Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

A CSEH LÁSZLÓ-SZINDRÓMA

2011. augusztus 07. 15:26 - Mr Falafel

Ennek a mi fiunknak sosem jön ki a lépés, hogy valami igazán nagyot alkosson. Minden évben van nagy fogadkozás, és reményt keltő idők, de sosincs beteljesedés. Ha ez nemi aktus lenne... De nem az. A lényeg, hogy akárhol versenyez is, mindig van, aki legyőzi. Na és? – kérdezhetik sokan. És nekik is van igazságuk. Cseh László világbajnok, tizenötszörös Európa bajnok, és nem mellesleg van három ezüstje Pekingből, az olimpiáról. Emellett számos világversenyről egyéb érmes és helyezett. Én mégis elégedetlenkedek a sanghaji VB után. Soha ilyen rosszul még nem szerepelt magyar csapat, és Cseh sem volt még ilyen rossz.

A magyarázat most is készen állt: az asztmája kínozta a borzalmas kínai időjárásban. Nos, nálam ez verte ki a biztosítékot. Micsoda hülyeség az asztmára fogni! Persze, az itthoni, tudatlan közönségnek ez éppen megfelelő kifogás, még meg is sajnálták Lacikát. Csakhogy az, aki járt már élsport közelében, vagy valamilyen egyéb okból ismeri a teljesítményfokozó szereket, az tudja, Cseh Lacit éppen ezzel a kifogással buktatták le.

Köztudott sportolói berkekben, hogy az asztmaspray szteroidot és növekedési faktorért felelős szintetikus hormont tartalmaz. Aki nem hiszi, menjen le egy body-building terembe, és járjon utána. A testépítők kedvenc szere az asztmaspray. Nem véletlenül jegyezte meg Takács Krisztián, az 50m-es férfi gyorsúszás magyar finalistája, hogy a döntőben egyedül ő nem volt asztmás, mindenki más él az asztmabetegek számára engedélyezett spray használatával. Micsoda álságos megoldás ez is! Nyilvánvaló, hogy az úszó élsport nem éppen az asztmabetegek kedvenc időtöltése. Egy igazi asztmás tudja ezt. Az asztmás élsportolók egyszerűen csalók, és az orvosaik is, akik megállapítják a betegséget, de társtettes a WADA is, mert engedélyezi a szer használatát. Takács elmondja, milyen hatással van a szer annak használójára.

Mármost, ha a szer egyébként minden más úszó teljesítményét fokozza, akkor hogyan lehetséges, hogy pont Cseh Lászlóét meg gyengíti? – Megmondom: sehogy. Hazudnak. Csalnak és hazudnak. Csehnek még a doppingszer is kevés, hogy felvegye a versenyt a többi doppingolóval, vagyis világos, hogy a formája hanyatlik. Nem kamu betegségeket kellene előcitálni, hanem elmondani a problémákat. Vagy az kell, ami a kajakosoknál és a kéziseknél volt? Mindenki tudta, hogy Fábiánné a keze alá kerülő ifjúsági világbajnokokat lelkileg miként gyötörte mindaddig, amíg fel nem lázadtak ellene. Sorolhatnánk az olimpikonokat és világbajnokokat, akik az évek során elpártoltak tőle: Rakusz Éva, Kőbán Rita, Janics Natasa, Kovács Kati, stb. Ugyancsak lehúzhatnánk a vizeslepedőt Mátéfi Eszterről, a tökéletesen alkalmatlan, ám származásilag kívánatos edzőről, aki soha nem látott mélypontra vitte a magyar női kézilabdát. Hiába tiltakoztak ellene a játékosok. És itt van e poszt tartalma szerinti harmadik, és legfontosabb feketebáránya, Kiss László. Nem kisebb egyéniségeket űzött el az úszástól, mint Egerszegi Krisztina és Hrisztov Éva. Egerszegi több mint tíz évig nem is állt szóba vele, és az uszoda környékére sem ment Kiss miatt. S lám, készülőben egy újabb aljas húzása: Kis Gergő kifakadása szolgáljon bizonyítékul.     

Ha ez így folytatódik tovább, Londonban nem sok úszóéremért szurkolhatunk. Ne legyen illúziója senkinek, nem a magyarokat elhanyagoló amerikai edzők a felelősek a mélyrepülésért, hiába sulykolja ezt Kiss László. Nem, sokkal inkább ő a felelős, az emberi alkalmatlansága.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr283131738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása