Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A LIBEROTALIBÁN ÁTOK

2011. december 06. 18:44 - Mr Falafel

Az afganisztáni szoborrombolás óta a tálib vagy talibán az ortodox ostobaság jelzője lett. A szó eredeti jelentése szerint tálibnak a vallási iskolában tanuló arab diákokat nevezték.  Mozgalmuk egy Kandahárhoz közeli kicsiny faluból indult, célja a korrupt kommunista mudzsahedinek uralmának megtörése volt. Ez, a népinek nevezhető mozgalom külföldi, - elsősorban amerikai – segítséggel érte el sikereit. Mindannyian jól tudjuk, végül hová vezetett a szélsőséges talibánok felfegyverzése, ideológiájuk támogatása. 2001. Szeptember 11-én megtámadták legfőbb patrónusukat, az ideológiájuk terjedését elősegítő Egyesült Államokat.

Ahogyan saját kultúrájuk, - tudniillik az arab kultúra – ellenségeivé váltak a valódi talibánok, úgy lettek ellenségévé a magyar népnek és kultúrának a liberotalibánok, a mindent és mindenkit, - ami, vagy aki magyar - beszűkült tudattal gyűlölő hazai liberálisok. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen egyazon okból fanatizált népcsoportról van szó. A hazai liberálisok úgyszintén élharcosai voltak a kommunizmus elleni harcnak, megerősödésüket ugyancsak az USA támogatásának köszönhetik. Az nem teljesen világos, hogy e kettő feltétel miért vezet minden esetben szoborromboláshoz, és az adott állam területén élő többségiek iránti kiapadhatatlan gyűlölethez. Mégis ez a helyzet, a mi talibánjaink is bármire képesek ellenünk, magyarok ellen.

Hosszan lehetne sorolni, hol mindenhol tesznek keresztbe liberotalibánjaink nekünk, ám én most leginkább a szlovák állampolgársági törvény kapcsán megfogalmazódott gondolataimat osztanám itt meg.

Miközben belső ellenségünk nyomására Magyarországot Európa legnácibb államának, egy vérgőzös diktatúrának igyekeznek bemutatni, a demokratikus intézményeire oly’ büszke EU füle botját sem mozdította a szlovák állampolgársági törvény kapcsán végrehajtott állami pogromokkal kapcsolatban. Tény ugyanis, hogy a szlovák állampolgársági törvény a magyar kettős állampolgárságról szóló törvény ellen született, és nincs semmilyen nemzetstratégiai megfontolás mögötte, kizárólag a magyarság mérhetetlen gyűlölete. Inkább megfosztják állampolgárságuktól a lengyel-szlovák, osztrák-szlovák vagy cseh-szlovák kettős állampolgárokat, csak a magyarok nehogy jól érezzék magukat. A primitív gyűlölködés elemi szintje ez, kérem.

Hogy jönnek ide a magyarországi liberotalibánok? Természetesen úgy, hogy nemzetközi kapcsolataikat a magyarság ellen maximális hatásfokkal kihasználó tálibjaink nemhogy a hangjukat nem hallatják ez ügyben, de kifejezetten a szlovák ultranacionalista, soviniszta, idegengyűlölő, - mondjuk ki – fasiszta kormányt támogatják. Miközben tettetett értetlenkedéssel vonogatják vállukat, vajh miért is nem kedveljük őket.

Vizsgáljuk meg más szemszögből is a problémát! A kettős állampolgárságról szóló törvény előtt Orbánék a nemzetközi jogra hivatkozva gyakorlatilag egyetlen érintett szomszédos állammal sem egyeztettek kormányszinten. Bődületes nagy hiba, sőt, ostobaság volt. Igaz ugyan, hogy az ősellenség Románia sem tiltakozott, a szerbek meg egyenese üdvözölték, a szlovákok viszont kezdettől berzenkedtek ellene. Nem kedvelem a tótokat, mégis úgy vélem, illett volna valahogy édesebbé tenni számukra ezt a keserűpirulát. Nem azért, mert megérdemelnék a méltányos elbánást, hiszen számtalanszor tesznek keresztbe nekünk, és eszközeikben sosem válogatnak, mégis jobb színben tűnhettünk volna fel, ha gesztusokat gyakorlunk.

A nemzetközi jogi hátterét nézve ennek a történetnek, sem állapíthatjuk meg, hogy a Fidesz-kormány alapos munkát végzett. Íme közkinccsé teszem Rudolf János újságíró által a Mandiner blogon összeszedett anyag egy részét:

 

A nemzetközi jog, konkrétan az Európa Tanács vonatkozó egyezménye, kifejezetten megengedi, hogy az egyezmény részes államai ex lege (törvényi alapon, nem külön hatósági döntéssel) megfosszák saját állampolgárságuktól azokat, akik önként (vagyis nem pl. születéssel) megszerzik egy másik állam állampolgárságát.
Article 7 – Loss of nationality ex lege or at the initiative of a State Party
1. A State Party may not provide in its internal law for the loss of its nationality ex lege or at the initiative of the State Party except in the following cases:
1. voluntary acquisition of another nationality;
http://conventions.coe.int/Treaty/en/Treaties/Html/166.htm

Az 1963-as strasbourgi egyezmény (szintén európa tanácsi, de nem azonos a fentebb már emlegetett egyezménnyel) kifejezetten az ilyen helyzetek csökkentése érdekében született:
http://conventions.coe.int/Treaty/EN/Treaties/Html/043.htm
A részes államok (Ausztria, Dánia, Spanyolország, Franciaország, Egyesült-Királyság, Írország, Olaszország, Norvégia, Hollandia stb.) között az érvényesült, hogy egyikük sem engedte állampolgárainak egy másik, az egyezményben részes állam állampolgárságának megszerzését
Belgium csak 2008-ban, Franciaország csak 2009-ben lépett vissza ettől a szabályozástól, addig állampolgáraik automatikusan elvesztették a belga, ill francia állampolgárságot, ha mellé pl holland vagy angol állampolgárságot szereztek.
De pl. Hollandiában most is az a főszabály, hogy ha egy holland megszerez egy másik állampolgárságot, elveszíti a hollandot (2003-ig ez alól kivételek sem voltak, 2003 óta vannak kivételek)
http://www.ind.nl/en/inbedrijf/actueel/Dubbele_nationaliteit..
A holland külügyminisztérium honlapján információ angolul:
http://www.minbuza.nl/en/Services/Consular_Services/Dutch_Na..
látható, a kivételek nagyon szűk kőrűek, vagyis még a liberális Hollandia sem nagyon rajong a többes állampolgárságért...

 

Legvégül pedig: ”Minden állam saját joga szerint határozza meg, hogy kik az állampolgárai”
Állampolgárságról szóló Európai Egyezmény (1997), 3. cikkely 1. pont
http://www.complex.hu/kzldat/t0200003.htm/t0200003.htm

 

Mindebből világosan látszik, hogy téves a kormány állásfoglalása. Azonban ebből nem következik, hogy el kell fogadnunk, amint talibánjaink pofátlan módon hazájuk kormánya ellen fordulva, nyíltan az ellenséges szándékú szomszédainkat támogatják. Amennyiben ezek a fanatikus barmok tényleg magyarnak tartják magukat, itt lenne az alkalom, hogy kapcsolataikat kihasználva fellármázzák az egész világot, hogy Szlovákia egy mocskos, fasiszta percállam.   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr333443644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása