokkalta aljasabb és körmönfontabb formában vetíti ki másokra?

Ez nem egyszerűen öngól, ez egy skandallum, kurvaország féltó és köteles kövér ehhez képest sehol sincsenek.

A sors, a jóisten, vagy akármi is, de mentse meg az országot attól, hogy itt valaha ilyen lelkisérült egosita szerencsétlenek a jelenleginél is nagyobb hatalmat kapjanak a kezükbe, mert roppant hamar gyakorlatban fogjuk tapasztalni, milyen az, amikor tényleg egyetlen személy pillanatnyi ötletén múlik az, ki nem érdemli meg az életet.

Rodzservaltersz 2012.11.17. 13:10:58

@dr.kakaósbögre:
Szevasz, bögre! :) Á, a Velvet kommentelhetetlensége miatt meghasonlottam, néha irkálok a dotoho-ra, meg comment-re, de nem nagy lelkesedéssel, nincs már az a jó csapat, mint anno a Velveten...

Rodzservaltersz 2012.11.17. 13:12:48

@Mr Falafel:
Bencsik tényleg egy nyomorult senki, de azon a blogon azért hatalmasakat lehetett szórakozni, utána átnyergeltem a Velvetre, de az is megszűnt kommentelhető lenni, azóta itt-ott, de már közel sem rendszeresen. Ide viszont fel fogok nézni gyakrabban, van élet. :)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.17. 13:45:23

Ahogy látom, mindenki szándékosan keveri a véleménynyilvánítás szabadságát a bűncselekményre felbújtással, az 1-2 káromkodást használó kommentelőket a lámpavasat ecsetőlekkel. Józan ésszel az egyik esetében elvárható a moderálás és esetleg egy feljelentés, a másik esetben legfeljebb a moderálás, ha nyomdafestéket nem tűrő a stílus. Bár akkor is mérlegelni kell, mert például egy Bayer-írásnál a kommentelőknek is többet kell megengedni, mint egy kulturált hangvételű írásnál.

purplehaze 2012.11.17. 13:58:18

Összefoglalom az egyszerü, hétköznap emberek véleményét a politikusokról: Menjetek a kurva anyátokba ti büdös, dolgozni nem tudó és nem akaró szarházi ingyenélő politikus köcsögök!!! Tulajdonképpen most finoman fogalmaztam!

folyamatábra 2012.11.17. 14:13:11

@pernahajder Campbell: nem feltétlenül :) Vagy :( ? Egyébként vitatott - én legalábbis nem látom át az összes részletével. De Rimbaud-t sem azért szeretjük, mert rabszolgakereskedő volt...
Szóval, ha valaki megfogalmaz egy használható zsinórmértéket, akkor annak a használhatóságából mit sem von le, ha az illető később esetleg megfeledkezik róla.

Éhes_ló 2012.11.17. 15:23:26

Minden bitért kár. Ez a jobber nem különb emittt, mint az amott nyomuló mocsok.
Még csak azt sem mondhatom, hogy méltó válasz lenne.
Mert a méltó válasz nem PC megoldás sem rá sem a negátjaira.

pernahajder Campbell 2012.11.17. 15:31:51

@folyamatábra: Persze, igazad van. Csak tudod, az irónia ;)

folyamatábra 2012.11.17. 15:45:55

@pernahajder Campbell: csak azt ne veszítsük el soha! Na meg a halhatatlan lelkünket. De hova a fenébe tettem a söröm?..

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.17. 20:12:14

@Márk vagyok: Vannak olyan esetek, amikor valaki nem szándékozik elmenni Magyarországról, mégis mennie kell. A családja és a saját nyugalma érdekében kell örökre búcsút mondania hazájának. Mert igaztalanul meghurcolták és kifosztották. Kényszerből hazajár, éves szinten 5-6 hónapot szülőhazájában tölt, mert korábbi életének lezárt fejezetei vannak. Hivatalos ügyeit intézi. Lehet, hogy százmilliós nagyságrendű pereket visel a magyar állam ellen, amelyek jogalapját jogerős bírósági ítélet, illetve törvények garantálják. Lehet, hogy korábban kellett volna gondolkodnia, és szó nélkül odaadnia Döbröginek mindenét, mert Magyarországon csak mesében veri vissza háromszor Ludas Matyi. Lehet, én nem tudom.
Annyi bizonyos, hogy mindaddig, amíg valamilyen okból saját bőrén érzi a magyar valóságot, joga van arról véleményt formálni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.17. 20:31:27

@tükörfúró: Kiválóan összefoglaltad a lényegét ennek a mai mocskos világnak. Ezért valljuk mi, néhányan ebben a blogban, hogy a közös nevezők sokkal általánosabb kulturális elemek, mint mondjuk a politikai hitvallás. Például az, hogy valaki tisztességes ember, nem annak függvénye, hogy melyik politikai párt szimpatizánsa.
Soha ne hagyjuk, hogy a politika rátelepedjen életünkre, ne fogadjuk el, hogy mi vagyunk a politika részei, s nem az része életünknek. Nem a politikának van társadalma, hanem a társadalomnak politikája. És a társadalomnak, az azt alkotó egyéneknek számtalan mása is van a politikáján kívül. Van családja, van hite valamiben, vannak társas érintkezési szokásai, van ízlése, van hobbija, van tisztessége és erkölcsi hitvallása, és még sorolhatnám a végtelenségig. Ezek min-mind elkülönülten vannak, anélkül, hogy a politikához bármi közük lenne.
Az itt egyszerűsítve felvázolt életfilozófiával mi képesek vagyunk fenntartani egy olyan társaságot, amiben jobb- és baloldaliak, szittyák és zsidók, kurucok és labancok jól megférnek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.17. 20:37:31

