Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

Holtak hajnala

2010. június 22. 17:50 - El Topo (Sgt. Elias)

 

 

 

 

 

 

 

 "A terézvárosi csendrendeletnél is szigorúbb szabályozást vezetnének be a hetedik kerületben. A lakók szerint nincs más megoldás, mint minden üzletet bezáratni, a vendéglátósok azt mondják, az önkormányzat már a választásokra készül." Írja cikkében a Zindex.

A szoci képviselő által beterjesztett rendelettervezet elsősorban a romkocsmák, és azok közönsége ellen irányulna, de nem kegyelmezne az éjjel-nappali boltoknak, és a videotékáknak sem. Hangos a vásárlóközönség, nem tud tőlük aludni a lakosság. Régóta figyelem már ezt a tipusú szavazathajhászását a lusta, és undorító településpolitikusoknak. Emlékezetes Tarlós és Derce állandó hadakozása a sziget ellen. Ha már Újpest és óbuda az év 360 napján a világegyetem seggelyuka, legyen az a fennmaradó öt napon is!

Nehezen megy ki a fejemből az az éjszaka, mikor egy franciául beszélő párocskának próbáltam megmagyarázni, miért kell átkelniük a Rákóczi út túloldalára, hogy egy üzletben egy üveg bort vásárolhassanak a pénzükért. Bólogattak és mosolyogtak, de látszott rajtuk, hogy leesett nekik a tantusz: bizony a burkák bolygójára látogattak. Már akkor is morogtam. Értem én, hogy a lakók és az önkormányzat sem szeretné, ha az éjjel-nappali üzletek előtt részeg disznók hemperegnének, hánynának és üvöltöznének éjjhosszat. Mindazonáltal ezt sikkesebben is meg lehet oldani annál, mint hogy betiltjuk a szeszesitalok értékesítését naplemente után. Szeszesitalokat ugyanis nem csak fekvehányós disznók vásárolnának, hanem mondjuk én is, aki hazafelé mentemben szeretnék beszerezni egy üveg sört a tévézéshez, vagy barátaimhoz igyekszem és vinnék egy üveg bort a házigazdának. Ha a részeges garázdálkodást akarjuk megelőzni, akkor pont elegendő lenne a részeges garázdákat hazazavarni. Hogy ez bonyolultabb, mint önkormányzati rendeletet hozni, azt aláírom. Viszont feltétlenül élhetőbbé tenné a várost.

Mondjuk értem én a várospolitikusok buzdulatát is: a bulizni vágyó fiatal vagy itt lakik, vagy nem. Vagy elmegy szavazni ránk, vagy nem. Az ilyen módon kinyalt seggű gyomorbajos nyanya viszont biztosan helyi lakos, és majdnem biztosan ránk fog szavazni. És száz szavazaton elúszhat a jó kis képviselőtestületi helyünk, vagy újabb négy évre biztosíthatjuk azt. Így ágyazódik be a társadalomba a fincsi kis magyar gerontokrácia

Szerintem aki éjjelente halálos csendre vágyik a pihenéséhez, az költözzön tanyára, vagy egyenesen a rákoskeresztúri temető egyik kriptájába! ott a felszálló repülőgépek zajától eltekintve áldott csönd uralkodik. Egy metropolisz belvárosa attól az, ami, hogy éjel nappal nyüzsög. Az lakjon ott, aki ilyet szeret! Nyilván van bőven aki kedveli, mert más világvárosokban is van. A panaszkodókat pedig megvetem. Úgy csinálnak, mint akik kiköltöztek Vecsésre és most ugatnak, hogy zárják be Ferihegyet, mert a pálya tengelyében lakva zavarja őket a repülőgépek érkezése-indulása. Nem csípem az olyan hozzáállást, amely szerint legyen minden, csak nehogy nekem cseppnyi kényelmetlenségem keletkezzen belőle!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr662101485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.23. 18:23:12

Magyarországon mindent szigorral és/vagy tiltással oldanának meg. És sosem az a kérdés, hogy valami legyen, hanem hogy mi ne legyen.

Mr. Homn 2010.06.23. 18:52:32

vízszintesen 100 méterre tehervonatok húznak el óránként, függőlegesen 300 méterre (esős időben alacsonyabban) utasszállító gépek 20 percenként - vagy gyakrabban.
van hogy csak fülhallgatóval tudom hallgatni a tv-t, a hifit, mert nem tudok akkora hangerőt ráadni hogy halljam, értsem amit beszélnek a filmben.
mindez délután, este, éjjel.
mindez zuglóban, "kertvárosi" részen.
itt miért is nincs csendrendelet?
(jahogy a MÁV-ot, Ferihegyet nem lehet lehúzni pár nokiásdobozra a rendelet esetleges korlátozása, visszavonása érdekében...)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.23. 19:38:58

@Mr Falafel:

Nem ezen van a hangsúly szerintem. Csak valaki megint nem akarja elvégezni a munkáját. Mint mondtam, aláírom, hogy sokkal egyszerűbb betiltani az alkoholárusítást, mint az éjjel-nappalik elől hazazavarni a garázdákat.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.24. 01:23:48

Burkak bolygoja mi,varosi parasztja!?
Torontoban (ami a hozzad hasonlatos trendi lumpenproletaroknak a szivarvanyos multi es szubkulturalis foldi paradicsom maga)30 km-es korzetben 2 üzletben árulnak alkoholt,csak nappal.
Egyebekben hasonlosagok is vannak:
zsidok uraljak a kozszferat,a mediat,a...Egyszoval mindent.
Ciganytelepuk is van,niggergettonak hivjak,ugyszinten csak basznak,rabolnak,gyilkolnak.
Videkre koltozesrol kerdezd patkany es vakond fajtarsaidat.
Miert nincs videken munka,kozellatas,kozbiztonsag?
Kinek az erdeke a kenyszeru varosba aramlas,a talajtalan,entudatlan ujproletarok minden benso osztonzes es magasabb ertelem nelkul valo lete?
A viz,villany es gazorakkal sakkbantartott csoszogo emberromok perspektivikus jovokepe.
A csendrol.
A csend,a magany es a (közönséges varosi fergektol valo)tavolsag szeretete,errol ismerszik meg a nemes ember.
Tobbet mar nem oktatlak,nyuzsogjel kedvedre, rohadt vakond fatyja !

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.24. 01:38:04

@Mr Falafel: Koszonom a lehetoseget.
A tovabbiakban nem ohajtok elni vele.
Csak annyit meg,benned szellembol,hitbol ennel tobb,jellembol,szivbol ezeknel jobb van.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.24. 05:37:32

@axispolaris:

Kár, mert nem akármekkora bolond vagy!:D

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.24. 15:42:04

@axispolaris:
Ne kedvetlenedj el! A blogzóna olyan, mint az állatkert, itt mindenki a majmot akarja látni, és senki sem tudja, mikor utánozza őt a majom, s viszont.
süti beállítások módosítása