Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

EGYENES DERÉKKAL

2018. március 19. 21:38 - Mr Falafel

Na, Stephen Hawking ma is megúszta! Mert ahelyett, hogy a halála kapcsán róla, életéről és munkásságáról szóló gondolataimat osztanám meg, egy teljesen más témában kockáztatom a 30 napos Facebook-letiltást. Volt már, aki megkérdezte, minek írok olyanokat, ami miatt elhallgattatnak. Most mit mondjak, a Jó Isten az önálló gondolkodás képességével vert meg. Ami önmagában nem volna probléma, ha közben nem éreznék kényszert arra, hogy rámutassak az annak hiányából fakadó tévelygések szülte ostobaságokra.

Hallgatni arany, ahogy mondani szokták. Ám én beérem kevésbé nemes fémekkel is, ha közben lehetőségem van szabadon véleményt alkotni. Ugyanis nem vagyok sem elég bölcs, sem elég vén és conformista (megalkuvó) ahhoz, hogy befogjam a szám. Meg egyébként is, talán egy hónap van még hátra a szólásszabadságból, hiszen, ha a bolsevista összefogás győzedelmeskedik, az első dolguk lesz elhallgattatni mindenkit, aki másként merészel gondolkodni.

Tovább megyek: mindenkit, aki gondolkodni mer. Szent meggyőződésem, hogy a baloldali emberek számára ez valamiféle megbocsáthatatlan bűn, az anyagyilkosságnál is súlyosabb. Ezért is nem tapasztalom egyedeik részéről, hogy akár csak a csírája is felsejlenék az értelmes gondolatnak.

Olyan képtelen álhíreket terjesztenek egymás között a Facebook-on is például, hogy mi, épelméjű emberek nem győzünk hüledezni. Amelyek megszületésének érzelmi körülményeit a legprimitívebb aljasság teremti meg. S az önálló gondolatoktól babonásan rettegő baloldali emberek terjesztik, mint a pestist.

„Gondolkodó (blog?): Orbán hatfejű gyereket szült, de belefojtotta a WC-be. Orbán gyerekgyilkos. Osszátok!”

„Juhász Zoli Sheperd (önjelölt messiás): Orbán a földönkívüli inváziót vezényli éppen, mert ő is Alien. Gázt vezetett minden ember lakásába, hogy elégesse őket. Minden lakásban van spájz, lomos, ilyesmi, tehát van kamra. A lakások gázkamrává válnak egy gombnyomásra és Orbán már nyitja is a csapot. Osszátok!”  

„Nyugati fény (hírportál): 2014-ben nem is a Fidesz nyerte a választásokat, mert a világ népeinek létszámát hozzáadva a nem Fideszre szavazók szavazatához, akkor az jön ki, hogy az ellenzék nyert. Feljelentettük Orbánt zug-miniszterelnökösködésért. Az ügyészség nyomoz. De ha mégsem, akkor a választások után felkötjük Polt Pétert. Osszátok minél többen!”

És ezek a szolidabb (ál)hírek! Ezeknél csak durvábbak vannak.   

Mindez azért foglalkoztat most, mert valami jobboldali portál nyílt levelet írt Szellő Istvánnak és Erőss Antóniának, az RTL Klub két hírolvasójának, amelyben számon kérik rajtuk a munkájukat. A mindössze két mondatból álló cikk alatti kommenteket nem idézném. S minderről eszembe jutott egy korábbi eset.

Néhány éve Balatonfüreden egy feldühödött bolsevik azért verte meg Borsa Miklóst, az MTVA hírolvasóját, mert nem tetszettek neki a hírek, amiket beolvasott. Az a legtermészetesebb, hogy a baloldali újságírók egy emberként nem álltak ki kollégájuk mellett, hiszen a gondolkodás képességének hiányán túl a gerincoszlop nem léte is gyakori azon az oldalon. Engem ez akkor erősen megbotránkoztatott. Ezért is álltam be kommentelni Erőss és Szellő védelmében, vállalva a velem egyet nem értés nyomatékosított viszontválaszait.

Lássuk be, az RTL Klub bármennyire kormányellenes propagandát folytat, azért akkor is csak a legritkább esetben, jellemzően tévedésből megy egy bizonyos szint alá. Nem többször, mint a TV2, amelyik pedig a kormánnyal szimpatizáló televízió.

Szóval, nem értem, miért kell vegzálni Szellőt és Erősst a munkájuk miatt. Nyilvánvalóan az értékrendjükkel összeegyeztethető, amit az RTL Klub képvisel. Senki nem szeret ellenséges környezetben dolgozni. Az is nagyon valószínű, hogy szép fizetést kapnak a munkájukért. Na és? Két kellemes megjelenésű, jó orgánumú emberről beszélünk, akikkel könnyű eladni a portékát.

Nem látom okát gyűlölni őket. Nem szeretnék olyan világban élni, ahol mindenki mindennel egyetért, ahol nem hallatszik az enyémtől eltérő vélemény. Kivel vitatkoznék akkor? Olyan világban sem szeretnék élni, ahol mindenki egyformán jó, rossz vagy közepes. Egy uniformizált társadalom nem lenne életképes.

Látszólagos ellentét az állításaimban, hogy közben elutasítok mindent, ami baloldali. Mondhatnók, ha nem lenne baloldal, akkor is uniformizált társadalom alakulna ki. Nos, a valóság az, hogy nincs jobb- és baloldal ellentétpár. A baloldal értékrendjében is vannak pozitív elemek, elutasítandóvá éppen az teszi, hogy kizárólagosságot követel magának.

Ellenállásom a jobboldalinak mondott értékrendet képviselők baloldali attitűdjeivel szemben is fennáll. Vegyük a mostani esetünket: Ha felháborodtunk azon, hogy egy jobboldali televízió bemondóját inzultus érte a munkája miatt, akkor nem inzultálhatjuk a baloldali televízió munkatársait.

Nem azt mondom, hogy mindent el kell tűrnünk, hogy minden ránk zúduló bolsevik mocskot szó nélkül kell hagynunk. Ám meg kell elégednünk a jogi keretek között vehető elégtétellel, azzal, amiről a kormányfő is beszélt. Őszintén bízom benne, hogy nem pusztán buzdításképpen hangzott el az erkölcsi, politikai és jogi elégtétel vételének szándéka.

Engem a Facebook azért tiltott egyszer 30 napra, mert leírtam, bármilyen aljas ember is Csintalan Sándor, a bántalmazása emberhez méltatlan cselekedet volt. Szóval, ha egy ilyen mondat 30 nap tiltást érdemel, akkor a bolsevikok állandó akasztással, árokba lövetéssel, IFA platóra hányással fenyegetőzése sem maradhat retorzió nélkül. Nem lennék meglepve, ha a választások után a Facebook kapna egy néhány milliárdos pert a nyakába a magyar államtól.

Addig azonban a helyes viselkedés az, ha megőrizzük a tartásunkat és nem az ő primitív, lealjasodott szintjükön és stílusukban jelenítjük meg azt az értékrendet, amit magunkénak nevezünk. Nem mű-entellektüel attitűdre biztatok, csupán a gerinctelenekre jellemző visszataszító, groteszk vergődés kerülésére.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9813753524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása