Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

KIMSz-esek vágtak...

2017. január 19. 21:09 - Mr Falafel

„Lent, hol a tölgyek őrzik a völgyet,

Kúszik az erdei út.

Átszeli bújva, újra, meg újra

Körben a völgykoszorút,

Ott a mélyben a völgykoszorút.

 

KIMSz-esek vágtak hajdan e tájnak,

Élükön Ságvári járt.

Hősies tettre, harcra nevelte

Őket a lángszavú párt,

Védte őket a lángszavú párt”

 

Egyik kedvenc mozgalmi dalom volt általánosban a Ságvári induló. Amióta hallottam erről a Momentum Mozgalom nevű ifjúkommunista gittegyletről, egyfolytában a nóta jár a fejemben. Nagy kár, hogy nem élünk történelmi időket, ahol az ilyen agilis fiatalok valami igazán nagy tettet vihetnének véghez.

Ságvári Endre, kinek dicsőítésére íródott a nóta, például legfőbb szervezője volt 1941. október 6-án, az aradi vértanúk emlékének napján a Batthyány-örökmécsesnél előadott performansznak, amelyben háromszáz szociáldemokrata fiatal egy adott jelre körülvette az emlékművet, és talapzatára nemzeti színű szalaggal átkötött koszorút helyezett el „A magyar szabadságért – A magyar ifjúság” felirattal, majd kereket oldottak, mielőtt a csendőrök elkaphatták volna őket.

Na, ez már valami! Hiába írták ki a rendszerváltozás utáni „szép” történelmünk kánonjából Ságvárit, a szememben ő hős maradt. Igazi példakép. Bezzeg ezeknek a politikai árváknak, a MoMo-soknak Göncz Árpád a követendő példa. Nem megyek el addig, hogy Göncznek milyen csúfneve volt az 56-os elítéltek körében. Nem voltam ott, nem tudhatom, mi igaz, s mi nem abból a történetből. Ellenben megéltem a rendszerváltozás elszabotálását, amelyet két név fémjelez, és ebből az egyik Göncz Árpádé. A másik természetesen Antall József.

Intermezzo: Az megvan, hogy az idétlen francia filmekben a főszereplő gügye haverját általában Momo-nak hívják?

Szóval, jöttek ezek a MoMo-k és kitalálták, hogy ne legyen olimpia. Vegyünk belőle lélegeztető gépeket. Nem, nem ezt mondták, ezt én teszem hozzá. Ők az olimpiára költendő pénzt az oktatásba és az egészségügybe invesztálnák. Vagyis majdnem lélegeztető gép lenne belőle.

Nettó demagógia, annak is a lepukkantabb verziója, olyan igazi áporodott intellektushiány szagot árasztó, poszt-SZDSZ-es baromság. Naná, hogy egyből ugrott rá az egész baloldal! Nem is csoda, hiszen a MoMo-t Haris Éva, az MSZP egyik éceszgébere agyalta ki. Ő volt az, aki felépítette anno Bajnai gordont és Falus Ferencet is. Tudjuk, mekkora siker volt mindkettő.

Én mostanáig szentül meg voltam győződve, hogy már az elcseszett rendszerben működő felsőoktatási intézményekben tanulók is tisztában vannak vele, hogy a költségvetésben a számokat nem lehet csak úgy ide-oda pakolgatni. 2006-ban lehetett, választási győzelmet is ért, de az akkor volt. Mi a szaharint oktatnak azokban a szakmunkásképzőkben, amiket ma egyetemnek hívnak?

Az olimpiára szánt pénzből akkor sem lesz lélegeztető és tudást tanulás nélkül a fejekbe helyező gép, ha maga a szentséges Gyurcsány Ferenc elvtárs és – Göncz Árpád sarja – Göncz Kinga királyi párként kormányozza az országot. A központi költségvetést nemzetközi jog által kimunkált elvek mentén megalkotott jogszabály írja le.

S ha nem lenne is törvénybe foglalva a költségvetés, akkor sem fordulhatna elő, hogy a sportra, országimázsra szánt pénzt az egészségügybe és az oktatásba átirányítsák. Előbb lopnák el. Mert ez Magyarország. Mindig így volt, így van és így lesz. És, - tádááám – nem a politikusok miatt, hanem az istenadta nép miatt. Amíg mindkét oldal rendelkezik elkötelezett rajongókkal, addig a pártok szabadrablása marad.

Egyébiránt az olimpia kevesebb deficitet termelne, mint termel az egészségügy és az oktatásügy azzal, hogy annyi hülyét szabadít rá az országra. Sajnos sültbaromság az a balliberális toposz, hogy azért szar az oktatás színvonala, mert hibás a kormány oktatáspolitikája. Amikor az osztályajtók bezáródnak, csak a tanár és a diákok vannak ott. Mindketten hülyén mennek be és úgy is jönnek ki, de ezért csak a tanár a felelős.

Az egészségügyben sincs más, mint a mindenható kormányra várás. A kormány hivatástudatot nem tud adni senkinek. Márpedig anélkül működő egészségügy nincs. A morális alapokat maguknak kell megteremteniük. Igen, abból a kevés fizetésből. Ja, és abból a nem kevés pénzecskéből, amit a betegek a zsebecskékbe csúsztatnak. Magyarországon senki sincs túlfizetve. Khm, illetve egyesek nagyon is, de ez megint odavisz, hogy mi vagyunk a hibások.

Az olimpia viszont szép és nemes vállalás. Amennyiben jól építik fel a projektet, akár profitálhatunk is belőle. Illetve nem, mert úgyis ellopnák a hasznot, de lopnak akkor is, ha mínuszos a mutatvány. A turizmusnak mindenesetre jót tenne. Sokan megismernék az országot, akik addig azt sem tudnák, hogy a térképen van. Ráadásul mi 2024-ben is sokkal biztonságosabbak leszünk, mint egy nyugat-európai ország.

Azonban nem kell izgulnia a balliberálisoknak, nem lesz olimpiai falu a helyes kis lélegeztető gépek helyett. Nem lesz, mert vagy Párizs viszi el a rendezés jogát, vagy Los Angeles. Most őszintén, milyen eséllyel indulunk mi? Azt még el tudom képzelni, hogy a döntésig lesz néhány robbantás Párizsban és ők kiesnek, de Trump USA-ja elég erőszakos ahhoz, hogy behúzza ezt is.

Én nagyon szeretném, ha mi rendezhetnénk, de egyetlen százaléknyi esélyt sem látok erre. Az egész arra jó, hogy a Fidesz láttatni engedje, kik azok, akik megint a közös ügy ellen hangolnak, akik demagóg baromságokkal igyekeznek szítani az ellentétet. Mindezt azok után, hogy a jelenlegi MSZP-elnök egy 2006-os kampánynyitón arról beszélt, hogy olimpiát rendeznének. Ők, a baloldal!

„Az Önnek eredmény, nekünk feladat a sikeres Budapest című kampánynyitón, amit az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott az MSZP, Molnár Gyula, a szocialisták budapesti elnöke bemutatta a két párt polgármester-jelöltjeit, akik Gyurcsány Ferenc társaságában a színpadra vonultak.

Olimpia szervezésére is felkészülnek

Készen állunk egy sikeres önkormányzati választásra - közölte az Uránia Filmszínház szimpatizánsok által zsúfolásig megtöltött dísztermében Molnár Gyula. Tudtuk, hogy a "tapasztalat és a megújulás szövetsége" nem egy "szerelemházasság lesz, de tudjuk a feladatot, érezzük a közös felelősséget" - mondta a szocialisták budapesti elnöke.

Molnár Gyula több pontban vázolta a Budapest jövőjét érintő legfontosabb fejlesztéseket: akciót indítanak a lakásmaffia ellen, egységes lakbért és egységes parkolási rendszert vezetnének be, létesítmény és sportpályák fejlesztésével "hosszú távon" egy budapesti olimpia megszervezésére is felkészülnek.”

 

Akkor, ugye. mindent értünk? Nem? Nem baj.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr7212139217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2017.01.21. 11:02:23

Kétfarkú kutyáék is beszálltak a buliba, mintha lenne értelme milliókat elb*szni egy olimpia-ellenes kampányra... Megáll az ész. Duplán sajnálom a dolgot mivel kétfarkúék anno egész vicces banda voltak, legalábbis amíg be nem szálltak a politikába.
A balosok az utóbbi 6-8 évben abszolút semmi mást nem csináltak, csak a széthúzást és a magyar emberek közötti ellenségeskedést gerjesztették, megfontolás és ész nélkül szabotálták amit a jobboldal csinált. Nem vagyok kibékülve a fidesszel sem, de amit a baloldal művel azt büntetni kellene. Annyi mocskot és gyűlölködést jobbosokban még sosem láttam mint ami most a baloldalon teljesen rutinszerű.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.01.26. 21:25:29

@Deansdale: Most őszintén, ezek a kétfarkúak drogos korcsok. Okosabbak már biztosan nem lesznek. A drog sosem hat jótékonyan az elmére.

2017.02.01. 09:23:25

@Deansdale: Bödöcs Tiborról mi a véleményed?

Gondolok például erre:
www.youtube.com/watch?v=c53jxIpo9U8

Van itt jobboldal-ekézés rendesen.

2017.02.01. 09:24:37

@Mr Falafel: "A drog sosem hat jótékonyan az elmére. "

A széteső Puzsér erre a jó példa: :)))

Deansdale 2017.02.01. 10:00:30

@Ahasverus: 30mp-et sem bírtam megnézni belőle, jézusom mekkora szar.
Érdekes, hogy a balosok a külső ellenségképek ellen forduló jobboldalt vádolják a belső széthúzás generálásával, amit egyértelműen ők maguk csinálnak. Ha egy jobbos a migránsok ellen tüntet, a balos meg a jobbosok ellen, akkor ki okoz megosztottságot?

2017.02.02. 05:44:53

@Deansdale: Zsigeri Orbán-gyülőletből építkező humor. Ettől olyan primitív. Nekem vannak olyan ismerőseim, akik annyira utálják az Orbánt, hogy a vele kapcsolatos legalja humoron is képesek derülni. Én is csak belelestem szilveszterkor - Bödöcs humorkodása nagyon gyermeteg.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.02.04. 07:53:23

@Ahasverus: Van egy muszájzsidó ismerősöm, aki annyira zsidó, hogy még a kutyaszar is kóser az udvarán. Amikor Trump meghozta a migrációs rendeletét, azonnal óbégatni kezdett, mert kötelezően balliberális. Mire egy másik zsidó ismerősöm az orra alá dörgölte, hogy izraeli állampolgárokat hány országba nem engednek be csupán azért, mert izraeliek. Sőt, egyes országokba az sem mehet, aki járt Izraelben. Rákérdezett, hogy ez miért nem háborítja fel, mire toporzékolni kezdett és az "Orbán miatt van minden" mondatocskánál értelmesebb nem jött elő belőle. tudományos tény, hogy létezik az Orbán-fóbia nevű betegség. Ezt kéne egyetemeken oktatni, nem azt, hogy nincs is férfi és nő, csak társadalmilag elvárt szerepeket játszunk. A gender-elmebajnak, ugyebár, van tanszéke. Szánalmas!

2017.02.04. 08:49:47

@Mr Falafel: Amikor végignéztem a Bödöcs Londonban c. "remeket" tegnap, úgy két dolgon gondolkodtam el:

1, Bödöcs milyen jól táplálkozik az emberek Orbán-fóbiájából. Van 5 perc, ahol semmi másból nem áll a humor, minthogy a stand up comedy eme gyöngyszeme különféle negatív jelzőkkel látja el Orbánt (pl. Póni de Gaulle, Tacskó Horthy, Macipán Ceaușescu). A tömeg szinte őrjöngött az élvezettől.

2, Valójában micsoda alja proli humort képvisel a sokak által tehetségesnek tartott Bödöcs. A legvégén már az alkoholistákon gúnyolódott, és ezeken is derült a tömeg.

Az ember legalantasabb ösztöneit meglovagoló humor (így jelen esetben az Orbán-fóbia) ugyanolyan alja színvonalú szórakoztatás, mint az Ezek megörültek-típusú műsorok.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.02.04. 10:45:57

@Ahasverus: Én kedveltem Bödőcsöt, ezért elkezdtem nézni az ominózus englandi műsorát. Egy idő után lefagyott a képemről a nevetés. Nem vagyok az olcsó poénok ellen. Úgy vagyok vele, mint Habsburg Ottó volt a James Bond filmekkel. Aztán egyszer csak azt kezdtem érezni, hogy mindjárt a Sas-kabaré szintjére érkezünk. nem vártam meg. Nincs gondom Orbán kifigurázásával. Sőt, kifejezetten üdítő, ha a hatalom görbe tükrét láthatom. Amikor viszont a poén alapja egy ordas nagy libbant faszság, az nem vicces, hanem szánalmas.
süti beállítások módosítása