Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

Schmitt Pál lemondott

2012. április 02. 17:03 - Schwerer Gustav

Általában nem szoktam túlságosan reagálni az aktuálpolitikai történésekre, most mégis megteszem.

Schmitt Pál esete teljesen hétköznapi történet. Akiről dokumentáltan kiderül, hogy csalt, annak le kell mondania, ha közfeladatot lát el. Miért? Mert a közfeladat hivatalának tekintélyét rombolja, tönkreteszi. Ennyire egyszerű.

De láthatólag nem ilyen egyszerű ebben az országban, ahol hónapokon keresztül ezt az egyedileg megkerülhetetlen értéket, szabályt, erkölcsi törvényt taposták sárba Fideszék, amikor húzták-halasztották az ügyet.

Ha nem lett volna ekkora felháborodás, akkor Plagi bá a lehető legteljesebb nyugalomban ott ülne a köztársasági elnöki székben! Legszívesebben tíz felkiáltójelet tennék, ez annyira fontos! A Fideszből mindenfajta erkölcsi iránytű tökéletesen hiányzik, az ügy folyamán többször egyértelműen bebizonyosodott!

Emlékszünk mennyi hazugság hangzott el Fideszoldalról? "Kiállunk a KE mellett" (Selmeczi), "A Kormánynak az a feladata, hogy támogassa a KE személyét" (Orbán) stb, mind-mind egy végletesen BETEG társadalmi rendszert jeleznek, ahol ezt akár eddig a 3 hónapig is, de meg lehetett engedni.

A nagy kérdés most: kim lesz a következő kesztyűbáb, teljesen  jelentéktelen papírnehezék, akit betuszkolnak a Sándor-palotába.

Én bízom benn, hogy egy hasonlóan rovott múltú pártkádert fognak berakni a helyére. És akkor az igazság napfényében végleg elolvad ez a szánalmas hazugság, amit már évtizedek óta etetnek velünk. A szektaként funkcionáló pártoknak (mszp, dk, fidesz) pedig el kell tűnniük a közéletből, és a 2010-ben frissen bekerült pártoknak kell mutatniuk az irányt! Normális közbeszédet, pártprogramok alapján!

Magyarországon ma az a legnagyobb baj, hogy két lábon járó politikai múmiák mászkálnak a közéletben! Mindenhol hulla-meg kriptaszag fojtogatja az embert. Erre rájönnek a régi jó komcsi rendszerből ránkrohadt bürokratikus szemétkedések, amelyek teljesen pokollá teszik az ember életét. Na ez kell fölszámolni! A múmiákat (dk, mszp, fidesz), végre el kell küldeni, méltó helyükre, megrohadni. És ez mindösszesen csak az egyik feltétel, még soknak kell teljesülnie, hogy akárcsak egy kicsit is normálisabban éljünk ebben az országban.

Estig tudnék még erről írni, de egyelőre elég ennyi. Talán majd a hozzászólásoknál részletesebben írok.

A végére egy kis nyugtató zene, kell is...

 

 Béke veletek.

53 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr834356686

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Schmitt lemondott, a Fidesz és a KDNP állva tapsolta meg 2012.04.02. 17:54:01

Az országgyűlés előtt beszélt hétfőn 13 órakor Schmitt Pál, aki ismét védelmébe vette kisdoktori dolgozatát, majd közölte, hogy mivel plágiumügye megoszthatja az országot, távozik az államfői székből. A Fidesz és a KDNP vastapssal fogadta a döntést, amely…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 19:15:17

Kicsikét fölbasztam az agyam ezen a csalón.

És az a vicc hogy ez egy huszadrangú probléma.

Annyi de annyi ennél súlyosabb gond van idehaza...

A fontos dolgokat illetően az emberek sötétben vannak tartva. Egyedül én, meg még pár tucat ember talán ha tudja az Igazságot, ebben az országban.

az igazságot a pénzrendszerről, az igazságot a gazdaságról, az igazságot a biológiáról (genetikáról).

a genetikáról már megírtam a hihetetlen lehetőségeket, amiket ki lehetne használni, hogy csorgó nyálú trogloditák helyett _értelmes_emberek_ népesítsék be ezt az országot.

A gazdaságról holnap fogok cikket írni, a pénzügyekről pedig holnapután.
Egy kis fényt kell hozni a sötétségbe.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.04.02. 21:02:57

@Schwere Gustav: Én továbbra sem tudok szabadulni attól a kellemetlen gondolattól, hogy most egy követ kell fújni a mocskos hazaáruló baloldallal. Bezzeg az ő hzug trógereik sosem mondanak le, és egyetlen baloldali sem toporzékol, ha egy vezetőjük mocskos csaló tolvaj, sikkasztó szarházi. Ráadásul a baloldal fegyverrel lövette, ÁVH-s pribékekkel verette agyon a magyarokat 2006-ban. Ezekkel kell most egyetérteni. Nem tudom, Gusztikám, de nekem ez nem megy. Én inkább hagytam volna a helyén Schmittet. Amint Gyurcsány életfogytiglan ül terrorizmusért a börtönben, lemondhat Schmitt is. Addig azonban súlyos aránytévesztés.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 21:50:09

@Mr Falafel:
Egyszerűen arról van szó, hogy perspektívában kell gondolkodni.

a baloldal 2006-10 között, mindenki által jólismert dolgok miatt nullára írta magát, _pont_az_miatt_, amit írsz. Mert náluk nem "toporzékolt" senki.
Erkölcsösnek nem csak az "Erköcs" (nagybetűvel, mint elv, idea) miatt érdemes lenni, hanem azért is, mert a valós életben is kifizetődik. Lásd 2006-10.

az meg nem úgy van, hogyha gyurcsány megúszta, akkor a smittpali is ússza meg. a szar az szar.

még egy valami: az mszp-re 2010-ben 990 ezer (cirka 1 millió) ember szavazott. Többségükben munkásőr, volt párttag, ávós, III/x-állomány tagja, stb. 50 éves kor és a halál között.

