Menekülttábor

hajléktalan gondolatok éjszakai szállása

Pars Krisztián ezüst nélkül marad

2010. június 10. 22:49 - Tyr Anasazi

Habár egy ideje gyanúsnak találtam, az ajándék ezüstérem visszatartását, mégis meglepett a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ítélete, amelynek értelmében a pekingi olimpián tiltott szer használatán megbukó fehérorosz kalapácsvetők, Ivan Tyihon és Vagyim Gyevjatovszkij megtarthatja a versenyen elért helyezését. Ezzel Pars Krisztián nemhogy ezüstöt nem kap, de még a dobogóról is lemarad.

Ugye, emlékszünk még, milyen gyorsan ítélte el ugyanez a Sportdöntőbíróság Fazekas Robit és Annus Adriánt, noha egyikük sem produkált soha pozitív tesztet? Mindenekelőtt érdemes a magyar sportdiplomácia és a Magyar Antidopping Csoport (MACS) viselkedését elemezgetnünk. Schmitt Pál a Fazekasék körül kirobbant botrány kapcsán azonnal elhatárolódott, majd a legharcosabb szidalmazójukká lépett elő. A MACS-os Tiszeker Ágnes úgyszintén igyekezett ráhúzni a vizeslepedőt a magyar fiúkra. Olyan aljasságot is megtett, hogy az olimpia helyszínéről NOB-engedéllyel távozó sportolókat akkor kereste otthon, amikor még nem is érkezhettek haza, majd mindezt úgy tálalta, mintha már otthon lettek volna, csak Annus nem engedte be őket. Amikor Annusék hazaértek, és erről tudomást szereztek, azonnal elindultak egy bécsi laborba, ahol rendkívüli doppingvizsgálatot kértek, és kaptak. A bécsi laborban vizeletet, vért és DNS-t is vizsgáltak. Egyetlen esetben sem találtak tiltott szerre utaló nyomokat. Tiszeker a CAS előtt a magyar sportolók ellen vallott. Ami elég undorító. Hát még, ha azt nézzük, hogy most pedig a tiltott szerrel megbukó fehéroroszok mellé áll, és a kínai labort hibáztatja. Persze, hallgat Schmitt Pál is, aki a köztársasági elnökünk akar lenni. Egy ilyen gerinctelen alak.

Mi is történt most? – A kínai labor, - amely jelenleg a világ legjobban felszerelt szuperlaborja – nem tudta megcsinálni az izotóparány-mérést. „Különböző fázisokban beleavatkozott” a folyamatba, ezért nem bizonyítható, hogy a két fehérorosznak azért olyan magas a tesztoszteronszintje, mint párzás idején egy elefántbikának, mert tiltott szert szednek. Vélelmezik, hogy a fiúk így születtek. Fazekasnál nem vélelmezték, hogy azért adott kevesebb vizeletet, mert stresszben volt, és mert megfogdosták a mogyoróit hugyozás közben (a felvételt nem fogadta el bizonyítékként a CAS!). Annust meg hagyjuk, mert ő végképp nem volt vétkes semmiben, csak abban, hogy a sírdogáló Fazekast ő vitte haza autóval, de a NOB jóváhagyásával. Annusnál azt vélelmezték, hogy azért ment el Fazekassal, mert biztos ő is sumákol. Olyant, hogy bajtársiasság, barátság nem ismernek. Ismerik viszont az arab terroristának látszó doppingellenőröket, akiket az amerikai csapat szállásán FBI ügynökök tartóztattak fel addig, amíg az összes sportoló össze nem csomagolt, és haza nem repült Amerikába.

Mindez a magyar sportdiplomácia csődje. Egy korrupt tróger utolsó döfése a haldokló magyar sportba. Ki emlékszik ma már, hogy Schmitt Pál azért nem lett NOB elnök, mert korrupciós botrányba keveredett?!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://menekulttabor.blog.hu/api/trackback/id/tr72072921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2010.06.13. 23:38:14

Echte madzsarosch virschaft. Semmi meglepő nincs benne. A következményeit meg majd jól meg lehet magyarázni tudatos idegenösszeesküvés ártatlan áldozataiként csak holmi bérencséggel.
süti beállítások módosítása