Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

MALÉV - élesednek a taposóaknák

2012. február 04. 20:06 - Mr Falafel

Aki úgy hitte, hogy a bolsevik mintájú szociálliberális demokrácia kormánya 2010-ben feltartott kézzel adta meg magát, s engedte érvényesülni az általa gyűlölt magyar nép akaratát, annak lassan ideje szembenézni a tényekkel. Nem a Malév-ügy az egyetlen taposóakna, amit elhelyeztek, és amire a bamba kormány szépen rásasszézott.

Az alattomos szerkezetet dupla élesítéssel látták el. Az egyik az EU-s normák szándékos megsértése éveken keresztül, a másik a tulajdonosi szerkezetben alkalmazott szerződések olyan előjogokat biztosítanak a kisebbségi tulajdonos részére, amelyek lehetetlenné teszik a többségi tulajdonos magyar állam cselekvését.

Az EU 2004-ben megfogalmazott megmentési és szerkezetátalakítási iránymutatásaiban szigorú feltételeket szabott a nehézségekkel küzdő vállalatok állami támogatásával kapcsolatban. Ennek ellenére 2007 és 2010 között szótlanul tűrte, hogy a szocialista-liberális kormánykoalíció ennek a rendkívül szigorú direktívának nem tesz eleget. A Fidesz-kormány, mint nemzeti értéket, igyekezett megmenteni a légitársaságot, azonban egyrészt maga is figyelmen kívül hagyta az uniós szabályozásban megfogalmazott követelményeket, másrészt nem számolt azzal az összehangolt támadással, amelyet az EU indított hazánk ellen.

A Fidesz-kormány hibázott. Általában hibát hibára halmoz, mert még mindig abban a rendszerben képzeli el hazánkat, mint politikumot, amelyet éppen a bolsevista gyökerű szocialista és liberális politikai csoportok hoztak létre. Ebben a szisztémában a „mindegy, milyen hülye, fő, hogy politikailag megbízható legyen” elv érvényesül.

A most homlokráncolva feddő EB négy éven át tűrte szótlanul a szoclibek ügyeskedéseit. Igaz, az őszödi böszme kitárulkozására még csak fel sem vonták a szemöldöküket. Pedig ott nem kevesebbről volt szó, mint arról, hogy tilalmas könyveléstechnikai eszközökkel változtatták meg a gazdasági adatokat, átverve ezzel a nagy tekintélyű Európai Uniót. Hogy a Fideszre a neve miatt orrolnak, vagy azért, mert a magyarság érdekeinek képviseletét tűzte zászlajára, nem lehet tudni. A tény az, most kőkeményen és azonnal megreguláztak minket. A Malév Fidesz által való megmentése sérti a Szent Versenyt. Na, bazmeg! Ez a verseny, úgy tűnik, halálig megy. A magyarság haláláig.

S ha mindez nem lett volna elég, ott van a légitársaság működését eleve ellehetetlenítő tulajdonosi struktúra az ő szerződéseivel. Ezekben a kontraktusokban a kisebbségi tulajdonos, - egy orosz bank – olyan jogokat birtokol, amelyekkel megakadályozhatja a többségi döntések végrehajtását. A ruszkik vélhetően az akkori állami vezetés értésére adták, tisztában vannak vele, hogy a következő választásokon a Fidesz kerül hatalomra, és ellenvetésekkel élhet a kisebbségi tulajdonos ténykedéseivel kapcsolatban, ezért garanciákat kért. Megkapta azokat, ezért ma csődbe ment a Malév. Mégis, mi a túrót lehetett volna tenni? Budainak kivételesen igaza van, ez tényleg a 22-es csapdája.

Nem hiszen egyébként, hogy a kormány ne próbált volna meg tárgyalni a kisebbségi tulajdonos oroszokkal. Csakhogy a féléve megindított EU-s vizsgálódás jó zsarolási pozíciót biztosított számukra. A bizottság határozat pedig feltette a pontot az i-re. Nincs mese, a Malévnak annyi.

A Fidesz lenne a hibás? – Ugyan kérem! Ez legfeljebb a legelbaszottabb liberális barmok fejében van így. Annyiban viszont mindenképpen el kell marasztalni a kormányt, hogy dilettáns majmokból építi fel hivatali rendszerét, ezért gyalogolnak bele minden taposóaknába, amit az előző, szagértő kormányok hagytak hátra.  

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr454066373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.04. 20:07:38

Beszarás, a címet engedi beírni, de a posztot nem másolhatom be! Ne bassza már meg!

AlexM1983D 2012.02.05. 12:55:00

Érdekes, jó összefoglaló írás. Itt így tényleg nehéz bármit is tenni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.05. 20:33:53

@AlexM1983D: Köszönjük szépen!:-)

Egyébként szerintem a MALÉV nem végleg tűnt el. Lesz ebben még egy csavar.

Tehetetlen Dodó 2012.02.05. 20:40:01

@Mr Falafel: Nekem is az az érzésem, hogy nincs vége még a dalnak.
Most gyorsan ki lehetett belőle pattanni, mielőtt egy rakás gép lefogásával sok pénzt kizsarolhattak volna a cégből.

(Abban is igazságod vagyon, hogy sajnálatos módon a fideszes apparátus is tele van hülye középkáderekkel...de ez más problémakör).

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.05. 20:47:04

@Mr Falafel: Persze, hogy lesz. Miként a BKV, MÁV és minden egyéb "nemzeti"-nek nevezett umbulda mögött. Az ilyen cégek mindenhol a világon hasonló feltételek, hasonló jegyárak mellett rentábilisak. Annak, hogy nálunk miért a mindenkori hatalmi elit pénzforrása, semmi köze magyarbarát vagy magyarellenes érzelmekhez. Csupán csak echte magyar mentalitáshoz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.05. 20:52:59

@biboldó: Echte magyar mentalitás, mi, bazmeg?:-))))

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.05. 20:59:11

@Tehetetlen Dodó: Alapvetően csakis az számít, hogy Orbán hülyékkel veszi magát körül, mert így ő a legokosabb, és ez tetszik neki. Pedig nem ártana azon is elgondolkodnia, hogy a szocikkal és libbantakkal szembeni ellenérzés egy bizonyos szint után lényegtelenné válik.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.05. 21:13:47

@Mr Falafel: Az bazmeg, hogy korra nemre pártállásra tekintet nélkül az úgynevezett lánglelkű rendszerváltó garnitúra csak a saját zsebének érdekeit nézi. Lófaszt se váltottak, a birodalom összeomlása után ölükbe pottyant a lehetőség, amit ki is használtak úgy echte magyaros uram-bátyám alapon. Közben persze puffogtatnak nemzetieskedő frázisokat eledelül a plebs számára. Bevált módszer szerint Kis zsidózós körettel máris ehető.
Gusztival áll egy fogadásom, ajánlok neked is egy karton sört tétnek, hogy ciklus végére a BKV privatizálva lesz. Kísérőnek egy palack kóserszilvát a tender győztesének személyére.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.05. 21:17:47

@biboldó: Kemény vagy, mint a fagyott kutyaszar! Rendben, fogadjunk!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.05. 21:21:59

@Mr Falafel: Rendben. Ha mégis és a Vitézy familiáé lesz, akkor jössz a kóserszilvával is.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.05. 21:52:09

@Mr Falafel: Mi máris a rendszerváltás nyertesei vagyunk. Mindegy, mi lesz, mindenképpen bebaszunk.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.05. 22:08:29

@biboldó: Az biztos, ezt az országot józanul elviselni nehéz. Hétvégén szerettem volna hazamenni, de egy fontos ügy miatt maradnom kell bizonytalan ideig. Igaz, ez nem több 1-2 hétnél, mégis teljesen depis lettem miatta.

AlexM1983D 2012.02.06. 10:07:52

@biboldó: Az a helyzet, hogy nagyából külföldön is lopnak ezekből a cégekből, kb. ugyan úgy oda kinevezett emberkék. Viszont ott a gyors nyereség reményében nem privatizálnak el/szerveznek ki belölük nyereséges egységeket. Illetve fektetnek be modernizációra és karban tartásra (természetesen onnan is lopnak néhány %-kot). Nállunk meg, Nokiás doboz az van, de fajlesztés az nulla és a nokiás doboz is csak egy egység elprivitaizálásáért esetleg valami hülyeségért járó befektetés visszaszivárogtatása hálából.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.08. 14:53:49

@AlexM1983D: Ha ne adj' isten tudnál segíteni abban, hogyan tudom beállítani az oldaldobozokban a blogajánlót, azt megköszönném.

AlexM1983D 2012.02.08. 21:14:42

@Mr Falafel: Helló! Próbáltam, de nem tudok rájönni. :(

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.08. 21:21:26

Én most kísérletezgetek vele a blog.hu segítsége alapján, de egyáltalán nem működik. Visszaléptem a régi admin felületre, mert a segítségben még az szerepel, de az van, hogy, aki a segítséget összeállította, biztos kiváló informatikus, de olyan szarul magyaráz, mint egy szétcsúszott heroinista.

abandi 2012.02.09. 16:33:08

A Feri -hegyi reptér és a Malév becsődöltetése, valamint a magyarországi autópályák építése-privatizációja, ugyan az a játék:
usraeli mintára létrehozni juderópát.
De társadalmi káoszt is gyártanak közben -legyöngítve a meglévő erőszaxerveket...- egy jó nagy világháború előkészítéseként.
Nincs kétségem afelől, hogy meg is csinálják...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.02.16. 13:05:49

@biboldó: gyakran dobálózol ezzel az echte magyarral, pedig egyrészt ezek univerzális jelenségek, másrészt gyakran echte zsidó eredetűek...
Hova járt iskolába Orbán kedvenc unokaöccse???

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.02.16. 20:07:03

@Arma Gedeon2: Magyarországon echte magyar jelenség. A szánalmas kifogás, miszerint más is lop, nem mentség. A zsidózás ebben az esetben (is) meg már nevetséges.
süti beállítások módosítása