Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

TÜNTETNEK A TANÁROK

2016. február 05. 09:30 - Mr Falafel

Meg voltam lepve, amikor arról értesültem, hogy a tanárok sztrájkolnak. No, nem azon, hogy az utcára vonulnak, hanem azon, hogy hol. Miskolcon! Miskolcon, ahol megállt az idő, s vele az emberi gondolkodás is már vagy 15-20 éve. Egy város, amelyik egyik napról a másikra vegetál. Mégis ott volt elég kurázsi a tanárokban, hogy a régen ismert tény okán, - miszerint a KLIK egy elmebaj - nyomatékot adjanak egyet nem értésüknek. Szép volt Miskolc!

Ám nem ezért osztom meg gondolataimat másokkal is. Az én indítékom az események társadalmi fogadtatásán való értetlenségem közönség elé tárása, hátha kapok valami értelmes magyarázatot.

Magyarázatot azoktól, akik most Sorosoznak, bérenceznek, megvásárolt tüntetőkről, csőcselékről, liberális ármánynak bedőlt szerencsétlenekről értekeznek.

Egy véletlen kapcsán részese lehettem egy tudományos munkának, amely elemzi a Fidesz által felkért oktatáspolitika kutatók, oktatáspolitikai szakértők szakvéleményét a KLIK-kel kapcsolatban. Tehát pontosan tudom, hogy a kormány saját szakértői előre figyelmeztették a szaktárcát a várható következményekre. A következmények, ím itt vannak!

Rám nehezen lenne fogható, hogy balliberális gondolkodású lennék, szóval nem hinném, hogy a Soros-bérencek közé tartoznék.

Alig múlt egy hete, hogy a világ egy Magyarországtól nagyon távoli pontján baráti társaságban kikértem magamnak a csőcselékezést, a lefizetettséget a 2006-os események kapcsán. Pontosan azzal érveltem akkor is, mint most. Tessék tudomásul venni, hogy a társadalmi feszültség eszkalálódása eleve magában hordozza annak esélyét, hogy az emberek az utcára vonulnak. Nem kell hozzá sem Orbán, sem Soros. 2006-ban számomra végérvényesen megszűnt a demokrácia Magyarországon, ezért mentem utcára. Nálam ott szakadt el a cérna. Sokunknál, teszem hozzá. Az eredmény ismert 2010-ből.

A tanárok eddig bírták. És igazuk van, hogy nem tűrnek tovább. A kormány oktatáspolitikájának intézménystruktúrához rendelése egy beteg elme rögeszméje lehet, semmi más. S itt tök mindegy, mit gondolok a tanárokról, mint értékközvetítőkről! Igen, van miben változniuk, ha azt akarják a tükörben látni, amit gondolnak magukról. Azért tök mindegy, mit gondolunk a tanárokról, mert ebben az ügyben nem ők, hanem a gyermekeink a fontosak. S akinek fontosak, az most a tanárok mellé áll. Legfeljebb, ha a tüntetésen mellé kerül Magyar Bálint, jól bokán rúgja. Megérdemelné!

Végezetül feltenném a (költői) kérdést: Miért bérencek és csőcselék ők? Mitől másabbak, mint mi voltunk 2006-ban?

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr238362162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.05. 09:36:17

A ballibák rámásztak az eseményre, ez a lényeg. S ezért bukás az esemény.
süti beállítások módosítása