Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

VÁGYAK ÉS VALÓSÁG – A REFERENDUM GYŐZTESEI

2016. október 03. 11:00 - Mr Falafel

Első csalódottságomban írtam egy blogbejegyzést, amelyben elismerem, a népszavazás, mint nemzeti ügy, elbukott. Elbukott, hiszen érvénytelen lett. Írásomban kiemelem, fontos, hogy levonjuk a tanulságokat és kimondjuk az igazat, ne kezdjünk az eredmény relativizálásába. Akkor az ellenzékkel szándékosan nem foglalkoztam. Azonban látva az eredmények kapcsán kialakult hangulatot balliberáliséknál, mégis szükségesnek érzem értékelni az általuk elért eredményt is, letörölni a bárgyú vigyort az ostoba képükről.   

Milyen győzelmet könyvelhet el az ellenzék? - Pont semmilyent. A magyarázat rém egyszerű. Kezdjünk is bele!

Volt, ugyebár, egy nemzeti ügy. Az ellenzék szabotázskampányt folytatott. Nagy kunszt, egy liberálbolseviknak a szabotázs a kisujjában van! Annyit azért írjunk a javukra, ők ezt egy másodpercre sem tekintették nemzeti ügynek. Mindvégig a Fidesz, de főleg Orbán Viktor politikai térnyerésére irányuló akcióként kezelték, vagyis politikai ügyként.

Amint azt tegnapi bejegyzésemben is megjegyeztem, a balliberális oldal képtelen a tanulságokat levonni vagy okulni a történésekből. Még empirikus úton sem képesek tanulni. Ez azért óriási deficit ám! Mert, miközben a Fidesz képes felmutatni olykor egy-egy nemzeti ügyet, amelynek alkalmával a politikailag immunisakat, a resteket és az ellenkező világnézetűeket is rá tudja venni álláspontja pártolására, ugyanezt a baloldal a rendszerváltozás óta egyszer sem tudta prezentálni.

A szabotázsakciók mellett a gyűlöletkeltésben profik, de annak mindig nagyobb a kára, mint hozadéka. Mindjárt be is mutatom, miről beszélek!

A „négyigenes” népszavazással kezdjük. Ez volt az a referendum, amelyben elvesztettük a jogunkat a köztársasági elnök közvetlen megválasztására. Bár szoros eredmény született, az SZDSZ mégis nyert, hiszen ők akarták, hogy a nép közvetlenül ne dönthessen arról, ki lesz az államfő. Azóta is mennyi vitát kavar a legfőbb közjogi méltóság személye kijelölésének procedúrája. Egyetlen államfőt sem tudunk felmutatni, akit mindkét oldal képes lenne maradéktalanul elfogadni. Tegyük hozzá, abban, hogy ez így alakult, a Fidesz is ludas, hiszen az SZDSZ ifjúsági tagozataként ők is részt vettek a közvetlen demokráciagyakorlás elleni szabotázsban.

A legocsmányabb gyűlöletkampányt a 2004. december 5-i referendum kapcsán produkálta a balliberális oldal. Ekkor vala országlása a Hibbant Nérónak, Gyurcsány Ferencnek. Ebben a kampányban a baloldal egyszerre valósította meg a szabotázst és gyűlöletkampányt, egyébként zseniális módon.

A szabotázs lényege az volt, hogy két kérdés közül kelljen választani. Az egyik kérdés, jelesül a kórházak privatizációjáról szóló egy keveseket érdeklő téma volt, ezáltal nagyobb tömegek mozgósítására alkalmatlan. A baloldal érdeke itt az volt, hogy ne változtassanak a törvényen és a magánszférát be lehessen vonni az egészségügyi intézmények fenntartásába. Mivel a népszavazás eredményesség esetén az országgyűlést kötötte volna, nekik arra kellett törekedniük, hogy az mindenképpen eredményetlen maradjon. Az MSZP és az SZDSZ az alkotmánybíróságra is elment a referendum megakadályozása érdekében.

A gyűlöletkampány részleteit jól ismerjük. A 23 millió románnal riogatást ma is felrójuk Gyurcsánynak. Sikerült megosztaniuk a társadalmat. Ekkor bizonyosodott be, hogy a balliberális politikai közösség a magyarok határokon átívelő közösségének megvalósításától retteg, a nemzeti ügyeket, mint dohos, múltba révedő időpocsékolást értelmetlennek tartják. Gyakorlatilag az akkori választási erőviszonyok bebetonozására törekedtek, hatalmuk hosszútávon való fennmaradását megcélozva.  

Mindezért a balliberális oldal elveszítette kapcsolatát a határon túli magyarokkal és mindörökre kérdéses marad a nemzethez való viszonyuk. A magyaroknak általában fontos ügyek kapcsán a baloldal többé nem tud hitelesen megnyilvánulni.  

Íme, két referendum, amely végül úgy alakult, amiképpen szerették volna, mégsem lett hozadéka számura, csak hatását hosszútávon kifejtő hátrány.

S akkor elérkeztünk a kvóta referendum ügyéhez. Mivel tehát a baloldal nem képes nemzeti érdekeket felismerni, politikai szintre kényszerítette az eseményt. Sokadszorra bizonyultak gyávának és aljasnak a nemzet akaratának érvényre jutása megsegítésében. Inkább gyűlölködtek és szabotáltak.

Persze, ők azt mondták, mi, magyarok vagyunk a gyűlölködők az idegenekkel. Mindezt azzal magyarázzák, hogy álláspontunk szerint az identitását eltagadó, ellenőrizhetetlen származású néptömegek kontrollálatlan befogadása, majd államonkénti szétosztása nem megoldása a problémának, hanem tetézése. Úgy véljük, a segítség akkor a leghatékonyabb, ha ott segítünk rajtuk, ahol természetes közegükben lehetnek, tehát otthon, az országaikban. Ez nem gyűlölködés, ez racionális gondolkodás.  

Világviszonylatban bizonyosan Magyarországon éri a legkevesebb atrocitás az idegeneket. A velünk élő muszlimok itt a legbékésebbek. A cigányság társadalmi integrációja ugyan akadozik, de más államokhoz képest ugyancsak gördülékenyebb. Persze, lehet ezt agyatlanul tagadni, de annak hozadéka nulla, a tagadók társadalmi marginalizálódása viszont jelentős.

Száz szónak is egy a vége: vesztettek. Ismét. Mert ostobák és aljasok.  

Mert mit mondtak ők? - Maradjatok otthon. Ja, otthon maradtak, ahogy egyébként is szokták. Ez olyan, mintha hajnal hasadtakor kiállnék és azt mondanám, hogy "kelj fel, nap!" Majd, amikor felkelt, ünneplem magam, hogy miattam kelt fel.

Mutatok számokat, a matematika egzakt tudomány, produktuma csupa-csupa tény.

NATO referendum:

Részvételi arány: 49,24%

Összesen: 3 698 668 fő   Igen: 3 344 131   Nem: 574 983   Érvénytelen: 44 961

EU-tagság referendum:

Részvételi arány: 45,62%

Összesen: 3 669 252 fő   Igen: 3 056 027   Nem: 592 690   Érvénytelen: 17 998

Határon túli magyarokról szóló referendum:

Részvételi arány: 37,49%

Összesen: 3 017 739 fő   Igen: 1 521 271   Nem: 1 428 578   Érvénytelen: 61 168

Szociális vagy „háromigenes” népszavazás:

Részvételi arány: 50,51%

Összesen: 4 061 015 fő   Igen: 3 338 970   Nem: 688 287   Érvénytelen: 31 92

Kvóta referendum:

Részvételi arány: 43,35%

Összesen: 3 581 267 fő   Igen: 55 758   Nem: 3 282 723   Érvénytelen: 223 254

A szociális népszavazásnál három kérdés volt. Itt átlagolnom kellett, bár parányi eltérések voltak csupán. A korábbi népszavazásoknál nem voksolhattak a határon túli magyarok. A magyarországi lakcímmel nem rendelkező szavazók száma 274 627 volt. Ennek zömét ők teszik ki, ezért nem is spekulálok, hány külföldre távozott hazánkfiának nincs magyarországi lakcíme. Ez az összes szavazó 7,668%-a. Jelen esetben nem oszt, nem szoroz. Közel négyszer annyian szavaztak érvénytelenül, mint az szokásos. Ugyanakkor a részvételi arány átlagosnak mondható. Ebből könnyen kiszámítható, hogy a balliberálisok nagyjából 250 ezer emberre tudtak hatni. Azzal, hogy az illető IGEN-nel vagy érvénytelenül voksolt. Az otthon maradtakat nem vindikálhatják maguknak, hiszen szinte pontosan ugyanannyian maradtak távol, mint máskor.  

Ez győzelem? Kétszázötvenezer embert sikerült megvezetniük és azt győzelemnek hívják? Szemben azzal, hogy ennél többen csak a NATO-ba való belépésünkről szóló referendum kapcsán szavaztak egyformán, de csak minimális az eltérés, noha ott konszenzusos témáról volt szó.

Tehát 3,3 millió voks az súlyos vereség, a 250 ezer viszont fényes győzelem. Ez igen, kérem szépen! A balliberális oldal ismét legyőzte a valóságot. Szabotált, gyűlölködött és végül győzedelmeskedett. Legalább 250 ezer ember érzi most magát határtalanul boldognak Orbán legyőzése kapcsán. Hát, gyerekek, sokan ugyan nem vagytok, de több mint elegen!

Bármennyire vagytok most eufórikus hangulatban, nem győztétek le Orbánt. Egyedül a számotokra nem létező és értelmezhetetlen nemzeti érdek és együttműködés felett arattatok győzelmet. Minket győztetek le, akik távol tartjuk magunkat a pártpolitikától, akik a józan megfontolást és a közös érdeket tartjuk szem előtt. Minket letaroltatok, lehet ujjongani.

Csakhogy, balfaszok, a politikai játszótér Orbán felségterülete. Ott őt nem lehet önámításokkal, alternatív valóságok teremtésével legyőzni. Összerántott 3,3 millió embert, köztük legalább 500-700 ezer baloldali szavazót is. Mozgósítsatok már ti ennyi állampolgárt!

Nem kell a süket duma, tartsátok meg a maradék együgyűnek, aki még veletek tart! Saját szavazóbázisotokat bizonytalanították el, mert utolsó csatlósként szolgáljátok a migránsok invázióját. Nézzetek már szét! Merkel időgépet épít, a svédek perelnek, ha nem szabadítjuk meg őket attól a sok agysebésztől és atomfizikustól. Az olaszok még e hónapban népszavaznak. Jövőre több európai országban is választások lesznek. A sógorok gyakorlatilag alig várják, hogy meghívják őket a V4-be. Mindenkinek elege van belőletek, a hülyeségeitekből, az alternatív valóságaitok erőszakos propagálásából. Végetek van, basszátok meg.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5511762537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása