Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

INTERVENCIÓ

2022. szeptember 22. 10:40 - Mr Falafel

A szó jelentése beavatkozás, közbeavatkozás, erőszakos beavatkozás (egy állam belügyeibe). Én először a 80-as években hallottam ezt a kifejezést, amikor a Szovjetunió történetéről tanultunk.

Történt ugyanis, hogy a cárizmus megbuktatását pénzelő nyugati nagyhatalmak, - természetesen elsősorban az USA – nem pont arra az eredményre számítottak, ami bekövetkezett, hogy tudniillik a trockij-i permanens forradalom vége egy polgári átalakulás lesz. Nem lett. Helyette egy toxikus társadalmi állapot, a bolsevizmus jött létre.

Hol is hallhattunk ilyet a nem túl régi múltban? – Megvan. Az USA által pénzelt és kiképzett, valaha élt legfanatikusabb terrorista, Osama bin Laden és szervezete, az Al-Kaida kapcsán, akiket a szovjet ellenség Afganisztán területén való megállítására hoztak létre. A gólem ott is szembe szállt megalkotójával.   

A világ mit sem változott. Elég csak megnézni egy amerikai filmet, mindnek az a mondanivalója, - már túl az egy- és transzneműek szexualitásának  felmagasztalásán - hogy az oroszok a megtestesült gonosz, akik ellen reggeltől estig, látástól vakulásig harcolni kell, minden/bármilyen eszközzel a szent célért, a világ uralmáért. S e harcban csak egy maradhat. Természetesen az USA.

Eszembe jutott valami. Egy hasonlat.

Szóval ,tegyük fel, hogy a szomszédom megmérgezi a macskámat. Feldühödök, ezért megdobálom a szomszédot rothadt gyümölccsel. A konfliktusunk az egész utcában elhíresül. A körülöttünk lakók nem akarnak beavatkozni, ám, amikor a szomszéd kifogy a rothadt gyümölcsből, amit visszadobál rám, egyesek kisegítik őt saját rothadt gyümölcsükkel, vagy adnak pénzt, hogy a szomszéd további rothadt gyümölcsöt vásároljon és azt rám dobálja.

Azt mondják a haragosomat megsegítő szomszédok, hogy ők csak azért látják el munícióval és pénzzel, amelyből muníciót vehet, hogy a konfliktusunk gyorsan lezáródjon. Ezt én nem értem. Ha a macskám megmérgezése miatt én elkezdtem őt rothadt gyümölccsel dobálni, e tevékenységemet miért hagynám abba, ha ő még több rothadt gyümölccsel dob vissza?

Ellenkezőleg! Még jobban feldühödök, és megtalálom a módját, milyen súlyosabb következményeket okozhatok a szomszédom számára. S már nem csupán a macskám megmérgezése miatt akarok majd bosszút állni, de el akarom venni az ő és a megsegítői kedvét is attól, hogy a jövőben hasonlóképpen járjanak el.

Nem azt fogom érezni, hogy a szomszédom ellen harcolok, hanem azt, hogy mások, kívülállók ellen is. S amíg egyetlen szomszédot elegendő 3-4 rothadt gyümölccsel megdobni, addig sok szomszédot sokszor annyival kell. Tehát muníciót szerzek be én is, a konfliktusunk pedig eszkalálódni fog.

Ennek megfelelően Putyin, orosz elnök részleges mozgósítást rendelt el.

Teljesen természetes, hogy ez ellen az érintett férfiak egy része ágál, mert senki nem akar háborúban, a fronton meghalni fiatalon a XXI. században. Ugyanakkor Putyin jól látja, a nyugat (értsd alatta: USA) nem Ukrajna megsegítésén fáradozik, hanem Oroszország elpusztításán. A NATO pedig ugyan nem a (bűn)szervezet égisze alatt, de tagországok szintjén iszonyatos mennyiségű fegyvert, haditechnikát és pénzt küld Ukrajnába.

Oroszország tehát elszenvedi második intervencióját a nyugat által. Azonban, amíg első alkalommal, mint szovjetek, tehát vörösök, s az antant, mint fehérek ütköztek meg, most éppen fordítva van. Az autoriter orosz társadalmi berendezkedés ma közelebb áll az általunk, európai emberek által megálmodott demokráciához, mint a keleti despotikus, fanatikus iszlamista elveket követő nyugati tömörülés.  

Persze, megint jön a kérdés: Na, de ki kezdte?

Innentől ez kőkemény világnézeti kérdés. Az uniformizálódó, internacionalista nyugat szerint az oroszok. Szerintünk, a társadalmunkat a nemzeti identitásra alapozók szerint az USA.

Muszáj kiemelnem, mert a magyarok jelentős része nincs tisztában a tényekkel: A Szovjetuniót három ország alapította, Ukrajna, Fehéroroszország és Oroszország. A második világháborúban - és 56-ban is – minket ukrán hadosztályok szálltak meg. A muszkák, akik asszonyainkat, anyáinkat megerőszakolták, ukránok voltak. A rendszerváltozás után is nálunk maradó szovjet tisztek mind ukránok voltak, s hol létező, hol hamis magyar gyökereikre hivatkozva nyertek nálunk állampolgárságot egyszerűsített honosítással.

Visszatérve a konfliktusra: amerikai befolyásra a bohóc állam bohóc elnöke sanyargatni kezdte a kisebbségeket azok anyanyelvhasználatának korlátozásával. Mi, a csekély érdekérvényesítő képességekkel rendelkező magyarok is felemeltük a hangunkat a kárpátaljai nemzettársainkért. Az egyébként Ukrajnában számbeli többséggel rendelkező orosz kisebbség viszont hevesebben reagált.

Tüntettek, engedetlenkedtek. Véres megtorlásban, gyakorlatilag népirtásban lett részük a civilizált nyugat asszisztálása mellett. Az USA csekélyebb sérelmekért is lerohant már országokat. Várható volt, hogy az ukrán vérengzés válaszlépéseket vált ki az oroszokból.

S eljött végre az USA által oly régen várt európai háború.

Szakértők úgy vélik, Putyin nem mer majd bevetni taktikai atomfegyvert. Álláspontom szerint viszont az orosz elnöknek nincs is más választása, mint taktikai atomfegyverek bevetése.

Az orosz emberek többségében él a szovjet világbirodalom iránti nosztalgia. Talán nem az egyetlen, de bizonyosan a legerősebb kötelék, amely egyben tartja ezt a rendkívül soknemzetiségű országot. Nem mutathatnak gyengeséget, nem is fognak. Ahogy erősödik az intervenciós nyomás, úgy váltanak ők is magasabb fokozatra.

Ugyanis az oroszoknak nincs számottevő hagyományos fegyverzete. Nincs anyahajójuk, vadászrepülőik száma tizede sincs az amerikainak, s olybá tűnik, rakéták és lőszerek tekintetében is alulmaradnak. Ami még aggasztóbb, harci morálban is. Így tehát egy állam, amely világhatalmi pozíciójából nem engedhet, ugyanakkor az erő felmutatását elváró lakossága honvédelemre nem mozgósítható hatékonyan, nem tehet mást, mint az egyetlen eszközt alkalmazza, amely képes karosszékből buzdító néptömegeket is kielégíteni, beveti az atomot.

E tekintetben viszont igen jól állnak, hiszen az oroszoknak egyedül több atomfegyverük van, mint az USA-nak és a többi országnak együttvéve. Vagyis, ha a közel 6600-ból csak pár darabot is bevetnek, akkor is megmarad a fölényük. S arra nézve már van pozitív tapasztalat, hogy egy ilyen demonstráció elrettentő hatású. Lásd Japánnak az USA általi lebombázását. Arról nem is beszélve, hogy olyan csekély hatásfokú atombombák már nem is léteznek. Azok 15 Kilotonnások voltak, most meg már mindent Megatonnában mérnek.

Hogy ennek mi lesz a vége? – Ugyan kit érdekel?

A baloldaliság lényege, hogy képtelenek meglátni ok-okozati összefüggéseket, hogy a formális logika náluk csődöt mond. A liberális demokrácia, tehát a baloldali egységes világnézet egy értelmi korcsosulás eredménye. Nekünk pedig nem marad más, mint imádkozni. Ki tudja, talán bejön.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr7017937348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2022.09.26. 21:54:13

Vannak kilotonnásak, jellemzően EMP vagy neutronbombák.
Ukrajnát és Belorusziát a Szovjet kreálta plusz ENSZ szavazatokért.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.10.02. 14:03:04

@Wildhunt: neked elhiszem. :-)
Szerintem a ruszkik már rég megbánták a baltiak, Moldávia és Ukrajna létrehozását. Talán más államokét is. Pedig csak rajtuk múlt.

Wildhunt 2022.10.02. 16:47:13

@Mr Falafel: nem kell elhinned, leninék ezért hoztak létre 15 tagköztársaságot, nem jószívűségből. Csak a többire a többi alapító azt mondta hogy nehogymá! Azt hiszem Nemere egyik cikkében olvastam az ENSZről.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2022.10.02. 17:54:42

@Wildhunt: nem azt hiszem el, hogy miként volt a SZU, hanem azt, hogy vannak kilotonnás bombák is. :-)
Közben olvasom, hogy Lettországban, ahol 2 millióból 700 ezer orosz él, betiltják az orosz nyelvet.
süti beállítások módosítása