@Rodzservaltersz: Sajnos az igazság az, hogy itt sincs igazi élet. Ahhoz többen kellenénk. Ez a poszt most bejött, de amúgy senki nem tud rólunk, nem vagyunk mértékadók. Mindettől függetlenül én szívesen látlak itt bármikor. Ebben mindenképpen különbözünk egyéb, ismertebb blogoktól, ahonnan jellemzően elüldözik a másként gondolkodókat. Sőt, ha van kedved és témád, megbeszélhetjük, és akár publikálhatod is.

Máskülönben én elsősorban a mandiner.blog.hu-n és a mandiner.hu hírfolyamon szoktam véleményt ütköztetni.

Rodzservaltersz 2012.11.17. 21:57:57

@Mr Falafel:
A mandinert én is gyakran látogatom, elég jók, bár nemigen kommenteltem ott.
Ezzel az írásoddal kb. teljesen egyetértek, de visszaolvasom holnap a régebbieket is, hogy lehessen vitatkozni veled. :) Hátha.

Rodzservaltersz 2012.11.17. 21:58:52

És köszönöm a publikálási lehetőség felkínálását!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.17. 22:19:22

Bájerzsóti egy faszparaszt, erről nincs vita. Nem azért mert cúnya szavakat használ, kifogásolható a stílusa, hanem, mert átlátszó lózungokat puffogtat.
@Mr Falafel: hogy csináltad?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.17. 22:39:24

@biboldó: Bazmeg, ha tudnám!:-))
Talán az ütött át, hogy regisztráltam a Magyar Hírlap honlapján, és belinkeltem a posztot. Rafkósnak kell lenni. Az biztos, hogy ahol ismernek engem, onnan nem ajánlanak. :-)
Egészen picit, talán csak mikroszkopikus szinten az is közrejátszhat, hogy én nem csupán megjátszom a semmilyen oldalit, hanem tényleg az is vagyok. Az én ellenségem kizárólag a hülyeség. aki hülye, azt ütöm-vágom. Bayer most hülye volt? - Az. Nyilván kapott egy tockost. Matolcsyról kéne valamit összeállítani, de nincs ingerenciám azt a szerencsétlen szellemi éhenkórászt propagálni még negatívan sem. Aztán Bajnai "nem értettünk hozzá" Gordon is a bögyömben van nagyon. Szegény Niedermüller Péter már nem merem ütni, mert annyira kedveltem tanáromként, hogy már sajnálom, amilyen egy lecsúszott proli pojáca lett belőle. És még sorolhatnám.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.11.17. 22:41:27

@Mr Falafel: Gofriskám, én nem publikálhatnék egy abortusz vs. nemi erőszak okfejtést?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.11.17. 22:44:10

@Shyad-Khourongai: Mi van, idegesíteni akarod Tata86-ot? :-))
Küldj egy mélcímet a totalkesz81@freemail.hu-ra és kapsz egy meghívót.

@Rodzservaltersz: Rodzser, ha téged is érdekel, küldj te is oda egy címet.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.11.17. 23:25:07

@Mr Falafel: Mindegy, hogy csináltad, hadd szóljon.
Gordonkáékra kár a szót vesztegetni. Lehet bebukni egy bulit (volt benne részem), de az csak akkor hiteles, ha minden résztvevő földönfutóvá válik. Ez is oldalfüggetlen.

Bebes 2012.11.20. 04:57:48

@moophlander: Tévedésben vagy. A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bárhol, bármit mondhatsz, mert neked az természetadta jogod. Ezen az alapon akárki követelhetné, hogy engedjék szóhoz jutni a tévében, jelentessék meg az írását az általa választott lapban, felszólalhasson a Süntenyésztők éves közgyűlésén stb.
A nyilvánosságnak különböző fórumai vannak, csatlakozhatsz ahhoz, amelyik rokonszenves és elfogadod a szabályait. Ha nem találsz rokonszenveset vagy nem értesz egyet a szabályokkal, akkor létrehozhatsz saját fórumot (szervezetet, blogot stb.).

moophlander 2012.11.21. 12:30:00

@Bebes: Tipikus liberális gondolkodás. Akkor van demokrácia, ha én nyerek és én mondom meg a demokrácia feltételeit! Minden más antidemokratikus, fasiszta, kirekesztő és még hülye is!
Nagyon sántít amit írsz, ugye tudod? Egy nyílt fórum és egy zárt közösség között óriási ám a különbség! ...az én kutyám megugathat mindenkit, de ha engem megugatnak az pusztuljon....
süti beállítások módosítása