Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

ELSŐ SZÁMÚ KÖZELLENSÉG: KATINKA HOSSZU

2016. február 11. 11:51 - Mr Falafel

„Amerikát választotta Katinka Hosszu” – áll a Nemzetisport Online Facebook-os felületén. Te Jó Isten, végül mégis elhagy minket? – Gondoltam azonnal. Aztán elolvastam a cikket.

Nem, Katinka nem lesz amerikai állampolgár, nem az USA színeiben indul az olimpián. Azaz várjunk ezzel egy kicsit! Ezt azért olyan nagy bizonyossággal nem jelenthetem ki. Már csak azért sem, mert amilyen mocsokcunamit ontanak erre a kislányra, akár még meg is gondolhatja magát. Szóval, azt nem tudom, hogy milyen zászló alatt vonul majd az olimpián, de az biztos, hogy most még nem hagyta el (vagy cserben) a hazáját. Szerintem nem is fogja, noha megérdemelnénk.

Egyszerűen arról van szó, hogy jelen felkészülési fázisának állomása az USA. Ezt a szóra alig érdemes tényt tálalja nekünk úgy a Nemzetisport Kiss Lászlóra hivatkozva, hogy Katinka Hosszu inkább Amerikát választotta a hazája helyett. Még csak véletlenül sem Hosszú Katinka, hanem Katinka Hosszu, így angolosan. Vagy amerikaiasan? Mindegy.

Arról van szó ugyanis, hogy Katinka amerikai edzőtáborozásával egy időben zajlik az úszók Országos Bajnoksága, és Katinka nem kívánja megszakítani a felkészülését az OB miatt. Erre reagál úgy Kiss László, hogy Katinka, aki egyébként sem áll szóba az úszószövetséggel, magatartásával szándékosan elüti 3 másik sportoló olimpiára való kijutását. Hogy nem sül ki szeme ennek a vén mocsoknak?

Kiss László a 4x200-as váltóra utalt, amelyik Londonban is döntős volt. Kiss szerint nagyobb esély lenne az OB-n egy kvalifikációs időt úszni, mint a később megrendezésre kerülő EB-n. Miért is? Gondolkodjunk picit, s ne hagyatkozzunk mások (hamis) állítására! Hogyan zajlik egy olimpiai felkészülés? Szerintem úgy, hogy a csúcsformát az olimpiára időzik a versenyzők. Akkor vajon az olimpiától időben távolabbi, vagy az időben közelebbi versenyen lesznek jobb formában a váltó tagjai?

Ugye-ugye!  Egyértelmű, hogy az OB-n gyengébb formában lesznek a lányok, mint a tavaszi EB-n. Legalábbis reméljük! :-)

(Szerk. 2016. 02. 13.) Közben olvasgatok a témában és a Mandineren találtam Schollander nicknevű kommentelőtől egy figyelemre méltó körülmény részletesebb kibontását. Arról van szó, - ami egyébként logikus is - hogy az OB-n a váltók esetében a klubok úsznak egymás ellen. Katinka a Vasas sportolója, a Vasas pedig nem nevezett váltót. Szóval, hiába jönne haza, nem lenne kivel váltót úsznia.  

"A 4x200-as magyar női VÁLOGATOTT gyorsváltó az OB-n csak úgy indulhatna, ha 4 klubcsapatból (szöv. kapitányi joggal élve) kiveszik a legjobbját és őket az így legyengített klubcsapatok ellen versenyeztetik. A legjobbjuktól megfosztott klubcsapatok viszont nem képesek jó szintidőre késztetni a válogatottat, ráadásul a klubcsapatok egymás közti eredménye sem lesz korrekt." - írja Schollander. És igaza van. 

Katinka közölte, az EB-n áll a szövetség rendelkezésére a váltó tagjaként is. Tehát egy jobb formában, a felkészülést meg nem szakítva küzd majd a hazájáért. Ez nem elég Kiss Lászlónak és a Nemzetisportnak .

 A sportokra szakosodott médium odáig megy, hogy Katinkát ismét fegyelmi vétséggel vádolja. Mindjárt kitérek, hogy miért ismételten, de előtte a vádról. Azt pedzegeti ez a médium, hogy a sportoló, megszegve a szövetség szabályzatát, nem vesz részt az OB-n, ami előfeltétele annak, hogy később az EB-n induljon. Ez szemenszedett hazugság! Az OB Katinka esetében nem előfeltétel, mivel a szabályzat szerint sokszoros címvédőként kivívta az indulás jogát. S ha nem így lenne is, ugyan ki verné őt meg bármilyen számban az OB-n?

Mindenesetre a Nemzetisport újabb hangulatkeltő hazudozása rettentően ártalmas. S itt térnék rá, miért visszaeső e tekintetben a sajtóorgánum. Legutóbb, amikor azt terjesztették, hogy Katinka a doppingszabályokat megsértve ment versenyezni az USA-ba, több országban is követelték a sportolónő eltiltását. A Nemzetisport ugyanis azt hazudta, hogy Katinka nem jelezte a szövetség felé, hogy az USA-ban fog versenyezni, Kiss László is csak Katinka Facebook-profiljáról értesült a körülményről. Ez, ha így lett volna, doppingvétségnek számít. Ugyanis a sportoló 90 nappal előre köteles jelezni, milyen versenyeken venne részt. Versenynaptárat kell vezetnie, amit el kell juttatnia a szövetségnek, amely továbbítja az illetékes doppingellenőrző szervezethez. Magyarországon ez a MANCS (Magyar Antidopping Csoport Közhasznú Nonprofit Kft.)

Katinka soha egyetlen szabályt sem szegett meg. Ez a tény. Minden ellentétes állítás hamis, aljas rágalom. Most is a lehető legjobb megoldást kínálta a szövetségnek, mégis kikezdték. Számomra egyszerűen felfoghatatlan, hogy egy ilyen nagyszerű sportembert miért akarnak ellehetetleníteni a hazájában. Ezt a szegény lányt annyian gyűlölik teljesen értelmetlenül és igaztalan vádak alapján, hogy az már kétségbe ejtő. Én legszívesebben azt mondanám neki, Katinka, menj el innen, menj és indulj amerikai színekben! Nem érdemeljük meg őt.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr828381732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.11. 12:07:01

Kattinka elvesztette hitelességét.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2016.02.11. 12:35:12

@BircaHang Média: Nem levesztette, hanem elorozták tőle. Katinka elég hiteles és az is marad.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.11. 12:38:31

@Mr Falafel:

Nem, egyszerűen rosszul taktikázott. Az amerikai férj amerikai módszere Mo-on nem működnek.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2016.02.11. 20:44:26

Katinka Hosszu, Imre Kertész, ben Saul és társaikkal mindösszesen annyi a probléma, hogy a kisszerű irigyeket leszarva merészeltek sikeresek lenni.
@BircaHang Média:
Egy sportoló esetében mi kell még, hogy hiteles legyen, ha van egy sor hiteles világcsúcsa, aranyérmeket érő hiteles időeredménye? A seggnyalás nem hitelesen mérhető teljesítmény...

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.11. 21:31:35

@biboldó:

A gond, hogy előbb-utóbb rossz teljesítmények is lesznek majd ebből.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2016.02.11. 21:38:36

@BircaHang Média: Ühüm, tehát sárba kell tiporni a sikereseket, kik nem mellesleg többet tesznek az országimázsért az összes károgónál, csupán azért, mert a balfaszoknak sok munkájába fog kerülni, hogy visszájára fordítsák a sikert.

B.Jones 2016.02.11. 23:31:24

Rióban ha akarna sem indulhatna amerikaiként, 2020-ra meg már rég nem lesz éremesélyes, tehát már a jenkiknek sem fog kelleni. Sőt, van egy olyan érzésem, hogy ha már nem jönnek zsákszám az aranyak, még a Tarnopolból elindult férjének sem fog kelleni. Kár, mert ha lett volna egy kis esze, ő lehetett volna az új Egerszegi.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.12. 05:21:53

@biboldó:

Erre a következtetésre hogy jutottál?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.12. 05:23:22

@B.Jones:

Egyszerűen túl fiatal, s nem érzi, hogy mi működik és mi nem. Ami működik amerikai közegben, az magyarban nem biztos.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2016.02.12. 06:54:43

@B.Jones: Áhá, értem már! Szóval az a baj Hosszúval, hogy zsidó? Vagy csak a férje az? És te úgy ismered a zsidókat, hogy elhagyják az asszonyt, ha nem hoz elég pénzt?
Agyatlan nácija!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2016.02.12. 07:02:27

@BircaHang Média: 1999-ben Gyárfás Tamás hasonló helyzetben volt. Akkor is felismerte a szituációban meghúzódó lehetőséget és most is. 99-ben Kiss László kereste meg, hogy az edzői gárda változásokat akar, amihez el kell távolítani Szécsy Tamást. Gyárfás akkor azt mondta, ez a ti ügyetek, oldjátok meg. Kissék megoldották, kicsinálták Szécsyt. Az indok az volt, hogy Szécsy túl öreg, nem képes már követni a sportág fejlődését. Szécsy akkor 68 éves volt, Kiss pedig most 76. Most is Kiss szítja a tüzet, csak most nem akar változást. Nem akarja, hogy ez az amerikai kiüsse a jól fizető állásából. 76 évesen itt tart, körömszakadtáig ragaszkodik a pozíciójához. Gyárfás most is háttérbe húzódik és megvárja, ki nyeri a csatát, majd a mellé áll. Vagyis előre tudható, Kiss az olimpia után nyugdíjba vonul. Neki nagyobb tisztességet adnak majd, mint ő adott Szécsynek, de akkor is mennie kell majd.

A legutóbbi olimpia óta a legtöbb sportoló edzőt váltott. Már nem a Kiss-Turi tandem módszereit látják üdvösnek. Tusup módszerét alkalmazzák többen. Van olyan olimpikon, aki már most nála edz. Heteken belül a nevek is tudhatók lesznek. A haladást nem lehet megállítani.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2016.02.13. 18:53:12

@BircaHang Média: Úgy, hogy mivel nem vagy próféta, mégis tisztán látni véled a gond előrevetített árnyékát.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.14. 07:51:11

@Mr Falafel:

A mószerekeről nem tudok nyiltakozni, ehhez nem értek. De a közönséggel valü megutáltatás kommunikációs módszer Mo-on biztos kudarc.
süti beállítások módosítása