Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

MINDENKI ELEMEZ

2019. május 30. 07:44 - Mr Falafel

Mindenki pontosan tudja, mi miért történt az Európai Parlamenti választáson, s hogy mindezeknek milyen következményei lesznek rövid- és hosszútávon hazánkban és az Unióban. Magyarország a tízmillió politológus országa. Tulajdonképpen örülhetünk, hiszen sehol a világon nincs annyi polihisztor, mint nálunk. Egyszerűen mindenhez értünk, így természetesen a politikához is.

A nagyon kevés racionális értékelés mellett az internet és a különböző médiumok ontják magukból a jóslatokat, önbeteljesítő mágiák csapnak össze mindenfelé.

Hogy a politikafüggő egyszeri emberek, a mindenről véleményt formálók égbekiáltó baromságokat hordanak össze, azon nem csodálkozom. Amiképpen azon sem, hogy a fake news portálok teljes gőzzel okádják ki képtelen aljasságaikat magukból. Ám az, hogy a politikai pártok prominensei olyan vakok a társadalmi valóságra, mint egy bányaló, nem egyszerűen meglepő, sokkal inkább letaglózó.

Nem tudják, nem értik, mi történt velük. Sem azok, akik nyertesnek nevezhetők, sem pedig azok, aki katasztrofális vereséget szenvedtek. Abban azonban mindegyik egyformán értékel, hogy a másokra szavazók értelmi képessége csekély szintű, s egyébként is nekik a diktatúra iszonyatos ellenszelében kellett helytállniuk.

Kezdjük talán a Jobbikkal, akik egy 20%-os pártból küzdötték le magukat a megszűnés 6%-os határáig. Vereségük egyetlen értelmezhető magyarázataként a pénzért megvásárolható romákat hozták fel. Elméletük szerint az ország cigány lakosságát Fideszes agitátorok győzködték, fizették le aprópénzzel vagy tartósélelmiszerekkel, utaztatták az urnákig. Ha romák nem volnának, a Jobbik eget rengető győzelmet arat.

Ennek az elméletnek némileg ellentmond, hogy a Fidesz olyan megyékben is tarolt, ahol romák szinte alig laknak. Továbbá, hogy a korábbi Jobbikos főhadiszállásoknak számító településeken nem csupán a Fidesz, de a DK is megverte őket. Oké, nyilván Gyurcsány is lisztet és cukrot osztogatott.

Hallottam zöngéket arról is, hogy a Jobbikból kivált nemzeti radikálisok által létrehozott Mi Hazánk Mozgalom Fidesz általi felemelkedése ugyancsak nem használt a pártnak. Ez a védekezés ott vérzik el, hogy Toroczkay és csapata 3%-on áll, nem 14%-on. Szóval, a 20%-ról zuhanás sem a romákkal, sem Duróékkal nem magyarázható.  

Amikor a vereség okán a néppártosodásról kérdezték őket, megerősítették, a néppártosodás helyes irány. Vagyis a 20%-tól a 6% felé haladás jó irány szerintük. Nekem nem gond, ha eltűnnek, nem fognak hiányozni. Ellenben az, amit a néppártosodás előtti Jobbik képviselt, az igen. A nemzeti érzületű politizálás éppen olyan fontos, mint a zöldpolitika. S ha már itt tartunk, hagy kérdezzem meg: néppártosodni csakis a szélsőbaloldali retorika átvételével lehet?  

S ha már zöldpolitika, akkor ejtsünk szót a hazai zöldpártról!

A szintén szégyenteljesen teljesítő LMP vezetése meg van győződve róla, hogy ők a pártot felfelé ívelő pályára állították, hogy hiteles arcok. Álláspontjuk szerint a rossz szereplést a különutasságuknak köszönhetik. Mivel nem dörgölőztek sem a Fideszhez, sem a baloldali tömörüléshez, nem kaptak médiafelületet és anyagi támogatást sehonnan.

S különben is, ők a saját, belső méréseik szerint 5% fölött voltak. Ráadásul, ha a „csendes többség” … /töprengési szünet/ … is elment volna szavazni, akkor minden máshogy történik. Sajnos csak a szektások szavaztak, jobbra is és balra is. Úgy vélik tehát, hogy az urnákat messzire elkerülő honpolgárok mind akadémikusi intelligenciával megáldott emberek, akik éppen az óbégató, alacsony intellektussal megvert szimpatizánsok miatt nem szavaztak.

Említenék két nevet: Szél Bernadett és Hadházy Ákos. Milyen hasznot hajtottak ezek a dezertőrök? Semmilyet, természetesen. Akkor árulja már el a fényességes elnökség, a pártból egyszer már kilépett, a Párbeszéd alapításánál bábáskodó, majd függetlenségbe dezertált Vágó Gábor, illetve a szociktól ejtőernyőzött csinibaba, Demeter Márta milyen politikai haszonnal kecsegtetett? Említhetném Kendernay Jánost is, aki már csak az alaszkai inúitoknál nem volt képviselőjelölt.   

Fel sem merül bennük, hogy az állandó fluktuáció, a követhetetlen tagcserék juttatták oda őket, hogy egyetlen markáns arcot sem tudnak felmutatni. Márpedig a politika hatalomtechnikai játék, amelyben az erős embernek főszerep jut. Nem láttak még amerikai elnökválasztást?

Persze, van igazság a szemben álló csoportok tagjainak és vezetőinek abban az állításában, hogy a másikra csakis „agyhalottak” szavaztak, amennyiben agyhalott alatt azt értik, hogy irracionálisan viselkednek, döntenek. Tény ugyanis, hogy ez a társadalmi (emberi) játszma inkább zajlik emocionális dimenzióban, mint egy racionálisban.

Mindenféle emberi törekvés archetípusa a mesékből ismert jó és rossz küzdelme. A nézőközönség tagjai pedig az érzelmi profiljukhoz illeszthető főhős mellé állnak. S ilyenkor értelemszerűen egy többszereplős mesében a másik főhőse a gonosz. Aki pedig gonosz, annak cselekvései a gonoszság kategóriájába utalandók.

Ezért érzik magukat sorsüldözöttnek egyesek, mások pedig látnak mindent fényesen.

Egyesek képesek akár csekély jelentőségű eseményeket is fényes győzelemként értékelni. Így tettek a DK-sok és a Momentumosok. Mi történt a valóságban? – Az erőtlen és enervált MSZP szimpatizánsai átszavaztak Feriékre, az ugyancsak színtelen és szagtalan LMP korábbi támogatói pedig a Momentumban látták meg az új lehetőséget nézeteik terjesztésére.

A zöldmozgalmak világszerte akcionista metodikákat alkalmaznak hitvallásuk megjelenítésére. Én többnyire ökoterroristáknak tartom őket. Anarchista, szélsőbaloldali viselkedésmintákat követnek, s leginkább rombolással hívják fel a figyelmet arra, hogy építeni kéne ezt-azt.

Ha az LMP lovasszekéren, kerékpáron, gyalog járta volna az országot, ha magát a 70-es évek hippijeinek maszkírozza és meghökkentő performanszokat ad elő, a Momentum sehol nem lett volna. Ám, amiről írok, azt éppen ők mutatták be, így vitték a műsort. Ugye, emlékszünk a rendőrökre petárdát, füstgránátot dobáló Fegyőrre? Na, ezzel nyertek most!

Gyurcsányék pedig a marginalizálódott, mentálisan a végletekig labilissá vált réteget voltak képesek megszólítani. Akasztásokat, börtönt a hatalmon lévőknek, erőszakot ígértek. Nekik pedig ez kell. Talán már nem is hiszik el, hogy egy másik politikai erő hatalomra jutásával nekik jobb lesz, s ha nem lesz, akkor legalább valakin levezetnék tehetetlen dühüket.

A DK, amint megízlelte ennek az artikulálatlan dühnek az erejét, retorikáján úgy módosított, hogy a szoci szavazók egy részének elszipkázását a Fidesz fölött aratott óriási győzelemként kezdte hirdetni. Már most előre megnyerték az őszi önkormányzati választásokat.

A Momentum pedig konkrétan megfenyegette Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy most aztán ők ezzel a két mandátummal kiforgatják a sarkából a világot. Természetesen a „bivalyerős” nemzetközi kapcsolatrendszerükkel karöltve.

Ami tény, a Fidesz itthon hozta a kötelezőt. Nagy truváj a 15 mandátum lett volna. Ez a pozíciója az Unióban pont fabatkát sem ér, tekintve, hogy Európa népei nem osztják a Fidesz nézeteit a bevándorlással kapcsolatban oly mértékben, mint az bármiféle hasznot is hozna a magyar kormányzópártnak.

Az Európai Parlament összetételét tekintve jól látszik, elindult a kétpólusúvá válás folyamata. Az elvileg keresztény és konzervatív Néppárt kizárólag a szocialistákkal, liberálisokkal és zöldekkel kötne szövetséget, más keresztényekkel és konzervatívokkal nem. Márpedig a szocialisták, liberálisok és zöldek mind határozottan elutasítják a kereszténységet és konzervativizmust.

Hogy akkor hol, milyen értékrend mentén kezdődött meg a szakadás? – Természetesen a migrációt kényszerítő, az európai kultúrát megszüntetni akarók és a migrációs kényszernek ellenállók, az európai értékeket megőrizni kívánók között.

A pluralizmus, a politikai sokszínűség kizárólag a fiatal demokráciák jellemzője. Minden erős és régi demokrácia kétpártrendszer. Nézzük meg az USA-t vagy Angliát! Az Európai Unió, mint értékközösségi rendszer, nagyon fiatal. Tulajdonképpen csupán néhány éves. Azt megelőzően alapvetően gazdasági közösség volt. Teljesen természetes, ha erős és időtálló demokratikus közösség akar lenni, kétosztatúvá kell válnia.

Egyetlen aggályunk, ami e folyamattal kapcsolatban felmerülhet, hogy a marxista-sztálinista ideológiai alapokat építgető migránspárti, a klasszikus európai kultúrát elvető oldalnak a Néppárt bekebelezésével való megerősödése könnyen szovjet típusú diktatúrába csaphat át, ha a másik oldal érdekérvényesítési képessége gyenge lesz.

A diktatúra formálódásának vannak kézzelfogható jelei. Például az EU jogrendjének képlékeny alkalmazása, szabályok ideológiai érdekből történő mellőzése, a média cenzúrával regulázása. Az Amerikai Egyesült Államok példájából tudjuk, mennyire fontos a legfelsőbb bíróság, az igazságszolgáltatás csúcsának ideológiai uralom alá hajtása. Az EU legfőbb bírósága ugyancsak távirányítással működik már most is.

Attól tartok, ha az EU birodalommá alakul át, abban a demokráciának nem lesz semmiféle szerepe. A médiákban propagált agresszív progresszió úgy hirdeti a sokszínűség kizárólagosságát, hogy az övétől eltérő értékrend helyébe a devianciákat emeli, s azokkal, mint a demokrácia fáklyáival hadonászik. Én nem látom szépnek ezt a jövőt.                    

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1714869244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2019.05.30. 10:04:32

Jó szokásom szerint az első bekezdés elolvasása után azonnal reagálni kezdek, úgyhogy a cikked lényegi része valószínűleg hülyét csinál majd belőlem, de sebaj :) Az én teljesen laikus véleményem az, hogy az EU politikájában semmi nem fog változni, mert azt eddig sem az EP összetétele határozta meg, a szavazások eredményei pedig azt mutatják hogy folytatódik a polarizáció, egymástól távolodva egyszerre erősödik a nemzet(állam)i oldal ill. az ezúttal méregzöld álcába bújt progresszívok. Talán annyi az érdekes, hogy a libsik folyton lebuknak és ezért mindig újabb álcára van szükségük, lassan már minden választáson más név alatt tolják ugyanazt a hülyeséget. A "szimpla" progresszívek ideje lejárt, a Merkeleké akik olyan szavakkal dobálóztak mint liberális demokrácia, diverzitás, meg a menekültek befogadása, most már másféle progresszívekre van szükség, akik az agymosott tömegek más húrjait pengetik, mint pl. a bolygó megmentése a fehér népesség elsorvasztása és a szívószálak betiltása által.

Deansdale 2019.05.30. 10:14:14

@Deansdale: ...ja, a kommentem elsősorban a nemzetközi helyzetre vonatkozott, a hazai vonatkozások szerintem annyira egyértelműek, hogy azokra nem fecséreltem szót. A jobbik bedőlt, a következő választás után feloszlanak (pedig jobb sorsra voltak érdemesek, de végülis maguk választották a rossz irányt). A fidesz hozta a kötelezőt, az EU egyik legjobb eredményét produkálva, ez bíztató a jövőre nézve, de ugyanakkor aggódom is miatta. El ne bízzák magukat, mert az nagy pofonesőt hozhat nem csak rájuk de ránk, egyszeri emberekre is. Talán nem lett volna gond ha itt kicsit jobban megszorongatja őket az ellenzék mert az kicsit erősebb magukba nézésre sarkallhatta volna őket, esetleg finomítanak a stratégián, stb. A Momentum képében megjelent az LMP bukásával esedékes következő SZDSZ-klón, ennek a hidrának sosem fogjuk tudni levágni az összes fejét. Egyedül Gyurcsány és -né feltörekvése fura némileg, tudtam hogy van sok hülye ember, de ez azért mégiscsak túlzás. Az Orbángyalázás + a csillagok leígérgetése az égről mint politikai program úgy látszik mégsem teljesen reménytelen.

Frederick2 2019.06.03. 10:48:31

@Mr Falafel: @Deansdale:

„Amikor a vereség okán a néppártosodásról kérdezték őket, megerősítették, a néppártosodás helyes irány. Vagyis a 20%-tól a 6% felé haladás jó irány szerintük.”

Van még egy fogalom: „centrumosodás”. A JOBBIK „néppártosodik” és „centrumosodik”. De valójában a „néppárt” az a „centrum” szinonimája ebben a közegben – igazából ugyanazt a trükköt hívatott kifejezni. Igaz, ezek a fogalmak a mai Magyarországon nem jelentenek valami sokat. Három párt használja magára a „centrum” fogalmát: LMP, JOBBIK és a MOMENTUM – ez semmi másra nem szolgál, hogy ne kelljen magukat BALLIBERÁLIS-nak nevezni. Egyrészt mert a balliberális politika lejáratta magát, maga a fogalom szitokszó, s ezt ők is érzik; másrészt, mert meg kell téveszteni a szavazókat.

„S ha már itt tartunk, hadd kérdezzem meg: néppártosodni csakis a szélsőbaloldali retorika átvételével lehet?”

Igen, ez egy jó kérdés! Ezt Puzsér úrtól kéne megkérdezni, aki beállt a JOBBIK-LMP párosa mögé, és folyamatosan promózza őket, hogy „centrum”. A legrosszabb, hogy el is hiszi, hogy ez a két szarfaszú társaság centrum. Még rosszabb, hogy Puzzsér hívei (akik egyébként tényleg igénylik a centrumot, a „szélsőközepet”) szintén elhiszik. Igaz, ezek az emberek azt is elhiszik, hogy a Kutyapárt viccpárt – miközben SZDSZ identitáspolitika humorba csomagolva. Gondolni Puzsérnak és híveinek luxus! Ami balliberális, az nem centrum. A JOBBIK és LMP, ha centrum lenne, akkor kritika alá venné az EU korrupt, szélsőségesen bürokratikus, antidemokratikus működését; határozottan visszautasítaná a Migráns Kvótát és az Isztambuli Egyezményt; konfrontálódna a kulturmarxizmussal, a Gender- és LMBT-szektával, önmagával a radikális újbaloldallal. Nem teszi, vagyis nem centrum – balliberális mind a kettő. A valódi centrumpárt a polgári világot védelmezi minden ellene irányuló erő ellen – hol védi a polgári értékeket ez a két szekta?

„A szintén szégyenteljesen teljesítő LMP vezetése”

Az LMP szimpatizánsokat vesztett, a népszerűsége csökkent. Én ennek örülök, ez jó hír! Ha a következő parlamenti választáson nem jutnak be a Parlamentbe, pezsgőt bontok! Ha már erős ember… Sokan mondják, hogy az LMP-nek nagy érvágás volt Schiffer elmenetele. Ezzel csak részben értek egyet. Mert az igaz, hogy az egyetlen FÉRFI Schiffer volt a pártban a sok puhány puhapöcs mellett – de sajnálatos tény, hogy Schiffer semmit nem tett az ellen, hogy a Szél Bernadett által képviselt neomarxisták és neofeministák eluralják a pártot, kilúgozzanak minden velük egyet-nem értőt, és szektává merevítsenek egy jobb sorsra érdemes mozgalmat és pártot. Schiffer ez ellen nem lépett semmit. A zöld gondolat lejáratásában oroszlánszerepe volt a Szél Betti vezette LMP-nek, mint ahogy abban is jelentős szerepe volt Sz. Bettinek, hogy az LMP eljutott a lejtőre. Tudod, ki volt az egyik tanácsadója az LMP-nek nőügyekben? Antoni Rita, aki durván tolta az agymosó kurzusokon az LMP-fiúk és –lányok fejébe a Gender-propagandát.

Egyébként én Puzsérnak hálás vagyok egy bizonyos szinten: szerintem az ő politikai trollkodásának jelentős szerepe volt, hogy a JOBBIK és az LMP meggyengült. Az emberek többsége amúgy képtelen volt azonosulni Puzsér politikai ámokfutásával, és én ezért nem tudom őket hibáztatni. Remélem, ezt a destruktív tevékenységet folytatja a polgármester-választásokon is, erősen nyomva a JOBBIK-ot és az LMP-t lefelé a lejtőn. Így tovább, Puzsér! Az, hogy magából hülyét csinál, az meg az ő döntése.

„Tény ugyanis, hogy ez a társadalmi (emberi) játszma inkább zajlik emocionális dimenzióban, mint egy racionálisban.”

Ez a baj. A legtöbb Orbán-fóbiás ismerősöm tudod, miért migrációpárti? Mert Orbán migráció-ellenes. Amiből következik, hogy ha Orbán migrációpárti lenne, akkor ők lennének a legnagyobb migráció-ellenesek. Amikor jött a news fake, hogy Orbán török munkásokat hív be az országba, akkor ezek az emberek nyomták a muszlimellenes dumát. Kb. ennyire racionális emberek ők. Ugyanezek az emberek vért hánynak a NER korrupt mivoltára, miközben az EU-ban zajló korrupció hidegen hagyja őket. Vagyis a korrupció-ellenességük sem hiteles.

Amúgy a Mi Hazánk értékelése kimaradt. Én rájuk szavaztam (annak ellenére, hogy Dean egy kommentben jelezte nekem és többünknek, hogy a Mi Hazánkra leadott voks a FIDESZ-t gyengíti). De azért fintorogva néztem, amikor előhúzták az antikorrupciós kártyát. Korrupt a NER, korrupt az ellenzék, kivéve mi, a Mi Hazánk nem vagyunk korruptak! Ezzel még nem is az a bajom, hogy már lassan nem hiszek a KORRUPCIÓTÓL MENTES PÁRT létezésében. Hanem hogy annyi ellenzéki párt eljátszotta már, köztük a JOBBIK is – aztán szinte mindegyikről kiderült valami turpisság.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.06.06. 07:08:06

@Frederick2: A Mi Hazánkkal egyelőre nem foglalkozom. A Jobbik után óvatosabban kezelem a nemzeti radikalizmus kérdését. Ott kezdődik, hogy senkit nem pártolok, aki Fidesz-ellenes retorikával akar jó arcoskodni. Alapvetés, hogy a Fidesz nemzeti, tehát nem támadni kell, hanem a nemzeti oldalon belül alternatívát mutatni. Tehát egy kapitalista piacgazdasági szabályokat tisztelő, elfogadó alternatíva kell. A szegények felemelői menjenek a picsába! A szegények felemelői mindig bolsevikok. Persze, ők sem emelik fel a szegényeket, csak szeretnek pofázni róla.

Frederick2 2019.06.06. 09:45:36

@Mr Falafel: Tudod, engem azért elkeserít, mennyire buták az emberek. Régen még nem voltam híve a cenzusos szavazásnak, de látva, emberek tömegei mennyire nem járnak utána politikai jelenségeknek, hanem zsigerileg, érzelmileg reagálnak témákra - én legszívesebben a legtöbbjüktől elvenném a szavazati jogot. Jó, gyűlölje a NER-t, a FIDESZ-t, az Orbánt a korruptsága miatt - de hogy csak azért bagatellizálja a migrációs veszélyt, mert utálja Orbánt, ez a hozzáállás már valahol undorító! Komolyan, ismerőseimnél tapasztalom, utána sem olvasnak a migrációs válságnak (miközben tele van a net ezzel kapcsolatos tanulmányokkal, a Youtube a témákba vágó videókkal), hanem az ATV-ből és az Indexről szívják magukba a propagandát, majd azt büfögik vissza! Ez nekik a tájékozódás - hogy naponta átesnek az ATV.agymosáson! A magyar emberek tömegeinek ilyenfajta igénytelensége, butasága és önteltsége botrány!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.06.06. 10:03:36

@Frederick2: Jogászként nem támogatom a cenzust. A jogképesség és cselekvőképesség jogi tartalma úgy jó, ahogy van. Magánemberként én is sokszor eltűnődöm azon, miért van szavazati joga segghülye embereknek, vagy olyanoknak, akik nem is járnak voksolni.
A média tudatos dezinformálásra állt rá. A kormánypártiak csak azt hozzák le, ami a kormányt pozitív színben tünteti fel, az ellenzéki média pedig leginkább a valósággal köszönő viszonyban sem lévő kormánygyalázó propagandát tolja. Én az interneten mindkét oldal állításait le szoktam csekkolni.
Alapvetően a baloldali emberekre igaz, hogy kritikátlanul átvesznek minden fake news-t. Most azt osztják ezerrel, hogy a kormány 30 évre titkosította a turistahajó balesetének nyomozását.
A migránsok nem létezésére az a fő érvük, hogy Budapesten nincsenek ezrével. Hogy ez azért van, mert nem engedjük be őket, arról tudomást sem vesznek.

Frederick2 2019.07.18. 12:54:13

@Mr Falafel: Szerinted mi várható Ursula von der Leyen-től?

Nekem olyan szóbeszédek jutottak a fülembe, hogy...
- híve az azonos neműek házasságának
- híve a nők tömeges munkába állásának
- tiltakozik az illegális migráció ellen, de támogatja a legális migrációt (ami, ugye, tudjuk, mit jelent)
- fontosnak tartja, hogy igazságosan osszák el a tagállamok egymás között a migráncsokat (ami, ugye, tudjuk, mit jelent)

Nem éppen megnyugtató infók! A FIDESZ mégis ünnepli ennek a nőnek a megválasztását. Minek örül?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.07.20. 09:39:40

@Frederick2: Szerintem a napokban maga UVDL adta meg a választ. Persze, azért nem kell örömködni, mert sok nehéz meccs jön még. Mindenesetre jó volt látni a baloldali szarháziak pofára esését.
süti beállítások módosítása