Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

Vers(us) creatura

2010. május 28. 15:33 - axispolaris

 

Mint sotet folt egy ejfekete kepen.

Ritkulo suruseg a fenyt hordozo ejben.

Tavolodva kozeledik a vegtelen ket vege.

Vegzodik a kezdet az idok leteltevel.

51 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr112038159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.28. 22:00:20

Loptad, vagy saját? Ez mindenképp kurvajó!
Ennyi az értő elemzés, innen már csak blabla.
Az még rendben, hogy a sötétség nem a fény ellentéte, hanem a hiánya, de a táguló térrel az időnek lassulnia kellene. Hacsak....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.28. 22:32:59

Sosem rajongtam a verselemzésért. Egyszerűen nem hiszem, hogy pontosan tudhatjuk, mi játszódik le a költőben, amikor gondolatait papírra veti. Illékony impresszió után nyomozgatni szerintem a vers legyilkolása. Azt meg végképp nem tudom, mennyire lehet verselemzésnek nevezni, ha elmondom, nekem mit jelent más elmber gondolatainak, érzelmeinek terméke.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.28. 22:56:52

@Mr Falafel: kb. én is olyasmit írtam, hogy "innen kezdve blabla", de a költő nagyszerűségének lényege a gondolatébresztés.
Mindezen túl az emberi lélek sötét bugyrainak "éjfekete" térségeibe való betekin(te)tés, ezért kiváncsi lennék a kkbk-s "sűrűség" értő elemzésére. Kár, hogy kitiltott a köcsög, még a bögyömben van. Szépelgő madonnáról már nem is beszélve....

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.28. 23:16:03

@biboldó:
Az időnek sosincs vége, mert nem létezik. Az ember saját alázására hozta létre, hogy tudja, mennyire semmiség. Ami meg azért ostobaság, mert a Teremtő számára az ember a teremtés diadala. Alázatunk Teremtőnk felé ezért leginkább úgy nyilvánulhat meg, ha önbecsülést tanulunk, értékeljük magunkban a Mester munkáját, és szépen elfeledjük az időt.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.28. 23:35:15

@Mr Falafel: Azért az örökkévalóság univerzum néven elhíresült szegmensében mégiscsak létezik az ember számára egy rajta kívülálló törvény, amit életidőnek is szokás nevezni. Igaz, hogy ez a tér függvénye, de a Mester-től átöröklött, vagy általa tudatosan belénkplántált, akár almafáról lopott teremteni akarásunkat falloszunk révén mégiscsak ebben a kontíniumban tudjuk megvalósítani.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.29. 20:06:12

@biboldó:
Sajátom a vers,de csak annyiban,amennyiben 25 evvel ezelötti önmagammal,valamifajta tudatáramlást előfeltételező folytonosság értelmében,
valamelyest még megegyezem.
A padláson találtam,lomtalanitás közben.
Emlékeim szerint, az akkortájt folytatott (profán)kozmogóniai kalandozásaim lenyomatainak egyike.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.29. 20:44:27

@Mr Falafel:

A verselemzést illetően egyetértünk.
Szerencsésebb lett volna csak annyit irnom: értő olvasásra.
Az érzés, ami a versem váratlan újrafeldezésével felébredt bennem,
sajátos szomorusággal töltött el.
Mintha megsiratnám az ifjonti érzékenységemet.Kiforratlanságomat,éretlenségemet is felvállalva mostani tompaságom,a hétköznapiság, a felesleges dolgokkal való kényszerű foglalkozás általi,a sehová nem mutató tapasztalatok rétegződésével keletkező
közöny ellenében.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.29. 21:05:07

@biboldó:
A fallosz által való teremtés(a "kibic teremtés és időhúzás")az eredeti teremtés paródiaja csupán,legalábbis Cioran szerint.
Vagy Nietzshét idézve:ne csak tovább hanem felfelé is !

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.29. 22:56:43

@biboldó:
A teremteni akarásunk Istentől ered, és nem az almafáról loptuk. Ő mondta, hogy szaporodjunk és sokasodjunk. Direkt teremtett ilyennek. Az életidőnket a lopkodásért kaptuk cserébe. almát loptál? Nesze, légy halandó a halhatatlan helyett! - Jól megszopatott azért a kis gyümölcsért. Persze, segghülyén meg minek örökké élni?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.29. 23:12:52

@axispolaris:
Eegen, a versírás egyfajta melankóliát igényel. Elrévedés valamiben, ami távoli, és ez legtöbbször ifjúságunkat idézi fel, ha már túl vagyunk életünk delén. Régi szerelmek, barátságok, illatok, színek, hangok. Nevezhetjük ezt az állapotot sajátos szomorúságnak is. Bár volna elegendő időnk ringatózni sós könnyek tengerében, lágy szellőként simogató emlékeinkkel tovasodródva!

nowo 2010.05.31. 13:18:43

Ha direkt teremtett ilyennek,hogy szaporodjunk és sokasodjunk,akkor a föld (Éden) meddig bírná eltartani fizikailag a halhatatlan emberek tömegét?A "segghülyeség" így is magmaradt,de halandóságunk miatt így csak átlag 70 évig kell elviseljük.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.31. 20:36:03

@nowo:
Ha már Cioran :" A teremtés könyvének bűnös parancsolata/Sokasodjatok és népesitsétek be a földet/nem hangozhatott el egy "jó" isten szájából.
Legyetek ritkák!-inkább ezt kellett volna üzennie.(Némileg pontatlanul,fejből idézve.)
Cioran ugye,a gnosztikusok nyomán, egy "rossz" demiurgosz művének tartja a teremtést.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.05.31. 21:15:24

@axispolaris: Mint minden, a falloszos teremtés is az eredeti modell szerint való, nevezhetjük akár a szaporodjatok és sokasodjatok letükröződésének is, miként csak az ember sajátjakénti intellektuális teremteni akarást pl regény-versírás, vagy az utókornak szánt bármi egyéb "alkotás" formulát.@Mr Falafel:
És lám, ismét az időbeliség korlátairől beszélünk, merthogy feszíti a lopott, akár kapott, vagy a neshama emlékeiből adódó minőség határait.
@nowo: Isten nem mai fogalmak szerinti embereket teremtett, hanem Ádámot és ezzel "egyidőben" az összes majdan megszületendő lelket. Ez így paradox-, de itt a bökkenő, hogy az Éden nem lehet egyenlő a Földdel. Az egy felsőbb világ alsó arca.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.01. 00:41:50

@biboldó: A biologiai és a szellemi teremtés különbsége, analógiát mutat
a mennyiségi és a minőségi szemlélet közötti különbséggel.
Az előbbi,válogatás nélkül megadatott(majdnem) mindenkinek...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.01. 11:26:41

@nowo:
A Föld és az Éden nem azonos jelentésű szavak, és nem is egyazon területet jelölik. Az Éden egy korlátok nélküli világ, Isten végtelen lelkének része. Nincsenek fizikai határai, tehát akármeddig képes eltartani az emberi fajt.
Gondolom, amikor Isten azt kéri valamelyik ószövetségi prófétától, hogy egyen bárányt, az nem azt jelenti, hogy soha ne hagyja abba az evést. A "szaporodjatok és sokasodjatok" sem jelent semmi olyat, hogy reggeltől estig üzekedni kéne. Az életkor jelentős meghosszabbodása fordítottan arányos a reprodukciós kényszerrel.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.01. 19:45:16

@axispolaris: Eredeti értelemben nincs minőségi különbség, esetleg csak a fogalmak értelmezésében. A Kabbala szerint teremtés csak és kizárólag az akarat kiáramlásából adódhat, az összes többi már megformálás, tervezés, készítés. A Tora is más-más szavakat használ, viszont a "nem értő" fordítások zavaróak. A "teremtés" szó nem vagyok benne biztos, de tudomásom szerint egyetlen egyszer van leírva, azt hiszem, az "elválasztotta" kapcsán. (ezért is jó dolog vitatkozni. Most, hogy felmerült, megigérem utánanézek és referálok)
Hétköznapira lefordítva, más "az akarok gyereket mert..." és más a gyerekcsinálás. Még akkor is, ha mindösszesen baszásról van szó.

nowo 2010.06.01. 20:21:44

@biboldó: Ha innen közelítünk,akkor van Adam Kadmon és számtalan "Föld",ahová a teremtett lelkek leszülethetnek.Csak azt nem értem,hogy akkor miért fenyegeti a Földet túlnépesedés?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.01. 20:39:27

@nowo:
Hajaj, lapozz tovább a google-ban, mert az adamkadmon vonal naggyon tré.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.01. 21:13:50

@biboldó: Eredeti értelemben,nincs minőségi különbség,ebben egyetérthetünk.Cioran, ebben az esetben,az értelmi tisztességet feláldozza a szándékoltan provokativ
intellektuális onánia oltárán.
Teszi mindezt az értelmezési szintek összemosásával.
A Kabbalanak is(más szakrális tanokhoz hasonlóan)az exoteriatol az ezoteria felé
haladva négy(szó szerinti,allegorikus,szimbolikus-beavatott,uralt-megvalósitott)olvasata van ugyanis.

nowo 2010.06.01. 21:14:13

Számomra Victor Charon (akinél olvastam róla) és Hermes Trismegistos nem tré.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.01. 21:18:48

@nowo:
Nemtom, nekem olyan, mint egy disney-feldolgozás.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.01. 21:58:00

Marha okosak vagytok.:)
Inkább mondok egy vicceset.
Szombaton fasirtot sütöttem, és pofán köpött a forró olaj. Ma vettem észre, hogy egy ötforintos méretű folt hiányzik a szakállamból. Reggel muszáj lezs megborotválkoznom, mert ez így elég extrém. Az idő pedig létezik.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.01. 22:41:20

@El Topo (Sgt. Elias):
Igen, kibaszott okosak vagyunk, lásd: a szakállad még idővel kinőhet(ne). Miként a váci bércek feletti ózonlyuk, hacsak Allah másként nem rendelkezik.
Má slomhá?

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.01. 22:44:33

@El Topo (Sgt. Elias):
Mivel véletlenek nincsenek,kiséreld meg a fasirt-olaj-szakall konstellációt saját
sorsszövedékedbe ágyazva analizálni,a rejtett összefüggések felfejtésével.

Az időről:"Az időnek – mint áramló tartamnak (duratio fluensnek) – három adekvát szemléleti módja lehetséges: a) lineáris idő és időszemlélet, – b) ciklikus idő és időszemlélet, – c) radiális idő és időszemlélet. Az idő, az időiség és az időbeliség e háromféle felfogása nem csupán – mindegyiket tekintve – érvényes, hanem csakis ezek együttes figyelembevétele fogadható el.

Az idő – mint áramló tartam – egyszerre lineáris és ugyanekkor ciklikus. Az áramló tartam (duratio fluens) és az álló tartam (duratio stans) interrelációjában jelenik meg a radiális idő. Ez az időnek – mint álló tartamnak – az időbe – mint áramló tartamba – való belépéskénti ideje, és egyszersmind az áramló tartamból való kilépéskénti idő is, közvetlenül a teremtett álló tartam (duratio stans creata) síkjára, közvetve pedig a teremtetlen álló tartam – végső fokon az abszolút időfeletti időtlenség – felé.

A földi–emberi világ síkján a korporális ember individuális–perszonális léte–élete az időben (in tempore) kezdődik és az időben (in tempore) ér véget, de mindig jelenlévő magasabb létsíkjaiban mindig jelen vannak a más kezdetek és végek, a más tartambeliségek, a linearitás, a ciklicitás és a radialitás kétirányúságának az együttese. Ezek összjátéka alakítja ki a teljes emberi élet kvázi-ritmikus tartambeli tagoltságát."

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.01. 23:06:57

@Mr Falafel:

Nem tudom, lehet hogy kóser volt. Mármint az olaj.
A fasirt biztosan nem volt az.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.01. 23:28:36

@El Topo (Sgt. Elias):
Tov, todá!
Ideszámítva a seggfejekkel való baszsakodásokat is.
Természetesen a jelenlévők kivételek. A többi meg csak hab az amúgy is habzó szájak tortáján.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.02. 11:24:30

@axispolaris:
Kifelejtettem,hogy ez a negy ertelmezesi szint viszont megfeleltetheto
a negy kaszt tradicionalis doktrinajaval.
Jellemzo,hogy mivel az elmult evszazadokban a kereskedo, a bankar
ertekrendje valt uralkodova, a vallaskritika,a legjobb esetben is az allegorikus olvasat alapjan
tamadja(tobbnyire alulmulhatatlan szinvonalon)a vallasokat.
A demo(no)kratikus plebsnek pediglen korunk sotetsegere jellemzo modon,meg a szo szerinti ertelmezes is komoly gondokat okoz.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.02. 22:56:32

@axispolaris: ......,pedig még a szó szerinti értelmezés is gondolkozásra késztetni hivatott, csak észre kellene venni. Lásd: előbb lett teremtve a "lőn este és lőn reggel" az égitesteknél. Eredetiben ez nem jom rison, hanem jom echád. Azaz nem első nap, hanem egy nap. Ezért nem a bankár, nem a kereskedő, hanem az elkötelezett fordító a felelős. Még akkor is, ha ő is a hülyítés következménye. A plebs meg csak felhasználható áldozat.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 02:47:51

@biboldó:
A forditasban ugyan nem,de a szellemi szinvonal tudatos leepiteseben,szintugy
a kozizles,a moral lezulleszteseben bizony az egyeduli felelos az Uzsoras es a Kufar hatalomra kerulese,az ugynevezett Felvilagosodas.
Ehhez az ut a Tron es az Oltar ledondetesen keresztul vezetett.
Ez az elmult 300 ev tortenelmenek egyedul hiteles olvasata.
A tortenesek mogott pedig rendre felsejlik nehany zsido bankar dinasztia es a szabadkomuvesseg
aldasos befolyasa.
Ez nem osszeskuves elmelet,sajnos.
Ez az osszeeskuves :gyakorlat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 07:38:07

Jó messzire jutottunk a verselemzéstől. :-))

@El Topo (Sgt. Elias):
Akkor meg az a megoldás, hogy ne kontárkodj a konyhában.
A vastagbőrűektől valszeg Zero tiltott ki. Ő ott a terminátor. Engem is tiltott anno néhányszor. Viszont egy rövidebb idő után visszaengednek. Lehet, hogy már most is aktív vagy.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 07:52:50

@biboldó: @axispolaris:

Bizonyos megkérdőjelezhetetlen zsidó hagyomány okán a kialakuló polgári réteg és értékrend fenntartói és haszonélvezői egy idő után a zsidók lettek. Arra gondosan ügyelnek mindig, hogy ne ők legyenek a fejsze éle, amit a nehéz fába belebasznak, de hasítani már ők hasítanak. Persze, élelmesnek lenni nem bűn. Sőt! A gond az, hogy a hagyomány miatt a selejt is a felszínre kerül.
A hagyományrúl: amikor egy igaz zsidó valahol hivatalt vállal, kötelessége segíteni egy másik igaz zsidón. A láncreakciót értjük, ugyebár. A magyar bolsevista diktatúrában ez olyan szintig elment, és tart mai napig, hogy mindegy mekkora sötétbarom, csak biboldó legyen. Persze, a bolsevista értelmezés szerint csak az zsidó, aki a zsinagógában óbégat, a pártkönyvet szorongató, beteglelkű rettegők meg a felvilágosult baloldali emberek. Így aztán nem csupán a zsidó ősökkel egyáltalán nem rendelkező többiek szorulnak ki mindenhonnan, de a tisztességes zsidó származású magyar emberek is. A gond az, hogy a zsidóság egyfajta stockholm-szindrómában szenved a fasizmus óta, és még mindig azt hiszi, hogy vérségi alapon vannak kötelezettségei. És bár a magyarkodó, szittya vérbőségtől megőrült honfiakat alávalózni méltóztatnak, ugyanakkor a bauereket, havasszófiákat mentegetik.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.03. 10:32:26

@Mr Falafel:

Nem különösebben fontos. Mármint a VB és zero. A fasírt természetesen fontos.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 13:57:10

@Mr Falafel:
Elelmesnek lenni(ahogyan ez a gyakorlatban tobbnyire megnyilvanul
igenis bun !
Tobb szaz millio emberi elet van mar ennek a bunnek a rovasan.
Kozvetlen formaban a haszon es hatalomszerzes celjabol kirobbantott haboruk,az ideologiai alapon szervezett
deportalasok,a mestersegesen eloidezett ehinsegek reven.
Kozvetett formaban a bekeidoben is
zajlo,kevesbe latvanyos, am annal hatekonyabb lassu de szisztematikus
nepirtasok,a hetkoznapi berrabszolgasag eletformajanak uralkodo narrativai es ezeknek kovetkezmenyei reven.
A moral insanity es a hatalom (korantsem) veletlen talalkozasanak az esete ez az emberiseg boncasztalan.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 18:09:23

@axispolaris:
A kapitalizmus globális szakaszának mindezek természetes velejárói, de miután az egyetlen természetes védekezési mód ellene a háború, és attól meg mindenki fél, jobbára megelégszünk a szájtépéssel.

nowo 2010.06.03. 21:28:32

@biboldó:"... az Éden nem lehet egyenlő a Földdel. Az egy felsőbb világ alsó arca."Az Éden,vagy a Föld?

nowo 2010.06.03. 21:36:03

@Mr Falafel: "Nincsenek fizikai határai, tehát akármeddig képes eltartani az emberi fajt."Az Édennek nincsenek fizikai,időbeli határai,de a Földön élő emberi fajnak bizony vannak.Lehet filozofálgatni a végtelen térről és időről,a Földön eltöltött napjaid akkor is meg vannak számlálva.Körül vagy véve fizikai korlátokkal.Kezdve a testeddel.

nowo 2010.06.03. 21:42:18

@Mr Falafel: Mé',az Éden az első emberpárral is egészen holivúdi tud lenni,ha belegondolsz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.03. 22:00:05

@nowo:
Ez azért van, bazmeg, mert almát loptunk. Mondjuk az érdekes, hogy Isten mia faszér' adott nekünk húsvér testet. Lehetnénk energiából is. Na, majd megkérdezem tőle!

nowo 2010.06.04. 12:41:45

Tudtommal az anyag (húsvér test) is energia.Viszont az anyag,mint olyan,magában hordozza a kezdetet és a véget.Miben különbözhetett Ádám és Éva húsvér teste a mienkétől?Vagy nem volt nekik olyan,csak a kiűzetés után?Ha onnan indulunk ki,hogy Isten megteremtette a Földet és utána a többit,akkor az Éden Ádámmal valahol itt kellett legyen,mert különben ellentmondás keletkezik...

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.06.04. 14:25:42

„Kou-che távoli szigetén transzcendens emberek élnek,
fehérek mint a hó, üdék mint a gyermekek, semmiféle táplálékot nem fogyasztanak,
a szelet lélegzik be és a harmatot isszák.
A térben sétálnak, a felhők kocsik számukra, a sárkányok pedig lovak.”

Egy leirás a fennmaradtak közül az Aranykorról.
A leirások es az utalások egyértelmüen testtelen lényekre vagy a mainál légenyesen szubsztilisebb allapotokra
vonatkoznak.
Ez egyébként lehet egy magyarazata a geologiai emlékek illetve az olyan tárgyak
hiányának,melyek megléte nélkül a mai ember el sem tudja képzelni a létezést.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.04. 21:22:30

@nowo: Természetsen az Éden. Onnan lettünk kiebrudalva, minek következtében ezután az anyagi világ béklyóiban immár földtúrással kell megteremteni a fennmaradáshoz szükségeseket, nőinknek fájdalomban szülni a "teremteni vágyás"-unk nem oly egyszerűségének érzékeltetése okán.

nowo 2010.06.04. 22:10:25

:"... az Éden nem lehet egyenlő a Földdel. Az egy felsőbb világ alsó arca."-pontosabban nem lehet egyenlő a Föld ma ismert állapotával.Valószínű létezhetett a Földnek egy kezdeti,"paradicsomi" korszaka.Majd egy kataklizma következtében átalakult.-csak így tudom elképzelni,a Teremtéstörténet alapján.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.04. 22:23:38

@nowo: Így is lehet, de ez szerintem nagyon földhözragadt.
Számomra elfogadható a gondolat teremtő ereje, ami összehasonlíthatatlanul nagyobb "világ" az anyagi létnél. A "nagy bumm" csak egy pitiáner részlet megvalósulása az egész szempontjából.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.06.07. 11:32:28

nem rossz, de volt már jobb is

Jesian Keresztesei 2010.06.10. 23:30:06

ELFELEDETT HŐSÖK

A Jó Emberek, kik zengik hősi énekét majdan
Egy régvolt világnak, mi értük múlt el hajdan
Megéneklik mindazt, miért küzdeni nem tudtak
De mások áldozatából egy szebb jövőt alkudtak
És számkivetetteknek sorsa lett minden erényük
Mert nem nyúlt egyetlen segítő kéz sem feléjük
Tetteik csak díszként állnak légváraik kertjében
Az áldozat hiábavalósága törvényének nevében
S ha egyszer a változás vihara tépázza a világot
Kérlelhetetlenül fosztva meg szirmától a virágot
Az őszinte áldozat mállott orrú törpéi lesznek
Kik ebben az új világban ismét rendet tesznek

nowo 2010.08.14. 08:45:58

Hi,2012-ről mi a véleményetek?

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.08.26. 12:48:31

@nowo: Szerintem nagyjából kevesebb mint másfél év múlva el fog kezdődni egy ilyen sorszámú év. :)

"A konstellációk fix időponthoz kötött jóslataival az ember nem lehet elég óvatos. 1962, 64, vagy más várt és rettegett időpont, minden valószínűség szerint csődöt mond. Mindig van valami sajnálatraméltó naivitás abban, ha valaki a valóságos történést csak mint látható és látványos események bekövetkezését képes megragadni. Az öntudatlan chiliazmus olyan modern változatáról van szó, amely a nyíltan vallott pragmatikus ateista racionalizmussal csodálatos ellentétben áll. Mialatt a hivatalos tudomány az ember minden élettevékenységét egy állati rassz sajátságaira vezeti vissza s ezzel az egész létezést papíron kiszámíthatóvá akarja tenni, az emberiség sohasem volt babonásabb, és imaginárius világvég lehetőségében hisz"

Hamvas Béla: Titkos Jegyzőkönyv

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.08.26. 21:16:36

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Igen ám, csakhogy aki képes megérteni Hamvas Bélát, az már nem tesz fel bugyuta kérdést. Nostradamus háromezerötszvalameddig jósolt, és akkor mi van? Folyamatok nem naptár és nem csillagállás függők. Ezek már függvények.
süti beállítások módosítása