Pusztulnak ezek kifelé, egyre gyorsabb mértékben. A fiatalok körében a baloldali formációknak (az LMP-t beleértve) esélyük sincs.

35 év alatt a megkérdezettek 30%-a jobbikos, szinte bármely közvk. szerint

Szóval reméljük, hogy 2014-ig még jó sok mszp-s fog kínszenvedni. Mást úgysem tehetünk, igaz?

Let nature take its course.

Szóval így pusztulnak ki a szemünk előtt a volt komcsi férgek. Már csak egy jó ügynöktörvény kéne. Ezzel kapcsolatban pedig nem kéne megvárni, amíg a Jobbik hatalomra kerül.

Türelem. Ezt volt a legnehezebb megtanulnom.

Az idő nekünk dolgozik. Ezek már csak végvonaglások.

Van persze a jobboldalon népszerű elmélet, hogy "Bajnai visszajön, a baloldal összezár mögötte, és ő lesz a közös kormányfőjelölt", ami több sebből vérzik.

1) még ha így is lenne, ő is a gyurcsány-kabinet tagja volt, ő is bizalmat szavazott gyurcsánynak (mint a frakció többi tagja, ofkorz), tehát a felelősségből részesül,

2) a Hajdú-Bét ügy igencsak megtépázta a tekintélyét, bár állítólag az ebből fakadó becsületsértési pereket mind megnyerte, de én azt mondom, egy jó kis suttogó propagandával simán hihető hogy az a tizenvalahány gazda miatta akasztotta föl magát.

3) Mesterházy és Jávor nem fognak emiatt egy lépéssel hátrébb lépni, saját ambícióikat háttérbe szorítva. Még ha vissza is lépnének a Bajnai javára, akkor is ott az első kettő pont.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 21:52:45

@Schwere Gustav: Ó, néhány tucat bölcsek egyike! Oszd meg tudásod velünk genetikailag elmaradottakkal, hozd el az igazság fényét ebbe az országba, mely a sötétség birodalma. Ezek szerint nem azért, mert idegen erők tudatosan sötétségben tartják, hanem genetikailag eleve sötét moslékzabáló szolgalelkűek lakják.
Oké, kekeckedés nélkül csak szólok, hogy:
1.) Ez az ország már nem bír ki további eddig még nem szerepelt alakulatokkal való kísérletezést. Részben mert a kínálat igencsak satnya, valamint ugyanabban a környezetben szocializálódott mint a régiek. Ráadásul éhségük rutintalansággal párosul.
2.) Az esetleges genetikai beavatkozás csak a következő generációkra lehetne ki nem számítható hatással. A jelenlegi tudomány ezen a téren semmivel nem fejlettebb a Mengeleékénél.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 21:58:07

@Schwere Gustav: Tehát minden logikai menekülési utat lezárván azt mondom, hogy a komcsikra nagyjából fölösleges energiát fecsérelni. Időpazarlás, érzelmi energia-pazarlás. Ősbölények, dinoszauruszok.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 22:04:18

@Schwere Gustav: Valahol irigyellek az optimizmusodért, ami azt hiszi, hogy majd a jobbik megválthatja a világot. Hány keserű csalódásra van még szükség ahhoz, hogy elfogadjátok, ez az ország nem komcsikból és jókból, akár nem zsidókból és jókból áll, hanem bizonyos körülmények között szocializálódott emberi értékektől és gyarlóságoktól nem mentes polgárok összessége.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 22:07:07

@biboldó:

"1.) Ez az ország már nem bír ki további eddig még nem szerepelt alakulatokkal való kísérletezést. Részben mert a kínálat igencsak satnya, valamint ugyanabban a környezetben szocializálódott mint a régiek. Ráadásul éhségük rutintalansággal párosul."

Mondhatjuk hogy igazad van, de én ebből a szempontból elvi alapon beszélek.
Amiről én beszélek, az a 100%-os jó megoldás. szabhatjuk a való világ (esetünkben: viszonylag elmaradott közép-európai/balkáni tipusú társadalom) igényeire, de akkor már csak 90, 80 70 stb %-os lesz. Ez egy másik beszélgetés tárgyát képezheti, hogy 100%-ból mennyi a megvalósítható.

A 2. ponthoz: teljesen így van, ettől még működik a dolog, persze 1 nemzedéknyi fáziskéséssel.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 22:11:48

@Schwere Gustav: Működhetne a dolog akár mindkét felvetésedben, ha okosabbak lennénk az evolúciónál vagy Istennél.
Akkor viszont már semmi szükség nem lenne semmiféle beavatkozásra.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 22:21:29

@biboldó: tehát azt mondod, hogy nemzeti különbségek helyett szociális különbségek vannak, illetve szerinted inkább azok számítanak.

ez egy eléggé ingoványos téma , amit mondani tudok, hogy mindkettő fontos, nyilván. a társadalom helyes működése nagyjából a jogrend és a gazdaság helyes működésének következménye. (Csak úgy mondom: a Jobbikból tudomásom szerint senki sem akar rendőrállamot, a Jobbik a parlamenti demokrácia keretei között akar dolgozni).

Tehát: először valamiféle életminimumot biztosítani kell (pl: egy alapjáradék, alapfizetés mindenki részére, hogy senki nem pusztuljon éhen), és arra már lehet egy nemzeti programot (pl. a "Magyar Nemzeti Fejlődés Programja", most csak mondtam egy nevet), ami hosszútávra, 20-30 évre meghatározza a magyar nemzet fejlődési irányát.
Hosszútávú, stratégiai gondolkodás.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 22:30:56

@Schwere Gustav: Nem azt mondtam. Kevered a szociális és a szocializálódás fogalmakat. De ha már itt tartunk, a jobbik mi a túróból tudná jobb(ik)an biztosítani más alakulatnál az anyagi feltételeket? Hitelből? Hatalmon már kevés az idegenek által ránk erőltetett mocskos pénzről szóló hablaty, akkor már tényleg valami konkrét programra lenne szükség. Erre meg a süket dumán kívül semmi konkrét elképzelés nem utal.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 22:33:25

@biboldó: Nagyon érdekes, az alábbi videó alapján pont ez jutott az eszembe:
www.youtube.com/watch?v=6Kxh8tA6Cj0

Pár napja láttam először.
Lehet hogy csinálok neki egy külön videót. A Prometheus nevű sci-fi egyik előzetese.
ebbe az irányba haladunk. A technika útján iszonyatos dolgokra leszünk képesek. Jó és rossz irányba egyaránt.
egyre gyorsuló léptékben haladunk. A békés nyugodt évtizedeket (pl. 60-as, 70-es évek) el lehet felejteni.

hihetetlen távlatok nyíltak meg előttünk. Persze ezzel a felelősség is iszonyatos, és óvakodni kell, hogy nehogy a Peter Weyland-féle pszichopaták vegyék kezükbe a dolgok irányítását.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 22:44:26

@Schwere Gustav: Ez a video egy nagy semmi, semmire nem válasz, még csak el sem gondolkodtat. Max annyira elég, hogy bebizonyítsa, az emberiség semmit nem fejlődött, ugyanúgy eszi a maszlagot, mint pl Ciceró idejében. Szónoki képességekkel tömegeket lehet hülyíteni. Na, ezen sem segít a még ezen a szinten tartó genetika. Ismétlem, ha valóban rendelkeznénk az ehhez szükséges tudással, már nem lenne rá szükség. Tyúk vagy tojás kérdése ha egyáltalán felmerül, akkor itt már eleve vesztes minden kísérlet.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 22:44:37

@biboldó: Még a parlamenti erők közül a Jobbiknak van a legrészletesebb programja. És azért is hagy totál hidegen a "hablaty"-duma, mivel a szél most a jobbiknak fúj.

Felőlem nyugodtan hidd azt, hogy hatalomra kerül a Jobbik és 1 hónapon belül államcsőd. Nem hiszem hogy bármikor is meg tudnának győzni az ellenkezőjéről. amióta fórumozok, úgyis tudom, hogy ezek az elméleti netes viták a közvélemény alakulására nézve egészen pontosan 0% kihatással vannak. Szóval csak nyugodtan...:)

egy kis segítség azért:
jobbik.hu/program

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 22:53:05

@biboldó: "Ez a video egy nagy semmi, semmire nem válasz, még csak el sem gondolkodtat"

Na akkor elmondom, nekem mi jutott róla eszembe:

Moore törvénye (Moore's Law) az exponenciális fejlődésről, a genetikai, technikai tudás fejlettsége, és persze, a tehetséges szemfényvesztők, illetve lélektelen üzletemberek, akik mindezt maguknak, illetve az emberek egy kicsi csoportjának akarják.

egyébként ez a jövő: különböző gigavállalatok (Szindikátusok) harca a hatalomért.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 22:55:26

@Schwere Gustav: hiszed, nem, fórumos viták miatt azt hiszem, egyedül voltam a vitázók között, aki csak a hitelesség miatt elolvastam a jobbik programját. A kurucot szajkózók be is gőzöltek ettől rendesen. Szóval most is állítom, hablatyon kívül semmi konkrétum, ami bármire válasz, megoldás lehetne. Nehogy azt hidd, hogy előítéletem van a jobbikkal szemben, akkor sem fosnék be ha kétharmados többséget szereznének. Idegen hatalommal a hátuk mögött csak tovább foshatnák a minden gazdasági alapot nélkülöző hülyeségeiket vagy kénytelek lennének elfogadni az eus normákat. De akkor kinek magyaráznák a bizonyítványt? Ugyanúgy beleszürkülnének a "zsidófasszopó" szerepbe, mint a többiek. Oszt majd jönnének az eddig még ki nem próbált új megváltók.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 22:57:06

@Schwere Gustav: Erre mondtam, hogy semmi új. Sem mint gondolat, sem megoldásként.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 23:04:27

@biboldó: Jó akkor halljam a nagytutit: mi a megoldás?
Mármint Magyarország problémáira. Gazdaságilag, politikailag, környezetvédelmileg stb.

