Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A TUDÁSKÖZPONT TUDATLANJAI

2017. február 15. 18:19 - Mr Falafel

Először is engedtessék meg nekem, mint magyar érzelmű magyarnak, hogy felháborodjak az Antall József Tudásközpont létezésén. Mi a bánatos istennyila, egy hazaárulóról neveznek el intézményt, és azok pénzéből tartják fenn, akiket elárult az a nyomorult féreg?

Igen, Antall Józsefet morális hazaárulónak tartom. Előre megfontolt szándékkal, aljas indokból elszabotálta a rendszerváltozást. Annak nyűgét viseljük ma is, neki köszönhetően megosztott végletesen ma a magyar társadalom, ő tehet róla, hogy a múlt tömeggyilkosai ágyban, párnák között halhattak meg, s hogy ugyanazok gyermekei és unokái formálják ma is a közéletet. Őszintén remélem, a pokolba került!  

Ennyit Antall Józsefről!

Most térjünk rá mondandóm lényegére, Szert Boglárka esetére az Antall fiúval. Történt ugyanis, hogy a hazaáruló Antall József fia, a Péter kirúgta egyik alkalmazottját, minden balliberálisok Boglárkáját, a Szerték lányát. Egyes vélekedések szerint azért, mert a hölgy aktuálpolitikai témában véleményét kinyilvánító és ezzel az állami költségvetésből finanszírozott munkáltatót kellemetlen helyzetbe hozó fiatal munkatársa védelmére kelt. Maga Antall Péter úgy nyilatkozott, Boglárka egy hanyag munkaerő volt, már korábban is tervezte elbocsátását, de karácsony előtt nem akarta, nem lett volna illendő.

Ahogy hazudni sem, kedves Péter. Mert hazudsz. Azért rúgtad ki Boglárkát, mert a társa védelmére kelt, mert a Boglárka – kollégái szerint – általában ilyen volt. S ugyan melyik főnök szereti a folyton ellenkező, akadékoskodó kollégát? Szóval, Péter, nem kéne megbélyegezni a Boglárkát, csak mert túlteng benne az igazságérzet.

Más kérdés, hogy Szent, izé, akarom mondani Szert Boglárka, bizony tévúton jár. Az olimpiaellenes mozgalmat éltető kolléga ugyanis jogsértést követett el. Szóbeli feddése a munkáltató részéről teljességgel jogszerű és arányos volt, hiszen a renitens további retorzióban nem részesült.

Hogy akkor mégis miért lett médiahisztéria belőle? – Jaj, hát nem világos? A ballibák hozzák a formájukat. Hatalmon bolsevikok, ellenzékben anarchisták. Ergo ez egy anarchista performansz. Azért az, mert a fennálló jogrendet úgy támadja, hogy másik rendszert nem kínál helyette. Bolseviknak meg azért bolsevik, mert a működő demokratikus kapitalista gazdasági világrendet támadja, amikor vitatja a munkáltató jogokat.

Hiszitek vagy nem, kedves olvasóim, külön jogszabály rendelkezik a munkáról. Úgy hívják, a 2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről. Az ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4. fejezete az Általános magatartási követelményekről értekezik. Íme:

  1. § (1) A munkavállaló a munkaviszony fennállása alatt - kivéve, ha erre jogszabály feljogosítja - nem tanúsíthat olyan magatartást, amellyel munkáltatója jogos gazdasági érdekeit veszélyeztetné.

(2) A munkavállaló munkaidején kívül sem tanúsíthat olyan magatartást, amely - különösen a munkavállaló munkakörének jellege, a munkáltató szervezetében elfoglalt helye alapján - közvetlenül és ténylegesen alkalmas munkáltatója jó hírnevének, jogos gazdasági érdekének vagy a munkaviszony céljának veszélyeztetésére. A munkavállaló magatartása a 9. § (2) bekezdésében foglaltak szerint korlátozható. A korlátozásról a munkavállalót írásban előzetesen tájékoztatni kell.

(3) A munkavállaló véleménynyilvánításhoz való jogát a munkáltató jó hírnevét, jogos gazdasági és szervezeti érdekeit súlyosan sértő vagy veszélyeztető módon nem gyakorolhatja.

(4) A munkavállaló köteles a munkája során tudomására jutott üzleti titkot megőrizni. Ezen túlmenően sem közölhet illetéktelen személlyel olyan adatot, amely munkaköre betöltésével összefüggésben jutott a tudomására, és amelynek közlése a munkáltatóra vagy más személyre hátrányos következménnyel járhat. A titoktartás nem terjed ki a közérdekű adatok nyilvánosságára és a közérdekből nyilvános adatra vonatkozó, törvényben meghatározott adatszolgáltatási és tájékoztatási kötelezettségre.  

 

Sapienti sat! (A bölcs érti)

 

Továbbá vettem a fáradságot és áttanulmányoztam az Antall József Tudásközpont Alapítvány honlapját. Hát ott meg mit olvasnak a tényeket kutató szemeim a „RÓLUNK” fejezetben?

„A Tudásközpont nem foglalkozik hazai aktuálpolitikai témákkal, de szakmai tevékenysége kifejezetten naprakész a globális kérdésekben.”

 

Innentől a balliberális vernyákolás teljesen felesleges. Bárki, aki a Tudásközpont munkatársa szeretne lenni, ezt tudomásul kell vennie.

A balliberális média fentiek ellenére is munkahelyi terrorról, fenyegetésről, verbális erőszakról óbégat. Komolyan mondom, a balliberálisok olyanok, mint a métely.

S akkor lássuk az ifjabb Antall részéről elhangzó fenyegetést:

„Mindenkinek lehet véleménye, de arra kérlek benneteket, hogy ezt ne nyilvánosan tegyétek, mert árthattok ezzel az intézménynek.”

„aki önállósodni akar politikailag, exponálja magát más irányokban, annak azt üzenem, hogy nem kötelező itt dolgozni”.

„Mi nem állunk be a napi politikai vitákba!”.

Hozzátette, aki ezt nem óhajtja elfogadni, annak szívesen aláírja a kilépőpapírjait. Lehet, bennem van a hiba, de én ebből semmilyen fenyegetést nem olvasok ki. Adva van egy munkahely, amely úgy határozza meg ars poetica-ját, hogy nem kíván aktuálpolitizálni. Egyértelmű, hogy ezt a magatartást joggal várhatja el a munkatársaitól is. S amikor azt írom, hogy „joggal”, akkor értem ez alatt a hatályos munkatörvénykönyv vonatkozó szakaszait is.

Íme, egy újabb rész a citált törvényből:

  1. Személyiségi jogok védelme
  1. § (2) A munkavállaló személyiségi joga akkor korlátozható, ha a korlátozás a munkaviszony rendeltetésével közvetlenül összefüggő okból feltétlenül szükséges és a cél elérésével arányos. A személyiségi jog korlátozásának módjáról, feltételeiről és várható tartamáról a munkavállalót előzetesen tájékoztatni kell.

 

A munkavállalók tájékoztatása megtörtént, hiszen nyilvános az Alapítvány tevékenysége, továbbá egészen biztosan aláírtak ezzel kapcsolatban dokumentumokat is. A munkáltató érdekeinek szándékos megsértéséért kapott feddés arányos volt, hiszen a munkavállaló azon túl nem szenvedett retorziókat. A korlátozás a munkaviszony rendeltetésével közvetlenül összefügg, ergo a feddés törvényes volt.

Öntudatos (minden lében kanál) Boglárka butamódon rúgatta ki magát. Valótlan, a közvéleményt a Tudásközpont ellen szándékosan tematizáló, azt lejáratni szándékozó kijelentései miatt még pert is kap a nyakába. Meg is érdemli!

Sajnos olyan országban élünk, ahol egy jogos és ésszerű döntés miatt is magyarázkodni kell, mert a liberális véleményterror ellehetetleníti mindennapjainkat, szabotálja a demokrácia működését, akadályozza a szabad gazdaság természetes funkciójának ellátását. Aláaknázza a társadalmat működtető szabályokat, hogy káoszt teremthessen, mert ez a valódi természete, erejét az elesettségből nyeri, a szükséget szenvedők testnedvein hizlalja magát.    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4912264160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása