Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

TOMPIKA JÁTSZIK

2018. május 16. 16:07 - Mr Falafel

Nem tudom, mennyire közismert manapság a L’art Pour L’art társulat Besenyő családja, de nekem azonnal ők jutottak az eszembe, amikor megláttam a hírt, hogy a Kecskeméti Vadaspark egyik nagy kedvencét, Zarát, a szurikátát egy iskolás gyerek a földhöz csapta.

Volt a család szomszédjában a Besenyőék leánygyermekéhez, Evetkéhez hasonlóan idióta fiúcska, a Tompika. Amikor ez a Tompika játszott, az nagyjából nem volt más, mint a játék tárgyainak rituális kivégzése.

Tompika figurája azért volt sikeres, mert az egyedi módon eltérő negatívat, a devianciát karikírozta. Manapság ilyennel operálni a humorban nem lehet, mert tíz szülőből nyolc ráismerne a saját kölykére. Ugyanis az a viselkedés, amit egykor devianciaként tartottunk nyilván, mára általánossá vált.

Itt van ez az eset: A vadaspark működtetői külön kérték, hogy ne háborgassák a vemhes kisállatot. Erre mit tesz Tompika? – Odamegy a tiltás ellenére, a fakezével megmarkolja az állatot, amelyik - nyilván fájdalmában – megharapja. Egy normális gyerek ilyenkor ijedtében elejti, hátraugrik, sír. Nem így Tompika! Ő nemes egyszerűséggel még jobban megmarkolja a gyermekeit védő jószágot és tiszta erejéből a földhöz csapja.

Na, most kik ennek a kis neandervölgyinek a szülei? Mit lát ez otthon, ha ilyen helyzetben azonnal brutális agresszióval válaszol? Azt már nem is boncolgatnám, hogy ezzel a habitussal engedni felnőtté válni, milyen katasztrófa lenne.

Mert ez a történet nem a szerencsétlen kisállatról, Zaráról szól, hanem a dekadens emberi társadalomról, ahol a Tompikák és Evetkék apuci és anyuci kedvencei, akik egy-egy csínytevés után bamba vigyorral nyugtázzák ivadékuk tettét, elégre már ők is valaki Tompikái és Evetkéi voltak.

Azt is lefogadom, hogy a kis Chucky az iskolában sem strapálja magát fölöslegesen tanulással. A szülei pedig oly mértékben műveltek lehetnek, hogy Vekerdy egyes (totál fölösleges) megnyilvánulásaiból annyit értettek csak meg, hogy nem kell tanulnia a gyereknek, nem kell a szigor, mert úgyis Bill Gates és Einstein lesz belőle. Ahogy az összes többi gyerekből is Vekerdy szerint. Persze, csak akkor, ha nem szoktatjuk őket szabályokhoz, mellőzzük a szülői szigort, a tanulást pedig végképp.

Nemrég jártam vadasparkban. Én nem tudom, a kecskeméti milyen, de az, ahol én jártam, az borzalmas. Vörös vércse egy fürdőszobányi kalitkában. S mindez azért, hogy Tompika és Evetke lásson állatot. Mert amúgy fogalma sincs, hány lába van egy kacsának, hogy emlős-e vagy madár. Ja, de majd jól megtanulja, ha látja ezeket a szerencsétlen élőlényeket gettóban félig megőrülve.

Egy átlagos UHD 3D-s SMART tévé ára százezer forint. Vannak még természetfilmeket sugárzó csatornák, igaz ezeket a műsorokat lassan teljes egészében leváltják a különböző kontinensek jól láthatóan degenerált kamionosairól vagy raktárakban turkáló, óbégató zsibárusokról szóló sorozatok. Mindegy, van internet, UHD 3D-s tévén keresztül szuper jól megnézhető állatos dokumentumfilmekkel. A kutyát nem érdekli, ha Tompika kivégzi a tévét, a retardált apja majd vesz neki másikat.         