Megfelelő szempontból közelítve mindent/mindenkit le lehet oltani. De önálló gondolat általában már kevesebb szokott lenni a nagy leoltók részéről.:)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.02. 23:17:58

@Schwere Gustav: Nincs egyedüli és azonnal üdvözítő megoldás. Tetszik, nem, a magyar mentalitás baszta el az úgynevezett rendszerváltást. Tetszik, nem, a magyarság ölébe pottyant minden forradalom nélkül a szu felbomlásakor a szabadság. Tetszik, nem. a magyarság volt az aki nem élt, hanem visszaélt az évezredenként talán szerencsés esetben egyszer ha meglévő lehetőséggel. Elbaszás után már ugrásszerűen nem lehet, de folyamatosan fel kell nőni a lehetőséghez. Első lépésként el kéne hagyni a külső hatásokra, mint zsidók, cigányok eu meg franckarikára való hivatkozást és a csodába, genetikába vetett hitet.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.04.03. 09:43:37

@Schwere Gustav: Látom, hasztalanul tépem a számat. Itt és most megfogadom, mostantól rólatok, magyarokról többesszám második személyben beszélek. Nem vállalok veletek semmiféle sorsközösséget, nemzetközösséget, semmit. Belátom, én tényleg nem tartozom ehhez a nemzethez. Én képtelen lennék együtt csaholni gyilkosokkal, a magyar embereket kiirtani akarókkal. S hogy a baloldal gyenge lenne? Meg a Jobbik majd hatalomra kerül? Sürgősen fordulj orvoshoz!

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.03. 12:45:35

@Mr Falafel: 1 millió ember szavazott rájuk (szocik) 2010-ben. A korfában (életkori összetétel) is igazam van, ergo nincs utánpótlás. A médiából is ki lettek szorítva, lásd Médiahatóság. Bármely híradó 70%ban a fideszről, és a nagyszerű Orbán Viktorról szól. Ez 2010 előtt kurvára másképpen volt.
gyurcsány, meseházy, bajnai- tehetségtelen faszfejek.

Milyen gyilkosokról beszélsz? Kik akarják "kiirtani a magyar embereket"?

A Jobbik elsősorban nem azért fog hatalomra kerülni, ami itthon történik. Hanem a _világon_mindenhol_ erősödnek a radikálisok, mivel csökken az életszínvonal.
Lásd erről a liberók kedvenc történelmi példáját, a Weimari Közt. esetét.

Neked mit jelent magyarnak lenni? Ezt kéne letisztázni végre.

Nem értem ezt a fordulatot. Én csak _egy_ember_ vagyok. Az a baj, hogy nem kaffogok a szocikra? hogy nem írom le mondatonként ötször, hogy mocskos, piszkos kommunisták?

2012.04.03. 14:33:20

@Mr Falafel: Bocs, h már megint itt. Én még mindig úgy látom, hogy az a nagy büdös elitváltás amit Orbán sértettségből és ön- és mittudom én milyen szuggesztióból (megtérés+egyebek) elkezdett, az nehezen akar befejeződni.
Sőt nem is igazán, mivel társadalmi folyamatok csak ritkán szoktak voluntarista módokon lezárulni, akkor sem végleg.
De ennyi az egész!
Írtam egy hsz.-t a malacz blogba. Talán érdekes lehet annyiban, h én azt az egyébként sztm nem is olyan bonyolult viszonyrendszert próbálom megértetni
ami a két oldal között van.
malacnews.freeblog.hu/archives/2012/04/02/A_Schmitt-ugy_tanulsagai/#12051741
Ne tévesszen meg, ha úgy tűnik, hogy itt inkább a baloldalon ülők felé hajlik a kezem, mert itt a közvélemény előtt folyó harcot próbálom megérteni, megértetni ami a hatalom tekintélyéért folyik, mint biztos alap megépítéséért, ami a folytonosságot, a további építkezést eredményezheti.
De itt egyelőre egyik oldal sem rendelkezik ilyesmivel, mert mind a kettő főleg a másik rombolásában volt érdekelt és jeleskedett.

abandi 2012.04.03. 17:27:54

@Vitáz van Bánegressy:
A kontraszelekciót sikerült megalkotnunk, meg az újbeszéli szürrealizmust.
Ha kimész az utcára, vagy megbasznak, vagy megbüntetnek...

AlexM1983D 2012.04.03. 18:17:29

@Mr Falafel: Ezzel lényegileg én is így vagyok.

AlexM1983D 2012.04.03. 18:22:46

@Mr Falafel:
"Látom, hasztalanul tépem a számat. Itt és most megfogadom, mostantól rólatok, magyarokról többesszám második személyben beszélek."

Meg értelek. Én ilyenkor szoktam azt mondani, hogy származásomat tekintve én német-sváb-szlovák-francia származású vagyok, az anyanyelvem magyar, a délvidéken születtem és éltem egy darabig. A kultúrám magyar a mentalitásom viszont nagyon távolesik a magyar mentalítástól. És amúgy magyarnak érzem magamat, de ilyenkor nem. Ilyenkor szívesebben tekintem magam az őseim közétartozónak magamat.

abandi 2012.04.03. 18:38:19

@Mr Falafel:
Látod, bazdmeg!
Már az ingatlanos bizniszedben is megakadtam a végjátékon...
Ezt hívod ügyességnek...
Bazmeg, ez így nem megy elméletben sem!
Te mint a faszomtudjaéppenmerre hinted a "kultúrát" típusú világpolgár, megmondta a frankót...
Na menj a picsába!

AlexM1983D 2012.04.03. 18:53:35

@abandi: Nézd! Bazira kiábrándító tud lenni, ha az ú.n. nemzeti oldal tagjai is véresszájjal a sokkal nagyobb mocskok és gyílkosok mellett ordibálnak.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.03. 19:51:51

@AlexM1983D: "én német-sváb-szlovák-francia származású vagyok"

én meg sváb - szlovák (tót), délszláv (valszeg bunyevác, ezt nem tudom biztosra)-magyar származású vagyok.

A vércsoportom is ezt jelzi: AB+. Van itt mindenből.

soha egy percig nem okozott gondot, hogy minek tekintsem magam. Őseim közül úgy vélem, a svábok gondolkodási módja talán az, ami legjobban hatott rám. Egyébként sötétbarna hajam, barnás-zöld szemem, és most úgy nézek ki rövid hajjal, mint egy szerb maffiózó. A bőröm hófehér, iszonyat nehezen barnul, volt olyan tavasz, amikor 1 hónap alatt ötször égtem le. a szakállam vöröses árnyalatú, kiskoromban szeplős voltam (ha nagyon megsüt a nap, még most is).

Ez kurvára nem a származáson múlik. (Nem a vérvonal tisztasága a lényeg egyébként, hanem a genetikai minőség, amit ez hordoz.)

Esetünkben tiszta és egyszerű a helyzet: Plagi bá csalt, kész, menni kell. Ha Karl Theodor von und zu Guttenberg német védelmi miniszter le bírt mondani emiatt, akkor hadd követeljem már azt, hogy smittpali is bírjon lemondani, okés?

Másik: akkora észvesztő hazudozások mentek ezen témában, hogy ezek kreativitásán még gyurcsótány elvtárs is megnyalhatta a száját.
emellett: a mandiner, konzervatórium, mos maiorum közös szerkesztőségi cikkben szólították föl Plagi bácsit a lemondásra. A Magyar Nemzet nevű újság, minden bizonnyal ismered, aligha lehet gyurcsányizmussal vádolni, első oldalas vezércikkben tette ugyanezt.

Akkor gondolom a Magyar Nemzet (+mandiner+konzi +mos m. stb) is együtt üvölt a sakálokkal, mi?
ugyan már...

néhány egyszerű tény (Schmitt Pál, wikipédia):
"1983 és 1986 között a Magyar Népköztársaság sportot irányító központi hatóságának, az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) az elnökhelyettese volt miniszterhelyettesi rangban,[17] "

Tudod kik kerülhettek ilyen posztra anno? az abszolút 100% megbízható elvtársak.

"1998-ban megbeszélést kezdeményezett a Magyar Szocialista Párttal, felajánlva, hogy a párt képviseletében indul a budapesti főpolgármester-választáson.[19]

no comment....

Szóval nem egy Papp Lajosról vagy akár egyéb feddhetetlen jellemű emberről beszélünk. Akkor _teljesen_más_ lenne a helyzet.

Azt mondd meg nékem: Ha annyira tisztességes, miért kellett neki csalnia? Miért kellet csalással megírnia a doktoríját (valószínűleg nem is ő írta, mivel helyesen írni is képtelen, hanem "négerbe" megírta valaki helyette)?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.04.03. 19:53:32

@Schwere Gustav: Igaz, te csak egy ember vagy... a sok közül. Ti, akik állítólag kurva nagy magyarok vagytok, most éppen annak a tetves bolsevik bandának tesztek szívességet, amelyik hat éve drukkolt gyurcsánynak, hogy minél több embert kínozzanak, nyomorítsanak meg. Az akkori KE néma volt, gyurcsány máig nincs börtönben. Senki nem kért bocsánatot a magyaroktól, stb. Akkor nem volt egyetlen jobboldali politikus sem, amelyik verte volna a palávert faszferkó eltávolításáért. Erre most jöttök ezzel a schmitt-üggyel, mintha az valami iszonyat nagy dolog lenne. Puskáztál egyetemen? - Na, akkor hoci, vissza a diplomádat!

Guszti, szerintem te egy kibaszott nagy fake vagy, azt kell mondjam. Ki delegált, a NBH vagy moszad?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.04.03. 19:54:55

@abandi: Te is egy buzi moszados vagy, köcsögduda.

abandi 2012.04.03. 20:00:40

@Mr Falafel:
Bekaphatod az összes apácalátott fitymát, kisbőrönddeljáró!

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.03. 20:01:54

@Mr Falafel: "Akkor nem volt egyetlen jobboldali politikus sem, amelyik verte volna a palávert faszferkó eltávolításáért. "

:) Ezt így komolyan leírtad?

"Ki delegált, a NBH vagy moszad?"

Az FSzB...

"Puskáztál egyetemen? - Na, akkor hoci, vissza a diplomádat!"

A szakdogámat magamtól írtam -erről volt szó, ugye- és mindenhol kitettem az idézőjelet, meg a lábjegyzetet is.

Igazából nem nagy kunszt, bár a jelek szerint némelyeknek (Plagi bá) még ez sem sikerült...:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.04.03. 20:35:09

@Schwere Gustav: Plagi bának néger írta, ő nem is látta, már csak bekötve.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.04.03. 20:36:10

@abandi: Kikérem magamnak, nekem nagy bőröndöm van!!! Már éppen pakolok, mert 15-e után végre hazamegyek.

abandi 2012.04.03. 20:45:06

@Mr Falafel:
hazamegyek....nagybőrönddel...Pityinger, meg a lopás.
Viszed ami maradt apádtól, eltáncolod kubában szarért-hűgyért, 20 év múlva meg Kossuth díjat kapsz az üldözésért...
Erre játszol?

AlexM1983D 2012.04.03. 21:02:48

@Schwere Gustav: Nem is gondolom egy percig se, hogy a származáson múlna. Hanem a nevelesén és a közösségen.

Voltunk 12-en kortársak az óvodától az általános iskola 4.-ik osztályáig. Voltak elég belső ellentéteink, verekedtünk is, de azt egy pillanatra egyikünk sem gondolta, hogy azért szúrkoljon, hogy a másik póruljárjon vagy kárörvendő legyen. Semelyikünk sem örölt annak, ha másik egyest kapott. Kifelé összetartottunk. Ha valamelyikünk nem csinálta meg a házit, nem árulkodtunk. A háború miatt aztán Magyarországra szöktünk.

Elég megrázó kultúr sokk ért: ha három gyerek össze jön, akkor mindjárt azt nézték, hogy melyikkel tudna a másik kettő kicseszni. Ha valaki nem csinálta meg a házit vagy valamit elfelejtett elhozni mindig akadt több ember is aki árúlkodott. Rengeteg kárörvendő volt. A barátok közül aki nincs jelen, azt minden szemétnek lehordják és kitárgyalják. (Tisztelet a kivételnek!) Az elején folyton kérdezgették, hogy én milyen vallású vagyok. A rossz tanulót ahelyett, hogy bíztaták volna, gáncsolták. Engem folyton leszerbeztek. (Ha úgy tetszik, magyar létemre Gaijin voltam Magyarországon a többség szemében.)
A szüleim és a növérem is azt tapasztalták, hogy mindegyik a másikat próbálja fúrni.

A gondolkozás mód meg egészen hajmereszten tért el a miénktől. Azt tapasztaltuk, hogy nem a nagy dolgokkal, hibákkal vannak elfoglalva, hanem mindig valami 20. rangú problémát, hibát keresnek nagyítanak fel és azzal foglalkoznak, miközben nem is látják, hogy mi minden mellett hunynak folyton szemet. És általában ezt a kis hibát jól megbüntetik, hogy nehogy még egyszer elkövesse. És ezt hívják igazságnak. Ezért akár a legaljasabb emeberekkel is képesek összefogni, ha úgy gondolják igazuk van (az aljasoknak) és az "igazság" nevében a "barátot" most jól meg kell leckéztetni. A nagybátyám fogalmazta meg helyesen: van a szemellenző, ami a lovakon van, hogy csak előre lássanak egy sávban, de az ittenieknek egy tölcsér van a szeme előtt, ami folyamatosan egy pontra szűkűl.

Ez a Schmitt ügy is hasonló. Elismerem, hogy nagy gazember volt. Elismerem, hogy kezdettől alkalmatlan a K.E. posztra. De nem ezért estek neki, hanem mert 20 éve írt doktoriában, aminek a jelenlegi feladataihoz semmi köze, néhány kimaradt idézőjel miatt támadják vagy mert kevés munkával szerezte meg (azért azt a 200 oldalt le is kellett fordítani). Ezért közösséget válalnak a becsületesség teljes hiányában szenvedő, aljas gyílkosokkal, mert éppen igazuk van valamiben, valami kis 20. rangú dologban. És ezért meg kell hurcolni, nem törödve azzal, hogy ha nem álltok melléjük, hanem helyén kezelitek a dolgot, nem alakulhatott volna ki ekkora botrány és nem használtaok volna annyit azoknak akik 22 éve szemrebbenés nélkül agyonlövettek volna legszívesbben benneteket és most ők osztják az észt demokráciából.

Köszönöm, de nem ilyenkor én előbb vagyok német vagy sváb vagy szlovák esetleg francia is mint magyar. És megértem, ha egy józan megítéléssel rendelkező zsidó honfitársam is így tesz ilyenkor, vagy egy magyar honfitársam szégyeli a származását.

Van az a vicc, hogy a pokolban a magyarokat nem kell örizni, mert ha valaki szökne a lávából a többiek visszarántják. Eddig azt hittem, hogy a jobb-bal ellentét. Most kénytelen vagyok módosítani.
Van két csoport:
- az egyik aljas csoport, ha pozicióba kerül az embereit beállítja úgy hogy ha valaki szökni próbálna erőszakkal jobb belátásra bírnák. Közben a másik csoportot szidalmazzák, hogy mennyire buták és értéktelenek. Ez idő alatt pedig tudatosan a lejebb nyomják az összes magyart egyreszűkebb körtformáva a lávába.
- a másik csoport, ha pozicióba kerül, megpróbál kicsit lazítani, de az elő ő csoport embereit elfelejtik leszerelni. Ők maguk nem szerelkeznek fel és ha az első csoportból valaki valami aprósággal rákiált az egyik emberükre, akkor a csoport többi tagja sgíti az első csoport tagjait, hogy a vétkest jól összeverjék, mert nem viselkedett tiszteségesen. Eközben pedig észre sem veszik, hogy tovább sülyednek a lávában.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.03. 22:07:35

"Ezért közösséget válalnak a becsületesség teljes hiányában szenvedő, aljas gyílkosokkal"

a Magyar Nemzet is közösséget vállalt? a Mandiner, mos maiorum,, konzi, stb?

Kiskorodra visszautalva: ha jött volna a délvidéki osztályodba egy albán vagy macedón, nem lett volna ugyanúgy kiközösítve? Dehogynem.

szép idilli képet rajzolsz gyerekkorodról. Akkor vajon miért kellett eljönni onnan?
Csak nem azért, mert évszázados békés együttlét után néha a közvetlen szomszédok nyírták ki egymást egy adott faluban?

Arkan tábornokról meg a "tigrisekről" hallottál? Srebrenica, rémlik?
"csak az egység mentheti meg a szerbet" (->kereszt a négy c-betűvel),
Seselj vajda és Vukovár ostroma?

ezeket is vegyük hozzá a boldog idilli napsütéses délvidéki gyerekkorhoz, jó?

Magyarországon ellenben semmi ilyen nem volt. Helyette volt más, természetesen, például velem is cudarul bántak az osztálytársaim általánosban. Kihevertem.

voltál Japánban? Én úgy tudom, akárhogy is próbálsz beilleszkedni, mindig is "henna gaijin"ként fognak kezelni. Azért "henna", mert beszéled (vagy legalábbis tanulod) a nyelvüket, és a japók szerint egy henna gaijin soha a büdös életben nem fogja tudni a csodálatosan egyedi japán kultúrát megérteni.

Még egy példa: a rendszeres japó miniszterelnöki zarándoklatok a Yasukuni Jinjába. aki nem tudná: a Yasukuni-szentély a háborúban elesett japán katonák szellemeinek van emelve, ami önmagában rendben is lenne, csakhogy 12 A-osztályú, amcsik által elítélt háborús (tábornokok, ezredesek) bűnös neve is szerepel az emléktáblákon. Ilyen a világon nincs még egy.

Ami a magyar széthúzást illeti: '89-ben volt egy lehetőség a tisztázásra. Csak hát volt egy hatpárti "ellenzéki kerekasztal", ahol többek közt a fidesz hathatós segítségével a komcsik gond nélkül átmentették hatalmukat, befolyásukat '90 utánra.

ennyi. ez a kiindulópont. Ha ezt jól csinálták volna az akkoriak, akkor ma tisztább lenne a levegő. Lusztrációs törvény, ügynöklisták nyilvánossága. 2010-ben a friss erők parlamentbe kerülésével végre ezek a kérdések megoldódni látszanak, vagy legalább felszínre kerülnek.

'89-ben a valódi rendszerváltozás leghalványabb lehetősége is cinkelve volt.
Ezt a tehet hordozzuk azóta is. De ezt nem azért mondom, hogy szomorkodni kelljen rajta. ezek a tények.

Az mszp- és fideszkomcsik szép lassan kivesznek. Új pártoké a Jövő.
Yokatta.Remélem jól fogalmazom:
Waga no kumi wa umare kawaru.
:)

abandi 2012.04.03. 22:11:50

Pajtás!
Az is gond ám, amikor pont Te minősíted a pisis faszságaiddal, avataroddal ezt a balhét!
Te csak kukagyújtogató vagy a bőröndcsomagoló megélhetési menekülő és a maradók harcában....

abandi 2012.04.03. 22:20:45

@Schwere Gustav:
Maga rasszista.
Álmában zsidó nőket frusztrál, és tovább!
Maga a történelmet vonja kétségbe?!
Még jó hogy nem a pszihológusokat baszogatja...
Vagy egy vidéki biboldót...
Eszélnél van maga?!

AlexM1983D 2012.04.03. 22:30:19

@Schwere Gustav: "a Magyar Nemzet is közösséget vállalt? a Mandiner, mos maiorum,, konzi, stb?"

Igen válalt valami arányérzék tévesztés miatt!

A gyerekoromra vissza térve: Tévedsz én nem a szerbeket védem! Hanem az ottani magyar közösséget többre tartom az összetartásuk és a hozzáállásuk szempontjából mint az ittenieket.

A japánok dolga világos, de én mint magyar lettem le szerbezve magyarok által és ez nem tetszik. Kb. mintha, az analógiát megtartva, egy az oroszok által elcsatolt egykori japán részték képző szigeteken született japánt Gaijin-neznének le a hellyi japánok. annak ellenére, hogy beszédben, kúltúrában ugyan olyan. (Egyébként férreértés ne essék ezért már rég nem haragszom.)

Azt nem vitatom, hogy a dolgok mai állásában is nyakig sáros a Fidesz. És az új pártos dolog is igaz, bár csak egy tiszta pártot látok a kettőből. És az sem éppen célszerűen dönt mindig, de legalább nem árt saját céljai érdekében az országnak. 4K, DK, Sociális *, "Civil" * eleve nem játszik nállam.

A sírva vígadunk és a bolhából elefántot az igazság jegyében mentalitásból én viszont nem kérek. Viszont látok némi esélyt a sírva vígadunk mentalitás megváltozására.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.03. 22:52:19

@abandi: 0% ingerenciám van a zsidó nőkre, mind szexuális, mind pedig szado-mazo értelemben.

Én ezzel csak azt írtam, hogy viszonyítani kell. Ez a valóság. Ja és attól hogy vannak ilyenek, még nem jelenti azt, hogy ne lehetne szurkolni (különböző szempontok mentén) egyik-másik félnek. Pl. a jugó konfliktusban a horvátoknak.

Amit mondani akartam végsősoron: az előítéletesség különféle fajtái teljesen hétköznapi, megszokott dolgok ebben a világban. Ha tetszik, ha nem.

Mellesleg hozzánk is jött egy délvidéki kislány, igaz gimiben, gond nélkül beilleszkedett.
A kisgyerekek (általános isk.) meg nagy többségben szinte mindenhol kőgecik. Ez az igazság. Persze ettől még szemétség, ami Alexszel történt.

A világ bonyolultabb, mint amilyennek néha tűnik. Mi magyarok pedig különösen hajlunk az önsajnáltatásra. Ezt mindenkire értem, magamat is beleértve.

Ül a bús betyár a kocsmában, és néha nagyokat csap az asztalra. Ez a búvalbaszott magyar lelkiség. Ezt kell megváltoztatni.

abandi 2012.04.03. 22:52:57

@AlexM1983D:
A székelyek is le vannak románozva, mit hisztizik?
Olyan név, meg hogy alex szerbül sincs!
Csak a miheztartás végett!!!

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.03. 22:59:16

@AlexM1983D: 10 éves koromban szüleim új iskolába írattak be: velem is ugyanaz történt, mínusz a szerbezés. Volt hogy külön osztályfőnöki órát kellett miattam tartani.

A kisgyerekek ördögök, a normális, vagy esetleg kissé érzékenyebb társaikat kinézik, kiutálják maguk közül.

azt az eshetőséget is megengedem, hogy vannak normálisabb gyerekállományú általános iskolák is, és simán balszerencséd volt. Pech.