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr7113964540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.05.17. 18:17:04

Jajj... Itt is szurikáta? Hát te is faim, Brutus? Spec. nem voltunk ott és nem láttuk. Amikor az újság azt írja "földhöz vágta" — nem tudjuk mire gondol. Később a szülők máshogy mesélték már el. De akkor is csak egy kisállatról van szó. Marhára nem hírértékű. Meglep, hogy megihletett. Abban egyetértünk, hogy az állatkert egy borzalmas hely leggyakrabban, ami miatt lelkiismeretfurdalásunk kéne legyen. Zara sorsa viszont inkább sima természetes szelekció. Úgy tűnik ő egy gyönge kis példány volt. Kizárt, hogy egy tízéves gyerek veszélyt jelentsen rá normális esetben. Vekerdy viszont valóban veszélyes. De úgyse tartja be senki a valóságtól elrugaszkodott hülyeségeit. Szegényke egy álomvilágban éldegél.

Alfőmérnök 2018.05.17. 19:06:48

@Antlfinger Edvárd: Nekem nem érte el az ingerszintemet a hír.
Viszont a kölöknek hála, egy egész ország megtanulta, hogy mi a pöcs az a szurikáta.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.05.17. 19:37:50

@Antlfinger Edvárd: Ja, megszólalt neandervölgyi apuka. Elmondta, hogy a fiát életveszélyes állapotban szállították kórházba, mert a kis rohadék dinosaurus leharapta a karját. Szegény gyerek azóta is sokkos állapotban van. Na, ezért verném agyon a kitépett karjával ezt a protohumanoidot. Zara, nem Zara, ebből a kis geciből pszichopata tömeggyilkos lesz. Most lefogadom!

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.05.19. 09:51:55

Jócskán túltolod. Semmit sem tudunk a kisfiúról, annyit, hogy megijedt. Minden felelősség az állatkerté amúgy. Nekik kell biztosítani, hogy az állatok és a látogatók is biztonságban legyenek. Ha egy ilyen cukinak kinéző kisállat kéznyújtásnyira van, teljesen logikusan várható, hogy meg fogják akarni simogatni. Nincs itt semmi dráma. Megörtént. A vemhes állat viszont kicsit kevésbé cukin reagált. Az álaltkertnek ismernie kéne az állatait. El kéne különítenie az agresszívebbeket, ha ilyen módon tartja őket. Nem ez történt. De nem érzem akkora tragédiának. A megharapott kisfiúnak nem lett akkora baja és hát lássuk be, de egyetlen szurikáta azért nem olyan nagy veszteség. Majd születik másik. Ez nem egy kihalóban lévő faj. Meg láthatóan szaporodik is fogságban. Olyan városias a reakciód. Mifelénk vidéken, ha egy kutya vagy bármilyen más állat támad és amiatt megsérül, akkor nem az embert vesszük elő, hogy megvédte magát, amikor minden állat is ezt tenné. Mindegyik fél úgy reagált, ahogy várható lett volna. És én továbbra is annak örülök, hogy a kisfiúnak nem lett komolyabb baja. És menjen el a fenébe a csőcselék ezzel az ál-állatvédő ál-empátiájával. Ostobábbak, mint egy marék lepke.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2018.05.19. 16:07:47

@Antlfinger Edvárd: Nem tudom, talán zongorázzam el, hogy nem önmagában a kisállat elpusztítása a súlyos probléma, hanem az, ahogyan tette? A gyerek egy pszichopata. Vagy bántalmazzák otthon, vagy rosszabb. Az apja molesztálja, és azért vágta földhöz az "anyját", hogy ne születhessen meg ő. Érted? A gyerek segítségre szorul, s ha nem kapja meg, felnőttként valami sokkal rosszabb lesz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.06.14. 09:02:51

@Frederick2: Én is azt mondom, az állatkínzás bizonyos eseteit letöltendő szabadságvesztéssel kellene büntetni. Nem feltétlenül az állat miatt, hanem a magatartás társadalomra való súlyos veszélyessége, a közösségi érték, mint idea pusztítása okán. 8 hónapot letöltene fogházban akár, majd megtudná.

Frederick2 2019.06.16. 17:19:07

@Mr Falafel: Úgy néz ki, megússza:
www.origo.hu/itthon/20190616-szabadlabon-marad-a-gorog-teknos-gyilkosa.html

"Egyrészt meg akartam mutatni a haveromnak, hogy hal meg egy teknős, másrészt pedig fel akartam hívni a figyelmet magamra"

Remélem, a következő áldozata nem egy ember lesz!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2019.06.26. 19:59:04

@Frederick2: diliházban a helye. Amúgy remélem, rohadt szar sorsa lesz és végül egy árokban döglik meg.
süti beállítások módosítása