Ez van. Nem kell ebből különösebb következtetéseket levonni szerintem.

abandi 2012.04.03. 23:03:13

@Schwere Gustav:
Maga rasszista, el ne feledje!
Olyan, hogy Trianon nem is volt...
Benyafog néha 2-2 maradék magyar az interneten, hogy mi is léteznénk...
és ki nem szarja le?! Elfoglalják a nyavajgásaikkal a reklámidőperceket!
Egy faszomtudja milyen trianon-lecsípett maradékparaszt nekem legalább 1000dollár... semmi!
A törpecigányt meg nem érdekli..., hiába kérem, hogy legalább külhoni niggereknek hívjuk őket...!

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.03. 23:22:35

@abandi: :-)

Látom, Ön a sírva vigadást új szintre emelte.

Ebben a műfajban én is munkálkodtam régebben. Nem működik:) Az emberek kinevettek. volt aki azt írta, hogy én vagyok a legviccesebb provó akivel találkozott, és mellesleg gratulált.

Úgyhogy inkább őszinte véleményt, ha kérhetném.:)

Egyébként meg nem kukagyújtó vagyok, hanem graffitiző, bár még egy graffitit (politikai üzenetet,feliratot) sem fújtam sehova. (De már gondoltam rá!)

Egyébként tegeződhetünk, ha Önnek is megfelel...

abandi 2012.04.03. 23:35:15

@Schwere Gustav:
Természesen, magázódjunk a továbbiakban is.
Amit ön érez nemzetmentés címen, az becsülendő, de nem elég!
Minthogy a fegyveres ellenállás kizárt, ezért javaslom a biboldó blogger baszogatását!
Eszmék ötköztetésének hívjuk, de:
Féregírtás.
További kitartást, amíg a bloggazda el nem szemtelenedik....

AlexM1983D 2012.04.03. 23:50:00

@Schwere Gustav: Ebből nem is vontam le következtetést. A szarrágásból meg az árulkodásból az igazság nevében már igen. Megjegyzem ezeknek nem én voltam általában az áldozata.

AlexM1983D 2012.04.03. 23:52:25

@abandi: Főleg, hogy csak álnév, de a valódim még annyira sem létezik szerbül.

abandi 2012.04.04. 00:08:49

@AlexM1983D:
Igen?
Ki gondolta volna?!
Tájékoztatlak, hogy itt magyarországon a cigányok a szerbek, és a bloggazda a faszomtudja hol izgul a pénzéért...
Ősszefogás....
Nincs erőnk veletek is foglalkozni, nincs is erőnk.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.04.04. 07:19:13

@abandi: Nincs örökségem, nem is lesz. Van három testvérem, majd ők osztoznak. Nekem van normális megélhetésem, így nem kell szüleim halálára várakoznom. Neked igen? Miután megkapom az amerikai állampolgárságot három éven belül, a magyarról lemondok. Ez egy korábbi elhatározás, és ilyesmiben nem viccelek. A mostani történések alátámasztják döntésem helyességét. Én ettől az országtól és annak népétől nem várok semmit, legkevésbé jót.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.04.04. 11:21:18

@AlexM1983D: szóval egyik másik országban sincs "szarrágás" meg "árulkodás"?

Hogy mik vannak...mindig tanulok valami újat.
:)

Szerintem le kéne már számolni a fekete-fehér gondolkodással. Mi magyarok, a "sírva vígadósak", a "tölcsérrel látósak" stb.

Semmiben sem különbözünk a többi néptől, azon kívül, hogy van bennünk egy hatalmas kiválasztottság-tudat.

Ez a kiválasztottság-tudat egészséges akkor, ha mondjuk egy usa-méretű 300 milliós ország lennénk, amely ország pl. arra érzi kiválasztva magát, hogy elvigye a demokráciát a sötétben bujkálóknak. (És itt most szimplán erről az oldalról tárgyalom a dolgot, nem foglalkozom azzal, hogy ez a demokrácia-elhozás hány millió ember életébe került, vagy hogy mennyire aljas ez a dolog...)

De ha van egy 10 milliós ország, amely a komcsi elitet örökíti magában tovább, akkor ez a kiválasztottságtudatból "sírva vígadás", "búsuló betyár", meg "pokolban egymást lefelé húzás" lesz.

wakarimas'ka? Tehát először jó irányba kell fordítani a kiválasztottság-tudatot, és utána szinte minden meg fog oldódni. Vagy pedig mindenestül le kell számolni vele.

Vagy-vagy.

AlexM1983D 2012.04.04. 14:58:51

@Schwere Gustav:
"Szerintem le kéne már számolni a fekete-fehér gondolkodással."

Ezt a Schmittes cirkusz után felettébb kacagtató.

"Semmiben sem különbözünk a többi néptől, azon kívül, hogy van bennünk egy hatalmas kiválasztottság-tudat."

1., A mentalitásban és a hozzááállásban, ha tetszik gondolkodás módban igen. Amúgy árulkodásban eléggé jeleskedik a társoság: akárcsak a múltbéli brüsszeri rohangálások.
2., Ez a kiválasztopttság tudat általában nem tapasztalható csak néhány embernél.

"De ha van egy 10 milliós ország, amely a komcsi elitet örökíti magában tovább, akkor ez a kiválasztottságtudatból "sírva vígadás", "búsuló betyár", meg "pokolban egymást lefelé húzás" lesz."

Ezt ez a Schmitt ügyig én is így gondoltam, most már nem.

"Tehát először jó irányba kell fordítani a kiválasztottság-tudatot, és utána szinte minden meg fog oldódni."

Érdekes elképzelés.
süti beállítások módosítása